זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
רכיבים
4 נתחי סלמון (700-800 גרם)
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות רוטב סויה
2 כפות מיץ לימון
כף סילאן
כף שמן זית
3 שיני שום כתושות
רבע כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
לפיזור מעל: כף מלאה עלי כוסברה קצוצים דק
אופן ההכנה
-מניחים את נתחי הסלמון בתבנית על נייר אפיה (הצד של העור מופנה כלפי מטה).
-מערבבים את כל החומרים בקערית ומתבלים את הנתחים בצורה אחידה (משאירים כף מהרוטב בצד).
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך 15 דקות.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
-מוציאים מהתנור, מורחים מעל את שארית הרוטב ומחזירים לתנור למשך 5 דקות נוספות.
הפעל טיימר (5 דק’)
+
טיימר פועל
טיפים והערות
מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.
ראו גם
- סלמון בסילאן וסויה |
- אצבעות דג בציפוי |
- פילה דג עם ירקות בתנור |
- סלמון בתנור בג'ינג'ר ודבש |
- סלמון עם עגבניות שרי ובצל |
- קוביות סלמון במחבת
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לאירוח
תגובות
אפרת יקרה-תבורכי על האתר המושלם הזה. רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום רוטב צילי ורוטב סויה?
היי רחלי 🙂
אפשר להוסיף עוד 1-2 כפות סילאן.
שלום
חיפשתי מתכון לדג סלמון באינטרנט, והגעתי לאתר שלך למתכון הנוכחי, וקראתי את התגובות החמות והחלטתי שכדאי לנסות. היה שווה! מאוד טעים, קל להכנה. המתכון נכנס לספר מתכונים שלנו.
אז תודה רבה!
כיף לשמוע, תודה רבה לך עדינה❤️
האם אופים את הסלומון מכוסה?
אין צורך לכסות.
אם אין לי מיץ לימון? מה לעשות?
היי מלי,
בעיקרון על הדג מאוד ממומלץ לימון- מוסיף המון 😜
אבל אם את לא אוהבת אז אפשר לוותר אין בעיה.
המשך יום מקסים.
מה המתכון ל2 חתיכות סלמון?
היי מירי,
2 נתחי סלמון
כף רוטב צ'ילי מתוק
כף רוטב סויה
חצי כף מיץ לימון
חצי כף סילאן
כך שמן זית
2 שיני שום כתושות
רבע כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
לפיזור מעל: כף מלאה עלי כוסברה קצוצים דק
תודה
אין על המתכונים שלך
פשוט שלמות
כל הארוחות צהרים אצלי מהאתר שלך
שמחה לשמוע, תודה!
אם אין סילאן ודבש מה אפשר לשים במקום? סוכר?
אפשר לשים סירופ מייפל או סוכר.
ייצא מעולה ! טעים ופשוט מאוד להכנה.
שמחה שאהבת חווה 🌸
אם אין לי סילאן מה אפשר במקום
תוכלי להמיר את הסילאן בדבש 🙂
אפשר להשים גם חרדל?
לא הייתי מציעה להוסיף חרדל למתכון,
יש מתכון לסלמון ברוטב חרדל מעולה 🙂
מה אפשר לשים במקום מיץ לימון?
היי שרה,
בעיקרון על הדג מאוד ממומלץ לימון- מוסיף המון 😜
אבל אם את לא אוהבת אז אפשר לוותר אין בעיה.
המשך יום מקסים.
————
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
חיפשתי שנים מתכון לסלמוו מוצלח וקל
אבל על זה- לא חשבתי פשוט וואו
כל שבת אנחנו מתענגים עליו מחדש!
אצלנו אומרים(כל שבת מחדש, כן?) הרבה יותר טעים ממסעדה!
מקטן ועד גדול
תודה ענקית☺
שמחה שאתם נהנים מהמתכון ❤️
תודה אפרת
מתכון ממש מעולה
יצא טעים במיוחד
תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
האם אפשר לוותר על הסויה?
הסויה מוסיפה טעם אבל אפשר להכין גם בלי.
היי 🙂
לדעתך יתאים לפזר שומשום מעל?
אפשר לפזר קצת.
היי,
מאוד נהנת מהמתכונים.
האם אפשר להוסיף למתכון גם שעועית ירוקה בדומה למתכון של הסלמון עם השעועית?
כן.
וואו וואו וואו
יצא טעים ברמות על
כולם פרגנו שזה כמו במסעדה
וכל שבועות מהאתר שלך, תודה😍
שמחה לשמוע ❤️
תודה אפרת וחג שמח!
בוקר טוב
האם אפשר כוסברה יבשה או פטרוזיליה טריה?
אפשר לשים כחצי כפית כוסברה מיובשת.
מתכון קל וטעים במיוחד. תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
שאלה נוספת, מתי מוסיפים את הכוסברה?
תודה 🙂
את הכוסברה מפזרים מעל הדג לאחר שמתבלים אותו.
היי אפרת 🙂
האם המתכון יעבוד גם על דג אחר? (אמנון/ מושט למשל)
וגם, ראיתי שיש סויה שהיא מתוקה וסויה שהיא מלוחה. מה יעבוד פה (יש לי כרגע מתוקה בבית)? ובכלל, איך אני יודעת מה יתאים במתכונים אחרים שלך שיש בהם סויה?
תודה רבה רבה!!
כל שבת אוכלים את המטעמים שלך ונהנים מאוד!!
כן אפשר להכין גם עם דג אחר כמו אמנון. זמן האפיה עשוי להתקצר ל15 דקות.
אפשר להשתמש בסויה מתוקה.
בכל המתכונים שלי אני משתמשת ברוטב סויה בסגנון סיני של אסם. הוא פשוט הכי טעים (הוא סמיך ומעודן בטעם).
❤️
וואי יצא שיא טעים! תודה:)
שמחה לשמוע ❤️
המתכון הקבוע שלנו לשבת!!!
אני אישית לא מוסיפה כוסברה ועדיין יוצא אליפות😋
תודה ושבת שלום!
שמחה לשמוע ❤️
תודה לך ושבת שלום
היי אפרת,
תודה רבה על המתכון! יצא נפלא!!
האם אפשר להשתמש במרינדה גם על חזה עוף בתנור (להכין כמו סוג של פסטרמה)?
כן אפשר.
אפשר לוותר על הסויה?
זה מוסיף טעם אבל אם אין לך תכיני בלי.
הי אפרת, שבוע טוב.
הכנתי את הדג לכבוד שבת והוא יצא טעים……..
אפילו אבא שלי שבחיים לא אוכל דגים, הסכים לטעום ואמר שדווקא זה ממש טעים.
תודה לך
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה ושבוע נפלא!
היי
האם אפשר להמיר את הסילאן בדבש?
כן.
שלום ערב טוב
דבר ראשון תתחדשי על האתר. ממש יפה
זה יוצא מתוק?
תודה לילך 🙂
לא מאוד מתוק. זה יוצא מתקתק.
צריך לעטוף בנייר כסף?
לא, אין צורך.
סליחה על השאלה……
אחרי שהשריתי את הדג במיץ לימון 5 דקות לשטוף שוב פעם את הדג
אפשר לשטוף ולייבש ואפשר גם שלא לשטוף וישר לתבל.
וואו אפרת!
רק הייתי חייבת לחזו ולעדכן
הכנתי פעם שניה כבר
יצא ליגה! האורחים אמרו לי שזה כמו במסעדה….
שאפו!!!
ואגב, בפעם השניה שהכנתי (אתמול) לא היה לי כוסברה ועדיין יצא מושלם!
שמחה שיצא טעים ❤️
היי אפרת אם הסלמון בהקפאה את יכולה לומר לי מתי להפשיר את הדג ואיך מרחיקים את הריח של הדג
כדאי להפשיר את הדג על הלילה במקרר ואם רוצים לזרז אפשר לשים את הדג יחד עם העטיפה שלו בתוך קערה עם מים.
אם יש לדג ריח אפשר להשרות אותו כ-5 דקות במיץ לימון.
מתכון מעולה, ניסיתי ויצא מצוין!
תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שירה
היי בוקר טוב , קודם כל ממש אוהבת את המתכונים שלך במיוחד שבזכותך התחלתי לבשל (לפני זה לא התקרבתי למטבח) עכשיו 2 שאלות בבקשה :
1. יש אפשרות להחליף את הסילאן בדבש ? ואם כן מה הכמות ?
2. במקום כוסברה יש אפשרות בפטרוזיליה או בזיליקום או שזה פחות מתאים ?
היי 🙂
1. אפשר לשים כף דבש.
2. אפשר פטרוזיליה.
שבוע נפלא
למי שרגיל בדר\"כ לדגים עם פפריקה ותבלינים,
זה יהיה טעים?
כן אפשר. מומלץ להוסיף גם שמן זית, שום כתוש ומיץ לימון.