זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 22 דקות

מס’ מנות: 20 עוגיות

סוג: פרווה

רכיבים

כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן (*אפשר להשתמש בקמח כוסמין 70%)

כף אבקת קקאו

שליש כוס סוכר חום או לבן

1 ביצה

שליש כוס (80 מ”ל) שמן

3 כפות טחינה גולמית (*יש לערבב את הטחינה לפני השימוש)

*לפיזור מעל: רבע כוס שוקולד צ’יפס.

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-170 מעלות.

-בעזרת כף מערבבים את כל החומרים (למעט השוקולד צ’יפס), לפי הסדר הרשום, עד לקבלת תערובת בצקית רכה ואחידה (אם התערובת פירורית/יבש יש להוסיף כמה כפות מים לפי הצורך).

-מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה. יוצרים כדורים, מניחים על נייר האפיה ומשטחים לעוגיות בקוטר של 5 ס”מ.

-מהדקים שוקולד צ’יפס מעל כל עיגול ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 18-20 דקות.

-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תבשיל כרוב עם תפוח אדמהתבשיל כרוב עם תפוח אדמה
סלט ברוקולי וירקות אפוי סלט ברוקולי וירקות אפוי
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
יכיהחכחח (02:22 17.11.2021)

אימלה יצא לי מזעזעע ובדכ יוצא לי עוגיות מדהימות, לא יודעת אם זה המתכון או בעיה שלי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:49 17.11.2021)

היי,
כפי שאת יכולה לראות בתגובות, הרבה גולשים ניסו את המתכון ונהנו ממנו, כך שאני לא חושבת שיש בעיה עם המתכון.
אם תפרטי מה בדיוק הייתה הבעיה בעוגיות אוכל לעזור יותר…
באופן כללי אני יכולה לומר שדיוק בכמויות (שימוש בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל), ערבוב טוב של הטחינה לפני השימוש בה ואפייה בתכנית קו עליון ותחתון על 170 מעלות- הם גורמים קריטיים להצלחת המתכון.

avatar
הודיה (21:26 21.10.2021)

עשיתי בדיוק כמו במתכון אבל הן יצאו שחורות…
טעימות בכל זאת 🙂

עוגיות טחינה ושוקולד
avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:40 21.10.2021)

היי הודיה,
העוגיות נראות טעימות!!
הצבע של העוגיות יכול להיות קשור בסוג הקקאו. אני השתמשתי בקקאו בהיר יותר (של השחר העולה- דל שומן).
תודה שחזרת לשתף❤

avatar
מירי (19:03 13.09.2021)

קלות הכנה וטעימות טעימות טעימות טעימות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:04 13.09.2021)

שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף מירי❤

avatar
עמי (09:05 17.08.2021)

יצא נורא ואיום.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:18 17.08.2021)

אם תכתוב מה הייתה הבעיה (המרקם? הטעם?) אוכל לעזור…

avatar
חיה (17:36 27.06.2021)

הכנתי ויצא מושלםםםםםם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:19 27.06.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה חיה❤

avatar
נעמה (16:20 3.05.2021)

אפרת תודה ממש טעים ופשוט להכנה😋

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:32 3.05.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה לך נעמה😊

avatar
ויקטור (13:23 18.04.2021)

אפרת שלום. העוגיות יצאו מעולות.
הסוכר עלה על פני העוגיות וגם בזמן האפייה נוצר עיגול מסביב לעוגיות. כאילו לא התאחד עם כל החומרים האחרים. השתמשתי בסוכר חום.
אך משפרים את המרקם.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:09 18.04.2021)

היי ויקטור,
באפייה סוכר חום אכן נוטה לא להתאחד היטב עם שאר החומרים. חשוב להקפיד על אפייה במצב עליון ותחתון ולא טורבו כדי להפחית את התופעה של הסוכר מסביב לעוגיות.
אם אופים בכל זאת בטורבו כדאי לאפות בטמפ’ נמוכה יותר כי זו תוכנית חזקה, וגם זמן האפייה מתקצר.

avatar
ויקטור (18:07 18.04.2021)

את האפייה עשיתי לפי המתכון. אני לא אופה במצב טורבו.
תודה רבה על התשובה מהירה.

avatar
יעל (13:30 15.02.2021)

אפרת היקרה ,
אם אני ממש לא אוהבת טחינה – מה אפשר במקום ?! חמאת בוטנים או משהו ?!
וגם , הן נקראות עוגיות משמינות ?
ממש תודה !

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:04 15.02.2021)

היי יעל,
אני מניחה שאפשר לשים 1-3 כפות מים, לפי הצורך (עד שמתקבלת תערובת בצקית רכה ואחידה).
*זה יוצא כ-80 קלוריות לעוגיה.

avatar
יעל ויצמן (18:13 17.02.2021)

היי כן ניתן לנסות גם עם ממרח לוטוס
זה יוצא נפלא
והעוגיות האלה לא משמינות אבל במידה מסוימת

avatar
אריאל בן עטייה (09:11 9.02.2021)

הכנתי וממש עפתי על המתכון, אני טבעונית מגיל שלוש וטעמתי הרבה עוגיות טבעוניות, אני ממש ממליצה להכין

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:38 9.02.2021)

תודה אריאל, שמחה שאהבת ❤️

avatar
רותם (22:06 30.01.2021)

היי אפרת היקרה
תודה על המתכונים הנהדרים באתר שלך!
רציתי לשאול, האם אפשרי להחליף את אבקת הקקאו באבקת שוקולית?

תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:35 31.01.2021)

היי רותם, תודה רבה😃
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להחליף בשוקולית.
שבוע טוב🌸

avatar
מורן (21:17 19.01.2021)

היי
מה הכוונה לערבב את הטחינה? עם מים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:59 20.01.2021)

היי מורן,
הכוונה לערבב את הטחינה הגולמית בקופסה שלה כי השמן לפעמים מופרד מהטחינה (אין להוסיף מים).

avatar
מרים (16:00 13.01.2021)

העוגיות פצצה… קלי קלות וטעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:58 13.01.2021)

תודה מרים, שמחה לקרוא שאהבת 😊

avatar
חי'ה (20:17 4.01.2021)

האם אפשר להשתמש ב*קמח כוסמין מלא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:57 4.01.2021)

אפשר. אם את רוצה לשפר את המרקם תשלבי כוס קמח כוסמין מלא + חצי כוס קמח כוסמין לבן או קמח לבן רגיל.

avatar
חי'ה (21:14 4.01.2021)

תודה על התשובה המהירה!!

avatar
חי'ה (23:06 4.01.2021)

הי, הכנתי כפי המלצתך, יצא מצוין!!תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:20 4.01.2021)

שמחה לקרוא חיה ❤️

avatar
תהילה כהן (12:08 30.12.2020)

היי רציתי לדעת מה אפשר לשים במקום קקאו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:23 30.12.2020)

תוכלי להשתמש בשוקולית או אבקת חרובים לפי עצתה של אחת הגולשות 🙂

avatar
חנה (11:10 20.11.2020)

היי אפרת , אוהבת את כל המתכונים שלך ….העוגיות עכשו בתנור …השתמשתי בקמח כרגיל ללא גלוטן נראה איך יצאו

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:14 20.11.2020)

בהצלחה חנה! 🙂
מחכה לעדכון❤️

avatar
אלישבע (15:22 19.11.2020)

זה אמור לצאת חום כהה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:41 19.11.2020)

כן, הן כהות בגלל הקקאו
כמה כהה הן יצאו? יש לך אולי תמונה?

avatar
שרה (17:27 16.11.2020)

הי אפרת,
האתר שלך נפלא.
נהנית ממנו מאד.
ניסיתי את העוגיות(אמנם עם קמח מלא 80% )ויצאו קשות כמו אבן. ממש.
במהלך האפיה הם כאילו הפרישו שמן וסוכר,סביב כל עוגיה היתה הילה דביקה ונוזלית.
יודעת אולי מה עשיתי לא נכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:45 16.11.2020)

היי שרה,
כמה זמן אפית ובאיזה תוכנית?

avatar
שרה (08:30 17.11.2020)

אפיתי על 175 מעלות
יש לי תנור של 2 תאים,
שמתי בתא התחתון נראה לי שהוא טורבו

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:30 17.11.2020)

אני מניחה שזה בגלל האפיה בטורבו.
יש לך תוכנית רגילה של חום עליון ותחתון?

avatar
שרה (10:39 17.11.2020)

אני לא בטוחה שיש. אבל בתא העליון התכנית היא ללא טורבו (פשוט זה תא בשרי ואני מעדיפה לאפות בחלבי)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:50 17.11.2020)

אז אם את אופה בטורבו כדאי לאפות בטמפ’ נמוכה יותר כי זו תוכנית חזקה.
יכול להיות שגם כדאי לאפות קצת פחות זמן. הייתי מתחילה ב160 מעלות במשך 18 דקות.
גם עצם זה שזה נאפה בתא התחתון גורם לתחתית העוגיות לצאת קשות. אולי תניחי תבנית ישירות בתחתית התנור כדי שתחסום קצת את החום שיוצא מהתחתית.

avatar
שרה (21:01 17.11.2020)

תודה אפרת,
אגב-ניסיתי את עצתך לגבי הלחם ואכן ריכך קצת את העוגיות. בכל מקרה הן טעימות.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:18 17.11.2020)

❤️

avatar
נעמי (10:00 15.11.2020)

שלום אפרת,
אני נהנית מאוד מהמתכונים המעולים שלך!
אתמול (במוצ”ש) עשיתי את המתכון הזה (עם קמח כוסמין 80%), בכמות פי 3 שיהיה…
ומשום מה הבצק יצא נורא פירורי, הוספתי עוד שמן, ביצה וטחינה ועדיין התקשיתי לעצב ממש עיגולים,
וכל שוקולד צ’יפס שתקעתי גרם לעוגיה להישבר לפני האפיה,
מה פספסתי?
גם הצבע יצא ממש כהה- כמו עוגיית קקאו ולא בהיר כמו בתמונה.
לפחות הטעם מצויין…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:01 15.11.2020)

היי נעמי,
מניסיון כשמכפילים כמויות של עוגיות (בעיקר פי 3 ויותר) משהו במרקם משתנה ונפגע.
לכן אם רוצים כמות גדולה יותר עדיף להכין בפעמיים את הבצק, למרות שזה לוקח קצת יותר זמן.
לגבי הצבע של העוגיות, זה יכול להיות קשור בסוג הקקאו. אני השתמשתי בקקאו בהיר יותר (של השחר העולה- דל שומן).
שבוע נפלא 🌺

avatar
נתנאלה (23:37 14.11.2020)

יצא ממש טעים! העוגיות חוסלו תוך שעה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:38 15.11.2020)

תודה נתנאלה 🙂

avatar
אלישבע (15:24 19.11.2020)

כמובן ממש טעים

avatar
גילה (13:31 13.11.2020)

היי אפרת
הכנתי את הבצק לעוגיות,הוא לא רצה להתאחות ,נשאר פירורי
הוספתי ביצה ואפיתי
אבל העוגיות יצאו קשות מאוד
והילדים לא רוצים לאכול אותן

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:05 13.11.2020)

היי גילה,
כמה זמן אפית?
נסי לשים את העוגיות בצנצנת או שקית אטומה יחד עם פרוסת לחם טריה. העוגיות ייספגו את הלחות של הלחם ולמחרת יהיו רכות יותר.

avatar
אבי (11:48 13.11.2020)

היי אפרת, התערובת יצאה לי קשה מאוד לערבוב, מה עושים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:28 13.11.2020)

צריכה לצאת תערובת רכה. תוסיף כמה כפות מים.

avatar
הילה (03:36 13.11.2020)

היי יקירה,הכנתי את העוגיות היום והתקבלה תערובת פירורית במרקם חולי:(הקפדתי על הכמויות הנכונות ובכל זאת..מה לדעתך עלי לשנות?לא היה מרקם של בצק בכלל

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:35 13.11.2020)

היי הילה,
אפית את זה כבר?
במקרה כזה יש להוסיף כמה כפות מים לבצק.

avatar
חני (21:35 12.11.2020)

היי אפרת
תודה על האתר המדהים!
עם קמח תפו”א נראה לך ילך גם טוב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:04 13.11.2020)

לא יודעת, לא ניסיתי.

avatar
אורה (18:19 12.11.2020)

אפרת, האם המרקם הוא קראנצ׳י❓

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:24 12.11.2020)

כן.

avatar
עינת (16:02 12.11.2020)

היי אפרת

השתמשתי ב70 אחוז קמח כוסמין
ובשמן אבוקדו (שמתי פחות מהכמות הרשומה )
הילדים אהבו מאוד אך יצא קשה
אך עדיין אכיל
ולמחרת היה מאוד קשה
גם הבצק עצמו לא נהפך לכל כך אחיד(לא נראה לי בגלל השמן)
מהעליי לעשות לפעם הבאה כי בכל זאת אהבו וביקשו עוד רק המרקם צריכהי ותר רך
בתודה מראש.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:55 12.11.2020)

תנסי לאפות את זה ב170 מעלות קצת פחות זמן.

avatar
מיטל (10:41 11.11.2020)

שלום רב אפרת האם אפשר להשתמש בקמח תופח?
מה אפשר לשים במקום הקקאו?
מה ניתן לשים במקום השוקולד צ\’יפס?
תודה רבה על המענה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:30 11.11.2020)

היי מיטל
לא מומלץ להחליף את הקמח לקמח תופח כי זה יהרוס את הפריכות של העוגיות
במידה ואת לא אוהבת שוקולד יש עוד כמה מתכונים לעוגיות טחינה-
עוגיות טחינה ודבש, עוגיות טחינה ושיבולת שועל, עוגיות קוקוס וטחינה .
בהצלחה♥

avatar
אילנה (08:58 12.11.2020)

אני אשים אבקת חרובים. תחליף מעולה לקקאו. אותו מרקם רק טעם אחר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:22 12.11.2020)

נכון מאוד 🙂
בהצלחה ותודה על הטיפ ♥

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות