זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40-45 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
עגבניות שרי
חצי כוס בורגול
חופן עלים טריים קצוצים: פטרוזיליה/ בזיליקום/ תימין (ניתן להשתמש בתבלין קנוי במקום בעלים טריים)
1-2 שיני שום כתושות
כף שמן זית
מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
–השריית הבורגול: משרים את הבורגול בקערה עם 2 כוסות מים רותחים במשך כחצי שעה. לאחר מכן מסננים מעודפי המים ומעבירים לקערה. מוסיפים עלים קצוצים, שום, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
-חותכים את הראש מהעגבניות ובעזרת כפית מרוקנים את תוכנן. מניחים את העגבניות על תבנית.
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-ממלאים את העגבניות בתערובת הבורגול ומזליפים מעל שמן זית.
-מכניסים לתנור במשך כ 35-40 דקות.
-כשהעגבניות כמעט מוכנות, מעלים את טמפרטורת התנור ל200 מעלות וצולים כ-5 דקות.
*את שאריות הבורגול ניתן להגיש לצד העגבניות הממולאות.
היי אפרת הכנתי את המתכון הזה לפני כשבועיים וחצי ואת שארית הבורגול הגשתי כתוספת – מאז בבית לא מפסיקים לבקש ממני שאכין את זה שוב בדיוק ככה..
אם אני שוב רוצה למלא 20 עגבניות אבל גם רוצה שיהיו עוד שלוש מנות בורגול שיוגש בלי קשר כתוספת מלאה לכל דבר ועניין מה אני עושה עם הכמויות? איך להגדיל אותן? פי 1.5 או פי 2 או משהו אחר?
המון תודה
נ.ב פעם שעברה הבורגול התקשה ממש באפייה והמלצת לי להוריד חום וזמן אפייה.. האם יש טעם להשקות את הבורגול יותר זמן או שזה לא יעזור?
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
ממליצה לך להכין בנוסף למתכון הנוכחי את המתכון הזה לבורגול (המתכון הבסיסי) ולהוסיף לו חופן עלים קצוצים, שן שום כתושה, כף שמן וקורט פלפל שחור. המתכון הזה עדיף משום שבבישול הבורגול יוצא רך יותר ומתאים יותר להגשה כתוספת.
בנוסף, להכנת העגבניות הממולאות אפשר להשרות את הבורגול עד שעה שלימה.
תודה רבה רבה! כוס בורגול (לני הבישול) תספיק כתוספת לשלושה אנשים או שצריך להגדיל כמות?
הכמות אמורה להספיק ל-3 מנות ממוצעות. לכן, אולי כדאי להכין כמות כפולה, ואם יישאר אפשר לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.
היי אפרת, הכנתי את המתכון תודה על כל ההסברים המפורטים שלך!!!!
המלית יצאה מאוד טעימה ואפילו הכנתי עוד כמות מזה כתוספת (להבא אשים קצת פחות שמן), העגבניות גם היו ממש טעימות אבל משהו התפקקש לי עם המילוי של העגבניות.. כאמור המילוי היה מאוד טעים אבל יצא מהתנור יבש כמו חצץ למקות שהקפדתי על כל ההוראות.. חשבתי שאולע התייבש רק מלמעלה אבל לא, כל המילוי התייבש לגמרי!!!
זה עדיין נאכל ועדיין היה נחמד אבל לא ברור לי מה השתבש.
אולי יש לך רעיונות במה יכלתי לטעות או מה אפשר לעשות להבא כדי שהמילוי הטעים ישאר טעים כמו שהוא ולא יהפוך ליבש וקשה ללעיסה?
בכל מקרה לפחות המילוי היה אחלה תוספת וגם העגבניות עצמן היו טעימות
המון תודה לך על הכל
היי אלה,
קודם כל- זה נראה מעולה, ואל תתייאשי שהפעם יצא קצת פחות ממושלם- ככה לומדים(:
יש כמה סיבות לכך שהבורגול יצא יבש:
– אי שימוש בכוס מדידה (וכך כמות המים שמשרים בהם את הבורגול קטנה מהדרוש)
– אפייה למשך ארוך מהדרוש (זה יכול לקרות גם אם התנור שלך חזק במיוחד, ואז יתכן ודרוש פחות מ-35 דקות לאפייה)
– זילוף מעט שמן זית מהדרוש מעל העגבניות
אם עשית הכל כפי שצריך- בפעם הבאה תוכלי לנסות לאפות על 170 מעלות או למשך קצר קצת יותר, עד שתראי שהעגבניות צלויות.
תודהעל התגובה!
ממש ממש הקפדתי על הכל ולכן בפעם הבאה חושבת באמת את החום ל 170 מעלות ואולי לקצר קצת את הזמן.. העגבניות עצמן יצאו מעולה!
הרן בפעם הבאה יש טעם לעחות בסוף ל200 מעלות לחמש דקות או שכדאי לוותר?
האפייה על 200 מעלות בסוף נותנת אפקט של השחמה, אבל אפשר לוותר עליה אם יש חשש שהבורגול יתקשה.
תודה רבה רבה
היי אפרת, תודה רסה על המתכון הלא שגרתי והמעניין!
כמה שאלות מבשלנית מתחילה:
1. כמה מנות בערך זה יוצא?
2. בכמה עגבניות שרי להשתמש?
3.אם משתמש בתבלינים קנויים האם להשתמש גם בביזיליקום גם בפטרוזיליה וגם בתימין או רק באחד/שניים מהם (באיזה? יש לי את כולם) וכמה לשים מכל תבלין?
4. אשמח להכוונה של כמה מלח ופלפל לשים
5. אשמח להכוונה באיזה גודל תבנית להשתמש? האם צריך לשמן אותה? האם צריך נייר אפייה?
6. כמה שמן זית לזלף מעל?
7. האם זה מחזיק מהבוקר לערב? אם כן איך מחממים?
והשאלה הכי חשובה – רוצה בהזדמנות להכיןמאת הבורגול בתיבול שנתת כתוספת ובלי העגבניות. ל 4 מנות כמה בורגול צריך? מה משתנה בכמויות של שטר הרכיבים (תבלינים, שום, שמן זית, מלח ופלפל) והאם צריך לבשל את הבורגול ואם כן אז איך ובאיזה שלב מתבלים?
סליחה על כמות השאלות
אבל בזכות האתר שלך אני והממטבח שלי סוף סוף עושים הכרות
היי,
1. בערך 15 יחידות
2. כ-15 עגבניות
3. לפי טעמך- אפשר בכולם ואפשר גם רק אחד מהם. שימי חופן בסה”כ.
4. חצי כפית מלח, קורט פלפל
5. אין צורך לשמן את התבנית, יש לשים נייר אפייה. אפשר להכין בכל תבנית גדולה מספיק, תבנית מלבנית של התנור גם כן מתאימה.
6. לפי העין כך שהעגבניות ישומנו מעט, מאמינה שיוצא כף גדושה שמן.
7. אפשר, לחמם במיקרו או בתנור
-מצרפת לך מתכון לבורגול.
*אגב, יש שאלות שאפשר ללמוד מהתשובות שלי לגביהן באופן כללי ולא רק לגבי מתכון ספציפי (למשל- כמויות שמן ותבלינים, משך טיגון, תבניות וכו’)😊
בהצלחה!
אפרת המון תודה על המענה המהיר!
אני אכן לקחתי פנקס והתחלתי לכתוב לי את התשובות שלך שהן כלליות לכל המתכונים כמו טיגון בצל.
ברשותך ארבכהשאלות נוספות:
1. אם אשתמש בתבלינים קנויים (אבקה) כמה במצטבר לשים מכל התבלינים?
2. בתמונה רואים שהמילוי בולט מעל העגבניות במורה יפייפיה – עשית את זה ככה מראש או שזה נוצר במהלך האפייה? בכמה מהלית למלא כל עגבנייה?
3. כתבת שאת שאריטת הבורגול ניתן להגיש לצד העגבניות – הכוונה כמו שהוא? בלי אפייה?
4. למתכון הזה איזה בורגול לקנות? ראיתי שיש דק עבה ורגיל?
5. ושאדע להבא – איך יודעים אם במצכון מסויים צריך נייר אפייה או לא?
המון תודה לך
הזבלנות שלך ממש לא מובנת מאליה
מעולה, כל הכבוד!
1. שימי כשליש כפית מכל תבלין.
2. שמתי מראש בכמות שתהיה קצת יותר מגובה העגבניות. את יכולה למלא גם בגובה כזה.
3. כן, ללא אפייה (ההשריה חצי שעה במים רותחים מבשלת את הבורגול).
4. מומלץ בורגול רגיל או עבה.
5. פשוט- כדאי לשים נייר אפייה אם מדובר במנות שעשויות ללכלך את התבנית או להידבק אליה כך שיהיה קשה לנקות אותה, כמו קציצות/לביבות אפויות, ממולאים וכדו’).
תודה רבה רבה על המענה..
רושמת לי את כל התשובות שלך על הבורגול בפנקס שיהיה לי להבא..
לגבי הבורגול – שתי שאלות קטנות:
1. בזמן שצרים אותו האם יש צורך לכסות את הקערה כדי שהמים ישארו חמים?
2. הבורגול שישאר יש צורך לחמם אותו ואם כן אז איך – הוא בטח יתקרר ב 35 הדקות שהעגבניות יהיו בתנור
ושוב המון תודה לך על הסבלנות והעזרה
1. כדאי לכסות
2. אפשר לחמם את הבורגול כמה דקות בתנור בסיום אפיית העגבניות.
תודה!!!
אם רוצים לחמם את הבורגול יום למחרת – לא משנה מאיזה מתכון – אפשר לחמם במיקרו? אם כן כמה זמן?
המון תודה
כן, אפשר לחמם כל דבר במיקרוגל(:
בערך דקה תספיק.
אין על המתכונים שלך!!!!
אם נשאר בורגול מושרה, אפשר להקפיא? ואפשר לשמור במקרר בשביל להכין קציצות בורגול ובטטה בעוד כמה ימים?
תודה!
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להקפיא בורגול, ואפשר לשמור במקרר (מומלץ עד 4 ימים).
הי אפרת,
יש לי תימין יבש ובזיליקום יבש – כמה לשים?
שוב תודה על אתר נפלא
בין רבע לשליש כפית מכל סוג.
שלום!
האם מגישים חם או קר?
חם או בטמפ’ החדר.
היי יפעת -איזה בורגול מתאים לפה? עבה או דק? קניתי בורגול של סוגת שלא רשום עליו אם הוא דק או עבה.מתאים?תודה
אם לא רשום עליו כלום זה בורגול רגיל וזה מתאים.
תודה על המתכונים הנפלאים💖
האם ניתן להחליף את הבורגול באורז לבן?
היי יניב,
אפשר להחליף באורז אבל כדאי שזה יהיה אורז מבושל.
יום נפלא 🙂
הכנתי ופשוט נפלא נפלא יפה וטעים. תודה רבה וחמה על כל פועלך למעננו.
בשמחה רבה 🙂
היי,
רציתי להגיד לך שהמתכונים שלך מככבים אצלי במטבח בלי הפסקה כל רביעי אני מסתכלת באתר ולוקחת מתכונים לשישי , ובעלי אמר שהשתרגתי בצורה משמעותית חחחח
רציתי לבדוק אם אפשר להכין את המתכון עם עגבניות רגילות ולא שרי
ואם כן האם הכמויות משתנות ???
תודה מראש,
שמחה לשמוע אתי!
לדעתי אפשר. כדאי להכפיל את שאר הכמויות במתכון.
בהצלחה 😉