זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנטנות
2 קולורבי קלופים וחתוכים לקוביות קטנטנות
6 צנוניות קטנות חתוכות לקוביות קטנטנות
2 כפות מלאות עלי סלרי (או פטרוזיליה).
תיבול: 2 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות חומץ רגיל, מלח לפי הטעם וקמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
מערבבים את כל הירקות בקערה ומתבלים כחצי שעה לפני ההגשה.
*שומרים בקופסה סגורה במקרר.
ראו גם
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- סלט יווני |
- סלט רימונים צבעוני
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים בריאים
היי אפרת יש לי שאלה שלא קשורה למתכון ניסיתי היום להכין את הסלט הזה והיה לי במקרר 2 קולרבי שקניתי לפני הרבה זמן והם היו ממש קשים כמו אבן בקושי הצלחתי לחתוך קולרבי הוא תמיד כזה או שאם לא משתמשים הרבה זמן הוא מתקשה במשך הזמן? סתעחה על הבורות לא משתמשת בירק הזה
היי,
קולרבי הוא ירק קשה, זה לא מעיד על כך שהוא מקולקל(:
מה שיכול לומר אם הקולרבי ישן זה הצבע: קולרבי טרי יהיה ירוק יותר בעוד שקולרבי ישן בצבע לבן יותר.
היי אפרת יש תחליף לצנוניות או דהשאלה בכלל לא במקום?
היי,
אפשר לוותר על צנונית או להגדיל מעט את כמות הירקות האחרים.
שלום אפרת.
אפשר לוות על חומץ?
תודה רבה.
אפשר לשים כף נוספת מיץ לימון במקום.
היי
חומץ תפוחים יכול להתאים?
תודה
כן.
שלום,
מה אפשר להוסיף במקום פטרוזליה?
תודה וחג שמח!
היי מיכל,
אפשר לשים כוסברה או עלי סלרי או שמיר. אם אין לך תכיני בלי.
חג שמח
הכנתי את הסלט אתמול לראש השנה- הוא נגמר עוד לפני העיקריות!!
סלט מצוין!
אין על האתר שלך….
תודה לבנת ושנה טובה ❤️
הי אפרת,
האם כדאי להכין את הסלט ביום האירוח עצמו או יום לפני כן?
האם הירקות לא יאבדו מהפריכות שלהם אם אכין את הסלט יום אחד לפני הארוחה? או אולי דוקא יספגו את הטעמים והתיבול?
תודה,
איילת
היי איילת,
הטעמים אכן נספגים כשמכינים יום לפני אך בגלל שהסלט מיועד לאירוח אז אם יש לך אפשרות להכין באותו יום (אפילו בבוקר) עדיף כי המראה פשוט יהיה יותר טרי ורענן.
וואו הכנתי היום את הסלט,
זמן הכנה פחות מ 5 דקות
טעים ברמה בציון של 100
תודה רבה
תודה ילנה, שמחה שאהבת 🙂