זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
חצי כרוב לבן בינוני חתוך לרצועות דקות
חצי בצל סגול בינוני חתוך לחצאי עיגול
¾ כוס בצל ירוק קצוץ או עירית קצוצה
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
תיבול: 2 כפות שמן זית, 3 כפות מיץ לימון, רבע כוס חומץ 5%, חצי כפית סוכר, מלח לפי הטעם (כשליש כפית מלח), קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה
-מערבבים את כל החומרים ומתבלים כשעה לפחות לפני ההגשה.
*שומרים במקרר.
ראו גם
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- סלט יווני |
- סלט רימונים צבעוני |
- סלט בורגול חגיגי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
היי אפרת ..לדעתך יהיה מתאים להוסיף גם כרוב אדום לסלט?
כן אפשר.
היי אפרת,
את יכולה להמליץ על חומץ מסויים? פשוט אני אף פעם לא משתמשת בחומץ רק בלימון.
והאם החומץ של אוסם 5% של אוסם טוב?
כל חומץ 5% הוא טוב.
גם של אסם
חייב בצל סגול דווקא?
מומלץ.
היי אפרת יקירה, יש לך אולי כיוון – לכמה גרם שווה חצי כרוב? אם אני קונה שקית כרוב חתוך שיש שם 400 גרם, בכמה להשתמש?(אולי יותר משקית).
תודה רבה!
היי,
חצי כרוב שוקל כ-500-600 גרם.
יצא טעים!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה ששיתפת וחג שמח🌺
תודה על המתכון!
בכותרת ובהנחיות כתוב בצל סגול אבל בתמונה רואים בצל ירוק, זו טעות או שמומלץ בצל סגול?
היי,
שימי לב שהסלט מכיל בצל ירוק וגם בצל סגול.
חג שמח(:
תודה רבה! חג שמח 🙂
רוצה להכין לארוע של 50 איש משתמשת בכרוב קצוץ משקית, מה הכמויות?
תודה על כל המתכונים, בזכותם נהנית להיות במטבח
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
לכמות כזו יש להכפיל את כמויות המתכון פי 10.
אם את משתמשת בכרוב בשקית תצטרכי 8 ק”ג- מה שאומר 20 שקיות (במשקל 400 גרם).
מה אפשר להוסיף לסלט להוספת קראנצ’יות?
תודה!
היי יעלה,
אפשר להוסיף קרוטונים, פקאנים, וגרעינים שונים כמו דלעת, חמניה וכדומה🙂
היי,
יש לי כרוב בינוני שלם ואני רוצה להשתמש בכולו.
פשוט להכפיל כמויות?
היי ורד,
כן😊
היי אפרת
הכנתי את המתכון נראה מזין וטעים
רציתי לוודא רק חצי כוס פטרוזיליה קצוצה אני קוצצת ואז מודדת חצי כוס
או מודדת חצי כוס עם עלי פטרוזיליה שמים
ולגבי הבצל ירוק גם 3/4 כוס לאחר קיצוץ בצל ירוק לקטן או לפני שקוצצת קטן
דבר אחרון לגבי הפטרוזיליה את נוהגת לייבש אתה ואז לקצוץ או בלי לייבש
תודה רבה מראש.
היי עינת,
הכוונה לחצי כוס של עלים אחרי שאת קוצצת אותם:)
אני אישית שוטפת היטב את הפטרוזיליה, מייבשת מעט ואז קוצצת.
יום מקסים🌺
היי אפרת, שאלה לגבי עלי הפטרוזיליה באופן כללי,
את קוצצת אותם כולל הגבעולים? או לוקחת רק את הפרחים עצמם?
היי מיכל,
אני לוקחת רק את העלים ללא גבעולים, אבל יכול להיות שיש כאלו שאוהבים גם את הגבעולים:)
כמה זמן נשאר הסלט עם הרוטב במקרר?
היי תמר, מומלץ להכין כמה שיותר סמוך לזמן ההגשה, אבל נשמר כיומיים עם הרוטב:)
היי אפרת.
אני חייבת להוריד את הסוכר.
מה במקום, אם בכלל?
היי מיכל,
אין בעיה להשמיט. אם רוצים ניתן להוסיף מעט דבש לפי הטעם…
היי אפרת
חומץ תפוחים כחומץ ייתכן ומתאים?
או האם ניתן לוותר בכלל על חומץ?
תודה .
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים חומץ תפוחים.
החומץ מרכך את הכרוב וחבל לוותר עליו.