זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 20 יחידות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
5 כפות גדושות טחינה גולמית
3 כפות גדושות (50 ג’) סוכר
50 גרם חמאה/ מרגרינה מומסת
2 כפות (20 מ”ל) שמן קנולה
1.5 כוסות (210 ג’) קמח רגיל
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל170 מעלות ומסדרים נייר אפייה בתבנית.
-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר בו הם רשומים (מספיק לערבב בכף או בידיים).
-יוצרים כדורים בעזרת הידיים, משטחים ומניחים על נייר האפייה. אופים כ-20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
– מוציאים ומצננים לחלוטין (העוגיות מתקשות לאחר צינון בחוץ). לפני ההגשה- ניתן לפזר מעל אבקת סוכר.
הערה: אם הבצק פירורי ויבש מידי, הרטיבו את הידיים לפני שאתם מעבדים אותו.
לחצו כאן למתכון עוגיות טחינה נימוחות >
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגיות
אני רואה שיש לי קמח תופח. עלולה להיות בעיה?
זה עלול לפגוע במרקם ובפריכות.
תוכלי בבקשה לנסות לכמת למשקל של 5 כפות גדושות טחינה? וגם האם אפשר להשתמש בטחינה משומשום מלא?
כף טחינה גולמית = 16 גרם
5 כפות גדושות טחינה מניחה שזה כ-100 גרם.
לגבי שומשום מלא אפשר פשוט הטעם יהיה יותר חזק.
תודה! עירבבתי טחינה רגילה וטחינה משומשום מלא ויצא מעולה! לדעתי חשוב קודם לערבב את שתיהן היטב וכך עשיתי
מעולה:)
המתכונים שלך אף פעם לא מאכזבים!!!
תודה טל💛
טעימות 🔥
תודה על עוד מתכון מנצח!!
תודה לך על השיתוף🧡
כמה זה כף טחינה במשקל?
כף טחינה גולמית = 16 גרם
ואוו! תודה על התשובה המדוייקת והמהירה!!!
כל מתכון שלך בול! 💛
הוספתי נטיפי שוקולד לבן ואבקת סוכר
מהמםם ❤️
תודה על השיתוף
הכנתי הכל במדויק אבל יוצא נוזלי מאוד ולא בצקי, אי אפשר לעשות עם זה צורה
היי
האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מל ודייקת בכמויות?
השתמשת בטחינה גולמית?
מוסיפה טיפה קמח ..אולי הכוס שעשית איתה קטנה ..
הכנתי ויצא סוף הדרך!!!
תודה אפרת!
אגב ידוע לך כמה קלוריות בערך לעוגיה?
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תוכלי לבדוק ערכים תזונתיים בקישור הבא:
https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/analyzer/
טעימות מאד, תודה רבה! שמתי פחות שמן והורדתי את הקוקוס, הוספתי מים, א.אפיה ותמצית וניל.
האם ניתן להקפיא את העוגיות?
שמחה שאהבת את המתכון🌷
אפשר להקפיא (אם כי מרקם העוגיות מעט ישתנה).
בלי קשר למתכון:
תודה ענקית ענקית על אוצר המתכונים היקר הזה!!!
שאלה: איזה תנור מומלץ לאפית עוגות, עוגיות וחלות?
פשוט צריכים לרכוש עכשיו
היי,
שמחה ממש שאהבת את המתכונים באתר(:
כיום יש המון תנורים טובים. הכי טוב להתייעץ עם איש מקצוע בחנות לגבי הצרכים שלכם בתנור, כך שיתאימו לכם את התנור האידיאלי עבורכם.
באופן אישי יש לי תנור אפיה שאני מאוד מרוצה ממנו של BOSCH דגם HBG23B350Y.
קנייה מוצלחת!
הן יוצאות טעימות אבל סדוקות ומתפוררות. אפיתי פחות מידי? יותר מידי?
היי טל,
העוגיות אכן יוצאות מתפוררות יחסית…
אם הקפדת על דיוק בכמויות ושימוש בכוס מדידה, על חום של 170 מעלות ואפייה של כ-20 דקות- ככל הנראה יצא לך טוב(:
לפעם הבאה ניתן להוסיף מעט מים או שמן עד לקבלת בצק אחיד יותר, כדי להפחית את התפוררות העוגיות.
שבוע נפלא😊
התערובת יצא לי נוזלית..למה?
תודה
היי ליאור,
דייקת בכמויות והשתמשת בכוס מדידה? את יכולה להוסיף עוד קמח עד שהתערובת נהיית סמיכה יותר.
היי, ניתן להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא?
היי עליזה,
אפשר אבל המרקם יצא שונה, יותר דחוס ופחות נימוח😊
דחוףףף אםשר לעשות פרווה תודה
?????????סורי על הלחץ אבל אני חיבת לדעת בידחיפות איך אפשר לעשות םרווה ואם זה יוצא באותו טעם תודה
היי שיראל,
כן, תוכלי להחליף למחמאה ( באופציה הטבעונית במתכון רשום )
הבצק היה רך מדי והתעצלתי להוסיף קמח לבסוף יצאו עוגיות חנק, אבל טעימות רק לא לילדים
היי אביגיל,
אני לא יודעת מה השתבש בדרך, העוגיות אמורות לצאת פריכות וטעימות ולא חנק…
אם תרצי להביא לילדים תוכלי לפזר מעט אבקת סוכר מעל- הם יאהבו 🙂
יצא ממש טעים! ואני בכלל לא אוהבת טחינה. טיפה מריר יצא והמרקם מתפורר בקטנה אבל בהחלט אכין שוב ואכפיל כמויות.
שמתי שוקולד מריר באמצע ופיזרתי אבקת סוכר
נראה מעולה 🙂
לגבי המרירות, זה יכול להיות מהטחינה. טעמת אותה לפני? חשוב גם לערבב אותה היטב לפני שימוש.
הי,
כמו כולם- מאוד אוהבת את האתר והמתכונים!
עשיתי את עוגיות הטחינה ולאחר אפיה כמו במתכון הן מתפוררות ממש.. לא ניתן אפילו להחזיק בשביל לאכול..
כרגע יש לי הר של עוגיות טחינה מפוררות.
יש איך להציל? או לפח?…
תודה,
מוזר, הן לא אמורות להיות כל כך מתפוררות.
השתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל?
השתמשת בקמח לבן רגיל?
באותה כוס מדידה שתמיד אני משתמשת והיא 240 וקמח לבן רגיל..
יש מה לעשות?
מוזר.
אם העוגיות כבר אפויות אין כל כך מה לעשות..
טוב,תודה 🙁
טעים כל כך!
שמחה לשמוע 🙂
תודה ירדן
אפשר להחליף את הסוכר בדבש?
אני חושבת שכן.
המתכון נראה מעולה…אשמח לדעת אם במתכון הסה יהיה אםק3 להמיר במקום קמח רגיל לשמח קונדיטור ללא גלוטן.
רוצה שגם הבת שלי תהנה מהעוגיות🤗 בכל מקרה דואגת שגם לה יהיו עוגיות טעימות 😋
היי רינת,
יש מתכון לעוגיות טחינה ללא גלוטן.
היי,
אם אני אופה את העוגיות בטוסטר אובן כמות הזמן וחום המעלות זהה לתנור רגיל?
זה מאוד תלוי בטוסטר אובן.
אפשר להתחיל את האפיה ב170 מעלות ולעקוב אחרי האפיה.
יצא פצצה!!! לא האמנתי שממתכון כזה פשוט יצאו עוגיות כל כך טעימות.(ואני לא אחת שמתה על טחינה. פשוט רציתי לגוון.)
תודה אפרת.
תבורכי!
שמחה שאהבת 🙂
תודה אתי
אתי היקרה, אני מכינה בשמחה את העוגיות כמה פעמים בשבוע מאז שגיליתי את המתכון הנפלא, אך המרקם יוצא לי לפעמים שונה.
אשמח אם תוכלי לתת את הכמויות בגרמים או מיליליטרים, אני חושבת שזה יעזור לי לקבל תוצאה מוצלחת בכל פעם. שוב תודה על האתר הנפלא.
*אפרת סליחה
הוספתי כמויות במתכון.
לגבי הטחינה אין לי כרגע כמות מדויקת במשקל אבל כדאי להשתמש בכף מטבח רגילה ולשים כף גדושה.
תודה אפרת את אלופה!
יצא פגז. השתמשתי בסוכר חום..
בפעם הבאה מכינה מראש כמות כפולה..
שמחה לשמוע 🙂
תודה
העוגיות התחילו להישרף לי אחרי 10 דקות בתנור אז הייתי חייב להוציא אותן.. איך אפשר להימנע מזה?
(בכל מקרה יצא טעים ברמות, אפילו שלא היו מוכנות)
אפית במקרה בטורבו או בתוכנית אחרת שהיא לא חום עליון וחום תחתון?
לא, אבל אפיתי בטוסטר אובן. יכול להיות שזה קשור?
כן.
האם המקום עוגיות ניתן לשטח את הבצק בתבנית לא גדולה ולחתוך לאחר האפייה?
היי ורדה,
אם הבצק נוח וניתן לרידוד אפשר לרדד ולחתוך לפני האפיה.
הי אפרת,
האם אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים ואת הסוכר בכמו סוכר?
תודה.
קמח שקדים אני לא בטוחה אבל כמו סוכר אפשר לשים.
כמו תמיד…. עוגיות נפלאות וממכרות! תודה רבה על עוד מתכון מנצח
נראה מעולה 🙂
תודה דנה
היי ,
אפשר להתשמש בקמח תופח במקום רגיל ?
אני מניחה שכן.
שלום רב האם אפשר להוסיף למתכון דבש? האם אפשר להוסיף קינמון?
תודה .
היי מיטל,
במקום הסוכר או חלק ממנו אפשר לשים דבש, באותו יחס.
לגבי קינמון, בדר”כ לטחינה יש טעם דומיננטי וזה מספיק אבל אם את רוצה להוסיף גם קינמון אפשר להוסיף כחצי כפית.
שבוע טוב 🌷
הי, תודה רבה על המתכונים היכולים! האם במקום שמן קוקוס אפשר לשים שמן קנולה?
אפשר. יש לשים סה”כ רבע כוס שמן + 2 כפות שמן קנולה.
המתכון בלי ביצה וכתבת בתגובות שאפשר להוסיף ביצה, איך אפשר לדעת מתי אפשר להוסיף ביצה?
יש אפשרות לעשות את העוגיות ללא סוכר?
אפשר להוסיף ביצה בסוף. אם במקרה הבצק דביק מידי למרות שהרטבת ידיים תוסיפי עוד כף קמח.
אפשר לשים תחליף סוכר במקום סוכר אבל בלי סוכר בכלל זה ייצא חסר טעם.
היי אפרת, מאוד אוהבת את האתר שלך.
האם העוגיות מתאימות לתינוק בן שנה?
שמחה לשמוע 🙂
אם הוא כבר אוכל ביסקוויטים רגילים כמו פתי בר אז כן. בכל מקרה תמיד כדאי להשגיח בזמן שהוא אוכל.
היי אפרת,
לא בקשת ביצה במתכוןנכון
העוגיות יצאו לי נוזליות מידיי ואני לא מצליחה לעשות את הצורות ..
למה זה קורה?
היי חן,
אין ביצה במתכון. אם התערובת יצאה דלילה אני משערת שהשתמשת בכוס קטנה למדידת הקמח.
כדאי להוסיף עוד קמח עד שהתערובת מתייצבת.
הכנתי את העוגיות ויצאו מוצלחות ביותר פריכות וטעימות ויפות במיוחד מומלץ ביותר…
תודה מירי, שמחה לשמוע 🙂
או 2 כפות שמן זית?
כן, אפשר לשים 2 כפות שמן קוקוס מומס (בנוסף ל-2 כפות מוצק).
היי אפרת לגבי שמן קנולה ניתן להוסיף במקום שמן קוקוס 2 כפות נוזלי? על הקיים של 2 כפות מוצק.
תודה
היי אפרתי מצטערת שאני מציקה לך במתכונים חחח אבל בזכותך התאהבתי בבישול!! חביתה לא ידעתי להכין עד שהתחלתי לבשל לפי המתכונים שלך.. ועכשיו לשאלה ראיתי שכתבת שאם לא רוצים לשים חמאה/מרגרינה אפשרי רבע כוס שמן, האם זה בנוסף ל2 כפות שמן שרשמת?
היי שרון,
תרגישי חופשי 🙂
כן, בנוסף (זאת אומרת לשים רבע כוס שמן + 2 כפות שמן).
יצא מעולה! לא היה לי מיץ תפוזים אז הוספתי במקום מי קוקוס וקצת מי ליצ’י( על בסיס קוקוס) ויצא ממש טעים
תודה יעל 🙂
יום מקסים
שלום, אני קצת חדשה באפיה.. כשאת אומרת כוס, הכוונה לכוס חד פעמי או איזה כוס?
תודה חן
היי חן,
הכוונה לכוס בנפח של 240 מ”ל.
שבוע נפלא 🙂
מדהים.
הכנתי כבר עשרות מתכונים שלך אפרת וכולם נפלאים. העוגיות האלה פשוט נהדרות. חייבת לומר.
תודה מיכל 🙂
יום מקסים
ניסיתי את המתכון .
סוכר חמאה הקצפתי לדקה . הוספתי ביצה . טחינה . שמן הקצפתי כדקה . לאחר מכן קמח עם אבקת אפייה.
העיסה מצוינת ולא מתפוררת. אפיתי עשרים דקות . לצערי יצאו עוגיות קשות, לא סדוקות כיאה לעוגיות טחינה ולא רכות ומתפוררות בפה כפי שציפיתי .
זרקתי את כולם.
את החלק השני הוצאתי מהתנור לפני סיום עשרים דק וזרקתי גם.
לא יודעת מה היה לא נכון.
לא יצא טוב בכלל.
היי מריה,
נסי פעם הבאה לערבב ידנית עם כף ולאפות ב-170 מעלות במשך 12-14 דקות.
לדעתי זה בגלל אפיה בחום גבוה ויותר מידי זמן.
היי, האם אפשר טחינה מלאה?
אפשר, הטעם יהיה פשוט יותר חזק.
הכנתי ויצא מושלםםםם
קלות להכנה וטעימות ממש
תודה אפרת ❤
תודה רוית, שמחה שאהבת 🙂
בשלב הבצק, היה נראה בסדר.
עד איזה צבע אופים?
היי דבי,
נכון, אלה עוגיות עדינות ומעט מתפוררות. הוספת ביצה? כי הביצה אמורה להפוך את העוגיות לפחות מתפוררות.
בדר”כ אפיה על 170 מעלות במשך 20 דקות אמורה להספיק. הן אמורות להזהיב ממש קלות, רק בצדדים.
יצאו מאד טעימות!
הן די מתפוררות בקלות, מה לא עשיתי נכון?
הרבה תודה!
היי
רואים את זה כבר על הבצק כשהוא מתפורר
פשוט מוסיפים קצת שמן, שיאחד
היי
העוגיות יצאו טעימות אך מאוד דחוסות. מה אפשר לעשות כדי לקבל מרקם אוורירי יותר לפעם הבאה?
היי נוי,
אפשר להוסיף לתערובת ביצה וחצי כפית אבקת אפיה.
אפרת שלום,אני לא מצליחה ליצור כדורים זה מתפרק לי, מה עושים?
בינתיים הנחתי במקרר עד לתגובתך
היי לאה,
זה בגלל שאין בבצק ביצה. אפשר להוסיף ביצה או להוסיף כמה כפות מים בהדרגה עד שהבצק נעשה אחיד.
היי,
ניסיתי לעשות אתמול את העוגיות, בדיוק לפי מה שרשום. המרקם של העיסה צריך להיות נוזלי?
לפי איזה כוס מדידה שמת קמח אולי זאת היתה הבעיה …
היי הילה,
אם המרקם יצא נוזלי קרוב לוודאי שזה בגלל שימוש בכוס קטנה מידי.
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל.
מצרפת תמונה של הכוס
היי מחוברת הרבה זמן ונהנית מאוד
תודה סיגל, שמחה מאוד לשמוע 🙂
היי אפרת,
האם אפשר להמיר את הסוכר בסילאן?
תודה!
אפרת 🙂
לדעתי כן. צריך לקחת בחשבון שזה ירטיב את התערובת ולכן אם התערובת דביקה מידי אפשר להוסיף קצת קמח.
יום מקסים 🙂
אהלן 🙂
האם אפשר להשתמש בקמח תמי במקום קמח רגיל?
לדעתי כן.
שבת שלום 🙂
פעם ראשונה שמגיב. אתר ממש-ממש מעולה, כל הכבוד!
הכנתי כבר עשרות מתכונים, בעיקר עוגיות ועוגות ותמיד יוצא מעולה ומתחסל מהר!
הכנתי מקודם את עוגת השמרים שוקולד ונגמר לי הסוכר הלבן… עכשיו אני רוצה להכין את עוגיות הטחינה שהכנתי כבר מספר פעמים – האם אפשר להחליף את הסוכר במייפל ו/או אבקת סוכר ו/או סוכר חום (חושש שהסוכר החום ישנה מאוד את הטעם)?
היי שלומי,
שמחה שאתה נהנה מהאתר 🙂
לגבי עוגיות הטחינה אפשר לשים 3 כפות אבקת סוכר (רגילות, לא גדושות) או להשתמש ב2 כפות מייפל וב2 כפות סוכר חום. מומלץ לערבב את הסוכר החום היטב עם הטחינה עד שיימס ואז לערבב עם יתר החומרים.
העוגיות טעימות מאוד ולא רוצה לוותר עליהם. האם רצוי להוסיף ביצה שלא תתפורננה.
כן, אפשר בהחלט.
העוגיות טעימות מאוד. בעיה קטנה הן מתפוררות למרות שהכנתי לפי המתכון במדויק.
היי ציפי,
עוגיות שאינן מכילות ביצים הן בדר”כ מעט מתפוררות.
שבוע מקסים 🙂
כדי שלא יתפורר תוסיפו עוד 2 כפות שמן ילא יתפורר יותר
אפרת
זו הזדמנות פעם אחת להגיד לך תודה על אינספור פעמים שאנחנו נהנים מהאתר המדהים שלך!
עשיתי לי קיצור דרך סמארטפון כמו אפליקציה לאתר שלך…
ועכשיו לעניין – זה המתכון הכי הכי שלך!!
אני מכינה אותו בקביעות בכמות כפולה ( גם ככה נגמר לפני שמתחיל…)
אני מוסיפה קצת שוקולד צ’יפס, בשביל המתיקות…
תודה רבה רבה אפרת!!
תודה נעה היקרה! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
יצאו מדהימות! הוספתי בתוך כל כדור כמה נטיפי שוקולד צ’יפס שממש שדרג.
נשמע מעולה. תודה שחזרת לעדכן 🙂
הי.. האם אפשר להחליף את החמאה במרגרינה רגילה? אם כן , משתמשים באותה כמות? תודה מראש 🙂
כן ספיר, אפשר להשתמש במרגרינה באותה כמות.
שבוע טוב 🙂
טיפ – אל תחליפו את השמן בשמן זית!
המשפחה של בעלי מגדלת עצי זית ויש לנו שמן זית מעולה ואני רגילה שהוא עובד תמיד.
בעוגיות הוא יוצר טעם לוואי…
תודה על הטיפ 🙂
המתכונים באתר הזה מושלמים אחד אחד! תמיד כל מתכון יוצא טעים וטוב ממש
שמחה לשמוע 🙂
תודה וחג שמח!
שלום רב יש ל טחינה גולמית אתיופית זה מתאים למתכון ? תודה .
כן מיטל, אפשר אבל קחי בחשבון שהטעם של הטחינה בעוגיות יהיה דומיננטי.
היי.
מה קורה אפרת????
גלשתי כ”כ ללימודים שכבר כמעט שכחתי איך אופים…….
אבל אתמול הכנתי את העוגיות והם יצאו סוףףףףף
כל המשפחה התענגה עליהם וניראה לי כבר לא נשאר מהן פירור.
אני כבר הולכת לבדוק אם נגמר כי אם לא באלי אחד…….
המשך חיים מענינים!!!!!(לפחות יותר משלי……..:)
אני לא מסכימה לך לשכוח! 😉
שמחה שיצא טעים.
המשך שבוע מעולה יקירתי.
למה הכוונה בחמאה מומסת? פשוט לתת לה לשבת בחוץ כמה זמן עד שהיא מתרככת?
היי לילך,
אפשר להמיס אותה במיקרוגל עד לקבלת נוזל.
האם ניתן במקום חמאה לשים שמן קוקוס בכביש קרה? אם כן באיזה כמות ובאיזה אופן? פעם ראשונה שאעשה בו שימוש.
היי מור,
אפשר לשים 2 כפות מלאות שמן קוקוס במצבו המוצק (אם הוא מומס/נוזלי יש לשים רבע כוס).
האם אפשר לעשות אותם עם קמח מלא??
היי מיטל,
אני חושבת שכן. אני מניחה שהבצק ייצא מתפורר וקצת יבש. אם כן אפשר להוסיף ביצה או כמה כפות מים בהדרגה (עדיף ביצה).
שנה טובה 🙂
מעולה!!!!
נימוח בפה וטעים טעים טעים…….
תודה פנינה, שמחה שאהבת 🙂
אז ככה…. אני בת 15 ואני לא כך כך מבינה בבישול אבל בזמן האחרון אני נורא מתעניינת בזה ואוהבת להכין קינוחים ודברים טעמים והמשפחה נורא אוהבת… אני הכי אוהבת את המתכונים באתר הזה כבר ניסיתי פה כל כך הרבה מתכונים ותמיד טעים ומקבל המון מחמאות:) עכשיו מנסה את העוגיות טחינה… בטוחה שיצא טעים:) תודה רבה על הכל!!!
איזה כיף לשמוע!
תודה מוריה ותמשיכי להכין דברים טעימים 🙂
העוגיות ייצאו ממש טעימות! האם זה בסדר שהם קצת מתפוררות?
היי מרינה,
שמחה שיצא טעים 🙂
ונכון, יש להן מרקם מעט מתפורר.
תודה רבה! אתר מעולה מעולה מעולה!!!
הכנתי ויצא כל כך טעים!! הכפלתי כמויות ויצאו לי 25 עוגיות בגודל בינוני
תודה קמיל, שמחה שיצא טעים 🙂
שמן קוקוס ניתן להשיג בכל סופר ? ( אני לא מבינה בזה כל כך)
בעבר היו קונים את זה בחנויות טבע. היום אפשר למצוא את זה כמעט בכל סופר.
יצאו עוגיות מדהימות! לא מתוקות מידיי ופריכות. אהבתי מאוד.
שמחה שאהבת 🙂
תודה על העדכון ויום מקסים.
אני מכינה את העוגיות ונזכרתי שהגיעה זמן להודות לך על כל המתכונים המוצלחים שהכנתי מאתר זה ,באמת קלים ו טעימים כמו שאני אוהבת ומככבים אצלנו בשולחן שבת .אז שוב תודה ושבת שלום
תודה רבה, אני ממש שמחה לשמוע 🙂
המשך יום מקסים ושבת שלום!
אני באטרף על האתר שלך,כל יום במשך שבוע מכינה מתכונים שלך, בעלי כבר שואל מי אני ומה עשיתי לאשתו….. כל מתכון יותר טוב מהשני! איזה כיף, תודה!
איזה כיף לשמוע!
תודה נירית והמשך אפיות ובישולים מוצלחים 🙂
עוגיות מעולות!!! משוגעת על האתר שלך, ניסיתי המון מתכונים מכאן וכולם מוצלחים וקוצרים מחמאות. תודה רבה אפרת!!
תודה חנה! שמחה לשמוע 🙂
שבוע טוב
היי ליאורה,
את יכולה להכין עם טחינה מלאה פשוט הטעם של העוגיות יהיה חזק יותר.
כוס זכוכית סטנדרטית רגילה בנפח של 240 מ”ל. אם יש לך משקל אז כוס וחצי קמח יוצא 210 גרם.
וכן, משטחים את העוגיות עם הידיים.
בהצלחה 🙂
יש לי טחינה גולמית 100% שומשום טהור של חברת עדן זה בסדר? ומשטחים עם הידיים? וכןס מדידה?
היי מה נשמע?
האם אפשר לשים במקום חמאה שמן?
היי טלאור,
החמאה תורמת לפריכות העוגיות אבל אני מניחה שאפשר להמיר אותה ברבע כוס שמן.
בהצלחה וחג פורים שמח 🙂
תודה רבה על המתכון המעולה! האם יש דרך להעריך כמה קלוריות בכל עוגייה?
היי שני,
לצערי אני לא יודעת כמה קלוריות אבל לדעתי ניתן לחפש ב”גוגל” מחשבוני קלוריות ולהזין את המרכיבים 🙂
יצא מעולה. תודה רבה!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
ואווו יצא משו משו….ואם היתה לי פרה בטוח היתה אומרת שזה : מוווווושלם! 🙂
איזה כיף לשמוע!
תודה על העדכון והמשך יום מעולה
יצא מעולה
עשיתי כמות כפולה מהמתכון (הכל כפול 2)
ממליץ להוסיף שלושת רבעי כוס מים
ככה נוח יותר לעבוד .
תודה
מעולה! תודה על העדכון ויום נפלא 🙂
לא יצא טוב. העוגיות התפוררו לגמרי והן לא מספיק מתוקות.
היי סתיו,
לגבי המתיקות זה עניין של טעם. פעם הבאה אפשר להוסיף יותר סוכר.
לגבי זה שהן התפרקו זה בגלל שהתערובת לא מכילה ביצה. ניתן להתגבר על זה ולהוסיף לתערובת מעט מים עד שהתערובת הופכת לנוחה ופחות מתפוררת.
תודה! יצא טעים מאוד. קל להכנה. מעולה 🙂
שמחה לשמוע! תודה על העדכון ושבוע טוב 🙂
אני גרה בחו”ל. יש לי תנור גז- החום מגיע רק מלמטה, תוכלי להמליץ איך לאפות את העוגיות? ניסיתי כמה פעמים להכין עוגות ותמיד הם לא תפחו יפה או נשרפו מלמטה. תודה!
היי מעיין,
לצערי אני לא מכירה תנור גז ולכן אני לא יודעת לענות 🙂
תקשיבי זה מתכון מושלם כמה שזה טעים!!!!!!! תודההה
תודה הדר, שמחה לשמוע!
פעם ראשונה שאני עושה עוגיות טחינה.
חוסלו תוך 10 דקות.
טעימות מאוד.
תודה על ההסבר
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
תודה אביבה והמשך יום נפלא
התנור שלי עובד רק טורבו האם זה יהווה בעיה…תודה
היי דבורה,
אם את רגילה לאפות בטורבו לא צריכה להיות בעיה. בגלל שטורבו היא תוכנה שיותר חזקה מהתוכנית הרגילה צריך לשים לב אם העוגיות משחימות מהר מידי ואם כן יש להוריד את הטמפ’ ל160 מעלות. בנוסף, קחי בחשבון שייתכן והעוגיות יהיו מוכנות לפני הזמן וכדאי לבדוק אותן כבר אחרי כ-15 דקות.
בהצלחה 😉
פעם ראשונה שניסיתי את העוגיות האלו. יצא ממש לא טוב, ומלוח. מאוכזבת.
היי שרית,
יכול להיות שהשתמשת בטחינה רגילה ולא טחינה גולמית?? אני לא רואה סיבה אחרת לטעם ולמליחות.
שתי שאלות:
1. באיזה חום התנור?
2. לפי התמונה רואים שפוזר סוכר רגיל על העוגיות.. האם אפשר לפזר אותו על העוגיות? (לפני האפיה)
היי שלומית,
יש לחמם את התנור מראש ל170 מעלות.
אפשר לפזר אבקת סוכר על העוגיות לאחר האפיה (לאחר שהן מתקררות) או לפזר סוכר רגיל על בצק העוגיות לפני האפיה ולאפות.
בהצלחה 😉
יש מצב שהעוגיות יהיו מוכנות לפני 20 דקות? ואם כן איך אדע?
היי מיכל,
יכול להיות שהעוגיות יהיו מוכנות כמה דקות לפני, זה תלוי בסוג התנור.
כל עוד העוגיות לא משחימות תשאירי אותן 20 דקות בתנור. הן אמורות רק להזהיב מעט.
בהצלחה 😉
אני יכולה להוסיף אבקת שוקו? או שלא יצא טעים?…
היי חגית,
יכול להיות שדווקא כן 🙂 אם לא מנסים לא יודעים.
אם את מחליטה לנסות שימי 1-2 כפות.
בהצלחה 😉
שאלה אולי קצת טיפשית
על הטחינה הגולמית רשום שצריך להכין אותה ולערבב כל כוס עם כוס מים…
במתכון רשום 5 כפות טחינה גולמית.. האם הכוונה היא לפני שמכינים אותה?
במידה ומשתמשים במחמאה הכמות בגרם זהה לכמות בחמאה נכון?
תודה מראש
היי שני,
הכוונה לטחינה כמו שהיא, לפני שמערבבים אותה עם מים. רק חשוב לערבב היטב את הטחינה לפני השימוש.
מחמאה באותה כמות של החמאה.
בהצלחה 😉
היי… האם אפשר להשתמש בטחינה משומשום מלא? או שהעוגיות יצאו מרירות?
היי צליל,
אפשר, העוגיות פשוט ייצאו בטעם חזק של טחינה.
המרירות לא נגרמת מסוג הטחינה אלא אם לא מערבבים את הטחינה היטב לפני השימוש או שהטחינה היא ישנה ולא טרייה.
יום נפלא 🙂
הכנתי את העוגיות ויצאו ממש טובות!! בשתי נגלות:
בראשונה היה לי רק 25 גרם חמאה אז השלמתי בשמן ובשנייה שמתי כף שמן קוקוס (הוא היה צריך להיות מומס או קשה?) וגם לו הוספתי עוד כף- שתיים של שמן.. עד שהבצק היה נוח לעבודה.
תודה רבה, שבת שלום וחג שמח 🙂 🙂
מעולה!
עדיף שהשמן קוקוס יהיה במצב מוצק ולא מומס.
שמחה שיצא טעים 🙂 תודה שחזרת לעדכן.
שבת שלום וחג שמח!
Hצא מעולה מעולה!!! ניסיתי ביום שישי לכבוד שבת וזה התחסל! תודה רבה!
תודה רחלי! שמחה לשמוע 🙂
אפשר להחליף את הסוכר בסילאן? אם כן אז כמה כפות?
היי בטי,
לא ניסיתי. קחי בחשבון שלפעמים לסילאן יש טעם חזק ודומיננטי גם אחרי אפיה.
ממליצה בתור התחלה לשים כף אחת סילאן וכף אחת סוכר.
בהצלחה 😉
היי,
זו הפעם הראשונה שאני מכינה עוגיות (בכלל קינוח!!!)
יצא לי ממש טעים והמתכון ממש קל וקצר, העוגיות יצאו אחרי האפייה קצת יבשות, האם ביצה היתה עוזרת?
סופש נפלא ותודה
נטלי
היי נטלי,
שמחה לשמוע שיצא מוצלח, בייחוד שזו הפעם הראשונה 🙂
תפקיד הביצה בעוגיות הוא לאחד בין המרכיבים ואז העוגיות היו פחות מתפוררות. אפשר לנסות לשים פעם הבאה רק חלמון ביצה (הצהוב), יכול להיות שזה קצת יעזור.
היי, הכנתי את העוגיות אבל לא ניתן להכין אותן בידיים הבצק יצא לי דביק מדי. יכול להיות ששמתי יותר מדי טחינה?! בסוף סידרתי אותן עם כף בתבנית. מקווה שיצאו טוב…..
היי לי,
כן, אם הבצק יצא דביק כנראה ששמת יותר מידי טחינה.
תעדכני איך יצא 🙂
האם אפשר להחליף את החמאה במרגרינה?
כן שושי, אפשר.
היי, תודה על המתכון. אני בטח עושה משהו לא נכון ניסיתי לעקוב אחרי ההוראות אך העוגיות ממש ממש מתפוררות. יש משהו שאני לא עושה נכון? תודה.
היי תומר,
הבצק מתפורר או העוגיות לאחר האפיה מתפוררות?
אם הכוונה לבצק, תוסיף לו 1-3 כפות מים בהדרגה עד שהוא הופך להיות נוח לעבודה.
שלום מירב.
הכנתי עכשיו את העוגיות המיוחדות האלו.השתמשתי בקמח כוסמין,סוכר קוקוס,שמן קוקוס ושמן זית.יצא מעולה.טעים ונימוח.
תודה רבה.
שמחה לשמוע! תודה שחזרת לעדכן 🙂
האם יש צורך לחכות שהחמאה המומסת תתקרר לפני שמכניסים לשאר המרכיבים?
לא זהר, אין צורך.
היי
תודה על התשובה המהירה.
ביצה אחת תספיק לכל הכמות?
כן, ביצה אחת אמורה להספיק.
אפיתי את העוגיות. הטעם נחמד אך הן מתפוררות בקלות ולא “חזקות”. יש דרך להפוך אותן לפחות מתפוררות? תודה
היי אור,
הסיבה היא שאין ביצה במתכון (תפקיד הביצה הוא לאחד בין המרכיבים).
אם אין לך בעיה שהעוגיות לא יהיו טבעוניות, אפשר להוסיף פעם הבאה ביצה (ואז אם הבצק נהיה דביק מידי בגלל הנוזלים בביצה, יש להוסיף עוד קמח עד שיתקבל בצק נוח לעבודה).
שבת שלום 🙂
וואו.. פשוט וואו!
אין כמו עוגיות טעימות כדי להרשים את החמות 🙂 תודה רבה רבה!! האתר מסודר, ברור, המתכונים מעולים ועם זאת פשוטים.. כל הכבוד!!
תודה עדי! שמחה שאהבת את העוגיות 🙂
שבת שלום!
העוגיות פשוט מדהימות!
רק שהבצק יצא קצת דביקי…
שמחה לשמוע איילת!
פעם הבאה אם הבצק ייצא דביק פשוט תרטיבי את הידיים לפני שאת יוצרת עוגיות וכך הבצק לא יידבק לך לידיים.
שבת שלום 🙂
יצא טעים אבל לא מספיק מתוק…
היי נילי,
שמחה שיצא טעים 🙂 לגבי המתיקות זה באמת עניין של טעם. פעם הבאה תוסיפי יותר סוכר.
שבוע נפלא!
היי :] נראה טוב מאד!
אבל האם ניתן לותר על החמאה או השמן קוקוס לגמרי?
היי שני,
אפשר לשים רבע כוס שמן במקום.
שבוע טוב 🙂
יצא מדהים!תודה רבה 🙂
מצוין, תודה לך שחזרת לעדכן!
שבת שלום 🙂
עובד עם קמח תופח?
הי אורלי,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.
אשמח לעדכון במידה ותנסי 🙂
שלום,
נראה שווה.
האם ניתן להתמש בתחליף סוכר (כמו סוכר, למששל) לחולי סוכרת?
תודה
היי מיקי,
כן אפשר. הכי מומלץ מבחינת הטעם זה “כמו סוכר” (יש לו הכי פחות טעם לוואי).
שלום, רציתי לשאול האם ניתן להחליף קמח רגיל בשקדים טחונים לרגישים לגלוטן? כמה זמן ניתן לשמור אותן בקופסא אטומה? תודה רבה
היי ורד,
לדעתי ניתן לשמור את העוגיות בקופסה סגורה כ- 7-10 ימים.
לא ניסיתי להכין את העוגיות האלה מקמח שקדים כך שאינני יודעת האם העוגיות יחזיקו עם קמח שקדים (במיוחד כשאין ביצה במתכון שתפקידה להדביק את החומרים).
בכל אופן, יש באתר מתכון לעוגיות טחינה ללא גלוטן-
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%98%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%92%D7%9C%D7%95%D7%98%D7%9F/
היי.
האם ניתן להוסיף לעוגיות גרידת לימון?
כן, אם את אוהבת את הטעם אז אין סיבה שלא 🙂
היי, יש אפשרות להשתמש בקמח מלא במקום?
הי רני,
לדעתי אפשר, אבל מומלץ לשלב עם קמח לבן, נגיד כוס קמח מלא וחצי כוס קמח לבן וזאת כדי שהעוגיות לא ייצאו דחוסות מידי.
יכול להיות שיהיה צורך להוסיף 1-2 כפות מים לבצק אם הוא ייצא פירורי ויבש.
מודה שלא ציפית לכאלה עוגיות! פשוט מעולות! נימוחות, בצק נהדר ומהירות!
בהחלט זהו המתכון הנבחר שלי!!
איזה כיף לשמוע!
תודה לילך וסופשבוע נפלא 🙂
עוגיות ממש טעימות נגמרות מהר 🙂
שמחה שאהבת ותודה שחזרת לעדכן 🙂
איזה גודל וסוג של כוס השתמשת?
היי,
כוס מזכוכית עם ידית, זאת כוס של 220 מ”ל. אפשר גם להשתמש בכוס חד פעמית אבל מקרטון של שתיה חמה.
היי אפשר במקום טחינה פשוט לשים חלבה ?
היי מירי,
זה לא ייצא אותו דבר מאחר והמרקם שונה בין טחינה לחלבה.
שבוע מקסים 🙂
היי, יש לי מס׳ שאלות:
האם ניתן להוסיף שוקולד ציפס לעוגיות?
אני קונה טחינה גולמית (של בארכה, הנסיך וכד׳) – הכוונה לטחינה הזו?
הטעם הוא של חלבה?
תודה
היי,
אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס לעוגיות- פשוט להוסיף לתערובת או לפזר מעל בצק העוגיות לפני האפיה ולהדק מעט לבצק.
וכן, הטחינה שאת קונה מצוינת והטעם של העוגיות בסוף דומה לטעם של חלבה.
בהצלחה ושבוע נפלא 🙂
העוגיות ממש מפתיעות לטובה . כמה פשוט ככה טעים.
בתנור שלי זה לקח רק 12 דקות …
ו…ממליצה להמתין בסבלנות שיתקררו לפני שטועמים /:
מעולה! שמחה שאהבת ותודה על העדכון 🙂
שלום,
את ממליצה על השימוש בשמן קוקוס?
האם זה משנה את הטעם של העוגיות?
תודה
אפרת
היי אפרת,
אין שום בעיה להכין את העוגיות משמן קוקוס, טעם העוגיות לא אמור להשתנות.
היי האם אפשר במקום סוכר להשתמש בסילאן? תודה
היי מורן,
הסוכר תורם למרקם העוגיות והופך אותן ליותר קשות לכן אני מציעה להשתמש לפחות בכף סוכר אחת והשאר אפשר לשים סילאן.
ממש טעים ופשוט !!!
תודה סיון 🙂
גמר חתימה טובה!
הי, איך אני ממיסה את החמאה? במחבת?
וגם כמה זה בערך 50 גר’? אין לי איך למדוד..
ץודה 🙂
הי רעות,
עדיף להמיס את החמאה בקערית כמה שניות במיקרוגל. אם אין ברשותך מיקרוגל אז אפשר במחבת על האש.
לגבי הכמות- תסתכלי מה רשום על חבילת החמאה שיש לך. אם רשום על החבילה 100 גרם אז תחתכי חצי חבילה. אם רשום 200 גרם אז תחתכי רבע חבילה. בכל אופן זה אמור להיות ריבוע בגודל 4 ס”מ על 5.5 ס”מ (אם יש לך סרגל למדוד..)
מהבצק הזה יצא לי רק 9 עוגיות (בגודל שבתמונה ואפילו פחות) הגיוני ?
הי זוהר,
היה צריך לצאת לך כמות כפולה ממה שהכנת.
יכול להיות שבתמונה העוגיות נראות גדולות כי הצילום הוא מקרוב אבל העוגיות הן קטנות 🙂
היי,
ניסיתי להכין את העוגיות ולא יצא לי כמו שאמור לצאת..
שמתי את הכמויות בדיוק כמו שאמרת, לא שיניתי כלום במתכון. בכל זאת הבצק יצא ממש מתפורר, עד כדי כך שלא הצלחתי ליצור את העיגולים. הרטבת הידיים רק הרעה את המצב.
הוספתי מעט חמאה ושמן ובהמשך עוד טיפה טחינה רק כדי שאצליח ליצור את העיגולים, אבל ברגע ששיטחתי אותם ישר ראו סדקים והיה ברור שהמרקם לא תקין.
הטעם לאחר האפיה דוקא טעים, אבל המרקם הקמחי פוגע בהנאה מהעוגיות ויוצר תחושת יובש בפה.
מה עשיתי לא נכון?
אולי היה עדיף לשים פחות קמח?
הי מעיין,
המרקם של הבצק במתכון הזה אמור לצאת מעט מתפורר אבל לא בצורה שלא ניתן ליצור עיגולים.
בדר”כ מספיק להרטיב ידיים וכבר יותר נוח לעבוד עם הבצק. זה נכון שלאחר שמשטחים את העיגולים נוצרים מעט סדקים מסביב (את יכולה לראות את זה בתמונה התחתונה).
יכול להיות שהשתמשת בכוס מעט יותר גדולה למדידת הקמח ומכאן המרקם הקמחי והקושי לעבוד עם הבצק. פעם הבאה תנסי לשים כוס ורבע קמח ותראי אם יש שיפור במרקם.
שבת רגועה ונפלאה 😉
יצא מעולה!! תודה רבה על המתכון היה לי רק כוס קמח אחת אז הוספתי חצי כוס סולת ויצא מושלם… איפה שומרים את העוגיות? במקרר? בהנחה שלא חיסלנו הכל(:
הי מירב,
שמחה לשמוע שאהבת 🙂
ניתן לשמור את העוגיות בקופסא/שקית אטומה בטמפרטורת החדר, עדיף במקום מעט קריר.
שבת שלום!
הכנתי ויצא ממש טעים! אנחנו לא מפסיקים לאכול, תודה רבה.
בשמחה ליפז 🙂
שמן זית זה בסדר?
כן.
האם אפשר להשתמש בטחינה משומשום מלא?
הי תמר,
אפשר. הטעם של הטחינה יהיה פשוט מודגש ומורגש יותר.
נשמע פשוט ומוצלח. לכמה עוגיות מתאימות הכמויות המצויינות (בגודל בינוני)?
רוצה להכין אותן לגן…
תודה רבה!
הי יעל,
בסביבות 17-20 עוגיות בגודל בינוני.
מאחר ובכל מקרה תבנית התנור מספיקה רק לכ-20 עוגיות, אני ממליצה להכין בפעם הראשונה לפי הכמות שמצוינת במתכון ואחר כך להכין שוב במידת הצורך. לערבב שוב את החומרים בקערה לוקח כמה דקות 😉
שבוע נפלא!
היי
רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בשמן תיגס במקום קנולה?
יום מקסים
היי נטע, אפשר בהחלט. סופשבוע נעים 🙂
תודה על המתכונים. עוגת חלבה פשוט מדהימה, רציתי לשאול אם אפשר להשתמש במחמאה במקום בחמאה, אני מעדיפה מתכונים לא חלביים
היי מירב, אפשר להשתמש במחמאה. שמחה שאת אוהבת את המתכונים 🙂
יצאו עוגיות מעולות. מתכון באמת קל פשוט ומוצלח.
האם אפשר להחליף את החמאה בשמן ? אין לי חמאה כרגע …
אם כן, כמה שמן צריך במקום 50 גרם חמאה ?
היי רחל, אפשר להמיר 50 גרם חמאה ב1/4 כוס שמן אך לא הייתי הכי ממליצה כי זה ישנה את מרקם העוגיות. שבת שלום 🙂
אפשר להשתמש בכפות רגילות?? או בכפות המדידה??
היי שרון, כפות רגילות. יום נפלא 🙂
אני לא אוהבת טחינה . מה אפשר להישתמש במקום טחינה
היי שרה, במתכון הזה הטחינה מאוד מהותית ואין לה תחליף. אם את לא אוהבת טחינה אני מציעה שתכיני עוגיות אחרות. יש הרבה עוגיות טעימות אחרות 🙂
את רצינית בשאלה שלך?? אם את לא אוהבת טחינה, אז למה נכנסת לראות מתכון לעוגיות טחינה? 🙂
איך אפשר להכין עוגיות טחינה ללא טחינה? נראה לך הגיוני??
לא אוהבת טחינה חחחחחחח חחחחחחח אז למה נכנסת חחחחחחחחחחחחחחחחחח
עוגיות מעולות שמתחסלות במהירות!