זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
ביצה גדולה או 2 ביצים קטנות (לגרסה הטבעונית -ראו הערה בתחתית המתכון)
כוס (145 ג’) קמח תירס צהוב (רצוי טחון דק)
חצי כוס (45 ג’) קוקוס טחון
כפית מלאה (5 ג’) אבקת אפיה
רבע כוס (50 ג’) סוכר (מי שאוהב עוגות מתוקות שישים שליש כוס סוכר)
שליש כוס (66 ג’) שמן
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים
חצי כפית (2.5 מ”ל) תמצית וניל
סירופ סוכר: רבע כוס (60 מ”ל) מים + כף (12 ג’) סוכר
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בעזרת מטרפה את הביצים עם הסוכר (לעוגה אוורירית יותר ניתן להקציף במיקסר כדקה). מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, תמצית וניל ומערבבים.
-בקערית נפרדת מערבבים את קמח התירס, הקוקוס ואבקת האפיה. מוסיפים לקערת הרטובים ומערבבים קלות עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
-יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מחממים בפינג’ן או סיר קטן רבע כוס מים עם כף סוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש.
-לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים מעל 5 כפות מסירופ הסוכר באופן אחיד. מניחים לעוגה להתקרר לגמרי.
הערות:
*העוגה יוצאת במרקם מעט מתפורר.
*ניתן להכין את העוגה בגרסה הטבעונית ולוותר על הביצים. העוגה תצא קצת יותר נמוכה ודחוסה אך עדיין טעימה.
הייי סתם משתפת אתכם…🙂😚אני עשיתי עוגת שוקולד ממתכון אחר שהיה לי בבית שהיה כתוב בו קמח רגיל אמרתי ננסה לשים קמח תירס וראו פלא העוגה יצאה טעימה💥 למטה קראנצ’י כזה ולמעלה והכל היה רך אוורירי כמו קמח רגיל באם תרצו אוכל לשתף את המתכון… מתכון פצצה! לא יבש ולא דחוס מרקם טעים ברמות על!!
הי
האם אפשר לשים חלב סויה במקום מיץ תפוזים, ולהקציף אותו עם כפית חומץ במקום הביצים כדי שיהיה אוורירי?
היי,
אפשר להמיר מיץ תפוזים בחלב סויה.
אפשר לוותר על הביצים, אין צורך להוסיף חומץ.
היי, הכנתי ממש לפי המתכון, הטעם מעולה, המרקם פירורי אבל יחסית יציב אבל יצאה ממש יבשה… יש דרך להציל אותה?
ממש כמו לאכול חול מתוק
היי יעל,
העוגה אכן יוצאת במרקם מתפורר ו”חולי” בגלל קמח התירס(:
ממליצה להגיש אותה לצד קצפת או קרם פרש כדי ליהנות ממרקם מאוזן.
עשיתי את העוגה רק עם קמח תירס בלי הקוקוס, המרקם יצא בסדר אבל לטעם יש מרירות לא טעימה. האם זה הטעם הטבעי של הקמח תירס?
היי סטלה,
העוגה לא אמורה לצאת מרירה, השתמשת בסירופ הסוכר במתכון?
תודה על התשובה, כן השתמשתי במים עם סוכר. אבל הטעם יצא מריר טיפה. עכשיו אני אנסה לעשות את אותו המתכון עם חצי כוסות קמח תירס, חצי כוסות קמח שקדים וחצי כוסות קמח אורז! אחזור לעדכן איך יצא!!!
היי סטלה,
אם זה יצא מריר אז יכול להיות שאחד מהחומרים לא היה טוב.
שווה לבדוק לפני שאת מנסה שוב 🙂 אולי מיץ התפוזים? טעמת אותו לפני?
הטעם כמו עוגת סולת. רק שהמרקם של עוגת קמח תירס קשה ומתפוררת. מתאימה לרק לאכילה באותו היום כי אח”כ מתקשה יותר
מתכון מעולה תודה רבה ❤️
שמחה שאהבת 🙂
הכנתי את העוגה אתמול. על אף שהרטבתי פעמיים את העוגה (בשתי פעימות של 5-6 הרטבות) העוגה יבשה ומתפוררת.
היי נלי,
זה המרקם שיוצא כשמשתמשים בקמח תירס.
אם השתמשת בכוס הנכונה (כוס זכוכית רגילה עם ידית בנפח 240 מ”ל) והכנת בדיוק לפי המתכון זה המרקם שאמור לצאת.
הכנתי עם 2 ביצים בגודל L, עם קמח פולנטה ,בתבנית מלבנית קטנה.
יצא טעייים 🔥
תודה רבה רבה
מעולה 🙂
תודה צילה
היי, האם אפשר להמיר לשמן קוקוס, ואם כן מה הכמות צריכה להיות ?
תודה רבה ❤💟
כן, אפשר לשים שליש כוס שמן קוקוס נוזלי.
עכשיו העוגה יצאה מהתנור…ממממ…הוספתי תמצית שקדים..שמתי רסק תפוחים כחצי מהשמן..ו מקום מיץ תפוזים חצי כוס חלב אורז וחצי מים(לא העה לי ולא חשבתי על מיץ לימון..בפעם הבאה..)…נפלא!!
מעולה 🙂
תודה אלן
היי אפרת
תודה על המתכון ! עוד לא ניסיתי אבל אעדכן כשאכין
אפשר להוסיף יוגורט איכשהו? אולי במקום הביצים? תודה
היי, האמת שאני לא יודעת איך זה ייצא.
אולי אפשר במקום המיץ. בכל מקרה אם את מנסה כדאי להשאיר ביצה אחת לפחות.
הי אפרת,
תודה על כל המתכונים הנהדרים!!!
יעבוד גם עם קמח תירס לפולנטה?
היי ורד,
אני לא בטוחה.
נפלא,השתמשתי במיץ תפוחים טבעי ובמייפל במקום סוכר, רסק תפוחים במקום ביצה ויצא נהדר תודה
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת.
אני משתמשת הרבה מתכונים שלך ובאופן קבוע. רק רציתי עזרה בנושא המרת מידות. אני וביתי אוכלי מזון ללא גלוטן. אבקש ייעוץ בהרמת כמויות של קמת רגיל לקמת קונדיטור או שילוב של קמחים באפית עוגות ועוגיות. תודה מראש
היי רחל,
זה משתנה בין סוגי עוגות ועוגיות אבל בדר”כ כדאי לנסות להמיר כוס קמח רגיל בשני שליש כוס קמח קונדיטור ושליש כוס קמח אורז.
יש גם את קמח \”כרגיל\” שמשתמשת בו אחד לאחד…ואם זה תופח יש Gfree תופח מצויין….משתמשת בהם הרבה
שלום! האם ניתן להכין את העוגה עם סולת סמקום קמח תירס?
לא בטוחה. לא ניסיתי.
בעוגה עם קמח תירס, מה ניתן לשים במקום סוכר?
היי עירית,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להמיר בסירופ מייפל או דבש באותה כמות.
אפשרות נוספת היא להשתמש בתחליף סוכר מלאכותי ואז אני ממליצה על אבקת “כמו סוכר” של סוכרזית.
אפשר עם קמח תפו”א /מצה???
היי מיה,
לא בטוחה שהקמחים האלה מתאימים בעוגה הזאת. בכל מקרה יש הרבה עוגות כשרות אחרות – עוגות כשרות לפסח.
מרק מצוין טעים מאוד.
שלום
נראה טוב!
אפשר להכין עם קמח קוקןס במקום קוקוס טחון
תודה
נראה לי שכן.
שלום!
האם אפשר להוסיף לתערובת צימוקים חתוכים/קצוצים?
אצטרך גם להוסיף עוד ביצה כדי ״להדביק״ הכל יותר טוב?
תודה!
היי יולי,
אני חושבת שכן ואפשר לשים ביצה נוספת.
שנה טובה 🙂
צהורים טובים
האם אפשר במקום מיץ תפוזים להכין פטל תפוזים מתרכיז?
תודה
כן, אם יש לך תרכיז בטעם תפוזים אין שום בעיה.
היי. העוגה נראית מאוד טעימה! רציתי לשאול האם אפשר להמיר את המיץ תפוזים למשהו אחר? מים או מיץ תפוחים? תודה על התשובה ושבת שלום!
היי ספיר,
אני לא ממליצה לוותר על מיץ התפוזים כי הוא ממש מוסיף טעם. אם ממש בא לך להכין ואין לך מיץ תפוזים כדאי להכין לימונדה ולערבב בכוס 3 כפות מיץ לימון סחוט ולהשלים מים עד חצי כוס. להמתיק בכף סוכר ולערבב.
שבוע טוב 🙂
היי! אפשר להחליף את הקמחתירס בקורנפלור?
היי ציפי,
לא מומלץ. זה ישנה את כל המרקם.
היי,
אפשר לוותר על הסירופ סוכר?
אפשר אבל לדעתי העוגה תצא קצת יבשה.
יצאה מעולה!!!
תודה יפה, שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא
העוגה יצאה מצוינת. תודה רבה!
האם אפשר להחליף את הסוכר בסירופ מייפל טבעי? ואת מיץ התפוזים בחלב קוקוס או סויה?
היי ורד,
לגבי מיץ תפוזים אני לא ממליצה להמיר. אם יש לך קלמנטינות במקום או אפילו מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה אין בעיה להשתמש בו.
לגבי המרת הסוכר למייפל, אני מתלבטת. אולי בשלב ראשון כדאי לשים חצי כמות סוכר וחצי כמות סירופ מייפל.
שלום
אני מתכוונת להכין את העוגה ויש לי קמח תירס אינסטנט. האם זה מתאים?
איזו כוס מדידה מתאימה?
יש לי קלמנטינות האם זה מתאים סמקום התפוזים?
תודה מראש
פנינה
היי פנינה,
לא יצא לי להשתמש בקמח אינסטנט. אם הוא נראה כמו קמח תירס דק אז אני לא חושבת שאמורה להיות בעיה.
אני משתמשת בכוס זכוכית סטנדרטית בנפח של 240 מ”ל. ראי תמונה של הכוס בלינק המצורף – המרת מידות אפיה.
אין בעיה לסחוט קלמנטינות במקום מיץ תפוזים.
תודה על התגובה המהירה.
רציתי לעדכן שהכנתי את העוגה אך הכפלתי כמויות שיצאו לי שתי תבניות.
הם יצאו נמוכות ויבשות.
מה לא עשיתי בסדר?
תודה
היי פנינה,
בדקת שהכפלת את כל הכמויות ולא פספסת משהו?
הכנת עם ביצים או בלי?
הכנת ב-2 תבניות אינגליש קייק?
הרטבת את העוגות בסירופ סוכר?
עד כמה הקוקוס מורגש?
אני מאוד רוצה לנסות את העוגה אבל אנחנו ממתנגדי קוקוס בעוגות
זה תלוי עד כמה אתם רגישים לטעם 🙂 יש כאלה שירגישו את הקוקוס ויש כאלה שלא.
למרות שהקוקוס תורם למרקם, אם אתם מאוד לא אוהבים קוקוס אולי כדאי פשוט להכין בלי.
תודה על עוד מתכון ללא גלוטן , האתר שלך עוזר מאוד לאלו שמנועים מלאכול גלוטן.
בשמחה 🙂
יום נפלא
אני ממוצא חצי רומניה. הגרסה של עוגת תירס שלך מזכירה לי את המלאי מולדובה. עוגת תירס רומניה מגבילות. חמאה. אני מכינה זאת בשתי גרסאות שונות למדתי מאמי שלי שנולדה רומניה היום היא בבית אבות לצערי. אשמח לשתף אותך מתכון משפחתי שלנו. באם תרצי. זה לא ממליגה שאנשים בארץ קבלו הטעייה
היי מירלה,
אשמח מאוד אם תשתפי במתכון.
תודה רבה ויום מקסים 🙂