שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 22 דקות

מס’ מנות: 20 עוגיות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן (*אפשר להשתמש בקמח כוסמין 70%)

כף אבקת קקאו

שליש כוס סוכר חום או לבן

1 ביצה

שליש כוס (80 מ”ל) שמן

3 כפות טחינה גולמית (*יש לערבב את הטחינה לפני השימוש)

*לפיזור מעל: רבע כוס שוקולד צ’יפס.

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-170 מעלות.

-בעזרת כף מערבבים את כל החומרים (למעט השוקולד צ’יפס), לפי הסדר הרשום, עד לקבלת תערובת בצקית רכה ואחידה (אם התערובת פירורית/יבש יש להוסיף כמה כפות מים לפי הצורך).

-מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה. יוצרים כדורים, מניחים על נייר האפיה ומשטחים לעוגיות בקוטר של 5 ס”מ.

-מהדקים שוקולד צ’יפס מעל כל עיגול ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 18-20 דקות.

-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תבשיל כרוב עם תפוח אדמה
סלט ברוקולי וירקות אפוי

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
חיה (17:36 27.06.2021)

הכנתי ויצא מושלםםםםםם

מתכונים ב-10 דקות (18:19 27.06.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה חיה❤

נעמה (16:20 3.05.2021)

אפרת תודה ממש טעים ופשוט להכנה😋

מתכונים ב-10 דקות (18:32 3.05.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה לך נעמה😊

ויקטור (13:23 18.04.2021)

אפרת שלום. העוגיות יצאו מעולות.
הסוכר עלה על פני העוגיות וגם בזמן האפייה נוצר עיגול מסביב לעוגיות. כאילו לא התאחד עם כל החומרים האחרים. השתמשתי בסוכר חום.
אך משפרים את המרקם.

מתכונים ב-10 דקות (14:09 18.04.2021)

היי ויקטור,
באפייה סוכר חום אכן נוטה לא להתאחד היטב עם שאר החומרים. חשוב להקפיד על אפייה במצב עליון ותחתון ולא טורבו כדי להפחית את התופעה של הסוכר מסביב לעוגיות.
אם אופים בכל זאת בטורבו כדאי לאפות בטמפ’ נמוכה יותר כי זו תוכנית חזקה, וגם זמן האפייה מתקצר.

ויקטור (18:07 18.04.2021)

את האפייה עשיתי לפי המתכון. אני לא אופה במצב טורבו.
תודה רבה על התשובה מהירה.

יעל (13:30 15.02.2021)

אפרת היקרה ,
אם אני ממש לא אוהבת טחינה – מה אפשר במקום ?! חמאת בוטנים או משהו ?!
וגם , הן נקראות עוגיות משמינות ?
ממש תודה !

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:04 15.02.2021)

היי יעל,
אני מניחה שאפשר לשים 1-3 כפות מים, לפי הצורך (עד שמתקבלת תערובת בצקית רכה ואחידה).
*זה יוצא כ-80 קלוריות לעוגיה.

יעל ויצמן (18:13 17.02.2021)

היי כן ניתן לנסות גם עם ממרח לוטוס
זה יוצא נפלא
והעוגיות האלה לא משמינות אבל במידה מסוימת

אריאל בן עטייה (09:11 9.02.2021)

הכנתי וממש עפתי על המתכון, אני טבעונית מגיל שלוש וטעמתי הרבה עוגיות טבעוניות, אני ממש ממליצה להכין

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:38 9.02.2021)

תודה אריאל, שמחה שאהבת ❤️

רותם (22:06 30.01.2021)

היי אפרת היקרה
תודה על המתכונים הנהדרים באתר שלך!
רציתי לשאול, האם אפשרי להחליף את אבקת הקקאו באבקת שוקולית?

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (07:35 31.01.2021)

היי רותם, תודה רבה😃
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להחליף בשוקולית.
שבוע טוב🌸

מורן (21:17 19.01.2021)

היי
מה הכוונה לערבב את הטחינה? עם מים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:59 20.01.2021)

היי מורן,
הכוונה לערבב את הטחינה הגולמית בקופסה שלה כי השמן לפעמים מופרד מהטחינה (אין להוסיף מים).

מרים (16:00 13.01.2021)

העוגיות פצצה… קלי קלות וטעים

מתכונים ב-10 דקות (18:58 13.01.2021)

תודה מרים, שמחה לקרוא שאהבת 😊

חי'ה (20:17 4.01.2021)

האם אפשר להשתמש ב*קמח כוסמין מלא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:57 4.01.2021)

אפשר. אם את רוצה לשפר את המרקם תשלבי כוס קמח כוסמין מלא + חצי כוס קמח כוסמין לבן או קמח לבן רגיל.

חי'ה (21:14 4.01.2021)

תודה על התשובה המהירה!!

חי'ה (23:06 4.01.2021)

הי, הכנתי כפי המלצתך, יצא מצוין!!תודה!

מתכונים ב-10 דקות (23:20 4.01.2021)

שמחה לקרוא חיה ❤️

תהילה כהן (12:08 30.12.2020)

היי רציתי לדעת מה אפשר לשים במקום קקאו?

מתכונים ב-10 דקות (16:23 30.12.2020)

תוכלי להשתמש בשוקולית או אבקת חרובים לפי עצתה של אחת הגולשות 🙂

חנה (11:10 20.11.2020)

היי אפרת , אוהבת את כל המתכונים שלך ….העוגיות עכשו בתנור …השתמשתי בקמח כרגיל ללא גלוטן נראה איך יצאו

מתכונים ב-10 דקות (12:14 20.11.2020)

בהצלחה חנה! 🙂
מחכה לעדכון❤️

אלישבע (15:22 19.11.2020)

זה אמור לצאת חום כהה?

מתכונים ב-10 דקות (15:41 19.11.2020)

כן, הן כהות בגלל הקקאו
כמה כהה הן יצאו? יש לך אולי תמונה?

שרה (17:27 16.11.2020)

הי אפרת,
האתר שלך נפלא.
נהנית ממנו מאד.
ניסיתי את העוגיות(אמנם עם קמח מלא 80% )ויצאו קשות כמו אבן. ממש.
במהלך האפיה הם כאילו הפרישו שמן וסוכר,סביב כל עוגיה היתה הילה דביקה ונוזלית.
יודעת אולי מה עשיתי לא נכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:45 16.11.2020)

היי שרה,
כמה זמן אפית ובאיזה תוכנית?

שרה (08:30 17.11.2020)

אפיתי על 175 מעלות
יש לי תנור של 2 תאים,
שמתי בתא התחתון נראה לי שהוא טורבו

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:30 17.11.2020)

אני מניחה שזה בגלל האפיה בטורבו.
יש לך תוכנית רגילה של חום עליון ותחתון?

שרה (10:39 17.11.2020)

אני לא בטוחה שיש. אבל בתא העליון התכנית היא ללא טורבו (פשוט זה תא בשרי ואני מעדיפה לאפות בחלבי)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:50 17.11.2020)

אז אם את אופה בטורבו כדאי לאפות בטמפ’ נמוכה יותר כי זו תוכנית חזקה.
יכול להיות שגם כדאי לאפות קצת פחות זמן. הייתי מתחילה ב160 מעלות במשך 18 דקות.
גם עצם זה שזה נאפה בתא התחתון גורם לתחתית העוגיות לצאת קשות. אולי תניחי תבנית ישירות בתחתית התנור כדי שתחסום קצת את החום שיוצא מהתחתית.

שרה (21:01 17.11.2020)

תודה אפרת,
אגב-ניסיתי את עצתך לגבי הלחם ואכן ריכך קצת את העוגיות. בכל מקרה הן טעימות.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:18 17.11.2020)

❤️

נעמי (10:00 15.11.2020)

שלום אפרת,
אני נהנית מאוד מהמתכונים המעולים שלך!
אתמול (במוצ”ש) עשיתי את המתכון הזה (עם קמח כוסמין 80%), בכמות פי 3 שיהיה…
ומשום מה הבצק יצא נורא פירורי, הוספתי עוד שמן, ביצה וטחינה ועדיין התקשיתי לעצב ממש עיגולים,
וכל שוקולד צ’יפס שתקעתי גרם לעוגיה להישבר לפני האפיה,
מה פספסתי?
גם הצבע יצא ממש כהה- כמו עוגיית קקאו ולא בהיר כמו בתמונה.
לפחות הטעם מצויין…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:01 15.11.2020)

היי נעמי,
מניסיון כשמכפילים כמויות של עוגיות (בעיקר פי 3 ויותר) משהו במרקם משתנה ונפגע.
לכן אם רוצים כמות גדולה יותר עדיף להכין בפעמיים את הבצק, למרות שזה לוקח קצת יותר זמן.
לגבי הצבע של העוגיות, זה יכול להיות קשור בסוג הקקאו. אני השתמשתי בקקאו בהיר יותר (של השחר העולה- דל שומן).
שבוע נפלא 🌺

נתנאלה (23:37 14.11.2020)

יצא ממש טעים! העוגיות חוסלו תוך שעה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:38 15.11.2020)

תודה נתנאלה 🙂

אלישבע (15:24 19.11.2020)

כמובן ממש טעים

גילה (13:31 13.11.2020)

היי אפרת
הכנתי את הבצק לעוגיות,הוא לא רצה להתאחות ,נשאר פירורי
הוספתי ביצה ואפיתי
אבל העוגיות יצאו קשות מאוד
והילדים לא רוצים לאכול אותן

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:05 13.11.2020)

היי גילה,
כמה זמן אפית?
נסי לשים את העוגיות בצנצנת או שקית אטומה יחד עם פרוסת לחם טריה. העוגיות ייספגו את הלחות של הלחם ולמחרת יהיו רכות יותר.

אבי (11:48 13.11.2020)

היי אפרת, התערובת יצאה לי קשה מאוד לערבוב, מה עושים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:28 13.11.2020)

צריכה לצאת תערובת רכה. תוסיף כמה כפות מים.

הילה (03:36 13.11.2020)

היי יקירה,הכנתי את העוגיות היום והתקבלה תערובת פירורית במרקם חולי:(הקפדתי על הכמויות הנכונות ובכל זאת..מה לדעתך עלי לשנות?לא היה מרקם של בצק בכלל

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:35 13.11.2020)

היי הילה,
אפית את זה כבר?
במקרה כזה יש להוסיף כמה כפות מים לבצק.

חני (21:35 12.11.2020)

היי אפרת
תודה על האתר המדהים!
עם קמח תפו”א נראה לך ילך גם טוב?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:04 13.11.2020)

לא יודעת, לא ניסיתי.

אורה (18:19 12.11.2020)

אפרת, האם המרקם הוא קראנצ׳י❓

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:24 12.11.2020)

כן.

עינת (16:02 12.11.2020)

היי אפרת

השתמשתי ב70 אחוז קמח כוסמין
ובשמן אבוקדו (שמתי פחות מהכמות הרשומה )
הילדים אהבו מאוד אך יצא קשה
אך עדיין אכיל
ולמחרת היה מאוד קשה
גם הבצק עצמו לא נהפך לכל כך אחיד(לא נראה לי בגלל השמן)
מהעליי לעשות לפעם הבאה כי בכל זאת אהבו וביקשו עוד רק המרקם צריכהי ותר רך
בתודה מראש.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:55 12.11.2020)

תנסי לאפות את זה ב170 מעלות קצת פחות זמן.

מיטל (10:41 11.11.2020)

שלום רב אפרת האם אפשר להשתמש בקמח תופח?
מה אפשר לשים במקום הקקאו?
מה ניתן לשים במקום השוקולד צ\’יפס?
תודה רבה על המענה.

מתכונים ב-10 דקות (13:30 11.11.2020)

היי מיטל
לא מומלץ להחליף את הקמח לקמח תופח כי זה יהרוס את הפריכות של העוגיות
במידה ואת לא אוהבת שוקולד יש עוד כמה מתכונים לעוגיות טחינה-
עוגיות טחינה ודבש, עוגיות טחינה ושיבולת שועל, עוגיות קוקוס וטחינה .
בהצלחה♥

אילנה (08:58 12.11.2020)

אני אשים אבקת חרובים. תחליף מעולה לקקאו. אותו מרקם רק טעם אחר

מתכונים ב-10 דקות (09:22 12.11.2020)

נכון מאוד 🙂
בהצלחה ותודה על הטיפ ♥

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.