שום דבר לא נמצא
    >

עוגיות טבעוניות בריאות וטעימות – פריכות ונימוחות בפה

עוגיות טחינה, קוואקר ושוקולד ציפס

מצרכים (כ-20 עוגיות):

1 כוס (140 ג') קמח לבן (אפשר להשתמש גם בקמח כוסמין מלא)

1 כוס (95 ג') קוואקר (שיבולת שועל דקה)

1 כפית (5 ג') אבקת אפיה

5 כפות גדושות (85 ג') סוכר

4 כפות (32 ג') שמן קנולה

כפית (5 ג') תמצית וניל

7-9 כפות גדושות טחינה גולמית (*חשוב לערבב את הטחינה היטב לפני השימוש)

4 כפות מלאות (60 ג') שוקולד צ'יפס

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים בקערה (בעזרת כף): קמח, קוואקר, אבקת אפיה, סוכר, שמן, תמצית וניל ומוסיפים את הטחינה בהדרגה (מתחילים ב-6 כפות וממשיכים להוסיף כל פעם כף טחינה נוספת עד שהתערובת מתגבשת והופכת לאחידה). בסוף מוסיפים שוקולד ציפס ומערבבים.

-בעזרת הידיים יוצרים כדורים קטנים, מניחים על נייר האפיה ומשטחים לעוגיות. (אם התערובת דביקה מומלץ להרטיב את הידיים).

-אופים בתנור במשך 15-17 דקות. מוצאים ומצננים לגמרי (הערה: העוגיות יוצאות מעט רכות ומקבלות פריכות לאחר צינון מוחלט).

*הערה לגבי מרקם העוגיות: העוגיות עדינות, נימוחות ועלולות להתפרק.

עוגיות טחינה, קוואקר ושוקולד ציפס

ראו גם
פתיתים עם ירקות
ברוסקטה אנטיפסטי

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
Zipi (12:06 1.02.2020)

תודה רבה☕המתכון טעים וקל🍪.מומלץ🤗 הוספתי 1 ביצה כיוון שבפעם הקודמת ללא ביצה מאוד עדינות ומתפוררות בנגיסה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:28 1.02.2020)

מעולה 🙂
תודה לך 💕

Avatar
אסתי (17:05 19.12.2019)

הי, האם אפשר להכין את התערובת בתבנית ולחתוך אח"כ לריבועים? או שחייבים ליצור עוגיות?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:47 19.12.2019)

אני חושבת שעדיף ליצור עוגיות כדי שהמרקם ייצא מוצלח.

Avatar
רחלי (16:47 6.11.2019)

שלום לך,
האם אפשר להוסיף ביצה אחת ? או רק את הלבן של הביצה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 6.11.2019)

כן אפשר. ביצה שלמה.

Avatar
שני (21:56 16.09.2019)

תודה על עוד מתכון מעולה!
שיניתי קצת את הכמויות והמרכיבים לפי הצרכים שלנו: כוס קמח ללא גלוטן, כוס וחצי קוואקר ללא גלוטן ו-5 כפות דבש במקום הסוכר. לא שיטחתי אות העוגיות לגמרי והן יצאו טעימות מאוד! אמנם מעט דחוסות במרקם אבל המשפחה טרפה אותן בהנאה רבה.
תודה אפרת 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:12 16.09.2019)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
גל גומא אביטל (21:27 5.08.2019)

היי,
היה צריך לשטח את העוגיות לגמרי? אני חשבתי שלחיצה קטנה תספיק ושהן יהפכו לשטוחות בתנור, אך זה לא קרה.. הן נשארו גבוהות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:21 6.08.2019)

הן יצאו במרקם קצת רך מבפנים?

Avatar
אפרת (17:06 17.07.2019)

הי אפרת,
באיזה עוד שמן ניתן להשתמש חוץ מקנולה?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:21 17.07.2019)

איזה שמן יש לך?

Avatar
הילה (01:42 4.05.2019)

אפשר להחליף את הקמח בקמח קוקוס, ואם כן, כמה?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:03 4.05.2019)

לא יודעת, לא ניסיתי.

Avatar
שבי (18:28 30.07.2018)

היי אפרת!
זו הזדמנות להודות לך על האתר המקסים הזה אני נעזרת בו מאד!
העוגיות יצאו טעים אש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:32 30.07.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
ליאור (15:15 12.07.2018)

היי אפרת,
קודם כל, תודה רבה לך על מתכונים נפלאים!
(העוגיות גרנולה שלך הפכו לקבועות בבית)

גם המתכון הזה נראה טעים.
כמה שאלות, לפני שרצה להכין:
1. אפשרי עם טחינה מלאה או שישפיע לרעה על הטעם?
2. במידה ועושה עם קמח כוסמין- לשים 140 גרם או כוס (שזה קצת פחות)
3. אפשר להוריד מהסוכר ושעדיין יצא טעים? באיזה מידה שישאר במתיקות מעודנת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:20 12.07.2018)

היי ליאור,
1. זה כן משפיע על הטעם אבל זה עניין של טעם.
2. כוס קמח כוסמין (130 ג')
3. אני ממליצה להשאיר לפחות 3 כפות גדושות סוכר כי אחרת זה יהיה חסר טעם.

Avatar
ללי (18:39 1.07.2018)

מעולה מעולה מעולה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:59 1.07.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
אביגיל גליק (23:26 27.06.2018)

המתכון מדהים!!!
האם אפשר לשמור במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:44 27.06.2018)

שמחה שאהבת 🙂
כן, אפשר לשמור בקופסה אטומה במקרר.

Avatar
דור (11:57 13.04.2018)

היי יש לי שיבולת שועל עבה אפשר להשתמש במקום הדקה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:41 13.04.2018)

אני חושבת שאפשר. המרקם יהיה קצת פחות עדין ויותר פריך.

Avatar
שלי (00:56 9.02.2018)

היי!(;
אשמח להכין אותם, אבל אסור לי סוכר. אפשר סילאן במקום? ואם כן, כמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:48 9.02.2018)

היי שלי,
אני מניחה שאפשר לשים 4-5 כפות סילאן. זה ייצא במתיקות מעודנת.
בכלל שהסילאן נוזלי אז יכול להיות שיהיה צורך לשים פחות טחינה (תראי לפי מרקם הבצק).

Avatar
ליטל (21:29 23.01.2018)

הכנתי כמה פעמים הוספתי בננה לעיסה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:36 23.01.2018)

מעולה 🙂

Avatar
נטע (11:14 24.11.2017)

היי אפרת, אני מנסה להבין מה ההבדל בין שני המתכונים של העוגיות שלך עם הקוואקר והשוקולד (שניהם גם עם טחינה). אשמח לדעת איזה מהן יוצאת פריכה וקראנצית.תודה רבה! שבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:27 24.11.2017)

היי נטע,
לאיזה עוד עוגיות התכוונת? למתכון הזה ולעוגיות שיבולת שועל ושוקולד? אם כן, האחרונות עם ביצה ולא עם טחינה.
העוגיות במתכון הזה הן פריכות אך מתפוררות והעוגיות שיבולת שועל ושוקולד יותר יציבות וקראנציות.
שבת שלום 🙂

Avatar
שרה (15:01 13.11.2017)

הי אפרת,
אני רוצה להכין את העוגיות לשבת משפחתית ולא רוצה שיהיה פשלות עם התפוררויות… להוסיף ביצה כדי לחזק את התערובת?
ובלי קשר למתכון הזה… יש לך רעיון מה אפשר לעשות עם חלב פג תוקף? יש לי שקית וחצי…
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:35 13.11.2017)

היי שרה,
כדאי להוסיף ביצה כי הן מתפוררות בלי.
לגבי החלב, אני יודעת שיש כאלה שמכינים איתו גבינה אבל אין לי מתכון.
ערב נעים 🙂

Avatar
הודיה (13:20 16.07.2017)

היי אפרת! אני לא יודעת איזו פעם זו שאני מכינה את העוגיות, והן כל פעם מוצלחות מאוד! החברות הטבעוניות וגם אלה שלא יוצאות מרוצות (:
אפשר להקפיא את העוגיות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:38 16.07.2017)

היי הודיה,
שמחה שיוצא מוצלח 🙂
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.

Avatar
שירה (17:28 13.07.2017)

היי אפרת! דחוף!יש לי רק קוואקר עבה רגיל זה בסדר להכין איתו?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:34 13.07.2017)

אני חושבת שכן. אני רק מקווה שהתערובת תהיה מספיק יציבה ליצירת עוגיות.

Avatar
שירה (18:12 13.07.2017)

באמת יצא נורא מתפורר הוספתי ביצה קטנה ועוד מים מקווה שיצא טעים, זה עכשיו בתנור ‎:-)‎

Avatar
שירה (18:23 13.07.2017)

יצא ממש טעים! תודה רבה! ‎:-)‎

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:07 13.07.2017)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
חיה (19:52 4.06.2017)

במה אפשר להחליף את הקוואקר הילדים שלי לא אוהבים "גושים"? אהבתי את שילוב הטחינה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:09 4.06.2017)

היי חיה,
אני חושבת שאפשר להכין בלי הקוואקר ולהוסיף עוד כשליש כוס קמח. מספיק לשים חצי כפית אבקת אפיה ולהפחית את כמות הסוכר ל4 כפות.
אגב יש גם מתכון של עוגיות טחינה שאפשר להוסיף להן שוקולד צ'יפס אם אוהבים.

Avatar
עדיה (20:14 2.05.2017)

שלום אפרת!
סוף סוף הגעתי לרשום לך על האתר שלך המעולה!!!
ובמיוחד המתכון הזה שהוא הכוכב במטבח מאז שעברתי לתזונה טבעונית.
וכמובן ששיתפתי את המתכון עם עוד עשרות טבעוניים.
נודה לך ונשמח מאוד לעוד מתכונים טבעוניים ומוצלחים.
נ.ב אשמח אם תוכלי לפחות לציין ליד המתכונים כיצד ניתן להפוך אותם לטבעוניים (ללא ביצים)
תודה רבה רבה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:36 2.05.2017)

היי עדיה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
כמובן שאעלה מתכונים טבעוניים נוספים.
אשתדל לציין או לפחות להכין מדריך של תחליפי ביצים באפיה.

Avatar
עדיה (20:28 3.05.2017)

תודה אפרת ומעריכה מאוד מאוד!!

Avatar
לילך (09:36 24.09.2016)

הסוד הוא במים, פשוט להוסיף קצת זה מגבש את העיסה

Avatar
ליאורה (09:07 16.09.2016)

הכנתי עכשיו את העוגיות, כבר בשלבי העיבוד היה לי קשה לגבש את העיסה לעוגיות, בעיקר היו הרבה פירורים. מה אפשר לעשות כדי לחבר את העיסה ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:40 16.09.2016)

היי ליאורה,
התערובת אכן מתפוררת בגלל שאין ביצה בתערובת שהיא בעצם מדביקה את החומרים.
את יכולה להוסיף טחינה גולמית עד 9 כפות ואם כבר שמת, תוסיפי כמה כפות מים בהדרגה עד שהתערובת מתגבשת.

Avatar
נופית (13:34 22.07.2016)

היי, במה אני יכולה להחליף את הסוכר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:44 22.07.2016)

היי נופית,
אני מניחה שאפשר להמיר בסירופ מייפל או בסילאן. בגלל שהם נוזליים יכול להיות שיהיה צורך להפחית את כמות הטחינה. ממליצה להתחיל ב- 2 כפות טחינה ולהוסיף יותר עד לאיחוד התערובת.

Avatar
ענת (20:40 13.05.2016)

הכנתי את העוגיות יצאו ממש טעימות מומלץ מאודד טעים בטרוף (הוספתי להם שומשום כדיי מאוד) תודה רבה על המתכון

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:46 13.05.2016)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂

Avatar
רותי (15:13 12.05.2016)

היי- פעם ראשונה שעשיתי את המתכון הזה, העוגיות קצת התפוררו אבל יצאו טעימות!!! תודה רבה- מוצלח מאוד!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:04 12.05.2016)

היי רותי,
נכון, העוגיות עדינות ולכן מעט מתפוררות.
בכל אופן, שמחה שיצא טעים. זה הכי חשוב 🙂

Avatar
דבורי (14:54 10.05.2016)

כבר לא נעים לי לשגע אותך עם כל הקלוריות, אבל רק אם באמת לא קשה לך, כמה קלוריות יש בכל עוגיה?
זה נראה פצצה ובא לי להכין.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:44 10.05.2016)

היי דבורי,
זה יוצא בסביבות 110 קלוריות לעוגיה.

Avatar
לנה (01:03 17.04.2016)

הוספתי קצת רסק תפוחים (כף או שניים) וזה תורם יפה ללכידות התערובת. לא הולכת לשאול אם אפשר להחליף טחינה, שוקולד או שיבולת שואל או להכין פסטה במקום..:-D

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:17 17.04.2016)

תודה לנה שחזרת לעדכן ולשתף 🙂
שבוע נפלא!

Avatar
עידית (11:57 30.03.2016)

היי, יצא מעולה!
במקום סוכר עירבבתי באותה כמות סילאן ודבש.
יצא טעיםםם
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:37 30.03.2016)

מעולה 🙂
תודה על העדכון והמשך יום נפלא

Avatar
אבישי (15:07 26.02.2016)

אחלה עוגיות תודה רבה על המתכון.
אמא התלהבה מהעוגיות ולקחה אותם בתור מתכון קבוע

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:14 26.02.2016)

שמחה לשמוע!
תודה אבישי ושבת שלום 🙂

Avatar
הילה (01:03 1.01.2016)

הכנתי ויצא טעים מאד מאד.. שמתי צימוקים במקום שוקולד צ'יפס, אבל הם קצת נשרפו ויצאו קשים, אז לא מומלץ.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:28 1.01.2016)

תודה הילה שחזרת לעדכן 🙂
שבת שלום!

Avatar
מיכל (09:46 6.12.2015)

עשיתי פעם נוספת את המתכון אתמול
הוספתי לו שדרוגים, כף קוקוס וכף שומשום
יצא מעולה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:06 6.12.2015)

נשמע מעולה! תודה מיכל ושבוע מצוין 🙂

Avatar
יפה (17:58 30.11.2015)

נראה שחסר מים במתכון קוואקר נשאר קשה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:17 30.11.2015)

היי יפה,
התכוונת לקוואקר או לתערובת? הקוואקר עצמו לא אמור להתרכך. אם התערובת יבשה או פירורית יש להוסיף עוד טחינה או מעט מים.

Avatar
מיכל (17:24 14.11.2015)

עשיתי את העוגיות והפעם העיסה יצאה טיפה דביקה והרבה יותר נוחה וקלה לעבודה
שמתי 2 כפות ממרח תמרים + ביצה במקום הטחינה
ושמתי 4 כפות סירופ אגבה במקום הסוכר
והוספתי עוד שוקולד ציפס
יצא אפילו הרבה יותר טעים מפעם קודמת, אפילו בעלי אמר שהפעם יותר טעים
בקיצור הולך להיות אצלנו מתכון קבוע 🙂
תודה על מתכון טעים ובריא

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:17 14.11.2015)

איזה כיף לשמוע!
תודה על העדכון ושבוע טוב 🙂

Avatar
מיכל (22:25 13.11.2015)

האם אפשר לשים ממרח תמרים במקום הטחינה ואם כן כמה?
וכל זה שאני שמה סירופ אגבה במקום הסוכר

תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:25 13.11.2015)

אני מניחה שכן למרות שלא ניסיתי. קחי בחשבון שאולי העוגיות יהיו מעט מתפוררות אם את לא שמה ביצה.
נראה לי שעדיף שתשימי ביצה + 2-3 כפות ממרח תמרים.
אם את שמה ממרח תמרים 4 כפות סירופ אגבה אמורות להספיק. אם לא, שימי 5 כפות מאחר ובעוגיות שהכנת רשמת שחסרה מתיקות.

Avatar
מיכל (14:16 13.11.2015)

האם אפשר לשים סירופ אגבה במקום הסוכר והאל כדאי להוריד את הכמות כי הוא יותר מתוק מסוכר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:44 13.11.2015)

היי מיכל,
אני חושבת שכן. שימי כ-4 כפות.

Avatar
מיכל (19:41 9.11.2015)

אז עדכונים
שמתי 15 דקות בתנור, שהוצאתי אותן הן היו רכות, נתתי להן להצטנן איזה חצי שעה ואז אכלתי
יצא ממש טעים, קריספי וקראנצי, מרוב שהיה טעים אכלתי אחת וישר לקחתי עוד אחת
בעלי אמר שטעים אבל יותר מדי שוקולד ציפס, שמתי 4 כפות של שוקולד ציפס, אני לעומתו חושבת שאפשר היה להוסיף עוד שוקולד ציפס
אבל אני מאוד אוהבת שוקולד 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:31 9.11.2015)

שמחה שהן יצאו טעימות!
מסכימה איתך לגמרי בעניין השוקולד 😉

Avatar
מיכל (18:56 9.11.2015)

עשיתי את העוגיות ושמתי ביצה במקום הטחינה עם קמח כוסמין מלא וסוכר חום
התערובת הייתה יבשה וקשה לעשיית עיגולים
שמתי בתנור, מקווה שיצא טוב
היא אמורה לצאת כזאת יבשה? עשיתי משהו לא בסדר אולי?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:02 9.11.2015)

היי מיכל,
בדר"כ כשהתערובת קשה, יבשה או מתפוררת כדאי להוסיף מעט מים לתערובת כי זה אומר שחסרים נוזלים בתערובת. יכול להיות שהנוזלים של הביצה לא הספיקו ביחס לטחינה שגם היא נוזלית.
תעדכני איך יצא 🙂

Avatar
מיכל (14:09 9.11.2015)

האם אפשר לשים סוכר חום במקום הסוכר הלבן?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:39 9.11.2015)

כן, בהחלט.

Avatar
מיכל (09:51 9.11.2015)

יש לי שאלה באופן כללי לכל העוגיות עם השיבולת שועל כולל המתכון הזה
שרשום להוסיף שיבולת שועל, האם הכוונה בצורתו הטבעית או שיש צורך לטחון אותו לאבקה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:33 9.11.2015)

היי,
תמיד הכוונה לשיבולת שועל בצורתו הטבעית אלא אם כן רשום במפורש לטחון אותו.

Avatar
מיכל (12:37 2.11.2015)

האם אפשר לוותר על הטחינה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:42 2.11.2015)

היי מיכל,
הטחינה תורמת לטעם ולמרקם העוגיות. אם מוותרים על הטחינה יש צורך להוסיף ביצה.

Avatar
אנואר (11:22 17.10.2015)

הכנתי את העוגיות אך אחרי האפייה התפוררו למרות הטעם המדהים שלהם 🙂 רוצה להכין אותם היום שוב מה ניתן לעשות כדי שלא יתפוררו אחרי האפייה? תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:25 17.10.2015)

היי אנואר,
זה בגלל שאין ביצה בתערובת. אם אין לך בעיה להשתמש בביצה את יכולה להוסיף לתערובת ביצה אחת ולשים 6-7 כפות טחינה גולמית (כי הביצה גם ככה נוזלית). אם התערובת יוצאת נוזלית או דלילה מידי תוסיפי עוד קצת קמח.

Avatar
אנואר (10:49 3.10.2015)

במה אפשר להחליף את השוקולד ציפס? סילאן אולי?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:54 3.10.2015)

היי אנואר,
אפשר להחליף בחצי חבילת שוקולד מריר קצוץ גס.

Avatar
טלאל (10:46 24.09.2015)

מה אפשר להחליף בשיבולת שועל או קוואקר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:16 24.09.2015)

היי טלאל,
אפשר לשים אגוזים טחונים דק או שאפשר לשים יותר קמח, ככוס וחצי קמח סה"כ. אם התערובת נוזלית או מאוד דביקה- להוסיף עוד קמח.
בהצלחה 🙂

Avatar
פאני (18:39 22.09.2015)

יצא טעיםםםם…תודה!!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:06 23.09.2015)

שמחה לשמוע פאני 🙂

Avatar
נופר (17:25 24.08.2015)

שמתי את הכמות הנדרשת לפי המתכון, יצאו לי 39 עוגיות! באמצע יצירת הכדורים והשטחתם הלכתי להדליק את הטוסטר אובן כדי שאוכל לאפות הכל ביחד.
בנוסף, החלפתי את הקמח הלבן בקמח חיטה מלא. בינתיים בתנור זה מריח מצוין 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:33 24.08.2015)

מעולה, תעדכני איך יצא 😉

Avatar
נופר (16:35 30.08.2015)

רק עכשיו, כשנכנסתי למתכון כדי להכין שוב, הבנתי ששכחתי לעדכן…
הפחתתי את הסוכר ל-2 כפות ואת השמן ל-2 כפות, יצא מעולה! 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:44 30.08.2015)

איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה נופר ושבוע נפלא 🙂

Avatar
מישל (14:54 6.08.2015)

תודה רבה על המתכון!!
יצא מאוד טעים!!
חיסלנו את העוגיות תוך שעתיים!!

תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:56 6.08.2015)

איזה כיף לשמוע!
תודה על העדכון 🙂

Avatar
ענבל (22:19 3.08.2015)

תודה רבה על המתכון!
הכנתי ויצא טעים מאוד, כולנו נהנינו מהן!

אני אגב, הוספתי כף סילאן והשלמתי עם כף וחצי סוכר..( במקום ה-3 כפות סוכר)

תודה לכם 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:33 3.08.2015)

היי ענבל,
שמחה שיצא טעים!
תודה על העדכון 🙂

Avatar
אורה (11:22 31.07.2015)

אני והבת שלי מתות על העוגיות האלה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:24 31.07.2015)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה אורה ושבת שלום!

Avatar
נועה (21:07 24.07.2015)

תודה רבה!! הכנתי אתמול ויצא מדהים. איכשהו יוצא לזה טעם של מין חמאת בוטנים, והמרקם ממש מיוחד. בהחלט שומרת את האתר הזה במועדפים

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (00:05 25.07.2015)

תודה נועה! אני שמחה שאהבת 🙂

Avatar
נועה (11:21 23.07.2015)

אפשר להשתמש בקמח תופח במקום קמח רגיל?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:32 23.07.2015)

כן נועה, אפשר. רק תוותרי על אבקת האפיה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:20 5.06.2015)

היי אילנה,
קמח כוסמין מלא הוא יותר טעים ואוורירי אבל את יכולה להשתמש גם בקמח מלא רגיל.
שבת שלום 🙂

Avatar
אילנה. (08:26 5.06.2015)

בוקר טוב!
קמח מלא לא רעיון טוב?

Avatar
מירי (22:22 3.06.2015)

היי ערב טוב!
האם ניתן להחליף את שוקלד ציפס לחמוציות?
תודה
מירי

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:44 3.06.2015)

היי מירי,
מאחר ומרקם העוגיות עדין לדעתי החמוציות לא יתפסו בעוגיות לכן אם שמים אז כמות קטנה וכדאי לקצוץ אותן לחתיכות קטנות.
ערב נעים 🙂

Avatar
מירי (22:16 3.06.2015)

הוצאתי אותן בהירות לאחר כ-רבע שעה. והיו טיפה רכות והתקשו לגמרי [למרות שרני תמיד מכסה מיידית במגבת לשמור על הלחות…]
הקטע שהן לא השתטחו בכלל בתנור. הן נשארו עיגולים מוצקים. התנור על חום רגיל
טעימות הן כן. אבל לא מגרות כמו בתמונה 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:39 3.06.2015)

העוגיות לא היו אמורות להשתטח לבד בזמן האפיה, היה צריך ליצור כדורים ולשטח אותם לעוגיות לפני האפיה (ראי במתכון) 🙂

Avatar
מירי (21:45 3.06.2015)

טוב, אז העוגיות בתוספת קצת מים —
יצאו פשוט פשוטות וקשיחות. כלל לא נימוחות ורכות ומשתטחות כמו בתמונה
[אגב, הוספתי קצת קינמון, את האגוזים לא הוספתי]
למה ומדוע? :0

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:06 3.06.2015)

אני גם מנסה להבין מדוע. כמה זמן הן היו בתנור? כשהוצאת אותן מהתנור הן היו רכות מעט?

Avatar
מירי (20:09 3.06.2015)

ועוד שאלה. האם מתאים אגוזים קצוצים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:28 3.06.2015)

מצטערת מירי, פספסתי את שאלתך.. כן, אפשר להוסיף אגוזים קצוצים דק.

Avatar
מירי (20:07 3.06.2015)

שלום
אני מכינה כעת. אבל מוזר שאין פה שום נוזלים
הטחינה והשמן לבד לא ממש מגבשים לבצק

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:09 3.06.2015)

היי מירי,
אם לאחר שהוספת 4 כפות שמן ו- 9 כפות טחינה עדיין הבצק פירורי ולא מגובש, תוסיפי מים בהדרגה.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.