זמן בישול/אפייה: 11-12 דקות
מס’ מנות: 20 עוגיות אמסטרדם
סוג: חלבי
כוס (140 ג’) קמח לבן
רבע כוס (35 ג’) אבקת קקאו
רבע כפית אבקת סודה לשתיה
50 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (יש להוציא את החמאה מהמקרר לפחות כחצי שעה לפני)
4 כפות שמן קנולה
5 כפות סוכר חום כהה*
1 ביצה
רבע כוס (50 ג’) שוקולד צ’יפס
חפיסת שוקולד לבן (100 ג’)
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
-מערבבים בקערה: קמח, קקאו וסודה לשתיה.
-בקערה נפרדת מערבבים בעזרת מיקסר ידני במשך כדקה: חמאה, שמן וסוכר חום.
-מוסיפים ביצה ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת בצקית רכה ואחידה. בסוף מוסיפים שוקולד צ’יפס ומערבבים קלות.
-מכניסים את הקערה עם הבצק למקפיא למשך 15-20 דקות, עד שהבצק מתייצב וניתן להכין ממנו כדורים בקלות.
-בעזרת הידיים יוצרים מהבצק כדורים בעובי 2.5-3 ס”מ. מטמינים בכל כדור קובית שוקולד לבן ומכסים בבצק (מתקבלת עוגית שוקולד מבלי שרואים את השוקולד הלבן).
-מניחים במרווחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 11-12 דקות.
*לשדרוג הטעם אפשר להוסיף לתערובת קמצוץ מלח וכפית תמצית וניל.
*הסוכר החום מעניק לעוגיות מרקם שונה ורך יותר אבל אם נתקעתם בלי- אפשר להשתמש בסוכר לבן.
האם אפשר להקפיא את העוגיות? אם כן לכמה זמן?
כן אפשר. כ-3 שבועות (לאחר מכן הטעם כבר מתחיל להפגע)
הכנתי עכשיו את העוגיות
הן יצאו יפות וטעימות בטירוףףף
תודה!
שמחה שהיה טעים❤️
אני עשיתי את העוגיות האלו עם ממרח של שוקולד השחר
שמתי בשקית זילוף ,
זילפתי עיגולים ,
הקפאתי לכמה דקות
ואחר כך עטפתי אותם בבצק
זה יצא אותו דבר רק שהשוקולד בפנים היה יותר נוזלי ולא קשיח כמו קובית שוקולד…
מעולה, תודה על השיתוף🙂
ערב טוב!
דבר ראשון רציתי להגיד שהמתכונים שלך נדיריםםם
דבר שני -אם אני רוצה את העוגיות בגירסת פרווה אני יכולה במקום חמאה שמן? ואם כן כמה?
בוקר טוב:)
כעקרון 50 גרם חמאה זה קצת פחות מרבע כוס שמן אבל אם תכיני עם שמן בלבד זה ישנה את המרקם.
אם יש לך שמן קוקוס אפשר להשתמש בו במקום חמאה (בחלק המוצק שלו).
היי אפרת אפשר להפוך את המתכון ולהוריד את הקקאו ולהשתמש בשוקולד חום בפנים?
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר
הכנתי יצא מושלם!!😋 אבל נראה פחות יפה❤️ ויתרתי גם על השוקולד צ’יפס ולא. הרגישו,תודה על המתכונים המושלמים😘
❤️❤️
הכנתי ויצא נדיר!!😍
לא היה לי קקאו אז השתמשתי באבקת שוקו
תודה רבה על המתכון!!
שמחה שיצא טעים❤️
חייבים שוקולד צ’יפס?
לא חייב
היי אפרת, תודה על האתר, אני נהנית ממנו מאוד!
כשהכנתי את העוגיות השוקולד הלבן לא נמס באפייה, כלומר הקוביות נשארו שלמות כמו שהיו לפני האפייה. ניסיתי להאריך את זמן האפייה ולהעלות את הטמפ’, אבל זה רק ייבש את העוגיות והשוקולד עדיין לא נמס…יש לך רעיון מה אפשר לעשות?
(השתמשתי בכוסות מדידה לכל הרכיבים שזה רלוונטי להם ובהתחלה אפיתי לפי הטמפ’ ומשך הזמן שכתובים במתכון. השוקולד לא היה קפוא או משהו כזה)
היי עטרת,
לגבי השוקולד, זה כנראה קשור לסוג השוקולד.
נתקלתי בכאלה שנמסו יותר וכאלה שלא נמסו בכלל.
בכל מקרה גם אם השוקולד נמס לאחר קירור הוא מתקשה בחזרה.
אם יש לך מיקרוגל תנסי לחמם עוגיה אחת כמה שניות במיקרוגל, אולי זה יעזור להמיס את השוקולד שבפנים.
תודה רבה
היי אפרת, הבצק (גם אחרי המקפיא) נשאר מאוד דביק וקשה לעבוד איתו.
(נדבק לידיים). מה יכולה להיות הסיבה ? תודה רבה 🙂
היי דנה,
אולי השתמשת בכוס קטנה מידי?
לא , כוס מדידה רגילה
אז תנסי לשטח את התערובת בתבנית ואז להקפיא.
אוקיי.
תודה רבה !
מאוד אוהבת את האתר שלך ומעריכה את זה שאת תמיד עונה :))
מה הייתי עושה בלעדיך מתכונים פשוט מושלמים
שאלה-אפשר עם חצי חבילה של שוקולד לבן? ואפשר בלי הסוכר החום אלה עם סוכר לבן?
כן לשתי השאלות:)
הי אפרת , האם ניתן להחליף את השמן קנולה בשמן זית? תודה 🙂
רק אם אין לך שמן אחר ורצוי שלשמן זית יהיה טעם מעודן ולא חזק מידי:)
תודה על התגובה המהירה!
אכן יש לי שמן זית מעודן מיוחד לאפיה
לא היה לי סוכר חום אז השתמשתי בסוכר לבן שעירבבתי עם חצי כף סילאן ויצא מעולה!
מעולה🙂
תודה על השיתוף
היי אפרת,
הכנתי את העוגיות והכפלתי כמויות- יצאו מעולההההההה
שאלה- אם אני רוצה להכין בכמות כפולה מהמתכון עוגה אחת גדולה, מה זמן האפייה הדרוש?
תודה 🙏🏻💙
היי צליל,
שמחה שיצא טעים:)
אני חושבת שבסביבות 20-28 דקות אבל כדאי לבדוק עם קיסם ולנעוץ בכמה מקומות במרכז העוגה. אם יוצא יבש אז זה מוכן.
וואו יצא מצוין! תודה!
הכנתי בטוסטר אובן, על חום קצת יותר נמוך ורק 9 דקות, וואו מושלם וקליל.
נראה מעולה💜
תודה על השיתוף!
שלום כמה קמח וקקאו לשים אם יש לי רק כוס חד פעמי שתיה חמה למדידה??
מה הנפח של הכוס? יש כל מיני גדלים של כוסות לשתיה חמה.
תראי מה רשום על האריזה
כתוב על האריזה 8oz
לא מכירה אבל לפי מה שבדקתי בגוגל זה בסדר.
אפשר להכין עוגיות אמסטרדם בלי שוקולד לבן?
כן, אלה יהיו עוגיות שוקולד רגילות.
יצא מעולה! עשיתי עם קמח 80%, סוכר לבן – ויצא מצויין!
תודה רבה
שמחה שיצא טעים🙂
תודה לך שחזרת לשתף!
טוב, לא התאפקתי והכנתי עם סוכר חום רגיל וקמח תמי כתום רב תכליתי. יצא אמאלה ואבאלה! 🤩 אין מילים. מה הייתי עושה בלעדיך? מצרפת תמונה. אגב, היה ממש קל לעבוד עם הבצק, הוא נוח כמו פלסטלינה. לגבי הטעם – כאמור, נפלא. אפיתי 12 דקות בדיוק.
נראה מעולה❤️
תודה דינה
היי אפרת, תיכף אנסה להכין עם קמח תמי רב תכליתי🙂 אעדכן! השאלה אם מתאים פה סוכר קוקוס. הוא מאד כהה. לדעתך אפשרי או שיפגע בטעם? תודה מראש, דינה
מה אפשר לשים במקום חמאה?
היי
אפשר לשים את החלק המוצק של קרם קוקוס במקום.
טעים ברמות😍!!! העוגיות יצאו חלומיות😋. אבל הבצק היה דביק מה לעשות ?
איזה כיף שאהבת את המתכון!
חשוב לדייק בכמויות ולהשתמש בכוס מדידה בנפח 240 מל. אפשר לעבוד על משטח מקומח או להוסיף קצת קמח אם יוצא מאד דביק.
יצא טעים ברמות!
אחרי 12 דק היה נראה לי עוד ממש רך ו”חי” אז השארתי עוד קצת, ועדיין בקצוות זה קצת רך ממה שציפיתי..אבל טעים מאוד מאוד. תודה רבה על המתכון!
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת, האם אפשר בלי מיקסר ידני? לערבב לבד? תודה 🙂
היי
אפשר אבל פחות מומלץ כי הבצק יצא פחות נוח לעבודה.
שלום אפרת,
ניתן להשתמש בפרלין לבן פרווה במקום שוקולד לבן..? יצא נוזלי לפי דעתך..?
השוקולד הלבן מתקשה כשהעוגיה מתקררת?
היי
אפשר אבל אז המילוי יצא קשה יותר. השוקולד מתקשה עם הקירור.
היי, האם אפשר להשתמש בקקאו דל שומן?
היי
אפשר(:
היי עדיף סוכר לבן או דמררה? תודה רבה!
עדיף סוכר חום כהה. אם אין- דמררה.
תודה רבה לך! יצא חבל על הזמן גם עם דמררה!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊
אפשר במקום קובית שוקולד לבן שוקולד צ’יפס לבן?
אפשר, אבל אז לא יהיה מילוי שוקולד בתוך העוגיה.
הכוונה שהמילוי יהיה במקום קוביית שוקולד לבנה כמה שוקולד צ’יפס לבן…
עם שוקולד ציפס לא ניתן לעשות מילוי כמו עם קוביית שוקולד.
יש לכם מתכונים ממש טעימים!! תודה
שמחה מאד לשמוע🙂
היי,
תודה על המתכונים המדהימים!!
למה כתוב כוס (140 ג’) קמח לבן, כוס זה לא 240 ג’?
היי
כוס קמח שוקלת 140 גרם. לעומת זאת כוס מדידה היא בנפח 240 מ”ל. כל חומר שוקל אחרת- למשל כוס מדידה בנפח 250 מל מכילה 200 גרם סוכר ו140 גרם קמח.
הבנתי את הטעות שלי. תודה רבה על המענה המהיר!
יש אפשרות לדלל או לערבב את השוקולד הלבן עם משהו (אולי חלב) כדי שגם בהמשך הוא לא יתקשה?
(גם אם נצטרך להקפיא את השוקולד לפני שמכניסים לעוגיה כדי שנוכל לעבוד איתו)
היי,
לא בטוחה שהבנתי את השאלה, למה את צריכה לגרום לשוקולד לא להתקשות?
הכי קל לעבוד עם השוקולד כשהוא בצורת קובייה מוצקה- לעטוף בבצק ולגלגל.
נכון, אבל אני רוצה שהוא יהיה רך גם כשהוא קר.
ומן הסתם שאם הוא רך אחרי שהעוגיה מתקררת אז הוא יהיה רך לפני שמכניסים אותו לתוך העוגיה.
הבנתי. כדאי לדעת שלא כל שוקולד שהיה נוזלי יחסית לפני האפייה יישאר נוזלי לאחר אפייה וקירור.
אני חושבת שאפשר להכין גנאש שוקולד לבן, להכניס לתבניות פוטיפור קטנטנות או תבניות קרח קטנות ולהקפיא. לאחר הקפאה ניתן להשתמש בשוקולד למילוי.
בהצלחה(:
תודה רבה רבה!
האתר שלך נותן תקוה לכאלו שלא אוהבות מטבח.. כמוני למשל…
שמחה מאד לשמוע❤
איך מכינים גנאש?
פעם שניה שהולכת להכין כי הן מושלמות,
כיף שאפשר להתייעץ איתך על כל שאלה, בכללי המתכונים כתובים כ”כ ברור ויש מענה גם למי שלא יודע/ת לגעת במטבח
תודה רבה, תבורכי❣️
היי
מצורף מתכון לגנאש🩷
הי,
תודה על התשובה,
הכנתי בנתיים ללא הגנאש,
והכל נחטף מיד
בהזדמנות אחרת אכין עם גנאש
תודה רבה
שמחה שהתחסל😊🩷
שלום אפרת האם אפשר שוקולד חום במקום שוקולד לבן?
כן, אפשר(:
הי אפרת ותודה רבה.
לפרווה כתבת שאפשר שמן קוקוס כמה כפות שמן? והאם שמן קנולה גם עובד?
היי,
יש לשים 4-5 כפות שמן קוקוס.
שמן קנולה פחות מומלץ כי המרקם יהיה קשה יותר מבפנים.
שלום אפרת😜 אפשר להכין את העוגיה מקמח כרגיל ללא גלוטן? נסית את זה?
תמיד שאני שמה סודה לשתיה יוצא טעם מוזר.. עדיף לשים א. אפיה? (ראיתי את התגובה אבל לא הבנתי ממש..) תודה רבה על האתר הנפלא!!❤❤❤
היי,
לא ניסיתי במתכון הזה, אבל לא אמורה להיות בעיה עם קמח לל”ג (אם כי כמובן שהטעם והמרקם ישתנו מעט).
את משתמשת בסודה לשתייה טובה ובתוקף? לא ישנה?
את יכולה להחליף את הסודה לשתייה בשליש כפית אבקת אפייה, המרקם עשוי להיות פחות רך ועוגתי מבפנים.
שמחה שאת נהנית מהאתר❤
היי
אפשר לישתמש במקום בסוכר חום בסכור לבן?
היי,
אפשר אם אין לך סוכר חום. זה ישפיע קצת על המרקם.
היי אפרת
למה קוראים לזה עוגיות אמסטרדם?
היי,
שאלה מקסימה(:
העוגייה מפורסמת בזכות מאפייה ידועה באמסטרדם שבה הוכנו במקור העוגיות הללו.
היי אשמח לדעת אם אפשר החליף את החמאה בשמן?? מחפשת מתכון פרווה
היי,
אני לא חושבת שיצא מוצלח עם שמן בלבד, המרקם יהיה שונה.
אם יש לך שמן קוקוס אפשר להשתמש בו במקום חמאה (בחלק המוצק שלו).
אני רואה שבחפיסת שוקולד לבן יש 80 גרם.. כמה זה קריטי?
זה לא קריטי,
אם לא יישאר לך שוקולד למילוי בכמה עוגיות תוכלי למלא בשוקולד חלב או לוותר על המילוי.
הי אפרת
הכנתי את העוגיות ויצא מושלם!
הכל התחסל באותו יום!
ממש מתכון מעולה!!!
תודה!
איזה כיף שאהבתם את המתכון ושהתחסל🌺
היי, רציתי לדעת כמה זמן העוגיות האלה נשמרות בחוץ? תודה!!!
היי,
מומלץ לשמור את העוגיות במקום מוצל בקופסה אטומה כיומיים. מעבר לכך- כדאי לשמור במקרר.
שלום וברכה!
ראיתי מתכון באנגלית לעוגיות שבמרכזן מרמלדה או משהו כמו ריבה אולי.
ואין במרכיבים אבקת אפייה ולא סודה לשתיה.
ייתכן, או שיש טעות?
המרכיבים הם 125 גר’ חמאה מרוככת, 65 גר’ גולדן קסטר שוגר (GOLDEN CASTER SUGER) ,
125 גר’ קמח רגיל
חצי כפית וניל טהור (PURE VANILLA EXTRACT)
30 גר’ מרמלדה או משהו. (ROWAN BERRY MARMALADE)
אין במתכון אבקת אפייה, נכון?
אגב, את יודעת מה זה: GOLDEN CASTER SUGER
ושאר הדברים באנגלית?
תודה בכל אופן!
שנה טובה!
היי דבי,
יש עוגיות שאין בהן צורך באבקת אפייה, כמו עוגיות חמאה פריכות. בכל מקרה זה לא מתכון שלי או שאני מכירה כך שאין לי אפשרות לדעת יותר מכך.
לגבי המוצרים במתכון אני לא התנסיתי בהם, אבל הנה המידע שמצאתי עליהם:
golden sugar ששאלת לגביו הוא סוכר דק בטעם מעט קרמלי, מזכיר סוכר חום רק פחות דחוס ויותר דק.
rowan berry marmalade זו ריבה במרקם של מרמלדה שעשויה מפירות מסוגים שונים.
שנה טובה ומתוקה(:
היי אני רוצה להכין אבל אין לי חמאה…
אפשר להחליף בשמן?
תודה
היי,
אני לא חושבת שיצא מוצלח עם שמן בלבד, המרקם יהיה שונה.
יאמייייייייייי
שמחה שאהבת את המתכון🌺
אפרת דחוף חייבים שוקולד ציפס הוא שוקולד רגיל ואפשר שוקולד חום
היי,
לא חייב שוקולד צ’יפס אבל זה מאד מוסיף.
אם יש לך שוקולד חלב את יכולה לחתוך אותו לקוביות קטנות ולהשתמש בו במקום שוקולד צ’יפס.
אם התכוונת להחליף את השוקולד הלבן בחום- זה גם אפשרי.
היי,נראה טוב!
אין לי כרגע סודה לשתייה ורציתי להכין עכשיו כי אנחנו צריכים את העוגיות למחר מוקדם בבוקר, אפשר לוותר או שזה נחוץ? ואפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא?
תודה רבה!!!
היי,
אפשר לוותר על סודה לשתייה ולשים שליש-חצי כפית אבקת אפייה במקום. אך המרקם ישתנה ויהיה פחות רך מבפנים.
אפשר להשתמש בקמח מלא, גם זה ישפיע על המרקם.
היי הכנתי אתמול את המתכון זה ממש טעים ממליצה
אבל היה קצת בעיה במתכון עצמו למעלה יש חומרים שכתוב באופן ההכנה ולא ברשימה של החומרים כמו באיך מכינים כתוב לשים סוכר לבן וסוכר חום ברשימה למעלה לא כתוב סוכר לבן אז מה הכמות להשים… והיה עוד כמה טעויות כאלה אממ אני ממליצה לעבור על המתכון ולתקן אותו כדי שיהיה יותר נוח לשימוש תודה ענקית אני קבוע משתמשת פה באתר הוא מדהים!!!
היי נעמה,
שמחה מאד שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח!
תיקנתי את אי הדיוקים במתכון, תודה על ההארה😊
יצא מהמם וטעים, רך ומקסים! !
יש לי בעיה עם הסודה לשתיה: כל פעם שאני משתמשת בה, כנראה שאני לא יודעת לערבב טוב (למרות שערבבתי המוון) היו לי כמה עוגיות שהרגשנו בהם טעם מוזר-מלוח-מגעיל כזה, של הסודה לשתיה.. יש לך רעיון מה לעשות שזה לא יקרה (באף מתכון..)?
היי,
איזה כיף שיצא מוצלח!
הסודה לשתייה טובה ובתוקף? הטעם המורגש שלה קורה בעיקר כשהיא ישנה.
ועוד משהו- חשוב לדייק בכמות הסודה ולא לשים יותר מהכתוב במתכון.
היי.
אין לי שוקולד חלב, רק מריר. זה בסדר?
היי,
אפשר להמיר את השוקולד הלבן במריר, פשוט הלבן קצת יותר רך וגם יותר טעים(:
משום מה העוגיות נשארו בצורה העגולה שלהם ולא התרחבו או משהו כזה
וגם הם די יבשות בפנים ושמתי 11 דקות גם השוקולד בפנים לא נמס 🙁
היי,
מהתמונה נראה שיצא לך אכן מעט יבש.
יכולות להיות כמה סיבות:
-חוסר דיוק בכמויות או שימוש בכוס שאינה כוס מדידה
-שימוש בביצה קטנה
-שימוש בסוכר לבן במקום חום
-יצירת עוגיות קטנות מדי
-אפייה על חום גבוה מהדרוש
-אפייה בתכנית טורבו ולא קו עליון ותחתון
אגב, השוקולד נמס באפייה אך לא נהפך לנוזלי ממש, ולאחר קירור הוא מתקשה.
מקווה שעזרתי…
היי, הכנתי את העוגיות הם יצאו מצוינות אך התאכזבתי מאד שהשוקולד בפנים לא נזל כמו בתמונה
הקוביות שוקולד נשארו כמעט באותו מצב
היי שושי,
איזה כיף שיצא טעים(:
בתמונה העוגיות צולמו בעודן חמות- לכן השוקולד עדיין נוזלי.
אם את אוהבת שוקולד נוזלי בעוגייה תחממי את העוגיות כמה דקות בתנור (על 170 מעלות) ותגישי אותן חמימות.
תודה על תשובתך
חציתי את העוגיה מיד כשיצאה מהתנור והשוקולד לא היה נוזלי
ממש חבל עד שהכנתי
יכול להיות שאת התכוננת לשוקולד נוזלי לחלוטין שנשפך מהעוגייה?
זה לא אמור להיות נוזלי לגמרי, תוכלי לראות זאת גם בתמונות (גם לא כתבתי שאמור לצאת כך).
בכל מקרה תוכלי לחמם את העוגייה כפי שכתבתי לך קודם כדי שהשוקולד לא יהיה קשה.
הי, מה אפשר לשים במקום סודה לשתייה?
היי,
אפשר לשים חצי כפית אבקת אפייה במקום. המרקם ישתנה מעט ויהיה פחות רך מבפנים.
קמח כוסמין לבן? זה מה שיש לי.
היי,
אפשר, יהיה שינוי קל במרקם (יותר דחוס).
היי
יצא מצוין, טעים מאדד!!!!!!
נ.ב. העוגיות לא כ”כ השתטחו.
היי,
איזה כיף שיצא מוצלח❤
העוגיות אמורות להשתטח אבל לא מאד(:
היי, אפשר שוקולית במקום קקאו?
היי,
עם שוקולית יצא פחות מוצלח גם מבחינת הטעם וגם במרקם.
אפשר לנסות לשים במקום קקאו כף ממרח שוקולד וכף גדושה שוקולית.
האם זמני האפיה משתנים אם אני מכפילה בשתיים את העוגיות?
היי,
זמן האפייה לא אמור להשתנות כל עוד גודל העוגיות נשאר זהה(:
יעבוד עם מרגרינה או שמן קוקוס?
נשמע פצצה, מחכה כבר להכין…..
היי,
אפשר להשתמש בשמן קוקוס (עדיף) או מחמאה/מרגרינה, אבל חייבת לומר שעם חמאה יוצא הכי מוצלח(:
ברררור
אבל יש לי אלרגית בבית….
תודה על התגובה המהירה
רצה להכין…..
בהצלחה❤
אני ילדה, בת אחת עשרה
המתכונים שלך מדהימים ונדירים!
המשפחה מרוצה מאוד שנכנסתי למטבח, הכנתי כבר כעשרה מהמתכונים שלך!
תודה רבה, המשיכי לעשות טוב לכולם❤️
היי,
כל הכבוד לך, אלופה! שמחה שאתם נהנים מהאתר, תודה על השיתוף❤
תודה על המתכון. האם אפשר להקפיא את העוגיות?
היי,
אפשר להקפיא אבל המרקם ישתנה לאחר הפשרה. העוגיות במיטבן ביום-יומיים הראשונים לאחר ההכנה.
היי אפרת, זה כבר מוחלט אצלי שכללללל המתכונים דרך האתר שלך (אוי ואבוי לי כשהאינטרנט ייתקע.. מה אכין? חח). הכל יוצא טעים ומקצועי. לא מורגש שהכנתי פעם ראשונה. הכל נגמר ואני, כבר מכינה עוד כמות מוכפלת…
אז ממש תודה.
שאלתי: אם אין לי שמן קנולה-מהן האופציות?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים! תודה על הפרגון🌺
אפשר לשים סה”כ 110 גרם חמאה, המרקם ישתנה מעט.
אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה(:
היי אפרת
אין לי שוקולד לבן ולא שוקולד ציפס , רק שוקולד מריר או חלב , מה אפשר לעשות?
היי,
את יכולה להמיר את השוקולד צ’יפס בשוקולד חלב קצוץ לחתיכות קטנות או לוותר עליו.
במקום שוקולד לבן אפשר לשים קוביות שוקולד חלב (טעים יותר ממריר).
הי אפרת! האם אני יכולה להשתמש בקמח כוסמין לבן או בקמח 80%,במקום הקמח הלבן?
היי,
עדיף להשתמש בקמח כוסמין לבן כדי שהמרקם לא יצא כבד מאד.
ראשית אין כמו האתר שלך
המתכונים הכי טעימים והכי קלים
לא ראיתי במתכון כמה סוכר לבן ?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
אם יש לך סוכר חום- שימי 5 כפות כפי שכתוב, אם אין לך- שימי 5 כפות סוכר לבן.
בהצלחה!
אני אוהבת לשקול כל עוגייה שיצאו אחידות, יש לך מושג כמה גרם כל עוגייה צריכה להיות?
היי,
מעריכה שבסביבות 30 גרם לעוגייה.
קמח כוסמין מלא, שייך?
היי,
עם קמח כוסמין מלא יצא הרבה פחות מוצלח.
עדיף לשלב חצי כמות קמח לבן.
מתחשק להכין!
מניחה שאפשר גם מרגרינה וגם שוקולד מריר למילוי, נכון?
תודה ושבת שלום!
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
אפשר לעשות את השינויים הנ”ל אבל אני חייבת להגיד שזה יצא פחות טעים😊