שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: כ-15 עוגיות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

1/2 כוס קמח תירס (רצוי טחון דק)

3/4 כוס קורנפלור

כפית שטוחה אבקת אפיה

3 כפות גדושות סוכר

1 ביצה

חצי כפית תמצית וניל

רבע כוס שמן

קליפת לימון מגורדת

3-6 כפות מים (לפי הצורך)

*סוכר לפיזור מעל

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל 180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים בקערה. את המים יש להוסיף בסוף, בהדרגה ולפי הצורך עד לקבלת בצק אחיד.

-יוצרים כדורים בעזרת הידיים ומשטחים אותם על נייר אפייה לעוגיה בקוטר של כ-6 ס”מ ועד עובי 3 מ”מ. מפזרים מעל כל עוגיה רבע כפית סוכר.

-אופים במשך כ-15 דקות. מוצאים ומצננים (העוגיות ממשיכות להתקשות בחוץ).

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

עוגיות ללא גלוטן, עוגיות ללא קמח, מתכון ללא גלוטן, קמח תירס מתכונים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות טחינה ללא גלוטן
עוגת גבינה ללא גלוטן

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אורטל (19:10 6.05.2021)

עשיתי כמו שאמרת בתגובות, עם קמח שקדים במקום תירס. הבצק יצא ממש טוב, רך אבל גם לא דביק, והעוגיות יצאו פריכות אבל לא מתפוררות! אני שמחה!

יצא טעים, תודה על המתכון 🥰
תודה

מתכונים ב-10 דקות (20:06 6.05.2021)

וואו נראה מעולה! איזה כיף שאהבת😊

רחלי (08:20 2.04.2021)

האם אפשרי להחליף את הקמח בקמח תפו”א, קורנפלור או מצות?

מתכונים ב-10 דקות (08:26 2.04.2021)

היי רחלי,
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה, את יכולה לנסות להחליף בקורנפלור:)
לדעתי קמח שקדים יהיה תחליף יותר טוב מאשר קמח תפו”א/ קורנפלור. גם קמח ללא גלוטן כמו קמח תמי או כרגיל עדיף.
בהצלחה😊

אלישבע (12:42 29.03.2021)

שלום וברכה,
האם אפשר להמיר את קמח התירס בקמח תפו”א? או בקורנפלור?

מתכונים ב-10 דקות (13:57 29.03.2021)

היי אלישבע,
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה, את יכולה לנסות:)
לדעתי קמח שקדים יהיה תחליף יותר טוב מאשר קמח תפו”א/ קורנפלור.
בהצלחה😊

אור (10:56 22.06.2020)

היי, רציתי לומר תודה רבה על כל המתכונים המוצלחים!!🎂🎂🍩🍩
אני משתמשת הרבה מאוד באתר!! איך אני יגיד הוא שימושי לי מאוד😊😉
ובעלי הזמין לי את כל הספרים שיצאו תודה ענקית!! את פשוט אלופה!!🥰😍😘

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:30 22.06.2020)

שמחה לשמוע ❣️
תודה רבה ❤️

ענבר (11:24 13.04.2020)

היי
אפשר להשתמש באבקת שקדים המקום קמח תירס?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:24 13.04.2020)

סורי לא יודעת, לא ניסיתי.

יולי (15:58 19.05.2019)

יצאו לי קשות, השתמשתי במקום ביצה רסק תפוחים. הבצק היה מאוד שומני

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:24 19.05.2019)

כעקרון הביצה כן מרככת את המרקם אבל חשוב לי לבדוק איתך כמה דברים:
באיזה גודל כוס השתמשת?
אפית בתוכנית אפיה רגילה או טורבו?
כמה זמן בדיוק אפית?

שרה (17:24 19.11.2018)

אפשר להשים קמח קונדיטור במקום קורנפלור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:58 19.11.2018)

לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.

אורה (21:55 2.09.2018)

שלום אפרת
אשמח להכין עוגיות לימון אך אני מעונינת במתכון רגיל עם קמח חיטה
האם להשתמש במתכון הזה ולהחליף בקמח חיטה?
או שיש לך רעיון לעוגיות עם קמח חיטה בטעם לימון🍋 או בסגנון?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:40 2.09.2018)

היי אורה,
לדעתי את יכולה להכין את העוגיות עם קמח לבן רגיל ולשים סה”כ כוס ורבע קמח (אם יש לך קורנפלור מומלץ להמיר 2 כפות מכמות הקמח ב-2 כפות קורנפלור, זה יכול להוסיף למרקם). ממליצה להוסיף כף נוספת של שמן. מים- רק לפי הצורך.

אוסי (20:42 7.02.2018)

היי האם ניתן להחליף את קמח התירס בקמח דוחן או קמח חומוס ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:03 8.02.2018)

האמת שאין לי מושג, לא ניסיתי.

לאה (21:07 30.10.2016)

יצא מעולה. ממש כמו עוגיות פריכות מקמח רגיל. מתכון מנצח לעוגיות ללא גלוטן. המון תודה לכם על האתר המעולה.

מתכונים ב-10 דקות (21:11 30.10.2016)

תודה לאה, שמחה שאהבת 🙂

אורלי (08:00 2.06.2016)

העוגיות יצאו קצת מאכזבות, טעם גרגירי לא מתוקות וחמוצות מספיק. אבל בכל זאת אני מודה שכל המתכוניפ שהכנתי מהאתר הזה יצאו נהדרים עד עכשיו. תודה

יעל (19:35 10.04.2021)

בדיוק ככה גם אצלי – לא הצליחו, אבל היחידות שלא הצליחו עד כה

גלית (08:03 2.05.2016)

שלום , האם הקמח תירס במתכון הוא הקמח הגרגירי הרגיל או טחון דק?
האם ניתן להמיר את הקורנפלור בקמח רגיל?
תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (08:33 2.05.2016)

היי גלית,
עדיף להשתמש בקמח תירס טחון דק אם יש לך.
לגבי הקורנפלור אני חושבת שאפשר להמיר בקמח רגיל רק יכול להיות שאז התערובת תצא יבשה או מתפוררת ואם כן, יש להוסיף עוד כף שמן וכמה כפות מים בהדרגה.
יום נפלא 🙂

ליליות (17:21 12.12.2015)

קורנפלור באנגלית משמעו קמח תירס. מתכון הזוי

ענת (18:50 9.09.2018)

קורנפלור בתרגום לאנגלית זה אכן קמח תירס.
אבל בארץ כשאומרים קורנפלור מתכוונים לאבקה הלבנה שנראית קצת כמו אבקת סוכר.
וכשאומרים קמח תירס מתכוונים לקמח הצהבהב הזה שמגיע טחון גס יותר או דק יותר וממנו לרוב מכינים פולנטה.
והמתכון ממש לא הזוי. דווקא נשמע מוצלח.

שירן (13:49 21.08.2015)

הכנתי עכשיו,יצא טעים!תודה:-)

מתכונים ב-10 דקות (13:52 21.08.2015)

שמחה לשמוע!
תודה שירן ושבת שלום 🙂

שגית (12:21 27.07.2015)

היי שאלה. אפשר במקום סוכר לשים סילאן או דבש? לכאלה שאסור להם סוכר??

מתכונים ב-10 דקות (12:41 27.07.2015)

היי שגית,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. סילאן פחות מומלץ מאחר ויש לו טעם דומיננטי ומורגש.

תמר (10:55 15.07.2015)

למה הכוונה בחצי קליפת לימון? חצי כפית\כף\כוס?פשוט לגרד חצי מקליפה של לימון שלם?

מתכונים ב-10 דקות (11:29 15.07.2015)

היי תמר,
הכוונה לגרד את הקליפה של חצי מלימון שלם.

סיון (00:16 15.07.2015)

האם אפשר להחליף את הקמח תירס? אם כן, במה ובאיזו כמות?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:27 15.07.2015)

היי סיון,
בשילוב עם הקורנפלור קמח תירס יוצא הכי מוצלח. לא ניסיתי להכין עם קמח אחר לכן אני לא בטוחה בתוצאה.

רותי (16:05 3.06.2015)

אני לא מבינה, קורנפלור זה לא קמח תירס?

מתכונים ב-10 דקות (16:25 3.06.2015)

היי רותי,
קורנפלור הוא עמילן תירס ולמרות זאת יש הבדל ביניהם.
קורנפלור מופק מגרעין נבט התירס והוא בעצם עמילן. לעומת זאת, קמח תירס הוא בעצם טחינה של התירס כולו ומכיל גם חלבון. קורנפלור הוא לבן ואבקתי במרקמו. קמח תירס צהוב ומעט גרגירי.
אם נכין מתכון מקמח תירס ואת אותו מתכון מקורנפלור, התוצאה תהיה שונה לגמרי.
המשך יום נפלא 🙂

סתוית (19:47 12.10.2014)

יצא לי בצק דביק ולא יבש של עוגיות למרות שעבדתי לפי המתכון

מתכונים ב-10 דקות (20:13 12.10.2014)

היי,
יכול להיות שהכוס שהשתמשת בה קטנה יותר או שהביצה גדולה ויש בה יותר נוזלים שהרטיבו את הבצק. במקרה כזה צריך להוסיף עוד כף גדושה קורנפלור+ כפית גדושה קמח תירס. ניתן גם להכניס את הבצק להתייצבות של חצי שעה במקרר כדי שיהיה נוח לעבוד איתו. אם בכל זאת הבצק מעט דביק, אני ממליצה להטיב את הידיים וליצור כדורים (הידיים הרטובות מונעות מהבצק להידבק לידיים).

חן (21:05 28.04.2014)

אם אני מעוניינת בקמח רגיל לשים את אותה כמות קמח?

מתכונים ב-10 דקות (21:16 28.04.2014)

הי חן, לא ניסיתי להכין את העוגיות האלה מקמח רגיל כך שאני לא יכולה לומר בוודאות איך זה ייצא. תנסי לשים את אותה הכמות ובמידה והבצק יוצא יבש ופירורי תוסיפי כל פעם כף מים עד שתגיעי למרקם בצקי נוח לעבודה.
אם תחליטי להכין אשמח לקבל עדכון איך יצא 😉

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.