זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 22-24 דקות
מס’ מנות: 16 עוגיות
סוג: חלבי
- 1 כוס (140 ג’) קמח לבן
- חצי כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור
- רבע כוס (60 מ”ל) שמן
- שן שום כתושה
- כף וחצי גבינה לבנה
- 2 כפות גבינה צהובה או מוצרלה או פרמזן מגורדת
- לפיזור מעל: שמן זית או קנולה + שומשום ו/או קצח
- מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
- מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית אחידה (אם הבצק יבש או פירורי יש להוסיף גבינה לבנה).
- יוצרים כדורים קטנים בעזרת הידיים, מניחים על נייר האפיה ומשטחים לעוגיות בקוטר כ-3 ס”מ, עובי כחצי ס”מ.
- מברישים כל עוגייה בשמן ומפזרים שומשום ו/או קצח.
- מכניסים לתנור החם ואופים במשך 22-24 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.
הפעל טיימר (22 דק’)+טיימר פועל
העוגיות האלה הן השילוב המושלם בין מלוח לפריך – עם טעמי גבינה עשירים, נגיעת שום מעודנת, וקראנץ’ מושלם של שומשום מעל!
בעולם של עוגיות מתוקות, לפעמים אנחנו צריכים דווקא משהו מלוח וטעים לשנות קצת טעמים. העוגיות האלה מושלמות לאירוח, או אפילו כנשנוש לצד כוס יין בערב. הן פריכות בדיוק במידה, עם טעם עשיר ומורכב שמשאיר אתכם רוצים עוד ועוד.
אחד הדברים שאני הכי אוהבת בעוגיות קלות להכנה האלה – הן פשוט אף פעם לא נכשלות! גם אם אתם לא אופים מנוסים, העוגיות האלה יצאו לכם מושלמות.
- טיפ לשום: אפשר להשתמש בקובית שום קפואה.
- שדרוג הגבינות: נסו שילוב של גבינות שונות – חצי פרמזן וחצי צהובה זה שילוב מנצח!
- טיפ לעוגיות אחידות: השתמשו בכף גלידה קטנה ליצירת כדורי בצק אחידים בגודלם.
- שדרוג תבלינים: הוסיפו קצת פפריקה מעושנת או מעט צ’ילי גרוס לבצק למי שאוהב פיקנטי!
- מתכון חסכוני: אם אין לכם גבינה צהובה, אפשר להשתמש רק בגבינה לבנה (2 כפות במקום כף וחצי).
- שדרוג לארוחה:מגישים כמנה ראשונה? מרחו מעט ממרח עגבניות מיובשות או פסטו על העוגיות – הן הופכות לפינגר פוד מושלם!
אלה העוגיות שאני מכינה הכי הרבה! הן פשוט מושלמות לכל מטרה – ארוחת בוקר, ארוחת ערב, אירוח בשבתות ובחגים, קלאסי למתכוני קינוחים לשבועות, לנשנש מול הטלוויזיה.
העוגיות האלה הוכיחו את עצמן שוב ושוב, והן כל כך קלות להכנה שאפשר להכין אותן תוך 10 דקות עבודה בלבד. זה מתכון שתמיד מקבל מחמאות, ואנשים תמיד מבקשים את המתכון.
ההמלצה הכי חשובה! ותכינו כמות כפולה, כי אני מבטיחה לכם – הן ייגמרו מהר מאוד! 😉
כמה זמן העוגיות נשמרות טריות?
העוגיות נשמרות במיכל אטום עד שלושה ימים בטמפרטורת החדר, או עד שבוע במקרר.
עוגיות הגבינה המלוחות הן מהסוג שנשמר די טוב, אבל טעמן הכי טוב ביום-יומיים הראשונים. אני שומרת אותן בקופסה אטומה על השיש כיומיים והן מתחסלות. אפשר גם לשמור במקרר 4-5 ימים. אם שמתם במקרר, הוציאו אותן כחצי שעה לפני ההגשה כדי שיחזרו לטמפרטורת החדר.
אפשר להקפיא את הבצק?
בהחלט! הבצק נשמר מצוין בהקפאה עד חודש. פשוט צרו כדורים, סדרו על מגש והקפיאו.
זה אחד הטריקים האהובים עליי – להכין כמות כפולה, להקפיא חצי, וככה תמיד יש לי עוגיות מוכנות לאורחים שמגיעים בהפתעה! פשוט הוציאו מהמקפיא, סדרו על תבנית, מרחו שמן ושומשום, ואפו ישירות מהמקפיא (אולי תצטרכו להוסיף 2-3 דקות לזמן האפייה).
איך יוצרים וריאציות לעוגיות?
אפשר להוסיף עשבי תיבול (רוזמרין, תימין, זעתר), להחליף גבינות, או אפילו להוסיף זיתים קצוצים דק!
נסו להוסיף 2 כפות זיתים קצוצים דק או אפילו עירית קצוצה. הבסיס נשאר אותו דבר, אבל התוספות יוצרות עוגיות מגוונות בכל פעם.
מה עושים אם הבצק יוצא יבש מדי?
אם הבצק יבש, פשוט הוסיפו עוד חצי כף עד כף גבינה לבנה או טיפה שמן, עד שהוא מתגבש לבצק נעים למגע.
המפתח לעוגיות האלה הוא מרקם הבצק – הוא צריך להיות רך ואחיד. אם הוא מתפורר בין האצבעות, הוסיפו עוד גבינה לבנה בהדרגה. אם הוא דביק מדי, קצת קמח יפתור את הבעיה.
אפשר להפוך את העוגיות למתוקות?
אפשר. פשוט החליפו את המלח והפלפל בסוכר וקינמון, והשמיטו את השום. אפשר להוסיף גם קליפת לימון מגוררת במקום.
מאז שגיליתי את המתכון הזה, התחלתי לשחק עם גרסאות מתוקות גם – עם גבינת שמנת במקום גבינה לבנה, וקצת סוכר וניל. מדהים איך אותו בסיס יכול להפוך לשני סוגי עוגיות כל כך שונים!
מתכון נפלא (כרגיל באתר הזה). קל ונוח להכין ותענוג לאכול. השום במתכון זו הברקה. הוספתי לתערובת גם ביצה וגבינה בולגרית…
תודה שחזרת לשתף ❤️
עוגיות טעימות להפליא 💖
שמחה לשמוע❤️
יצא מאוד טעים 🙂
שמחה שאהבת את המתכון, נראה מעולה😊
תודה שחזרת לשתף!
איך שומרים? וכמה זמן נשמר?
העוגיות נשמרות במיטבן במקרר כ-3-4 ימים.
האם אפשר להחליף את השמן בחמאה
אם כן אז מה הכמות של החמאה
תודה.
היי עמי,
אפשר לשים 60 גרם חמאה מומסת, או לחלופין, 60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (במקרה כזה רצוי להיעזר במעבד מזון ולעבד בפולסים קצרים).
תודה על המענה.
אם אני מכפיל את הכמות
אפשר להשים 60 מל שמן ו60 גרם חמאה?
כן, לא אמורה להיות בעיה לשלב(:
היי, האם אפשר לעבד את הבצק במיקסר?
כן, אפשר. רק תקפידי להימנע מעיבוד יתר(:
בהצלחה!
יצא פצצה תודה!
שמחה לשמוע! תודה על השיתוף🌺
אחרי ההכנה איך מומלץ לשמור? האם להקפיא או לשים במקרר?
היי הדס,
לשמור במקרר(:
אי! אפשר! להפסיק! לאכול!!!
הכנתי מראש כמות כפולה כי היה לי ברור מה הולך לקרות 😂
הוספתי קצת בולגרית פנימה וקצת זעתר למעלה. מושלם! תודה! 💜
וואו נראה מדהים👍
תודה על השיתוף שני❤
פשוט מושלם!
זהירות מתחסל בשניות כך שמומלץ להכין פי שתיים או שלוש מהכמות.
תודה שפרה 🙂
שמחה לקרוא שיצא מוצלח ❤️
אם הכפלתי כמויות והכנתי מקמח כוסמין מלא, כמה זמן הן צריכות להיות בתנור? 🙂
היי נטלי,
אני חושבת שזמן האפייה לא משתנה במקרה הזה. 22-24 דק’
אין אבקת אפיה? מקווה לתשובה מהירה בס״ד רוצה להכין כעת.
אין צורך 🙂
זה כבר בתנור 😊 הוספתי אבקת אפיה כי לא יכולתי להמתין הייתי באמצע..
אגב, העוגות שמנת שלך נאפית כל שבת לכבוד ש״ק בכמות כפולה! מעדן מלכים!
יצא מהתנור היום העוגיות חמאה ולימון וגם הם מוצלחות מאוד! תודה על כל המתכונים הנפלאים ועל היחס הנפלא שלך לכל הגולשים ❤️
תודה רבה רבה לך מלכה!
שמחה לקרוא שאת נהנת מהמתכונים שלי ❤️
ערב נפלא
הכנתי ויצאו לי 9 עוגיות (השתמשתי בכוס הנכונה) שהתחסלו במהרה אז הכנתי שוב באותו יום כמות של 2 כוסות קמח. מתכון מעולה
שמחה לקרוא שנהנת אביגיל 🙂
שבת שלום ❤️
היי, אפשר לוותר על השום או שכדאי כבר לבחור מתכון אחר? האם יש לך רעיון למה אפשר להחליף?
אפשר לוותר על השום.
הכנתי עם גאודה ופיזרתי מעל גם גאודה במקום שומשום
מהמם 😍
תודה ליטל
אין לי גבינה/קוט׳ג/ שמנת…. מה לעשות? האם אפשר להכין בלי או מה לשים במקום ?
יוגורט יש?
לא. רק גבינה צהובה צ׳אדר
היי מלכה,
אפשר לנסות לשים כמה כפות שמנת מתוקה או חלב.
יופי. תודה
כתיבה וחתימה טובה ושבת שלו !
היי אפרת! תודה רבה על המתכון, ניתן להשתמש במקום קמח רגיל בקמח תופח?
פחות מומלץ כי אז המרקם ייצא פחות פריך.
אהבתי את זה זה טעים מאוד ותודה רבה
יצא מעולה!
מהמם 😍
תודה על השיתוף!
היי, שאלה קטנה האם אפשר להחליף את גבינת שמנת ביוגורט
כן אפשר.
היי אפרת, תודה על המתכון!
אפשר להחליף את הגבינה הלבנה בקוטג\’..?
נראה לי שכן.
הכנתי 2 ק\’\’ג בצק פריך…
האם אני יכולה להכין ממנו את כל סוגי העוגיות,
כל פעם בתוספת אחרת?
אם זה בצק פריך מתוק אז אפשר להכין עוגיות מתוקות מסוגים שונים.
ולחמניות טעימות, אפשר?
יש מתכונים בבקשה?
בצק פריך לא מתאים ללחמניות.
מצורפים מתכונים של עוגיות שאפשר להכין:
עוגיות פריכות עם שוקולד צ’יפס
עוגיות פרצופים
אוזני המן
עוגיות ליצן
עוגיות סנדוויץ
סבבבה.
תודה שאת זמינה ככה.
אני ADHD ככה שקודם מערבבת חומרים ואח\’\’כ חושבת מה לעשות הלאה… (לדוג\’ 2 ק\’\’ג בצק פריך שהכנתי…)
עד היום זרקתי המון-
ומהיום, יש לזה תקנה.
YES I CAN….
תודה.
❤️
תודה רבה על המתכון אפרת! יצא מדהים וממש קל להכנה, הוספתי גם זעתר ושמתי שמן זית וקמח כוסמין במקום רגיל.. התחסל מהר!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן
היי אפרת
כהרגלי בקודש, אני תמיד מוסיפה טוויסט למתכונים שדרגתי את העוגיות עם גבינת פטה ובולגרית ויצא פשוט מדהים. תודה על המתכון המעולה! 🙂
נשמע מעולה 🙂
היי אפרת!
אם אנסה מקמח כוסמין,יכול ללכת? תודה!
אני חושבת שכן.
היי אפרת,
לשמור את העוגיות במקרר לכמה זמן?
מחממים אותם או שלא צריך.
תודה🙏
אפשר לשמור בקופסה אטומה על השיש במשך כ-3 ימים.
באמת ממכרות. רצוי להכין כמות כפולה מראש.
נראה מעולה!
תודה ציפי 🙂
עוגיות פשוט מיוחדות!
ממכרות בצורה משגעת!
תודה ושבת שלום ומבורך!
שמחה שאהבת!
תודה נעמה ושבת שלום 🌺
שלום אפרת.
1.גבינה לבנה שאת כותבת
הכוונה ל 5%\9%?
2.אינני מעוניינת להוסיף גבינה צהובה.
ויש גולשות שהסתדרו בלי.
האם לדעתך יש להוסיף עוד גבינה לבנה ?
אשמח לתשובותייך
היי מיכל,
1. לא משנה.
2. אפשר לוותר על הגבינה הצהובה. אין צורך לשים במקום גבינה לבנה (רק אם התערובת יבשה).
הי אפרת,
אפשר להקפיא את העוגיות האלו כשמוכנות?
אני חושבת שכן.
אפרת יקרה!
מתכון מושלם כמו כל המתכונים שלך שעשיתי ולא התאכזבתי.
יישר כוח והמשיכי להביא מתכונים מעולים,קלים להכנה, עשויים מחומרים שנמצאים כמעט בכל מטבח וקוצרים מחמאות.
תודה נאוה ❤️
אין לי גבינה צהובה אפשר בלי
כן, אפשר בלי.
פשוט מעדן!
שמחה שאהבת 🙂
הי אפרת,
האם אפשר לעשות את העוגיות עם קמח כוסמין מלא?
אני חושבת שכן.
ניסית? אשמח לדמוע אם יצא טעים…תודה
תודה למתכון הקליל והטעים.מאחלת לך שנה ברוכה ומלאה בהשראה🥧🥧
תודה יקרה 🌺
תודה, יצא מצויין בלי להוסיף עוד גבינה.
שבת שלום.🌺
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
שבת שלום!
היי אפרת,
לא צריך ביצה? הבצק יוצא קשה.
מחכה לתשובתך כדי להמשיך.
תודה.
תוסיפי עוד גבינה לבנה