שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות

מס’ מנות: כ-25 עוגיות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 כוס קמח מלא

שליש כוס קמח לבן

כפית אבקת אפיה

שליש כוס סוכר (ניתן לשים במקום שליש כוס “כמו סוכר” או תחליף סוכר אחר במתיקות של שליש כוס סוכר)

25 גרם חמאה/מחמאה רכה בטמפרטורת החדר (יש להוציא לפני כשעה לפחות מהמקרר)

2 כפות שמן קנולה

1 ביצה

4 כפות מלאות טחינה גולמית

1-4 כפות מים (רק במידת הצורך)




אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת עיסה אחידה. את המים יש להוסיף בהדרגה עד לקבלת בצק נוח לעבודה.

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מניחים את הבצק על נייר אפיה ומעליו מניחים נייר אפיה נוסף (כאשר הבצק נמצא בין שני ניירות אפיה). בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס”מ.

-קורצים עיגולים בקוטר של כ-4 ס”מ ומניחים על נייר אפיה.

-אופים בתנור 15-17 דקות, עד שקצות העוגיות מזהיבים מעט. מוציאים מהתנור ומצננים (העוגיות ממשיכות להתקשות בחוץ).

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגיות חמאה ופקאן ללא סוכרעוגיות חמאה ופקאן ללא סוכר
עוגיות קינמון ללא סוכר עוגיות קינמון ללא סוכר
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
בתיה (15:41 18.02.2024)

אפשר רק עם קמח לבן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:57 18.02.2024)

כן אפשר

avatar
רבקה (15:02 12.10.2023)

פשוט לומר תודה על קיומך ונדיבות ליבך. המתכונים שלך מצילים אותי פעם אחר פעם כבר שנים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:36 12.10.2023)

תודה על המילים הטובות רבקה❤️

avatar
אושר (23:18 19.11.2020)

אפשר להשתמש רק בקמח מלא בלי קמח לבן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:14 20.11.2020)

כן אושר,
אפשר להוסיף כוס ושליש קמח מלא לשים לב רק להוסיף מים בהדרגה עד לקבלת בצק נוח לעבודה

שבת שלום❤️

avatar
חני (13:26 22.07.2020)

היי אפרת
אפשר להשתמש בקמח מלא 80%?
אם כן, מה הכמות?
תודה, המתכונים כאן מדהימים!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:07 22.07.2020)

אפשר לשים כוס ושליש קמח מלא 80%.

avatar
נועה (16:55 1.05.2020)

היי אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס? אם כן כמה? תודה 3>

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:57 1.05.2020)

כן אפשר לשים כף גדושה שמן קוקוס מוצק (אם הוא נוזלי כדאי להכניס אותו למקרר להתקשות).

avatar
אביגיל (13:23 27.01.2019)

הי אפרת,
אני רוצה להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום הקמחים שרשמת. האם עלי לשנות משהו במתכון בהתאם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:53 27.01.2019)

אפשר. אין שינוי.

avatar
דקלה דהן (09:10 27.11.2018)

מותר לי כממתיק רק סילאן או דבש. אפשרי??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:02 27.11.2018)

אפשר לשים כ-4 כפות דבש. בגלל שהדבש נוזלי לא נראה לי שיהיה צורך להוסיף מים.

avatar
אדל (21:51 11.05.2017)

היי,אפשר לוותר על הקמח רגיל?
מה ניתן לשים במקום ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:11 11.05.2017)

היי אדל,
אם יש לך קמח כוסמין מלא אפשר לשים כוס ושליש אך אם יש לך קמח מלא רגיל מומלץ להוסיף שליש כוס קמח רגיל כדי שהעוגיות לא ייצאו דחוסות מידי.
במקרה שאין לך קמח רגיל, שימי כוס ורבע קמח מלא.

avatar
אביה (10:15 12.02.2017)

היי
איזה תחליפי סוכר ניתן להוסיף חוץ מדבש?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:32 12.02.2017)

היי אביה,
אפשר לשים מייפל או סירופ אגבה.

avatar
סבטלנה ויינברנד (12:30 27.08.2016)

כמות הסוכר / הממתיק במתכון נמוכה מאוד-מאוד. אני לא חובבת של טעם מתוק חזק, אך גם לטעמי יצא אפילו לא מתקתק.
נאלצתי להדביק כל שתי עוגיות בריבה, כדי שיהיה לזה טעם…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:32 27.08.2016)

היי סבטלנה,
העוגיות אכן מתקתקות אבל יכול להיות שהטחינה הייתה קצת מרה (זה קורה לפעמים) ולכן הסוכר לא הספיק.

avatar
גילה פ (09:41 16.08.2016)

היי,
האם יש לך מתכונים לעוגיות מקמח מלא, לסוכרתיים וללא מוצרי חלב? מה לעשות? חיינו קשים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:45 16.08.2016)

היי גילה,
מצרפת מתכונים לעוגיות מקמח מלא. בכל מתכון ניתן להמיר את הסוכר בתחליף סוכר במתיקות של כמות הסוכר המצוינת במתכון. התחליף שנותן תוצאה טובה ביותר באפיה הוא “כמו סוכר” (אבקה של סוכרזית) אבל אם יש לך תחליף אחר שאת רגילה להשתמש בו אין בעיה.
עוגיות אגוזים
עוגיות גרנולה
כדורי גרנולה אפויים
עוגיות שיבולת שועל
עוגיות שיבולת שועל טבעוניות
יום נפלא 🙂

avatar
לין (16:42 27.03.2016)

האם ניתן להמיר את הקמח המלא בקמח כוסמין?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:15 27.03.2016)

בטח 🙂

avatar
ויקי (20:55 11.02.2016)

היי לשתי את הבצק בלי מים ויצא מצויין להוסיף מים בכל מקרה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:14 11.02.2016)

לא, אין צורך.

avatar
יפית (23:14 10.07.2015)

כל הכבוד אני התחלתי מאפס בזכותך התחלתי לאפות לבשל גם קל ופשוט וטעים. העוגיות מהממות אין סיכוי להישאר רזה מבחינתי האתר שלך במקום ראשון לא מחליפה בשום שף. בהצלחה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:31 11.07.2015)

תודה יפית! אני שמחה מאוד לשמוע 🙂
שבת שלום 🙂

avatar
מירי (20:44 2.06.2015)

אפשר שמן במקום חמאה או הכי גרוע- מרגרינה? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:42 2.06.2015)

היי מירי,
עדיף מרגרינה, עם שמן לא ניסיתי אבל לדעתי זה ישנה את המרקם.

avatar
בתיה (13:50 9.05.2015)

שבת שלום,
כנראה שהטעות הגדולה שלי היא ששמתי כוס וחצי מים ולא כף וחצי.
תודה על העזרה.

avatar
בתיה (10:41 7.05.2015)

שלום רב,
ניסיתי להכין את המתכון של עוגיות טחינה מקמח מלא אבל לצערי הרב למרות שהכנתי לפי כל ההוראות כלומר שמתי את כל המצרכים לפי הכמויות הנדרשות לא הצליח לי כלומר לא קיבלתי עיסה אחידה.
אשמח לשמוע היכן אולי טעיתי.
יום טוב.
בתיה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:14 7.05.2015)

היי בתיה,
קיבלת מרקם מתפורר? אם כן צריך להוסיף עוד מים עד שמתקבלת עיסה אחידה.

avatar
בתיה (11:24 7.05.2015)

היי,
לא הבעיה היא שקיבלתי תערובת מאד מימית, ניסיתי להוסיף עוד קצת קמח אבל עדיין התערובת לא הפכה לעיסה אחידה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:42 7.05.2015)

באיזה גודל כוס השתמשת? ולא המסת את החמאה נכון? היה צריך פשוט להוציא אותה מהמקרר שעה-שעתיים לפני.

avatar
בתיה (14:00 7.05.2015)

השתמשתי בכוס בינונית אבל את החמאה לא המסתי לפני אלא בתוך העיסה.
באיזה גודלכוס צריך להשתמש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:05 7.05.2015)

בכוס סטנדרטית של 240 מ”ל. כנראה שהכוס שהשתמשת בה הייתה קטנה כי מהיחס בין כמות הקמח לכמות הנוזלים אמור לצאת דווקא בצק פירורי ולא מימי. שמת כף וחצי מים נכון? ולא כוס וחצי בטעות?

avatar
נועם (20:41 16.02.2015)

היי,
האם היה נסיון להשתמש בקמח רגיל במקום מלא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:22 16.02.2015)

היי נועם,
אין בעיה להכין את העוגיות האלה מקמח רגיל.
אגב יש באתר מתכון לעוגיות טחינה מקמח רגיל- https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%98%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%94/

avatar
טליה (18:28 16.02.2015)

היי,
האם ניתן להחליף את החמאה /מחמאה בשמן?
או שזה מרכיב הכרחי ולא כדאי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:47 16.02.2015)

היי טליה,
בעוגיות האלה לא מומלץ לוותר על החמאה כי היא מוסיפה למרקם העוגיות.

avatar
מילנה (20:15 18.11.2014)

כמה קלוריות לעוגיה, ?או לכל העוגיות??

avatar
עדי (14:38 15.10.2014)

תודה רבה! יצא טעים מאוד 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:42 15.10.2014)

אני ממש שמחה שבסוף הסתדרת 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח!

avatar
עדי (13:44 15.10.2014)

אוף הכל מתפורר לי, אני לא מצליחה לעבוד עם זה, מה לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:58 15.10.2014)

הי עדי,
תוסיפי מים בהדרגה עד שהבצק יהיה גמיש ורך יותר.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:40 20.09.2014)

הי דניאלה,
לעיתים הדבש משנה את מרקם העוגיות ולכן מאחר ולא ניסיתי אני לא יודעת לומר איך זה ייצא.
לדעתי אפשר לנסות לשלב דבש וסוכר יחד, נגיד כף דבש ו 2-3 כפות מלאות סוכר.
שבוע נפלא 🙂

avatar
דניאלה (22:25 20.09.2014)

במקום סוכר אפשר לשים דבש? או שזה ממש לא מתאים?

avatar
ויוי (20:30 10.08.2014)

כשכותבים ללא סוכר לא לרשום ולהזכיר בכלל סוכר חום או סוכר פירות וכדומה.אפילו כשיש הערה שלא כל מתכון מתאים לסוכרתיים. או שרושמים ללא סוכר או שיש סוכר בלי שום הערות.כשפותחים מתכון ומוצאים שרשום ללא סוכר אז שיהיה ללא סוכר זה לא צחוק זה מאד מסוכן !!!! למי רושמים את המתכון? רשום ללא סוכר, ישנם אנשים שלא מבינים וחושבים שסוכר חום הוא ללא סוכר הוא ועוד איך ועוד איך סוכר.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:47 10.08.2014)

הי,
תודה על ההערה, הטעות תוקנה ושם המתכון שונה.
מאחר והמתכון מופיע במספר קטגוריות באתר ולא רק בקטגורית “מתכונים ללא סוכר” מצוינות מספר אופציות להכנתו: עם סוכר חום או עם תחליף סוכר.

avatar
פושקי (13:47 16.07.2014)

טעימות מאד.
כל פעם מנסה מתכון אחר שלך
ומאד מרוצה!
האם יש לך מתכון לבורקיטס/בורקס מקמח מלא/כוסמין?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:52 16.07.2014)

הי פושקי,
שמחה לשמוע, תודה על העדכונים 😉
לצערי אין לי מתכון כזה. באתר יש מתכונים לבורקס מבצקים מוכנים, בצק עלים/מלוואח או בצק פילו.

avatar
גילה הירש (09:35 2.10.2013)

עוגיות הטחינה האלה הן משהו משהו, נימוחות בפה וממכרות.

לקריאת כל התגובות