זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 17-20 דקות
מס’ מנות: כ-30 עוגיות
סוג: פרווה
רכיבים
2 כוסות (280 ג') קמח לבן
4 כפות (40 ג') קורנפלור (או קמח לבן)
כפית (5 ג') אבקת אפיה
שליש כוס (66 ג') סוכר
כוס (120 ג') אגוזים טחונים
חצי כוס (120 מ"ל) שמן
ביצה גדולה
כפית תמצית וניל
*אבקת סוכר לפיזור מעל (לא חובה)
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית רכה ואחידה (מתחילים לערבב עם כף ואח"כ עם הידיים. אם התערובת מתפוררת יש להוסיף 1-2 כפות מים לפי הצורך).
-יוצרים כדורים קטנים, מניחים בתבנית על נייר האפיה ומשטחים לעוגיות בקוטר כ-4 ס"מ (עובי כ-8 מ"מ).
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 17-20 דקות, עד להזהבה.
-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות פריכות לאחר קירור מוחלט).
*מומלץ לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה.
- עוגיות תבלינים |
- עוגיות טחינה ושוקולד |
- עוגיות טחינה ודבש |
- עוגיות קפה עם שוקולד |
- עוגיות פיצוחים |
- עוגיות עבאדי
תגובות
היי כמו תמיד, רומצים מתכון קל וטעים נכנסים לפה:)
יצאו טעימות ולא רכות- כמו שאני אוהבת😊
אגב, את כל המתכוניםשלך אני עושה עם קמחים מלאים/ כוסמין ויוצא מעולה
נראה מצויין! שמחה לשמע, תודה רבה שעידכנת 😘
היי, אם אני רוצה להוסיף שוקולד מריר קצוץ, אז כמה לשים? ובאיזה שלב?
היי יפעת,
תוכלי להוסיף בין 1/4-1/3 כוס שוקולד מריר קצוץ, ותוסיפי יחד עם האגוזים לבלילה 🙂
עוגיות נדירות! לא היה לי הרבה אגוזים אז שמתי חצי כוס הוספתי שוקולד מריר מגורד (חצי חב\') רבע כפית קינמון קצת קוקוס ובגלל שהתערובת הייתה יבשה עוד כמה כפות מים.. מומלץ להכפיל מתחסל תוך שנייה!!תודה אפרת על עוד מתכון קל וטעים ביותר..
תודה רבה על השיתוף ליטל! 🙂
שמחה לקרוא שאת נהנת ❤️
עוגיות מצוינות! גם אני החלפתי חצי מכמות הקמח בכוסמין 80% וכן חלק מהאגוזים בשקדים. יצא מעולה. תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה רחל
פשוט מעולה והריח בבית זה וואו ✨
למי שאוהב עוגיות טיפה יבשות עם התה זה מושלם
* לא שמתי קור פלור כי לא היה לי , קמח שמתי חזי לבן חצי כוסמין ו2 כפיות אבקת אפיה
כיף גדול תודה רבה❤️
תודה אדר 🙂
שלום
האם אפשרי להחליף את האגוזים בפקאנים?
כן.
האם ניתן להמיר את השמן בחמאה
אפשר לשים 100 גרם חמאה.
תודה על המתכון, לגבי הכוס אגוזים, אמורים לטחון ולמלא כוס, במה שטחנו?
כן. זה אמור לצאת כוס אגוזים לאחר שנטחנו.
היי, רציתי לשאול באיזה סוג אגוזים מדובר? (שקדים,קשיו,מלך)
אגוזי מלך.
האם אפשר במקום סוכר לשים מיפל טבעי ? ואם כן כמה?
אני מניחה שאפשר לשים שליש כוס מייפל טבעי. בגלל שזה ירטיב את התערובת אני ממליצה להשתמש בביצה קטנה.
היי אפרת
האם מתאים להוסיף למתכון קצת שוקוצ\'יפס?
אשמח לתשובה מהירה, התחלתי להכין…
סליחה ראיתי עכשיו.
הייתי הולכת על שוקולד קצוץ דק או שוקולד מגורד אבל אפשר גם שוקולד צ'יפס.
האם ניתן להוסיף אבקת קינמון וכמה?, אפשר להוסיף קוקוס טחון וכמה? והאם זה תלוי אחד בשני ( אם אני שמה אחד אז זה משנה את הכמות של הקוקוס או משהו מהמתכון)?
אפשר להוסיף כחצי כפית אבקת קינמון וכרבע כוס קוקוס טחון (אין תלות אחד בשני).
יצא ממש טעים שילבתי כוס קמח כוסמין וכוס קמח רגיל והוספתי כפית אפיה והפחתתי קצת בסוכר שמתי רבע כוס אנחנו לא אוהבים מתוק
יצא טעים
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אורנה
אין לי אבקת אפייה בבית, אפשר לשים קמח תופח במקום הקמח לבן? ואם כן, כמה כוסות?
אפשר לשים כוס קמח תופח וכוס קמח רגיל.
עוגיות מצוינות וקלות במיוחד!
תודה רבה על מתכונים מדהימים:)
תודה אלישבע 🌺
שבת שלום!
קמח כוסמין מלא מתאים למתכון?
אני חושבת שכן.
שלום אפרת, במה אפשר להחליף את האגוזים? רוצה לעשות אבל אין לי כרגע אגוזים/שקדים
תודה
היי מלכה,
תכיני בלי האגוזים ותשתמשי בביצה קטנה (M) אם יש לך.
תודה אפרת
שבת חמימה וברוכה
האם ניתן להחלחף את האגוזים הטחונים בשקדים טחונים?
אני חושבת שכן אבל רצוי שהשקדים לא יהיה ממש טחונים לאבקה אלא קצת יותר גס.
דווקא נשמע טוב