שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

ביצה גדולה או 2 ביצים קטנות (לגרסה הטבעונית -ראו הערה בתחתית המתכון)

כוס (145 ג’) קמח תירס צהוב (רצוי טחון דק)

חצי כוס (45 ג’) קוקוס טחון

כפית מלאה (5 ג’) אבקת אפיה

רבע כוס (50 ג’) סוכר (מי שאוהב עוגות מתוקות שישים שליש כוס סוכר)

שליש כוס (66 ג’) שמן

חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים

חצי כפית (2.5 מ”ל) תמצית וניל

סירופ סוכר: רבע כוס  (60 מ”ל) מים + כף (12 ג’) סוכר




אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בעזרת מטרפה את הביצים עם הסוכר (לעוגה אוורירית יותר ניתן להקציף במיקסר כדקה). מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, תמצית וניל ומערבבים.

-בקערית נפרדת מערבבים את קמח התירס, הקוקוס ואבקת האפיה.  מוסיפים לקערת הרטובים ומערבבים קלות עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.

-יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מחממים בפינג’ן או סיר קטן רבע כוס מים עם כף סוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש.

-לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים מעל 5 כפות מסירופ הסוכר באופן אחיד. מניחים לעוגה להתקרר לגמרי.

הערות:

*העוגה יוצאת במרקם מעט מתפורר.

*ניתן להכין את העוגה בגרסה הטבעונית ולוותר על הביצים. העוגה תצא קצת יותר נמוכה ודחוסה אך עדיין טעימה.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
לביבות גבינה וירק לפסחלביבות גבינה וירק לפסח
מתכון לחזה הודו מתכון לחזה הודו
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
לינוי קצב (17:38 20.02.2023)

הייי סתם משתפת אתכם…🙂😚אני עשיתי עוגת שוקולד ממתכון אחר שהיה לי בבית שהיה כתוב בו קמח רגיל אמרתי ננסה לשים קמח תירס וראו פלא העוגה יצאה טעימה💥 למטה קראנצ’י כזה ולמעלה והכל היה רך אוורירי כמו קמח רגיל באם תרצו אוכל לשתף את המתכון… מתכון פצצה! לא יבש ולא דחוס מרקם טעים ברמות על!!

avatar
גבריאלה (12:22 19.05.2022)

הי
האם אפשר לשים חלב סויה במקום מיץ תפוזים, ולהקציף אותו עם כפית חומץ במקום הביצים כדי שיהיה אוורירי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:53 19.05.2022)

היי,
אפשר להמיר מיץ תפוזים בחלב סויה.
אפשר לוותר על הביצים, אין צורך להוסיף חומץ.

avatar
יעל (14:12 10.11.2021)

היי, הכנתי ממש לפי המתכון, הטעם מעולה, המרקם פירורי אבל יחסית יציב אבל יצאה ממש יבשה… יש דרך להציל אותה?
ממש כמו לאכול חול מתוק

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:33 10.11.2021)

היי יעל,
העוגה אכן יוצאת במרקם מתפורר ו”חולי” בגלל קמח התירס(:
ממליצה להגיש אותה לצד קצפת או קרם פרש כדי ליהנות ממרקם מאוזן.

avatar
סטלה (23:43 25.12.2020)

עשיתי את העוגה רק עם קמח תירס בלי הקוקוס, המרקם יצא בסדר אבל לטעם יש מרירות לא טעימה. האם זה הטעם הטבעי של הקמח תירס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:00 26.12.2020)

היי סטלה,
העוגה לא אמורה לצאת מרירה, השתמשת בסירופ הסוכר במתכון?

avatar
סטלה (19:06 30.01.2021)

תודה על התשובה, כן השתמשתי במים עם סוכר. אבל הטעם יצא מריר טיפה. עכשיו אני אנסה לעשות את אותו המתכון עם חצי כוסות קמח תירס, חצי כוסות קמח שקדים וחצי כוסות קמח אורז! אחזור לעדכן איך יצא!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:20 30.01.2021)

היי סטלה,
אם זה יצא מריר אז יכול להיות שאחד מהחומרים לא היה טוב.
שווה לבדוק לפני שאת מנסה שוב 🙂 אולי מיץ התפוזים? טעמת אותו לפני?

avatar
אביגיל (11:22 2.07.2020)

הטעם כמו עוגת סולת. רק שהמרקם של עוגת קמח תירס קשה ומתפוררת. מתאימה לרק לאכילה באותו היום כי אח”כ מתקשה יותר

avatar
לילי (10:20 12.04.2020)

מתכון מעולה תודה רבה ❤️

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:32 12.04.2020)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
נלי (12:35 21.03.2020)

הכנתי את העוגה אתמול. על אף שהרטבתי פעמיים את העוגה (בשתי פעימות של 5-6 הרטבות) העוגה יבשה ומתפוררת.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:43 21.03.2020)

היי נלי,
זה המרקם שיוצא כשמשתמשים בקמח תירס.
אם השתמשת בכוס הנכונה (כוס זכוכית רגילה עם ידית בנפח 240 מ”ל) והכנת בדיוק לפי המתכון זה המרקם שאמור לצאת.

avatar
צילה (17:00 11.01.2020)

הכנתי עם 2 ביצים בגודל L, עם קמח פולנטה ,בתבנית מלבנית קטנה.
יצא טעייים 🔥
תודה רבה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:47 11.01.2020)

מעולה 🙂
תודה צילה

avatar
חן (23:15 2.01.2020)

היי, האם אפשר להמיר לשמן קוקוס, ואם כן מה הכמות צריכה להיות ?

תודה רבה ❤💟

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:31 3.01.2020)

כן, אפשר לשים שליש כוס שמן קוקוס נוזלי.

avatar
אלן (16:39 20.08.2019)

עכשיו העוגה יצאה מהתנור…ממממ…הוספתי תמצית שקדים..שמתי רסק תפוחים כחצי מהשמן..ו מקום מיץ תפוזים חצי כוס חלב אורז וחצי מים(לא העה לי ולא חשבתי על מיץ לימון..בפעם הבאה..)…נפלא!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:14 20.08.2019)

מעולה 🙂
תודה אלן

avatar
נטוש (19:27 22.01.2019)

היי אפרת
תודה על המתכון ! עוד לא ניסיתי אבל אעדכן כשאכין
אפשר להוסיף יוגורט איכשהו? אולי במקום הביצים? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:17 22.01.2019)

היי, האמת שאני לא יודעת איך זה ייצא.
אולי אפשר במקום המיץ. בכל מקרה אם את מנסה כדאי להשאיר ביצה אחת לפחות.

avatar
ורד (11:15 20.12.2018)

הי אפרת,
תודה על כל המתכונים הנהדרים!!!
יעבוד גם עם קמח תירס לפולנטה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:57 20.12.2018)

היי ורד,
אני לא בטוחה.

avatar
לילו (09:43 22.11.2018)

נפלא,השתמשתי במיץ תפוחים טבעי ובמייפל במקום סוכר, רסק תפוחים במקום ביצה ויצא נהדר תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:34 22.11.2018)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
רחל (16:26 14.11.2018)

היי אפרת.
אני משתמשת הרבה מתכונים שלך ובאופן קבוע. רק רציתי עזרה בנושא המרת מידות. אני וביתי אוכלי מזון ללא גלוטן. אבקש ייעוץ בהרמת כמויות של קמת רגיל לקמת קונדיטור או שילוב של קמחים באפית עוגות ועוגיות. תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:36 14.11.2018)

היי רחל,
זה משתנה בין סוגי עוגות ועוגיות אבל בדר”כ כדאי לנסות להמיר כוס קמח רגיל בשני שליש כוס קמח קונדיטור ושליש כוס קמח אורז.

avatar
צילה סמל רצון (07:03 11.01.2020)

יש גם את קמח \”כרגיל\” שמשתמשת בו אחד לאחד…ואם זה תופח יש Gfree תופח מצויין….משתמשת בהם הרבה

avatar
בלה (12:19 2.04.2018)

שלום! האם ניתן להכין את העוגה עם סולת סמקום קמח תירס?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:58 2.04.2018)

לא בטוחה. לא ניסיתי.

avatar
עירית יעקובסון (12:42 18.03.2018)

בעוגה עם קמח תירס, מה ניתן לשים במקום סוכר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:53 18.03.2018)

היי עירית,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להמיר בסירופ מייפל או דבש באותה כמות.
אפשרות נוספת היא להשתמש בתחליף סוכר מלאכותי ואז אני ממליצה על אבקת “כמו סוכר” של סוכרזית.

avatar
מיה (09:12 12.03.2018)

אפשר עם קמח תפו”א /מצה???

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:46 12.03.2018)

היי מיה,
לא בטוחה שהקמחים האלה מתאימים בעוגה הזאת. בכל מקרה יש הרבה עוגות כשרות אחרות – עוגות כשרות לפסח.

avatar
דליה וייס (19:40 31.01.2018)

מרק מצוין טעים מאוד.

avatar
חיה (21:48 30.10.2017)

שלום
נראה טוב!
אפשר להכין עם קמח קוקןס במקום קוקוס טחון
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:32 30.10.2017)

נראה לי שכן.

avatar
יולי (18:37 16.09.2017)

שלום!

האם אפשר להוסיף לתערובת צימוקים חתוכים/קצוצים?
אצטרך גם להוסיף עוד ביצה כדי ״להדביק״ הכל יותר טוב?

תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:30 16.09.2017)

היי יולי,
אני חושבת שכן ואפשר לשים ביצה נוספת.
שנה טובה 🙂

avatar
יערית (12:30 13.08.2017)

צהורים טובים
האם אפשר במקום מיץ תפוזים להכין פטל תפוזים מתרכיז?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:41 13.08.2017)

כן, אם יש לך תרכיז בטעם תפוזים אין שום בעיה.

avatar
ספיר (14:56 3.06.2017)

היי. העוגה נראית מאוד טעימה! רציתי לשאול האם אפשר להמיר את המיץ תפוזים למשהו אחר? מים או מיץ תפוחים? תודה על התשובה ושבת שלום!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:34 3.06.2017)

היי ספיר,
אני לא ממליצה לוותר על מיץ התפוזים כי הוא ממש מוסיף טעם. אם ממש בא לך להכין ואין לך מיץ תפוזים כדאי להכין לימונדה ולערבב בכוס 3 כפות מיץ לימון סחוט ולהשלים מים עד חצי כוס. להמתיק בכף סוכר ולערבב.
שבוע טוב 🙂

avatar
ציפי (11:57 1.06.2017)

היי! אפשר להחליף את הקמחתירס בקורנפלור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:42 1.06.2017)

היי ציפי,
לא מומלץ. זה ישנה את כל המרקם.

avatar
לילך (10:05 6.05.2017)

היי,
אפשר לוותר על הסירופ סוכר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:53 6.05.2017)

אפשר אבל לדעתי העוגה תצא קצת יבשה.

avatar
יפה (08:05 23.04.2017)

יצאה מעולה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:46 23.04.2017)

תודה יפה, שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא

avatar
רותי (20:47 22.04.2017)

העוגה יצאה מצוינת. תודה רבה!

avatar
vered (18:53 20.04.2017)

האם אפשר להחליף את הסוכר בסירופ מייפל טבעי? ואת מיץ התפוזים בחלב קוקוס או סויה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:05 20.04.2017)

היי ורד,
לגבי מיץ תפוזים אני לא ממליצה להמיר. אם יש לך קלמנטינות במקום או אפילו מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה אין בעיה להשתמש בו.
לגבי המרת הסוכר למייפל, אני מתלבטת. אולי בשלב ראשון כדאי לשים חצי כמות סוכר וחצי כמות סירופ מייפל.

avatar
פנינה (17:26 20.04.2017)

שלום
אני מתכוונת להכין את העוגה ויש לי קמח תירס אינסטנט. האם זה מתאים?
איזו כוס מדידה מתאימה?
יש לי קלמנטינות האם זה מתאים סמקום התפוזים?
תודה מראש
פנינה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:02 20.04.2017)

היי פנינה,
לא יצא לי להשתמש בקמח אינסטנט. אם הוא נראה כמו קמח תירס דק אז אני לא חושבת שאמורה להיות בעיה.
אני משתמשת בכוס זכוכית סטנדרטית בנפח של 240 מ”ל. ראי תמונה של הכוס בלינק המצורף – המרת מידות אפיה.
אין בעיה לסחוט קלמנטינות במקום מיץ תפוזים.

avatar
פנינה (15:39 22.04.2017)

תודה על התגובה המהירה.
רציתי לעדכן שהכנתי את העוגה אך הכפלתי כמויות שיצאו לי שתי תבניות.
הם יצאו נמוכות ויבשות.
מה לא עשיתי בסדר?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:26 22.04.2017)

היי פנינה,
בדקת שהכפלת את כל הכמויות ולא פספסת משהו?
הכנת עם ביצים או בלי?
הכנת ב-2 תבניות אינגליש קייק?
הרטבת את העוגות בסירופ סוכר?

avatar
מירב (13:18 20.04.2017)

עד כמה הקוקוס מורגש?
אני מאוד רוצה לנסות את העוגה אבל אנחנו ממתנגדי קוקוס בעוגות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:00 20.04.2017)

זה תלוי עד כמה אתם רגישים לטעם 🙂 יש כאלה שירגישו את הקוקוס ויש כאלה שלא.
למרות שהקוקוס תורם למרקם, אם אתם מאוד לא אוהבים קוקוס אולי כדאי פשוט להכין בלי.

avatar
נעמה (09:35 20.04.2017)

תודה על עוד מתכון ללא גלוטן , האתר שלך עוזר מאוד לאלו שמנועים מלאכול גלוטן.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:43 20.04.2017)

בשמחה 🙂
יום נפלא

avatar
מירלה (07:12 20.04.2017)

אני ממוצא חצי רומניה. הגרסה של עוגת תירס שלך מזכירה לי את המלאי מולדובה. עוגת תירס רומניה מגבילות. חמאה. אני מכינה זאת בשתי גרסאות שונות למדתי מאמי שלי שנולדה רומניה היום היא בבית אבות לצערי. אשמח לשתף אותך מתכון משפחתי שלנו. באם תרצי. זה לא ממליגה שאנשים בארץ קבלו הטעייה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:14 20.04.2017)

היי מירלה,
אשמח מאוד אם תשתפי במתכון.
תודה רבה ויום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות