זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: כ-15 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
1/2 כוס קמח תירס (רצוי טחון דק)
3/4 כוס קורנפלור
כפית שטוחה אבקת אפיה
3 כפות גדושות סוכר
1 ביצה
חצי כפית תמצית וניל
רבע כוס שמן
קליפת לימון מגורדת
3-6 כפות מים (לפי הצורך)
*סוכר לפיזור מעל
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל 180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים בקערה. את המים יש להוסיף בסוף, בהדרגה ולפי הצורך עד לקבלת בצק אחיד.
-יוצרים כדורים בעזרת הידיים ומשטחים אותם על נייר אפייה לעוגיה בקוטר של כ-6 ס”מ ועד עובי 3 מ”מ. מפזרים מעל כל עוגיה רבע כפית סוכר.
-אופים במשך כ-15 דקות. מוצאים ומצננים (העוגיות ממשיכות להתקשות בחוץ).
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
עוגיות ללא גלוטן, עוגיות ללא קמח, מתכון ללא גלוטן, קמח תירס מתכונים
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
שמתי 3 כפות מים והבצק נעשה דליל ואי אפשר היה לעשות שום כדורים איתו. אני לא מבינה איך זה יצא כך אצלך.
יכול להיות שהשתמשת בכוס קטנה מידי.
באיזו כוס השתמשת?
יצא מעולה! ממש כיף שיש את המתכונים שלך! אחד אחד מוצלחים! כבר אין מה לפחד מילד ציליאק. אלוקים יברך אותך, אפרת! את מצילה אמהות עסוקות וטרודות שאין להם יותר מ10 דקות לאפיה…
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
הכנתי ויצא מטורףףףף
שמחה שיצא מוצלח, נראה טעים!
תודה על השיתוף וחג שמח😊
איך אני יכולה לעשות כשר לפסח וללא קטניות?
היי,
אפשר לשים קמח שקדים במקום קמח תירס, וקמח תפו”א במקום קורנפלור. המרקם ישתנה מעט.
תודה
עשיתי כמו שאמרת בתגובות, עם קמח שקדים במקום תירס. הבצק יצא ממש טוב, רך אבל גם לא דביק, והעוגיות יצאו פריכות אבל לא מתפוררות! אני שמחה!
יצא טעים, תודה על המתכון 🥰
תודה
וואו נראה מעולה! איזה כיף שאהבת😊
האם אפשרי להחליף את הקמח בקמח תפו”א, קורנפלור או מצות?
היי רחלי,
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה, את יכולה לנסות להחליף בקורנפלור:)
לדעתי קמח שקדים יהיה תחליף יותר טוב מאשר קמח תפו”א/ קורנפלור. גם קמח ללא גלוטן כמו קמח תמי או כרגיל עדיף.
בהצלחה😊
שלום וברכה,
האם אפשר להמיר את קמח התירס בקמח תפו”א? או בקורנפלור?
היי אלישבע,
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה, את יכולה לנסות:)
לדעתי קמח שקדים יהיה תחליף יותר טוב מאשר קמח תפו”א/ קורנפלור.
בהצלחה😊
היי, רציתי לומר תודה רבה על כל המתכונים המוצלחים!!🎂🎂🍩🍩
אני משתמשת הרבה מאוד באתר!! איך אני יגיד הוא שימושי לי מאוד😊😉
ובעלי הזמין לי את כל הספרים שיצאו תודה ענקית!! את פשוט אלופה!!🥰😍😘
שמחה לשמוע ❣️
תודה רבה ❤️
היי
אפשר להשתמש באבקת שקדים המקום קמח תירס?
סורי לא יודעת, לא ניסיתי.
יצאו לי קשות, השתמשתי במקום ביצה רסק תפוחים. הבצק היה מאוד שומני
כעקרון הביצה כן מרככת את המרקם אבל חשוב לי לבדוק איתך כמה דברים:
באיזה גודל כוס השתמשת?
אפית בתוכנית אפיה רגילה או טורבו?
כמה זמן בדיוק אפית?
אפשר להשים קמח קונדיטור במקום קורנפלור?
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.
שלום אפרת
אשמח להכין עוגיות לימון אך אני מעונינת במתכון רגיל עם קמח חיטה
האם להשתמש במתכון הזה ולהחליף בקמח חיטה?
או שיש לך רעיון לעוגיות עם קמח חיטה בטעם לימון🍋 או בסגנון?
תודה רבה
היי אורה,
לדעתי את יכולה להכין את העוגיות עם קמח לבן רגיל ולשים סה”כ כוס ורבע קמח (אם יש לך קורנפלור מומלץ להמיר 2 כפות מכמות הקמח ב-2 כפות קורנפלור, זה יכול להוסיף למרקם). ממליצה להוסיף כף נוספת של שמן. מים- רק לפי הצורך.
היי האם ניתן להחליף את קמח התירס בקמח דוחן או קמח חומוס ?
האמת שאין לי מושג, לא ניסיתי.
יצא מעולה. ממש כמו עוגיות פריכות מקמח רגיל. מתכון מנצח לעוגיות ללא גלוטן. המון תודה לכם על האתר המעולה.
תודה לאה, שמחה שאהבת 🙂
העוגיות יצאו קצת מאכזבות, טעם גרגירי לא מתוקות וחמוצות מספיק. אבל בכל זאת אני מודה שכל המתכוניפ שהכנתי מהאתר הזה יצאו נהדרים עד עכשיו. תודה
בדיוק ככה גם אצלי – לא הצליחו, אבל היחידות שלא הצליחו עד כה
שלום , האם הקמח תירס במתכון הוא הקמח הגרגירי הרגיל או טחון דק?
האם ניתן להמיר את הקורנפלור בקמח רגיל?
תודה רבה 🙂
היי גלית,
עדיף להשתמש בקמח תירס טחון דק אם יש לך.
לגבי הקורנפלור אני חושבת שאפשר להמיר בקמח רגיל רק יכול להיות שאז התערובת תצא יבשה או מתפוררת ואם כן, יש להוסיף עוד כף שמן וכמה כפות מים בהדרגה.
יום נפלא 🙂
קורנפלור באנגלית משמעו קמח תירס. מתכון הזוי
קורנפלור בתרגום לאנגלית זה אכן קמח תירס.
אבל בארץ כשאומרים קורנפלור מתכוונים לאבקה הלבנה שנראית קצת כמו אבקת סוכר.
וכשאומרים קמח תירס מתכוונים לקמח הצהבהב הזה שמגיע טחון גס יותר או דק יותר וממנו לרוב מכינים פולנטה.
והמתכון ממש לא הזוי. דווקא נשמע מוצלח.
הכנתי עכשיו,יצא טעים!תודה:-)
שמחה לשמוע!
תודה שירן ושבת שלום 🙂
היי שאלה. אפשר במקום סוכר לשים סילאן או דבש? לכאלה שאסור להם סוכר??
היי שגית,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. סילאן פחות מומלץ מאחר ויש לו טעם דומיננטי ומורגש.
למה הכוונה בחצי קליפת לימון? חצי כפית\כף\כוס?פשוט לגרד חצי מקליפה של לימון שלם?
היי תמר,
הכוונה לגרד את הקליפה של חצי מלימון שלם.
האם אפשר להחליף את הקמח תירס? אם כן, במה ובאיזו כמות?
תודה
היי סיון,
בשילוב עם הקורנפלור קמח תירס יוצא הכי מוצלח. לא ניסיתי להכין עם קמח אחר לכן אני לא בטוחה בתוצאה.
אני לא מבינה, קורנפלור זה לא קמח תירס?
היי רותי,
קורנפלור הוא עמילן תירס ולמרות זאת יש הבדל ביניהם.
קורנפלור מופק מגרעין נבט התירס והוא בעצם עמילן. לעומת זאת, קמח תירס הוא בעצם טחינה של התירס כולו ומכיל גם חלבון. קורנפלור הוא לבן ואבקתי במרקמו. קמח תירס צהוב ומעט גרגירי.
אם נכין מתכון מקמח תירס ואת אותו מתכון מקורנפלור, התוצאה תהיה שונה לגמרי.
המשך יום נפלא 🙂
יצא לי בצק דביק ולא יבש של עוגיות למרות שעבדתי לפי המתכון
היי,
יכול להיות שהכוס שהשתמשת בה קטנה יותר או שהביצה גדולה ויש בה יותר נוזלים שהרטיבו את הבצק. במקרה כזה צריך להוסיף עוד כף גדושה קורנפלור+ כפית גדושה קמח תירס. ניתן גם להכניס את הבצק להתייצבות של חצי שעה במקרר כדי שיהיה נוח לעבוד איתו. אם בכל זאת הבצק מעט דביק, אני ממליצה להטיב את הידיים וליצור כדורים (הידיים הרטובות מונעות מהבצק להידבק לידיים).
אם אני מעוניינת בקמח רגיל לשים את אותה כמות קמח?
הי חן, לא ניסיתי להכין את העוגיות האלה מקמח רגיל כך שאני לא יכולה לומר בוודאות איך זה ייצא. תנסי לשים את אותה הכמות ובמידה והבצק יוצא יבש ופירורי תוסיפי כל פעם כף מים עד שתגיעי למרקם בצקי נוח לעבודה.
אם תחליטי להכין אשמח לקבל עדכון איך יצא 😉