זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18-20 דקות
מס’ מנות: 18 עוגיות וניל
סוג: חלבי
רכיבים
1 כוס קמח רגיל (140 גרם)
כף אינסטנט פודינג וניל
רבע כוס (50 ג’) סוכר לבן
50 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (מומלץ להוציא את החמאה מהמקרר לפחות שעתיים לפני)
ביצה M
כפית תמצית וניל
*אבקת סוכר לפיזור מעל
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית אחידה ורכה.
-בעזרת הידיים יוצרים כדורים קטנים ומשטחים לעוגיות בקוטר 4-5 ס”מ ועובי כחצי ס”מ. מניחים במרווחים קלים על נייר אפיה.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 18-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים.
-לאחר שהעוגיות התקררו מפזרים מעל אבקת סוכר.
ראו גם
- עוגת עוגיה |
- עוגיות רייבה |
- עוגיות שוקולד צ’יפס |
- סהרוני שקדים |
- עוגת פצפוצי שוקולד |
- עוגיות כדורי שלג
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגיות
עוגיות טעימות וקלות להכנה
נ.ב שמתי מרגרינה במקום חמאה שלא יהיה חלבי
שמחה שיצא טעים🙂
פשוט וטעים
תודה יהודה
אפשר להמיר לשמן?
יוצא פחות מוצלח עם שמן.
הבצק יצא דביק מה לעשות או מה להוסיף?
אם הבצק יוצא דביק אפשר לעבוד עם ידיים רטובות.
אם הוא ממש דביק אז אפשר להוסיף קצת קמח.
היי אני איילה ואני קונדיטורית מתחילה אני הכנתי את העוגית האלה מלא פעמים וכל כך אהבו אותם במשפחה שלי תודה אפרת!
תודה איילה❤️
היי הכנתי את העוגיות יצאו טובות טעימות וגם מהנות אני בת 9 ואף אחד לא עזר לי זה אומר שזה מתאים גם שילדים יכינו😍!!!
מומלץ לאכול עם: שוקו,קפה ,תה,חלב ועוד
אלופה! כל הכבוד❤️
נראה מעולה!
הי אפרת, את חושבת שאפשר להוסיף לבלילה סוכריות עוגה צבעוניות?
בגדול אפשר אבל קחי בחשבון שיש סוכריות שנמסות באפיה. וצובעות את העוגיות.
למי שמתחשק משהו טעים וקליל לצד הקפה בזמן קצר ויחסית מיידי – זה המתכון!
תודה רבה אפרת! 🤩
תודה לך על השיתוף❤️
באם אני רוצה פרווה ללא מרגרינה /חמאה
יש תחליף למוצר כזה להכין את העוגיות ויצא טוב ?
אולי שמן קוקוס במצבו המוצק (כ-2 כפות מלאות).
ואם אין לי שמן קוקוס ?
עם שמן רגיל ייצא פחות מוצלח.
נטורינה
היי אפרת. מאוד אוהבת את כל המתכונים שלך. האם אפשר להקפיא?
כן אפשר:)
אני עשיתי לבד וממש נהנתי המתכון קל אבל יוצא מאוד טעים ממליצה❤️❤️
תודה שחזרת לשתף❤️
היי רציתי לישאול יש לך מתכון למשהו שהילדים בכיתה ו’ יוכלו להכין לבד?
היי מאיה,
הכוונה להכין בכיתה?
יש מקרר? תנור? מיקרוגל?
אם אני שמה שמן במקום חמאה זה יצא בצק או דביק??
היי
יצא דביק יותר.
עשיתי עם שמן וזה יצא מזה דביק
הי אפרת, העוגיות האלה קראנצ’יות? (: מחפשת משהו לא מתפורר כזה..
היי
העוגיות די פריכות אבל לא קראנצ’יות(:
תודה! יש לך מתכון לעוגיות קראנצ’יות?
המתכון לעוגיות ליצן מתאים.
האם אפשר להשתמש בקמח תופח למרות שלא צריך אבקת אפיה?
לא מומלץ(:
שאלה: שמתי כוס מייפל במקום סוכר (יותר בריא) אבל אז גם שהקפאתי את הבצק שעה..הוא יצא דביק ובתנור כול הבלילה הפכה לאחידה…נמסה( קרצתי כדורים אבל נמסו) יש לך פתרון 🙂
היי
למה שמת כוס מייפל במקום רבע כוס?
המייפל משנה את המרקם וכששמים ממנו יותר מדי הוא הורס את הבצק.
היי אפרת המתכונים מהממים!!!
רציתי לשאול במקום ביצת מדיום אפשר
ביצת לרג’ יש הבדל ??
תודה את אלופה !
היי
מומלץ לשים ביצה M כדי שהבצק לא יצא דביק יותר.
היי
תודה על המתכון
תצייני להכפיל כמות! ממליצה!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת
העוגיות יצאו פצצה
הכנתי כבר כמות כפולה
הטעם, המרקם…
פשוט אליפות
יש לי שאלה – יש אפשרות לשנות להן טעם?
ממש אהבתי את המרקם וחשבתי אולי להוריד תמצית וניל ולהוסיף קפה או משהו כזה.
אבל אני לא בטוחה בקשר לפודינג וניל
מה אפשר להוסיף במקום? או לא להוסיף כלום אלא פשוט להוריד?
ממש ממש תודה
היי
אפשר לוותר על פודינג וניל ולהוסיף קפה/קינמון וכדומה.
מהכמות יצאו לי רק 12 עוגיות, ממליצה להכפיל כמויות כי יצא טעים מאודדד…תודה על עוד מתכון נהדר
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי אפרת, הכנתי את העוגיות הן יצאו חמודות אך קצת קשות, זה המרקם שאמור להיות? גם שמתי לב שבמתכון אין אבקת אפיה, זה לא טעות, פשוט אין צורך בה? תודה
היי
העוגיות אמורות להיות פריכות. אין צורך באבקת אפייה.
בפעם הבאה את יכולה לנסות לאפות דקה שתיים פחות(:
היי אפרת,
יש לי במקרר רק חמאה מלוחה של euro, האם יכול להתאים?
היי
זה פחות מתאים אבל אפשרי, הטעם יהיה טיפה יותר מלוח.
הי
אפשר לשים במקום החמאה קצפת ריצ’ לא מוקצפת?
או שזה יצא לא טעים?
היי
זה לא מתאים כאן(:
עוגיות פצצה
שמחה לשמוע!
יצא מאד טעים! אני מכינה שוב 🙂
שמחה מאד שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
כמה שמן לשים במקום החמאה?
היי,
אפשר לשים רבע כוס שמן, אבל המרקם ישתנה (וגם הטעם מעט).
היי האם אפשר להשתמש בקמח עוגיות במקום קמח רגיל?
היי,
אפשר(:
היי,
החלפתי את החמאה בשמן כמו שהיה כתוב פה,
אבל העוגיות יצאו לא אפויות מבפנים,
זה קשור?
היי,
האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל?
כמה שמן שמת?
על כמה מעלות אפית וכמה זמן?
יצא טעים מאד!!
הוספתי מעט מים ויצאו עוגיות פריכות ולא מתפוררות
מושלם לילדים ולא מלכלך!
תודה רבה!
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה על השיתוף🌺
מה אפשר במקום תמצית וניל? אין לי תמצית וניל אולי קצת מיץ ענבים
אפשר לוותר עליה.
יש אפשרות להכין את העוגיות משמן קנולה רגיל? אני לא רוצה שיצא חלבי ואנחנו לא משתמשים בשמן קוקוס… מה יכול לקרות אם אני משתמשת בקנולה?
היי,
לא מומלץ להמיר את החמאה בשמן, המרקם יצא שונה.
אפשר לנסות לשים כרבע כוס שמן, המרקם יצא שונה והבצק יהיה טיפה פחות נוח לעבודה.
היי, יש לי ביצה L האם זה בעייתי?
היי,
אם יש לך אפשרות תטרפי את הביצה ותשתמשי ברוב הכמות. אם לא אפשר להשתמש בכל הביצה.
הוספתי קליפת תפוז מגוררת ויצא פשוט נפלא! בצק רך ונוח לעבודה
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤
האם יש תחליף לחמאה?
אני לא רוצה עוגיות חלביות…
אפשר להשתמש במחמאה או בשמן קוקוס- החלק המוצק בלבד (לפני כן יש להכניס אותו למקרר למשך לילה כדי שהחלק המוצק ייפרד מהנוזל).
היי, הכנתי עכשיו עם הילדים מקמח מולינו ירוק (שהכל)
יצא מעולה, תודה 🙏
שמחה שיצא מוצלח גם ללא גלוטן❤️
תודה שחזרת לשתף(:
היי,
אפשר להכין את העוגיות מקמח קונדיטור? (ללא גלוטן)
תודה רבה:)
היי,
אפשר, המרקם ישתנה מעט.
בהצלחה🌺
היי, האם ניתן במקום תמצית וניל לשים סוכר וניל וכמה ? תודה
היי,
אפשר לוותר על תמצית וניל. אפשר להוסיף שקית סוכר וניל ולהפחית כפית מכמות הסוכר.
בהצלחה(:
מה הסיבה שהעוגיות יצאו לי קשות ? הם היו בתנור סה”כ רבע שעה
ראשית העוגיות אמורות לצאת פריכות, כך שיתכן ויצא לך כמו שצריך.
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
יצרת עוגיות בגודל הכתוב ולא קטן יותר?
חיממת את התנור ל180 מעלות ולא יותר?
בנוסף, יכול להיות שהתנור שלך חזק במיוחד ולכן כדאי לאפות כ-12-15 דקות.
אין לנו מרגרינה\חמאה
שמן קנולה – איך? או משהו חילופי.
תודה ענקית
היי,
לא מומלץ להמיר את החמאה בשמן, המרקם יצא שונה.
עדיף להמיר את החמאה בחלק המוצק של שמן קוקוס, אבל אם אין אפשרות אפשר לנסות לשים כרבע כוס שמן.
מה פרוש קמח רגיל?
אפשר להכין אותם עם קמח חיטה לבן או אולי עם קמח כוסמין?
קמח רגיל הכוונה לקמח לבן.
אפשר להכין גם עם קמח כוסמין אך המרקם ישתנה מעט.
אני אוהבת שעוגיות יוצאות רכות ולא קשות, ושמעתי שסוכר חום עושה זה האם זה נכון?
היי,
זה נכון שסוכר חום נותן מרקם פחות קשה, אבל יש עוד גורמים שמשפיעים על רכות העוגיה (למשל אם העוגיה על בסיס שמן או חמאה, האם יש ביצים וכמה, ועוד).
היי,
אפשרי להמיר את החמאה במרגרינה?
היי,
אפשר(:
יש אפשרות לגירסת פרווה
לגרסה פרווה אפשר להחליף את החמאה במחמאה.
היי אפרת
רציתי לדעת האם אפשר להמיר את החמאה במרגרינה/ שמן
היי,
אפשר להמיר את החמאה במחמאה/מרגרינה.