זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
חצי כרוב לבן (בינוני-קטן) חתוך לרצועות דקות
גזר קטן קלוף מגורד בפומפיה גסה
חצי כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
חצי בצל קטן סגול קצוץ
רוטב לסלט: 2 כפות מלאות מיונז, 2 כפות מיץ לימון, רבע כפית חרדל דיז'ון (לא חובה), רבע כפית סוכר, שליש כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
אופן ההכנה
מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערה.
מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערית ומתבלים את הסלט.
*רצוי לתבל כחצי שעה לפני ההגשה על מנת שהרוטב ייספג בסלט (לשמור במקרר).
ראו גם
- סלט נבטים וצנונית |
- סלט עגבניות וזיתים פיקנטי |
- סלט טאבולה |
- סלט בטטה ובוטנים |
- סלט קישואים וגמבה |
- סלט קישואים מבושל
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
תגובות
שתי שאלות:
1. כשכתבת חצי כוס עלי פרוזיליה קצוצים – זה חצי כוס לפנח שקוצצים או אחרי?
2. יש לי שקית של שופרסל כרוב וגזר חתוכים טריים ורוצה להשתמש בה. האם היחס בין הכרוב לגזר בשקית כזאת מתאים לסלט? כמה מהשקית לשים כדי שיתאים לכמות של שאר המרכיבים והרוטב
תודה מראש
וויויאן
היי 🙂
1. אחרי שקוצצים.
2. שקית אמורה להספיק לתיבול.
לא על כך הבנתי, אחרי שמתבלים את הסלט על מנת שהוא יספוג את הטעמים איפה הוא צריך להיות חצי שעה לפני ההגשה על השיש או במקרר? או שלא משנה? מה עדיף
תודה על מתכון קל ומקסים
רצוי לשמור את הסלט במקרר 🙂
היי אפרת, תודה על עוד מתכון מעולה..
האם אפשר להשתמש בכרוב חתוך מוכן שנמכר בשופרסל או שעדיף שלא? אם כן כמה גרם זה/כמה כוסות לשים?
האם אפשר להשתמש בגזר מוכן שנמכר גם הוא בשופרסל או שעדיף שלא? אם כן כמה גרם זה/כמה כוסות לשים?
כשכתבת עלי פטרוזיליה קצוצים התכוונת בלי הגבעולים נכון?
כמה זמן הסלט מחזיק במקרר?
המון תודה!
היי לאה, אפשר להשתמש בכרוב/גזר חתוך מוכן 🙂
יש גם שקיות של כרוב וגזר ביחד, תוכלי לשים שקית אחת
או חצי- חצי במקרה שהם נפרדים.
בפטרוזיליה עדיף בלי הגבעולים אבל זה גם בסדר.
הסלט מחזיק עד כ-3 ימים במקרר
שבוע נפלא לאה ❤️
שלום
יש אפשרות להשתמש בשלב של התיבות רק במיונז,מלח?
אפשר,
הייתי מציעה גם לא לוותר על הלימון.. הוא מרטיב את הסלט ונותן טעם נהדר