שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות

מס’ מנות: 15-20 עוגיות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

1 בננה גדולה בשלה מאוד

1/4 כוס שמן קנולה

20 גרם חמאה מומסת (לטבעוניים: אפשר להמיר ב-2 כפות שמן קוקוס מומס)

1/2 כפית תמצית וניל

3 כפות סוכר

1/2 כוס קמח מלא (או קמח לבן)

1/2 כוס קמח לבן

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

קורט מלח (קמצוץ עם האצבעות)

1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

1/4 כוס שוקולד צ’יפס מריר איכותי

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים בקערה בעזרת מטרפה/כף את כל החומרים לפי הסדר בו רשומים עד לתערובת אחידה ודביקה.

בעזרת כפית יוצקים עוגיות לתבנית ומשטחים אותן (יש להניח את העוגיות במרווחים אחת מהשנייה מאחר והעוגיות תופחות ומתרחבות בזמן האפיה).

-אופים בתנור במשך 20-25 דקות עד להזהבה ומוציאים מהתנור (העוגיות יוצאות מהתנור כשהן רכות).

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
ברוקולי בתנור
פתיתים עם חזה עוף וגזר

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יובל (20:52 19.09.2021)

היי😊כמה קלוריות יש בכל יחידה וכמה גרם כל עוגיה ומה הכמות שצריכה לצאת?

מתכונים ב-10 דקות (21:14 19.09.2021)

היי יובל,
בכל עוגייה יש כ-70 קלוריות.
אמורות לצאת 15-20 עוגיות.
לא יודעת להגיד בדיוק כי לא יצא לי לשקול כל עוגייה, אבל מניחה שכל עוגייה במשקל כ-20-30 גרם.

שירה (18:13 25.08.2021)

עוגיות מעולות!!
אני הוספתי גם קוקוס

מתכונים ב-10 דקות (22:36 25.08.2021)

שמחה שאהבת ותודה על השיתוף🌺

כרמית (22:30 14.11.2020)

החלפתי לחצי כוס קמח כוסמין, במקום הקמח המלא ולחתיכות של שוקולד חלב, במקום השוקולד צ\’יפס (מה שהיה בבית) . העוגיות יצאו בטעם מיוחד וטעים טעים. תודה על מתכון מעולה 👌⚘

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:20 14.11.2020)

מעולה 🙂
תודה כרמית

יערה (07:25 6.11.2020)

יש לי רק שמן זית בבית, אפשר להמיר הכל לחמאה/שמן קוקוס?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:50 7.11.2020)

אפשר לשים סה”כ 70 גרם חמאה מומסת (לכל המתכון).

ריקי (18:51 20.07.2020)

אפרת, מתכון מעולה!
הפיץ ניחוחות מענגים בכל הבית.
אני אפיתי רק 10 דקות ויצא מעולה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:18 20.07.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ריקי

שיר (14:08 15.07.2020)

היי אפרת, האם את יודעת להגיד כמה קלוריות בערך יש בעוגייה אחת ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:43 15.07.2020)

כ-70 קלוריות ליחידה.

שיר (15:45 15.07.2020)

תודה רבה

נעמה (14:38 21.04.2020)

יצא טעים מאוד אבל לאחר 20 דקות העוגיות היו כבר שחומות ודי קשות. אולי עשיתי אותן קטנות מדי? או שהן צריכות פחות זמן בתנור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:14 21.04.2020)

היי נעמה,
כמה עוגיות יצאו לך מהכמות?
אפית בחום עליון וחום תחתון? אם כן, אולי התנור שלך חזק יחסית וכדאי פעם הבאה לאפות ב170 מעלות.

נעמה (17:27 25.04.2020)

תודה אפרת. יצאו לי 20 עוגיות, בפעם הבאה אנסה בחום נמוך יותר, באמת יכול להיות שהתנור חזק..

אלומה (16:21 20.04.2020)

יצא מושלם! אהבתי גם את המתיקות המעודנת. המון תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:33 20.04.2020)

שמחה שאהבת 🙂
תודה אלומה

יערה (14:07 11.04.2020)

אחלה עוגיות!!
גרסה כשלפ – הכפלתי כמויות.
הוספתי 10 ג\’ חמאה, כלומר סהכ 50 ג\’.
במקום קמח – כוס קמח מצה
3/4 כוס קורנפלור + 1/4 כוס שקדים טחונים. יצא מעולה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:01 11.04.2020)

מעולה 🙂
תודה יערה

עדי (11:23 20.01.2020)

היי אפרת 🙂 אני מחפשת עוגיות שיצאו לי רכות. האם העוגיות האלה אמורות להיות רכות או פריכות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:10 20.01.2020)

הן פריכות מבחוץ ומעט רכות מבפנים.
מומלץ לאפות עד 20 דקות אם את רוצה שיהיו רכות.

שיינדי (23:41 18.12.2019)

איך אפשר לגרום לעוגיות ליהיות יותר קריספיות?
(זאת אומרת שלא יהיו רכות מבפנים)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:28 19.12.2019)

אפשר להכין אותן דקות יותר אבל הבננה עצמה גורמת למרקם רך ולכן זה לא מסוג העוגיות שיכולות להיות ממש קריספיות.

אסי (08:12 2.07.2019)

שמתי טחינה גולמית במקום חמאה, והשתמשתי בקמח קונדיטור (ללא גלוטן). יצא מעולה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:27 2.07.2019)

מעולה 🙂
תודה אסי

עדי (11:24 20.01.2020)

כמה טחינה גולמית?

דינה (15:37 12.05.2019)

היי האם אפשר עם קמח כוסמין מלא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:17 12.05.2019)

כן.

אריאל (18:10 16.02.2019)

היי, אני מתכנן להכין את העוגיות האלו אבל יש לי חשש, אני חושש מכך שהסודה לשתייה תשתלט על הטעם ויצא מגעיל, האם זה יכול לקרות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:52 16.02.2019)

אם שמים במינון הנכון לא אמורים להרגיש את הטעם. זה דווקא תורם לאווריריות של העוגיות.
שים חצי כפית שטוחה.

נטע (09:13 21.06.2018)

הי אפרת!
אני מגרדת שוקולד מריר במקום השוקולד צ’יפס כמה גרם לגרד?
מה אפשר הוסיף במקום אגוזים? ילדים קטנים…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:39 21.06.2018)

היי נטע,
50 גרם שוקולד מריר.
ממליצה לקצוץ את השוקולד עם סכין במקום לגרד.
אפשר לוותר על האגוזים.
יום מקסים 🙂

אנה (17:57 12.06.2018)

שלום, אפרת. האם ניתן להקפיא את העוגיות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:07 12.06.2018)

נראה לי שכן.

ארד לשם (09:30 15.05.2018)

יצא מקסים נהננו מאופן ההכנה יא פתית

נטלי (01:06 5.02.2018)

שלום 😊 אפשר עם קמח קוקוס? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:25 5.02.2018)

אין לי מושג. לא ניסיתי.
יום מקסים 🙂

א (07:35 9.01.2018)

הי,
אפשר להוסיף למתכון שמנת חמוצה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:14 9.01.2018)

היי,
אני לא רואה צורך להוסיף שמנת חמוצה.
יום נפלא 🙂

סיגל (14:06 17.11.2017)

האם אפשר לשים קוקוס במקום אגוזים? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:06 17.11.2017)

כן, אפשר.

גורגנזולה כחולה (16:49 25.10.2017)

הוספתי קינמון ותמצית וניל. יצאו מעולות נחטפו מהר! תודה אפרת על העוגיות ועל האתר בכלל!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:41 25.10.2017)

מעולה 🙂 שמחה שיצא טעים.
תודה שחזרת לעדכן.

מירב (12:28 1.10.2017)

האם אפשר לוותר על האגוזים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:35 1.10.2017)

כן אפשר.

יוליה (09:09 18.08.2017)

אפשר לוותר על הסודה, אין לי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:23 18.08.2017)

שימי שליש כפית אבקת אפיה במקום.

אורה (13:08 29.03.2017)

אסור להכין את העוגיות האלה…..יותר מידי טעים….

מתכונים ב-10 דקות (13:25 29.03.2017)

תודה אורה, שמחה שאהבת 🙂

שלומית הרפז. (14:44 30.12.2016)

העוגיות בננה עם השוקולד צ’יפס, מאוד טעימות. מאוד קל ומהיר. והכי חשוב, מומלץ בחום.

מתכונים ב-10 דקות (15:56 30.12.2016)

תודה שלומית 🙂
שבת שלום

נחמה (07:33 26.07.2016)

טיפ: אני הרטבתי את הכף לפני ששמתי כל עוגיה וזה ממש הקל וגם הן נשמרות מעולה ואפילן מקבלות טעם מיוחד בהקפאה..
באמת נהדרות. תודה!

מתכונים ב-10 דקות (09:10 26.07.2016)

תודה נחמה 🙂
יום נפלא!

אמונה (14:04 2.06.2016)

העוגיות בכלל לא התפשטו לי, אלא נשארו קטנות והתקשו..
מה יכולה להיות הבעיה?

מתכונים ב-10 דקות (16:31 2.06.2016)

היי אמונה,
הוספת אבקת סודה לשתיה?

אמונה (10:27 3.06.2016)

כן.. אפילו קצת יותר מחצי כפית.
יכול להיות שהייתה בעיה בסודה לשתיה עצמה?

מתכונים ב-10 דקות (10:31 3.06.2016)

היי אמונה,
יכול להיות. אולי גם התערובת הייתה יחסית מוצקה ולכן העוגיות נשארו קטנות וקשות.
איך הן יצאו מבחינת טעם? בגדול הן אמורות להיות פריכות מבחוץ ומעט רכות מבפנים.

אמונה (17:15 3.06.2016)

הן יצאו ממש טעימות ואכן פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, אבל עדיין ציפיתי שיראו קצת יותר טוב ושיתרחבו מעט במהלך האפייה..
התערובת הייתה באמת קצת מוצקה, מה הייתי אמורה לעשות?

מתכונים ב-10 דקות (17:27 3.06.2016)

אם מבחינת טעם ומרקם הם יצאו בסדר אז זה לא נורא.
כנראה שהבעיה הייתה באבקת הסודה לשתיה שאולי לא עבדה כמו שצריך. פעם הבאה נסי לשים חצי כפית אבקת אפיה במקום, אולי זה יעזור.
שבת שלום 🙂

נעמה (13:56 26.04.2016)

היי,

הם ניתן להחליף את הקמחים בקמח שמתאים לפסח? קמח מצה, קמח תפו”א או קמח תופח כשל”פ (ולוותר על אבקת האפיה)?
עוד דבר- האם ניתן לוותר על החמאה/שמן קוקוס ולשים רסק תפוחים או שמן רגיל?

חג שמח!

מתכונים ב-10 דקות (17:26 26.04.2016)

היי נעמה,
לא ניסיתי אבל אולי שילוב של קמח מצה (עדיף לעוגות אם יש לך) עם קמח תפו”א (2/3 כוס קמח מצה + רבע כוס קמח תפו”א)
במקום חמאה אפשר לשים תוספת של 2 כפות שמן בנוסף לרבע כוס.
חג שמח 🙂

נעמה (15:42 28.04.2016)

היי,
רק רציתי לשתף שהגרסה הכשל”פית יצאה מעולה 🙂
תודה!!

מתכונים ב-10 דקות (15:53 28.04.2016)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 🙂

שירן (11:24 26.02.2016)

שמתי כוס קמח רגיל במקום המלא. ובמקום פצפןצי שוקולד שמתי שוקולד מריר גרוס.
יצא מעולה, אי אפשר להפסיק לאכול!

מתכונים ב-10 דקות (11:43 26.02.2016)

שמחה לשמוע שירן!
תודה ושבת שלום 🙂

רוני (15:12 22.02.2016)

שלא אתבלבל…. פעמיים חצי כוס קמח? כלומר כוס אחת בסופו של דבר?

מתכונים ב-10 דקות (15:18 22.02.2016)

נכון, סה”כ כוס אחת.

תמר (18:41 7.02.2016)

שלום.
האם אין בעוגיות ביצים?

מתכונים ב-10 דקות (20:04 7.02.2016)

לא תמר, אין צורך בביצים 🙂

סתיו (13:53 1.02.2016)

היי אפרת,
הלכתי לפי המתכון, בלי שוקולד אמנם, ועם שמן זית במקום קנולה. העוגיות יצאו טעימות ורכות אבל המרקם כמו של מאפינס נמוכים מאשר עוגיות. זאת התוצאה המתבקת? או שמשהו התפספס לי והן היו אמורות להיות קריספיות?

מתכונים ב-10 דקות (15:27 1.02.2016)

היי סתיו,
נכון 🙂 העוגיות אמורות לצאת מעט פריכות מבחוץ ורכות יותר מבפנים.

סתיו (16:13 1.02.2016)

אז לי הן כמעט ולא יצאו פריכות מבחוץ, למרות שכן הזהיבו באפיה. מרגיש קצת כמו לביבות.. 🙂
לא שזה מנע ממני מלסיים את כל הכמות תוך 24 שעות, כן?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (16:22 1.02.2016)

אם הן היו בתנור 25 דקות אז אני מניחה שזה בגלל השמן זית. אם הן היו בתנור פחות זמן אולי היה כדאי להשאיר אותן כמה דקות יותר.
בכל אופן אני שמחה שלמרות זאת הן חוסלו 😉

עדי (22:05 1.04.2016)

שמתי אותם בקאפקייקס והן יצאו ממש כמו מאפינס. (שזה מעולה :))

מתכונים ב-10 דקות (23:22 1.04.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂

יסמין (10:44 28.01.2016)

עוגיות מצוינות! תודה אפרת, לא הפסקתי לנשנש 🙂

מתכונים ב-10 דקות (10:48 28.01.2016)

מעולה! כמו שצריך 😉

מאיה (08:11 11.01.2016)

היי

מה אפשר לשים במקום חמאה ? (אין לי)
האם אפשר שמן ?

מתכונים ב-10 דקות (09:22 11.01.2016)

היי מאיה,
החמאה מעניקה לעוגיות מרקם מעט פריך אבל אפשר לשים גם 2 כפות שמן במקום החמאה (בנוסף לרבע כוס שמן).
יום נפלא 🙂

מאיה (09:36 11.01.2016)

תודה
שאלה נוספת – האם אפשר לשים במקום השוקולד בננות מיובשות ?

מתכונים ב-10 דקות (09:39 11.01.2016)

לא ניסיתי אבל נראה לי שפחות מומלץ.

אירנה (13:45 17.12.2015)

שלום,
רציתי לשאול אם זה יהיה טעים גם בלי השוקולד?
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (14:01 17.12.2015)

היי אירנה,
אם אין לך שוקולד צ’יפס את יכולה לקצוץ שוקולד רגיל וגם בלי שוקולד בכלל זה עדיין יהיה טעים 🙂

צליל (09:00 30.11.2015)

העגיות פשוט מעולות עשיתי אותן יומיים ברצף כי הן פשוט התחסלו….

מתכונים ב-10 דקות (09:12 30.11.2015)

תודה צליל, איזה כיף לשמוע 🙂
יום מקסים

מוניקה (08:19 22.11.2015)

הי אפרת,
רציתי לעדכן שעשיתי אתמול והעוגיות יצאו משגעות!
טעימות וממכרות, גם ללא אגוזים ועם מעט יותר קמח לבן 🙂
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (09:36 22.11.2015)

תודה מוניקה! שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא

כרמל (15:58 8.11.2015)

היי, אם אני מורידה את האגוזים, האם עלי להוסיף משהו במקום או להפחית?

מתכונים ב-10 דקות (16:03 8.11.2015)

אין צורך, פשוט תוותרי על האגוזים.

הדס (22:03 3.11.2015)

היי מתכון יאמי ממש! אם רוצים להוסיף חצי כוס שיבולת שועל- האם זה משנה מעט את התפריט? צריך להוסיף עוד נוזל כלשהו? תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (22:37 3.11.2015)

היי הדס,
יכול להיות שיהיה צורך להוסיף קצת מים אם התערובת יוצאת יבשה או פירורית.
בכל אופן אני ממליצה לך כבר להכין את המתכון הזה- עוגיות בננה ושיבולת שועל.

נטלי (10:28 7.10.2015)

היי.. האם אפשר במקום החמאה להשים מחמאה/מרגרינה ?

מתכונים ב-10 דקות (11:04 7.10.2015)

כן נטלי.

אורטל (15:55 7.08.2015)

מה אפשר להשים כתחליף לאבקת סודה לשתייה ?

מתכונים ב-10 דקות (16:11 7.08.2015)

היי אורטל,
הסודה לשתיה מעניקה אווריריות לעוגיות. את יכולה לנסות לשים במקום שליש כפית אבקת אפיה.
אם תנסי אשמח לקבל עדכון איך יצא 😉
שבת שלום!

אורלי (17:37 13.03.2015)

הכנתי את העוגיות היום ויצאן מצויינות ! הוספתי לבלילה קצת מייפל. אין לתאר את הריח בבית כשהעוגיות היו בתנור.

מתכונים ב-10 דקות (17:41 13.03.2015)

מעולה! שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום

מיטל (11:30 10.03.2015)

האם ניתן להחליף את החמאה בשמן רגיל לא קוקוס?
וקמח רגיל לא תופח נכון?

מתכונים ב-10 דקות (11:39 10.03.2015)

היי מיטל,
לחמאה או לשמן קוקוס יש מרקם דומה – נוזלי בחום והופך למוצק לאחר קירור. לא ניסיתי להשתמש בשמן רגיל בעוגיות האלה אבל אני מניחה שזה אפשרי.
וכן, הכוונה לקמח רגיל.
אם תנסי עם שמן רגיל אשמח להתעדכן בתוצאות 😉
יום נפלא!

מיטל (14:22 10.03.2015)

תודה רבה! אעדכן 🙂

מיטל (09:13 12.03.2015)

בסוף נשארתי עם החמאה.. טעים מאוד!!

מתכונים ב-10 דקות (09:21 12.03.2015)

מעולה, שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂

דנה (11:35 19.01.2015)

אפשר כוס קמח תופס במקום לבן?

מתכונים ב-10 דקות (11:38 19.01.2015)

כן דנה, אפשר.

שרית (11:51 6.11.2014)

האם ניתן לאפות את העוגיות במיקרוגל במקום בתנור??

מתכונים ב-10 דקות (11:59 6.11.2014)

היי שרית,
לא מומלץ להכין במיקרוגל.
סופשבוע נעים 🙂

לינוי (22:19 29.10.2014)

אפשרי לעשות את המתכון כעוגה בחושה (בתבנית אינגליש) ולא עוגיות?

מתכונים ב-10 דקות (22:33 29.10.2014)

היי לינוי,
התערובת יוצאת בצקית ולא דלילה כמו של עוגות בחושות לכן קחי בחשבון שלא תצא עוגה רכה אלא עוגה שהמרקם שלה מעט יותר קשה, יבש ודחוס.
יש באתר מתכון לעוגת בננות בחושה אם את רוצה 😉
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%91%D7%A0%D7%A0%D7%95%D7%AA/

לינוי (18:45 30.10.2014)

תודה רבה על תשובתך. 🙂

לירן (07:04 16.10.2014)

כמה שהשתדלתי לעשות את העוגיות קטנות הבלילה הספיקה לי בדיוק לשבע עוגיות 🙁

מיכל (15:09 8.10.2014)

שמתי כוס אחת של קמח רגיל. במקום אגוזים שמתי קוקוס ובמקום שוקולד שמתי תמרים חתוכים. 🙂

מתכונים ב-10 דקות (17:32 8.10.2014)

נשמע מעולה מיכל!

יעל (09:48 13.10.2014)

אפשר כוס קמח מלא?
או שחייב חצי כוס לבן?

מתכונים ב-10 דקות (10:10 13.10.2014)

היי יעל,
מומלץ לשלב בין הקמחים אחרת העוגיות יוצאות דחוסות ופחות טעימות, מניסיון 😉

עדן (02:19 26.07.2014)

כתוב פעמיים 1\2 כוס קמח מלא. צריך שתיים או שזאת טעות?

מתכונים ב-10 דקות (09:24 26.07.2014)

הי עדן,
1/2 הכוונה לחצי.
צריך לשים חצי כוס קמח מלא וחצי כוס קמח לבן או שאפשר לשים במקום כוס אחת של קמח לבן.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.