זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 25 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס (140 ג’) קמח רגיל
חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
רבע כוס (50 ג’) סוכר
כף מלאה גרידת לימון (יש לגרד דק קליפה של לימון קטן)
כפית (5 ג’) תמצית וניל
רבע כוס (50 ג’) שמן
3-5 כפות מים חמים
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד (אם הבצק יבש מידי – הוסיפו בהדרגה עוד מים).
-מכסים את הבצק ומניחים לו לנוח במשך 10 דקות.
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
-מרדדים את הבצק דק על משטח עבודה (בעובי של 2-3 מ”מ) וקורצים עיגולים בקוטר של כ- 5 ס”מ. מסדרים את העיגולים על נייר אפיה.
-אופים במשך 15 דקות, עד להזהבה. מוציאים ומצננים לגמרי (העוגיות מתקשות במהלך הצינון).
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
ערב טוב!
אני רוצה לעשות עם תחליף סוכר, אפשר?
אפשר קמח כוסמין 80%?
יש לך רעיון אחר לעוגיות עם תחליף סוכר וקמח כוסמין?
תודה רבה!
בוקר טוב דבי 😁
כמובן שניתן לשים תחליף סוכר, והלחליף את הקמח לקמח כוסמין.
וואו! מתכון מ ד ה י ם! למרות שעשיתי כמה טעויות בגלל שלא קראתי עד הסוף, המתכון יצא מושלם! אני ממליצה לאלה שאוהבים טעם לימוני יותר, להוסיף כפית לימון סחוט בנוסף לגרידת הלימון.
תודה רבה על השיתוף והטיפ יקירה!
יום נעים♥
היי, האם ניתן להוסיף פצפוצי שוקולד לבן? יתאים?
כן אפשר.
הכפלתי כמויות, במקום 8 כפות מים, שמתי 5 מים ו 3 מיץ לימון. אליפות!!
תודה רבה
מעולה 🙂
תודה רותם
צריך להשתמש במיקסר או שאפשר בקערה רגילה? אם בקערה – עם מה מערבבים?
אפשר לערבב בקערה עם כף ואח”כ קצת עם הידיים.
מאוד אהבו אצלינו את העוגיות! אפילו בעלי שלא אוהב בד”כ עוגיות פריכות, התלהב מהן.
שמחה לשמוע 🙂
יצא מצוין!
עם מיץ לימון ובלי גרידת לימון.
סליחה שלא רידדתי אלא כידררתי ושיטחתי דק דק.
מקווה שאת לא כועסת.
שבת שלום ושוב תודה!
שמחה שיצא טעים עם מיץ. אנסה גם 🙂
שבת שלום!
היי!
אפשר בלי גרידת לימון?
תודה!
כן אבל אם את רוצה שיהיה לזה קצת טעם לימוני אז תוסיפי 1-2 כפות מיץ לימון במקום חלק מכמות המים. לדעתי יהיה כדאי להוסיף עוד 1-2 כפות סוכר לאזן את הטעמים.
שלום, אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין?
אם כן, יש כמויות אחרות?
אפשר. אין שינוי בכמויות.
אני רוצה להחליף את הסוכר בסילאן.
מה צריך להחליף במתכון?
אפשר להמיר בסילאן רק צריך לקחת בחשבון שזה צובע את העוגיות. בגלל שהסילאן נוזלי לדעתי לא יהיה צורך להוסיף מים.
היי בוקר טוב
רציתי לדעת לפני שאני מכינה לתנור אני יכולה לפזר מעל אבקת סוכר
עם כאדי או לא
היי חן,
אבקת הסוכר נמסה בחום. כדאי לפזר את אבקת הסוכר על העוגיות לאחר האפיה ורק לאחר שהן התקררו לטמפ’ החדר.
יום מקסים 🙂
הכנתי הרגע הן יצאו טעימות ופריכות אך מעט קשות.
הכנתי להן קצפת לימונית זילפתי על כל אחת ויצא מהמם!!!
רעיון מעולה 🙂
תודה על השיתוף.
אשמח לקבל מתכון לקצפת לימונית זו שזילפת מעל.
תודה מראש
מירה
היי מירה,
הקצפתי שמנת מתוקה עם פודינג וניל הוספתי מיץ לימון מחצי לימון וגרידת לימון (בערך כפית), שימי לב שאת שמה רק את הקליפה ולא נוגעת בשכבה הלבנה של הלימון. 2 כפיות גבינה לבנה. תטעמי ותיראי מה את אוהבת יותר חמצמצות או מתיקות ותוסיפי לימון/גבינה לבנה בהתאם.
אפשר להוסיף צבע מאכל צהוב יוצא יפה אבל לא חייב.
האם אפשר להפוך את הבצק לגליל ולחתוך פרוסות. במקום לקרוץ עיגולים. יותר קל.
האם אפשר לשים יותר סוכר?. כמה אפשר לשים?
היי רינה,
יכול להיות שהבצק יתפרק אבל את יכולה לנסות.
אפשר להמתיק ביותר סוכר ולשים שליש כוס סוכר.
מה אפשר להחליף מסודה לשתיה?
שימי אבקת אפיה במקום.
אינני יודעת איך אמרת שיוצאות 25 עוגיות. הכנתי בדיוק לפי ההוראות ויצאו בקושי 15 עוגיות.
היי פנינה,
קרצתי עיגולים בקוטר 5 ס”מ ויצאו לי מעל 25 עוגיות.
יכול להיות שהשתמשת בכוס קטנה יותר או קרצת עוגיות גדולות יותר.
טעימות מאוד, קלות וטבעוניות
הוספתי גרידת לימון ותפוז
יצא סוף. ממליצה
תודה לאה 🙂
נהדר. עשיתי פעמיים, פעם אחת החלפתי את הלימון באתרוג, יצא מצוין:-)
נשמע מעולה 🙂
תודה לאה ויום מקסים
היי.
אחלה אתר ומתכונים!
כמה זמן העוגיות האלה יישארו טריות וטעימות?
תודה 🙂
תודה אילת 🙂
אם שומרים אותן בקופסה אטומה הן נשמרות 3-4 ימים, לפעמים יותר.
יום נפלא!
היי , אתר מעולה!
שאלה: במה אפשר להמיר את הסודה לשתיה?
תודה סיון 🙂
שימי שליש כפית אבקת אפיה.
הכנתי אתמול כפינוק לאחותי שביקרה. יצאו טעימות מאוד אבל לא פריכות כל כך. אפשר להחליף את השמן בחמאה/מרגרינה וכמה גר’?
היי שרון,
העוגיות אמורות לצאת קשות בגלל השמן אבל לא פריכות. אם הן יצאו רכות אז אולי היה חסר שמן ביחס לקמח או שאולי הן יצאו עבות מידי.
אם את מעדיפה אותן פריכות אז זה רעיון טוב להמיר את השמן ב50 גרם חמאה/מרגרינה רכה (הכוונה שיש להוציא אותה מהמקרר כשעתיים לפחות לפני ההכנה). יכול להיות שיהיה צורך להוסיף יותר מים.
שבוע נפלא 🙂
הי אפרת המים שמוסיפים הם רותחים מקומקום?צריך תבנית גדולה שמכסה מדף שלם בתנור?אפשר לקרוץ את העיגולים מכוס ממוצעת?מכסים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח על השיש או במקרר?
היי שרון,
המים צריכים להיות חמים, לא חייב רותחים.
כן, עדיף לסדר את העוגיות בתבנית הכי גדולה.
קוטר של כוס ממוצעת הוא בדר”כ 7.5 ס”מ ולכן זה פחות מתאים לעוגיות האלה. תבדקי אם יש לך כוס עם קוטר יותר קטן (בסביבות 5 ס”מ).
מנוחת הבצק- מחוץ למקרר.
לעטוף את הבצק בניילון נצמד והמים יכולים להיות חמים מהברז?
כן וכן.
עוגיות מקסימות והכי נחמד שזה מהחומרים הפשוטים ביותר וכמובן… עם שמן כי מרגרינה לא נכנסת אלינו…
תודה שושי, שמחה שאהבת 🙂
שבוע נפלא!
שלום…אני תוהה אם אפשר להמיר חלק מהכמות או את כולה בקמח מלא?
היי פזית,
עדיף בהתחלה להמיר חצי כמות בקמח מלא ואם יוצא מוצלח אפשר פעם הבאה להמיר את הכמות כולה.
אגב, אם יש לך קמח כוסמין מלא התוצאה יוצאת מוצלחת יותר.
בהצלחה 😉
שימו לב שרוב הלימונים היום מצופים בשעווה, לכן כדאי לשטוף עם סקוצ’ את הלימון לפני שמגרדים ממנו את הקליפה 🙂
מכינה בפעם השנייה! יצא מדהים!!! תודה :))
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
תודה והמשך יום נפלא
יצא ממש טעים, תודה!! ממליצה להכין כמות כפולה
תודה מוריה, שמחה שאהבת 🙂
אפשר להכין כחיתוכיות? (למי שמתעצל לקרוץ עיגולים…)
היי אילת,
אפשר לרדד את הבצק ולחתוך אותו לריבועים לפני האפיה. כדי שהעוגיות יהיו פריכות כדאי לחתוך לריבועים קטנים ולהפריד מעט בניהם (שלא יהיה צמודים מידי).
בהצלחה 😉
עשיתי את העוגיות אבל הם יצאו לי חסרות טעם, וגם אחרי שציפיתי בשוקולד זה לא עזר…
הכנתי ויצאו נחמדות מאד
תודה שחזרת לעדכן 🙂