זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 17-20 דקות
מס’ מנות: כ-30 עוגיות
סוג: פרווה
2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
4 כפות (40 ג’) קורנפלור (או קמח לבן)
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
שליש כוס (66 ג’) סוכר
כוס (120 ג’) אגוזים טחונים
חצי כוס (120 מ”ל) שמן
ביצה גדולה
כפית תמצית וניל
*אבקת סוכר לפיזור מעל (לא חובה)
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית רכה ואחידה (מתחילים לערבב עם כף ואח”כ עם הידיים. אם התערובת מתפוררת יש להוסיף 1-2 כפות מים לפי הצורך).
-יוצרים כדורים קטנים, מניחים בתבנית על נייר האפיה ומשטחים לעוגיות בקוטר כ-4 ס”מ (עובי כ-8 מ”מ).
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 17-20 דקות, עד להזהבה.
-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות פריכות לאחר קירור מוחלט).
*מומלץ לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה.
- עוגת עוגיה |
- עוגיות רייבה |
- עוגיות שוקולד צ’יפס |
- סהרוני שקדים |
- עוגת פצפוצי שוקולד |
- עוגיות בראוניז
באיזה כוס את משתמשת?
240 מ”ל
האם ניתן להחליף את הקורנפלור בקמח תפו”א?
נראה לי שכן.
וואו!!!
לא נשאר לי לשים בצד…
כל רגע מישהו בא לקחת עוד ועוד…
מושלם כמו כל המתכונים שלך- קל, מהיר וטעים במיוחד
תודה👍👍
תודה חנה❤️
הי אפרת, נראה מתכון טעים!
האם אפשר להחליף את הביצה במשהו אחר?
היי,
שמחה שאהבת(:
יתכן ואפשר להחליף את הביצה בכ-2 כפות רסק תפוחים או 2 כפות טחינה, אבל המרקם והטעם ישתנו.
תודה. הכנתי. מתכון קל. שמתי סוגר כחצי כחצי מהכמות ועדיין כולם ביקשו עוד.
אנסה להעביר לקמח כוסמין מלא מנופה.
שמחה מאד שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף❤
אפשר להשתמש רק באגוזי מלך גרוסים? זה מה שיש לי
היי,
כדאי שלפחות חצי כוס אגוזים תהיה אגוזים טחונים, וחצי כוס נוספת אפשר לשלב עם אגוזים גרוסים.
מתכון נהדר, העוגיות פריכות וטעימות מאד.
איזה כיף שאהבת את המתכון(: תודה על השיתוף❤
הכנתי את העוגיות, ועשיתי צורות עיגול עם קורצן
נראה לי קוטר 3 סמ, למעשה העוגיות יצאו מאד דחוסות ויבשות,
אולי תדעי מדוע קרה? שאדע להבא…
היי,
העוגיות הללו אמורות להיות מעט יבשות(:
בכל מקרה, האם השתמשת בכוס מדידה? יכול להיות שהיה צריך לתת קצת פחות זמן אפייה?
הי אפרת, אם אני שמה חמאה במקום שמן, צריך להמיס את החמאה? תודה רבה!
היי,
אין צורך להמיס.
יש להוציא את החמאה מהמקרר שעה לפני ההכנה כדי שתהיה רכה, ולהוסיף אותה לבצק חתוכה לקוביות.
תודה על המענה המהיר. הכנתי ויצא טעים! שבת שלום.
נראה מעולה ממש! תודה ששיתפת ושבת שלום🌺
בסד
שלום אפרת!
הכנתי פעמים מספר ויצאו מעולות. במקום סוכר – מייפל. המייפל נותן
טעם וריח מיוחדים (כדאי לזרות אבקת סוכר בסוף כי המייפל לא מתוק כמו סוכר אלא אם כן את משתמשת בכמות גדולה יותר מהכתובה כאן).
את זוכרת אפרת את כל ההתלבטויות והנידנודים שלי לגבי העוגות שאינן עולות יפה?
אז שמעתי לבסוף להצעה של חברה (ששמעה זאת מחברה…) והתחלתי לאפות ב…טורבו. כן. על חום ממש נמוך (140-150) וסוף סוף יוצאות לי עוגות נחמדות, רכות, תפוחות וטעימות! בפעם הראשונה שראיתי את העוגה עם תום האפיה, רקדתי משמחה…
אז יש כזה דבר מן הסתם – תנור שבתא הרגיל, אופה מבחוץ ומבפנים -שלולית…. ולעומת זאת, בטורבו, הוא מתנהג כמו ילד טוב ירושלים. ממש. (בלי עין הרע, ובן פורת יוסף….)
גם אני אוהבת את האתר שלך. הוא פשוט במובן הטוב של המילה, לא מתיימר ולא מתקשקש.
וכמובן, את הסבלנות והאדיבות שלך. מאוד חשוב!
וסליחה על ההטרדות הרבות.
חודש טוב לך ולכל עם ישראל!
היי,
שמחה מאד לשמוע שמצאת את התוכנית המיטבית לאפיית עוגות בתנור שלך!
תודה על הפרגון🌺
תודה על עוד מתכון מעולה!
קל וטעים…
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה ששיתפת❤
היי
האם אפשר להחליף את השמן בחמאה ומה היחס?תודה רבה
היי ליאת,
כן, אפשר לשים 100 גרם חמאה.
היי אפרת , העוגיות נראות מעולות ואני מעוניינת לנסות להכין אותן.
האם אפשר לדעתך להחליף את שמן הקנולה בשמן קוקוס באותה הכמות?
היי כרמית,
אפשר, אמור לצאת מעולה😊
תודה ! 🌸 אני בטוחה. הן נראות כאלו 🙏
היי אפרת. יש לי שקדים טחונים ואגוזי מלך גרוסים. מה לדעתך מתאים יותר? אגב, הכנתי כבר כמה מהמתכונים שלך וכולם נהדרים, אחד אחד.
היי רימה,
אפשר לשלב חצי כמות מכל סוג😊
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אפרת היקרה, תודה רבה על מתכון קל וטעים. הצלחה ממש!
שמחה שאהבת! שבוע טוב🌺
הי אפרת,
יש לי בבית אגוזי לוז טחונים. ילך במתכון הזה?
(כי במתכון אחר שלך של עוגת אגוזים החלפתי את המלך בלוז ולא יצא כל כך מוצלח…)
תודה!
מבחינת מרקם אין בעיה.
מבחינת טעם, לאגוזי לוז יש טעם שונה. לדעתי זה ייצא טעים אבל זה עניין של טעם 🙂
תודה, הכנתי ויצא מעולה!
שמחה לשמוע 🙂
היי כמו תמיד, רומצים מתכון קל וטעים נכנסים לפה:)
יצאו טעימות ולא רכות- כמו שאני אוהבת😊
אגב, את כל המתכוניםשלך אני עושה עם קמחים מלאים/ כוסמין ויוצא מעולה
נראה מצויין! שמחה לשמע, תודה רבה שעידכנת 😘
היי, אם אני רוצה להוסיף שוקולד מריר קצוץ, אז כמה לשים? ובאיזה שלב?
היי יפעת,
תוכלי להוסיף בין 1/4-1/3 כוס שוקולד מריר קצוץ, ותוסיפי יחד עם האגוזים לבלילה 🙂
עוגיות נדירות! לא היה לי הרבה אגוזים אז שמתי חצי כוס הוספתי שוקולד מריר מגורד (חצי חב\’) רבע כפית קינמון קצת קוקוס ובגלל שהתערובת הייתה יבשה עוד כמה כפות מים.. מומלץ להכפיל מתחסל תוך שנייה!!תודה אפרת על עוד מתכון קל וטעים ביותר..
תודה רבה על השיתוף ליטל! 🙂
שמחה לקרוא שאת נהנת ❤️
עוגיות מצוינות! גם אני החלפתי חצי מכמות הקמח בכוסמין 80% וכן חלק מהאגוזים בשקדים. יצא מעולה. תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה רחל
פשוט מעולה והריח בבית זה וואו ✨
למי שאוהב עוגיות טיפה יבשות עם התה זה מושלם
* לא שמתי קור פלור כי לא היה לי , קמח שמתי חזי לבן חצי כוסמין ו2 כפיות אבקת אפיה
כיף גדול תודה רבה❤️
תודה אדר 🙂
שלום
האם אפשרי להחליף את האגוזים בפקאנים?
כן.
האם ניתן להמיר את השמן בחמאה
אפשר לשים 100 גרם חמאה.
תודה על המתכון, לגבי הכוס אגוזים, אמורים לטחון ולמלא כוס, במה שטחנו?
כן. זה אמור לצאת כוס אגוזים לאחר שנטחנו.
היי, רציתי לשאול באיזה סוג אגוזים מדובר? (שקדים,קשיו,מלך)
אגוזי מלך.
האם אפשר במקום סוכר לשים מיפל טבעי ? ואם כן כמה?
אני מניחה שאפשר לשים שליש כוס מייפל טבעי. בגלל שזה ירטיב את התערובת אני ממליצה להשתמש בביצה קטנה.
היי אפרת
האם מתאים להוסיף למתכון קצת שוקוצ\’יפס?
אשמח לתשובה מהירה, התחלתי להכין…
סליחה ראיתי עכשיו.
הייתי הולכת על שוקולד קצוץ דק או שוקולד מגורד אבל אפשר גם שוקולד צ’יפס.
האם ניתן להוסיף אבקת קינמון וכמה?, אפשר להוסיף קוקוס טחון וכמה? והאם זה תלוי אחד בשני ( אם אני שמה אחד אז זה משנה את הכמות של הקוקוס או משהו מהמתכון)?
אפשר להוסיף כחצי כפית אבקת קינמון וכרבע כוס קוקוס טחון (אין תלות אחד בשני).
יצא ממש טעים שילבתי כוס קמח כוסמין וכוס קמח רגיל והוספתי כפית אפיה והפחתתי קצת בסוכר שמתי רבע כוס אנחנו לא אוהבים מתוק
יצא טעים
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אורנה
אין לי אבקת אפייה בבית, אפשר לשים קמח תופח במקום הקמח לבן? ואם כן, כמה כוסות?
אפשר לשים כוס קמח תופח וכוס קמח רגיל.
עוגיות מצוינות וקלות במיוחד!
תודה רבה על מתכונים מדהימים:)
תודה אלישבע 🌺
שבת שלום!
קמח כוסמין מלא מתאים למתכון?
אני חושבת שכן.
שלום אפרת, במה אפשר להחליף את האגוזים? רוצה לעשות אבל אין לי כרגע אגוזים/שקדים
תודה
היי מלכה,
תכיני בלי האגוזים ותשתמשי בביצה קטנה (M) אם יש לך.
תודה אפרת
שבת חמימה וברוכה
האם ניתן להחלחף את האגוזים הטחונים בשקדים טחונים?
אני חושבת שכן אבל רצוי שהשקדים לא יהיה ממש טחונים לאבקה אלא קצת יותר גס.
דווקא נשמע טוב