זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 22-24 דקות
מס’ מנות: 16 עוגיות
סוג: חלבי
מצרכים:
1 כוס (140 ג’) קמח לבן
חצי כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
רבע כוס (60 מ”ל) שמן
שן שום כתושה
כף וחצי גבינה לבנה
2 כפות גבינה צהובה או מוצרלה או פרמזן מגורדת
לפיזור מעל: שמן זית או קנולה + שומשום ו/או קצח
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית אחידה (אם הבצק יבש או פירורי יש להוסיף גבינה לבנה).
-יוצרים כדורים קטנים בעזרת הידיים, מניחים על נייר האפיה ומשטחים לעוגיות בקוטר כ-3 ס”מ, עובי כחצי ס”מ.
-מברישים כל עוגייה בשמן ומפזרים שומשום ו/או קצח.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 22-24 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.
הפעל טיימר (22 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגיות
מתכון נפלא (כרגיל באתר הזה). קל ונוח להכין ותענוג לאכול. השום במתכון זו הברקה. הוספתי לתערובת גם ביצה וגבינה בולגרית…
תודה שחזרת לשתף ❤️
עוגיות טעימות להפליא 💖
שמחה לשמוע❤️
יצא מאוד טעים 🙂
שמחה שאהבת את המתכון, נראה מעולה😊
תודה שחזרת לשתף!
איך שומרים? וכמה זמן נשמר?
העוגיות נשמרות במיטבן במקרר כ-3-4 ימים.
האם אפשר להחליף את השמן בחמאה
אם כן אז מה הכמות של החמאה
תודה.
היי עמי,
אפשר לשים 60 גרם חמאה מומסת, או לחלופין, 60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (במקרה כזה רצוי להיעזר במעבד מזון ולעבד בפולסים קצרים).
תודה על המענה.
אם אני מכפיל את הכמות
אפשר להשים 60 מל שמן ו60 גרם חמאה?
כן, לא אמורה להיות בעיה לשלב(:
היי, האם אפשר לעבד את הבצק במיקסר?
כן, אפשר. רק תקפידי להימנע מעיבוד יתר(:
בהצלחה!
יצא פצצה תודה!
שמחה לשמוע! תודה על השיתוף🌺
אחרי ההכנה איך מומלץ לשמור? האם להקפיא או לשים במקרר?
היי הדס,
לשמור במקרר(:
אי! אפשר! להפסיק! לאכול!!!
הכנתי מראש כמות כפולה כי היה לי ברור מה הולך לקרות 😂
הוספתי קצת בולגרית פנימה וקצת זעתר למעלה. מושלם! תודה! 💜
וואו נראה מדהים👍
תודה על השיתוף שני❤
פשוט מושלם!
זהירות מתחסל בשניות כך שמומלץ להכין פי שתיים או שלוש מהכמות.
תודה שפרה 🙂
שמחה לקרוא שיצא מוצלח ❤️
אם הכפלתי כמויות והכנתי מקמח כוסמין מלא, כמה זמן הן צריכות להיות בתנור? 🙂
היי נטלי,
אני חושבת שזמן האפייה לא משתנה במקרה הזה. 22-24 דק’
אין אבקת אפיה? מקווה לתשובה מהירה בס״ד רוצה להכין כעת.
אין צורך 🙂
זה כבר בתנור 😊 הוספתי אבקת אפיה כי לא יכולתי להמתין הייתי באמצע..
אגב, העוגות שמנת שלך נאפית כל שבת לכבוד ש״ק בכמות כפולה! מעדן מלכים!
יצא מהתנור היום העוגיות חמאה ולימון וגם הם מוצלחות מאוד! תודה על כל המתכונים הנפלאים ועל היחס הנפלא שלך לכל הגולשים ❤️
תודה רבה רבה לך מלכה!
שמחה לקרוא שאת נהנת מהמתכונים שלי ❤️
ערב נפלא
הכנתי ויצאו לי 9 עוגיות (השתמשתי בכוס הנכונה) שהתחסלו במהרה אז הכנתי שוב באותו יום כמות של 2 כוסות קמח. מתכון מעולה
שמחה לקרוא שנהנת אביגיל 🙂
שבת שלום ❤️
היי, אפשר לוותר על השום או שכדאי כבר לבחור מתכון אחר? האם יש לך רעיון למה אפשר להחליף?
אפשר לוותר על השום.
הכנתי עם גאודה ופיזרתי מעל גם גאודה במקום שומשום
מהמם 😍
תודה ליטל
אין לי גבינה/קוט׳ג/ שמנת…. מה לעשות? האם אפשר להכין בלי או מה לשים במקום ?
יוגורט יש?
לא. רק גבינה צהובה צ׳אדר
היי מלכה,
אפשר לנסות לשים כמה כפות שמנת מתוקה או חלב.
יופי. תודה
כתיבה וחתימה טובה ושבת שלו !
היי אפרת! תודה רבה על המתכון, ניתן להשתמש במקום קמח רגיל בקמח תופח?
פחות מומלץ כי אז המרקם ייצא פחות פריך.
אהבתי את זה זה טעים מאוד ותודה רבה
יצא מעולה!
מהמם 😍
תודה על השיתוף!
היי, שאלה קטנה האם אפשר להחליף את גבינת שמנת ביוגורט
כן אפשר.
היי אפרת, תודה על המתכון!
אפשר להחליף את הגבינה הלבנה בקוטג\’..?
נראה לי שכן.
הכנתי 2 ק\’\’ג בצק פריך…
האם אני יכולה להכין ממנו את כל סוגי העוגיות,
כל פעם בתוספת אחרת?
אם זה בצק פריך מתוק אז אפשר להכין עוגיות מתוקות מסוגים שונים.
ולחמניות טעימות, אפשר?
יש מתכונים בבקשה?
בצק פריך לא מתאים ללחמניות.
מצורפים מתכונים של עוגיות שאפשר להכין:
עוגיות פריכות עם שוקולד צ’יפס
עוגיות פרצופים
אוזני המן
עוגיות ליצן
עוגיות סנדוויץ
סבבבה.
תודה שאת זמינה ככה.
אני ADHD ככה שקודם מערבבת חומרים ואח\’\’כ חושבת מה לעשות הלאה… (לדוג\’ 2 ק\’\’ג בצק פריך שהכנתי…)
עד היום זרקתי המון-
ומהיום, יש לזה תקנה.
YES I CAN….
תודה.
❤️
תודה רבה על המתכון אפרת! יצא מדהים וממש קל להכנה, הוספתי גם זעתר ושמתי שמן זית וקמח כוסמין במקום רגיל.. התחסל מהר!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן
היי אפרת
כהרגלי בקודש, אני תמיד מוסיפה טוויסט למתכונים שדרגתי את העוגיות עם גבינת פטה ובולגרית ויצא פשוט מדהים. תודה על המתכון המעולה! 🙂
נשמע מעולה 🙂
היי אפרת!
אם אנסה מקמח כוסמין,יכול ללכת? תודה!
אני חושבת שכן.
היי אפרת,
לשמור את העוגיות במקרר לכמה זמן?
מחממים אותם או שלא צריך.
תודה🙏
אפשר לשמור בקופסה אטומה על השיש במשך כ-3 ימים.
באמת ממכרות. רצוי להכין כמות כפולה מראש.
נראה מעולה!
תודה ציפי 🙂
עוגיות פשוט מיוחדות!
ממכרות בצורה משגעת!
תודה ושבת שלום ומבורך!
שמחה שאהבת!
תודה נעמה ושבת שלום 🌺
שלום אפרת.
1.גבינה לבנה שאת כותבת
הכוונה ל 5%\9%?
2.אינני מעוניינת להוסיף גבינה צהובה.
ויש גולשות שהסתדרו בלי.
האם לדעתך יש להוסיף עוד גבינה לבנה ?
אשמח לתשובותייך
היי מיכל,
1. לא משנה.
2. אפשר לוותר על הגבינה הצהובה. אין צורך לשים במקום גבינה לבנה (רק אם התערובת יבשה).
הי אפרת,
אפשר להקפיא את העוגיות האלו כשמוכנות?
אני חושבת שכן.
אפרת יקרה!
מתכון מושלם כמו כל המתכונים שלך שעשיתי ולא התאכזבתי.
יישר כוח והמשיכי להביא מתכונים מעולים,קלים להכנה, עשויים מחומרים שנמצאים כמעט בכל מטבח וקוצרים מחמאות.
תודה נאוה ❤️
אין לי גבינה צהובה אפשר בלי
כן, אפשר בלי.
פשוט מעדן!
שמחה שאהבת 🙂
הי אפרת,
האם אפשר לעשות את העוגיות עם קמח כוסמין מלא?
אני חושבת שכן.
ניסית? אשמח לדמוע אם יצא טעים…תודה
תודה למתכון הקליל והטעים.מאחלת לך שנה ברוכה ומלאה בהשראה🥧🥧
תודה יקרה 🌺
תודה, יצא מצויין בלי להוסיף עוד גבינה.
שבת שלום.🌺
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
שבת שלום!
היי אפרת,
לא צריך ביצה? הבצק יוצא קשה.
מחכה לתשובתך כדי להמשיך.
תודה.
תוסיפי עוד גבינה לבנה