שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 22 דקות

מס’ מנות: 20 עוגיות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

כוס וחצי (210 ג') קמח לבן (*אפשר להשתמש בקמח כוסמין 70%)

כף אבקת קקאו

שליש כוס סוכר חום או לבן

1 ביצה

שליש כוס (80 מ"ל) שמן

3 כפות טחינה גולמית (*יש לערבב את הטחינה לפני השימוש)

*לפיזור מעל: רבע כוס שוקולד צ'יפס.

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-170 מעלות.

-בעזרת כף מערבבים את כל החומרים (למעט השוקולד צ'יפס), לפי הסדר הרשום, עד לקבלת תערובת בצקית רכה ואחידה (אם התערובת פירורית/יבש יש להוסיף כמה כפות מים לפי הצורך).

-מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה. יוצרים כדורים, מניחים על נייר האפיה ומשטחים לעוגיות בקוטר של 5 ס"מ.

-מהדקים שוקולד צ'יפס מעל כל עיגול ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 18-20 דקות.

-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תבשיל כרוב עם תפוח אדמה
סלט ברוקולי וירקות אפוי

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
חנה (11:10 20.11.2020)

היי אפרת , אוהבת את כל המתכונים שלך ….העוגיות עכשו בתנור …השתמשתי בקמח כרגיל ללא גלוטן נראה איך יצאו

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:14 20.11.2020)

בהצלחה חנה! 🙂
מחכה לעדכון❤️

Avatar
אלישבע (15:22 19.11.2020)

זה אמור לצאת חום כהה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:41 19.11.2020)

כן, הן כהות בגלל הקקאו
כמה כהה הן יצאו? יש לך אולי תמונה?

Avatar
שרה (17:27 16.11.2020)

הי אפרת,
האתר שלך נפלא.
נהנית ממנו מאד.
ניסיתי את העוגיות(אמנם עם קמח מלא 80% )ויצאו קשות כמו אבן. ממש.
במהלך האפיה הם כאילו הפרישו שמן וסוכר,סביב כל עוגיה היתה הילה דביקה ונוזלית.
יודעת אולי מה עשיתי לא נכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:45 16.11.2020)

היי שרה,
כמה זמן אפית ובאיזה תוכנית?

Avatar
שרה (08:30 17.11.2020)

אפיתי על 175 מעלות
יש לי תנור של 2 תאים,
שמתי בתא התחתון נראה לי שהוא טורבו

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:30 17.11.2020)

אני מניחה שזה בגלל האפיה בטורבו.
יש לך תוכנית רגילה של חום עליון ותחתון?

Avatar
שרה (10:39 17.11.2020)

אני לא בטוחה שיש. אבל בתא העליון התכנית היא ללא טורבו (פשוט זה תא בשרי ואני מעדיפה לאפות בחלבי)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:50 17.11.2020)

אז אם את אופה בטורבו כדאי לאפות בטמפ' נמוכה יותר כי זו תוכנית חזקה.
יכול להיות שגם כדאי לאפות קצת פחות זמן. הייתי מתחילה ב160 מעלות במשך 18 דקות.
גם עצם זה שזה נאפה בתא התחתון גורם לתחתית העוגיות לצאת קשות. אולי תניחי תבנית ישירות בתחתית התנור כדי שתחסום קצת את החום שיוצא מהתחתית.

Avatar
שרה (21:01 17.11.2020)

תודה אפרת,
אגב-ניסיתי את עצתך לגבי הלחם ואכן ריכך קצת את העוגיות. בכל מקרה הן טעימות.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:18 17.11.2020)

❤️

Avatar
נעמי (10:00 15.11.2020)

שלום אפרת,
אני נהנית מאוד מהמתכונים המעולים שלך!
אתמול (במוצ"ש) עשיתי את המתכון הזה (עם קמח כוסמין 80%), בכמות פי 3 שיהיה…
ומשום מה הבצק יצא נורא פירורי, הוספתי עוד שמן, ביצה וטחינה ועדיין התקשיתי לעצב ממש עיגולים,
וכל שוקולד צ'יפס שתקעתי גרם לעוגיה להישבר לפני האפיה,
מה פספסתי?
גם הצבע יצא ממש כהה- כמו עוגיית קקאו ולא בהיר כמו בתמונה.
לפחות הטעם מצויין…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:01 15.11.2020)

היי נעמי,
מניסיון כשמכפילים כמויות של עוגיות (בעיקר פי 3 ויותר) משהו במרקם משתנה ונפגע.
לכן אם רוצים כמות גדולה יותר עדיף להכין בפעמיים את הבצק, למרות שזה לוקח קצת יותר זמן.
לגבי הצבע של העוגיות, זה יכול להיות קשור בסוג הקקאו. אני השתמשתי בקקאו בהיר יותר (של השחר העולה- דל שומן).
שבוע נפלא 🌺

Avatar
נתנאלה (23:37 14.11.2020)

יצא ממש טעים! העוגיות חוסלו תוך שעה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:38 15.11.2020)

תודה נתנאלה 🙂

Avatar
אלישבע (15:24 19.11.2020)

כמובן ממש טעים

Avatar
גילה (13:31 13.11.2020)

היי אפרת
הכנתי את הבצק לעוגיות,הוא לא רצה להתאחות ,נשאר פירורי
הוספתי ביצה ואפיתי
אבל העוגיות יצאו קשות מאוד
והילדים לא רוצים לאכול אותן

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:05 13.11.2020)

היי גילה,
כמה זמן אפית?
נסי לשים את העוגיות בצנצנת או שקית אטומה יחד עם פרוסת לחם טריה. העוגיות ייספגו את הלחות של הלחם ולמחרת יהיו רכות יותר.

Avatar
אבי (11:48 13.11.2020)

היי אפרת, התערובת יצאה לי קשה מאוד לערבוב, מה עושים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:28 13.11.2020)

צריכה לצאת תערובת רכה. תוסיף כמה כפות מים.

Avatar
הילה (03:36 13.11.2020)

היי יקירה,הכנתי את העוגיות היום והתקבלה תערובת פירורית במרקם חולי:(הקפדתי על הכמויות הנכונות ובכל זאת..מה לדעתך עלי לשנות?לא היה מרקם של בצק בכלל

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:35 13.11.2020)

היי הילה,
אפית את זה כבר?
במקרה כזה יש להוסיף כמה כפות מים לבצק.

Avatar
חני (21:35 12.11.2020)

היי אפרת
תודה על האתר המדהים!
עם קמח תפו"א נראה לך ילך גם טוב?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:04 13.11.2020)

לא יודעת, לא ניסיתי.

Avatar
אורה (18:19 12.11.2020)

אפרת, האם המרקם הוא קראנצ׳י❓

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:24 12.11.2020)

כן.

Avatar
עינת (16:02 12.11.2020)

היי אפרת

השתמשתי ב70 אחוז קמח כוסמין
ובשמן אבוקדו (שמתי פחות מהכמות הרשומה )
הילדים אהבו מאוד אך יצא קשה
אך עדיין אכיל
ולמחרת היה מאוד קשה
גם הבצק עצמו לא נהפך לכל כך אחיד(לא נראה לי בגלל השמן)
מהעליי לעשות לפעם הבאה כי בכל זאת אהבו וביקשו עוד רק המרקם צריכהי ותר רך
בתודה מראש.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:55 12.11.2020)

תנסי לאפות את זה ב170 מעלות קצת פחות זמן.

Avatar
מיטל (10:41 11.11.2020)

שלום רב אפרת האם אפשר להשתמש בקמח תופח?
מה אפשר לשים במקום הקקאו?
מה ניתן לשים במקום השוקולד צ\'יפס?
תודה רבה על המענה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:30 11.11.2020)

היי מיטל
לא מומלץ להחליף את הקמח לקמח תופח כי זה יהרוס את הפריכות של העוגיות
במידה ואת לא אוהבת שוקולד יש עוד כמה מתכונים לעוגיות טחינה-
עוגיות טחינה ודבש, עוגיות טחינה ושיבולת שועל, עוגיות קוקוס וטחינה .
בהצלחה♥

Avatar
אילנה (08:58 12.11.2020)

אני אשים אבקת חרובים. תחליף מעולה לקקאו. אותו מרקם רק טעם אחר

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:22 12.11.2020)

נכון מאוד 🙂
בהצלחה ותודה על הטיפ ♥

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.