זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות
מס’ מנות: 20 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 כוס (140 ג’) קמח לבן (אפשר להשתמש גם בקמח כוסמין מלא)
1 כוס (95 ג’) קוואקר (שיבולת שועל דקה)
1 כפית (5 ג’) אבקת אפיה
5 כפות גדושות (85 ג’) סוכר
4 כפות (32 ג’) שמן קנולה
כפית (5 ג’) תמצית וניל
7-9 כפות גדושות טחינה גולמית (*חשוב לערבב את הטחינה היטב לפני השימוש)
4 כפות מלאות (60 ג’) שוקולד צ’יפס
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים בקערה (בעזרת כף): קמח, קוואקר, אבקת אפיה, סוכר, שמן, תמצית וניל ומוסיפים את הטחינה בהדרגה (מתחילים ב-6 כפות וממשיכים להוסיף כל פעם כף טחינה נוספת עד שהתערובת מתגבשת והופכת לאחידה). בסוף מוסיפים שוקולד ציפס ומערבבים.
-בעזרת הידיים יוצרים כדורים קטנים, מניחים על נייר האפיה ומשטחים לעוגיות. (אם התערובת דביקה מומלץ להרטיב את הידיים).
-אופים בתנור במשך 15-17 דקות. מוצאים ומצננים לגמרי (הערה: העוגיות יוצאות מעט רכות ומקבלות פריכות לאחר צינון מוחלט).
*הערה לגבי מרקם העוגיות: העוגיות עדינות, נימוחות ועלולות להתפרק.
אין לי משקל. כמות של כוס קרטון של שתיה חמה זה נקרא כוס של שיבולת שועל דקה ?
תודה
כן
ואם במתכונים מסוימים יש להוסיף מספר כפות. זה גם כן כרגיל כמו קמח, כל כף קוואקר זה 10 גרם או צריך כף גדושה וגדולה ממש?
אני לא יודעת בדיוק כמה גרם זה יוצא אבל תשתמשי בכף מטבח רגילה.
אם אין לי תמצית וניל, אפשר לוותר?
היי,
אפשר לוותר על תמצית וניל אם אין לך.
הי
תגידי אפשר להכפיל כמויות?
ואם אני מוסיפה ביצה אז להוסיף שתיים?
היי,
אפשר בהחלט להכפיל כמויות(:
ממליצה להתחיל עם הוספת ביצה אחת ורק אם יש צורך (הבצק מרגיש יבש/ מתפורר) להוסיף עוד אחת.
אפרת תודה רבה על המתכון המעולה!!
העוגיות כל כך טעימות, פשוטות להכנה ואפילו בריאות. צמצמתי את כמות הסוכר ל3 כפות והוספתי ביצה אחת, יוצא מושלם בכל פעם מחדש
נראה פשוט מעולה! תודה על השיתוף טל🌺
במידה ואני מוותרת על הטחינה להוסיף ביצה אחת?
היי רעות,
כן, ביצה אחת😊
הוספתי ביצה וכף מים ויצא מעולה , לא מתפורר…
תודה רבה ! מתכון קל וטעים ממש!!
כיף לשמוע שאהבת, תודה רבה שחזרת לעדכן❤️
שבוע טוב🌸
אין על המתכונים שלך!!!!!!
אני מכורה לאתר שלך!!!!
אני עוסקת בתחום הבישול והאפיה אוהבת מאד להגיע לתוצאות מרשימות לטעימות, אבל הכי בריא וקל שאפשר
טהרת שלך עונה על כל הדרישות
כמה שאני מחפשת במקומות אחרים, אני חוזרת בסוף למקור רואה שרצח הכלל ברור ופשוט יותר!!!!
אין עלייך!!!!
איזה כיף!
המון המון תודה חיה 🙂
שמחה לקרוא שאת נהנת ❤️
בוקר טוב,
הכנתי אתמול יצא מושלם.
שמתי שיבולת שועל עבה, הוספתי מעט מייפל, ביצה וחמוציות.
מרקם טוב לא מתפוררות מאוד טעים
מהמם 🙂
תודה עדן.
ערב טוב אפרת!
איך אפשר להכין סוג של עוגיות שוקולד צ’יפס למי שלא משתמש בקקאו אבל אוהב מתוק?
תודה רבה !
עוגיות שוקולד צ’יפס הן בלי קקאו או שאת מתכוונת לשוקולד צ’יפס עצמו שמכיל קקאו?
כן, לשוקולד צ’יפס. מה עושים?
אגב שוקולד חרובים יתאים?
תודה ושבת שלום!
כן, אפשר להשתמש בשוקולד חרובים. רעיון טוב.
שבת שלום 🌺
מה עוד אפשר? חמוציות יתאימו?
יש עוד דבר שיכול להתאים?
תודה!
אפשר לשים חמוציות, אגוזים קצוצים דק, פקאן מסוכר קצוץ דק.
מיוחד!!! השתמשתי בקמח מלא רגיל, בטחינה מלאה ובשיבולת שועל עבה מהיר הכנה, הוספתי ביצה ויצא מושלם!!! רך, פריך ולא כ”כ מתפורר… כמעט לא מרגישים את הטחינה (למרות שזה לא מפריע לי בכל מצב) תודה רבה
תודה שחזרת לשתף ❣️
היי אפרת,
הכנתי את העוגיות עכשיו והן נטרפו. הוספתי קצת סילאן והפכתי אותן ללא טבעוניות – הוספתי מיכל קטן של שמנת חמוצה וחצי כוס חלב. יצא נהדר! תודה רבה 🙂
מהמם 🙂
תודה ליאת
תודה רבה☕המתכון טעים וקל🍪.מומלץ🤗 הוספתי 1 ביצה כיוון שבפעם הקודמת ללא ביצה מאוד עדינות ומתפוררות בנגיסה.
מעולה 🙂
תודה לך 💕
הי, האם אפשר להכין את התערובת בתבנית ולחתוך אח”כ לריבועים? או שחייבים ליצור עוגיות?
תודה!
אני חושבת שעדיף ליצור עוגיות כדי שהמרקם ייצא מוצלח.
שלום לך,
האם אפשר להוסיף ביצה אחת ? או רק את הלבן של הביצה ?
כן אפשר. ביצה שלמה.
תודה על עוד מתכון מעולה!
שיניתי קצת את הכמויות והמרכיבים לפי הצרכים שלנו: כוס קמח ללא גלוטן, כוס וחצי קוואקר ללא גלוטן ו-5 כפות דבש במקום הסוכר. לא שיטחתי אות העוגיות לגמרי והן יצאו טעימות מאוד! אמנם מעט דחוסות במרקם אבל המשפחה טרפה אותן בהנאה רבה.
תודה אפרת 🙂
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי,
היה צריך לשטח את העוגיות לגמרי? אני חשבתי שלחיצה קטנה תספיק ושהן יהפכו לשטוחות בתנור, אך זה לא קרה.. הן נשארו גבוהות.
הן יצאו במרקם קצת רך מבפנים?
הי אפרת,
באיזה עוד שמן ניתן להשתמש חוץ מקנולה?
תודה!
איזה שמן יש לך?
קוקוס
אפשר להשתמש בשמן קוקוס🙂
אפשר להחליף את הקמח בקמח קוקוס, ואם כן, כמה?
תודה!
לא יודעת, לא ניסיתי.
היי אפרת!
זו הזדמנות להודות לך על האתר המקסים הזה אני נעזרת בו מאד!
העוגיות יצאו טעים אש!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת,
קודם כל, תודה רבה לך על מתכונים נפלאים!
(העוגיות גרנולה שלך הפכו לקבועות בבית)
גם המתכון הזה נראה טעים.
כמה שאלות, לפני שרצה להכין:
1. אפשרי עם טחינה מלאה או שישפיע לרעה על הטעם?
2. במידה ועושה עם קמח כוסמין- לשים 140 גרם או כוס (שזה קצת פחות)
3. אפשר להוריד מהסוכר ושעדיין יצא טעים? באיזה מידה שישאר במתיקות מעודנת?
היי ליאור,
1. זה כן משפיע על הטעם אבל זה עניין של טעם.
2. כוס קמח כוסמין (130 ג’)
3. אני ממליצה להשאיר לפחות 3 כפות גדושות סוכר כי אחרת זה יהיה חסר טעם.
מעולה מעולה מעולה!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
המתכון מדהים!!!
האם אפשר לשמור במקרר?
שמחה שאהבת 🙂
כן, אפשר לשמור בקופסה אטומה במקרר.
היי יש לי שיבולת שועל עבה אפשר להשתמש במקום הדקה?
אני חושבת שאפשר. המרקם יהיה קצת פחות עדין ויותר פריך.
היי!(;
אשמח להכין אותם, אבל אסור לי סוכר. אפשר סילאן במקום? ואם כן, כמה?
היי שלי,
אני מניחה שאפשר לשים 4-5 כפות סילאן. זה ייצא במתיקות מעודנת.
בכלל שהסילאן נוזלי אז יכול להיות שיהיה צורך לשים פחות טחינה (תראי לפי מרקם הבצק).
הכנתי כמה פעמים הוספתי בננה לעיסה
מעולה 🙂
היי אפרת, אני מנסה להבין מה ההבדל בין שני המתכונים של העוגיות שלך עם הקוואקר והשוקולד (שניהם גם עם טחינה). אשמח לדעת איזה מהן יוצאת פריכה וקראנצית.תודה רבה! שבת שלום!
היי נטע,
לאיזה עוד עוגיות התכוונת? למתכון הזה ולעוגיות שיבולת שועל ושוקולד? אם כן, האחרונות עם ביצה ולא עם טחינה.
העוגיות במתכון הזה הן פריכות אך מתפוררות והעוגיות שיבולת שועל ושוקולד יותר יציבות וקראנציות.
שבת שלום 🙂
הי אפרת,
אני רוצה להכין את העוגיות לשבת משפחתית ולא רוצה שיהיה פשלות עם התפוררויות… להוסיף ביצה כדי לחזק את התערובת?
ובלי קשר למתכון הזה… יש לך רעיון מה אפשר לעשות עם חלב פג תוקף? יש לי שקית וחצי…
תודה!
היי שרה,
כדאי להוסיף ביצה כי הן מתפוררות בלי.
לגבי החלב, אני יודעת שיש כאלה שמכינים איתו גבינה אבל אין לי מתכון.
ערב נעים 🙂
היי אפרת! אני לא יודעת איזו פעם זו שאני מכינה את העוגיות, והן כל פעם מוצלחות מאוד! החברות הטבעוניות וגם אלה שלא יוצאות מרוצות (:
אפשר להקפיא את העוגיות?
היי הודיה,
שמחה שיוצא מוצלח 🙂
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
היי אפרת! דחוף!יש לי רק קוואקר עבה רגיל זה בסדר להכין איתו?
אני חושבת שכן. אני רק מקווה שהתערובת תהיה מספיק יציבה ליצירת עוגיות.
באמת יצא נורא מתפורר הוספתי ביצה קטנה ועוד מים מקווה שיצא טעים, זה עכשיו בתנור :-)
יצא ממש טעים! תודה רבה! :-)
שמחה לשמוע 🙂
במה אפשר להחליף את הקוואקר הילדים שלי לא אוהבים “גושים”? אהבתי את שילוב הטחינה
היי חיה,
אני חושבת שאפשר להכין בלי הקוואקר ולהוסיף עוד כשליש כוס קמח. מספיק לשים חצי כפית אבקת אפיה ולהפחית את כמות הסוכר ל4 כפות.
אגב יש גם מתכון של עוגיות טחינה שאפשר להוסיף להן שוקולד צ’יפס אם אוהבים.
שלום אפרת!
סוף סוף הגעתי לרשום לך על האתר שלך המעולה!!!
ובמיוחד המתכון הזה שהוא הכוכב במטבח מאז שעברתי לתזונה טבעונית.
וכמובן ששיתפתי את המתכון עם עוד עשרות טבעוניים.
נודה לך ונשמח מאוד לעוד מתכונים טבעוניים ומוצלחים.
נ.ב אשמח אם תוכלי לפחות לציין ליד המתכונים כיצד ניתן להפוך אותם לטבעוניים (ללא ביצים)
תודה רבה רבה.
היי עדיה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
כמובן שאעלה מתכונים טבעוניים נוספים.
אשתדל לציין או לפחות להכין מדריך של תחליפי ביצים באפיה.
תודה אפרת ומעריכה מאוד מאוד!!
הסוד הוא במים, פשוט להוסיף קצת זה מגבש את העיסה
הכנתי עכשיו את העוגיות, כבר בשלבי העיבוד היה לי קשה לגבש את העיסה לעוגיות, בעיקר היו הרבה פירורים. מה אפשר לעשות כדי לחבר את העיסה ?
היי ליאורה,
התערובת אכן מתפוררת בגלל שאין ביצה בתערובת שהיא בעצם מדביקה את החומרים.
את יכולה להוסיף טחינה גולמית עד 9 כפות ואם כבר שמת, תוסיפי כמה כפות מים בהדרגה עד שהתערובת מתגבשת.
היי, במה אני יכולה להחליף את הסוכר?
היי נופית,
אני מניחה שאפשר להמיר בסירופ מייפל או בסילאן. בגלל שהם נוזליים יכול להיות שיהיה צורך להפחית את כמות הטחינה. ממליצה להתחיל ב- 2 כפות טחינה ולהוסיף יותר עד לאיחוד התערובת.
הכנתי את העוגיות יצאו ממש טעימות מומלץ מאודד טעים בטרוף (הוספתי להם שומשום כדיי מאוד) תודה רבה על המתכון
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
היי- פעם ראשונה שעשיתי את המתכון הזה, העוגיות קצת התפוררו אבל יצאו טעימות!!! תודה רבה- מוצלח מאוד!
היי רותי,
נכון, העוגיות עדינות ולכן מעט מתפוררות.
בכל אופן, שמחה שיצא טעים. זה הכי חשוב 🙂
כבר לא נעים לי לשגע אותך עם כל הקלוריות, אבל רק אם באמת לא קשה לך, כמה קלוריות יש בכל עוגיה?
זה נראה פצצה ובא לי להכין.
היי דבורי,
זה יוצא בסביבות 110 קלוריות לעוגיה.
הוספתי קצת רסק תפוחים (כף או שניים) וזה תורם יפה ללכידות התערובת. לא הולכת לשאול אם אפשר להחליף טחינה, שוקולד או שיבולת שואל או להכין פסטה במקום..:-D
תודה לנה שחזרת לעדכן ולשתף 🙂
שבוע נפלא!
היי, יצא מעולה!
במקום סוכר עירבבתי באותה כמות סילאן ודבש.
יצא טעיםםם
תודה
מעולה 🙂
תודה על העדכון והמשך יום נפלא
אחלה עוגיות תודה רבה על המתכון.
אמא התלהבה מהעוגיות ולקחה אותם בתור מתכון קבוע
שמחה לשמוע!
תודה אבישי ושבת שלום 🙂
הכנתי ויצא טעים מאד מאד.. שמתי צימוקים במקום שוקולד צ’יפס, אבל הם קצת נשרפו ויצאו קשים, אז לא מומלץ.
תודה הילה שחזרת לעדכן 🙂
שבת שלום!
עשיתי פעם נוספת את המתכון אתמול
הוספתי לו שדרוגים, כף קוקוס וכף שומשום
יצא מעולה
נשמע מעולה! תודה מיכל ושבוע מצוין 🙂
נראה שחסר מים במתכון קוואקר נשאר קשה
היי יפה,
התכוונת לקוואקר או לתערובת? הקוואקר עצמו לא אמור להתרכך. אם התערובת יבשה או פירורית יש להוסיף עוד טחינה או מעט מים.
עשיתי את העוגיות והפעם העיסה יצאה טיפה דביקה והרבה יותר נוחה וקלה לעבודה
שמתי 2 כפות ממרח תמרים + ביצה במקום הטחינה
ושמתי 4 כפות סירופ אגבה במקום הסוכר
והוספתי עוד שוקולד ציפס
יצא אפילו הרבה יותר טעים מפעם קודמת, אפילו בעלי אמר שהפעם יותר טעים
בקיצור הולך להיות אצלנו מתכון קבוע 🙂
תודה על מתכון טעים ובריא
איזה כיף לשמוע!
תודה על העדכון ושבוע טוב 🙂
האם אפשר לשים ממרח תמרים במקום הטחינה ואם כן כמה?
וכל זה שאני שמה סירופ אגבה במקום הסוכר
תודה
אני מניחה שכן למרות שלא ניסיתי. קחי בחשבון שאולי העוגיות יהיו מעט מתפוררות אם את לא שמה ביצה.
נראה לי שעדיף שתשימי ביצה + 2-3 כפות ממרח תמרים.
אם את שמה ממרח תמרים 4 כפות סירופ אגבה אמורות להספיק. אם לא, שימי 5 כפות מאחר ובעוגיות שהכנת רשמת שחסרה מתיקות.
האם אפשר לשים סירופ אגבה במקום הסוכר והאל כדאי להוריד את הכמות כי הוא יותר מתוק מסוכר?
היי מיכל,
אני חושבת שכן. שימי כ-4 כפות.
אז עדכונים
שמתי 15 דקות בתנור, שהוצאתי אותן הן היו רכות, נתתי להן להצטנן איזה חצי שעה ואז אכלתי
יצא ממש טעים, קריספי וקראנצי, מרוב שהיה טעים אכלתי אחת וישר לקחתי עוד אחת
בעלי אמר שטעים אבל יותר מדי שוקולד ציפס, שמתי 4 כפות של שוקולד ציפס, אני לעומתו חושבת שאפשר היה להוסיף עוד שוקולד ציפס
אבל אני מאוד אוהבת שוקולד 🙂
שמחה שהן יצאו טעימות!
מסכימה איתך לגמרי בעניין השוקולד 😉
עשיתי את העוגיות ושמתי ביצה במקום הטחינה עם קמח כוסמין מלא וסוכר חום
התערובת הייתה יבשה וקשה לעשיית עיגולים
שמתי בתנור, מקווה שיצא טוב
היא אמורה לצאת כזאת יבשה? עשיתי משהו לא בסדר אולי?
היי מיכל,
בדר”כ כשהתערובת קשה, יבשה או מתפוררת כדאי להוסיף מעט מים לתערובת כי זה אומר שחסרים נוזלים בתערובת. יכול להיות שהנוזלים של הביצה לא הספיקו ביחס לטחינה שגם היא נוזלית.
תעדכני איך יצא 🙂
האם אפשר לשים סוכר חום במקום הסוכר הלבן?
כן, בהחלט.
יש לי שאלה באופן כללי לכל העוגיות עם השיבולת שועל כולל המתכון הזה
שרשום להוסיף שיבולת שועל, האם הכוונה בצורתו הטבעית או שיש צורך לטחון אותו לאבקה?
תודה
היי,
תמיד הכוונה לשיבולת שועל בצורתו הטבעית אלא אם כן רשום במפורש לטחון אותו.
האם אפשר לוותר על הטחינה?
היי מיכל,
הטחינה תורמת לטעם ולמרקם העוגיות. אם מוותרים על הטחינה יש צורך להוסיף ביצה.
הכנתי את העוגיות אך אחרי האפייה התפוררו למרות הטעם המדהים שלהם 🙂 רוצה להכין אותם היום שוב מה ניתן לעשות כדי שלא יתפוררו אחרי האפייה? תודה
היי אנואר,
זה בגלל שאין ביצה בתערובת. אם אין לך בעיה להשתמש בביצה את יכולה להוסיף לתערובת ביצה אחת ולשים 6-7 כפות טחינה גולמית (כי הביצה גם ככה נוזלית). אם התערובת יוצאת נוזלית או דלילה מידי תוסיפי עוד קצת קמח.
במה אפשר להחליף את השוקולד ציפס? סילאן אולי?
תודה
היי אנואר,
אפשר להחליף בחצי חבילת שוקולד מריר קצוץ גס.
מה אפשר להחליף בשיבולת שועל או קוואקר?
היי טלאל,
אפשר לשים אגוזים טחונים דק או שאפשר לשים יותר קמח, ככוס וחצי קמח סה”כ. אם התערובת נוזלית או מאוד דביקה- להוסיף עוד קמח.
בהצלחה 🙂
יצא טעיםםםם…תודה!!!!
שמחה לשמוע פאני 🙂
שמתי את הכמות הנדרשת לפי המתכון, יצאו לי 39 עוגיות! באמצע יצירת הכדורים והשטחתם הלכתי להדליק את הטוסטר אובן כדי שאוכל לאפות הכל ביחד.
בנוסף, החלפתי את הקמח הלבן בקמח חיטה מלא. בינתיים בתנור זה מריח מצוין 🙂
מעולה, תעדכני איך יצא 😉
רק עכשיו, כשנכנסתי למתכון כדי להכין שוב, הבנתי ששכחתי לעדכן…
הפחתתי את הסוכר ל-2 כפות ואת השמן ל-2 כפות, יצא מעולה! 🙂
איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה נופר ושבוע נפלא 🙂
תודה רבה על המתכון!!
יצא מאוד טעים!!
חיסלנו את העוגיות תוך שעתיים!!
תודה רבה!
איזה כיף לשמוע!
תודה על העדכון 🙂
תודה רבה על המתכון!
הכנתי ויצא טעים מאוד, כולנו נהנינו מהן!
אני אגב, הוספתי כף סילאן והשלמתי עם כף וחצי סוכר..( במקום ה-3 כפות סוכר)
תודה לכם 🙂
היי ענבל,
שמחה שיצא טעים!
תודה על העדכון 🙂
אני והבת שלי מתות על העוגיות האלה
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה אורה ושבת שלום!
תודה רבה!! הכנתי אתמול ויצא מדהים. איכשהו יוצא לזה טעם של מין חמאת בוטנים, והמרקם ממש מיוחד. בהחלט שומרת את האתר הזה במועדפים
תודה נועה! אני שמחה שאהבת 🙂
אפשר להשתמש בקמח תופח במקום קמח רגיל?
כן נועה, אפשר. רק תוותרי על אבקת האפיה.
היי אילנה,
קמח כוסמין מלא הוא יותר טעים ואוורירי אבל את יכולה להשתמש גם בקמח מלא רגיל.
שבת שלום 🙂
בוקר טוב!
קמח מלא לא רעיון טוב?
היי ערב טוב!
האם ניתן להחליף את שוקלד ציפס לחמוציות?
תודה
מירי
היי מירי,
מאחר ומרקם העוגיות עדין לדעתי החמוציות לא יתפסו בעוגיות לכן אם שמים אז כמות קטנה וכדאי לקצוץ אותן לחתיכות קטנות.
ערב נעים 🙂
הוצאתי אותן בהירות לאחר כ-רבע שעה. והיו טיפה רכות והתקשו לגמרי [למרות שרני תמיד מכסה מיידית במגבת לשמור על הלחות…]
הקטע שהן לא השתטחו בכלל בתנור. הן נשארו עיגולים מוצקים. התנור על חום רגיל
טעימות הן כן. אבל לא מגרות כמו בתמונה 🙂
העוגיות לא היו אמורות להשתטח לבד בזמן האפיה, היה צריך ליצור כדורים ולשטח אותם לעוגיות לפני האפיה (ראי במתכון) 🙂
טוב, אז העוגיות בתוספת קצת מים —
יצאו פשוט פשוטות וקשיחות. כלל לא נימוחות ורכות ומשתטחות כמו בתמונה
[אגב, הוספתי קצת קינמון, את האגוזים לא הוספתי]
למה ומדוע? :0
אני גם מנסה להבין מדוע. כמה זמן הן היו בתנור? כשהוצאת אותן מהתנור הן היו רכות מעט?
ועוד שאלה. האם מתאים אגוזים קצוצים?
מצטערת מירי, פספסתי את שאלתך.. כן, אפשר להוסיף אגוזים קצוצים דק.
שלום
אני מכינה כעת. אבל מוזר שאין פה שום נוזלים
הטחינה והשמן לבד לא ממש מגבשים לבצק
היי מירי,
אם לאחר שהוספת 4 כפות שמן ו- 9 כפות טחינה עדיין הבצק פירורי ולא מגובש, תוסיפי מים בהדרגה.