שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות

מס’ מנות: 20 עוגיות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 כוס (140 ג’) קמח לבן (אפשר להשתמש גם בקמח כוסמין מלא)

1 כוס (95 ג’) קוואקר (שיבולת שועל דקה)

1 כפית (5 ג’) אבקת אפיה

5 כפות גדושות (85 ג’) סוכר

4 כפות (32 ג’) שמן קנולה

כפית (5 ג’) תמצית וניל

7-9 כפות גדושות טחינה גולמית (*חשוב לערבב את הטחינה היטב לפני השימוש)

4 כפות מלאות (60 ג’) שוקולד צ’יפס

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים בקערה (בעזרת כף): קמח, קוואקר, אבקת אפיה, סוכר, שמן, תמצית וניל ומוסיפים את הטחינה בהדרגה (מתחילים ב-6 כפות וממשיכים להוסיף כל פעם כף טחינה נוספת עד שהתערובת מתגבשת והופכת לאחידה). בסוף מוסיפים שוקולד ציפס ומערבבים.

-בעזרת הידיים יוצרים כדורים קטנים, מניחים על נייר האפיה ומשטחים לעוגיות. (אם התערובת דביקה מומלץ להרטיב את הידיים).

-אופים בתנור במשך 15-17 דקות. מוצאים ומצננים לגמרי (הערה: העוגיות יוצאות מעט רכות ומקבלות פריכות לאחר צינון מוחלט).

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

*הערה לגבי מרקם העוגיות: העוגיות עדינות, נימוחות ועלולות להתפרק.

עוגיות טחינה, קוואקר ושוקולד ציפס

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פתיתים עם ירקות
ברוסקטה אנטיפסטי

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
טל (09:46 22.04.2021)

אפרת תודה רבה על המתכון המעולה!!
העוגיות כל כך טעימות, פשוטות להכנה ואפילו בריאות. צמצמתי את כמות הסוכר ל3 כפות והוספתי ביצה אחת, יוצא מושלם בכל פעם מחדש

מתכונים ב-10 דקות (11:25 22.04.2021)

נראה פשוט מעולה! תודה על השיתוף טל🌺

רעות (16:07 6.04.2021)

במידה ואני מוותרת על הטחינה להוסיף ביצה אחת?

מתכונים ב-10 דקות (16:48 6.04.2021)

היי רעות,
כן, ביצה אחת😊

אסתר (00:28 31.01.2021)

הוספתי ביצה וכף מים ויצא מעולה , לא מתפורר…
תודה רבה ! מתכון קל וטעים ממש!!

מתכונים ב-10 דקות (07:32 31.01.2021)

כיף לשמוע שאהבת, תודה רבה שחזרת לעדכן❤️
שבוע טוב🌸

חיה (22:28 11.01.2021)

אין על המתכונים שלך!!!!!!
אני מכורה לאתר שלך!!!!
אני עוסקת בתחום הבישול והאפיה אוהבת מאד להגיע לתוצאות מרשימות לטעימות, אבל הכי בריא וקל שאפשר
טהרת שלך עונה על כל הדרישות
כמה שאני מחפשת במקומות אחרים, אני חוזרת בסוף למקור רואה שרצח הכלל ברור ופשוט יותר!!!!
אין עלייך!!!!

מתכונים ב-10 דקות (10:20 12.01.2021)

איזה כיף!
המון המון תודה חיה 🙂
שמחה לקרוא שאת נהנת ❤️

עדן (10:01 3.07.2020)

בוקר טוב,
הכנתי אתמול יצא מושלם.
שמתי שיבולת שועל עבה, הוספתי מעט מייפל, ביצה וחמוציות.
מרקם טוב לא מתפוררות מאוד טעים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:48 3.07.2020)

מהמם 🙂
תודה עדן.

דבי (21:05 2.07.2020)

ערב טוב אפרת!
איך אפשר להכין סוג של עוגיות שוקולד צ’יפס למי שלא משתמש בקקאו אבל אוהב מתוק?
תודה רבה !

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:56 2.07.2020)

עוגיות שוקולד צ’יפס הן בלי קקאו או שאת מתכוונת לשוקולד צ’יפס עצמו שמכיל קקאו?

דבי (22:53 2.07.2020)

כן, לשוקולד צ’יפס. מה עושים?
אגב שוקולד חרובים יתאים?
תודה ושבת שלום!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:20 3.07.2020)

כן, אפשר להשתמש בשוקולד חרובים. רעיון טוב.
שבת שלום 🌺

דבי (08:45 3.07.2020)

מה עוד אפשר? חמוציות יתאימו?
יש עוד דבר שיכול להתאים?
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:34 3.07.2020)

אפשר לשים חמוציות, אגוזים קצוצים דק, פקאן מסוכר קצוץ דק.

יעל (18:00 25.06.2020)

מיוחד!!! השתמשתי בקמח מלא רגיל, בטחינה מלאה ובשיבולת שועל עבה מהיר הכנה, הוספתי ביצה ויצא מושלם!!! רך, פריך ולא כ”כ מתפורר… כמעט לא מרגישים את הטחינה (למרות שזה לא מפריע לי בכל מצב) תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:05 25.06.2020)

תודה שחזרת לשתף ❣️

ליאת (18:38 4.04.2020)

היי אפרת,
הכנתי את העוגיות עכשיו והן נטרפו. הוספתי קצת סילאן והפכתי אותן ללא טבעוניות – הוספתי מיכל קטן של שמנת חמוצה וחצי כוס חלב. יצא נהדר! תודה רבה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:20 4.04.2020)

מהמם 🙂
תודה ליאת

Zipi (12:06 1.02.2020)

תודה רבה☕המתכון טעים וקל🍪.מומלץ🤗 הוספתי 1 ביצה כיוון שבפעם הקודמת ללא ביצה מאוד עדינות ומתפוררות בנגיסה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:28 1.02.2020)

מעולה 🙂
תודה לך 💕

אסתי (17:05 19.12.2019)

הי, האם אפשר להכין את התערובת בתבנית ולחתוך אח”כ לריבועים? או שחייבים ליצור עוגיות?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:47 19.12.2019)

אני חושבת שעדיף ליצור עוגיות כדי שהמרקם ייצא מוצלח.

רחלי (16:47 6.11.2019)

שלום לך,
האם אפשר להוסיף ביצה אחת ? או רק את הלבן של הביצה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 6.11.2019)

כן אפשר. ביצה שלמה.

שני (21:56 16.09.2019)

תודה על עוד מתכון מעולה!
שיניתי קצת את הכמויות והמרכיבים לפי הצרכים שלנו: כוס קמח ללא גלוטן, כוס וחצי קוואקר ללא גלוטן ו-5 כפות דבש במקום הסוכר. לא שיטחתי אות העוגיות לגמרי והן יצאו טעימות מאוד! אמנם מעט דחוסות במרקם אבל המשפחה טרפה אותן בהנאה רבה.
תודה אפרת 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:12 16.09.2019)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

גל גומא אביטל (21:27 5.08.2019)

היי,
היה צריך לשטח את העוגיות לגמרי? אני חשבתי שלחיצה קטנה תספיק ושהן יהפכו לשטוחות בתנור, אך זה לא קרה.. הן נשארו גבוהות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:21 6.08.2019)

הן יצאו במרקם קצת רך מבפנים?

אפרת (17:06 17.07.2019)

הי אפרת,
באיזה עוד שמן ניתן להשתמש חוץ מקנולה?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:21 17.07.2019)

איזה שמן יש לך?

הילה (01:42 4.05.2019)

אפשר להחליף את הקמח בקמח קוקוס, ואם כן, כמה?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:03 4.05.2019)

לא יודעת, לא ניסיתי.

שבי (18:28 30.07.2018)

היי אפרת!
זו הזדמנות להודות לך על האתר המקסים הזה אני נעזרת בו מאד!
העוגיות יצאו טעים אש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:32 30.07.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

ליאור (15:15 12.07.2018)

היי אפרת,
קודם כל, תודה רבה לך על מתכונים נפלאים!
(העוגיות גרנולה שלך הפכו לקבועות בבית)

גם המתכון הזה נראה טעים.
כמה שאלות, לפני שרצה להכין:
1. אפשרי עם טחינה מלאה או שישפיע לרעה על הטעם?
2. במידה ועושה עם קמח כוסמין- לשים 140 גרם או כוס (שזה קצת פחות)
3. אפשר להוריד מהסוכר ושעדיין יצא טעים? באיזה מידה שישאר במתיקות מעודנת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:20 12.07.2018)

היי ליאור,
1. זה כן משפיע על הטעם אבל זה עניין של טעם.
2. כוס קמח כוסמין (130 ג’)
3. אני ממליצה להשאיר לפחות 3 כפות גדושות סוכר כי אחרת זה יהיה חסר טעם.

ללי (18:39 1.07.2018)

מעולה מעולה מעולה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:59 1.07.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

אביגיל גליק (23:26 27.06.2018)

המתכון מדהים!!!
האם אפשר לשמור במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:44 27.06.2018)

שמחה שאהבת 🙂
כן, אפשר לשמור בקופסה אטומה במקרר.

דור (11:57 13.04.2018)

היי יש לי שיבולת שועל עבה אפשר להשתמש במקום הדקה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:41 13.04.2018)

אני חושבת שאפשר. המרקם יהיה קצת פחות עדין ויותר פריך.

שלי (00:56 9.02.2018)

היי!(;
אשמח להכין אותם, אבל אסור לי סוכר. אפשר סילאן במקום? ואם כן, כמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:48 9.02.2018)

היי שלי,
אני מניחה שאפשר לשים 4-5 כפות סילאן. זה ייצא במתיקות מעודנת.
בכלל שהסילאן נוזלי אז יכול להיות שיהיה צורך לשים פחות טחינה (תראי לפי מרקם הבצק).

ליטל (21:29 23.01.2018)

הכנתי כמה פעמים הוספתי בננה לעיסה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:36 23.01.2018)

מעולה 🙂

נטע (11:14 24.11.2017)

היי אפרת, אני מנסה להבין מה ההבדל בין שני המתכונים של העוגיות שלך עם הקוואקר והשוקולד (שניהם גם עם טחינה). אשמח לדעת איזה מהן יוצאת פריכה וקראנצית.תודה רבה! שבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:27 24.11.2017)

היי נטע,
לאיזה עוד עוגיות התכוונת? למתכון הזה ולעוגיות שיבולת שועל ושוקולד? אם כן, האחרונות עם ביצה ולא עם טחינה.
העוגיות במתכון הזה הן פריכות אך מתפוררות והעוגיות שיבולת שועל ושוקולד יותר יציבות וקראנציות.
שבת שלום 🙂

שרה (15:01 13.11.2017)

הי אפרת,
אני רוצה להכין את העוגיות לשבת משפחתית ולא רוצה שיהיה פשלות עם התפוררויות… להוסיף ביצה כדי לחזק את התערובת?
ובלי קשר למתכון הזה… יש לך רעיון מה אפשר לעשות עם חלב פג תוקף? יש לי שקית וחצי…
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:35 13.11.2017)

היי שרה,
כדאי להוסיף ביצה כי הן מתפוררות בלי.
לגבי החלב, אני יודעת שיש כאלה שמכינים איתו גבינה אבל אין לי מתכון.
ערב נעים 🙂

הודיה (13:20 16.07.2017)

היי אפרת! אני לא יודעת איזו פעם זו שאני מכינה את העוגיות, והן כל פעם מוצלחות מאוד! החברות הטבעוניות וגם אלה שלא יוצאות מרוצות (:
אפשר להקפיא את העוגיות?

מתכונים ב-10 דקות (14:38 16.07.2017)

היי הודיה,
שמחה שיוצא מוצלח 🙂
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.

שירה (17:28 13.07.2017)

היי אפרת! דחוף!יש לי רק קוואקר עבה רגיל זה בסדר להכין איתו?

מתכונים ב-10 דקות (17:34 13.07.2017)

אני חושבת שכן. אני רק מקווה שהתערובת תהיה מספיק יציבה ליצירת עוגיות.

שירה (18:12 13.07.2017)

באמת יצא נורא מתפורר הוספתי ביצה קטנה ועוד מים מקווה שיצא טעים, זה עכשיו בתנור ‎:-)‎

שירה (18:23 13.07.2017)

יצא ממש טעים! תודה רבה! ‎:-)‎

מתכונים ב-10 דקות (19:07 13.07.2017)

שמחה לשמוע 🙂

חיה (19:52 4.06.2017)

במה אפשר להחליף את הקוואקר הילדים שלי לא אוהבים “גושים”? אהבתי את שילוב הטחינה

מתכונים ב-10 דקות (22:09 4.06.2017)

היי חיה,
אני חושבת שאפשר להכין בלי הקוואקר ולהוסיף עוד כשליש כוס קמח. מספיק לשים חצי כפית אבקת אפיה ולהפחית את כמות הסוכר ל4 כפות.
אגב יש גם מתכון של עוגיות טחינה שאפשר להוסיף להן שוקולד צ’יפס אם אוהבים.

עדיה (20:14 2.05.2017)

שלום אפרת!
סוף סוף הגעתי לרשום לך על האתר שלך המעולה!!!
ובמיוחד המתכון הזה שהוא הכוכב במטבח מאז שעברתי לתזונה טבעונית.
וכמובן ששיתפתי את המתכון עם עוד עשרות טבעוניים.
נודה לך ונשמח מאוד לעוד מתכונים טבעוניים ומוצלחים.
נ.ב אשמח אם תוכלי לפחות לציין ליד המתכונים כיצד ניתן להפוך אותם לטבעוניים (ללא ביצים)
תודה רבה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (20:36 2.05.2017)

היי עדיה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
כמובן שאעלה מתכונים טבעוניים נוספים.
אשתדל לציין או לפחות להכין מדריך של תחליפי ביצים באפיה.

עדיה (20:28 3.05.2017)

תודה אפרת ומעריכה מאוד מאוד!!

לילך (09:36 24.09.2016)

הסוד הוא במים, פשוט להוסיף קצת זה מגבש את העיסה

ליאורה (09:07 16.09.2016)

הכנתי עכשיו את העוגיות, כבר בשלבי העיבוד היה לי קשה לגבש את העיסה לעוגיות, בעיקר היו הרבה פירורים. מה אפשר לעשות כדי לחבר את העיסה ?

מתכונים ב-10 דקות (09:40 16.09.2016)

היי ליאורה,
התערובת אכן מתפוררת בגלל שאין ביצה בתערובת שהיא בעצם מדביקה את החומרים.
את יכולה להוסיף טחינה גולמית עד 9 כפות ואם כבר שמת, תוסיפי כמה כפות מים בהדרגה עד שהתערובת מתגבשת.

נופית (13:34 22.07.2016)

היי, במה אני יכולה להחליף את הסוכר?

מתכונים ב-10 דקות (13:44 22.07.2016)

היי נופית,
אני מניחה שאפשר להמיר בסירופ מייפל או בסילאן. בגלל שהם נוזליים יכול להיות שיהיה צורך להפחית את כמות הטחינה. ממליצה להתחיל ב- 2 כפות טחינה ולהוסיף יותר עד לאיחוד התערובת.

ענת (20:40 13.05.2016)

הכנתי את העוגיות יצאו ממש טעימות מומלץ מאודד טעים בטרוף (הוספתי להם שומשום כדיי מאוד) תודה רבה על המתכון

מתכונים ב-10 דקות (22:46 13.05.2016)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂

רותי (15:13 12.05.2016)

היי- פעם ראשונה שעשיתי את המתכון הזה, העוגיות קצת התפוררו אבל יצאו טעימות!!! תודה רבה- מוצלח מאוד!

מתכונים ב-10 דקות (16:04 12.05.2016)

היי רותי,
נכון, העוגיות עדינות ולכן מעט מתפוררות.
בכל אופן, שמחה שיצא טעים. זה הכי חשוב 🙂

דבורי (14:54 10.05.2016)

כבר לא נעים לי לשגע אותך עם כל הקלוריות, אבל רק אם באמת לא קשה לך, כמה קלוריות יש בכל עוגיה?
זה נראה פצצה ובא לי להכין.

מתכונים ב-10 דקות (15:44 10.05.2016)

היי דבורי,
זה יוצא בסביבות 110 קלוריות לעוגיה.

לנה (01:03 17.04.2016)

הוספתי קצת רסק תפוחים (כף או שניים) וזה תורם יפה ללכידות התערובת. לא הולכת לשאול אם אפשר להחליף טחינה, שוקולד או שיבולת שואל או להכין פסטה במקום..:-D

מתכונים ב-10 דקות (08:17 17.04.2016)

תודה לנה שחזרת לעדכן ולשתף 🙂
שבוע נפלא!

עידית (11:57 30.03.2016)

היי, יצא מעולה!
במקום סוכר עירבבתי באותה כמות סילאן ודבש.
יצא טעיםםם
תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:37 30.03.2016)

מעולה 🙂
תודה על העדכון והמשך יום נפלא

אבישי (15:07 26.02.2016)

אחלה עוגיות תודה רבה על המתכון.
אמא התלהבה מהעוגיות ולקחה אותם בתור מתכון קבוע

מתכונים ב-10 דקות (15:14 26.02.2016)

שמחה לשמוע!
תודה אבישי ושבת שלום 🙂

הילה (01:03 1.01.2016)

הכנתי ויצא טעים מאד מאד.. שמתי צימוקים במקום שוקולד צ’יפס, אבל הם קצת נשרפו ויצאו קשים, אז לא מומלץ.

מתכונים ב-10 דקות (09:28 1.01.2016)

תודה הילה שחזרת לעדכן 🙂
שבת שלום!

מיכל (09:46 6.12.2015)

עשיתי פעם נוספת את המתכון אתמול
הוספתי לו שדרוגים, כף קוקוס וכף שומשום
יצא מעולה

מתכונים ב-10 דקות (10:06 6.12.2015)

נשמע מעולה! תודה מיכל ושבוע מצוין 🙂

יפה (17:58 30.11.2015)

נראה שחסר מים במתכון קוואקר נשאר קשה

מתכונים ב-10 דקות (18:17 30.11.2015)

היי יפה,
התכוונת לקוואקר או לתערובת? הקוואקר עצמו לא אמור להתרכך. אם התערובת יבשה או פירורית יש להוסיף עוד טחינה או מעט מים.

מיכל (17:24 14.11.2015)

עשיתי את העוגיות והפעם העיסה יצאה טיפה דביקה והרבה יותר נוחה וקלה לעבודה
שמתי 2 כפות ממרח תמרים + ביצה במקום הטחינה
ושמתי 4 כפות סירופ אגבה במקום הסוכר
והוספתי עוד שוקולד ציפס
יצא אפילו הרבה יותר טעים מפעם קודמת, אפילו בעלי אמר שהפעם יותר טעים
בקיצור הולך להיות אצלנו מתכון קבוע 🙂
תודה על מתכון טעים ובריא

מתכונים ב-10 דקות (18:17 14.11.2015)

איזה כיף לשמוע!
תודה על העדכון ושבוע טוב 🙂

מיכל (22:25 13.11.2015)

האם אפשר לשים ממרח תמרים במקום הטחינה ואם כן כמה?
וכל זה שאני שמה סירופ אגבה במקום הסוכר

תודה

מתכונים ב-10 דקות (23:25 13.11.2015)

אני מניחה שכן למרות שלא ניסיתי. קחי בחשבון שאולי העוגיות יהיו מעט מתפוררות אם את לא שמה ביצה.
נראה לי שעדיף שתשימי ביצה + 2-3 כפות ממרח תמרים.
אם את שמה ממרח תמרים 4 כפות סירופ אגבה אמורות להספיק. אם לא, שימי 5 כפות מאחר ובעוגיות שהכנת רשמת שחסרה מתיקות.

מיכל (14:16 13.11.2015)

האם אפשר לשים סירופ אגבה במקום הסוכר והאל כדאי להוריד את הכמות כי הוא יותר מתוק מסוכר?

מתכונים ב-10 דקות (14:44 13.11.2015)

היי מיכל,
אני חושבת שכן. שימי כ-4 כפות.

מיכל (19:41 9.11.2015)

אז עדכונים
שמתי 15 דקות בתנור, שהוצאתי אותן הן היו רכות, נתתי להן להצטנן איזה חצי שעה ואז אכלתי
יצא ממש טעים, קריספי וקראנצי, מרוב שהיה טעים אכלתי אחת וישר לקחתי עוד אחת
בעלי אמר שטעים אבל יותר מדי שוקולד ציפס, שמתי 4 כפות של שוקולד ציפס, אני לעומתו חושבת שאפשר היה להוסיף עוד שוקולד ציפס
אבל אני מאוד אוהבת שוקולד 🙂

מתכונים ב-10 דקות (20:31 9.11.2015)

שמחה שהן יצאו טעימות!
מסכימה איתך לגמרי בעניין השוקולד 😉

מיכל (18:56 9.11.2015)

עשיתי את העוגיות ושמתי ביצה במקום הטחינה עם קמח כוסמין מלא וסוכר חום
התערובת הייתה יבשה וקשה לעשיית עיגולים
שמתי בתנור, מקווה שיצא טוב
היא אמורה לצאת כזאת יבשה? עשיתי משהו לא בסדר אולי?

מתכונים ב-10 דקות (19:02 9.11.2015)

היי מיכל,
בדר”כ כשהתערובת קשה, יבשה או מתפוררת כדאי להוסיף מעט מים לתערובת כי זה אומר שחסרים נוזלים בתערובת. יכול להיות שהנוזלים של הביצה לא הספיקו ביחס לטחינה שגם היא נוזלית.
תעדכני איך יצא 🙂

מיכל (14:09 9.11.2015)

האם אפשר לשים סוכר חום במקום הסוכר הלבן?

מתכונים ב-10 דקות (14:39 9.11.2015)

כן, בהחלט.

מיכל (09:51 9.11.2015)

יש לי שאלה באופן כללי לכל העוגיות עם השיבולת שועל כולל המתכון הזה
שרשום להוסיף שיבולת שועל, האם הכוונה בצורתו הטבעית או שיש צורך לטחון אותו לאבקה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:33 9.11.2015)

היי,
תמיד הכוונה לשיבולת שועל בצורתו הטבעית אלא אם כן רשום במפורש לטחון אותו.

מיכל (12:37 2.11.2015)

האם אפשר לוותר על הטחינה?

מתכונים ב-10 דקות (12:42 2.11.2015)

היי מיכל,
הטחינה תורמת לטעם ולמרקם העוגיות. אם מוותרים על הטחינה יש צורך להוסיף ביצה.

אנואר (11:22 17.10.2015)

הכנתי את העוגיות אך אחרי האפייה התפוררו למרות הטעם המדהים שלהם 🙂 רוצה להכין אותם היום שוב מה ניתן לעשות כדי שלא יתפוררו אחרי האפייה? תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:25 17.10.2015)

היי אנואר,
זה בגלל שאין ביצה בתערובת. אם אין לך בעיה להשתמש בביצה את יכולה להוסיף לתערובת ביצה אחת ולשים 6-7 כפות טחינה גולמית (כי הביצה גם ככה נוזלית). אם התערובת יוצאת נוזלית או דלילה מידי תוסיפי עוד קצת קמח.

אנואר (10:49 3.10.2015)

במה אפשר להחליף את השוקולד ציפס? סילאן אולי?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:54 3.10.2015)

היי אנואר,
אפשר להחליף בחצי חבילת שוקולד מריר קצוץ גס.

טלאל (10:46 24.09.2015)

מה אפשר להחליף בשיבולת שועל או קוואקר?

מתכונים ב-10 דקות (11:16 24.09.2015)

היי טלאל,
אפשר לשים אגוזים טחונים דק או שאפשר לשים יותר קמח, ככוס וחצי קמח סה”כ. אם התערובת נוזלית או מאוד דביקה- להוסיף עוד קמח.
בהצלחה 🙂

פאני (18:39 22.09.2015)

יצא טעיםםםם…תודה!!!!

מתכונים ב-10 דקות (20:06 23.09.2015)

שמחה לשמוע פאני 🙂

נופר (17:25 24.08.2015)

שמתי את הכמות הנדרשת לפי המתכון, יצאו לי 39 עוגיות! באמצע יצירת הכדורים והשטחתם הלכתי להדליק את הטוסטר אובן כדי שאוכל לאפות הכל ביחד.
בנוסף, החלפתי את הקמח הלבן בקמח חיטה מלא. בינתיים בתנור זה מריח מצוין 🙂

מתכונים ב-10 דקות (17:33 24.08.2015)

מעולה, תעדכני איך יצא 😉

נופר (16:35 30.08.2015)

רק עכשיו, כשנכנסתי למתכון כדי להכין שוב, הבנתי ששכחתי לעדכן…
הפחתתי את הסוכר ל-2 כפות ואת השמן ל-2 כפות, יצא מעולה! 🙂

מתכונים ב-10 דקות (16:44 30.08.2015)

איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה נופר ושבוע נפלא 🙂

מישל (14:54 6.08.2015)

תודה רבה על המתכון!!
יצא מאוד טעים!!
חיסלנו את העוגיות תוך שעתיים!!

תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (14:56 6.08.2015)

איזה כיף לשמוע!
תודה על העדכון 🙂

ענבל (22:19 3.08.2015)

תודה רבה על המתכון!
הכנתי ויצא טעים מאוד, כולנו נהנינו מהן!

אני אגב, הוספתי כף סילאן והשלמתי עם כף וחצי סוכר..( במקום ה-3 כפות סוכר)

תודה לכם 🙂

מתכונים ב-10 דקות (22:33 3.08.2015)

היי ענבל,
שמחה שיצא טעים!
תודה על העדכון 🙂

אורה (11:22 31.07.2015)

אני והבת שלי מתות על העוגיות האלה

מתכונים ב-10 דקות (11:24 31.07.2015)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה אורה ושבת שלום!

נועה (21:07 24.07.2015)

תודה רבה!! הכנתי אתמול ויצא מדהים. איכשהו יוצא לזה טעם של מין חמאת בוטנים, והמרקם ממש מיוחד. בהחלט שומרת את האתר הזה במועדפים

מתכונים ב-10 דקות (00:05 25.07.2015)

תודה נועה! אני שמחה שאהבת 🙂

נועה (11:21 23.07.2015)

אפשר להשתמש בקמח תופח במקום קמח רגיל?

מתכונים ב-10 דקות (11:32 23.07.2015)

כן נועה, אפשר. רק תוותרי על אבקת האפיה.

מתכונים ב-10 דקות (10:20 5.06.2015)

היי אילנה,
קמח כוסמין מלא הוא יותר טעים ואוורירי אבל את יכולה להשתמש גם בקמח מלא רגיל.
שבת שלום 🙂

אילנה. (08:26 5.06.2015)

בוקר טוב!
קמח מלא לא רעיון טוב?

מירי (22:22 3.06.2015)

היי ערב טוב!
האם ניתן להחליף את שוקלד ציפס לחמוציות?
תודה
מירי

מתכונים ב-10 דקות (22:44 3.06.2015)

היי מירי,
מאחר ומרקם העוגיות עדין לדעתי החמוציות לא יתפסו בעוגיות לכן אם שמים אז כמות קטנה וכדאי לקצוץ אותן לחתיכות קטנות.
ערב נעים 🙂

מירי (22:16 3.06.2015)

הוצאתי אותן בהירות לאחר כ-רבע שעה. והיו טיפה רכות והתקשו לגמרי [למרות שרני תמיד מכסה מיידית במגבת לשמור על הלחות…]
הקטע שהן לא השתטחו בכלל בתנור. הן נשארו עיגולים מוצקים. התנור על חום רגיל
טעימות הן כן. אבל לא מגרות כמו בתמונה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (22:39 3.06.2015)

העוגיות לא היו אמורות להשתטח לבד בזמן האפיה, היה צריך ליצור כדורים ולשטח אותם לעוגיות לפני האפיה (ראי במתכון) 🙂

מירי (21:45 3.06.2015)

טוב, אז העוגיות בתוספת קצת מים —
יצאו פשוט פשוטות וקשיחות. כלל לא נימוחות ורכות ומשתטחות כמו בתמונה
[אגב, הוספתי קצת קינמון, את האגוזים לא הוספתי]
למה ומדוע? :0

מתכונים ב-10 דקות (22:06 3.06.2015)

אני גם מנסה להבין מדוע. כמה זמן הן היו בתנור? כשהוצאת אותן מהתנור הן היו רכות מעט?

מירי (20:09 3.06.2015)

ועוד שאלה. האם מתאים אגוזים קצוצים?

מתכונים ב-10 דקות (21:28 3.06.2015)

מצטערת מירי, פספסתי את שאלתך.. כן, אפשר להוסיף אגוזים קצוצים דק.

מירי (20:07 3.06.2015)

שלום
אני מכינה כעת. אבל מוזר שאין פה שום נוזלים
הטחינה והשמן לבד לא ממש מגבשים לבצק

מתכונים ב-10 דקות (20:09 3.06.2015)

היי מירי,
אם לאחר שהוספת 4 כפות שמן ו- 9 כפות טחינה עדיין הבצק פירורי ולא מגובש, תוסיפי מים בהדרגה.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.