זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 20-25 עוגיות קטנות
סוג: חלבי
מצרכים:
1 כוס קמח רגיל (140 גרם)
60 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (מומלץ להוציא את החמאה מהמקרר לפחות שעתיים לפני)
1/2 כפית תמצית וניל
1 חלמון ביצה (הצהוב)
1/4 כוס סוכר
לקישוט: 50 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת בצקית אחידה (אם הבצק יבש/מתפורר הוסיפו מעט מים בהדרגה). מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק בעובי של כחצי ס”מ וקורצים עוגיות. מניחים על נייר אפיה.
-אופים במשך כ-15 דקות עד שהעוגיות מעט מזהיבות בדפנות. מוציאים מהתנור ומצננים.
-ממיסים את קוביות השוקולד במיקרוגל (זהירות שלא יישרף) ומערבבים עד לתערובת חלקה. מזליפים על העוגיות בעזרת שק זילוף קטן (אופציה נוספת היא למלא את השוקולד בשקית אוכל ולגזור פתח קטנטן). מצננים עד שהשוקולד מתקשה.
עוגיות חמאה לילדים, עוגיות חמאה פשוטות, עוגיות חמאה קלות להכנה
עשינו בדיוק כמו המתכון
יצא אבקתי, הוספנו מים לאט לאט והבצק לא יצא נעים בכלל, אי אפשר להתעסק איתו ונראה שעשינו הכל טוב. באסה
זה אומר שהיה יותר מידי קמח. אולי השתמשת בכוס גדולה מידי
החמאה היתה מומסת או בטמפ’ החדר?
במקרה כזה אפשר להוסיף ביצה נוספת או כמה כפות מים וזה מסתדר
פצצה!!!!
❤️❤️
פשוט וואו! בצק קל ומקסים לעבודה- הילדים ממש נהנו לשחק בחלקו והכינו עוגיות בצורות ואני הכנתי בצורות של פרחי ריבה (כפי שאת מסבירה במתכון מדהים אחר שלך) העוגיות נטרפו בשניות, כמעט ולא הספקתי לצלם. ניצלתי 2 אחרונות לתמונה 😉 תודה!🌹
נראה מהמם❤️
תודה על השיתוף!
היי אפרת,
אפשר להכין את הבלילה ולשמור במקרר/במקפיא ואז להכין? אם כן איפה עדיף וכמה זמן.
היי עדי,
אפשר להכין את הבצק ולשמור במקרר עד יום למחרת (כדאי להוציא קצת החוצה לפני רידוד כדי שהבצק יתרכך).
אפשר גם להקפיא ליותר זמן.
תודה על המתכון 🙂
האם המתכון יהיה טוב לקורצנים מורכבים עם דמויות ?
היי נטע,
זה אמור להיות בסדר.
חשוב רק להשתמש בחמאה רכה ולא מומסת כדי שהבצק לא יהיה רך מידי.
תודה רבה !
הי אפרת יש לך מתכון בלי חמאה או שאיפשר לחליף בשמן כמו זה [עים קורצנים וכל זה ]
תודה רבה על המתכונים המטורפים שלך
היי
יש מתכון לעוגיות פריכות עם שוקולד צ’יפס שהן ללא חמאה(:
הכל ממש כיף וקל להכין, ממש תודה רבה.
יצא מושלם☺️
שמחה מאד לשמוע🩷
הי אפרת יקרה!
תודה על המתכונים המושלמים שלך
רציתי לשאול לגבי העוגיות האם הם צריכות קירור? איך לאחסן?
תודה רבה
ושבת שלום (:
היי
ניתן לשמור על השיש בקופסה אטומה למשך כ-3 ימים או במקרר כ-5 ימים.
היי
יש לי רק 53 גרם חמאה
אפשר להוסיף חמאה למריחה?
היי
אני מניחה שאפשר, יתכן שינוי קל במרקם.
היי אפרת תודה על המתכון, האם צריך לשמן את התבנית או משהו לפני ההנחה של העוגיות? ומה הכמות שיוצאת לפי מה שרשמת?
היי,
אין צורך לשמן את התבנית, יוצאות כ-20-25 עוגיות.
היי אפרת, רציתי כמות גדולה אז זייפתי קצת בכמויות לפי מתכון נוסף שהביאו לי ודומה לשלך והלך ככה:
200 גרם חמאה, 2.5 כוסות קמח, שקית סוכר וניל, 3 כפות סוכר וחלמון.
המרקם יצא קצת חולי. מה לדעתך הטעות?
היי,
יתכן והמרקם החולי נגרם בגלל שכמות הסוכר קצת קטנה מדי. יכול להיות גם שעיבדת את הבצק יתר על המידה.
חייבים לחכות שהחמאה תתרכך?
כן(:
אפשר להשתמש עם קמח קוסמין?
אפשר, המרקם יהיה קצת יותר כבד.
אם יש אפשרות אני ממליצה להמיר רק חצי מכמות הקמח בקמח כוסמין, וחצי כמות קמח לבן.
יצא מעולה! הכנתי היום עם הילדים.. התחסל עוד לפני שהספקתי להעביר לקופסה..
איזה כיף שיצא טעים ושהתחסל! תודה שחזרת לשתף🌺
מתכון מוושלםםםםםם!!!
עוגיות מהירות, קלות להכנה,וכמובן—–טעימות ברמותתת….
נחטף בשניה!
אפילו לא הספקתי לכסות אותם-והכל נגמר!! 🙂
ממליצה בחום!!
שמחה מאד שאהבתם את המתכון! תודה שחזרת לשתף😊
היי, האם אפשר להכין ללא קורצן? כלומר להכין כדור ולשטח
היי,
כן, גם זה אפשרי(:
הטעם של העוגיות יכול להתאים גם למבוגרים?
היי,
בטח! בייחוד ליד הקפה😊
היי , אפשר להחליף חמאה בשמן או שהמתכון יצא לא טוב?
היי,
לא מומלץ להשתמש בשמן- המרקם והטעם יהיו שונים ופחות מוצלחים…
היי
הפעם לא הבנתי לגבי הכמות של הקמח .
אם כתוב כוס סוכר למה זה לא כמו הכוס שאת משתמשת בה תמיד של שתיה חמה? שזה 240.. לא?
אני רוצה גם להכפיל כמויות לא רוצה שיהיה טעויות.
תודה
היי,
שימי לב לא להתבלבל בין מידת נפח (מ”ל) ובין מידת משקל (גרם).
כוס מדידה/שתיה חמה היא תמיד בנפח 240 מ”ל, לעומת זאת משקל המצרכים משתנה.
כך למשל כוס קמח= 140 גרם, ואילו כוס סוכר= 200 גרם.
בכל מקרה אם את משתמשת בכוס מדידה ולא במשקל זה לא משנה ותתייחסי רק לכמויות בכוסות שמופיעות.
היי אפרת,שאלה: בשביל גרסת פרווה, אפשר להשתמש בנטורינה על בסיס שמן קוקוס או שעדיף מחמאה?
תודה על מתכונים אחד אחד👌👌
היי,
אין הבדל- גם נטורינה וגם מחמאה יתנו את אותה תוצאה פחות או יותר.
אפשר שוקולד חלב במקום מריר?
אפשר, רק צריך לקחת בחשבון ששוקולד חלב פחות יציב/מוצק ונוטה להימרח.
כמה מעלות לתנור?
היי נעמי,
180 מעלות.
תודה!
אין לי קמח רגיל אפשר להשתמש בקמח תופח?
היי הדר,
המתכון הזה ללא אבקת אפייה משום שזה בצק פריך. לכן, לא מתאים כאן קמח תופח כי המרקם יהיה שונה.
אפשר להשים משהו אחר במקום קמח?
אם יש לך קמח ללא גלוטן כמו קמח תמי או כרגיל- זה אפשרי.
לחלופין, את יכולה להשתמש בקמח תופח ולקבל עוגיות שונות מעט אבל עדיין טעימות(:
הי אפרת יקרה העוגיות האלו תמיד יוצאות טעימות מאוד רק שאלה הבצק גם תמיד יוצא מאוד מפורר.מאוגהקשה לי לעבוד עם מערוך ניסיתי לשים במקרר לא עוזר החמאה לעיתים אני מפשירה במיקרו ואם לא אז בח ץ עדיין המרקם לא יוצא טוב ..אשמח לעזרה
היי שרון,
האם את משתמשת בכוס מדידה ומדייקת בכמויות? אם הבצק לא מתאחד זה מעיד על כמות קמח גדולה מדי בו. בנוסף, את יכולה להוסיף מעט מים בהדרגה וללוש עד לקבלת בצק אחיד.
אגב, לא מומלץ להמיס את החמאה במיקרו אלא להוציא אותה להפשרה על השיש כשעה- שעתיים לפני ההכנה.
בהצלחה!
מתכון מוושלם!!
קל להכנה, וכמובן, טעים ברמות!!
תודה 🙂
שמחה מאד לשמוע! תודה הדסה❤
מתכון מושלם וקל מאוד להכנה.
תודה רבה!!
שמחה לשמוע, תודה ענבל😊
היי, האם המתכון הנ”ל מתאים לעוגיות עם תבליט בתוך העוגיה?
היי יסכה,
כן, הבצק מתאים גם לשימוש בחותמות:)
אלופה, תודה רבה על המענה המהיר ,ועוד שאלה אם אני ממיסה את החמאה זה הורס את הבצק?
לא הורס, אבל מתקבל מרקם אחר:)
היי, ניתן להמיר את החמאה במחמאה?
היי נוית,
כן, אפשר😊
אפרת היי! דבר ראשון בודקת אצלך כשמחפשת מתכון, אין על האתר שלך!
איך עושים צורות – קורצים צורה ומוציאים לתבנית אחרת, או שקורצים את כולן ומוציאים את המסביב?
היי מיכל 🙂
אני קורצת ומעבירה לתבנית אחרת כדי שיהיו מספיק מרווחים בין עוגיה לעוגיה.
תודה רבה! מכינה עכשיו 🙂
היי אפרת
אפשר לעשות את העוגיות בהרבה צורות? או שזה יוצא אחרת?
אפשרי.
הי אפרת
אוהבת ממש את האתר של מאז שגילתי אותו אני לא יכולה להסתכל באתרים אחרים.. רציתי לשאול האם אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין לבן?
ועד כמה חשוב שהחמאה תיהיה מומסת?
היי חני,
ניתן לשלב מחצית מהכמות בקמח כוסמין לבן 🙂
ומספיק שהחמאה תהיה בטמפ’ החדר
ממש אהבתי עוגיות מדהימות וטעימות! חמישה כוכבים!😀
שמחה לקרוא שאהבת ניצן 🌸
יום נפלא
גם לך🤗
יצא מטוורףףף…
מתכונים מעולים.
תודה רבה 🙂
עוד טעימה…. 🙂
נראה מעולה!!
תודה אלישבע שמחה לקרוא שאהבת ❤️
מושלמות!!!!!!👑
יצא מוושלללםםם….
נחטף בדקה !!….
תודה על כל המתכונים.
נראה ממש טעים הדסה 🙂
תודה שחזרת לשתף
חג שמח ❤️
אני רוצה לעשות את העוגיות האלו עם משהו למעלה כמו שוקולד או קקאו.. משהו כזה.
מה עדיף?
או אולי יש רעיון לעוד דברים-(אבקות…)
תודה , ותודה על האתר המדהיייםם!! 🙂 אין דברי כאלו…
היי יעל,
תוכלי להכין את העוגיות האלה ולהוסיף שוקולד מומס לאחר שיהיו מוכנות 🙂
אם תרצי יש לך גם מתכון לעוגיות קקאו.
תודה רבה ובהצלחה! 🌸
תודה .. אבל אני בעקרון חיפשתי פה מתכון לבצק פריך. שאוכל לקשט אותו עם נגיעות שוקו או קקאו..
זה מתכון מתאים?
ואני יכולה להחליף את החמאה למרגרינה כדי שיהיה פרווה .. כן?!
תודה רבה על כל התשובות !!! 🙂
הבנתי יעל, אז כן זה מתכון מתאים 🙂
במקום חמאה אפשר להשתמש במחמאה/מרגרינה באותה כמות. אפשר גם לשים 2 כפות גדושות שמן קוקוס במצבו המוצק.
בהצלחה ❤️
תודה רבה על העזרה..!!!
הולכת להכין… 🙂
בהצלחה יעל 🙂
היי אפרת, יש אולי מתכון לעוגיות גינגר של חג המולד בצורת איש, מאוד מעניין אותי מה הטעם
היי דנה,
יש לי מתכון מעולה לעוגיות ג’ינג’ר
תוכלי לעצב בצורת איש או בצורה לבחירתך ולהנות 🙂
היי:) אני רוצה לעשות את המתכון קטן שיצא בערך 10 עוגיות
יש מתכון לזה?
אם את מכינה עוגיות בגודל סביר זה הכמות שבמתכון מתאימה.
היי העוגיות פשוט מושלמות וטעימות בטירוףףף
תודה על המתכון!!!
שמחה שיצא טעים ❣️
הי אפרת:)
אני רוצה להכפיל את הבצק פי 2.
האם אפשר לשים ביצה שלימה במקום שני חלמונים?
תודה רבה!
כן, אפשר.
היי יש מתכון לעוגיות חמאה וקוקוס?
עדיין לא 🙂
תודה רבה!! מתכון קל ויצא מאוד טעים! השתמשתי עם קמח מלא כי לא היה רגיל , בגלל הצבע הכהה חשבתי שהטעם יהרס והטעם של הקמח המלא אבל למזלי טעיתי ועדיין יצא מדהים♥️
שמחה שיצא טעים גם עם קמח מלא 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
היי
במקום הביצה אפשר להוסיף מים?
כן. תוסיפי כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך.
היי אפרת,
האם אפשר להוסיף לקמח קקאו או כף שוקולד שהעוגיות יהיו בטעם שוקולד?
כן אפשר להוסיף כף גדושה אבקת שוקולית או לשלב כף ממרח שוקולד + כפית קקאו.
תודה רבה על תשובה מהירה
שלום אפרת,
יש צורך באבקת אפייה?
לא, אין צורך.
יצאו טעימות ממש!!!! הבצק לא נדבק אז הוספתי שמן ובתנור הם פשוט נמסו מהצורה שלהם ויצאו כמו פיתות קטנות כאלה….את יודעת למה?
היי מעין,
אם העוגיות השתטחו במהלך האפיה כנראה שהבצק התחמם או שהיה שומני מידי.
במקרה כזה כדאי להכניס את הבצק למקרר לפני האפיה.
אפשר להחליף בקמח שקדים או קוקוס?
לא בטוחה אם זה ייצא מוצלח.
היי אפרת,
דבר ראשון תתחדשי על העיצוב של האתר, מהמם!!!😍😍😍
דבר שני- שאלה: הגיוני להוסיף למתכון תמצית טעם ענבים וצבע מאכל כחול / תמצית טעם וניל/תפוזים וכד\’ וצבע מאכל כתום? או שלא ייצא מוצלח? אני פשוט רוצה לעשות לפורים עוגיות צבעוניות ולא רוצה להתחיל עם רויאל אייסינג
תודה ציפי 🙂
אני חושבת שכן.
ניסיתי להכין כתמול את העוגיות וכשהן היו בתנור הן נמרחו כזה בצדדים וגם אחרי 20 דקות אפייה הן קצת התפרקו כשניסיתי לחלץ אותן מהתבנית, מה יכולה להיות הסיבה???
באיזה כוס השתמשת?
החמאה היתה רכה או מומסת?
כוס רגילה כמו שאני משתמשת תמיד בכל המתכונים מהאתר (אוניברסלית כזאת מסט של כוסות מדידה בנפח 240)
יכול להיות שזה בגלל שהחמאה היתה בחוץ 3 שעות ולא שעתיים? (לא המסתי אותה)
אז יכול להיות שזאת הסיבה.
פעם הבאה אם הבצק יוצא רך מידי בגלל החמאה אפשר להכניס אותו למקרר לחצי שעה.
היי אפרת,
רק רציתי להגיד המון תודה על המתכונים והסבלנות שלך לענות לכל השאלות.. מאז שגיליתי את האתר שלך אני לוקחת מתכונים רק מפה, כל מתכון ממש פשוט ויוצא לי מוצלח וכולם חושבים שאני יודעת לאפות ולבשל 😄
גם המתכון הזה כרגיל יצא מוצלח וטעים 😊
בטעות שמתי את כל החמאה במקום 60 גרם (לא שמתי לב) ועדיין יצא מושלם.
אז שוב תודה 💜
ותמשיכי להוסיף עוד מלאאא מתכונים בבקשה 🙂 🙏
נראה מהמם 😍
תודה הודיה 💖
כמה עוגיות יצאו בערך אם אני מכפילה את הכמות פי 2?
כ-40 עוגיות קטנות או 20 בינוניות.
קודם כל אי אפשר בלי להודות לך על האתר. כמעט ואין שבוע בלי שאני משתמשת בו כבר כמה שנים טובות. אני רוצה להכין את הבצק בבית ולתת מחר לבנות בגן להכין צורות לכבוד שבת.
אם אני אכין את הבצק היום ואשמור אותו במקרר ומחר אתן אותו לבנות בגן זה יהיה בסדר או שהוא יהרס? אם הבצק לא מתאים לשמירה במקרר אשמח לדעת אם יש לך מתכון לבצק אחר שאפשר להכין היום את הבצק ולתת לבנות מחר בגן לאפות יחד לכבוד שבת.
היי גלית,
אפשר להכין ולשמור במקרר עטוף בניילון נצמד.
לפני ההכנה יש להוציא את הבצק מהמקרר עד שהוא יתרכך ורק לאחר מכן אפשר לעבוד איתו.
האם צריך להשתמש בקמח לבן או קמח תופח?
קמח לבן רגיל.
בוקר טוב אפרת חתימה טובה!קודם כל אין על המתכונים שלך!נהנת בכל פעם! לגבי העוגיות לא להמיס את החמאה במיקרו לחכות עד לטמפ החדר?למה בעצם לא להשתמש בחמאה מומסת?תודנ
כן, רצוי להשתמש בחמאה רכה ולא מומסת כי זה משפיע על המרקם הסופי של העוגיות.
גמר חתימה טובה 🌺
פשוט קל וטעים כמו תמיד אצלך..
תודה אפרת
אגב קישטתי עם אבקת קקאו יצא מושלם!
תודה ליטל ❤
אנסה מה שאמרת פעם הבאה לגבי האפיית יתר יכול להיות שזאת הסיבה…תודה!
אפרת היקרה, יש לך מושג למה העוגיות יצאו לי קשות? מה יכולה להיות הסיבה? ביצה אמורה להיות בטמפרטורת החדר ולא מהמקרר?
היי חן,
לגבי טמפ’ הביצה, זה לא משנה.
השתמשת בחמאה בטמפ’ החדר? לא מומסת, נכון?
עוגיות יכולות לצאת קשות כתוצאה מאפית יתר. פעם הבאה כדאי להוציא את העוגיות מהתנור כמה דקות לפני.
אפשר גם לעשות חצי צכוך דבר ואם כן כמה מכול דבר
אפשר להכין חצי כמות אבל הכמות תצא קטנה:
חצי כוס קמח רגיל (70 גרם)
30 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (מומלץ להוציא את החמאה מהמקרר לפחות שעתיים לפני)
רבע כפית תמצית וניל
חצי חלמון ביצה (הצהוב)
2 כפות סוכר
לקישוט: 25 גרם שוקולד מריר
אפשר במקום חמאה שמן? אם כן כמה?
ובמקום תמצית וניל דבש?
יש מתכון לעוגיות על בסיס שמן – עוגיות פריכות. אפשר לוותר על תמצית הוניל.
אז כמה זמן לפני אני צריכה להוציא את הקמח מהמקרר לפני כדי שלא יצא לי בצק דביק כזה כמו שיצא לי?
קמח רגיל וקמח כוסמין ומלא יכולים להיות בקופסא בחוץ אוו שבמקרר זה נשמר יותר זמן מה עדיף?
חשוב להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית) ואז זה לא ייצא דביק.
אם בכל זאת הבצק יצא לך דביק תכניסי למקרר לחצי שעה.
קמחים יש לשמור בארון/מגירה במטבח בכלי סגור.
היי הכנתי את העוגיות האלו והם יצאו לי לא פריכות הבצק היה מאוד קשה לעבוד איתו אני חושבת שהסיבה היא הקמח עצמו
שהוא היה במקרר והוצאתי אותו ואחרי שעה כבר השתמשתי בו יכול להיות?
מה הכוונה לא פריכות? אפית אותן? אם כן איך המרקם יצא?
איך המרקם של הבצק יצא? מתפורר או דביק?
הכנת בדיוק לפי המתכון? שמת חמאה רכה (לא מומסת)?
מרקם קשה כזה ..יש מצב שבגלל הקמח שהיה במקרר?דביק מידי מתי שהכנתי בצדק מאוד דביק כן שמתי חמאה רכה
כן, במקרר הבצק מתקשה.
היי אפרת
אני מכינה כמות כפולה בשתי תבניות, כדאי לשים על טורבו או להחליף בין התבניות באמצע האפייה או כלום?
תודה
טלי
היי טלי,
כדאי לאפות כל תבנית לחוד בחום עליון ותחתון.
היי אפרת, תודה על המתכונים..
אני רוצה להכפיל את הכמות ב 4. האם להכניס 4 חלמונים?
או שאפשר 4 ביצים??
ולמה חלמון ולא את כל הביצה?
תודה
היי אהובה,
לעיתים כשמכינים בכמות גדולה המרקם של הבצק נפגע לכן אני מציעה לך להכין בפעמיים וכל פעם להכפיל כמות ב-2.
במקום 2 חלמונים בכל פעם שימי ביצה שלמה.
היי,
האם בקום סוכר אפשר להוסיף אבקת סוכר?
כן.
קודם כל העוגיות מאלפות
אני הכנתי אותם כבר כמה פעמים ואני אוהבת לטפטף מעל כל סוגיה כמה טיפות לימון במקום שוקולד וזה יוצא מעולה
נשמע מעולה 🙂
תודה מעיין
היי
אני רוצה לעשות את הבצק אדום ( עוגיות לב ), באיזה שלב להוסיף צבע מאכל?
תודה
בסוף.
מהממות! הבצק תמיד כשאני מרדד אותו פתאום נקרע קצת, ואני לא בטוח מה להוסיף, אם הוא יבש או רטוב. מה לעשות?
תודה!
היי רענן,
אם הבצק נקרע קצת זה אומר שחסר לו משהו.
אם הוא לא דביק בכלל – כדאי להוסיף לו כמה כפות מים בהדרגה.
אם הוא דביק אז חסר לו קמח.
תודה
יש מתכון לעוגיות קוקוס,חמאה וקוקוס?
לא, אין לי.
אותו דבר רק 2?נגיד כוס 140 מל אז עוד 140?
אלה הכמויות:
2 כוסות קמח רגיל (280 גרם)
120 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (מומלץ להוציא את החמאה מהמקרר לפחות שעתיים לפני)
כפית תמצית וניל
2 חלמוני ביצה (הצהוב) *אפשר לשים במקום ביצה אחת שלמה
חצי כוס סוכר
תודה רבה
אפשר להשתמש ב 100 גרם חמאה?
כן. אם הבצק יוצא יבש או פירורי תוסיפי 1-2 כפות שמן רגיל.
תודה רבה (:
אפשר 100 גרם חמאה במקום 120 זה משנה?
כן אפשר. אם הבצק יבש אפשר להוסיף כף שמן.
היי אפיתי את העוגיות מאוד טעימות .. אני רוצה להגדיל את הכמות ללפחות 30-40 בערך מה להוסיף?
היי ספיר,
זה תלוי בגודל שהכנת אותן. כמה עוגיות יצאו לך מהכמות שבמתכון?
יצאו לי 20 עוגיות מהמתכון הזה
אז תכפילי את כל הכמויות ב-2.
היי,
אין צורך באבקת אפייה ?
ולגבי אחסון הקמח אפשר לשים במקרר לאחר הפתיחה או עדיף במקפיא?
ולכמה זמן זה מחזיק?
אין צורך באבקת אפיה.
אפשר לאחסן את הקמח במקרר או במגירה במטבח אם את לא משתמשת בתדירות נמוכה. מחזיק עד לתאריך התוקף שלו.
תודה על המתכון. יצאו נפלא. קלות לעבודה ולקריצת צורות. הכמות הספיקה בדיוק לכל אותיות הא’ ב’!
מהמם! 😍
תודה על השיתוף 🙂
הי . אפשר להפוך את מתכון לגרסה טבעונית לדעתך?
היי אלה,
במקום חמאה אפשר לשים 3 כפות שמן קוקוס במצב מוצק (אם הוא מומס יש להכניס אותו למקרר להתקשות).
במקום החלמון אפשר לשים כ-2 כפות מיץ תפוזים או מים.
המתכון הקבוע שלי 😉
הכנתי פעם לכיתה שלי (אני בכיתה ז) וכולם חיסלו וביקשו את המתכון!!עוגיות טעימות ממש וקלות להכנה
אלופה 🙂
תודה וגמר חתימה טובה 🌺
הי אפרת!
אפשר במקום שוקולד לפזר סוכר על העוגיות?
כן אפשר.
יום מקסים 🌷
הי אפרת,
אני מתגעגעת לעוגיות חמאה קשות.
לא רכות ולא נימוחות אלא קשות.
מה אני צריכה לעשות אחרת כך שהעוגיות לא תצאנה נימחות?
אולי מתכון אחר?
ממש תודה
היי גליה,
שמן תורם למרקם קשה יותר. נראה לי שכדאי להשתמש ב 25 גרם חמאה בטמפ’ החדר ורבע כוס שמן קנולה.
גם זמן אפיה עשוי לתרום למרקם קשה. לעוגיות קטנות מספיקה אפיה של 15 דקות. לעוגיות גדולות 18-20 דקות.
הכנתי המון עוגיות חמאה באלפי מתכונים בהחלט המתכון הכי אהוב עליי
תודה יובל, שמחה לשמוע 🙂
עשיתי עם אחיין שלי בן שנתיים שקרץ את הצורות והיה נפלא, הבצק פשוט ונוח לעבודה ויצא טעים מאוד!!! מתכון מעולה, תודה רבה.
שמחה שנהניתם!
תודה ענבר 🙂
היי.אפרת תודה על המתכונים הנפלאים שלך
אני רוצה לדעת אם אפשר להמיר את החמאה לשמן.ואם כן כמה?
תודה מרטש
היי חיה,
במקרה הזה לא מומלץ. אני מצרפת לינק לעוגיות פריכות וטעימות על בסיס שמן.
שלום אפרת האלופה במתכונים קלים וטעימים מאוד!
1. אני רוצה לקשט עם סוכריות צבעוניות לקישוט, שמים אותם לפני האפייה בתנור או אחרי?
2. איך שומרים אותם? בפריזר? (צריכה למשך שבוע)
תודה
היי,
את הסוכריות אפשר להדק על הבצק לפני האפיה כי לאחר האפיה הן לא ידבקו.
העוגיות נשמרות בקופסה אטומה מחוץ למקרר. אם את מכינה שבוע לפני אפשר להקפיא אותן.
שבוע נפלא 🙂
תודה אפרת!
יצא מעולה, והבת שלי היתה מאושרת להכין אותן למסיבה בגן בכל מיני צורות עם הקורצנים
שמחה שהיא נהנתה! 🙂
טעים!!!!!!!
אוהבת מאד את המתכונים.
תודה רבה
תודה רותי, שמחה לשמוע 🙂
יש אפשרות להפוך את המתכון לפרווה?
אפשר להמיס את החמאה במיקרוגל? או שצריך שהחמאה לא תיהיה מומסת לגמרי ?
היי רעות,
לא כדאי להמיס את החמאה כי זה עלול לשנות את מרקם העוגיות. עדיף להוציא את החמאה מהמקרר כשעתיים לפני ההכנה.
אם לא הספקת אז אפשר לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולהכניס למיקרוגל לכמה שניות בודדות בלבד, עד שהקוביות מעט מתרככות אבל לא נמסות.
היי רעות,
במקום החמאה אפשר לשים מחמאה או מרגרינה.
הוספתי ממש טיפונת שמנת לבישול כי זה יצא ממש פירורים וזה מה שהיה והוספתי עוד כמה כפיות סוכר ויצא לי 42 עוגיות הם יצאו ממש טעימות ומוצלחות תודה על המתכון😁
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
מי שרוצה אז המסתי את השוקולד מריר בתוך שקית ואת השקית הכנסתי לכוס עם מים רותחים ערבבתי כל הזמן ויצא מעולה!בהצלחה
תודה 🙂
היי
1 כוס קמח האם זה כוס חד פעמית לשתייה קרה
ואם אני רוצה יותר? להכפיל את הכמויות?
היי
הכוונה לכוס בנפח של 240 מ”ל. אפשר להשתמש בכוס זכוכית סטנדרטית כמו בתמונה.
אפשר להכפיל כמויות.
יום מקסים 🙂
תודה רבה … את נהדרת
אפשר גם להכין מקמח תופח
או מקמח חיטה???
אם זה קמח חיטה רגיל אז אפשר. אם לא, אז אפשר לשים קמח תופח, אני מניחה שהעוגיות יתפחו מעט.
הכנתי בחמישי אחה”צ עם הילדות הקטנות שלי ונהננו מאוד!
הבעיה שהבעל התלונן למה הכנו כ”כ קצת…
אז היום הכנו שוב היום כי בשישי בבוקר כבר לא היה כלום.
שמתי מרגרינה במקום חמאה כדי שלא יהיה חלבי. יצא מצויין וטעים.
שמחה שנהניתם 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
וואי יצא מטריף!
אין על זה
אני מאד אוהבת לאפות אבל קצת קשה לי מתכונים מסובכים וזה עוגיות טעימות רצח שקל להכין עם טעם וניל מיוחד ממש טעים (הייתי צריכה להוסיף קצת קמח …)
הכנתי כמות כפולה כולם התלהבו קיצור את אלופה ! אולימפית!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
תמשיכי להעלות כאלה מתכונים טובים וקלים וגם לא יקרים!!!!!!!!!!
תודה like
אני שמחה שאהבת את המתכון 🙂
תודה❤
בוקר אור!
אפשר לא לרדד אתא לשטח בתבניות שקעים?
חשוב שלא יהיה חלבון? למה?
אפשר עם שמן?
תודה רבה!
היי דבי,
נראה לי שאפשר. בעובי של כחצי ס”מ.
בדר”כ כשמכינים בצק פריך משתמשים רק בחלמון אבל את יכולה לשים את כל הביצה. הבצק יהיה גם נוח יותר לעבודה.
אפשר לשים כרבע כוס שמן במקום אבל קחי בחשבון שהחמאה עושה מרקם פריך-נימוח והשמן יותר מרקם פריך-קשה.
הכנתי שלשום ויצא מושלם אז לימדתי את הבן זוג שלי להכין היום (ויצא לו מושלם!) תודה
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה על העדכון.
היי אפרת,
תודה על המתכונים, אן אחליף את החמאה במחמאה זה יצא הרבה פחות טעים?
יותר טעים עם חמאה אבל זה עדיין ייצא טעים.
אפשר להחליף את התמצית וניל במשהו אחר?
אפשר לשים סוכר וניל או לוותר.
יצא לי בצק מתפורר אז הוספתי שמן ויצא נהדר
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שנה טובה!
גרסת פרווה????
במקום חמאה אפשר להשתמש במחמאה/מרגרינה באותה כמות. אפשר גם לשים 2 כפות גדושות שמן קוקוס במצבו המוצק.
הבצק יצא מאוד דביק.
מה הפתרון?
יש להוסיף עוד קמח בהדרגה עד שהבצק הופך לנוח לעבודה.
הבצק יוצא מפורר ולא טוב והכמויות מאוד קטנות, יצאו לנו 8 עוגיות ולא 20-25 כמו שכתבת, מאכזב…
באיזה גודל כוס השתמשת? יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל. באיזה גודל יצרת את העוגיות?
נראה מעולה. בהסבר של הבצק הפריך רשמת שחמאה חייבת להיות קרה וחתוכה לקוביות. ופה במתכון רשמת חמאה רכה.
אז מה רצוי? ותודה גדולה על כל המתכונים.תבורכי
היי ענתי,
זה מתכון קצת שונה מהבצק פריך. אם את מכינה לפי המתכון הזה כדאי להשתמש בחמאה רכה בטמפ’ החדר. אם את מכינה לפי המתכון של הבצק הפריך אז כדאי להשתמש בחמאה קרה.
יום מקסים 🙂
חוויה מתקנת להכנת עוגיות חמאה. לפני ניסיתי מתכון שמצאתי במקום אחר שהיה פשוט סיוט אבל המתכון הזה פשוט מעולה.גם פשוט וגם טעים. בהחלט מאמצת את המתכון. תודה:)
תודה יאנה, שמחה שאהבת 🙂
המתכון לא תכין הכמות של החמאה לא נכונה יש לתקן את המתכון
למה לא? 60 גרם חמאה על כוס קמח.
באיזה כוס השתמשת ומה היתה הבעיה?
נראה מעולה – את הבצק ניתן להכין במעבד מזון או מיקסר?תודה
היי ענתי,
האמת שאפשר להכין ידנית אבל אם את רוצה להכין במכונה אז מיקסר עם וו גיטרה הכי מתאים.
יום מקסים 🙂
תודה רבה .אכפיל כמויות.יום מקסים
תודה רבה על מתכון נפלא! העוגיות טעימות וקלות להכנה. זה המתכון הקבוע שלי לעוגיות חמאה- לא מחליפה אותו לעולם!
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה מיטל וערב נעים
תודה על המתכון נפלא,
הכנתי היום עם הילדים, הכפלתי כמויות, חצי מכמות הקמח החלפתי בקמח קוסמין וגם השתמשתי בחצי חמאה והשאר שמן קוקוס. העוגיות יצאו טעימות בטירוף ומאוד פריכות.
שוב תודה.
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
מה אפשר להחליף מחמאה?
אני לא אוהבת
תודה
אפשר לשים 3 כפות שמן קוקוס במצב מוצק.
היי
ללוש במיקסר או ביד?
היי עילית,
אפשר לערבב בעזרת כף ואז להמשיך ללוש ביד.
היי אני רוצה להכין את זה במסגרת פעילות בגן של הבת שלי.
הם 32 ילדים בגן ואנחנו קורצים בעזרת קורצן בינוני את האות הראשונה של כל ילד.
זה אומר 32 עוגיות
האם הכפלת כמות תספיק? או שצריך לשלש את הכמות? תודה רבה!!!
היי מיטל,
אהבתי את הפעילות 🙂
ממליצה להכפיל כמויות.
תודה 🙂
אז כמות כפולה אמורה להספיק? אין צורך לשלש?
תודה על המענה!
זה מאוד תלוי בגודל של כל עוגיה (אות).
אם אלה עוגיות בגודל בינוני אז כמות כפולה אמורה להספיק.
בכל מקרה אולי כדאי להכין כמות כפולה + כמות רגילה שתשמש לגיבוי ולהשלמת חסרים במידה ויהיה צורך.
כשמכינים כמות משולשת לעיתים מרקם העוגיות נפגע לכן אני ממליצה להכין בפעמיים.
תודה רבה רבה!!!
היי אפשר לחמם את החמאה במיקרו?
היי,
עדיף שהחמאה תהיה רכה בטמפ’ החדר ולא מומסת.
כדי לזרז את ההתרככות שלה אפשר לחתוך אותה לקוביות קטנטנות ולשים בצלחת מעל קערה עם מים רותחים (המים לא אמורים לגעת בחמאה). תוך כמה דקות החמאה תתרכך ויהיה ניתן להשתמש בה למתכון.
היי
ראיתי בתגובות שלך ששאלת אם החמאה מומסת או רכה זה קריטי?
היי דני,
זה משנה את המרקם של העוגיות אם החמאה היא רכה או מומסת. אם היא רכה הן יוצאות יותר פריכות.
אם אתה רוצה לזרז את התרככות החמאה, חתוך אותה לקוביות קטנטנות ושים בצלחת מעל קערת זכוכית עם מים רותחים (שהחמאה לא תגע במים אלא תימס מהאדים).
אני והבת שלי(בת 3) מאוד נהנינו 🙂
מתכון מעולה,הכפלתי כמויות והוספתי קצת מים.
בצק נוח לעבודה!
שמחה שנהניתן 🙂
תודה ספיר וחג שמח!
עכשיו בדיוק הולכת להכין עם הילדים שלי
מעולה, בהצלחה 😉
היי הכנתי את העוגיות מקמח קוסמין מלא ,יצא טעים אבל הבצק יצא מאוד קשה האם צריך לאפות אותם פחות זמן 12 דק?
האם אפשר לוותר על החמאה רצינו עוגיות עם פחות קלוריות?
היי שלומית,
יכול להיות שהתנור שלך יותר חזק או שהעוגיות היו יחסית קטנות או דקות ולכן הן יצאו קשות. השתמשת בחמאה בטמפ’ החדר או שהמסת אותה? לדעתי אם תכיני את העוגיות האלה משמן הן עלולות לצאת יותר קשות.
לא מומלץ לוותר על החמאה כי אז העוגיות ייצאו רכות ויבשות.
יצאו מדהימות נכדתי בת כמעט 7 ממש נהנתה להכין אותם ומי שטעם ההחמיא תודה לך
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
העוגיות מעולות !!! ממש טעים !!! הבצק נשאר יומיים במקרר ולא קרה לו כלום!
רק לא מתוק. צריך עוד סוכר…
היי שני,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים
תודה!!
אפשר להכין מהבצק גם עוגיות שחמט ?
כן שירה, אפשר. אפשר להוסיף למחצית מכמות הבצק חצי כף אבקת קקאו או כף שוקולית.
יש באתר מתכון לעוגיות שחור לבן אותו סגנון.
אין לי חמאה מה אפשר לשים במקום זה,?
היי תמר,
אפשר לשים מרגרינה או מחמאה או שמן קוקוס במצבו המוצק.
יוצא ממש טעים ועצה קטנה
במקום להסתבך עם הזילוף שוקולד אפשר פשוט ישר אחרי שהעוגיות יוצאות מהתנור להניח חצי קוביית שוקולד על כל עוגיה
ולאחר כמה שניות השוקולד ימס ויהיה אפשר למרוח אותו על העוגיה בקלות .
רעיון מעולה!
תודה שירה 🙂
יצא מעולה וטעים תודה רבה!
(השיטה עם הניירות אפיה יוצאת אחלה!)
שמחה שבסוף יצא טעים 😉
תודה שחזרת לעדכן!
מה קורה אם הבצק יוצא שומני ומתפורר?
אם הבצק מתפורר או מתפרק אפשר להוסיף לו 1-2 כפות מים בהדרגה וללוש אותו עד שהוא נעשה אחיד.
בנוסף, אפשר לתת לו לנוח מעט כרבע שעה ואז להמשיך לעבוד איתו.
תודה אני עכשיו אנסה ואעדכן איך יצא.
מה עושים אם הבצק דביק מידיי
הכנתי לפני חצי שעה בצק והוספתי המון קמח וזה עדיין היה דביק ויצא דוחה ועכשיו הכנתי עוד בצק וזה גם דביק
אז מה עושים?
היי,
הבצק לא אמור להיות דביק.
באיזה כוס את משתמשת? כי לפי מה שאת מתארת זאת כוס קטנה מידי. השתמשת בחמאה רכה או חמאה מומסת?
נסי לרדד את הבצק בין שתי ניירות אפיה. את פורסת נייר אפיה, שמה עליו את הבצק, מעל פורסת נייר אפיה נוסף ואז מרדדת עם מערוך. כך הבצק לא נדבק למערוך וקל יותר לרדד. אח”כ קרצי צורות והכניסי לתנור שחומם מראש.
אפשר לשים בפנים שוקולד ציפס?
כן, אפשר 🙂
אני בת 12 ונורא נהנתי להכין את העוגיות האלה בשביל אמא שלי והן יצאו לי נורא טעימות
כל הכבוד לך 🙂
אני שמחה שנהנית ושיצא טעים.
טעים מאוד
תודה, שמחה שאהבת 🙂
בפעם הקודמת כששאלתי בנוגע לזה שהבצק היה צהוב..
זה התחיל להיות ככה בכל פעם אבל כשהעוגיות בתנור
(כשהן יוצאות מהתנור) הן מצוינות וטעימות בדיוק
כמו בתמונה, תודה רבה על המתכונים המדהימים באתר:).
היי איילת,
תודה על העדכון, שמחה שיוצא טעים 🙂
הי
אני רוצה לעשות כמות כפולה. פשוט להכפיל הכל?
כן חיה, במקום 2 חלמונים, שימי ביצה שלמה + חלמון.
רציתי לדעת אם אין לי תמצית ןניל אפשר להחליף בסוכר וניל ומה הכמות
כן אלמוג, אפשר לשים שקית סוכר וניל.
רציתי לדעת האם בעוגיות חמאה אפשר לשים גם את החלבון?
תודה.
היי אורית,
אפשר לשים את כל הביצה (חלמון וחלבון). אם במקרה התערובת יוצאת דביקה מידי יש להוסיף עוד קצת קמח.
היי
רציתי לשאול התקלקל לי התנור יש אולי דרך אחרת לאפות אותם כיי ממש באלי את העוגיות
ועוד שאלה יש תחליף לקמח
היי שיראל,
אם יש לך טוסטר אובן אפשר לאפות בו את העוגיות.
לגבי תחליף לקמח, לאיזה תחליף הכוונה? לקמח אחר? קמח ללא גלוטן?
לא יקרה כלום לבצק אם אני ישאיר אותו במקרר ואשתמש בו מחר?
היי רותם,
אין שום בעיה רק יש לעטוף אותו היטב בניילון נצמד. כשתוציאי אותו מחר הוא יהיה קשה אבל אחרי כמה דקות בחוץ הוא יתרכך.
אני עושה כל פעם את העוגיות האלה עוד מעט מכניסה לתנור..
כל פעם יוצא לי טוב אבל הפעם יצא לי נורא שומני ויצא לי בצבע נורא צהוב , ועשיתי אותו דבר כמו כל פעם
היי איילת,
החמאה אולי הייתה נוזלית מידי? החלמון היה צהוב יותר מבדר”כ או כתום?
אני מניחה שהן כבר נאפו. איך הן יצאו?
תודה על התגובה המהירה
פשוט, רק עכשיו ראיתי
היי אפרת,
אפשר להשתמש במחמאה?
דחוף…
כן אורית, אפשר 🙂
היי , אפשר לשים קמח תופח ?זה מה שיש לי כרגע
תודה
היי,
אפשר פשוט העוגיות קצת יתפחו 🙂
בוקר טוב!!
אפשר להחליף את החלון במשהו אחר?
אין לי כרגע ביצים בבית ואין לי אפשרות לקנות…
מים לא יעזור?
היי אילנה,
ממליצה להגדיל את כמות החמאה ב20 גרם (סה”כ 80 גרם) ואם הבצק פירורי להוסיף 2-3 כפות מים/חלב בהדרגה.
בהצלחה 🙂
העוגיות יצאו מאד טעימות. אבל עשיתי בהם שקעים בצורת אותיות שראו מאד יפה לפני האפייה ונעלמו לגמרי אחרי האפייה בגלל שהבצק התנפח. יש בצק שלא מתנפח או מתנפח מעט ? איך עושים שרואים את הצורות ב petit beurre ? שם זה ממש כמו הטבעה.
היי יורם,
מוזר כי דווקא אלה עוגיות שלא כל כך תופחות. השתמשת במקרה בקמח תופח או הוספת אבקת אפיה לבצק?
אם רוצים ליצור הטבעה או עיטור על העוגיות אפשר להשתמש במערוך מעוטר ואז כבר בזמן הרידוד נוצרות דוגמאות על העוגה או שיש חותכני עוגיות שמגיעים עם צורות ודוגמאות כך שבזמן קריצת העוגיות נוצרות דוגמאות על הבצק.
מעולה! בהחלט הולכת לנסות אוזני המן!
בהצלחה 😉
העוגיות יצאו מעולות!! ממש נטרפו! הוספתי ביצה אחת שלמה והבצק יצא מעולה.מה עוד אפשר לעשות עם הבצק הזה חוץ מעוגיות? אפשר למשל לעשות רולדת שוקולד ?
היי עדי,
שמחה שיצא טעים 🙂
אם הבצק גמיש אפשר בהחלט להכין ממנו רולדת שוקולד כמו במתכון הזה.
אפשר גם להכין עוגיות שוקולד צ’יפס ופשוט להוסיף לבצק שוקולד צ’יפס. אפשר להכין ממנו עוגיות סנדוויץ‘.
ולכבוד פורים- אפשר גם להכין ממנו אוזני המן (כל עוד הוא גמיש ונוח לעבודה).
בהצלחה ויום מעולה!
היי,
יש לי קמח תופח זה בסדר?
היי לידור,
אני מניחה שכן (העוגיות פשוט יתפחו).
הבצק יצא ממש נדבק …אי אפשר לעבוד איתו..הוספתי עוד בצק אבל עדיין לא יכולתי לעשות צורות נניח…. בטוח שהכמויות נכונות ???
היי נעמה,
הכמויות נכונות. אולי השתמשת בכוס קטנה מידי?
תוסיפי קמח עד שהבצק יעשה נוח לעבודה.
שלום אפשר בבקשה לעשות את זה בלי סוכר וניל ובלי תמצית וניל תודה וסליחה
כן אינה אפשר.
זה דחוף חיב כפית וניל
אפשר לוותר אינה.
בוקר טוב
בצק פריך של מעדנות הולך?
תודה
הולך בהחלט.
יום נפלא 🙂
אפשר להחליף את הקמח בכוס קמח קונדיטור? כי אני רגישה לגלוטן
היי פיבי,
לא ניסיתי ספציפית במתכון הזה אבל אני מניחה שכן.
היי
חייב לחכות שעתיים?
היי אורה,
את יכולה לזרז את הזמן בכך שתחתכי את החמאה לקוביות קטנות. אני מאמינה שתוך חצי שעה החמאה תתרכך ותוכלי להכין.
תודה
האם אפשר להשתמש ממקום קמח בסולת או קמח עדשים??
היי אושר,
לא ניסיתי אבל אני בספק אם זה ייצא מוצלח.
החלפתי את החמאה בשמן קוקוס, יצא מעולה!!!
מעולה!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
מה הכמות של שמן הקוקוס ששמת? רוצה גם להכין
תודה
היי קארין,
אפשר להמיר את החמאה ב2 כפות גדושות שמן קוקוס במצבו המוצק (לא נוזלי).
יצא מעולה!
תודה.
שמחה לשמוע גל 🙂
המתכון נהדר, פרט לזה שתמיד יוצא לי פירורי לגמרי..
ניסיתי לשים את כל הביצה במקום רק החלמון, זה עזר ומאז זה מה שעושה קבוע..
נכון, הביצה כשהיא שלמה מייצבת את העוגיות ורק החלמון גורם לעוגיות להיות יותר פריכות אך מעט פירוריות.
תודה עומר על השיתוף, חג שמח ושנה טובה! 🙂
הי
האם אפשר לקבל את המתכון בכמויות של יח משקל?
היי יערה, אלה המידות:
140 גרם קמח רגיל
60 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (מומלץ להוציא את החמאה מהמקרר לפחות שעתיים לפני)
3 גרם תמצית וניל
חלמון ביצה ( 20-25 גרם)
50 גרם סוכר
לקישוט: 50 גרם שוקולד מריר
שבת שלום 🙂
בוקר טוב, האם ניתן להשתמש במחמאה במקום חמאה? על מנת להפוך את העוגיות לפרווה..
היי נועה,
אפשר להשתמש במחמאה אבל קחי בחשבון שעם חמאה זה יוצא יותר מוצלח מבחינת טעם ופריכות העוגיות.
מתכון קל מאוד, יוצא טעים וכיף להכין עם הילדים:-)
תודה!!
תודה אורית! שמחה לשמוע 🙂
צריך להוסיף אבקת אפיה? או להשתמש בקמח תופח? או לוותר על אבקת אפיה? אני פוחדת שזה לא יאופה
היי,
אין צורך להוסיף אבקת אפיה או להשתמש בקמח תופח. העוגיות נאפות מצוין גם בלי חומרי התפחה 🙂
העוגיות יצאו מדהים!!! הוספתי גרידת לימון כדי להוסיף טעם והם יצאו ממש טעימות!!!
אני שמחה לשמוע! גרידת לימון זה רעיון מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושיהיה לך שבוע נפלא!
אם זה יוצא קצת קשה מה זה אומר? שצריך שאילו לחכות כמה דקות עד שזה יתקרר?
היי בתאל,
אם העוגיות יצאו מהתנור קשות זה אומר שהן נאפו מעט יותר מידי כי הן צריכות לצאת מעט רכות ולהמשיך להתקשות לאחר קירור בחוץ. בכל מקרה כדאי להמתין כמה דקות עד שהן יתקררו.
אם יש לי רק קמח תופח ? זה לא מתאים ?
היי חן,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להכין גם עם קמח תופח.
שבת שלום 🙂
האם חובה חמאה או אפשר מרגרינה?
תודה מראש
היי שמחה,
במקרה הזה מומלץ להשתמש בחמאה גם בגלל הטעם וגם בגלל המרקם.
היי אני מעוניינת להכין עוגיות בצורת הלו קיטי ולשים כל אחת בשקית ולסגור השאלה כמה זמן אני יכולה להכין לפני היום הולדת היום הולדת ביום חמישי כמה זמן זה שומר על טריות?
היי קרן,
אם שומרים את העוגיות בתוך שקית אטומה היטב אז הן אמורות להישמר 5-7 ימים.
בכל מקרה ואם יש אפשרות אני ממליצה להכין את העוגיות כמה שיותר קרוב ליום ההולדת כדי שיהיו הכי טריות ופריכות (נגיד יום -יומיים לפני).
בהצלחה ומזל טוב 😉
רציתי לדעת אם אפשר להכין במעבד מזון ואז להשתמש בחמאה קרה ?
תודה רבה על כל המתכונים המעולים!!
כן ליהיא, אפשר. רק כדאי לחתוך את החמאה הקרה לקוביות קטנות.
בהצלחה 😉
מתכון טוב!! הבעיה שיצא מעט מאוד בצק, יצא לי רק 12 עוגיות!
היי נועה,
כנראה שהשתמשת בקורצן עוגיות גדול. העיקר שיצא טעים 🙂
תודה רבה!
היי אפשרי עם אבקת סוכר במקום תמצית וניל ? ואם כן כמה ?
תודה
כן עלית, אפשר לשים שקית סוכר וניל.
שבוע טוב 🙂
בא לי להכפיל את הכמות.. ולהוסיף שוקולית… מה את חושבת? וכמה כמה שוקולית להוסיף?
היי גליה,
לא ניסיתי להכין עם שוקולית אבל אני מניחה שזה ייצא טעים. לכמות של המתכון הייתי מוסיפה כף אבקת שוקולית ואם את מכפילה כמויות אז תשימי 2 כפות שוקולית (אולי כדאי שתנסי קודם להכין רק את הכמות הזאת עם שוקולית ולראות איך ייצא, לשיקולך 🙂 )
אשמח לקבל עדכון איך יצא 😉
יום נעים!
הבצק יצא כמו בצק פריך..מתפורר ולא נוח לרידוד. הוספתי 2 כפות חלב ויצא מושלם!!! ממש טעים בעלי היה מבסוט 🙂 חחח
שמחה לשמוע טל!
תודה על השיתוף 🙂
הכנתי בדיוק לפי ההוראות בקערה (ידנית) והתערובת פירורית מדי (כמו בצק פריך, לא ניתן לרדד…) מה עושים?
היי,
ממליצה להוסיף מים לבצק (כל פעם כף אחת) עד שהוא יהיה נוח לעבודה.
היי , שתי שאלות 🙂 1.האם ניתן לערבב בתוך הבצק שלשים אותו שוקולד ציפיס או חמוציות או אגוזים ? 2. האם כשרוצים לעשות כמות יותר גדולה צריך פשוט להכפיל את כמות החומרים הרשומים במתכון ?
היי ירדן,
1.כן, אפשר. לדעתי מתאים יותר אגוזים או שוקולד ציפס. אם שמים אגוזים רצוי שיהיו קצוצים דק.
2.כן, פשוט להכפיל כמויות. אם במקרה הבצק יוצא יבש- להוסיף מעט מים עד שמתקבל בצק נוח לעבודה ואם הבצק יוצא דביק- להוסיף מעט קמח.
יום נפלא!
טעים מאד מאד! תודה על המתכון , עם יוצא שזה לא נוח לעבודה ללוש את הבצק זה עוזר נכון? הכנתי למסיבת הפתעה לחברותי והן ממש שמחו! איזו התלהבות הייתה..
היי איילת,
אני שמחה מאוד לשמוע!
אם הבצק לא נוח לעבודה בגלל שהוא דביק מידי אז אפשר להוסיף מעט קמח ואם הבצק יבש או מתפורר אפשר להוסיף מעט מים וללוש אותו.
שבוע נפלא 🙂
הי, אני מחפשת בצק שניתן להקפיא למשך כעשרה ימים. האם מומלץ להשתמש במתכון זה?
תודה,קרן
היי קרן,
כן, את יכולה להקפיא את הבצק הזה, רק מומלץ לעטוף אותו היטב בניילון נצמד.
היי רציתי לשאול אם אפשר במקום חמאה מרגרינה
היי איריס,
כן, את יכולה.
שבת שלום 🙂
ואם יש לי רק קמח לבן תופח?
היי הילה,
את יכולה להכין גם מקמח לבן תופח.
יום נעים 🙂
היי הכנתי את העוגיות יצאו מאוד ועימות אבל אחרי כשעה התקשו מאוד ברמה שלא ניתן אפילו לנגוס.
מה לדעתך הסיבה ?
היי אנה,
הסיבה היא שהעוגיות נאפו יותר זמן ממה שצריך. העוגיות אמורות לצאת מעט רכות מהתנור כי בחוץ הן ממשיכות להתקשות.
כמה זמן העוגיות נאפו בתנור? יכול להיות שאפית לפי הזמן הרשום אך התנור שלך חזק יותר לכן היה צריך להוציא את העוגיות לפני.
שלום רב
יש לי שאלה לגבי המתכון הנ״ל: האם יש מצב להכין אותן בתבנית סיליקון צורות ובאיזה גובה להדק את הבצק לתבניות?
תודה
הי מיכל,
לא ניסיתי אבל לדעתי לא צריכה להיות בעיה. העוגיות צריכות להיות דקות, בגובה כחצי ס”מ.
שלום רב,
אני מבקשת לדעת האם אפשר להחליף אבקת סוכר בתחליף סוכר (של סוגת)
תודה בתיה
היי בתיה,
אם רשום שהוא מיועד לאפיה אז כן.
שבוע נפלא 🙂
היי יוסי,
נשמע מעולה, תודה על השיתוף 🙂
אני שיניתי קצת את המתכון, במקום תמצית ווניל אני ממליץ על סוכר ווניל, חצי כפית אבקת אפיה (אפשר גם כפית) ובמקום 50 גרם חמאה השתמשתי ב80.
יצא הרבה יותר טוב לדעתי, רק עם אבקת אפייה חשוב לפתוח את התנור רק אחרי 15 18 דקות ולא באמצע כי העוגיות יצנחו.
עשיתי גוש בצק אחיד, לקחתי חתיכות כידררתי בידיים ומעכתי לעובי הרצוי.
אפשר להוסיף ממש מעט מים.
שלום!
רציתי לדעת אם אפשר להחליף את הקמח במשהו אחר כי אני צריכה בלי .
היי, את מתכוונת שאת צריכה שהעוגה תהיה ללא גלוטן? אם כן את יכולה להשתמש בקמח ללא גלוטן.
היי האם זה אפשרי לעשות את הקשוט לעוגיות אם אבקת סוכר או קינמון?
*קישוט
כן בטח אנה 🙂
היי
רציתי לשאול אם אני יחליף את התמצית וניל בפודינג וניל , זה בסדר?
הי קרינה,
פודינג וניל פחות מתאים כי המרקם שלו קמחי. אם יש לך סוכר וניל אז עדיף להשתמש בו ואם לא, אפשר גם להכין בלי 🙂
היי,
אני הכנתי עם קמח מלא ויצא טעים מאוד, התאפקתי לא לחסל יותר מכמה עוגיות,תודה.
מעולה! תודה שלום על העדכון 🙂
האם מתאים גם שילדים יכינו לבד?
הי אמילי,
המתכון הוא קל להכנה אבל תלוי מה הגיל שלהם כי יש כאן גם שימוש בתנור. אם הם קטנים אני ממליצה להכין איתם ביחד.
גם אני הוספתי 2 כפות חלב. ויצא מעולה!
מצוין! תודה לילך שחזרת לעדכן 🙂
אפשר להכפיל את כמות החומרים שיצאו עוד עוגיות?
כן דנה, אפשר.
אפשר להחליף את החמאה בשמן?
הי דליה,
אני מניחה שאפשר להמיר ברבע כוס שמן אבל קחי בחשבון שזה ישנה את מרקם העוגיות שכן החמאה מעניקה לעוגיות פריכות מיוחדת, בעיקר כשמשתמשים בה כשהיא רכה בטמפ’ החדר.
תודה לך על תגובה מהירה !!
פשוט מעולות !!!!
הכנתי אותן כמובן !! מחכה לתגובת בעלי חח
מעולה! תודה דיאנה ושבת שלום 🙂
שלום,
כמה בערך יחידות יוצאות מהעוגיות ?
אם רוצים להגדיל את כמות העוגיות מה ניתן לעשות ?
הי דיאנה,
כ-20 עוגיות קטנות ואם רוצים יותר אפשר להכפיל כמויות רק שימי לב שאת החמאה יש להוציא שעה-שעתיים קודם מהמקרר כדי שתתרכך.
הי,
אני רוצה להכין את זה עם חבורת ילדים שיקשטו עם כל מיני סוכריות/שקולודצ’יפס וכדו’.
האם נראה לך שמתאים?
בטח יפעת 🙂
אם מוסיפים סוכריות צבעוניות או שוקולד צ’יפס, מומלץ להדק לבצק לאחר שיוצרים עוגיות/קורצים צורות ולפני האפיה.
שבוע נפלא:)
תודה רבה על התשובה המהירה!!
שאלה נוספת – האם ניתן להכין את הבצק היום ולעשות את הצורות רק מחר אחה”צ? ואם כן – לשמור במקרר או במקפיא?
כן במקרר. רק חשוב לעטוף את הבצק היטב בניילון נצמד שלא יתייבש ומומלץ להוציא את הבצק מהמקרר כשעה לפני ההכנה כדי שיתרכך.
🙂
תודה ושבוע מבורך..:(
וכוס חד פעמי זה טוב??
היי נגה,
את יכולה להמיס את החמאה במיקרוגל אבל קחי בחשבון שזה לא יהיה אותו מרקם למרות שזה עדיין אמור לצאת טעים.
וכן, את יכולה להשתמש בכוס חד פעמית רק אם את רואה שהבצק דביק דליל או דביק מידי תוסיפי עוד כף מלאה קמח תופח.
שבוע טוב 🙂
אם אין לי זמן של שעה להמיס את החמאה??
טעימות! רק יצאו מהתנור וטרפתי אחת אחרי השניה.תודה!
מעולה! תודה נטלי שחזרת לעדכן 🙂
באותה כמות של 1 כוס?
כן.
יש לי קמח תופח. אפשר להשתמש בו או לרוץ לסופר ולקנות קמח רגיל?
היי נטלי,
לדעתי אפשר גם להכין עם קמח תופח.
היי, לא התאפקתי ורצתי למטבח להכין למזלי היה לי את כל המוצרים.
חיממתי את הטוסטר על 150 מעלות, והכנתי את הבצק, אחרי רבע שעה בדיוק הם נאפו הוצאתי אותן וחיכיתי שיתקררו מממממ יצאו פריכות מתקתקות , ממש מממש טעים תודה על המתכון 🙂
מי שמנסה בסוף מצליח 😉
מעולה!!
תודה מיכל שחזרת לעדכן 🙂
וואו תגובה מהירה תודה 🙂
כן ניסיתי לאפות בו 2 עוגות שלא צלחו.. הוא טוסטר אובן בינוני הבעיה שהעוגות נשרפות מלמעלה ולמטה בחום של 160 מעלות :0
זאת בעיה ידועה בטוסטרים. לכן ברגע שהעוגה/עוגיות/מאפה מתחילים להשחים מלמעלה יש לכסות את התבנית בנייר כסף/אלומיניום ולהמשיך לאפות.
מומלץ להפעיל את הטוסטר על חום עליון+ תחתון ותמיד לאפות בטמפרטורה נמוכה יותר ממה שרשום במתכון (לפחות ב20 מעלות פחות).
מאחר ולכל טוסטר יש גוף חימום שונה, מומלץ להכיר את הטוסטר וזה קורה רק אחרי מספר ניסיונות אפיה אבל ברגע שמכירים אותו אפשר לאפות כמעט כל דבר בטוסטר 🙂
היי, לצערי אין לי תנור בבית, אני רוצה לשאול האם אפשרי להכין את העוגיות האלה בטוסטר אובן?
תודה 🙂
היי מיכל,
אם את מכירה את הטוסטר אובן שלך (מבחינת טמפ’ רצויה וזמן אפיה) ואפית בו כבר בעבר אז כן, לא צריכה להיות בעיה 🙂
היי אם אני רוצה להוסיף סוכריות למעלה ואני רוצה שידבקו מה עושים?
היי דקלה,
אפשר להדביק סוכריות למעלה אבל כדאי לעשות את זה לפני האפיה. פשוט לפזר מעל סוכריות ולהדק בעדינות לבצק עם הידיים.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
תודה רבה על התשובה המהירה אני ינסה
אפשרי בלי תמצית וניל? יש לי את כל המצרכים פרט לזה
היי יולי,
אם יש לך סוכר וניל את יכולה להשתמש בזה וגם אם לא, זה בסדר להכין בלי.
נראה טעים ברמות! מזכיר לי עוגיות שאמא שלי מכינה.
~ יובל
תודה יובל 🙂
שבוע נפלא!
עשיתי הכל בידיוק כמו במתכון ובצק מתפורר קשה
לעבוד איתו..אציין שעשיתי ידני לא עם וו כל שהו
היי נטע,
יכול להיות שהכוס שהשתמשת בה גדולה יותר ולכן יש יותר קמח במתכון. פשוט תוסיפי בהדרגה כמה כפות של מים ותמשיכי ללוש עד שהבצק יתרכך.
יצא טעים מאוד! העוגיות נמסות בפה וממש טעימות.. הוספתי גרידת לימון . הכנתי את העוגיות בצורת מיקי ומיני מאוס. ומאוד נהנתי.
איזה כיף לשמוע!
תודה אופיר על השיתוף ושתהיה שנה טובה ומתוקה 🙂
להמיס את החמאה לקרר לטמפרטורת החדר?
הי טל,
פשוט להוציא את החמאה מהמקרר כחצי שעה עד שעה לפני שמכינים את העוגיות ואז היא מתרככת לבד בטמפ’ החדר.
מעולה 2 דקות להכין ותוך דקה נגמר.
שאלה – ניתן להמיר לפרווה?
תודה
יעל
הי יעל, שמחה לשמוע 😉
לגבי גרסת פרווה- ניתן להמיר את החמאה במחמאה.
יום מקסים!
אפשר להמיר את החמאה בשמן?? או זה לא יצא טוב??
הי דליה,
אני מניחה שאפשר להמיר ברבע כוס שמן אבל המרקם של העוגיות ישתנה. החמאה מעניקה לעוגיות פריכות מיוחדת.
אם אין תמצית וניל, סוכר וניל זה בסדר?
כן, זה בסדר גמור 🙂
הבצק יצא ל מאוד לא נוח לעבודה. הכנתי אותו בוו גיטרה, אני עושה את זה הרבה, אבל אולי זה לא מתאים לבצק הזה…
הי דנה,
את העוגיות האלה (כמו את רוב העוגיות שבאתר) עדיף להכין ידנית, זאת אומרת בהתחלה מערבבים את החומרים בקערה בעזרת כף ואח”כ ממשיכים עם הידיים במשך דקה או שתיים עד לאיחוד החומרים וקבלת בצק חלק.
הבצק הזה אמור להיות נוח לעבודה אז יכול להיות שזה באמת קשור לשימוש בוו הגיטרה.
הצלחת להכין את העוגיות?
קרה לי גם בשימוש עם וו גיטרה.
הוספתי 2 כפות חלב והמשכתי לעבד עם וו גיטרה,
זה ״מסדר״ את הבצק (-:
עם מה כדאי לערבב א החומרים???
בעזרת כף ואז בעזרת הידיים ללוש בצק
אני נראה לי עשיתי עם וו לישה בפעם הקודמת ויצא מעולה.
יצא טעים וקל להכנה. (הוספתי גם כפית אינסטנט פודינג וניל)
תודה על העדכון 🙂