שום דבר לא נמצא

זמן בישול/אפייה: 11-12 דקות

מס’ מנות: 20 עוגיות אמסטרדם

סוג: חלבי

רכיבים

כוס (140 ג’) קמח לבן

רבע כוס (35 ג’) אבקת קקאו

רבע כפית אבקת סודה לשתיה

50 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (יש להוציא את החמאה מהמקרר לפחות כחצי שעה לפני)

4 כפות שמן קנולה

5 כפות סוכר חום כהה*

1 ביצה

רבע כוס (50 ג’) שוקולד צ’יפס

חפיסת שוקולד לבן (100 ג’)

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

-מערבבים בקערה: קמח, קקאו וסודה לשתיה.

-בקערה נפרדת מערבבים בעזרת מיקסר ידני במשך כדקה: חמאה, שמן וסוכר חום.

-מוסיפים ביצה ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת בצקית רכה ואחידה. בסוף מוסיפים שוקולד צ’יפס ומערבבים קלות.

-מכניסים את הקערה עם הבצק למקפיא למשך 15-20 דקות, עד שהבצק מתייצב וניתן להכין ממנו כדורים בקלות.

-בעזרת הידיים יוצרים מהבצק כדורים בעובי 2.5-3 ס”מ. מטמינים בכל כדור קובית שוקולד לבן ומכסים בבצק (מתקבלת עוגית שוקולד מבלי שרואים את השוקולד הלבן).

-מניחים במרווחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 11-12 דקות.

הפעל טיימר (11 דק’)
+
טיימר פועל
טיפים והערות

*לשדרוג הטעם אפשר להוסיף לתערובת קמצוץ מלח וכפית תמצית וניל.

*הסוכר החום מעניק לעוגיות מרקם שונה ורך יותר אבל אם נתקעתם בלי-  אפשר להשתמש בסוכר לבן.

עוגיות אמסטרדם

ראו גם
דג אמנון בעשבי תיבולדג אמנון בעשבי תיבול
טופו בתנור טופו בתנור
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
עטרת (15:58 2.06.2024)

היי אפרת, תודה על האתר, אני נהנית ממנו מאוד!
כשהכנתי את העוגיות השוקולד הלבן לא נמס באפייה, כלומר הקוביות נשארו שלמות כמו שהיו לפני האפייה. ניסיתי להאריך את זמן האפייה ולהעלות את הטמפ’, אבל זה רק ייבש את העוגיות והשוקולד עדיין לא נמס…יש לך רעיון מה אפשר לעשות?
(השתמשתי בכוסות מדידה לכל הרכיבים שזה רלוונטי להם ובהתחלה אפיתי לפי הטמפ’ ומשך הזמן שכתובים במתכון. השוקולד לא היה קפוא או משהו כזה)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:41 2.06.2024)

היי עטרת,
לגבי השוקולד, זה כנראה קשור לסוג השוקולד.
נתקלתי בכאלה שנמסו יותר וכאלה שלא נמסו בכלל.
בכל מקרה גם אם השוקולד נמס לאחר קירור הוא מתקשה בחזרה.
אם יש לך מיקרוגל תנסי לחמם עוגיה אחת כמה שניות במיקרוגל, אולי זה יעזור להמיס את השוקולד שבפנים.

avatar
עטרת (17:47 2.06.2024)

תודה רבה

avatar
דנה (08:55 28.04.2024)

היי אפרת, הבצק (גם אחרי המקפיא) נשאר מאוד דביק וקשה לעבוד איתו.
(נדבק לידיים). מה יכולה להיות הסיבה ? תודה רבה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:26 28.04.2024)

היי דנה,
אולי השתמשת בכוס קטנה מידי?

avatar
דנה (15:33 28.04.2024)

לא , כוס מדידה רגילה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:23 28.04.2024)

אז תנסי לשטח את התערובת בתבנית ואז להקפיא.

avatar
דנה (17:24 28.04.2024)

אוקיי.
תודה רבה !
מאוד אוהבת את האתר שלך ומעריכה את זה שאת תמיד עונה :))

avatar
נגה ניניו (06:45 27.04.2024)

מה הייתי עושה בלעדיך מתכונים פשוט מושלמים
שאלה-אפשר עם חצי חבילה של שוקולד לבן? ואפשר בלי הסוכר החום אלה עם סוכר לבן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:18 27.04.2024)

כן לשתי השאלות:)

avatar
חני (12:14 22.03.2024)

הי אפרת , האם ניתן להחליף את השמן קנולה בשמן זית? תודה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:22 22.03.2024)

רק אם אין לך שמן אחר ורצוי שלשמן זית יהיה טעם מעודן ולא חזק מידי:)

avatar
חני (12:27 22.03.2024)

תודה על התגובה המהירה!
אכן יש לי שמן זית מעודן מיוחד לאפיה

avatar
אנונימי (22:21 25.01.2024)

לא היה לי סוכר חום אז השתמשתי בסוכר לבן שעירבבתי עם חצי כף סילאן ויצא מעולה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:09 26.01.2024)

מעולה🙂
תודה על השיתוף

avatar
צליל ממן (02:23 11.01.2024)

היי אפרת,
הכנתי את העוגיות והכפלתי כמויות- יצאו מעולההההההה
שאלה- אם אני רוצה להכין בכמות כפולה מהמתכון עוגה אחת גדולה, מה זמן האפייה הדרוש?
תודה 🙏🏻💙

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:07 11.01.2024)

היי צליל,
שמחה שיצא טעים:)
אני חושבת שבסביבות 20-28 דקות אבל כדאי לבדוק עם קיסם ולנעוץ בכמה מקומות במרכז העוגה. אם יוצא יבש אז זה מוכן.

avatar
נעם (20:46 9.01.2024)

וואו יצא מצוין! תודה!
הכנתי בטוסטר אובן, על חום קצת יותר נמוך ורק 9 דקות, וואו מושלם וקליל.

עוגיות אמסטרדם
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:24 10.01.2024)

נראה מעולה💜
תודה על השיתוף!

avatar
אורטל (19:34 1.01.2024)

שלום כמה קמח וקקאו לשים אם יש לי רק כוס חד פעמי שתיה חמה למדידה??

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:02 1.01.2024)

מה הנפח של הכוס? יש כל מיני גדלים של כוסות לשתיה חמה.
תראי מה רשום על האריזה

avatar
אורטל (08:35 4.01.2024)

כתוב על האריזה 8oz

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:43 4.01.2024)

לא מכירה אבל לפי מה שבדקתי בגוגל זה בסדר.

avatar
אשירה פז (16:48 20.12.2023)

אפשר להכין עוגיות אמסטרדם בלי שוקולד לבן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:01 20.12.2023)

כן, אלה יהיו עוגיות שוקולד רגילות.

avatar
חן (14:24 29.11.2023)

יצא מעולה! עשיתי עם קמח 80%, סוכר לבן – ויצא מצויין!
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:52 29.11.2023)

שמחה שיצא טעים🙂
תודה לך שחזרת לשתף!

avatar
דינה (12:48 20.11.2023)

טוב, לא התאפקתי והכנתי עם סוכר חום רגיל וקמח תמי כתום רב תכליתי. יצא אמאלה ואבאלה! 🤩 אין מילים. מה הייתי עושה בלעדיך? מצרפת תמונה. אגב, היה ממש קל לעבוד עם הבצק, הוא נוח כמו פלסטלינה. לגבי הטעם – כאמור, נפלא. אפיתי 12 דקות בדיוק.

עוגיות אמסטרדם
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:57 20.11.2023)

נראה מעולה❤️
תודה דינה

avatar
דינה (10:26 20.11.2023)

היי אפרת, תיכף אנסה להכין עם קמח תמי רב תכליתי🙂 אעדכן! השאלה אם מתאים פה סוכר קוקוס. הוא מאד כהה. לדעתך אפשרי או שיפגע בטעם? תודה מראש, דינה

avatar
שרה (17:43 17.10.2023)

מה אפשר לשים במקום חמאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:52 17.10.2023)

היי
אפשר לשים את החלק המוצק של קרם קוקוס במקום.

avatar
שיראל (16:03 29.08.2023)

טעים ברמות😍!!! העוגיות יצאו חלומיות😋. אבל הבצק היה דביק מה לעשות ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:57 29.08.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
חשוב לדייק בכמויות ולהשתמש בכוס מדידה בנפח 240 מל. אפשר לעבוד על משטח מקומח או להוסיף קצת קמח אם יוצא מאד דביק.

avatar
אור (18:21 8.08.2023)

יצא טעים ברמות!
אחרי 12 דק היה נראה לי עוד ממש רך ו”חי” אז השארתי עוד קצת, ועדיין בקצוות זה קצת רך ממה שציפיתי..אבל טעים מאוד מאוד. תודה רבה על המתכון!

עוגיות אמסטרדם
avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:51 8.08.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
אור (15:11 26.07.2023)

היי אפרת, האם אפשר בלי מיקסר ידני? לערבב לבד? תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:55 26.07.2023)

היי
אפשר אבל פחות מומלץ כי הבצק יצא פחות נוח לעבודה.

avatar
לבנת (20:15 18.07.2023)

שלום אפרת,
ניתן להשתמש בפרלין לבן פרווה במקום שוקולד לבן..? יצא נוזלי לפי דעתך..?
השוקולד הלבן מתקשה כשהעוגיה מתקררת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:56 18.07.2023)

היי
אפשר אבל אז המילוי יצא קשה יותר. השוקולד מתקשה עם הקירור.

avatar
תמר (12:38 14.07.2023)

היי, האם אפשר להשתמש בקקאו דל שומן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:38 14.07.2023)

היי
אפשר(:

avatar
אביגיל (23:39 6.07.2023)

היי עדיף סוכר לבן או דמררה? תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:35 7.07.2023)

עדיף סוכר חום כהה. אם אין- דמררה.

avatar
אביגיל (13:29 9.07.2023)

תודה רבה לך! יצא חבל על הזמן גם עם דמררה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:47 9.07.2023)

איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊

avatar
... (09:11 17.05.2023)

אפשר במקום קובית שוקולד לבן שוקולד צ’יפס לבן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:17 17.05.2023)

אפשר, אבל אז לא יהיה מילוי שוקולד בתוך העוגיה.

avatar
... (23:41 18.05.2023)

הכוונה שהמילוי יהיה במקום קוביית שוקולד לבנה כמה שוקולד צ’יפס לבן…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:09 19.05.2023)

עם שוקולד ציפס לא ניתן לעשות מילוי כמו עם קוביית שוקולד.

avatar
ספיר (17:24 15.05.2023)

יש לכם מתכונים ממש טעימים!! תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:22 15.05.2023)

שמחה מאד לשמוע🙂

avatar
תמר (12:27 12.05.2023)

היי,
תודה על המתכונים המדהימים!!
למה כתוב כוס (140 ג’) קמח לבן, כוס זה לא 240 ג’?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:39 12.05.2023)

היי
כוס קמח שוקלת 140 גרם. לעומת זאת כוס מדידה היא בנפח 240 מ”ל. כל חומר שוקל אחרת- למשל כוס מדידה בנפח 250 מל מכילה 200 גרם סוכר ו140 גרם קמח.

avatar
תמר (12:41 12.05.2023)

הבנתי את הטעות שלי. תודה רבה על המענה המהיר!

avatar
הודיה מליחי (19:41 22.02.2023)

יש אפשרות לדלל או לערבב את השוקולד הלבן עם משהו (אולי חלב) כדי שגם בהמשך הוא לא יתקשה?
(גם אם נצטרך להקפיא את השוקולד לפני שמכניסים לעוגיה כדי שנוכל לעבוד איתו)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:43 22.02.2023)

היי,
לא בטוחה שהבנתי את השאלה, למה את צריכה לגרום לשוקולד לא להתקשות?
הכי קל לעבוד עם השוקולד כשהוא בצורת קובייה מוצקה- לעטוף בבצק ולגלגל.

avatar
הודיה מליחי (20:54 22.02.2023)

נכון, אבל אני רוצה שהוא יהיה רך גם כשהוא קר.
ומן הסתם שאם הוא רך אחרי שהעוגיה מתקררת אז הוא יהיה רך לפני שמכניסים אותו לתוך העוגיה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:38 22.02.2023)

הבנתי. כדאי לדעת שלא כל שוקולד שהיה נוזלי יחסית לפני האפייה יישאר נוזלי לאחר אפייה וקירור.
אני חושבת שאפשר להכין גנאש שוקולד לבן, להכניס לתבניות פוטיפור קטנטנות או תבניות קרח קטנות ולהקפיא. לאחר הקפאה ניתן להשתמש בשוקולד למילוי.
בהצלחה(:

avatar
הודיה מליחי (21:47 22.02.2023)

תודה רבה רבה!
האתר שלך נותן תקוה לכאלו שלא אוהבות מטבח.. כמוני למשל…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:47 22.02.2023)

שמחה מאד לשמוע❤

avatar
צ (10:08 21.07.2023)

איך מכינים גנאש?
פעם שניה שהולכת להכין כי הן מושלמות,
כיף שאפשר להתייעץ איתך על כל שאלה, בכללי המתכונים כתובים כ”כ ברור ויש מענה גם למי שלא יודע/ת לגעת במטבח
תודה רבה, תבורכי❣️

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:12 21.07.2023)

היי
מצורף מתכון לגנאש🩷

avatar
צ (15:41 31.07.2023)

הי,
תודה על התשובה,
הכנתי בנתיים ללא הגנאש,
והכל נחטף מיד
בהזדמנות אחרת אכין עם גנאש
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:19 31.07.2023)

שמחה שהתחסל😊🩷

avatar
מעיין קריגר (17:09 6.02.2023)

שלום אפרת האם אפשר שוקולד חום במקום שוקולד לבן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:52 6.02.2023)

כן, אפשר(:

avatar
נעמי (21:14 3.01.2023)

הי אפרת ותודה רבה.
לפרווה כתבת שאפשר שמן קוקוס כמה כפות שמן? והאם שמן קנולה גם עובד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:50 3.01.2023)

היי,
יש לשים 4-5 כפות שמן קוקוס.
שמן קנולה פחות מומלץ כי המרקם יהיה קשה יותר מבפנים.

avatar
עדי😍 (16:50 28.12.2022)

שלום אפרת😜 אפשר להכין את העוגיה מקמח כרגיל ללא גלוטן? נסית את זה?
תמיד שאני שמה סודה לשתיה יוצא טעם מוזר.. עדיף לשים א. אפיה? (ראיתי את התגובה אבל לא הבנתי ממש..) תודה רבה על האתר הנפלא!!❤❤❤

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:23 28.12.2022)

היי,
לא ניסיתי במתכון הזה, אבל לא אמורה להיות בעיה עם קמח לל”ג (אם כי כמובן שהטעם והמרקם ישתנו מעט).
את משתמשת בסודה לשתייה טובה ובתוקף? לא ישנה?
את יכולה להחליף את הסודה לשתייה בשליש כפית אבקת אפייה, המרקם עשוי להיות פחות רך ועוגתי מבפנים.
שמחה שאת נהנית מהאתר❤

avatar
שירה (14:00 22.12.2022)

היי
אפשר לישתמש במקום בסוכר חום בסכור לבן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:53 22.12.2022)

היי,
אפשר אם אין לך סוכר חום. זה ישפיע קצת על המרקם.

avatar
פ. רייסנר (18:20 5.12.2022)

היי אפרת
למה קוראים לזה עוגיות אמסטרדם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:25 5.12.2022)

היי,
שאלה מקסימה(:
העוגייה מפורסמת בזכות מאפייה ידועה באמסטרדם שבה הוכנו במקור העוגיות הללו.

avatar
דבורה (16:41 22.11.2022)

היי אשמח לדעת אם אפשר החליף את החמאה בשמן?? מחפשת מתכון פרווה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:43 22.11.2022)

היי,
אני לא חושבת שיצא מוצלח עם שמן בלבד, המרקם יהיה שונה.
אם יש לך שמן קוקוס אפשר להשתמש בו במקום חמאה (בחלק המוצק שלו).

avatar
נועה (14:50 7.11.2022)

אני רואה שבחפיסת שוקולד לבן יש 80 גרם.. כמה זה קריטי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:24 7.11.2022)

זה לא קריטי,
אם לא יישאר לך שוקולד למילוי בכמה עוגיות תוכלי למלא בשוקולד חלב או לוותר על המילוי.

avatar
ברכה (18:59 25.10.2022)

הי אפרת

הכנתי את העוגיות ויצא מושלם!
הכל התחסל באותו יום!
ממש מתכון מעולה!!!
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:09 25.10.2022)

איזה כיף שאהבתם את המתכון ושהתחסל🌺

avatar
שיר (18:44 20.09.2022)

היי, רציתי לדעת כמה זמן העוגיות האלה נשמרות בחוץ? תודה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:29 20.09.2022)

היי,
מומלץ לשמור את העוגיות במקום מוצל בקופסה אטומה כיומיים. מעבר לכך- כדאי לשמור במקרר.

avatar
דבי (16:58 20.09.2022)

שלום וברכה!
ראיתי מתכון באנגלית לעוגיות שבמרכזן מרמלדה או משהו כמו ריבה אולי.
ואין במרכיבים אבקת אפייה ולא סודה לשתיה.
ייתכן, או שיש טעות?
המרכיבים הם 125 גר’ חמאה מרוככת, 65 גר’ גולדן קסטר שוגר (GOLDEN CASTER SUGER) ,
125 גר’ קמח רגיל
חצי כפית וניל טהור (PURE VANILLA EXTRACT)
30 גר’ מרמלדה או משהו. (ROWAN BERRY MARMALADE)
אין במתכון אבקת אפייה, נכון?
אגב, את יודעת מה זה: GOLDEN CASTER SUGER
ושאר הדברים באנגלית?
תודה בכל אופן!
שנה טובה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:36 20.09.2022)

היי דבי,
יש עוגיות שאין בהן צורך באבקת אפייה, כמו עוגיות חמאה פריכות. בכל מקרה זה לא מתכון שלי או שאני מכירה כך שאין לי אפשרות לדעת יותר מכך.
לגבי המוצרים במתכון אני לא התנסיתי בהם, אבל הנה המידע שמצאתי עליהם:
golden sugar ששאלת לגביו הוא סוכר דק בטעם מעט קרמלי, מזכיר סוכר חום רק פחות דחוס ויותר דק.
rowan berry marmalade זו ריבה במרקם של מרמלדה שעשויה מפירות מסוגים שונים.
שנה טובה ומתוקה(:

avatar
אני (17:34 28.08.2022)

היי אני רוצה להכין אבל אין לי חמאה…
אפשר להחליף בשמן?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:30 28.08.2022)

היי,
אני לא חושבת שיצא מוצלח עם שמן בלבד, המרקם יהיה שונה.

avatar
ע ניעמכעהיצחיוח (20:55 11.08.2022)

יאמייייייייייי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:25 11.08.2022)

שמחה שאהבת את המתכון🌺

avatar
ציפורה ציפרה (21:13 10.08.2022)

אפרת דחוף חייבים שוקולד ציפס הוא שוקולד רגיל ואפשר שוקולד חום

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:25 10.08.2022)

היי,
לא חייב שוקולד צ’יפס אבל זה מאד מוסיף.
אם יש לך שוקולד חלב את יכולה לחתוך אותו לקוביות קטנות ולהשתמש בו במקום שוקולד צ’יפס.
אם התכוונת להחליף את השוקולד הלבן בחום- זה גם אפשרי.

avatar
מור דאהן (22:27 9.08.2022)

היי,נראה טוב!
אין לי כרגע סודה לשתייה ורציתי להכין עכשיו כי אנחנו צריכים את העוגיות למחר מוקדם בבוקר, אפשר לוותר או שזה נחוץ? ואפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא?
תודה רבה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:35 9.08.2022)

היי,
אפשר לוותר על סודה לשתייה ולשים שליש-חצי כפית אבקת אפייה במקום. אך המרקם ישתנה ויהיה פחות רך מבפנים.
אפשר להשתמש בקמח מלא, גם זה ישפיע על המרקם.

avatar
נעמה (16:04 8.08.2022)

היי הכנתי אתמול את המתכון זה ממש טעים ממליצה
אבל היה קצת בעיה במתכון עצמו למעלה יש חומרים שכתוב באופן ההכנה ולא ברשימה של החומרים כמו באיך מכינים כתוב לשים סוכר לבן וסוכר חום ברשימה למעלה לא כתוב סוכר לבן אז מה הכמות להשים… והיה עוד כמה טעויות כאלה אממ אני ממליצה לעבור על המתכון ולתקן אותו כדי שיהיה יותר נוח לשימוש תודה ענקית אני קבוע משתמשת פה באתר הוא מדהים!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:42 8.08.2022)

היי נעמה,
שמחה מאד שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח!
תיקנתי את אי הדיוקים במתכון, תודה על ההארה😊

avatar
סמדר (00:48 8.08.2022)

יצא מהמם וטעים, רך ומקסים! !
יש לי בעיה עם הסודה לשתיה: כל פעם שאני משתמשת בה, כנראה שאני לא יודעת לערבב טוב (למרות שערבבתי המוון) היו לי כמה עוגיות שהרגשנו בהם טעם מוזר-מלוח-מגעיל כזה, של הסודה לשתיה.. יש לך רעיון מה לעשות שזה לא יקרה (באף מתכון..)?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:26 8.08.2022)

היי,
איזה כיף שיצא מוצלח!
הסודה לשתייה טובה ובתוקף? הטעם המורגש שלה קורה בעיקר כשהיא ישנה.
ועוד משהו- חשוב לדייק בכמות הסודה ולא לשים יותר מהכתוב במתכון.

avatar
יפית (23:19 4.08.2022)

היי.
אין לי שוקולד חלב, רק מריר. זה בסדר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:15 5.08.2022)

היי,
אפשר להמיר את השוקולד הלבן במריר, פשוט הלבן קצת יותר רך וגם יותר טעים(:

avatar
תכלת (16:40 4.08.2022)

משום מה העוגיות נשארו בצורה העגולה שלהם ולא התרחבו או משהו כזה
וגם הם די יבשות בפנים ושמתי 11 דקות גם השוקולד בפנים לא נמס 🙁

עוגיות אמסטרדם
avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:23 4.08.2022)

היי,
מהתמונה נראה שיצא לך אכן מעט יבש.
יכולות להיות כמה סיבות:
-חוסר דיוק בכמויות או שימוש בכוס שאינה כוס מדידה
-שימוש בביצה קטנה
-שימוש בסוכר לבן במקום חום
-יצירת עוגיות קטנות מדי
-אפייה על חום גבוה מהדרוש
-אפייה בתכנית טורבו ולא קו עליון ותחתון
אגב, השוקולד נמס באפייה אך לא נהפך לנוזלי ממש, ולאחר קירור הוא מתקשה.
מקווה שעזרתי…

avatar
שושי (16:25 2.08.2022)

היי, הכנתי את העוגיות הם יצאו מצוינות אך התאכזבתי מאד שהשוקולד בפנים לא נזל כמו בתמונה
הקוביות שוקולד נשארו כמעט באותו מצב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:40 2.08.2022)

היי שושי,
איזה כיף שיצא טעים(:
בתמונה העוגיות צולמו בעודן חמות- לכן השוקולד עדיין נוזלי.
אם את אוהבת שוקולד נוזלי בעוגייה תחממי את העוגיות כמה דקות בתנור (על 170 מעלות) ותגישי אותן חמימות.

avatar
שושי (01:55 3.08.2022)

תודה על תשובתך
חציתי את העוגיה מיד כשיצאה מהתנור והשוקולד לא היה נוזלי
ממש חבל עד שהכנתי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:23 3.08.2022)

יכול להיות שאת התכוננת לשוקולד נוזלי לחלוטין שנשפך מהעוגייה?
זה לא אמור להיות נוזלי לגמרי, תוכלי לראות זאת גם בתמונות (גם לא כתבתי שאמור לצאת כך).
בכל מקרה תוכלי לחמם את העוגייה כפי שכתבתי לך קודם כדי שהשוקולד לא יהיה קשה.

avatar
נעמה (17:30 1.08.2022)

הי, מה אפשר לשים במקום סודה לשתייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:43 1.08.2022)

היי,
אפשר לשים חצי כפית אבקת אפייה במקום. המרקם ישתנה מעט ויהיה פחות רך מבפנים.

avatar
שיר (14:58 1.08.2022)

קמח כוסמין לבן? זה מה שיש לי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:28 1.08.2022)

היי,
אפשר, יהיה שינוי קל במרקם (יותר דחוס).

avatar
נעמי (19:03 31.07.2022)

היי
יצא מצוין, טעים מאדד!!!!!!
נ.ב. העוגיות לא כ”כ השתטחו.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:21 31.07.2022)

היי,
איזה כיף שיצא מוצלח❤
העוגיות אמורות להשתטח אבל לא מאד(:

avatar
יפעת (20:04 25.07.2022)

היי, אפשר שוקולית במקום קקאו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:47 25.07.2022)

היי,
עם שוקולית יצא פחות מוצלח גם מבחינת הטעם וגם במרקם.
אפשר לנסות לשים במקום קקאו כף ממרח שוקולד וכף גדושה שוקולית.

avatar
יפעת (13:00 26.07.2022)

האם זמני האפיה משתנים אם אני מכפילה בשתיים את העוגיות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:18 26.07.2022)

היי,
זמן האפייה לא אמור להשתנות כל עוד גודל העוגיות נשאר זהה(:

avatar
ענת (22:41 24.07.2022)

יעבוד עם מרגרינה או שמן קוקוס?
נשמע פצצה, מחכה כבר להכין…..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:27 24.07.2022)

היי,
אפשר להשתמש בשמן קוקוס (עדיף) או מחמאה/מרגרינה, אבל חייבת לומר שעם חמאה יוצא הכי מוצלח(:

avatar
ענת (23:30 24.07.2022)

ברררור
אבל יש לי אלרגית בבית….
תודה על התגובה המהירה
רצה להכין…..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:28 25.07.2022)

בהצלחה❤

avatar
דור (16:23 24.07.2022)

אני ילדה, בת אחת עשרה
המתכונים שלך מדהימים ונדירים!
המשפחה מרוצה מאוד שנכנסתי למטבח, הכנתי כבר כעשרה מהמתכונים שלך!
תודה רבה, המשיכי לעשות טוב לכולם❤️

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:37 24.07.2022)

היי,
כל הכבוד לך, אלופה! שמחה שאתם נהנים מהאתר, תודה על השיתוף❤

avatar
Gideon Mandel (13:03 22.07.2022)

תודה על המתכון. האם אפשר להקפיא את העוגיות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:42 22.07.2022)

היי,
אפשר להקפיא אבל המרקם ישתנה לאחר הפשרה. העוגיות במיטבן ביום-יומיים הראשונים לאחר ההכנה.

avatar
תמר (10:05 22.07.2022)

היי אפרת, זה כבר מוחלט אצלי שכללללל המתכונים דרך האתר שלך (אוי ואבוי לי כשהאינטרנט ייתקע.. מה אכין? חח). הכל יוצא טעים ומקצועי. לא מורגש שהכנתי פעם ראשונה. הכל נגמר ואני, כבר מכינה עוד כמות מוכפלת…
אז ממש תודה.
שאלתי: אם אין לי שמן קנולה-מהן האופציות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:14 22.07.2022)

היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים! תודה על הפרגון🌺
אפשר לשים סה”כ 110 גרם חמאה, המרקם ישתנה מעט.
אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה(:

avatar
תמר (08:57 22.07.2022)

היי אפרת
אין לי שוקולד לבן ולא שוקולד ציפס , רק שוקולד מריר או חלב , מה אפשר לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:07 22.07.2022)

היי,
את יכולה להמיר את השוקולד צ’יפס בשוקולד חלב קצוץ לחתיכות קטנות או לוותר עליו.
במקום שוקולד לבן אפשר לשים קוביות שוקולד חלב (טעים יותר ממריר).

avatar
בקי (20:27 21.07.2022)

הי אפרת! האם אני יכולה להשתמש בקמח כוסמין לבן או בקמח 80%,במקום הקמח הלבן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:03 21.07.2022)

היי,
עדיף להשתמש בקמח כוסמין לבן כדי שהמרקם לא יצא כבד מאד.

avatar
מוריה (17:03 21.07.2022)

ראשית אין כמו האתר שלך
המתכונים הכי טעימים והכי קלים
לא ראיתי במתכון כמה סוכר לבן ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:36 21.07.2022)

היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
אם יש לך סוכר חום- שימי 5 כפות כפי שכתוב, אם אין לך- שימי 5 כפות סוכר לבן.
בהצלחה!

avatar
גלי (10:43 21.07.2022)

אני אוהבת לשקול כל עוגייה שיצאו אחידות, יש לך מושג כמה גרם כל עוגייה צריכה להיות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:36 21.07.2022)

היי,
מעריכה שבסביבות 30 גרם לעוגייה.

avatar
אודיה (10:32 21.07.2022)

קמח כוסמין מלא, שייך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:27 21.07.2022)

היי,
עם קמח כוסמין מלא יצא הרבה פחות מוצלח.
עדיף לשלב חצי כמות קמח לבן.

avatar
דבי (09:48 21.07.2022)

מתחשק להכין!
מניחה שאפשר גם מרגרינה וגם שוקולד מריר למילוי, נכון?
תודה ושבת שלום!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:25 21.07.2022)

היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
אפשר לעשות את השינויים הנ”ל אבל אני חייבת להגיד שזה יצא פחות טעים😊

לקריאת כל התגובות