שום דבר לא נמצא

זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות

מס’ מנות: 12 עוגיות גדולות

סוג: חלבי

רכיבים

75 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (יש להוציא את החמאה מהמקרר לפחות כחצי שעה לפני)

4 כפות סוכר חום כהה

1 ביצה גדולה

כוס ורבע (175 ג’) קמח לבן

כף אבקת שוקולית

רבע כפית אבקת סודה לשתיה

למילוי: ממרח השחר העולה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-בעזרת כף קפיצית או שתי כפיות משומנות, יוצרים כדורים בגודל כפית של ממרח השחר ומסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה ומשטחים מעט. מכניסים למקפיא למינימום חצי שעה.

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

-מערבבים בקערת מיקסר (וו גיטרה): חמאה עם סוכר חום. מוסיפים ביצה ומערבבים. מוסיפים קמח, שוקולית ואבקת סודה לשתיה ומערבבים עד לקבלת תערובת בצקית רכה ואחידה (אם הבצק יבש/פירורי יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).

-בעזרת הידיים יוצרים מהבצק כדורים בעובי 2.5-3 ס”מ. מטמינים בכל כדור עיגול ממרח שהקפאנו ומכסים בבצק (מתקבלת עוגית שוקולד מבלי שרואים את המילוי).

-מניחים במרווחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 15-17 דקות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

ראו גם
אורז וכנפיים בצ’יליאורז וכנפיים בצ’ילי
עוגה בחושה עם לוטוס עוגה בחושה עם לוטוס
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אורית (17:09 21.04.2025)

אפשר להחליף לשמן וסוכר לבן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:14 22.04.2025)

אפשר לשים סוכר לבן.
לגבי השמן, לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר לשים קצת יותר מרבע כוס שמן אבל בכל אופן עם חמאה יוצא יותר מוצלח:)