זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות
מס’ מנות: כ-25 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 כוס קמח מלא
שליש כוס קמח לבן
כפית אבקת אפיה
שליש כוס סוכר (ניתן לשים במקום שליש כוס “כמו סוכר” או תחליף סוכר אחר במתיקות של שליש כוס סוכר)
25 גרם חמאה/מחמאה רכה בטמפרטורת החדר (יש להוציא לפני כשעה לפחות מהמקרר)
2 כפות שמן קנולה
1 ביצה
4 כפות מלאות טחינה גולמית
1-4 כפות מים (רק במידת הצורך)
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת עיסה אחידה. את המים יש להוסיף בהדרגה עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מניחים את הבצק על נייר אפיה ומעליו מניחים נייר אפיה נוסף (כאשר הבצק נמצא בין שני ניירות אפיה). בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס”מ.
-קורצים עיגולים בקוטר של כ-4 ס”מ ומניחים על נייר אפיה.
-אופים בתנור 15-17 דקות, עד שקצות העוגיות מזהיבים מעט. מוציאים מהתנור ומצננים (העוגיות ממשיכות להתקשות בחוץ).
אפשר רק עם קמח לבן?
כן אפשר
פשוט לומר תודה על קיומך ונדיבות ליבך. המתכונים שלך מצילים אותי פעם אחר פעם כבר שנים
תודה על המילים הטובות רבקה❤️
אפשר להשתמש רק בקמח מלא בלי קמח לבן?
כן אושר,
אפשר להוסיף כוס ושליש קמח מלא לשים לב רק להוסיף מים בהדרגה עד לקבלת בצק נוח לעבודה
שבת שלום❤️
היי אפרת
אפשר להשתמש בקמח מלא 80%?
אם כן, מה הכמות?
תודה, המתכונים כאן מדהימים!
אפשר לשים כוס ושליש קמח מלא 80%.
היי אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס? אם כן כמה? תודה 3>
כן אפשר לשים כף גדושה שמן קוקוס מוצק (אם הוא נוזלי כדאי להכניס אותו למקרר להתקשות).
הי אפרת,
אני רוצה להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום הקמחים שרשמת. האם עלי לשנות משהו במתכון בהתאם?
אפשר. אין שינוי.
מותר לי כממתיק רק סילאן או דבש. אפשרי??
אפשר לשים כ-4 כפות דבש. בגלל שהדבש נוזלי לא נראה לי שיהיה צורך להוסיף מים.
היי,אפשר לוותר על הקמח רגיל?
מה ניתן לשים במקום ?
היי אדל,
אם יש לך קמח כוסמין מלא אפשר לשים כוס ושליש אך אם יש לך קמח מלא רגיל מומלץ להוסיף שליש כוס קמח רגיל כדי שהעוגיות לא ייצאו דחוסות מידי.
במקרה שאין לך קמח רגיל, שימי כוס ורבע קמח מלא.
היי
איזה תחליפי סוכר ניתן להוסיף חוץ מדבש?
תודה רבה!
היי אביה,
אפשר לשים מייפל או סירופ אגבה.
כמות הסוכר / הממתיק במתכון נמוכה מאוד-מאוד. אני לא חובבת של טעם מתוק חזק, אך גם לטעמי יצא אפילו לא מתקתק.
נאלצתי להדביק כל שתי עוגיות בריבה, כדי שיהיה לזה טעם…
היי סבטלנה,
העוגיות אכן מתקתקות אבל יכול להיות שהטחינה הייתה קצת מרה (זה קורה לפעמים) ולכן הסוכר לא הספיק.
היי,
האם יש לך מתכונים לעוגיות מקמח מלא, לסוכרתיים וללא מוצרי חלב? מה לעשות? חיינו קשים
היי גילה,
מצרפת מתכונים לעוגיות מקמח מלא. בכל מתכון ניתן להמיר את הסוכר בתחליף סוכר במתיקות של כמות הסוכר המצוינת במתכון. התחליף שנותן תוצאה טובה ביותר באפיה הוא “כמו סוכר” (אבקה של סוכרזית) אבל אם יש לך תחליף אחר שאת רגילה להשתמש בו אין בעיה.
עוגיות אגוזים
עוגיות גרנולה
כדורי גרנולה אפויים
עוגיות שיבולת שועל
עוגיות שיבולת שועל טבעוניות
יום נפלא 🙂
האם ניתן להמיר את הקמח המלא בקמח כוסמין?
בטח 🙂
היי לשתי את הבצק בלי מים ויצא מצויין להוסיף מים בכל מקרה?
לא, אין צורך.
כל הכבוד אני התחלתי מאפס בזכותך התחלתי לאפות לבשל גם קל ופשוט וטעים. העוגיות מהממות אין סיכוי להישאר רזה מבחינתי האתר שלך במקום ראשון לא מחליפה בשום שף. בהצלחה.
תודה יפית! אני שמחה מאוד לשמוע 🙂
שבת שלום 🙂
אפשר שמן במקום חמאה או הכי גרוע- מרגרינה? תודה
היי מירי,
עדיף מרגרינה, עם שמן לא ניסיתי אבל לדעתי זה ישנה את המרקם.
שבת שלום,
כנראה שהטעות הגדולה שלי היא ששמתי כוס וחצי מים ולא כף וחצי.
תודה על העזרה.
שלום רב,
ניסיתי להכין את המתכון של עוגיות טחינה מקמח מלא אבל לצערי הרב למרות שהכנתי לפי כל ההוראות כלומר שמתי את כל המצרכים לפי הכמויות הנדרשות לא הצליח לי כלומר לא קיבלתי עיסה אחידה.
אשמח לשמוע היכן אולי טעיתי.
יום טוב.
בתיה.
היי בתיה,
קיבלת מרקם מתפורר? אם כן צריך להוסיף עוד מים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
היי,
לא הבעיה היא שקיבלתי תערובת מאד מימית, ניסיתי להוסיף עוד קצת קמח אבל עדיין התערובת לא הפכה לעיסה אחידה.
באיזה גודל כוס השתמשת? ולא המסת את החמאה נכון? היה צריך פשוט להוציא אותה מהמקרר שעה-שעתיים לפני.
השתמשתי בכוס בינונית אבל את החמאה לא המסתי לפני אלא בתוך העיסה.
באיזה גודלכוס צריך להשתמש?
בכוס סטנדרטית של 240 מ”ל. כנראה שהכוס שהשתמשת בה הייתה קטנה כי מהיחס בין כמות הקמח לכמות הנוזלים אמור לצאת דווקא בצק פירורי ולא מימי. שמת כף וחצי מים נכון? ולא כוס וחצי בטעות?
היי,
האם היה נסיון להשתמש בקמח רגיל במקום מלא?
היי נועם,
אין בעיה להכין את העוגיות האלה מקמח רגיל.
אגב יש באתר מתכון לעוגיות טחינה מקמח רגיל- https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%98%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%94/
היי,
האם ניתן להחליף את החמאה /מחמאה בשמן?
או שזה מרכיב הכרחי ולא כדאי?
היי טליה,
בעוגיות האלה לא מומלץ לוותר על החמאה כי היא מוסיפה למרקם העוגיות.
כמה קלוריות לעוגיה, ?או לכל העוגיות??
תודה רבה! יצא טעים מאוד 🙂
אני ממש שמחה שבסוף הסתדרת 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח!
אוף הכל מתפורר לי, אני לא מצליחה לעבוד עם זה, מה לעשות?
הי עדי,
תוסיפי מים בהדרגה עד שהבצק יהיה גמיש ורך יותר.
הי דניאלה,
לעיתים הדבש משנה את מרקם העוגיות ולכן מאחר ולא ניסיתי אני לא יודעת לומר איך זה ייצא.
לדעתי אפשר לנסות לשלב דבש וסוכר יחד, נגיד כף דבש ו 2-3 כפות מלאות סוכר.
שבוע נפלא 🙂
במקום סוכר אפשר לשים דבש? או שזה ממש לא מתאים?
כשכותבים ללא סוכר לא לרשום ולהזכיר בכלל סוכר חום או סוכר פירות וכדומה.אפילו כשיש הערה שלא כל מתכון מתאים לסוכרתיים. או שרושמים ללא סוכר או שיש סוכר בלי שום הערות.כשפותחים מתכון ומוצאים שרשום ללא סוכר אז שיהיה ללא סוכר זה לא צחוק זה מאד מסוכן !!!! למי רושמים את המתכון? רשום ללא סוכר, ישנם אנשים שלא מבינים וחושבים שסוכר חום הוא ללא סוכר הוא ועוד איך ועוד איך סוכר.
הי,
תודה על ההערה, הטעות תוקנה ושם המתכון שונה.
מאחר והמתכון מופיע במספר קטגוריות באתר ולא רק בקטגורית “מתכונים ללא סוכר” מצוינות מספר אופציות להכנתו: עם סוכר חום או עם תחליף סוכר.
טעימות מאד.
כל פעם מנסה מתכון אחר שלך
ומאד מרוצה!
האם יש לך מתכון לבורקיטס/בורקס מקמח מלא/כוסמין?
הי פושקי,
שמחה לשמוע, תודה על העדכונים 😉
לצערי אין לי מתכון כזה. באתר יש מתכונים לבורקס מבצקים מוכנים, בצק עלים/מלוואח או בצק פילו.
עוגיות הטחינה האלה הן משהו משהו, נימוחות בפה וממכרות.