זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 22 דקות
מס’ מנות: 20 עוגיות
סוג: פרווה
רכיבים
כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן (*אפשר להשתמש בקמח כוסמין 70%)
כף אבקת קקאו
שליש כוס סוכר חום או לבן
1 ביצה
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
3 כפות טחינה גולמית (*יש לערבב את הטחינה לפני השימוש)
*לפיזור מעל: רבע כוס שוקולד צ’יפס.
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-170 מעלות.
-בעזרת כף מערבבים את כל החומרים (למעט השוקולד צ’יפס), לפי הסדר הרשום, עד לקבלת תערובת בצקית רכה ואחידה (אם התערובת פירורית/יבש יש להוסיף כמה כפות מים לפי הצורך).
-מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה. יוצרים כדורים, מניחים על נייר האפיה ומשטחים לעוגיות בקוטר של 5 ס”מ.
-מהדקים שוקולד צ’יפס מעל כל עיגול ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 18-20 דקות.
-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.
ראו גם
- עוגת עוגיה |
- מגולגלות קינדר |
- עוגיות רייבה |
- עוגיות שוקולד צ’יפס |
- סהרוני שקדים |
- עוגת פצפוצי שוקולד
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגיות
עוגיות מושלמות!!!
מכינה כל כמה ימים כי נגמר…
תודה רבה!!!!!!
נראה מעולה🙂
תודה לך על השיתוף
לאחר ההצלחה שנחלו העוגיות בסבב הקודם, הכנתי שוב. הפעם החלפתי את כף הקקאו ב- 4 קוביות שוקולד מריר, מומסות עם כף חמאה (לאיזון הפחתתי את כמות השמן). יצא מוצלח..
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
עוגיות טעימות עד מאוד, בטעם עדין.. הוספתי מעט חלב תוך כדי הלישה כדי לאחד בין החומרים. וכמו כן – כפית אבקת אפייה..
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
…
נראה מעולה 🙂
אפרת היקרה ברצוני לשבח את האתר המושלם שלך כל אבל כל המתכונים שהכנתי עד כה כולל העוגיות טחינה שוקולד יצא מושלם האתר נגיש מובן, תוכן בטוב טעם וכמובן שכל המתכונים ממש קלים להכנה ,חייבת לציין שבכל הזדמנות אני ממליצה בפני אנשים על האתר שלך כל הכבוד על העשיה המבורכת..
איזה כיף שאת נהנית מהאתר, התרגשתי לקרוא את המילים הטובות!
תודה על הפרגון😊
שמתי רק רבע שעה בתנור
יצא מושלםם!!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי
שאלה קצת מצחיקה אולי
יש לי עוגיות טחינה שלא כל כך הולכות אצלי לצערי (יצאו מצוינות, אבל הילדים לא התלהבו 🙁
נראה לך יכול ללכת שאני אטחן אותן דק דק ואשתמש בהן במקום קמח או חלק מהקמח (בלי להוסיף עוד טחינה גולמית כמובן)
כי שוקו ציפס הילדים שלי מאד אוהבים
תודה!
היי,
אני לא בטוחה אם זה יצא מוצלח אבל את יכולה לנסות להשתמש בכוס וחצי פירורי עוגיות טחונות דק במקום הקמח. כדאי להוסיף כף-שתיים ממרח שוקולד במקום טחינה.
מעניין מאד איך יצא, אשמח שתעדכני(:
אימלה יצא לי מזעזעע ובדכ יוצא לי עוגיות מדהימות, לא יודעת אם זה המתכון או בעיה שלי
היי,
כפי שאת יכולה לראות בתגובות, הרבה גולשים ניסו את המתכון ונהנו ממנו, כך שאני לא חושבת שיש בעיה עם המתכון.
אם תפרטי מה בדיוק הייתה הבעיה בעוגיות אוכל לעזור יותר…
באופן כללי אני יכולה לומר שדיוק בכמויות (שימוש בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל), ערבוב טוב של הטחינה לפני השימוש בה ואפייה בתכנית קו עליון ותחתון על 170 מעלות- הם גורמים קריטיים להצלחת המתכון.
עשיתי בדיוק כמו במתכון אבל הן יצאו שחורות…
טעימות בכל זאת 🙂
היי הודיה,
העוגיות נראות טעימות!!
הצבע של העוגיות יכול להיות קשור בסוג הקקאו. אני השתמשתי בקקאו בהיר יותר (של השחר העולה- דל שומן).
תודה שחזרת לשתף❤
קלות הכנה וטעימות טעימות טעימות טעימות
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף מירי❤
יצא נורא ואיום.
אם תכתוב מה הייתה הבעיה (המרקם? הטעם?) אוכל לעזור…
הכנתי ויצא מושלםםםםםם
איזה כיף לשמוע! תודה חיה❤
אפרת תודה ממש טעים ופשוט להכנה😋
איזה כיף לשמוע! תודה לך נעמה😊
אפרת שלום. העוגיות יצאו מעולות.
הסוכר עלה על פני העוגיות וגם בזמן האפייה נוצר עיגול מסביב לעוגיות. כאילו לא התאחד עם כל החומרים האחרים. השתמשתי בסוכר חום.
אך משפרים את המרקם.
היי ויקטור,
באפייה סוכר חום אכן נוטה לא להתאחד היטב עם שאר החומרים. חשוב להקפיד על אפייה במצב עליון ותחתון ולא טורבו כדי להפחית את התופעה של הסוכר מסביב לעוגיות.
אם אופים בכל זאת בטורבו כדאי לאפות בטמפ’ נמוכה יותר כי זו תוכנית חזקה, וגם זמן האפייה מתקצר.
את האפייה עשיתי לפי המתכון. אני לא אופה במצב טורבו.
תודה רבה על התשובה מהירה.
אפרת היקרה ,
אם אני ממש לא אוהבת טחינה – מה אפשר במקום ?! חמאת בוטנים או משהו ?!
וגם , הן נקראות עוגיות משמינות ?
ממש תודה !
היי יעל,
אני מניחה שאפשר לשים 1-3 כפות מים, לפי הצורך (עד שמתקבלת תערובת בצקית רכה ואחידה).
*זה יוצא כ-80 קלוריות לעוגיה.
היי כן ניתן לנסות גם עם ממרח לוטוס
זה יוצא נפלא
והעוגיות האלה לא משמינות אבל במידה מסוימת
הכנתי וממש עפתי על המתכון, אני טבעונית מגיל שלוש וטעמתי הרבה עוגיות טבעוניות, אני ממש ממליצה להכין
תודה אריאל, שמחה שאהבת ❤️
היי אפרת היקרה
תודה על המתכונים הנהדרים באתר שלך!
רציתי לשאול, האם אפשרי להחליף את אבקת הקקאו באבקת שוקולית?
תודה!
היי רותם, תודה רבה😃
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להחליף בשוקולית.
שבוע טוב🌸
היי
מה הכוונה לערבב את הטחינה? עם מים?
היי מורן,
הכוונה לערבב את הטחינה הגולמית בקופסה שלה כי השמן לפעמים מופרד מהטחינה (אין להוסיף מים).
העוגיות פצצה… קלי קלות וטעים
תודה מרים, שמחה לקרוא שאהבת 😊
האם אפשר להשתמש ב*קמח כוסמין מלא?
אפשר. אם את רוצה לשפר את המרקם תשלבי כוס קמח כוסמין מלא + חצי כוס קמח כוסמין לבן או קמח לבן רגיל.
תודה על התשובה המהירה!!
הי, הכנתי כפי המלצתך, יצא מצוין!!תודה!
שמחה לקרוא חיה ❤️
היי רציתי לדעת מה אפשר לשים במקום קקאו?
תוכלי להשתמש בשוקולית או אבקת חרובים לפי עצתה של אחת הגולשות 🙂
היי אפרת , אוהבת את כל המתכונים שלך ….העוגיות עכשו בתנור …השתמשתי בקמח כרגיל ללא גלוטן נראה איך יצאו
בהצלחה חנה! 🙂
מחכה לעדכון❤️
זה אמור לצאת חום כהה?
כן, הן כהות בגלל הקקאו
כמה כהה הן יצאו? יש לך אולי תמונה?
הי אפרת,
האתר שלך נפלא.
נהנית ממנו מאד.
ניסיתי את העוגיות(אמנם עם קמח מלא 80% )ויצאו קשות כמו אבן. ממש.
במהלך האפיה הם כאילו הפרישו שמן וסוכר,סביב כל עוגיה היתה הילה דביקה ונוזלית.
יודעת אולי מה עשיתי לא נכון?
היי שרה,
כמה זמן אפית ובאיזה תוכנית?
אפיתי על 175 מעלות
יש לי תנור של 2 תאים,
שמתי בתא התחתון נראה לי שהוא טורבו
אני מניחה שזה בגלל האפיה בטורבו.
יש לך תוכנית רגילה של חום עליון ותחתון?
אני לא בטוחה שיש. אבל בתא העליון התכנית היא ללא טורבו (פשוט זה תא בשרי ואני מעדיפה לאפות בחלבי)
אז אם את אופה בטורבו כדאי לאפות בטמפ’ נמוכה יותר כי זו תוכנית חזקה.
יכול להיות שגם כדאי לאפות קצת פחות זמן. הייתי מתחילה ב160 מעלות במשך 18 דקות.
גם עצם זה שזה נאפה בתא התחתון גורם לתחתית העוגיות לצאת קשות. אולי תניחי תבנית ישירות בתחתית התנור כדי שתחסום קצת את החום שיוצא מהתחתית.
תודה אפרת,
אגב-ניסיתי את עצתך לגבי הלחם ואכן ריכך קצת את העוגיות. בכל מקרה הן טעימות.
❤️
שלום אפרת,
אני נהנית מאוד מהמתכונים המעולים שלך!
אתמול (במוצ”ש) עשיתי את המתכון הזה (עם קמח כוסמין 80%), בכמות פי 3 שיהיה…
ומשום מה הבצק יצא נורא פירורי, הוספתי עוד שמן, ביצה וטחינה ועדיין התקשיתי לעצב ממש עיגולים,
וכל שוקולד צ’יפס שתקעתי גרם לעוגיה להישבר לפני האפיה,
מה פספסתי?
גם הצבע יצא ממש כהה- כמו עוגיית קקאו ולא בהיר כמו בתמונה.
לפחות הטעם מצויין…
היי נעמי,
מניסיון כשמכפילים כמויות של עוגיות (בעיקר פי 3 ויותר) משהו במרקם משתנה ונפגע.
לכן אם רוצים כמות גדולה יותר עדיף להכין בפעמיים את הבצק, למרות שזה לוקח קצת יותר זמן.
לגבי הצבע של העוגיות, זה יכול להיות קשור בסוג הקקאו. אני השתמשתי בקקאו בהיר יותר (של השחר העולה- דל שומן).
שבוע נפלא 🌺
יצא ממש טעים! העוגיות חוסלו תוך שעה.
תודה נתנאלה 🙂
כמובן ממש טעים
היי אפרת
הכנתי את הבצק לעוגיות,הוא לא רצה להתאחות ,נשאר פירורי
הוספתי ביצה ואפיתי
אבל העוגיות יצאו קשות מאוד
והילדים לא רוצים לאכול אותן
היי גילה,
כמה זמן אפית?
נסי לשים את העוגיות בצנצנת או שקית אטומה יחד עם פרוסת לחם טריה. העוגיות ייספגו את הלחות של הלחם ולמחרת יהיו רכות יותר.
היי אפרת, התערובת יצאה לי קשה מאוד לערבוב, מה עושים?
צריכה לצאת תערובת רכה. תוסיף כמה כפות מים.
היי יקירה,הכנתי את העוגיות היום והתקבלה תערובת פירורית במרקם חולי:(הקפדתי על הכמויות הנכונות ובכל זאת..מה לדעתך עלי לשנות?לא היה מרקם של בצק בכלל
היי הילה,
אפית את זה כבר?
במקרה כזה יש להוסיף כמה כפות מים לבצק.
היי אפרת
תודה על האתר המדהים!
עם קמח תפו”א נראה לך ילך גם טוב?
לא יודעת, לא ניסיתי.
אפרת, האם המרקם הוא קראנצ׳י❓
כן.
היי אפרת
השתמשתי ב70 אחוז קמח כוסמין
ובשמן אבוקדו (שמתי פחות מהכמות הרשומה )
הילדים אהבו מאוד אך יצא קשה
אך עדיין אכיל
ולמחרת היה מאוד קשה
גם הבצק עצמו לא נהפך לכל כך אחיד(לא נראה לי בגלל השמן)
מהעליי לעשות לפעם הבאה כי בכל זאת אהבו וביקשו עוד רק המרקם צריכהי ותר רך
בתודה מראש.
תנסי לאפות את זה ב170 מעלות קצת פחות זמן.
שלום רב אפרת האם אפשר להשתמש בקמח תופח?
מה אפשר לשים במקום הקקאו?
מה ניתן לשים במקום השוקולד צ\’יפס?
תודה רבה על המענה.
היי מיטל
לא מומלץ להחליף את הקמח לקמח תופח כי זה יהרוס את הפריכות של העוגיות
במידה ואת לא אוהבת שוקולד יש עוד כמה מתכונים לעוגיות טחינה-
עוגיות טחינה ודבש, עוגיות טחינה ושיבולת שועל, עוגיות קוקוס וטחינה .
בהצלחה♥
אני אשים אבקת חרובים. תחליף מעולה לקקאו. אותו מרקם רק טעם אחר
נכון מאוד 🙂
בהצלחה ותודה על הטיפ ♥