זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 7-8 יחידות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס וחצי קמח לבן (210 גרם)
שליש כף שמרים יבשים (4 גרם)
2 כפות גדושות סוכר
קורט מלח
2/3 (שני שליש) כוס מים פושרים (160 מ”ל)
*סוכר לציפוי
אופן הכנה:
-מערבבים היטב בקערה את הקמח עם השמרים.
-מערבבים (מומלץ במיקסר ידני) את הקמח עם המים והסוכר במשך 2-3 דקות. בסוף מוסיפים את המלח ומערבבים עוד כדקה (מתקבל בצק דביק).
-מכסים במגבת ומתפיחים (עדיף במקום חמים) במשך כ30 דקות עד שעה.
-מחממים סיר עם שמן עמוק. בעזרת ידיים רטובות (אחרת הבצק נדבק לידיים!) לוקחים חתיכת בצק ויוצרים טבעת (מגלגלים לכדור, עושים באמצע חור ומותחים/פותחים את המסביב). מניחים בזהירות בשמן החם ומטגנים על אש בינונית במשך 2 דקות מכל צד, עד להזהבה.
-טובלים בסוכר משני הצדדים ומגישים.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: קינוחים ומתוקים
אפילו לאשכנזיה כמוני הצליח!!
וואו איזה מתכון קל וטעים יצא מעולה!!!!
טרפו אצלי …..תודה אימצתי אותו בחום
שמחה מאד לשמוע! תודה שחזרת לשתף❤
אני רוצה להכין ספינג׳ עם שימרית,אודה על תשובתך
לא בטוחה שהבנתי מה השאלה… יש לשים שליש כף שמרים יבשים.
אם התכוונת לשאול לגבי שמרים טריים- אפשר לשים 10 גרם שמרים טריים (או 1/5 קובייה).
אני מבקשת מתכון לספינג׳ עם שקית שימרית ,מודה לך על תשובתך המהירה
יקירה, תסתכלי על שקית השמרים ותראי שכתוב עליה שמרים טריים.
כפי שהשבתי לך קודם- אפשר להשתמש ב-10 גרם שמרים טריים. זה יוצא כף אחת.
חנוכה שמח(:
עוד שאלה לי אלייך ,מה את מציעה לעשות עם היתרה שנותרת משקית השימרית? תודה רבה
את יכולה להכין לחמניות או פיצה, או פשוט לשמור במקרר עד לאפייה הבאה(:
הכנתי מקמח מלא 70% ויצא טעים מאודד!!!
תודה רבה!
חנוכה שמח:)
נראה טעים ומוצלח מאד! תודה על השיתוף(:
מתי לשים את השספינג’ים בתוך השמן? כלומר, כמה רותח הוא צריך להיות?
היי,
יש לחמם על אש גבוהה במשך כחצי דקה-דקה עד שהוא מתחיל לבעבע.
הבצק לא תופח לי למה?
היי אסתי,
זה בסדר, התפיחה של הבצק לא גדולה.
תודה רבה יצא טעים ברמות
איזה כיף לשמוע!
מושלםםםםםם
יצא טעיםםםםם
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
יצא פצצה !! תודה על מתכון..
שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף(:
שלום רציתי לישאול אם למתכון הזה של הספינג צריך לשים אלכוהול או משו אחר כדי שלא יספוג שמן
היי אביגיל,
זה לא הכרחי. אם את מעוניינת לנסות אפשר להוסיף כף של כל משקה אלכוהולי שיש לך לבצק.
היי אני מכינה עכשיו את הספינג וזה אפילו לא מתקרב ללהיות מוכן את יודעת אולי למה זה קורה?
היי אביגיל,
לא מוכן הכוונה שהבצק לא תפח?
זה בסדר אם לא תפח משמעותית, זמן ההתפחה כאן קצר יחסית ולא אמורה להיות התפחה גדולה.
היי הכוונה שלי שאני שמה בסיר עם מן עמוק אז הם נשארים לבנים וקצת בצקים כאלו.
אבל בסוף יצא אכיל מקווה שבפעם הבאה ייצא יותר טוב.
בכל זאת תודה על כל המתכונים המושלמים!
זה יכול לקרות אם מחממים את השמן יותר מדי, או לחלופין שלא נותנים מספיק זמן טיגון לספינג’.
שמחה שיצא טעים(:
להוסיף ביצה שלא יספג בשמן?
לא, אין צורך😊
קודם כל תודה רבה על אתר מהמם! אשמח לדעת איזה כמות אני צריכה כדי שייצאו לפחות 23 ספינג’ים? 😊 תודה רבה.
היי בתאל,
הייתי מכפילה פי 4 לכמות כזו(:
היות והכמות גדולה יחסית מומלץ ללוש עם מיקסר ולא ידנית.
בהצלחה!
היי אפרת,
אפשרי להחליף חלק מהמים בחלב/ חלב סויה/ מיץ?
ואם כן- כמה אפשר להחליף?
היי מימי,
אפשר להמיר שליש מכמות המים בחלב פושר, ולשים שליש כוס מים פושרים.
בהצלחה!
יצא מושלם
שמחה לשמוע! תודה יעל🌺
ואוו הספינג’ יצא מושלם!
אין על המתכונים שלך תמיד אני מוצאת מתכונים מצויינים!
תודה נעמה! 🙂
שמחה לקרוא שאהבת 🌸
יצא לי מעולה!!!לא פחות.
תמיד שניסיתי מתכונים אחרים לא יצא
טוב.תודה רבה וחג שמח
שמחה לקרוא שאהבת יסמין 🙂
חג שמח!
איזה ספינגג טעים!!
תודה ממש על כל המתכונים!!!💗
ציפינו אותם גם בשוקולד וקישוטים ויצא ממש טעים😋😋
נראה מעולההה צביה 🙂
תודה שחזרת לשתף ❤️
יצא טעים ממש
תודה רבה על המתכון🙃
נראה ממש ממש טעים!
תודה שחזרת לשתף תפארת
חג שמח❤️
ואיי איזה מתכוןן טוב!!!😍🤩
אני משלשת קמות ומתחסל!!
מתנפח בטיגון ויוצא אשש🔥🔥
תודה ממש על כל המתכונים תמשיכי לפנקק אותנוו💗 עםם המתכונים השווים שלך😋
תודה רבה מעיין 🙂
שמחה לקרוא שאת נהנת ❤️
חג שמח!
איך אני יודעת מתי להפוך או האם הם אמורים להתהפך לבד?
היי שילת,
תטגני כ-2 דק’ מכל צד, תהפכי עם מזלג.. את תוכלי לראות לפי הצבע של הספינג’
היי אפרת,
האם אפשר להתפיח את הבצק במקרר ולהכין את הספינג לאחר כמה שעות?
תודה וחג שמח🌺
כן. יש לשים את הבצק בקערה גדולה ולעטוף בניילון נצמד.
חג שמח ליזה ❤️
הכנתי את הספינג וחלק יצאו לא לגמרי מוכנות מבפנים אבל מוכנות מעוד מבחוץ מאיזה סיבה זה? וכשתיגנתי שוב את הספינגים אחרי כשעתים הם יתקשו ממש
היי טל,
לא מטגנים את הספינג’ים פעמיים אם לזה את מתכוונת…
את הספינג’ אוכלים באותו הרגע בד”כ
הכוונה שלי למה הם יתקשו אחרי כמה שעות?, מאיזה סיבה חלק לא היה מוכן מספיק?
לא בטוחה שהבנתי. טיגנת את הספינג’ים פעמיים?
כיסית אותם או שהם נשארו פתוחים במשך כמה שעות?
אם זה היה מוכן מבחוץ אבל לא מבפנים זה אומר שהשמן היה יותר מידי חם או שהיה צריך לטגן קצת יותר זמן.
ברוך ה’ בלי עין הרע הצלחתי פעם ראשונה לעשות סופגניות ( ספינג) שה’ יברך אותך, ישמור ושתצליחי בכל אשר את עושה שתגשימי את כל המישעלות ליבך ותמשכי להיות אישה מדהימה!!, תודה רבה רבה!!!
איזה כיף לקרוא!
תודה רבה טל, שמחה שיצא מוצלח❤️
חג שמח אהובה
האם הבצק צריך ישייר לצוף בשמן או שצריך לשקבוע ואחרי זה לצוף ורק אז אני מנמיכה להבה לבינונית?
הוא אמור לצוף מיד (אולי הוא שוקע לרגע כשמוסיפים אותו אבל מייד צף).
היי, אם מה אוכלים את הספינג, איזה תוספת?
אין לזה איזשהי תוספת ספציפית, בעיקרון מצפים את הספינג’ בסוכר ואוכלים כקינוח 🙂
אם את מדברת על ערב חנוכה תוכלי להכין גם סחלב חם, לביבות עם ירקות וכ’ו..
היי קרן,
את יכולה לראות בתגובות שהמתכון מצליח לכולם.
אם לא הצליח לך, את מוזמנת לפרט לי ואנסה לעזור לך להבין היכן הבעיה.
כמה ספינג׳ם בערך יוצא מכוס וחצי קמחח??
7-8 ספינג’ים בערך
הבצק לא תפח לי איך אפשר לתקן אותו?
זה בסדר, הבצק לא אמור לתפוח באופן משמעותי. אם הכנת את הכמות שבמתכון והתפחת כשעה זה מספיק.
מסוג המאכלים שחשבתי שרק סבתות מרוקאיות יודעות להכין 🤭
אזרתי אומץ והכנתי, ואיזה כיף! יצא טעים וחוסללל ברגע 🙂
**השתמשתי בקמח שהשמרים כבר בפנים
נראה מעולהההההה נוי!
שמחה שיצא מוצלח 🙂
ערב נפלא🌸
ואואו מלא פעמים אני מנסה מתכו ים ואף פעם לא יוצא לי טוב עשיתם לי חשק לנסות
סיר עם ידית ( יחסית קטן) מתאים? וכמה שמן צריך למלא?, את השמן לפני הטיגון על איזה להבה צריך ולכמה זמן?
אפשר, שליש סיר שמן בערך
לחמם את השמן על אש גבוהה כדי שיתחממם, לאחר הוספת הבצק תנמיכי מעט את הלהבה כדי שהשמן לא ישרף
הי אפרת, יש לך מתכון לדונאטס מיני?
היי לידור,
עדיין לא..
אולי בהמשך 🙂
הי אפרת, ככל שאתפיח יותר כך ייצא אוורירי יותר? או שאין לזה משמעות?
טוב, התפחתי פעמיים, יצא מושלםםם!!
נראה מעולה גלי!
תודה רבה על השיתוף 🙂
שבוע נפלא 🌸
היי גלי,
ההתפחה מועילה לאווריריות אין ספק, אך לא מומלץ להתפיח יותר מדי
שבוע נפלא🌸
מתכון מעולה,התפחתי כמעט כשעתיים ויצא מאוד טעים
מעולה מאי
שמחה לקרוא שאהבת 🙂
ערב נעים ♥
מתכון מושלם!!!!
טעים ממש!
מומלץ במיוחד!!, רק אל תדלגו על שלב ההתפחה.
שמחה לקרוא שנהנת אלישבע 🙂
יום נפלא🌸
הי אפרת.
בטעות הכנסתי את כל החומרים יחד- לא לפי הסדר שכתבת.
זה קריטי? להכין מחדש?
בסוף הכנתי ככה ויצא מעולה:)
שמחה שיצא טעים 🙂
שכחתי מלח קריטי?
לא קריטי.
יש אפשרות לעלות מתכון לסופגניות רגילות ( אני חושבת שכולל שמרים)?, מה זה אומר שמן עמוק כלומר שבערך חצי מהסופגניה צפה וזה כחצי סיר עם שמן?
כן, שמן עמוק הכוונה לשליש/חצי מגובה הסיר (כדאי להשתמש בסיר קטן).
אשתדל להעלות מתכון אפילו שזה רחוק מ10 דקות 🙂
כ- 7 סנטימטר אורך של הסיר ( אני חושבת מיוחד לחלב) זה בסדר?, אשמח ותודה רבה!!! את פשוט מהממת מסבירה הכל מהפרט הכי הכי קטן בצורה ברורה קלה ופשוטה וכמובן טעימה :). בזכותך אני לומדת להיות במיטבח תודה רה על כל העזרה והמתכונים!!!♥
אם זה כמו פינג’ן זה קטן מידי.
יש לך סיר בקוטר יותר גדול?
יש לי הרבה, בגודל ככף היד כ- 17 סנטימטר? הוא קצת יותר נמוך אבל ( אני חושבת לחלב) אני חושבת
זה נשמע לי בסדר.
דבר ראשון וואי שאין עליך האתר הכי טוב שקים!
דבר שני אפשר להתפיח 20 דקות?. תודה !!!
תודה מיכל 🙂
לגבי ההתפחה, רק אם אין ברירה (פשוט ככל שמתפיחים זה יוצא יותר אוורירי).
רק חוזרת לומר תודה ענקית, פשוט שלמות!
נראה מעולה 😍
תודה ספיר
אמאל’ה ואבאלההה איזה טעים מתכון מנצח!!
מושלם 😍
תודה יעל
אני מאוד פוחדת שלא יקפוץ לי מים מהשמן, יש לך או למישהי טיפ איך לעשות?
היי חנית,
רצוי להתרחק מהסיר לאחר שאת שמה את הבצק בשמן.
את הבצק להניח בזהירות ולא לזרוק לתוך השמן.
אפרת מהממת!
כשמדובר באתר שלך אני ישר מכפילה כמויות!!
יצא פצצה!
שמחה לשמוע! ❤️
תודה הודיה
עשיתי עכשיו, ב”זאת חנוכה”. קל וטעים ברמות!
תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך
יצא מושלם!!!
אין על המתכונים שלך
שמחה לשמוע 🙂
תודה אור
הי אפרת,
תודה על המתכונים המוצלחים!!!!
כתבת 210 גרם קמח מכוס וחצי, איזה כוס את מתכוונת??
כוס ח”פ רגילה לא יוצא כזה משקל???
אשמח לתשובה
תהילה
הכוונה לכוס בנפח 240 מ”ל. כוס זכוכית רגילה עם ידית
היי אפרת,
ניתן להפחית בסוכר?
האם הכנסה של הבצק למקרר לפני הטיגון עוזרת?
תודה וחג שמח🙏🎊
אפשר להפחית כף סוכר.
לגבי ההכנסה למקרר, לא בטוח.
חנוכה שמח 💖
מעולה 👌🏻
וואו מהמם 😍
תודה אדוה וחנוכה שמח!
האם אפשר בתום הטיגון להכניס את הספינג לדבש? במידה וכן אפשר מתכון? … אני לא אוהבת את הסוכר
אפשר להגיש את הספינג’ עם דבש ליד.
פשוט נפלא!:כל המתכונים שלך יוצאים מוצלחים! זללנו….
שמחה שנהניתם 🙂
חנוכה שמח!
קודם כל תודה רבה על האתר המושלם!
שאלה: אם הכנתי כמות של 1 ק”ג, עדיף להתפיח שעתיים בחוץ או במקרר?
נראה לי שבחוץ כי קריר עכשיו.
הי, אם הכפלתי את הכמות, כמה זמן להתפיח את הבצק?
שעה.
אם אני רוצה להכין היום את הבצק ומחר לטגן את הספינג’, זה אפשרי?
ואם כן, האם לשים במקרר או במקפיא?
אפשר להכין את הבצק יום לפני ולשמור במקרר בתוך בקערה עטופה בניילון נצמד.
נראה מעולה!
האם אפשר להשתמש בקמח שמרים ובאיזה כמות?
אני רוצה להכין מתכון של 1 ק”ג.
היי תמר,
קילו קמח שמרים (כ-7 כוסות)
שני שליש כוס סוכר
רבע כפית מלח
3 כוסות מים פושרים
הבצק אמור לצאת רך ודביק. אם הוא יוצא מוצק יש להוסיף עוד מים.
מומלץ להתפיח כמה שעות טובות בגלל הכמות הגדולה.
אפרת תודה רבה, הכנתי בפעם הראשונה ויצא ממש מוצלח ואוורירי.
שמחה לשמוע 🙂
מושלםםם
נראה מעולה!
תודה יפה וחג שמח 🙂
כמובן בנוהל. כל שנה עושה מהמתכון שלך. הכי קל הכי טעים, מושלם!
שמחה לשמוע 🙂
תודה וחג חנוכה שמח 💖
היי אפרת האם אפשר להחליף את הקמח במתכון לקמח כוסמין? תודה רבה!
אני חושבת שכן.
אפרת האלופהה
אשמח לקבל מתכון לסופגניות קלאסיות רגילות….יש לך מתכון כזה?לא מצאתי באתר
שבת שלום!!
נכון, אין לי מתכון לסופגניות רגילות באתר. סורי 🙂
שבת שלום 🌺
יצא טעים ואורירי
פעם ראשונה שעשיתי ויצא לי כ”כ טעים!
תודה על המתכון!
נראה מעולה! 😍
תודה על השיתוף
הי אפרת, אפשר להכין את הבצק עכשיו ולטגן בערב?
כן.
שלום אפרת
אפשר את המתכון לפי קילו קמח?
היי שרית,
קילו קמח (כ-7 כוסות)
כף וחצי שמרים יבשים
2/3 כוס סוכר
רבע כפית מלח
3 כוסות מים פושרים
הבצק הזה אמור לצאת רך ודביק. אם הוא יוצא מוצק יש להוסיף עוד מים.
אפשר לערבב עם וו גיטרה במהירות נמוכה בהתחלה ואחרי 2 דקות עוברים למהירות בינונית וממשיכים עוד 2-3 דקות.
ממליצה להתפיח כמה שעות טובות בגלל הכמות הגדולה.
היי אפרת,
תודה רבה על כל המתכונים המושלמים!
תמיד יוצא מוצלח!
פעם ראשונה שאני מכינה ספינג’ ונחטפו קילו וחצי😋
נראה מעולה 😍
תודה על השיתוף!
טעיייםםםםם
נראה מעולה 😍
וואי מושלם!
אפילו אשכנזיה יכולה 😉
לא סתם יכולה! נראה מושלם 😍
תודה על מתכון קל וטעים.
פעם ראשונה שלי…יצא מעולה!!!
נראה מעולה 😍
תודה לך שחזרת לשתף!
היי אפרת אפשר להכין את הבצק לפני פסח ולהקפיא את הבצק ?
להכין מראש ולהקפיא כן (מבחינת כשרות מאחר וזה חמץ אז לא).
חג שמח 🌷
אסור
האם אפשר להכין בלילה לשים במקרר בערב, ובבוקר להכין?
כן. יש לשים את הבצק בקערה גדולה ולעטוף בניילון נצמד.
היי אפרת כמו תמיד שאני מחפשת מתכון מחפשת ישר אצלך ואף פעם לא מתאכזבת הכנתי הערב לראשונה ספינג’ הכפלתי כמות (מזל כי נחטף מהר) ויצא מעולה !
תודה מגי, כיף לשמוע 🙂
יום מקסים
אפרת, תודה רבה!!עשיתי ויצא מעולה!!!ברכת אותך בלי סוף!
הכנתי מכמות כפולה ויצאו לי 10 ספינגים, זה אומר שהיתי צריכה להכין קטנים יותר?
שושנה
שמחה שיצא טעים!
אם הכפלת כמויות ויצאו לך רק 10 יחידות זה אומר שהשתמשת בכוס קטנה מידי (אולי כוס חד פעמית?) או שהכנת אותם גדולים יותר.
היי.. האם זה בסדר להתפיח יותר משעה וחצי או שזה יהרס?
כדי להמנע מהתפחת יתר אפשר להתפיח במקרר ואז ההתפחה היא איטית יותר.
עשיתי כמות כפולה !! והכל התחסל ! יצא טעים ברמות אחרותתת !!
אוורירי ולא דחוס
מושלם מושלם מושלם
תודה חן, שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת האם שמרים נמסים זה שמרים יבשים..אני רגילה שכתוב על האריזה שמרים יבשים ובעלי הביא לי אריזה שכתוב עליה שמרים נמסים..?
אם אלה שמרים שלא דורשים קירור אז כן.
מתכון מעולה. טעים כל כך 🤗
חג אורים שמח אפרת 🕎
מהמם 😍
תודה ענת וחג שמח!
הבצק יצא לי סמיך מאוד זה בסדר?
היי הראל,
הבצק הזה אמור לצאת רך ודביק. אם הוא יוצא מוצק יש להוסיף עוד מים.
אפשר להכפיל את כמות המצרכים כדי שתיצא כמות גדולה יותר?
כן.
היי אפרת תודה למתכונים נהדרים לחנוכה הספינג הפיתות הכל טעים וקל להכין.חנוכה שמח
תודה אהובה, חג שמח ❤️
שלום אפרת. תודה על המתכון. רציתי לשאול האם אפשר לאפות את הספינג’ים במקום לטגן בשמן עמוק…?
תודה
לא. זה ישנה את כל התוצאה הסופית.
אמא שלי שתחיה שוברת ביצה מעל הסופגניה (ולא עושה חור, כמובן).
ממש טעים.
בכלל, הספינג’ שלה לא מתוק.
חייבים לשים סוכר בתערובת?
היי שלמה,
כדאי לשים לפחות כפית סוכר כי הסוכר מסייע לפעולת השמרים.
חג שמח 🙂
לא הבנתי מה זה שליש כף שמרים
היי רונה,
לוקחים כף רגילה (כמו בתמונה) וממלאים שליש ממנה בשמרים יבשים.
שמרים טריים זה גם בסדר?
היי מאירה,
במקום שליש כף שמרים יבשים אפשר לשים 10 גרם שמרים טריים. אם קוביה היא 50 גרם זה יוצא 1/5 קוביה.
יש לפורר את השמרים עם כף סוכר, להוסיף קצת מים ולהניח את זה לתסוס במשך כ-10 דקות ואז לערבב עם יתר החומרים. חשוב אח”כ להפחית את כמות הסוכר והמים שערבבת עם השמרים מהכמויות של המתכון עצמו.
חג שמח 🙂
אפרת! הכנתי ויצא מעולה! (מקמח מלא 100%, נראה לי שהוספתי עוד טיפה מים ולשתי היטב ביד, אין לי מיקסר ידני)
מעולה!
תודה הדס וחג שמח ❤️
והיום הכנתי שוב. יצא מעוללללה תודה!!!
שמחה לשמוע ❣️
היי
עשיתי ויצא מעולה!!!
אפשר לעשות מקמח כוסמין גם???
אני מניחה שכן.
חג שמח 🙂
ממש קל להכנה ומומלץ….
תודה הודיה 🌺
האם יש דרך כלשהי להכין ללא גלוטן את המתכון הזה או סתם סופגניות? ילך שילוב של קמחים קונדיטור ואורז?
תודה וחנוכה שמח!
היי לאה,
שמעתי שאפשר להכין מקמח כרגיל או קמח תמי באותן כמויות (לא ניסיתי בעצמי), גם את הספנינג וגם את הסופגניות המהירות.
חג חנוכה שמח ❤️
לא צריך סוכר?
יש במתכון 2 כפות גדושות סוכר.
היי אפרת,הבצק כבר כמעט שעה מכוסה ולא תפח לי בכלל,למה זה קורה?
הוא תפח פשוט לא כל כך רואים את זה 🙂
את יכולה להמשיך כרגיל.
אה הבנתי,תודה אפרת
ראיתי מתכונים עם שמן וביצה. לא צריך לשים?
לא, אין צורך.
הכנתי ויצא מש ממש טעים הזלפתי גם שוקולד עם סוכריות לקישוט יצא ממש ממש טעים
תודה!!!!!
נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף 🙂
האם אפשר להשתמש בקמח תופח?
ואם מקפיאים האם לפני טיגון או אחרי איך מתבצע הטיפול לאחר הטיגון?
עדיף להכין עם קמח רגיל אבל אם אין אז אפשר עם קמח תופח.
אפשר להקפיא לאחר טיגון. להפשיר מחוץ למקרר ולחמם בתנור לפני ההגשה.
שלום אפרת.
שמן לטיגון עמוק כמו שעושים פלאפל למשל?
אפשר להקפיא?
תודה
נכון.
אפשר להקפיא.
היי
הכנתי אתמול בחמש בבוקר שיהיה לילדים נחמד לקום עם משהו חדש
יצא מהמם מדהים וטעים במיוחד
תודה על השיתוף
שמחה לשמוע 🙂
תודה מיטל
יצא דביק מה צריך לעשות וחובה הסדר?
הבצק אמור להיות דביק לכן מרטיבים את הידיים.
סדר הערבוב חשוב אחרת זה לא יתפח כמו שצריך.
שלום אפרת,
אני מכינה כרגע את הבצק והוא יוצא מאד דביק וקשה לעבוד איתו. האם כך צריך להיות המרקם של הבצק?
תודה
הבצק אמור להיות רך ודביק. אם הוא מאוד דביק בצורה כזו שאי אפשר לעבוד איתו גם בידיים רטובות כדאי להוסיף לו קצת קמח.
יצא מדהיםםםםם בטירוףף!! יאמממייי תודה רבה על האתר הניפלא!!
שמחה שאהבת!
תודה שחזרת לעדכן.
ממש אהבתי! מרב שנאכל הכנתי פי שלוש! כל הכבוד לך!!! 👏👏👏
אשמח לנסות עוד מתכונים שלך!
שמחה לשמוע!
תודה מוריה 🙂
יצא ממש טוב …מאז המתכון הזה אני כל הזמן מכינה …תודה !!!!!
שמחה לשמוע!
תודה 🙂
הי, תודה על המתכון.
הוספתי עוד שליש כוס מים פושרים כדי שהבצק לא יצא קשה מדי. התפחתי חצי שעה. והכנתי עם ידיים רטובות.
יצא מעולה ונטרף במהרה.
שמחה שנתת מתכון גם לכמות קטנה.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אדוה.
היי לכמה ספינג’ים המתכון הזה? והאפשר לערבב גם בלי מיקסר?
הכמות מספיקה ל7-8 יחידות. אפשר לערבב גם ידנית.
היי,הספינג’ יצאו קצת עם מרקם גומי כזה. ויום למחרת נהיו ממש דחוסים. מה הייתה הטעות שלי?
היי יוליה,
הכנת את הכמויות במתכון בדיוק כמו שרשום? ערבבת עם מיקסר? כמה זמן התפחת?
הכמויות היו מדויקות אבל לשתי בלי מיקסר..
התפחתי שעה
אז יכול להיות שזה קשור בערבוב/לישה לא מספיקה.
צריך לאכול מיד
יצא מעולה!!! תודה רבה על המתכון המשובח.
תודה אורטל 🙂
הי אפרת איך אני מכינה כמות של קילו קמח?
היי אורית, כמויות לקילו:
קילו קמח (כ-7 כוסות)
כף וחצי שמרים יבשים
2/3 כוס סוכר
רבע כפית מלח
3 כוסות מים פושרים
הבצק הזה אמור לצאת רך ודביק. אם הוא יוצא מוצק יש להוסיף עוד מים.
אפשר לערבב עם וו גיטרה במהירות נמוכה בהתחלה ואחרי 2 דקות עוברים למהירות בינונית וממשיכים עוד 2-3 דקות.
ממליצה להתפיח כמה שעות טובות בגלל הכמות הגדולה.
עשיתי את הקילו ולא יצא לי ככ דביק כמו שעשיתי בכמות הקטנה, שמתי יותר מדי מים?
אם רוצים את זה במרקם יותר רך ודביק יש להוסיף קצת מים.
אם רוצים את זה במרקם יותר סמיך יש להוסיף קצת קמח.
מהתמונה נראה שהבצק בסדר. אפשר להכין ממנו טבעת עם ידיים רטובות?
הכנו אתמול. התפחנו שעה וקצת. יצאו אוורירים וטעימים בטירוף. תודה וחג שמח!
שמחה לשמוע, תודה לימור 🙂
הכנתי את הספינג’ אתמול. היה נראה מושלם, אבל הם יצאו דחוסים, כמו לחם, ולא אוריריים כמו שציפיתתי שיהיו. למה זה קרה?
היי עדינה,
הכנת את הכמות שבמתכון? כמה זמן התפחת הבצק? השמרים היו טובים?
הייי.אפשר להכין מקמח שמרים?ואם במקום סוכר לשים סירופ סוכר?
היי,
אפשר להכין מקמח שמרים ולוותר על השמרים. אם סירופ הסוכר מורכב מסוכר ומים אפשר אבל יהיה צורך לשים פחות מים.
קודם כל תודה רבה על המתכונים!!! דבר שני אם אני רוצה להכין את זה מהבוקר יש אפשרות כזאת? בשביל הערב…
כן, אין בעיה להכין את הבצק ולשמור במקרר בתוך קערה עטופה בניילון נצמד.
לא הבנתי…
להתפיח במקרר או אחרי ההתפחה להכניס למקרר?
תודה
להתפיח במקרר.
שבוע טוב! משום מה הבצק לא טופח לי,את יודעת אולי מה עשיתי לא טוב?
שבוע טוב 🙂
זה בסדר, הבצק לא אמור לתפוח באופן משמעותי. אם הכנת את הכמות שבמתכון והתפחת כשעה זה מספיק.
שמרים לא טובים יכולים להרוס את החגיגה
שבת שלןם
אז מה שאת אומרת שצריך לתת לו לתפוח כמה זמן?
לדעתי בגלל הכמות לפחות שעתיים.
בוקר טוב
הבצק ייצא לי דחוס יש סיבה לזה?
תודה
היי דני,
הכנת את הכמות שבמתכון או כמות גדולה יותר?
איך יצא המרקם של הבצק?
כמה זמן התפחת את הבצק?
היי
עשיתי כמו שנתת לחצי קילו הכל נמדד במשקל.התפחה של שעה
הבצק יצא רך ודביק?
בגלל שזו כמות גדולה ובגלל שאנחנו לא בקיץ אני ממליצה שתניח לתערובת לתפוח יותר זמן. לדעתי זה יכול לשפר את המרקם הדחוס לאוורירי יותר.
הבצק יצא רך דביק ונתתי לו שעה תפיחה
אז לדעתי זה קשור בתפיחה לא מספיקה (בגלל הכמות הגדולה). אם נשאר לך בצק כדאי לתת לו להמשיך לתפוח, אם לא, תדע לפעם הבאה.
חנוכה שמח ושבת שלום 🙂
אפרת, יצא ממש טעים! נחטף… ממש מומלץ 🤗 תודה רבה וחג אורים שמח
נראה מהמם!
תודה ענת, חנוכה שמח 💛
האם אפשר לעשות במכשיר של קאפקייקס בתבנית של ספינג’?
לא ניסיתי אבל מעניין לנסות.
הכנתי הכל אותו דבר ויצא לי גרוע מבחוץ זה היה נראה טוב ומבפנים זה היה עדין בצק למה? תודה מראש
כנראה שהשמן היה חם מידי ולכן מבחוץ זה היה מוכן מהר מידי בעוד שמבפנים זה לא הספיק להיות מוכן.
יצא פשוט מושלם!!!!
אין דברים כאלה…עשיתי את הכמות של החצי קילו!!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה ריקי.
אפשר להכין ולהשאיר במקרר
אני מכינה בבוקר את הבצק כמות של חצי ק”ג – 1 ק”ג כי זה נחטף
והבצק מחכה לי עד שאני חוזרת מהעבודה ומכינה לפני הדלקת נרות החנוכה
אם נשאר בצק – לא נורא הוא ימתין במקרר עד לפעם הבאה
היי חנוכה שמח
יש אפשרות לטגן את הבצק בסגנון של הצורוס עם שקית זילוף?
היי שלי,
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. בכל מקרה, יש מתכון לצ’ורוס.
חנוכה שמח 💛
האם ניתן להשתמש בקמח תופח במקום רגיל? ולוותר על השמרים? או שזה לא ייצא אותו דבר 😕
היי יפית,
זה לא ייצא אותו דבר כי שמרים נותנים אפקט אחר. אם אין לך שמרים את יכולה להכין לביבות מטוגנות לחנוכה או סופגניות אשל מהירות.
טעים מאד. לא הצלחתי לעשות את החור כי הבצק נדבק יותר מידי אז טיגנתי צורות מעוגלות…
הצורה לא משנה, העיקר שיצא טעים 🙂
תודה על המתכון
יצא מושלם
נראה ממש טוב!!
תודה גלית וחנוכה שמח 💛
מעולה!!!! כרגיל במתכונים שלך
תודה תקווה!
חג חנוכה שמח 💛
יצא ממש מוצלח… עשיתי 2 הטפחות… והוספתי מעט וודקה בהמלצות שקראתי בתגובות…
ואו מהמם!
תודה נטלי 🙂
יצא מאוד טעים!!!!!!!! המתכונים שלך תמיד מוצלחים
😉
תודה יאנה 🙂
חנוכה שמח!
אם אני מתפיחה שעה במקום חצי שעה זה יהרוס את הבצק?
אין בעיה.
האם יש אפשרות להכין את הבצק בערב ולטגן בבוקר? היכן/איך לשמור את הבצק?
ולטגן בערב עבור יום המחרת?
תודה.
כמו כן, מה הגדלים/כמויות של כוס קמח וכוס מים?
היי דבורה,
אפשר להכין את הבצק יום לפני, לשמור במקרר בתוך בקערה עטופה בניילון נצמד. למחרת לטגן.
עדיף לטגן באותו יום שמגישים.
השימוש הוא בכוס של 240 מ”ל.
אפשר להכין ולהשאיר במקרר
אני מכינה בבוקר את הבצק כמות של חצי ק”ג – 1 ק”ג כי זה נחטף
והבצק מחכה לי עד שאני חוזרת מהעבודה ומכינה לפני הדלקת נרות החנוכה
אם נשאר בצק – לא נורא הוא ימתין במקרר עד לפעם הבאה
היי
כמה זה זה שליש כף שמרים?וכף וחצי שמרים בגרמים?ואפשר מתכון לחצי קילו קמח
תודה
היי דני,
שליש כף שמרים = 4 גרם.
כף וחצי שמרים = 16 גרם.
כמויות לחצי קילו:
500 גרם קמח לבן
9 גרם שמרים יבשים
75 גרם סוכר
2 גרם מלח
370 מ”ל מים פושרים (מומלץ להוסיף בהדרגה ולפי הצורך)
האם אפשר להכין את הבצק יום מראש ולתת לו לתפוח במקרר?
כן, אפשר.
שאלה, כמה שמן לשים בסיר?
רצוי שהשמן יהיה לפחות בגובה 3-4 ס”מ. כדאי להשתמש בסיר קטן.
אפשרי מקמח מלא, הבת שלי רגישה ללבן..
היי רחל,
אני חושבת שכן ולדעתי עדיף קמח כוסמין מלא.
אם את משתמשת בכוסמין מלא אז כדאי להפחית את כמות המים לחצי כוס.
היי, אם יש לי רק קמח תופח מה לעשות?
עדיף רגיל אבל אם יש לך רק תופח אז גם אפשר.
היי שאלה אם רוצה להכפיל ב2 אז זה 3 כוסות קמח וכמה שמרים מלח ומים פושרים ?
היי סיון,
אלה הכמויות הכפולות:
3 כוסות קמח לבן
שני שליש כף שמרים יבשים
4 כפות גדושות סוכר
קורט מלח
כוס ושליש מים פושרים
*סוכר לציפוי
יצא ממעעווללהה
היי,
חייבת להגיד שאני מכורה לאתר שלך. יישר כח!!!
אני מסתכלת הרבה על מתכונים וראיתי שיש כאלה שמוסיפים אלכוהול לבצק כדי שהוא לא יספוג הרבה שמן או כדי שהספינג’ יצא יותר אוורירי. המתכון שלך מושלם אבל היית ממליצה להוסיף? (ולו רק כדי להיפטר מכמה קלוריות :))
כן, אפשר בהחלט.
שבת שלום 🙂
מתכון מעולה. פשוט, מהיר וקל.
לשתי בידיים והוספתי עוד קצת מים והבצק יצא מושלם- רך ודביק.הנחתי לתפיחה בתנור 40 מעלות כ-40 דקות.
תודה רבה 🙂
תודה ורד, שמחה שיצא מוצלח 🙂
חג שמח
יש לי בבית 2 קוביות שמרים טריים ושקית של שמרים טריים גרגרים…מה עדיף להשתמש ומה הכמות? תודה רבה
חג שמח 🙂
עדיף להשתמש בגרגירים טריים (יותר קל לשימוש) ולשים כף אחת.
הכנתי ויצא מעולה…יישר כח גדול.
תודה מזל 🙂
חג שמח!
האם אפשר לשמור את הבצק במקרר למחר?
היי צביקה,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
יצא ממש טעים. מתכון ברור ומוצלח! אני רוצה להכפיל כמויות איך לעשות?
היי אורלי,
שמחה שיצא טעים.
יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
יצא מעולה!!! פשוט קליל ואוורירי,,, אפילו ששכחתי את המלח. תודה!
שמחה לשמוע!
תודה שרית ושבוע טוב 🙂
יצא פיצווווץץ טעים ביותר וקל להכנה..
תודה רבה אתר מדהים!!!
תודה הודיה, שמחה לשמוע 🙂
יצא מעולה!
הכפלתי כמויות ועדיין לא הספיק!!
הילדים ביקשו עוד ועוד ועוד…
שמחה לשמוע!
תודה יסכה וחג שמח 🙂
היי אפרת,
רוצה להכין עם קילו קמח ואם אפשרי להביא מתכון בבקשה וגם רציתי לברר איך לערבב את הבצק עם וו גיטרה ואיך זה ניראה?באיזו מהירות וכמה זמן לערבב?המון תודות פשוט הכנתי פעם אחת בצק והוא יצא לי ממש קשה ומאז אני פוחדת להכין ורוצה שוב פעם לנסות:)
תודה רבה על המתכונים.
היי קרינה,
כמויות לקילו קמח:
קילו קמח (כ-7 כוסות)
כף וחצי שמרים יבשים
2/3 כוס סוכר
רבע כפית מלח
3 כוסות מים פושרים
הבצק הזה אמור לצאת רך ודביק. אם הוא יוצא מוצק יש להוסיף עוד מים.
אפשר לערבב עם וו גיטרה במהירות נמוכה בהתחלה ואחרי 2 דקות עוברים למהירות בינונית וממשיכים עוד 2-3 דקות.
בהצלחה 🙂
היי, כמה יחידות יוצאות מהמתכון?
7-8 יחידות.
תודה יקרה.
כמות מתאימה לנו בול.. זוג צעיר וטרי(;
מעולה 🙂
חג שמח
האם הקמח צריך להיות קמח תופח או קמח רגיל? תודה!
קמח לבן רגיל.
בדיוק הכנתי את המתכון, יצא טעים!!! וקל להכנה. תודה רבה.
שמחה שיצא טעים!
תודה בר וחג שמח 🙂
היי אפשר להשתמש בקמח שמרים?
כן סיון, אפשר לשים כוס וחצי קמח שמרים ולוותר על השמרים היבשים.
חג שמח 🙂
מה גודל הכוס של המים?
היי רויטל,
כוס בנפח 240 מ”ל. ראי תמונה של הכוס בלינק המצורף.
חג שמח 🙂
הי ,
אני כרגע מכינה את הספינג’ים . הלכתי עפי ההוראות .. שמתי רק 2 כוסות מים וכבר זה ניהיה נוזלי כמו בלילה של פאנקייק.
האם זה בסדר שהוספתי עוד כמו 2 כוסות קמח?
היי הודיה,
הכוונה לשני שליש מים 😐
זה בסדר שהוספת עוד 2 כוסות קמח אבל תוסיפי גם חצי כפית שמרים בנוסף.
קל להכנה וטעים במיוחד.
הגשתי עם סירופ שוקולד וסירופ מייפל.
תודה
וחג שמח!!
מעולה! שמחה שיצא טעים.
תודה שרי וחג שמח 🙂
מתכון מעולה וקל להכנה!!
תודה רבה
תודה אסתי 🙂
חג שמח!
אפרת
דחוף אני באמצע ההכנה של הבצק
לאחר שערבבתי עם מערבל ידני הבצק יחסית נוזלי
מה לעשות?
היי מיכל,
הבצק אמור להיות פחות סמיך מבצק רגיל. הוא אמור לצאת רך ודביק אבל שעדיין ניתן לעשות ממנו צורה בעזרת ידיים רטובות. אם הוא נוזלי מידי תוסיפי עוד קצת קמח אבל לא הרבה.
ואפילו שהיה מאוד קשה לעבוד עם הבצק הוא יצא מאוד טעים
ובקשר לכרובית נסיתי לטגן והם התפרקו
היי
בקשר לספינג הכפלתי כמויות אז שמתי 320מ”ל מים זה נכון?
ודיברתי על לביבות כרובית אפויות
תודה
נכון, 320 מ”ל.
שמחה שהסתדרת בסוף ושיצא טעים.
לגבי הלביבות, כנראה שהיתה חסרה ביצה. חשוב שהתערובת תהיה יציבה לפני שמטגנים אותן וזה אומר להוסיף ביצה ופירורי לחם בהתאם לצורך. טיגנת בשמן רגיל (לא שמן עמוק) נכון?
במתכון שנתת כתוב ביצה ופרורי לחם צריך להוסיף עוד?
הטיגון בשמן עמוק או רגיל?
היי דני,
המתכון מתאים יותר לאפיה ולכן בהנחה ואופים בדר”כ אין צורך להוסיף יותר ממה שרשום.
כשמטגנים לביבות אז צריך שהתערובת תהיה יותר יציבה מאשר כשאופים ולכן יש צורך להוסיף עוד חומרים כדי לייצב אותה.
הטיגון של הלביבות הוא בשמן רגיל ולא עמוק.
בוקר טוב
הבצק יצא מאוד רטוב זה אמור להיות ככה?
ובקשר לכרובית צריך לטחון לפירה ?
היי דני,
הבצק לא צריך להיות מאוד נוזלי אלא קצת סמיך אבל דביק. אתה אמור להצליח להחזיק חתיכה מהבצק בידיים רטובות ויצור טבעת. אם הוא נוזלי מידי כדאי להוסיף עוד קצת קמח.
לגבי הכרובית, אתה מדבר על לביבות כרובית וגזר? אם כן, לא טוחנים לפירה אלא לתערובת אחידה קצוצה דק-דק.
שבוע טוב,איך אפשר לשמור את הספינג’ שישארו טריים עד מחר?
היי אדוה,
אפשר לשמור מחוץ למקרר עטוף בניילון נצמד.
מומלץ לחמם קצת בתנור לפני ההגשה.
חג שמח 🙂
היי,
אם אין לי מיקסר ידני אך יש לי מעבד מזון ובלנדר ידני.. אפשר ללוש את הבצק עם זה?
היי אודליה,
אפשר לערבב כמה דקות עם כף או מטרפה. אפשר להשתמש גם במעבד מזון (להרכיב להב של לישה ולא טחינה) אבל קחי בחשבון שהבצק הוא דביק.
שבןע טוב, אם אני צריכה את הספינג’ למחר בבוקר ואין לי אופציה להכין בבוקר.איך אפשר לשמור על הספינג’ טרי במידה ואכין את זה היום?
שלום וחג שמח. הכנתי. פשוט. קל וכולם נהנו. תודה רבה. הלוואי ויכולתי להראות….
תודה אורלי, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!
היי מאוד אוהבת את המתכונים שלך הם מצילי חיים
במקום שמרים יבשים אני יכולה לשים שמרים טריים של שמרית הקוביה? אם כן איזו כמות?
המון תודה אמבר
היי אמבר,
במקום שליש כף שמרים יבשים אפשר לשים 10 גרם שמרים טריים. אם קוביה היא 50 גרם זה יוצא 1/5 קוביה.
יש לפורר את השמרים עם כף סוכר, להוסיף קצת מים ולהניח את זה לתסוס במשך כ-10 דקות ואז לערבב עם יתר החומרים. חשוב אח”כ להפחית את כמות הסוכר והמים שערבבת עם השמרים מהכמויות של המתכון עצמו.
בהצלחה וחג שמח 🙂
היי
קודם עדכון העוגת שיש,עוגת קוקוס,הפוטוסו ציפס, הכרובית,והדגים הכול יצא מעולה
אני רוצה להכפיל כמות של הספינה
ואפשר אחרי הטיגון לחתוך ולמלא בוטלה או ריבת חלב?
תודה
היי דני,
שמחה שהכל יצא טעים.
אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולמלא באיזה ממרח שתרצה (למרות שזה ממש טעים גם כמו שזה).
חג שמח 🙂
היי. מתכון פשוט ומובן להכנה. תודה רבה.
ראיתי שאחת המגיבות סיפרה שהספינג שהכניסה לשמן לא צף. גם לי זה קרה למרות שהשמן התחמם היטב ונאלצתי בכל פעם לשחרר אותם מתחתית הסיר. לאחר פעולה זו הספינגים צפו.
היי ציפי,
אם השמן היה חם מספיק אז יכול להיות שזה קשור בסוג הסיר עצמו ולכן הם נדבקו לתחתית או שאולי לא היה להם מקום לצוף.
חג שמח 🙂
הי אפרת,אם אני בוחרת לעבוד עם הידיים לכמות של 7-8 יח ספינג כמה זמן ללוש את זה בערך?
ועוד שאלה גן לכמות של קילו בצק יש להתפיח כחצי שעה במקום חמים או שצריך יותר?
היי שירן,
אני לא בטוחה שאפשר עם הידיים כי הבצק דביק. אפשר לערבב עם כף כמה דקות.
גם לכמות של קילו יש להתפיח כחצי שעה במקום חמים.
שבת שלום 🙂
שלום
רציתי לדעת אם אפשר לאפות בתנור במקום בשמן עמוק?
תודה
לא מומלץ לאפות. זה לא ייצא אותו דבר.
כמה עמוק צריך להיות שמן עמוק? ותודה =] הכל טעים
היי ענת,
לפחות בגובה 3-4 ס”מ.
מתכון מ ש ו ב ח!!
פשוט טעים וקל.
תודה
תודה קרן, שמחה שאהבת 🙂
שלום 🙂
מה הכמויות שצריך עבור 25 יחידות?
והאם אפשר להשתמש בקמח רגיל בלי להשתמש בשמרים?
תודה מראש
היי קלודין,
כמויות ל25 יחידות:
6 כוסות קמח
כף ושליש שמרים יבשים
8 כפות סוכר
קמצוץ מלח
2+2/3 מים פושרים
לא מומלץ לוותר על השמרים. זה לא ייצא אותו הדבר.
תודה על התשובה 🙂
האם אפשר להשתמש בקמח שמרים ? מבלי להוסיף את השמרים?
במידה וכן הכמות של הקמח נשארת אותו דבר ?
כן, אפשר להשתמש בקמח שמרים (ואז יש לוותר על השמרים). כמות הקמח אינה משתנה.
יום מקסים 🙂
מתכון ממש מוצלח ופשוט…
הכנתי כבר פעמיים. תודה רבה.
אגב-במקום להשתמש עם ידיים רטובות, קימחתי מעט. זה לא פגע בטעם או במרקם.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים
הכנתי פעם ראשונה היום, יצא פגז! והמתכון קליל 🙂
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא
יצא פשוט מעולה וכ”כ קל!
אחלה מתכון המון תודה.
תודה הדר, שמחה שאהבת 🙂
היי בקמח תופח צריך שמרים לא נכון?
היי,
אבקת האפיה שבקמח התופח היא שונה משמרים לכן גם אם משתמשים בקמח תופח יש להוסיף שמרים.
בכל מקרה, אם יש לך קמח לבן רגיל מומלץ להשתמש בו.
יום נפלא 🙂
היי מה עדיף קמח רגיל או תופח ?
קמח רגיל.
הי
אפשר להשתמש בקמח שמרים?
כן, אפשר להשתמש בכוס וחצי קמח שמרים ולוותר על השמרים היבשים.
תודה
היי
אני חייבת לפתוח במילה טובה שמאז שהכרתי את האתר הוא ניהיה יד ימיני
שאלה: שמעתי ששמים כף של משקה אלכוהולי כדי שלא יספג שמן
את יודעת על זה משהו?
בלנדר ידני זה בסדר?
היי שלי,
כיף לשמוע 🙂
זה נכון. ראי טיפים במתכון של סופגניות מהירות. הם רלוונטיים גם למתכון הזה.
בלנדר ידני הכוונה לזה עם שני מוטות ההקצפה? אם כן, אין בעיה.
מה הכמות ל 20 יחידות?
היי אושרת,
ל20 יחידות יש להכין כמות משולשת:
4.5 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
6 כפות סוכר
קמצוץ מלח
2 כוסות מים (את המים מומלץ להוסיף בהדרגה ולפי הצורך).
מעולהה ומדוייק!!
לא מתחברת אבל הופתעתי לטובה מעצמי בזכות המתכון!!יצא מווושלם וכוולם אהבוו
המוווןןןן תודדוותת
תודה אלינור, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת.. יש לך מתכון לדבש מעל הספינג?
היי טל,
אין לי מתכון אבל אפשר לפזר סוכר או להשתמש בדבש או סירופ מייפל.
היי הבצק יצא נוזלי זה בסדר?
היי,
הבצק לא אמור לצאת נוזלי אלא רך ודביק. אולי שמת יותר מידי מים? נסי להוסיף 1-2 כפות קמח כדי להסמיך אותו.
היי הכוונה לפני ההתפחה.. והוספתי קצת קמח.. מחכה לתפיחה..
אם יהיה לך קשה להחזיק את הבצק בידיים רטובות אז תשתמשי בכף משומנת כדי לקחת חתיכות מהבצק ושימי בשמן החם (הצורה פחות חשובה, העיקר שייצא טעים 🙂 )
היי!
לא נראה שהבצק תפח לי. והתפחתי אותו שעה בערך. למה?
היי שרית,
הבצק אמור לתפוח ממש מעט, לא תמיד רואים את זה. את יכולה לטגן.
יצא ממש טוב , האם את יכןלה לפרט כמה סוכר שמים בתערובת ?
היי אלינה,
שופכים כמות של כחצי כוס סוכר לצלחת ומיד לאחר הטיגון טובלים כל יחידה בסוכר משני הצדדים. מה שנדבק- נדבק 🙂
היי .. יש לי קמח תופח זה קריטי?
היי אורלי,
כעקרון משתמשים בקמח רגיל כי יש במתכון שמרים שהם מתפיחים אבל אם יש לך רק קמח תופח תשתמשי בו.
היי,
מה אפשר לשים במקום שמרים?
היי סימונה,
במקרה הזה לא מומלץ לוותר על השמרים או להמיר אותם מאחר וזה ישנה את התוצאה.
יום נפלא 🙂
הבצק יצא בסדר דביק אבל שהנחתי בשמן זה שקע למטה ולא קרוב לצורה של ספינג’,מה עשיתי לא בסדר?הוא לא אמור לצוף?
היי יעל,
זה נשמע כאילו השמן לא היה חם מספיק. חיממת את השמן כמו שצריך לפני ששמת את הבצק?
היי
אני יכולה להכין בצהריים ולהגיש בשעות 5 וחצי את הספינגי?
מחכה לתשובתך תודה
כן, את יכולה. לפני ההגשה כדאי לחמם מעט בתנור.
יום מקסים 🙂
תודה רבה רבה!!! אהבו, אכלו ונהנו.
מעולה! שמחה שנהנתם 🙂
היי מה שלומך?
יש לי שאלה:בטעות למתכון הוספתי1/2כוס שמן התלבלתי כמה זה נורא והאם כדי לזרוק את הבצק?תודה מראש
היי סימה,
לצערי לא כדאי להשתמש בבצק, זה ייצא שומני מידי.
בוקר אור וחנוכה שמח!
האם יספיק לחצי קילו קמח שליש שקית של שימרית?
(אם לא קשה לך להתאים לי את שאר החומרים לכמות של חצי קילו קמח, אשמח)
תודה רבה בכל מקרה!
היי דבי,
כמויות לחצי קילו קמח:
500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים (חצי קוביה) או 3/4 כף שמרים יבשים
שליש כוס סוכר
שליש כפית מלח
כוס וחצי מים פושרים (תוסיפי בהדרגה)
*אם את משתמשת בשקית גרגירים של שימרית עדיף להשתמש בחצי שקית (25 גרם).
חנוכה שמח ושבוע מבורך!
מה זה אצלך כוס? תודה!
כוס זה 230-240 מ”ל. אני משתמשת בכוס זכוכית רגילה סטנדרטית (עם הידית).
אם זה מה שיש לך אז תכיני עם שליש שקית שמרית ותתפיחי לפחות כשעה.
אפשר שמרים טריים במקום ישבים?
כן חיים, אפשר.
אם זאת שקית גרגירי שמרים טריים- תשתמש באותו אופן.
אם זאת קובית שמרים (50 גרם) צריך להשתמש ברבע קוביה (12.5 גרם) ולפורר אותה בעזרת מזלג או כף בקערית עם כפית גדושה סוכר ורבע כוס מים פושרים, לערבב ולהניח בצד 10-15 דקות, עד שהתערובת תוססת. אח”כ להשתמש בזה רגיל למתכון ובמקום 2/3 מים לשים כחצי כוס מים פושרים (כי הוספת עוד מים לשמרים).
בהצלחה ושבת שלום 🙂
אין מצב ששליש שימרית יספיק? בסופגניות אחרות שעשיתי זה כך במתכון.
תודה!
עזבי, אל תטרחי עשיתי שליש קילו קמח וזהו!
תודה רבה!
קודם כל חג שמח!!
ובוקר טוב
יש לי רק שמרים נמסים
את יכולה להסביר לי איך עליי להתייחס למתכון
האם זה בסדר?
אשמח לתשובה מהירה
היי אורלי,
יש לך קובית שמרים טריים / שקית עם גרגירי שמרים טריים? או שרשום על זה שמרים נמסים ולא שומרים את זה במקרר? אם כן, תבדקי אם רשום על זה שמרים טריים או יבשים והאם מצוין על האריזה שצריך להמיס את זה עם מים לפני שימוש?
אהלן!
אשמח לדעת כמה ספינג’ים יוצאים מהכמויות הנ”ל…
שאדע אם יש צורך להכפיל..
תודה!
היי אורטל,
בסביבות 7-8 יחידות.
חג חנוכה שמח! 🙂
שלום רב
אני מעוניינת להכין את המתכון.
יש לי רק קמח תופח…כיצד עלי להתייחס למתכון ?
אשמח לתגובה מהירה
חג חנוכה שמח 🙂
היי יפעת,
תכיני באותו אופן בדיוק. קחי בחשבון שהלביבות יתפחו יותר בגלל הקמח התופח 🙂
חג חנוכה שמח!
אז זה טוב שיתפחו יותר לא ?
במתכונים עם שמרים צריך להשתמש בקמח רגיל מאחר והשמרים עצמם מתפיחים את הבצק.
אבל אם אין לך קמח רגיל את יכולה להכין עם קמח תופח והם יתפחו יותר. לדעתי זה בסדר במקרה הזה 🙂
הי כעת הבצק תפח אבל הבלילה ממש דביקה ולא ניתן כלל ליצור עיגול ובטח לא לעשות חור באמצע יש מצב להצלה? הטעם טעים אבל לא ניתן להכנה:(
היי שרית,
הבצק אמור להיות דביק אבל לא בצורה שאי אפשר לעבוד איתו בכלל. ניסית לעבוד עם ידיים רטובות? העיגולים לא צריכים להיות סמטריים. אם בכל זאת את לא מצליחה תוסיפי עוד קצת קמח לבצק כדי שיהיה פחות דביק.
בהצלחה 😉
חודש טוב! יש מצב שאת כותבת לי מתכון של קילו קמח? רוצה להכין עכשיו לכבוד רח כסליו… יש לי מיקסר ידני רק עם מקציפים של קצפת, עדיף ללוש ביד? תודה!
היי רחלי,
עדיף לערבב עם כף ואח”כ ללוש ביד.
הכמות:
1 ק”ג קמח
50 גרם שמרים טריים/ כף וחצי שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
שליש כפית מלח
3 כוסות מים פושרים
בהצלחה 😉
שאלהה..
הבצק בהתפחה הוא דביק אך לא מיימי זה בסדר?.
כי מה שזכור לי ממתכונים אחרים הבצק אמור להיות דיי דליל.
חדשה באתר המתכון הראשון שאני מנסה ממנו
כן יוליה, זה בסדר 🙂
קודם כל חג שמחחח.
יצא טעים בטרוף…החשק לספינג הרג אותי חחח.
חיפשתי משהו זריז.
ממש ממש טעים.
בטוח אבקר פה לעיתים תכופות.
תודהה
אני שמחה לשמוע יוליה!
תודה שחזרת לעדכן
שנה טובה 🙂
I made these and everyone loved them! I sent the leftovers to my brothers in Yeshivah and they’re coming over tonight so I can make them some more!
🙂 great! thank u
אם אני גרה באזור קר והבית קר ,
איך זה ישפיע על הבצק?
וכמה זמן אני צריכה לחכות לתפיחה _בחיים לא הכנתי בצקים וכאלה אז אין לי שמץ_
ממש תודה!על האתר הכי מפורט וטוב שיש!!
היי ספיר,
בסביבה קרה פשוט ייקח לבצק קצת יותר זמן לתפוח. אני ממליצה לכסות במגבת ולהניח לבצק לתפוח במשך כשעה וחצי וכמובן שאם יש בבית פינה שהיא חמימה יותר (נניח עם תנור חימום וכו’), מומלץ להניח שם את קערת הבצק.
שמי לב שזה בסדר שהבצק יוצא דביק, אם מרטיבים את הידיים הבצק לא נדבק לידיים וניתן לעבוד איתו.
בהצלחה ויום נפלא 🙂