זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
מס’ מנות: 15-20 עוגיות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
1 בננה גדולה בשלה מאוד
1/4 כוס שמן קנולה
20 גרם מרגרינה/ חמאה מומסת
1/2 כפית תמצית וניל
3 כפות סוכר
1/2 כוס קמח מלא (או קמח לבן)
1/2 כוס קמח לבן
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
קורט מלח (קמצוץ עם האצבעות)
1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1/4 כוס שוקולד צ’יפס מריר איכותי
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים בקערה בעזרת מטרפה/כף את כל החומרים לפי הסדר בו רשומים עד לתערובת אחידה ודביקה.
–בעזרת כפית יוצקים עוגיות לתבנית ומשטחים אותן (יש להניח את העוגיות במרווחים אחת מהשנייה מאחר והעוגיות תופחות ומתרחבות בזמן האפיה).
-אופים בתנור במשך 20-25 דקות עד להזהבה ומוציאים מהתנור (העוגיות יוצאות מהתנור כשהן רכות).
-מניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.
האם אפשר לערבב קמח כוסמין וקוואקר, סה”כ כוס?
כדי לא לפגוע במרקם עדיף לשים כוס קמח כוסמין או לפחות 3/4 כוס קמח כוסמין + רבע כוס קוואקר.
אפשר להחליף את האגוזים במשהו אחר?או להביר בכלל מהמתכון?
אפשר לוותר על האגוזים.
שלום אפרת!
אפשרי לשים שמן קוקוס במקום החמאה?
כן אפשר:)
האם ניתן להחליף את הבננה ברסק תפוחים ללא סוכר? אם כן, בכמה רסק יש להשתמש (יש לי מיכלים קטנים של 113 גרם כל אחד) ואיך זה משפיע על כמות הסוכר במתכון?
היי לילך,
לא ניסיתי אבל מניחה שאפשר.
בערך רבע כוס רסק (לא זוכרת כמה זה בגרמים).
מבחינת מתיקות, תשאירי את כמות הסוכר שבמתכון.
קיבלתי מלא בננות וחיפשתי מה להכין חוץ מהעוגות המושלמות שלך.
וואי, יצא נדיר
אין על המתכונים שלך 🙂
מהמם😍
תודה על השיתוף!
תודה! אחלה נשנוש
ואו נראה מעולה!
תודה ג’ני🙂
בתמונה נראה שזרעת מלמעלה שוקולד צ’יפס, נכון??
אני לא שמתי ולא יצא לי יפה כמו שלך.
מחכה לטעום אותן (בשרית;)
נכון, אני תמיד משאירה כמה בודדים לפיזור בחלק העליון, סתם בשביל המראה, לא משפיע על הטעם 🙂
היי אפרת, תודה על המתכון המעולה! הילדים שלי אוהבים אותם ממש. רציתי לשאול אם אפשר להחליף את הסוכר בדבש ואם כן מה ההמרה.
המון תודה!
היי
איזה כיף שנהניתם מהמתכון(:
אפשר לשים 3 כפות דבש, המרקם עשוי להשתנות מעט.
המון תודה!
היי אפרת! תודה רבה על המתכונים הנהדרים! שאלה: האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום קמח מלא? יש אולי עוד מתכונים עם קמח קוסמין?
תודה!
היי,
אפשר להחליף את הקמח לקמח כוסמין(:
ברוב המתכונים לעוגיות ולעוגות ניתן להשתמש בקמח כוסמין, רק צריך לקחת בחשבון שהמרקם משתנה ונעשה דחוס יותר.
אפרת יקרה, בלי ביצה?
היי,
אין צורך בביצים(:
מודה שהפעם קצת פחות התלהבנו מהתוצאה למרות שעשיתי בדיוק כמו שכתוב 🙂 למי שיש בננות שמחפשות שליחות אני ממליצה בחום עם העוגת בננה מהאתר, היא מעולה ממש
תודה על השיתוף הילה😊 העוגיות הללו קצת לא שגרתיות בטעם ובמרקם, ולכן טבעי שלא כולם יאהבו(:
היי,
העוגיות יצאו ממש טעימות!
עדיף לשמור במקרר או על השיש?
כמה זמן אפשר לשמור במקפיא ואיך להפשיר, על השיש/בתנור/במקרר?
תודה,
דינה
היי,
שמחה מאד שיצא מוצלח!
כדאי לשמור במקרר אם רוצים ליהנות מהעוגיות עד 5-7 ימים, או על השיש ל-2-3 ימים.
במקפיא אפשר לשמור את העוגיות אפילו חודש, להפשיר על השיש. ניתן להכניס לכמה דקות לתנור לאחר ההפשרה.
עוגיות מעולות!!!
לכמה זמן הן טובות בתוך קופסת lock&lock?
היי נעה,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
מומלץ לשמור את העוגיות עד 7-9 ימים בצורה כזו.
היי😊כמה קלוריות יש בכל יחידה וכמה גרם כל עוגיה ומה הכמות שצריכה לצאת?
היי יובל,
בכל עוגייה יש כ-70 קלוריות.
אמורות לצאת 15-20 עוגיות.
לא יודעת להגיד בדיוק כי לא יצא לי לשקול כל עוגייה, אבל מניחה שכל עוגייה במשקל כ-20-30 גרם.
עוגיות מעולות!!
אני הוספתי גם קוקוס
שמחה שאהבת ותודה על השיתוף🌺
החלפתי לחצי כוס קמח כוסמין, במקום הקמח המלא ולחתיכות של שוקולד חלב, במקום השוקולד צ\’יפס (מה שהיה בבית) . העוגיות יצאו בטעם מיוחד וטעים טעים. תודה על מתכון מעולה 👌⚘
מעולה 🙂
תודה כרמית
יש לי רק שמן זית בבית, אפשר להמיר הכל לחמאה/שמן קוקוס?
אפשר לשים סה”כ 70 גרם חמאה מומסת (לכל המתכון).
אפרת, מתכון מעולה!
הפיץ ניחוחות מענגים בכל הבית.
אני אפיתי רק 10 דקות ויצא מעולה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ריקי
היי אפרת, האם את יודעת להגיד כמה קלוריות בערך יש בעוגייה אחת ?
כ-70 קלוריות ליחידה.
תודה רבה
יצא טעים מאוד אבל לאחר 20 דקות העוגיות היו כבר שחומות ודי קשות. אולי עשיתי אותן קטנות מדי? או שהן צריכות פחות זמן בתנור?
היי נעמה,
כמה עוגיות יצאו לך מהכמות?
אפית בחום עליון וחום תחתון? אם כן, אולי התנור שלך חזק יחסית וכדאי פעם הבאה לאפות ב170 מעלות.
תודה אפרת. יצאו לי 20 עוגיות, בפעם הבאה אנסה בחום נמוך יותר, באמת יכול להיות שהתנור חזק..
יצא מושלם! אהבתי גם את המתיקות המעודנת. המון תודה!
שמחה שאהבת 🙂
תודה אלומה
אחלה עוגיות!!
גרסה כשלפ – הכפלתי כמויות.
הוספתי 10 ג\’ חמאה, כלומר סהכ 50 ג\’.
במקום קמח – כוס קמח מצה
3/4 כוס קורנפלור + 1/4 כוס שקדים טחונים. יצא מעולה
מעולה 🙂
תודה יערה
היי אפרת 🙂 אני מחפשת עוגיות שיצאו לי רכות. האם העוגיות האלה אמורות להיות רכות או פריכות?
הן פריכות מבחוץ ומעט רכות מבפנים.
מומלץ לאפות עד 20 דקות אם את רוצה שיהיו רכות.
איך אפשר לגרום לעוגיות ליהיות יותר קריספיות?
(זאת אומרת שלא יהיו רכות מבפנים)
אפשר להכין אותן דקות יותר אבל הבננה עצמה גורמת למרקם רך ולכן זה לא מסוג העוגיות שיכולות להיות ממש קריספיות.
שמתי טחינה גולמית במקום חמאה, והשתמשתי בקמח קונדיטור (ללא גלוטן). יצא מעולה
מעולה 🙂
תודה אסי
כמה טחינה גולמית?
היי האם אפשר עם קמח כוסמין מלא?
כן.
היי, אני מתכנן להכין את העוגיות האלו אבל יש לי חשש, אני חושש מכך שהסודה לשתייה תשתלט על הטעם ויצא מגעיל, האם זה יכול לקרות?
אם שמים במינון הנכון לא אמורים להרגיש את הטעם. זה דווקא תורם לאווריריות של העוגיות.
שים חצי כפית שטוחה.
הי אפרת!
אני מגרדת שוקולד מריר במקום השוקולד צ’יפס כמה גרם לגרד?
מה אפשר הוסיף במקום אגוזים? ילדים קטנים…
היי נטע,
50 גרם שוקולד מריר.
ממליצה לקצוץ את השוקולד עם סכין במקום לגרד.
אפשר לוותר על האגוזים.
יום מקסים 🙂
שלום, אפרת. האם ניתן להקפיא את העוגיות?
נראה לי שכן.
יצא מקסים נהננו מאופן ההכנה יא פתית
שלום 😊 אפשר עם קמח קוקוס? תודה
אין לי מושג. לא ניסיתי.
יום מקסים 🙂
הי,
אפשר להוסיף למתכון שמנת חמוצה?
היי,
אני לא רואה צורך להוסיף שמנת חמוצה.
יום נפלא 🙂
האם אפשר לשים קוקוס במקום אגוזים? תודה
כן, אפשר.
הוספתי קינמון ותמצית וניל. יצאו מעולות נחטפו מהר! תודה אפרת על העוגיות ועל האתר בכלל!
מעולה 🙂 שמחה שיצא טעים.
תודה שחזרת לעדכן.
האם אפשר לוותר על האגוזים?
כן אפשר.
אפשר לוותר על הסודה, אין לי
שימי שליש כפית אבקת אפיה במקום.
אסור להכין את העוגיות האלה…..יותר מידי טעים….
תודה אורה, שמחה שאהבת 🙂
העוגיות בננה עם השוקולד צ’יפס, מאוד טעימות. מאוד קל ומהיר. והכי חשוב, מומלץ בחום.
תודה שלומית 🙂
שבת שלום
טיפ: אני הרטבתי את הכף לפני ששמתי כל עוגיה וזה ממש הקל וגם הן נשמרות מעולה ואפילן מקבלות טעם מיוחד בהקפאה..
באמת נהדרות. תודה!
תודה נחמה 🙂
יום נפלא!
העוגיות בכלל לא התפשטו לי, אלא נשארו קטנות והתקשו..
מה יכולה להיות הבעיה?
היי אמונה,
הוספת אבקת סודה לשתיה?
כן.. אפילו קצת יותר מחצי כפית.
יכול להיות שהייתה בעיה בסודה לשתיה עצמה?
היי אמונה,
יכול להיות. אולי גם התערובת הייתה יחסית מוצקה ולכן העוגיות נשארו קטנות וקשות.
איך הן יצאו מבחינת טעם? בגדול הן אמורות להיות פריכות מבחוץ ומעט רכות מבפנים.
הן יצאו ממש טעימות ואכן פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, אבל עדיין ציפיתי שיראו קצת יותר טוב ושיתרחבו מעט במהלך האפייה..
התערובת הייתה באמת קצת מוצקה, מה הייתי אמורה לעשות?
אם מבחינת טעם ומרקם הם יצאו בסדר אז זה לא נורא.
כנראה שהבעיה הייתה באבקת הסודה לשתיה שאולי לא עבדה כמו שצריך. פעם הבאה נסי לשים חצי כפית אבקת אפיה במקום, אולי זה יעזור.
שבת שלום 🙂
היי,
הם ניתן להחליף את הקמחים בקמח שמתאים לפסח? קמח מצה, קמח תפו”א או קמח תופח כשל”פ (ולוותר על אבקת האפיה)?
עוד דבר- האם ניתן לוותר על החמאה/שמן קוקוס ולשים רסק תפוחים או שמן רגיל?
חג שמח!
היי נעמה,
לא ניסיתי אבל אולי שילוב של קמח מצה (עדיף לעוגות אם יש לך) עם קמח תפו”א (2/3 כוס קמח מצה + רבע כוס קמח תפו”א)
במקום חמאה אפשר לשים תוספת של 2 כפות שמן בנוסף לרבע כוס.
חג שמח 🙂
היי,
רק רציתי לשתף שהגרסה הכשל”פית יצאה מעולה 🙂
תודה!!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 🙂
שמתי כוס קמח רגיל במקום המלא. ובמקום פצפןצי שוקולד שמתי שוקולד מריר גרוס.
יצא מעולה, אי אפשר להפסיק לאכול!
שמחה לשמוע שירן!
תודה ושבת שלום 🙂
שלא אתבלבל…. פעמיים חצי כוס קמח? כלומר כוס אחת בסופו של דבר?
נכון, סה”כ כוס אחת.
שלום.
האם אין בעוגיות ביצים?
לא תמר, אין צורך בביצים 🙂
היי אפרת,
הלכתי לפי המתכון, בלי שוקולד אמנם, ועם שמן זית במקום קנולה. העוגיות יצאו טעימות ורכות אבל המרקם כמו של מאפינס נמוכים מאשר עוגיות. זאת התוצאה המתבקת? או שמשהו התפספס לי והן היו אמורות להיות קריספיות?
היי סתיו,
נכון 🙂 העוגיות אמורות לצאת מעט פריכות מבחוץ ורכות יותר מבפנים.
אז לי הן כמעט ולא יצאו פריכות מבחוץ, למרות שכן הזהיבו באפיה. מרגיש קצת כמו לביבות.. 🙂
לא שזה מנע ממני מלסיים את כל הכמות תוך 24 שעות, כן?
תודה!
אם הן היו בתנור 25 דקות אז אני מניחה שזה בגלל השמן זית. אם הן היו בתנור פחות זמן אולי היה כדאי להשאיר אותן כמה דקות יותר.
בכל אופן אני שמחה שלמרות זאת הן חוסלו 😉
שמתי אותם בקאפקייקס והן יצאו ממש כמו מאפינס. (שזה מעולה :))
שמחה שיצא טעים 🙂
עוגיות מצוינות! תודה אפרת, לא הפסקתי לנשנש 🙂
מעולה! כמו שצריך 😉
היי
מה אפשר לשים במקום חמאה ? (אין לי)
האם אפשר שמן ?
היי מאיה,
החמאה מעניקה לעוגיות מרקם מעט פריך אבל אפשר לשים גם 2 כפות שמן במקום החמאה (בנוסף לרבע כוס שמן).
יום נפלא 🙂
תודה
שאלה נוספת – האם אפשר לשים במקום השוקולד בננות מיובשות ?
לא ניסיתי אבל נראה לי שפחות מומלץ.
שלום,
רציתי לשאול אם זה יהיה טעים גם בלי השוקולד?
תודה.
היי אירנה,
אם אין לך שוקולד צ’יפס את יכולה לקצוץ שוקולד רגיל וגם בלי שוקולד בכלל זה עדיין יהיה טעים 🙂
העגיות פשוט מעולות עשיתי אותן יומיים ברצף כי הן פשוט התחסלו….
תודה צליל, איזה כיף לשמוע 🙂
יום מקסים
הי אפרת,
רציתי לעדכן שעשיתי אתמול והעוגיות יצאו משגעות!
טעימות וממכרות, גם ללא אגוזים ועם מעט יותר קמח לבן 🙂
תודה רבה
תודה מוניקה! שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא
היי, אם אני מורידה את האגוזים, האם עלי להוסיף משהו במקום או להפחית?
אין צורך, פשוט תוותרי על האגוזים.
היי מתכון יאמי ממש! אם רוצים להוסיף חצי כוס שיבולת שועל- האם זה משנה מעט את התפריט? צריך להוסיף עוד נוזל כלשהו? תודה רבה
היי הדס,
יכול להיות שיהיה צורך להוסיף קצת מים אם התערובת יוצאת יבשה או פירורית.
בכל אופן אני ממליצה לך כבר להכין את המתכון הזה- עוגיות בננה ושיבולת שועל.
היי.. האם אפשר במקום החמאה להשים מחמאה/מרגרינה ?
כן נטלי.
מה אפשר להשים כתחליף לאבקת סודה לשתייה ?
היי אורטל,
הסודה לשתיה מעניקה אווריריות לעוגיות. את יכולה לנסות לשים במקום שליש כפית אבקת אפיה.
אם תנסי אשמח לקבל עדכון איך יצא 😉
שבת שלום!
הכנתי את העוגיות היום ויצאן מצויינות ! הוספתי לבלילה קצת מייפל. אין לתאר את הריח בבית כשהעוגיות היו בתנור.
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום
האם ניתן להחליף את החמאה בשמן רגיל לא קוקוס?
וקמח רגיל לא תופח נכון?
היי מיטל,
לחמאה או לשמן קוקוס יש מרקם דומה – נוזלי בחום והופך למוצק לאחר קירור. לא ניסיתי להשתמש בשמן רגיל בעוגיות האלה אבל אני מניחה שזה אפשרי.
וכן, הכוונה לקמח רגיל.
אם תנסי עם שמן רגיל אשמח להתעדכן בתוצאות 😉
יום נפלא!
תודה רבה! אעדכן 🙂
בסוף נשארתי עם החמאה.. טעים מאוד!!
מעולה, שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂
אפשר כוס קמח תופס במקום לבן?
כן דנה, אפשר.
האם ניתן לאפות את העוגיות במיקרוגל במקום בתנור??
היי שרית,
לא מומלץ להכין במיקרוגל.
סופשבוע נעים 🙂
אפשרי לעשות את המתכון כעוגה בחושה (בתבנית אינגליש) ולא עוגיות?
היי לינוי,
התערובת יוצאת בצקית ולא דלילה כמו של עוגות בחושות לכן קחי בחשבון שלא תצא עוגה רכה אלא עוגה שהמרקם שלה מעט יותר קשה, יבש ודחוס.
יש באתר מתכון לעוגת בננות בחושה אם את רוצה 😉
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%91%D7%A0%D7%A0%D7%95%D7%AA/
תודה רבה על תשובתך. 🙂
כמה שהשתדלתי לעשות את העוגיות קטנות הבלילה הספיקה לי בדיוק לשבע עוגיות 🙁
שמתי כוס אחת של קמח רגיל. במקום אגוזים שמתי קוקוס ובמקום שוקולד שמתי תמרים חתוכים. 🙂
נשמע מעולה מיכל!
אפשר כוס קמח מלא?
או שחייב חצי כוס לבן?
היי יעל,
מומלץ לשלב בין הקמחים אחרת העוגיות יוצאות דחוסות ופחות טעימות, מניסיון 😉
כתוב פעמיים 1\2 כוס קמח מלא. צריך שתיים או שזאת טעות?
הי עדן,
1/2 הכוונה לחצי.
צריך לשים חצי כוס קמח מלא וחצי כוס קמח לבן או שאפשר לשים במקום כוס אחת של קמח לבן.