שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

ספינג' מהיר עם התפחה אחת של חצי שעה

ספינג

מצרכים (7-8 יחידות):

1.5 כוסות קמח לבן (210 גרם)

1/3 (שליש) כף שמרים יבשים (4 גרם)

2 כפות גדושות סוכר

קורט מלח

2/3 (שני שליש) כוס מים פושרים (160 מ"ל)

*סוכר לציפוי

אופן הכנה:

-מערבבים היטב בקערה את הקמח עם השמרים.

-מערבבים (מומלץ במיקסר ידני) את הקמח עם המים והסוכר במשך 2-3 דקות. בסוף מוסיפים את המלח ומערבבים עוד כדקה (מתקבל בצק דביק).

-מכסים במגבת ומתפיחים (עדיף במקום חמים) במשך כ30 דקות עד שעה.

-מחממים סיר עם שמן עמוק. בעזרת ידיים רטובות (אחרת הבצק נדבק לידיים!) לוקחים חתיכת בצק ויוצרים טבעת (מגלגלים לכדור, עושים באמצע חור ומותחים/פותחים את המסביב). מניחים בזהירות בשמן החם ומטגנים על אש בינונית 1-2 דקות מכל צד, עד להזהבה.

-טובלים בסוכר משני הצדדים ומגישים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
לביבות תפוחי אדמה וקישואים
עוגת מיץ

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
הודיה (19:53 3.05.2020)

אפרת מהממת!
כשמדובר באתר שלך אני ישר מכפילה כמויות!!

יצא פצצה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:54 3.05.2020)

שמחה לשמוע! ❤️
תודה הודיה

Avatar
גלוריה (18:17 30.12.2019)

עשיתי עכשיו, ב"זאת חנוכה". קל וטעים ברמות!
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:51 30.12.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך

Avatar
אור (21:53 26.12.2019)

יצא מושלם!!!
אין על המתכונים שלך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 26.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אור

Avatar
תהילה (18:18 24.12.2019)

הי אפרת,
תודה על המתכונים המוצלחים!!!!
כתבת 210 גרם קמח מכוס וחצי, איזה כוס את מתכוונת??
כוס ח"פ רגילה לא יוצא כזה משקל???
אשמח לתשובה
תהילה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:47 24.12.2019)

הכוונה לכוס בנפח 240 מ"ל. כוס זכוכית רגילה עם ידית

Avatar
ליזה (08:16 24.12.2019)

היי אפרת,
ניתן להפחית בסוכר?
האם הכנסה של הבצק למקרר לפני הטיגון עוזרת?
תודה וחג שמח🙏🎊

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:36 24.12.2019)

אפשר להפחית כף סוכר.
לגבי ההכנסה למקרר, לא בטוח.
חנוכה שמח 💖

Avatar
אדוה (23:09 23.12.2019)

מעולה 👌🏻

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:13 23.12.2019)

וואו מהמם 😍
תודה אדוה וחנוכה שמח!

Avatar
איריס (20:15 23.12.2019)

האם אפשר בתום הטיגון להכניס את הספינג לדבש? במידה וכן אפשר מתכון? … אני לא אוהבת את הסוכר

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:12 23.12.2019)

אפשר להגיש את הספינג' עם דבש ליד.

Avatar
ימית (17:42 23.12.2019)

פשוט נפלא!:כל המתכונים שלך יוצאים מוצלחים! זללנו….

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:58 23.12.2019)

שמחה שנהניתם 🙂
חנוכה שמח!

Avatar
חיה (15:39 23.12.2019)

קודם כל תודה רבה על האתר המושלם!
שאלה: אם הכנתי כמות של 1 ק"ג, עדיף להתפיח שעתיים בחוץ או במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:59 23.12.2019)

נראה לי שבחוץ כי קריר עכשיו.

Avatar
נוי (15:12 23.12.2019)

הי, אם הכפלתי את הכמות, כמה זמן להתפיח את הבצק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:31 23.12.2019)

שעה.

Avatar
יעל שינדר (12:03 23.12.2019)

אם אני רוצה להכין היום את הבצק ומחר לטגן את הספינג', זה אפשרי?
ואם כן, האם לשים במקרר או במקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:40 23.12.2019)

אפשר להכין את הבצק יום לפני ולשמור במקרר בתוך בקערה עטופה בניילון נצמד.

Avatar
תמר (06:02 23.12.2019)

נראה מעולה!
האם אפשר להשתמש בקמח שמרים ובאיזה כמות?
אני רוצה להכין מתכון של 1 ק"ג.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:03 23.12.2019)

היי תמר,
קילו קמח שמרים (כ-7 כוסות)
שני שליש כוס סוכר
רבע כפית מלח
3 כוסות מים פושרים
הבצק אמור לצאת רך ודביק. אם הוא יוצא מוצק יש להוסיף עוד מים.
מומלץ להתפיח כמה שעות טובות בגלל הכמות הגדולה.

Avatar
סיגל (21:42 22.12.2019)

אפרת תודה רבה, הכנתי בפעם הראשונה ויצא ממש מוצלח ואוורירי.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:56 23.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
יפה (15:41 22.12.2019)

מושלםםם

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:20 22.12.2019)

נראה מעולה!
תודה יפה וחג שמח 🙂

Avatar
מיכלי (04:31 22.12.2019)

כמובן בנוהל. כל שנה עושה מהמתכון שלך. הכי קל הכי טעים, מושלם!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:19 22.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה וחג חנוכה שמח 💖

Avatar
מוריה (09:26 20.12.2019)

היי אפרת האם אפשר להחליף את הקמח במתכון לקמח כוסמין? תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:31 20.12.2019)

אני חושבת שכן.

Avatar
ציפי (13:56 19.12.2019)

אפרת האלופהה
אשמח לקבל מתכון לסופגניות קלאסיות רגילות….יש לך מתכון כזה?לא מצאתי באתר
שבת שלום!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:28 19.12.2019)

נכון, אין לי מתכון לסופגניות רגילות באתר. סורי 🙂
שבת שלום 🌺

Avatar
שירה (12:52 28.11.2019)

יצא טעים ואורירי
פעם ראשונה שעשיתי ויצא לי כ"כ טעים!
תודה על המתכון!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:59 28.11.2019)

נראה מעולה! 😍
תודה על השיתוף

Avatar
גלי (10:28 22.11.2019)

הי אפרת, אפשר להכין את הבצק עכשיו ולטגן בערב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:35 22.11.2019)

כן.

Avatar
שרית (16:09 18.11.2019)

שלום אפרת
אפשר את המתכון לפי קילו קמח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:12 18.11.2019)

היי שרית,
קילו קמח (כ-7 כוסות)
כף וחצי שמרים יבשים
2/3 כוס סוכר
רבע כפית מלח
3 כוסות מים פושרים
הבצק הזה אמור לצאת רך ודביק. אם הוא יוצא מוצק יש להוסיף עוד מים.
אפשר לערבב עם וו גיטרה במהירות נמוכה בהתחלה ואחרי 2 דקות עוברים למהירות בינונית וממשיכים עוד 2-3 דקות.
ממליצה להתפיח כמה שעות טובות בגלל הכמות הגדולה.

Avatar
סימה (18:50 22.10.2019)

היי אפרת,
תודה רבה על כל המתכונים המושלמים!
תמיד יוצא מוצלח!
פעם ראשונה שאני מכינה ספינג' ונחטפו קילו וחצי😋

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:21 23.10.2019)

נראה מעולה 😍
תודה על השיתוף!

Avatar
בהה נויין (18:53 9.05.2019)

טעיייםםםםם

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:34 9.05.2019)

נראה מעולה 😍

Avatar
שרה (18:37 28.04.2019)

וואי מושלם!
אפילו אשכנזיה יכולה 😉

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:37 28.04.2019)

לא סתם יכולה! נראה מושלם 😍

Avatar
dafnau (19:31 27.04.2019)

תודה על מתכון קל וטעים.
פעם ראשונה שלי…יצא מעולה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 27.04.2019)

נראה מעולה 😍
תודה לך שחזרת לשתף!

Avatar
אביגיל (04:02 16.04.2019)

היי אפרת אפשר להכין את הבצק לפני פסח ולהקפיא את הבצק ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:01 16.04.2019)

להכין מראש ולהקפיא כן (מבחינת כשרות מאחר וזה חמץ אז לא).
חג שמח 🌷

Avatar
shaul (12:43 3.05.2019)

אסור

Avatar
אבינוים (15:35 20.03.2019)

האם אפשר להכין בלילה לשים במקרר בערב, ובבוקר להכין?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:46 20.03.2019)

כן. יש לשים את הבצק בקערה גדולה ולעטוף בניילון נצמד.

Avatar
מגי (20:08 10.12.2018)

היי אפרת כמו תמיד שאני מחפשת מתכון מחפשת ישר אצלך ואף פעם לא מתאכזבת הכנתי הערב לראשונה ספינג' הכפלתי כמות (מזל כי נחטף מהר) ויצא מעולה !

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:36 11.12.2018)

תודה מגי, כיף לשמוע 🙂
יום מקסים

Avatar
אפרת ברק (18:35 9.12.2018)

אפרת, תודה רבה!!עשיתי ויצא מעולה!!!ברכת אותך בלי סוף!
הכנתי מכמות כפולה ויצאו לי 10 ספינגים, זה אומר שהיתי צריכה להכין קטנים יותר?
שושנה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:39 9.12.2018)

שמחה שיצא טעים!
אם הכפלת כמויות ויצאו לך רק 10 יחידות זה אומר שהשתמשת בכוס קטנה מידי (אולי כוס חד פעמית?) או שהכנת אותם גדולים יותר.

Avatar
שרי (12:06 9.12.2018)

היי.. האם זה בסדר להתפיח יותר משעה וחצי או שזה יהרס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:21 9.12.2018)

כדי להמנע מהתפחת יתר אפשר להתפיח במקרר ואז ההתפחה היא איטית יותר.

Avatar
חן (10:32 9.12.2018)

עשיתי כמות כפולה !! והכל התחסל ! יצא טעים ברמות אחרותתת !!
אוורירי ולא דחוס
מושלם מושלם מושלם

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:35 9.12.2018)

תודה חן, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
דנה (15:20 6.12.2018)

היי אפרת האם שמרים נמסים זה שמרים יבשים..אני רגילה שכתוב על האריזה שמרים יבשים ובעלי הביא לי אריזה שכתוב עליה שמרים נמסים..?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:43 6.12.2018)

אם אלה שמרים שלא דורשים קירור אז כן.

Avatar
ענת (11:16 6.12.2018)

מתכון מעולה. טעים כל כך 🤗
חג אורים שמח אפרת 🕎

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:28 6.12.2018)

מהמם 😍
תודה ענת וחג שמח!

Avatar
הראל (21:17 5.12.2018)

הבצק יצא לי סמיך מאוד זה בסדר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:10 6.12.2018)

היי הראל,
הבצק הזה אמור לצאת רך ודביק. אם הוא יוצא מוצק יש להוסיף עוד מים.

Avatar
סילבי (14:36 5.12.2018)

אפשר להכפיל את כמות המצרכים כדי שתיצא כמות גדולה יותר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:30 5.12.2018)

כן.

Avatar
אהובה (14:20 4.12.2018)

היי אפרת תודה למתכונים נהדרים לחנוכה הספינג הפיתות הכל טעים וקל להכין.חנוכה שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:26 4.12.2018)

תודה אהובה, חג שמח ❤️

Avatar
קרן (12:57 4.12.2018)

שלום אפרת. תודה על המתכון. רציתי לשאול האם אפשר לאפות את הספינג'ים במקום לטגן בשמן עמוק…?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:28 4.12.2018)

לא. זה ישנה את כל התוצאה הסופית.

Avatar
שלמה (09:24 4.12.2018)

אמא שלי שתחיה שוברת ביצה מעל הסופגניה (ולא עושה חור, כמובן).
ממש טעים.
בכלל, הספינג' שלה לא מתוק.
חייבים לשים סוכר בתערובת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:31 4.12.2018)

היי שלמה,
כדאי לשים לפחות כפית סוכר כי הסוכר מסייע לפעולת השמרים.
חג שמח 🙂

Avatar
רונה (18:06 3.12.2018)

לא הבנתי מה זה שליש כף שמרים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:17 3.12.2018)

היי רונה,
לוקחים כף רגילה (כמו בתמונה) וממלאים שליש ממנה בשמרים יבשים.

Avatar
מאירה (07:44 3.12.2018)

שמרים טריים זה גם בסדר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:12 3.12.2018)

היי מאירה,
במקום שליש כף שמרים יבשים אפשר לשים 10 גרם שמרים טריים. אם קוביה היא 50 גרם זה יוצא 1/5 קוביה.
יש לפורר את השמרים עם כף סוכר, להוסיף קצת מים ולהניח את זה לתסוס במשך כ-10 דקות ואז לערבב עם יתר החומרים. חשוב אח"כ להפחית את כמות הסוכר והמים שערבבת עם השמרים מהכמויות של המתכון עצמו.
חג שמח 🙂

Avatar
הדס (00:31 3.12.2018)

אפרת! הכנתי ויצא מעולה! (מקמח מלא 100%, נראה לי שהוספתי עוד טיפה מים ולשתי היטב ביד, אין לי מיקסר ידני)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:12 3.12.2018)

מעולה!
תודה הדס וחג שמח ❤️

Avatar
הדס (21:44 3.12.2018)

והיום הכנתי שוב. יצא מעוללללה תודה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:25 3.12.2018)

שמחה לשמוע ❣️

Avatar
רבקה (23:51 2.12.2018)

היי
עשיתי ויצא מעולה!!!
אפשר לעשות מקמח כוסמין גם???

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:13 3.12.2018)

אני מניחה שכן.
חג שמח 🙂

Avatar
הודיה (20:00 2.12.2018)

ממש קל להכנה ומומלץ….

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:59 3.12.2018)

תודה הודיה 🌺

Avatar
לאה (19:54 2.12.2018)

האם יש דרך כלשהי להכין ללא גלוטן את המתכון הזה או סתם סופגניות? ילך שילוב של קמחים קונדיטור ואורז?
תודה וחנוכה שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:59 3.12.2018)

היי לאה,
שמעתי שאפשר להכין מקמח כרגיל או קמח תמי באותן כמויות (לא ניסיתי בעצמי), גם את הספנינג וגם את הסופגניות המהירות.
חג חנוכה שמח ❤️

Avatar
אנונימי (18:49 2.12.2018)

לא צריך סוכר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:28 2.12.2018)

יש במתכון 2 כפות גדושות סוכר.

Avatar
גלי (15:53 2.12.2018)

היי אפרת,הבצק כבר כמעט שעה מכוסה ולא תפח לי בכלל,למה זה קורה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:24 2.12.2018)

הוא תפח פשוט לא כל כך רואים את זה 🙂
את יכולה להמשיך כרגיל.

Avatar
גלי (16:53 2.12.2018)

אה הבנתי,תודה אפרת

Avatar
גילת (00:03 26.11.2018)

ראיתי מתכונים עם שמן וביצה. לא צריך לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:26 26.11.2018)

לא, אין צורך.

Avatar
ריקי (20:16 25.11.2018)

הכנתי ויצא מש ממש טעים הזלפתי גם שוקולד עם סוכריות לקישוט יצא ממש ממש טעים
תודה!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:09 25.11.2018)

נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף 🙂

Avatar
רלי (18:04 18.11.2018)

האם אפשר להשתמש בקמח תופח?
ואם מקפיאים האם לפני טיגון או אחרי איך מתבצע הטיפול לאחר הטיגון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 18.11.2018)

עדיף להכין עם קמח רגיל אבל אם אין אז אפשר עם קמח תופח.
אפשר להקפיא לאחר טיגון. להפשיר מחוץ למקרר ולחמם בתנור לפני ההגשה.

Avatar
יוכי (14:38 14.11.2018)

שלום אפרת.
שמן לטיגון עמוק כמו שעושים פלאפל למשל?
אפשר להקפיא?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:02 14.11.2018)

נכון.
אפשר להקפיא.

Avatar
מיטל (12:26 30.10.2018)

היי
הכנתי אתמול בחמש בבוקר שיהיה לילדים נחמד לקום עם משהו חדש
יצא מהמם מדהים וטעים במיוחד
תודה על השיתוף

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:44 30.10.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מיטל

Avatar
מזל (18:48 22.10.2018)

יצא דביק מה צריך לעשות וחובה הסדר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:08 22.10.2018)

הבצק אמור להיות דביק לכן מרטיבים את הידיים.
סדר הערבוב חשוב אחרת זה לא יתפח כמו שצריך.

Avatar
חיה (18:27 9.12.2018)

שלום אפרת,
אני מכינה כרגע את הבצק והוא יוצא מאד דביק וקשה לעבוד איתו. האם כך צריך להיות המרקם של הבצק?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:30 9.12.2018)

הבצק אמור להיות רך ודביק. אם הוא מאוד דביק בצורה כזו שאי אפשר לעבוד איתו גם בידיים רטובות כדאי להוסיף לו קצת קמח.

Avatar
אסתי (13:01 16.08.2018)

יצא מדהיםםםםם בטירוףף!! יאמממייי תודה רבה על האתר הניפלא!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:20 16.08.2018)

שמחה שאהבת!
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
מוריה (15:21 10.05.2018)

ממש אהבתי! מרב שנאכל הכנתי פי שלוש! כל הכבוד לך!!! 👏👏👏
אשמח לנסות עוד מתכונים שלך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:30 10.05.2018)

שמחה לשמוע!
תודה מוריה 🙂

Avatar
שירן (14:42 19.02.2018)

יצא ממש טוב …מאז המתכון הזה אני כל הזמן מכינה …תודה !!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:33 19.02.2018)

שמחה לשמוע!
תודה 🙂

Avatar
אדוה (21:15 19.12.2017)

הי, תודה על המתכון.
הוספתי עוד שליש כוס מים פושרים כדי שהבצק לא יצא קשה מדי. התפחתי חצי שעה. והכנתי עם ידיים רטובות.
יצא מעולה ונטרף במהרה.
שמחה שנתת מתכון גם לכמות קטנה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:43 19.12.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אדוה.

Avatar
אילה (14:55 19.12.2017)

היי לכמה ספינג'ים המתכון הזה? והאפשר לערבב גם בלי מיקסר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:35 19.12.2017)

הכמות מספיקה ל7-8 יחידות. אפשר לערבב גם ידנית.

Avatar
יוליה (09:15 18.12.2017)

היי,הספינג' יצאו קצת עם מרקם גומי כזה. ויום למחרת נהיו ממש דחוסים. מה הייתה הטעות שלי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:47 18.12.2017)

היי יוליה,
הכנת את הכמויות במתכון בדיוק כמו שרשום? ערבבת עם מיקסר? כמה זמן התפחת?

Avatar
יוליה (17:51 20.12.2017)

הכמויות היו מדויקות אבל לשתי בלי מיקסר..
התפחתי שעה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:08 20.12.2017)

אז יכול להיות שזה קשור בערבוב/לישה לא מספיקה.

Avatar
אדוה (21:16 19.12.2017)

צריך לאכול מיד

Avatar
אורטל (20:24 17.12.2017)

יצא מעולה!!! תודה רבה על המתכון המשובח.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 17.12.2017)

תודה אורטל 🙂

Avatar
אורית (16:33 17.12.2017)

הי אפרת איך אני מכינה כמות של קילו קמח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:30 17.12.2017)

היי אורית, כמויות לקילו:
קילו קמח (כ-7 כוסות)
כף וחצי שמרים יבשים
2/3 כוס סוכר
רבע כפית מלח
3 כוסות מים פושרים
הבצק הזה אמור לצאת רך ודביק. אם הוא יוצא מוצק יש להוסיף עוד מים.
אפשר לערבב עם וו גיטרה במהירות נמוכה בהתחלה ואחרי 2 דקות עוברים למהירות בינונית וממשיכים עוד 2-3 דקות.
ממליצה להתפיח כמה שעות טובות בגלל הכמות הגדולה.

Avatar
אושר איובי (17:41 13.11.2018)

עשיתי את הקילו ולא יצא לי ככ דביק כמו שעשיתי בכמות הקטנה, שמתי יותר מדי מים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:17 13.11.2018)

אם רוצים את זה במרקם יותר רך ודביק יש להוסיף קצת מים.
אם רוצים את זה במרקם יותר סמיך יש להוסיף קצת קמח.
מהתמונה נראה שהבצק בסדר. אפשר להכין ממנו טבעת עם ידיים רטובות?

Avatar
לימור (11:35 17.12.2017)

הכנו אתמול. התפחנו שעה וקצת. יצאו אוורירים וטעימים בטירוף. תודה וחג שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:41 17.12.2017)

שמחה לשמוע, תודה לימור 🙂

Avatar
עדינה ברגר אידו (11:11 17.12.2017)

הכנתי את הספינג' אתמול. היה נראה מושלם, אבל הם יצאו דחוסים, כמו לחם, ולא אוריריים כמו שציפיתתי שיהיו. למה זה קרה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:41 17.12.2017)

היי עדינה,
הכנת את הכמות שבמתכון? כמה זמן התפחת הבצק? השמרים היו טובים?

Avatar
סוזי אמון (22:00 16.12.2017)

הייי.אפשר להכין מקמח שמרים?ואם במקום סוכר לשים סירופ סוכר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:56 17.12.2017)

היי,
אפשר להכין מקמח שמרים ולוותר על השמרים. אם סירופ הסוכר מורכב מסוכר ומים אפשר אבל יהיה צורך לשים פחות מים.

Avatar
שקד (21:35 16.12.2017)

קודם כל תודה רבה על המתכונים!!! דבר שני אם אני רוצה להכין את זה מהבוקר יש אפשרות כזאת? בשביל הערב…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:54 17.12.2017)

כן, אין בעיה להכין את הבצק ולשמור במקרר בתוך קערה עטופה בניילון נצמד.

Avatar
שרה (12:44 11.12.2019)

לא הבנתי…
להתפיח במקרר או אחרי ההתפחה להכניס למקרר?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:37 11.12.2019)

להתפיח במקרר.

Avatar
ח (18:52 16.12.2017)

שבוע טוב! משום מה הבצק לא טופח לי,את יודעת אולי מה עשיתי לא טוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 16.12.2017)

שבוע טוב 🙂
זה בסדר, הבצק לא אמור לתפוח באופן משמעותי. אם הכנת את הכמות שבמתכון והתפחת כשעה זה מספיק.

Avatar
מיכאל (02:36 23.01.2018)

שמרים לא טובים יכולים להרוס את החגיגה

Avatar
דני (19:42 15.12.2017)

שבת שלןם
אז מה שאת אומרת שצריך לתת לו לתפוח כמה זמן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:34 16.12.2017)

לדעתי בגלל הכמות לפחות שעתיים.

Avatar
דני (09:23 15.12.2017)

בוקר טוב
הבצק ייצא לי דחוס יש סיבה לזה?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:40 15.12.2017)

היי דני,
הכנת את הכמות שבמתכון או כמות גדולה יותר?
איך יצא המרקם של הבצק?
כמה זמן התפחת את הבצק?

Avatar
דני (10:30 15.12.2017)

היי
עשיתי כמו שנתת לחצי קילו הכל נמדד במשקל.התפחה של שעה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:33 15.12.2017)

הבצק יצא רך ודביק?
בגלל שזו כמות גדולה ובגלל שאנחנו לא בקיץ אני ממליצה שתניח לתערובת לתפוח יותר זמן. לדעתי זה יכול לשפר את המרקם הדחוס לאוורירי יותר.

Avatar
דני (11:34 15.12.2017)

הבצק יצא רך דביק ונתתי לו שעה תפיחה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:07 15.12.2017)

אז לדעתי זה קשור בתפיחה לא מספיקה (בגלל הכמות הגדולה). אם נשאר לך בצק כדאי לתת לו להמשיך לתפוח, אם לא, תדע לפעם הבאה.
חנוכה שמח ושבת שלום 🙂

Avatar
ענת (18:20 14.12.2017)

אפרת, יצא ממש טעים! נחטף… ממש מומלץ 🤗 תודה רבה וחג אורים שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:21 14.12.2017)

נראה מהמם!
תודה ענת, חנוכה שמח 💛

Avatar
רבקה (16:00 14.12.2017)

האם אפשר לעשות במכשיר של קאפקייקס בתבנית של ספינג'?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:12 14.12.2017)

לא ניסיתי אבל מעניין לנסות.

Avatar
111 (11:45 14.12.2017)

הכנתי הכל אותו דבר ויצא לי גרוע מבחוץ זה היה נראה טוב ומבפנים זה היה עדין בצק למה? תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:28 14.12.2017)

כנראה שהשמן היה חם מידי ולכן מבחוץ זה היה מוכן מהר מידי בעוד שמבפנים זה לא הספיק להיות מוכן.

Avatar
ריקי (09:38 14.12.2017)

יצא פשוט מושלם!!!!
אין דברים כאלה…עשיתי את הכמות של החצי קילו!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:47 14.12.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ריקי.

Avatar
רוחה (09:16 14.12.2017)

אפשר להכין ולהשאיר במקרר

אני מכינה בבוקר את הבצק כמות של חצי ק"ג – 1 ק"ג כי זה נחטף
והבצק מחכה לי עד שאני חוזרת מהעבודה ומכינה לפני הדלקת נרות החנוכה
אם נשאר בצק – לא נורא הוא ימתין במקרר עד לפעם הבאה

Avatar
שלי (19:57 13.12.2017)

היי חנוכה שמח
יש אפשרות לטגן את הבצק בסגנון של הצורוס עם שקית זילוף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:45 13.12.2017)

היי שלי,
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. בכל מקרה, יש מתכון לצ'ורוס.
חנוכה שמח 💛

Avatar
יפית (19:00 13.12.2017)

האם ניתן להשתמש בקמח תופח במקום רגיל? ולוותר על השמרים? או שזה לא ייצא אותו דבר 😕

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:36 13.12.2017)

היי יפית,
זה לא ייצא אותו דבר כי שמרים נותנים אפקט אחר. אם אין לך שמרים את יכולה להכין לביבות מטוגנות לחנוכה או סופגניות אשל מהירות.

Avatar
יהודית (18:59 13.12.2017)

טעים מאד. לא הצלחתי לעשות את החור כי הבצק נדבק יותר מידי אז טיגנתי צורות מעוגלות…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:34 13.12.2017)

הצורה לא משנה, העיקר שיצא טעים 🙂

Avatar
גלית (15:32 13.12.2017)

תודה על המתכון
יצא מושלם

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:00 13.12.2017)

נראה ממש טוב!!
תודה גלית וחנוכה שמח 💛

Avatar
תקווה (11:35 13.12.2017)

מעולה!!!! כרגיל במתכונים שלך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:36 13.12.2017)

תודה תקווה!
חג חנוכה שמח 💛

Avatar
נטלי (21:56 12.12.2017)

יצא ממש מוצלח… עשיתי 2 הטפחות… והוספתי מעט וודקה בהמלצות שקראתי בתגובות…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:05 12.12.2017)

ואו מהמם!
תודה נטלי 🙂

Avatar
יאנה מושייב (20:24 12.12.2017)

יצא מאוד טעים!!!!!!!! המתכונים שלך תמיד מוצלחים
😉

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:06 12.12.2017)

תודה יאנה 🙂
חנוכה שמח!

Avatar
רוני (15:53 12.12.2017)

אם אני מתפיחה שעה במקום חצי שעה זה יהרוס את הבצק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:13 12.12.2017)

אין בעיה.

Avatar
דבורה (22:23 11.12.2017)

האם יש אפשרות להכין את הבצק בערב ולטגן בבוקר? היכן/איך לשמור את הבצק?
ולטגן בערב עבור יום המחרת?
תודה.

Avatar
דבורה (22:30 11.12.2017)

כמו כן, מה הגדלים/כמויות של כוס קמח וכוס מים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:03 11.12.2017)

היי דבורה,
אפשר להכין את הבצק יום לפני, לשמור במקרר בתוך בקערה עטופה בניילון נצמד. למחרת לטגן.
עדיף לטגן באותו יום שמגישים.
השימוש הוא בכוס של 240 מ"ל.

Avatar
רוחה (09:01 14.12.2017)

אפשר להכין ולהשאיר במקרר

אני מכינה בבוקר את הבצק כמות של חצי ק"ג – 1 ק"ג כי זה נחטף
והבצק מחכה לי עד שאני חוזרת מהעבודה ומכינה לפני הדלקת נרות החנוכה
אם נשאר בצק – לא נורא הוא ימתין במקרר עד לפעם הבאה

Avatar
דני (21:03 11.12.2017)

היי
כמה זה זה שליש כף שמרים?וכף וחצי שמרים בגרמים?ואפשר מתכון לחצי קילו קמח
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:01 11.12.2017)

היי דני,
שליש כף שמרים = 4 גרם.
כף וחצי שמרים = 16 גרם.
כמויות לחצי קילו:
500 גרם קמח לבן
9 גרם שמרים יבשים
75 גרם סוכר
2 גרם מלח
370 מ"ל מים פושרים (מומלץ להוסיף בהדרגה ולפי הצורך)

Avatar
שירה (18:46 11.12.2017)

האם אפשר להכין את הבצק יום מראש ולתת לו לתפוח במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:48 11.12.2017)

כן, אפשר.

Avatar
רעות (16:48 11.12.2017)

שאלה, כמה שמן לשים בסיר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:40 11.12.2017)

רצוי שהשמן יהיה לפחות בגובה 3-4 ס"מ. כדאי להשתמש בסיר קטן.

Avatar
רחל (22:29 9.12.2017)

אפשרי מקמח מלא, הבת שלי רגישה ללבן..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:31 9.12.2017)

היי רחל,
אני חושבת שכן ולדעתי עדיף קמח כוסמין מלא.
אם את משתמשת בכוסמין מלא אז כדאי להפחית את כמות המים לחצי כוס.

Avatar
לירון (15:12 5.12.2017)

היי, אם יש לי רק קמח תופח מה לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:31 5.12.2017)

עדיף רגיל אבל אם יש לך רק תופח אז גם אפשר.

Avatar
סיון (16:59 22.11.2017)

היי שאלה אם רוצה להכפיל ב2 אז זה 3 כוסות קמח וכמה שמרים מלח ומים פושרים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:26 22.11.2017)

היי סיון,
אלה הכמויות הכפולות:
3 כוסות קמח לבן
שני שליש כף שמרים יבשים
4 כפות גדושות סוכר
קורט מלח
כוס ושליש מים פושרים
*סוכר לציפוי

Avatar
שלום (18:29 19.11.2017)

יצא ממעעווללהה

Avatar
ורד (23:19 16.11.2017)

היי,
חייבת להגיד שאני מכורה לאתר שלך. יישר כח!!!
אני מסתכלת הרבה על מתכונים וראיתי שיש כאלה שמוסיפים אלכוהול לבצק כדי שהוא לא יספוג הרבה שמן או כדי שהספינג' יצא יותר אוורירי. המתכון שלך מושלם אבל היית ממליצה להוסיף? (ולו רק כדי להיפטר מכמה קלוריות :))

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:51 17.11.2017)

כן, אפשר בהחלט.
שבת שלום 🙂

Avatar
ורד (12:01 26.10.2017)

מתכון מעולה. פשוט, מהיר וקל.
לשתי בידיים והוספתי עוד קצת מים והבצק יצא מושלם- רך ודביק.הנחתי לתפיחה בתנור 40 מעלות כ-40 דקות.
תודה רבה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:02 26.10.2017)

תודה ורד, שמחה שיצא מוצלח 🙂

Avatar
נטלי (15:39 21.09.2017)

חג שמח
יש לי בבית 2 קוביות שמרים טריים ושקית של שמרים טריים גרגרים…מה עדיף להשתמש ומה הכמות? תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:09 21.09.2017)

חג שמח 🙂
עדיף להשתמש בגרגירים טריים (יותר קל לשימוש) ולשים כף אחת.

Avatar
מזל (12:32 4.10.2017)

הכנתי ויצא מעולה…יישר כח גדול.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:52 4.10.2017)

תודה מזל 🙂
חג שמח!

Avatar
צביקה (14:28 2.03.2017)

האם אפשר לשמור את הבצק במקרר למחר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:43 2.03.2017)

היי צביקה,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.

Avatar
אורלי (18:22 29.01.2017)

יצא ממש טעים. מתכון ברור ומוצלח! אני רוצה להכפיל כמויות איך לעשות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:47 29.01.2017)

היי אורלי,
שמחה שיצא טעים.
יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.

Avatar
שרית (20:14 31.12.2016)

יצא מעולה!!! פשוט קליל ואוורירי,,, אפילו ששכחתי את המלח. תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:30 31.12.2016)

שמחה לשמוע!
תודה שרית ושבוע טוב 🙂

Avatar
הודיה (17:47 29.12.2016)

יצא פיצווווץץ טעים ביותר וקל להכנה..
תודה רבה אתר מדהים!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:01 29.12.2016)

תודה הודיה, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
יסכה (20:18 28.12.2016)

יצא מעולה!
הכפלתי כמויות ועדיין לא הספיק!!
הילדים ביקשו עוד ועוד ועוד…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:29 28.12.2016)

שמחה לשמוע!
תודה יסכה וחג שמח 🙂

Avatar
קרינה (16:50 27.12.2016)

היי אפרת,
רוצה להכין עם קילו קמח ואם אפשרי להביא מתכון בבקשה וגם רציתי לברר איך לערבב את הבצק עם וו גיטרה ואיך זה ניראה?באיזו מהירות וכמה זמן לערבב?המון תודות פשוט הכנתי פעם אחת בצק והוא יצא לי ממש קשה ומאז אני פוחדת להכין ורוצה שוב פעם לנסות:)
תודה רבה על המתכונים.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:31 27.12.2016)

היי קרינה,
כמויות לקילו קמח:
קילו קמח (כ-7 כוסות)
כף וחצי שמרים יבשים
2/3 כוס סוכר
רבע כפית מלח
3 כוסות מים פושרים
הבצק הזה אמור לצאת רך ודביק. אם הוא יוצא מוצק יש להוסיף עוד מים.
אפשר לערבב עם וו גיטרה במהירות נמוכה בהתחלה ואחרי 2 דקות עוברים למהירות בינונית וממשיכים עוד 2-3 דקות.
בהצלחה 🙂

Avatar
צופיה (16:49 27.12.2016)

היי, כמה יחידות יוצאות מהמתכון?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:56 27.12.2016)

7-8 יחידות.

Avatar
צופיה (11:07 28.12.2016)

תודה יקרה.
כמות מתאימה לנו בול.. זוג צעיר וטרי(;

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:49 28.12.2016)

מעולה 🙂
חג שמח

Avatar
יוליה (21:04 26.12.2016)

האם הקמח צריך להיות קמח תופח או קמח רגיל? תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:12 26.12.2016)

קמח לבן רגיל.

Avatar
בר (20:32 26.12.2016)

בדיוק הכנתי את המתכון, יצא טעים!!! וקל להכנה. תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:37 26.12.2016)

שמחה שיצא טעים!
תודה בר וחג שמח 🙂

Avatar
סיון (19:02 26.12.2016)

היי אפשר להשתמש בקמח שמרים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:00 26.12.2016)

כן סיון, אפשר לשים כוס וחצי קמח שמרים ולוותר על השמרים היבשים.
חג שמח 🙂

Avatar
רויטל (18:32 26.12.2016)

מה גודל הכוס של המים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:01 26.12.2016)

היי רויטל,
כוס בנפח 240 מ"ל. ראי תמונה של הכוס בלינק המצורף.
חג שמח 🙂

Avatar
הודיה (14:08 26.12.2016)

הי ,
אני כרגע מכינה את הספינג'ים . הלכתי עפי ההוראות .. שמתי רק 2 כוסות מים וכבר זה ניהיה נוזלי כמו בלילה של פאנקייק.
האם זה בסדר שהוספתי עוד כמו 2 כוסות קמח?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:22 26.12.2016)

היי הודיה,
הכוונה לשני שליש מים 😐
זה בסדר שהוספת עוד 2 כוסות קמח אבל תוסיפי גם חצי כפית שמרים בנוסף.

Avatar
sari (09:45 26.12.2016)

קל להכנה וטעים במיוחד.
הגשתי עם סירופ שוקולד וסירופ מייפל.

תודה
וחג שמח!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:18 26.12.2016)

מעולה! שמחה שיצא טעים.
תודה שרי וחג שמח 🙂

Avatar
אסתי (18:13 25.12.2016)

מתכון מעולה וקל להכנה!!
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:40 25.12.2016)

תודה אסתי 🙂
חג שמח!

Avatar
מיכל (17:20 25.12.2016)

אפרת
דחוף אני באמצע ההכנה של הבצק
לאחר שערבבתי עם מערבל ידני הבצק יחסית נוזלי
מה לעשות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:49 25.12.2016)

היי מיכל,
הבצק אמור להיות פחות סמיך מבצק רגיל. הוא אמור לצאת רך ודביק אבל שעדיין ניתן לעשות ממנו צורה בעזרת ידיים רטובות. אם הוא נוזלי מידי תוסיפי עוד קצת קמח אבל לא הרבה.

Avatar
דני (13:50 25.12.2016)

ואפילו שהיה מאוד קשה לעבוד עם הבצק הוא יצא מאוד טעים
ובקשר לכרובית נסיתי לטגן והם התפרקו

Avatar
דני (13:47 25.12.2016)

היי
בקשר לספינג הכפלתי כמויות אז שמתי 320מ"ל מים זה נכון?
ודיברתי על לביבות כרובית אפויות
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:29 25.12.2016)

נכון, 320 מ"ל.
שמחה שהסתדרת בסוף ושיצא טעים.
לגבי הלביבות, כנראה שהיתה חסרה ביצה. חשוב שהתערובת תהיה יציבה לפני שמטגנים אותן וזה אומר להוסיף ביצה ופירורי לחם בהתאם לצורך. טיגנת בשמן רגיל (לא שמן עמוק) נכון?

Avatar
דני (15:04 25.12.2016)

במתכון שנתת כתוב ביצה ופרורי לחם צריך להוסיף עוד?
הטיגון בשמן עמוק או רגיל?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:10 25.12.2016)

היי דני,
המתכון מתאים יותר לאפיה ולכן בהנחה ואופים בדר"כ אין צורך להוסיף יותר ממה שרשום.
כשמטגנים לביבות אז צריך שהתערובת תהיה יותר יציבה מאשר כשאופים ולכן יש צורך להוסיף עוד חומרים כדי לייצב אותה.
הטיגון של הלביבות הוא בשמן רגיל ולא עמוק.

Avatar
דני (11:02 25.12.2016)

בוקר טוב
הבצק יצא מאוד רטוב זה אמור להיות ככה?
ובקשר לכרובית צריך לטחון לפירה ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:21 25.12.2016)

היי דני,
הבצק לא צריך להיות מאוד נוזלי אלא קצת סמיך אבל דביק. אתה אמור להצליח להחזיק חתיכה מהבצק בידיים רטובות ויצור טבעת. אם הוא נוזלי מידי כדאי להוסיף עוד קצת קמח.
לגבי הכרובית, אתה מדבר על לביבות כרובית וגזר? אם כן, לא טוחנים לפירה אלא לתערובת אחידה קצוצה דק-דק.

Avatar
אדוה (21:14 24.12.2016)

שבוע טוב,איך אפשר לשמור את הספינג' שישארו טריים עד מחר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:25 24.12.2016)

היי אדוה,
אפשר לשמור מחוץ למקרר עטוף בניילון נצמד.
מומלץ לחמם קצת בתנור לפני ההגשה.
חג שמח 🙂

Avatar
אודליה לוי (21:02 24.12.2016)

היי,
אם אין לי מיקסר ידני אך יש לי מעבד מזון ובלנדר ידני.. אפשר ללוש את הבצק עם זה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:28 24.12.2016)

היי אודליה,
אפשר לערבב כמה דקות עם כף או מטרפה. אפשר להשתמש גם במעבד מזון (להרכיב להב של לישה ולא טחינה) אבל קחי בחשבון שהבצק הוא דביק.

Avatar
אדוה (20:54 24.12.2016)

שבןע טוב, אם אני צריכה את הספינג' למחר בבוקר ואין לי אופציה להכין בבוקר.איך אפשר לשמור על הספינג' טרי במידה ואכין את זה היום?

Avatar
אורלי (18:22 24.12.2016)

שלום וחג שמח. הכנתי. פשוט. קל וכולם נהנו. תודה רבה. הלוואי ויכולתי להראות….

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:22 24.12.2016)

תודה אורלי, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!

Avatar
אמבר (18:16 24.12.2016)

היי מאוד אוהבת את המתכונים שלך הם מצילי חיים
במקום שמרים יבשים אני יכולה לשים שמרים טריים של שמרית הקוביה? אם כן איזו כמות?
המון תודה אמבר

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:21 24.12.2016)

היי אמבר,
במקום שליש כף שמרים יבשים אפשר לשים 10 גרם שמרים טריים. אם קוביה היא 50 גרם זה יוצא 1/5 קוביה.
יש לפורר את השמרים עם כף סוכר, להוסיף קצת מים ולהניח את זה לתסוס במשך כ-10 דקות ואז לערבב עם יתר החומרים. חשוב אח"כ להפחית את כמות הסוכר והמים שערבבת עם השמרים מהכמויות של המתכון עצמו.
בהצלחה וחג שמח 🙂

Avatar
דני (16:53 24.12.2016)

היי
קודם עדכון העוגת שיש,עוגת קוקוס,הפוטוסו ציפס, הכרובית,והדגים הכול יצא מעולה
אני רוצה להכפיל כמות של הספינה
ואפשר אחרי הטיגון לחתוך ולמלא בוטלה או ריבת חלב?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:21 24.12.2016)

היי דני,
שמחה שהכל יצא טעים.
אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולמלא באיזה ממרח שתרצה (למרות שזה ממש טעים גם כמו שזה).
חג שמח 🙂

Avatar
ציפי (08:48 24.12.2016)

היי. מתכון פשוט ומובן להכנה. תודה רבה.
ראיתי שאחת המגיבות סיפרה שהספינג שהכניסה לשמן לא צף. גם לי זה קרה למרות שהשמן התחמם היטב ונאלצתי בכל פעם לשחרר אותם מתחתית הסיר. לאחר פעולה זו הספינגים צפו.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:59 24.12.2016)

היי ציפי,
אם השמן היה חם מספיק אז יכול להיות שזה קשור בסוג הסיר עצמו ולכן הם נדבקו לתחתית או שאולי לא היה להם מקום לצוף.
חג שמח 🙂

Avatar
שירן (11:28 23.12.2016)

הי אפרת,אם אני בוחרת לעבוד עם הידיים לכמות של 7-8 יח ספינג כמה זמן ללוש את זה בערך?
ועוד שאלה גן לכמות של קילו בצק יש להתפיח כחצי שעה במקום חמים או שצריך יותר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:32 23.12.2016)

היי שירן,
אני לא בטוחה שאפשר עם הידיים כי הבצק דביק. אפשר לערבב עם כף כמה דקות.
גם לכמות של קילו יש להתפיח כחצי שעה במקום חמים.
שבת שלום 🙂

Avatar
ה (10:23 23.12.2016)

שלום
רציתי לדעת אם אפשר לאפות בתנור במקום בשמן עמוק?

תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:44 23.12.2016)

לא מומלץ לאפות. זה לא ייצא אותו דבר.

Avatar
ענת (16:27 21.12.2016)

כמה עמוק צריך להיות שמן עמוק? ותודה =] הכל טעים

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:37 21.12.2016)

היי ענת,
לפחות בגובה 3-4 ס"מ.

Avatar
קרן (20:19 20.12.2016)

מתכון מ ש ו ב ח!!
פשוט טעים וקל.
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:20 20.12.2016)

תודה קרן, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
קלודין (19:49 20.12.2016)

שלום 🙂
מה הכמויות שצריך עבור 25 יחידות?
והאם אפשר להשתמש בקמח רגיל בלי להשתמש בשמרים?
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:19 20.12.2016)

היי קלודין,
כמויות ל25 יחידות:
6 כוסות קמח
כף ושליש שמרים יבשים
8 כפות סוכר
קמצוץ מלח
2+2/3 מים פושרים
לא מומלץ לוותר על השמרים. זה לא ייצא אותו הדבר.

Avatar
קלודין (08:38 21.12.2016)

תודה על התשובה 🙂
האם אפשר להשתמש בקמח שמרים ? מבלי להוסיף את השמרים?
במידה וכן הכמות של הקמח נשארת אותו דבר ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:34 21.12.2016)

כן, אפשר להשתמש בקמח שמרים (ואז יש לוותר על השמרים). כמות הקמח אינה משתנה.
יום מקסים 🙂

Avatar
מיטל (10:01 19.12.2016)

מתכון ממש מוצלח ופשוט…
הכנתי כבר פעמיים. תודה רבה.
אגב-במקום להשתמש עם ידיים רטובות, קימחתי מעט. זה לא פגע בטעם או במרקם.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:25 19.12.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים

Avatar
Luba (07:21 18.12.2016)

הכנתי פעם ראשונה היום, יצא פגז! והמתכון קליל 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:48 18.12.2016)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא

Avatar
הדר (11:58 14.12.2016)

יצא פשוט מעולה וכ"כ קל!
אחלה מתכון המון תודה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:11 14.12.2016)

תודה הדר, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
שגית הודייה (08:44 13.12.2016)

היי בקמח תופח צריך שמרים לא נכון?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:40 13.12.2016)

היי,
אבקת האפיה שבקמח התופח היא שונה משמרים לכן גם אם משתמשים בקמח תופח יש להוסיף שמרים.
בכל מקרה, אם יש לך קמח לבן רגיל מומלץ להשתמש בו.
יום נפלא 🙂

Avatar
מיכל (08:10 20.12.2016)

היי מה עדיף קמח רגיל או תופח ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:55 20.12.2016)

קמח רגיל.

Avatar
מיטל (16:52 10.12.2016)

הי
אפשר להשתמש בקמח שמרים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:52 10.12.2016)

כן, אפשר להשתמש בכוס וחצי קמח שמרים ולוותר על השמרים היבשים.

Avatar
מיטל (19:01 10.12.2016)

תודה

Avatar
שלי (07:59 30.11.2016)

היי
אני חייבת לפתוח במילה טובה שמאז שהכרתי את האתר הוא ניהיה יד ימיני
שאלה: שמעתי ששמים כף של משקה אלכוהולי כדי שלא יספג שמן
את יודעת על זה משהו?
בלנדר ידני זה בסדר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:12 30.11.2016)

היי שלי,
כיף לשמוע 🙂
זה נכון. ראי טיפים במתכון של סופגניות מהירות. הם רלוונטיים גם למתכון הזה.
בלנדר ידני הכוונה לזה עם שני מוטות ההקצפה? אם כן, אין בעיה.

Avatar
אושרת (16:50 14.11.2016)

מה הכמות ל 20 יחידות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:44 14.11.2016)

היי אושרת,
ל20 יחידות יש להכין כמות משולשת:
4.5 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
6 כפות סוכר
קמצוץ מלח
2 כוסות מים (את המים מומלץ להוסיף בהדרגה ולפי הצורך).

Avatar
אלינור (01:54 15.12.2016)

מעולהה ומדוייק!!
לא מתחברת אבל הופתעתי לטובה מעצמי בזכות המתכון!!יצא מווושלם וכוולם אהבוו
המוווןןןן תודדוותת

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:45 15.12.2016)

תודה אלינור, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
טל (16:43 31.10.2016)

היי אפרת.. יש לך מתכון לדבש מעל הספינג?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:23 31.10.2016)

היי טל,
אין לי מתכון אבל אפשר לפזר סוכר או להשתמש בדבש או סירופ מייפל.

Avatar
שילתת (16:37 28.10.2016)

היי הבצק יצא נוזלי זה בסדר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:49 28.10.2016)

היי,
הבצק לא אמור לצאת נוזלי אלא רך ודביק. אולי שמת יותר מידי מים? נסי להוסיף 1-2 כפות קמח כדי להסמיך אותו.

Avatar
שילת (16:51 28.10.2016)

היי הכוונה לפני ההתפחה.. והוספתי קצת קמח.. מחכה לתפיחה..

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:55 28.10.2016)

אם יהיה לך קשה להחזיק את הבצק בידיים רטובות אז תשתמשי בכף משומנת כדי לקחת חתיכות מהבצק ושימי בשמן החם (הצורה פחות חשובה, העיקר שייצא טעים 🙂 )

Avatar
שרית (17:02 16.08.2016)

היי!
לא נראה שהבצק תפח לי. והתפחתי אותו שעה בערך. למה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:17 16.08.2016)

היי שרית,
הבצק אמור לתפוח ממש מעט, לא תמיד רואים את זה. את יכולה לטגן.

Avatar
אלינה (15:38 27.05.2016)

יצא ממש טוב , האם את יכןלה לפרט כמה סוכר שמים בתערובת ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:30 27.05.2016)

היי אלינה,
שופכים כמות של כחצי כוס סוכר לצלחת ומיד לאחר הטיגון טובלים כל יחידה בסוכר משני הצדדים. מה שנדבק- נדבק 🙂

Avatar
אורלי שלומוב (13:39 5.05.2016)

היי .. יש לי קמח תופח זה קריטי?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:41 5.05.2016)

היי אורלי,
כעקרון משתמשים בקמח רגיל כי יש במתכון שמרים שהם מתפיחים אבל אם יש לך רק קמח תופח תשתמשי בו.

Avatar
סימונה (10:53 15.03.2016)

היי,
מה אפשר לשים במקום שמרים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:26 15.03.2016)

היי סימונה,
במקרה הזה לא מומלץ לוותר על השמרים או להמיר אותם מאחר וזה ישנה את התוצאה.
יום נפלא 🙂

Avatar
יעל בן ברוך (14:49 1.02.2016)

הבצק יצא בסדר דביק אבל שהנחתי בשמן זה שקע למטה ולא קרוב לצורה של ספינג',מה עשיתי לא בסדר?הוא לא אמור לצוף?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:29 1.02.2016)

היי יעל,
זה נשמע כאילו השמן לא היה חם מספיק. חיממת את השמן כמו שצריך לפני ששמת את הבצק?

Avatar
אנגילה (06:03 14.12.2015)

היי
אני יכולה להכין בצהריים ולהגיש בשעות 5 וחצי את הספינגי?
מחכה לתשובתך תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (07:44 14.12.2015)

כן, את יכולה. לפני ההגשה כדאי לחמם מעט בתנור.
יום מקסים 🙂

Avatar
דבי (20:45 13.12.2015)

תודה רבה רבה!!! אהבו, אכלו ונהנו.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:57 13.12.2015)

מעולה! שמחה שנהנתם 🙂

Avatar
סימה (16:39 13.12.2015)

היי מה שלומך?
יש לי שאלה:בטעות למתכון הוספתי1/2כוס שמן התלבלתי כמה זה נורא והאם כדי לזרוק את הבצק?תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:24 13.12.2015)

היי סימה,
לצערי לא כדאי להשתמש בבצק, זה ייצא שומני מידי.

Avatar
דבי (09:52 13.12.2015)

בוקר אור וחנוכה שמח!
האם יספיק לחצי קילו קמח שליש שקית של שימרית?
(אם לא קשה לך להתאים לי את שאר החומרים לכמות של חצי קילו קמח, אשמח)

תודה רבה בכל מקרה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:22 13.12.2015)

היי דבי,
כמויות לחצי קילו קמח:
500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים (חצי קוביה) או 3/4 כף שמרים יבשים
שליש כוס סוכר
שליש כפית מלח
כוס וחצי מים פושרים (תוסיפי בהדרגה)
*אם את משתמשת בשקית גרגירים של שימרית עדיף להשתמש בחצי שקית (25 גרם).
חנוכה שמח ושבוע מבורך!

Avatar
דבי (11:20 13.12.2015)

מה זה אצלך כוס? תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:37 13.12.2015)

כוס זה 230-240 מ"ל. אני משתמשת בכוס זכוכית רגילה סטנדרטית (עם הידית).
אם זה מה שיש לך אז תכיני עם שליש שקית שמרית ותתפיחי לפחות כשעה.

Avatar
חיים (12:57 11.12.2015)

אפשר שמרים טריים במקום ישבים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:04 11.12.2015)

כן חיים, אפשר.
אם זאת שקית גרגירי שמרים טריים- תשתמש באותו אופן.
אם זאת קובית שמרים (50 גרם) צריך להשתמש ברבע קוביה (12.5 גרם) ולפורר אותה בעזרת מזלג או כף בקערית עם כפית גדושה סוכר ורבע כוס מים פושרים, לערבב ולהניח בצד 10-15 דקות, עד שהתערובת תוססת. אח"כ להשתמש בזה רגיל למתכון ובמקום 2/3 מים לשים כחצי כוס מים פושרים (כי הוספת עוד מים לשמרים).
בהצלחה ושבת שלום 🙂

Avatar
דבי (11:18 13.12.2015)

אין מצב ששליש שימרית יספיק? בסופגניות אחרות שעשיתי זה כך במתכון.
תודה!

Avatar
דבי (11:35 13.12.2015)

עזבי, אל תטרחי עשיתי שליש קילו קמח וזהו!

תודה רבה!

Avatar
אורלי (11:14 10.12.2015)

קודם כל חג שמח!!
ובוקר טוב
יש לי רק שמרים נמסים
את יכולה להסביר לי איך עליי להתייחס למתכון
האם זה בסדר?
אשמח לתשובה מהירה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:26 10.12.2015)

היי אורלי,
יש לך קובית שמרים טריים / שקית עם גרגירי שמרים טריים? או שרשום על זה שמרים נמסים ולא שומרים את זה במקרר? אם כן, תבדקי אם רשום על זה שמרים טריים או יבשים והאם מצוין על האריזה שצריך להמיס את זה עם מים לפני שימוש?

Avatar
אורטל (20:45 6.12.2015)

אהלן!
אשמח לדעת כמה ספינג'ים יוצאים מהכמויות הנ"ל…
שאדע אם יש צורך להכפיל..

תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:46 6.12.2015)

היי אורטל,
בסביבות 7-8 יחידות.
חג חנוכה שמח! 🙂

Avatar
יפעת (14:28 6.12.2015)

שלום רב
אני מעוניינת להכין את המתכון.
יש לי רק קמח תופח…כיצד עלי להתייחס למתכון ?
אשמח לתגובה מהירה
חג חנוכה שמח 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:54 6.12.2015)

היי יפעת,
תכיני באותו אופן בדיוק. קחי בחשבון שהלביבות יתפחו יותר בגלל הקמח התופח 🙂
חג חנוכה שמח!

Avatar
יפעת (15:06 6.12.2015)

אז זה טוב שיתפחו יותר לא ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:17 6.12.2015)

במתכונים עם שמרים צריך להשתמש בקמח רגיל מאחר והשמרים עצמם מתפיחים את הבצק.
אבל אם אין לך קמח רגיל את יכולה להכין עם קמח תופח והם יתפחו יותר. לדעתי זה בסדר במקרה הזה 🙂

Avatar
שרית (16:53 25.11.2015)

הי כעת הבצק תפח אבל הבלילה ממש דביקה ולא ניתן כלל ליצור עיגול ובטח לא לעשות חור באמצע יש מצב להצלה? הטעם טעים אבל לא ניתן להכנה:(

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:59 25.11.2015)

היי שרית,
הבצק אמור להיות דביק אבל לא בצורה שאי אפשר לעבוד איתו בכלל. ניסית לעבוד עם ידיים רטובות? העיגולים לא צריכים להיות סמטריים. אם בכל זאת את לא מצליחה תוסיפי עוד קצת קמח לבצק כדי שיהיה פחות דביק.
בהצלחה 😉

Avatar
רחלי (17:48 11.11.2015)

חודש טוב! יש מצב שאת כותבת לי מתכון של קילו קמח? רוצה להכין עכשיו לכבוד רח כסליו… יש לי מיקסר ידני רק עם מקציפים של קצפת, עדיף ללוש ביד? תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:20 11.11.2015)

היי רחלי,
עדיף לערבב עם כף ואח"כ ללוש ביד.
הכמות:
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים טריים/ כף וחצי שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
שליש כפית מלח
3 כוסות מים פושרים
בהצלחה 😉

Avatar
יוליה (15:49 15.09.2015)

שאלהה..
הבצק בהתפחה הוא דביק אך לא מיימי זה בסדר?.
כי מה שזכור לי ממתכונים אחרים הבצק אמור להיות דיי דליל.
חדשה באתר המתכון הראשון שאני מנסה ממנו

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:18 15.09.2015)

כן יוליה, זה בסדר 🙂

Avatar
יוליה (18:50 15.09.2015)

קודם כל חג שמחחח.
יצא טעים בטרוף…החשק לספינג הרג אותי חחח.
חיפשתי משהו זריז.
ממש ממש טעים.
בטוח אבקר פה לעיתים תכופות.
תודהה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:43 15.09.2015)

אני שמחה לשמוע יוליה!
תודה שחזרת לעדכן
שנה טובה 🙂

Avatar
הודי (23:27 18.12.2014)

I made these and everyone loved them! I sent the leftovers to my brothers in Yeshivah and they're coming over tonight so I can make them some more!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (07:24 19.12.2014)

🙂 great! thank u

Avatar
ספיר (11:32 16.12.2014)

אם אני גרה באזור קר והבית קר ,
איך זה ישפיע על הבצק?
וכמה זמן אני צריכה לחכות לתפיחה _בחיים לא הכנתי בצקים וכאלה אז אין לי שמץ_
ממש תודה!על האתר הכי מפורט וטוב שיש!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:44 16.12.2014)

היי ספיר,
בסביבה קרה פשוט ייקח לבצק קצת יותר זמן לתפוח. אני ממליצה לכסות במגבת ולהניח לבצק לתפוח במשך כשעה וחצי וכמובן שאם יש בבית פינה שהיא חמימה יותר (נניח עם תנור חימום וכו'), מומלץ להניח שם את קערת הבצק.
שמי לב שזה בסדר שהבצק יוצא דביק, אם מרטיבים את הידיים הבצק לא נדבק לידיים וניתן לעבוד איתו.
בהצלחה ויום נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.