שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות

מס’ מנות: כ-25 עוגיות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 כוס קמח מלא

שליש כוס קמח לבן

כפית אבקת אפיה

שליש כוס סוכר (ניתן לשים במקום שליש כוס “כמו סוכר” או תחליף סוכר אחר במתיקות של שליש כוס סוכר)

25 גרם חמאה/מחמאה רכה בטמפרטורת החדר (יש להוציא לפני כשעה לפחות מהמקרר)

2 כפות שמן קנולה

1 ביצה

4 כפות מלאות טחינה גולמית

1-4 כפות מים (רק במידת הצורך)

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת עיסה אחידה. את המים יש להוסיף בהדרגה עד לקבלת בצק נוח לעבודה.

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מניחים את הבצק על נייר אפיה ומעליו מניחים נייר אפיה נוסף (כאשר הבצק נמצא בין שני ניירות אפיה). בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס”מ.

-קורצים עיגולים בקוטר של כ-4 ס”מ ומניחים על נייר אפיה.

-אופים בתנור 15-17 דקות, עד שקצות העוגיות מזהיבים מעט. מוציאים מהתנור ומצננים (העוגיות ממשיכות להתקשות בחוץ).

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות חמאה ופקאן ללא סוכר
עוגיות קינמון ללא סוכר

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אושר (23:18 19.11.2020)

אפשר להשתמש רק בקמח מלא בלי קמח לבן?

מתכונים ב-10 דקות (10:14 20.11.2020)

כן אושר,
אפשר להוסיף כוס ושליש קמח מלא לשים לב רק להוסיף מים בהדרגה עד לקבלת בצק נוח לעבודה

שבת שלום❤️

חני (13:26 22.07.2020)

היי אפרת
אפשר להשתמש בקמח מלא 80%?
אם כן, מה הכמות?
תודה, המתכונים כאן מדהימים!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:07 22.07.2020)

אפשר לשים כוס ושליש קמח מלא 80%.

נועה (16:55 1.05.2020)

היי אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס? אם כן כמה? תודה 3>

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:57 1.05.2020)

כן אפשר לשים כף גדושה שמן קוקוס מוצק (אם הוא נוזלי כדאי להכניס אותו למקרר להתקשות).

אביגיל (13:23 27.01.2019)

הי אפרת,
אני רוצה להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום הקמחים שרשמת. האם עלי לשנות משהו במתכון בהתאם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:53 27.01.2019)

אפשר. אין שינוי.

דקלה דהן (09:10 27.11.2018)

מותר לי כממתיק רק סילאן או דבש. אפשרי??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:02 27.11.2018)

אפשר לשים כ-4 כפות דבש. בגלל שהדבש נוזלי לא נראה לי שיהיה צורך להוסיף מים.

אדל (21:51 11.05.2017)

היי,אפשר לוותר על הקמח רגיל?
מה ניתן לשים במקום ?

מתכונים ב-10 דקות (22:11 11.05.2017)

היי אדל,
אם יש לך קמח כוסמין מלא אפשר לשים כוס ושליש אך אם יש לך קמח מלא רגיל מומלץ להוסיף שליש כוס קמח רגיל כדי שהעוגיות לא ייצאו דחוסות מידי.
במקרה שאין לך קמח רגיל, שימי כוס ורבע קמח מלא.

אביה (10:15 12.02.2017)

היי
איזה תחליפי סוכר ניתן להוסיף חוץ מדבש?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (11:32 12.02.2017)

היי אביה,
אפשר לשים מייפל או סירופ אגבה.

סבטלנה ויינברנד (12:30 27.08.2016)

כמות הסוכר / הממתיק במתכון נמוכה מאוד-מאוד. אני לא חובבת של טעם מתוק חזק, אך גם לטעמי יצא אפילו לא מתקתק.
נאלצתי להדביק כל שתי עוגיות בריבה, כדי שיהיה לזה טעם…

מתכונים ב-10 דקות (13:32 27.08.2016)

היי סבטלנה,
העוגיות אכן מתקתקות אבל יכול להיות שהטחינה הייתה קצת מרה (זה קורה לפעמים) ולכן הסוכר לא הספיק.

גילה פ (09:41 16.08.2016)

היי,
האם יש לך מתכונים לעוגיות מקמח מלא, לסוכרתיים וללא מוצרי חלב? מה לעשות? חיינו קשים

מתכונים ב-10 דקות (11:45 16.08.2016)

היי גילה,
מצרפת מתכונים לעוגיות מקמח מלא. בכל מתכון ניתן להמיר את הסוכר בתחליף סוכר במתיקות של כמות הסוכר המצוינת במתכון. התחליף שנותן תוצאה טובה ביותר באפיה הוא “כמו סוכר” (אבקה של סוכרזית) אבל אם יש לך תחליף אחר שאת רגילה להשתמש בו אין בעיה.
עוגיות אגוזים
עוגיות גרנולה
כדורי גרנולה אפויים
עוגיות שיבולת שועל
עוגיות שיבולת שועל טבעוניות
יום נפלא 🙂

לין (16:42 27.03.2016)

האם ניתן להמיר את הקמח המלא בקמח כוסמין?

מתכונים ב-10 דקות (17:15 27.03.2016)

בטח 🙂

ויקי (20:55 11.02.2016)

היי לשתי את הבצק בלי מים ויצא מצויין להוסיף מים בכל מקרה?

מתכונים ב-10 דקות (21:14 11.02.2016)

לא, אין צורך.

יפית (23:14 10.07.2015)

כל הכבוד אני התחלתי מאפס בזכותך התחלתי לאפות לבשל גם קל ופשוט וטעים. העוגיות מהממות אין סיכוי להישאר רזה מבחינתי האתר שלך במקום ראשון לא מחליפה בשום שף. בהצלחה.

מתכונים ב-10 דקות (09:31 11.07.2015)

תודה יפית! אני שמחה מאוד לשמוע 🙂
שבת שלום 🙂

מירי (20:44 2.06.2015)

אפשר שמן במקום חמאה או הכי גרוע- מרגרינה? תודה

מתכונים ב-10 דקות (22:42 2.06.2015)

היי מירי,
עדיף מרגרינה, עם שמן לא ניסיתי אבל לדעתי זה ישנה את המרקם.

בתיה (13:50 9.05.2015)

שבת שלום,
כנראה שהטעות הגדולה שלי היא ששמתי כוס וחצי מים ולא כף וחצי.
תודה על העזרה.

בתיה (10:41 7.05.2015)

שלום רב,
ניסיתי להכין את המתכון של עוגיות טחינה מקמח מלא אבל לצערי הרב למרות שהכנתי לפי כל ההוראות כלומר שמתי את כל המצרכים לפי הכמויות הנדרשות לא הצליח לי כלומר לא קיבלתי עיסה אחידה.
אשמח לשמוע היכן אולי טעיתי.
יום טוב.
בתיה.

מתכונים ב-10 דקות (11:14 7.05.2015)

היי בתיה,
קיבלת מרקם מתפורר? אם כן צריך להוסיף עוד מים עד שמתקבלת עיסה אחידה.

בתיה (11:24 7.05.2015)

היי,
לא הבעיה היא שקיבלתי תערובת מאד מימית, ניסיתי להוסיף עוד קצת קמח אבל עדיין התערובת לא הפכה לעיסה אחידה.

מתכונים ב-10 דקות (11:42 7.05.2015)

באיזה גודל כוס השתמשת? ולא המסת את החמאה נכון? היה צריך פשוט להוציא אותה מהמקרר שעה-שעתיים לפני.

בתיה (14:00 7.05.2015)

השתמשתי בכוס בינונית אבל את החמאה לא המסתי לפני אלא בתוך העיסה.
באיזה גודלכוס צריך להשתמש?

מתכונים ב-10 דקות (15:05 7.05.2015)

בכוס סטנדרטית של 240 מ”ל. כנראה שהכוס שהשתמשת בה הייתה קטנה כי מהיחס בין כמות הקמח לכמות הנוזלים אמור לצאת דווקא בצק פירורי ולא מימי. שמת כף וחצי מים נכון? ולא כוס וחצי בטעות?

נועם (20:41 16.02.2015)

היי,
האם היה נסיון להשתמש בקמח רגיל במקום מלא?

מתכונים ב-10 דקות (21:22 16.02.2015)

היי נועם,
אין בעיה להכין את העוגיות האלה מקמח רגיל.
אגב יש באתר מתכון לעוגיות טחינה מקמח רגיל- https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%98%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%94/

טליה (18:28 16.02.2015)

היי,
האם ניתן להחליף את החמאה /מחמאה בשמן?
או שזה מרכיב הכרחי ולא כדאי?

מתכונים ב-10 דקות (18:47 16.02.2015)

היי טליה,
בעוגיות האלה לא מומלץ לוותר על החמאה כי היא מוסיפה למרקם העוגיות.

מילנה (20:15 18.11.2014)

כמה קלוריות לעוגיה, ?או לכל העוגיות??

עדי (14:38 15.10.2014)

תודה רבה! יצא טעים מאוד 🙂

מתכונים ב-10 דקות (14:42 15.10.2014)

אני ממש שמחה שבסוף הסתדרת 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח!

עדי (13:44 15.10.2014)

אוף הכל מתפורר לי, אני לא מצליחה לעבוד עם זה, מה לעשות?

מתכונים ב-10 דקות (13:58 15.10.2014)

הי עדי,
תוסיפי מים בהדרגה עד שהבצק יהיה גמיש ורך יותר.

מתכונים ב-10 דקות (22:40 20.09.2014)

הי דניאלה,
לעיתים הדבש משנה את מרקם העוגיות ולכן מאחר ולא ניסיתי אני לא יודעת לומר איך זה ייצא.
לדעתי אפשר לנסות לשלב דבש וסוכר יחד, נגיד כף דבש ו 2-3 כפות מלאות סוכר.
שבוע נפלא 🙂

דניאלה (22:25 20.09.2014)

במקום סוכר אפשר לשים דבש? או שזה ממש לא מתאים?

ויוי (20:30 10.08.2014)

כשכותבים ללא סוכר לא לרשום ולהזכיר בכלל סוכר חום או סוכר פירות וכדומה.אפילו כשיש הערה שלא כל מתכון מתאים לסוכרתיים. או שרושמים ללא סוכר או שיש סוכר בלי שום הערות.כשפותחים מתכון ומוצאים שרשום ללא סוכר אז שיהיה ללא סוכר זה לא צחוק זה מאד מסוכן !!!! למי רושמים את המתכון? רשום ללא סוכר, ישנם אנשים שלא מבינים וחושבים שסוכר חום הוא ללא סוכר הוא ועוד איך ועוד איך סוכר.

מתכונים ב-10 דקות (20:47 10.08.2014)

הי,
תודה על ההערה, הטעות תוקנה ושם המתכון שונה.
מאחר והמתכון מופיע במספר קטגוריות באתר ולא רק בקטגורית “מתכונים ללא סוכר” מצוינות מספר אופציות להכנתו: עם סוכר חום או עם תחליף סוכר.

פושקי (13:47 16.07.2014)

טעימות מאד.
כל פעם מנסה מתכון אחר שלך
ומאד מרוצה!
האם יש לך מתכון לבורקיטס/בורקס מקמח מלא/כוסמין?

מתכונים ב-10 דקות (16:52 16.07.2014)

הי פושקי,
שמחה לשמוע, תודה על העדכונים 😉
לצערי אין לי מתכון כזה. באתר יש מתכונים לבורקס מבצקים מוכנים, בצק עלים/מלוואח או בצק פילו.

גילה הירש (09:35 2.10.2013)

עוגיות הטחינה האלה הן משהו משהו, נימוחות בפה וממכרות.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.