זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות
מס’ מנות: 12 עוגיות גדולות
סוג: חלבי
75 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (יש להוציא את החמאה מהמקרר לפחות כחצי שעה לפני)
4 כפות סוכר חום כהה
1 ביצה גדולה
כוס ורבע (175 ג’) קמח לבן
כף אבקת שוקולית
רבע כפית אבקת סודה לשתיה
למילוי: ממרח השחר העולה
-בעזרת כף קפיצית או שתי כפיות משומנות, יוצרים כדורים בגודל כפית של ממרח השחר ומסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה ומשטחים מעט. מכניסים למקפיא למינימום חצי שעה.
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
-מערבבים בקערת מיקסר (וו גיטרה): חמאה עם סוכר חום. מוסיפים ביצה ומערבבים. מוסיפים קמח, שוקולית ואבקת סודה לשתיה ומערבבים עד לקבלת תערובת בצקית רכה ואחידה (אם הבצק יבש/פירורי יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).
-בעזרת הידיים יוצרים מהבצק כדורים בעובי 2.5-3 ס”מ. מטמינים בכל כדור עיגול ממרח שהקפאנו ומכסים בבצק (מתקבלת עוגית שוקולד מבלי שרואים את המילוי).
-מניחים במרווחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 15-17 דקות.
אפשר להחליף לשמן וסוכר לבן?
אפשר לשים סוכר לבן.
לגבי השמן, לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר לשים קצת יותר מרבע כוס שמן אבל בכל אופן עם חמאה יוצא יותר מוצלח:)