שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס בורגול עבה/רגיל

1 בצל סגול קטן קצוץ

כ-20 עגבניות שרי חצויות (מומלץ לשלב עגבניות בכמה צבעים)

3/4 כוס עלי כוסברה קצוצים

תיבול: 3 כפות שמן זית, 3 כפות מיץ לימון, כחצי כפית מלח, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-משרים את הבורגול בקערה עם מים רותחים במשך לפחות חצי שעה ומסננים (מומלץ לטעום ולוודא שהוא מוכן).

-מערבבים את הבורגול עם הבצל, עגבניות השרי והכוסברה ומתבלים.

*הסלט נשמר במקרר בקופסה סגורה 2-3 ימים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קציצות טעימות ברוטב
עוגת סילאן

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ר (13:23 26.04.2021)

ווואוווו אפרת! המתכון הזה זה אחד הסלטים!!!
אין ארוחה שאני לא מנסה לדחוף אותו גם! לפעמים גם סתם בארוחת בוקר פשוט אוכלת סלט בורגול עסיסי בטירוף~

מתכונים ב-10 דקות (15:13 26.04.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף😊

מירב (13:36 16.12.2020)

הכנתי חצי כמות בשינוי כמה דברים ויצא מעולה רק שאלה, נשאר לי הרבה בורגול מושרה האם אפשר לשמור במקרר לשבוע הבא? כמה זמן אפשר לשמור בורגול מושרה?

מתכונים ב-10 דקות (14:24 16.12.2020)

היי מירב 🙂
בורגול,זה דגן והוא לא מחזיק הרבה זמן,נוטה להחמיץ.
בעיקרון עד שלושה במקרר, ואז לטעום ולוודא שלא החמיץ.
נראה מעולה!!

מיקי (13:00 9.09.2020)

ההורדות צריך להיות יבש לגמרי אחרי הסינון?

מיקי (13:01 9.09.2020)

הבורגול צריך להיות יבש לגמרי אחרי הסינון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:42 9.09.2020)

לא חייב להיות יבש לגמרי.

מיקי (12:48 21.05.2020)

הולך גם עם אגוזי מלך בפנים? אני רוצה להעשיר את הסלט.
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:47 21.05.2020)

אני חושבת שכן.

חגית (00:28 1.05.2020)

אפשר לשים כוסברה ונענע או רצוי רק כוסברה?
תודה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:45 1.05.2020)

אפשר לשלב כוסברה ונענע.

ג'ני (22:57 30.04.2020)

תודה רבה לך. את מקסימה!
שבת שלום!

ג'ני (22:30 30.04.2020)

היוש אפרת,
אני בדיוק מכינה כמה כוסות מים לשים לחבילה של בורגול?
ושאני שמה מים רותחים אני מכסה את הסיר מערבבת מידי פעם?
כי אני זוכרת שבעבר עשיתי והבורגול ספג את המים

תודוש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:47 30.04.2020)

הבורגול צריך להיות מכוסה במים. כדאי שהמים יעברו את הבורגול ב 2-3 ס”מ לפחות.
אפשר לערבב מידי פעם אבל לא חובה כי זאת רק השרייה. אין צורך לכסות את הסיר.
אחרי חצי שעה תטעמי. אם הבורגול רך תסנני אותו.

ג'ני (21:42 30.04.2020)

היוש,
אפשר לתבל אותו ולהכניס למקרר והסלט ישאר טרי וטעים יומיים שלושה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:44 30.04.2020)

כן.

הילה (00:01 28.04.2020)

עוד שאלה ששכחתי מה מומלץ עגבניות שרי העגולות או עגבניות תמר המאורכות אליפסה כזה
תודההה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:55 28.04.2020)

מומלץ לשלב.

הילה (23:56 27.04.2020)

היי
אני מכירה מתכונים שרשום להשרות את הבורגול 15 דקות ב 2 כוסות מים רותחים , יש הבדל לבין מה שאת רשמת?
תודה רבה 🙏

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:46 28.04.2020)

15 דקות לא תמיד מספיקות כדי שהבורגול יתרכך כמו שצריך. אני ממליצה על השרייה של 30 דקות לפחות.

טל (01:08 26.04.2020)

שלום,
זה בטוח בסדר לתבל לפני?
העגבניות והבורגול לא יקבלו טעם שונה? והעגבניות לא יהיו רטובות מידי?

תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:45 26.04.2020)

אין בעיה עם זה.

חן (13:40 20.04.2020)

הי אפשר לשים חסה במקום כוסברה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:13 20.04.2020)

עדיף פטרוזיליה אם יש לך.

שלומית (21:09 10.03.2020)

היי אפרת תודה רבה על האתר המקסים.
1.אפשר להוסיף כף סילאן?
2.מה עוד אפשר להוסיף לסלט חוץ מנענע ופטרוזליה וכוסברה?
3.אפשר להשרות את הבורגול יום לפני ויום אחרי לשים את כל התוספות?
תודה ויום טוב

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:25 11.03.2020)

היי שלומית,
1. אם רוצים שזה יהיה קצת מתקתק אפשר.
2. את מתכוונת לעלים? אם כן, אפשר לשים גם עלי סלרי קצוצים.
3. כן אפשר להשרות במים רגילים, לא חמים.
המשך יום נפלא 🙂

קרינה (12:56 26.02.2020)

היי אפרת, האם צריך לשטוף את הבורגול לפני?וכמה מים רותחים לשים בשביל ההשרייה?
תודה רבה:)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:55 26.02.2020)

אין צורך לשטוף את הבורגול אם משרים אותו.
יש לשים מים רותחים באופן שיכסה את הבורגול ב-2 ס”מ.

יעלי (19:18 7.10.2019)

הי אפרת
אם אני רוצה את הבורגול חם לארוחה אבל כבר עכשיו הכנסתי אותו לקערה עם מים
כמה זמן אפשרי להשרות אותו בתוך המים ו/או איך אני שומרת עליו חמים לעוד כמה שעות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:33 7.10.2019)

אם הכוונה לסלט הזה אז הוא אמור להיות קר או בטמפ’ החדר.
לאחר שהבורגול כבר מתרכך כדאי לסנן אותו ואם את רוצה להגיש חם אז אפשר לחמם אותו כמה שניות במיקרוגל או שתשרי אותו כדקה במים רותחים ושוב תסנני.

חגית (09:51 21.08.2019)

יצא ממש טעים, עשיתי עם עגבניות רגילות😊😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:32 21.08.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה חגית

עינת (11:11 2.07.2019)

בוקר טוב אפרת

אם אשים עגבניות רגילות במקום עגבניות שרי האם זה גם יצא טעים

ואם כן כמה עגבניות רגילות רצוי?

תודה לך המשך יום מקסחם לך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:46 2.07.2019)

כן. 3-4 עגבניות רגילות.

מיכל (09:53 21.06.2019)

הכנתי פעם אחת ויצא מעולה! אני רוצה להכין שוב ויש לי קינואה האם הסלט יוצא טוב גם עם קינואה במקום בורגול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:28 21.06.2019)

אפשר להכין עם קינואה (עם בורגול יוצא יותר טעים).

רותי (13:06 9.06.2019)

שלום אפרת
הכנתי בדיוק לפי ההוראות שלך.
יצא נהדר
תודה רבה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:12 9.06.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רותי

אהובה (18:59 17.03.2019)

ערב טוב

אפשר לקבל כמות למנה אחת

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:09 17.03.2019)

כמויות ל1-2 מנות:
חצי כוס בורגול עבה/רגיל
חצי בצל סגול קטן קצוץ
8-10 עגבניות שרי חצויות (מומלץ לשלב עגבניות בכמה צבעים)
שליש כוס עלי כוסברה קצוצים
תיבול: כף וחצי שמן זית, כף וחצי מיץ לימון, כרבע כפית מלח, מעט פלפל שחור

אהובה (15:18 11.03.2019)

שלום לך

האם אפשר להוסיף מלפפון במלח במקום הבצל ואם כן האם לוותר על המלח

תודה
והמשך יום נעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:03 11.03.2019)

היי אהובה,
אני חושבת שעדיף לשים מלפפון טרי. מבחינת טעם נראה לי שזה יותר מתאים.

מלי (14:17 28.11.2018)

הי אפשר להשתמש בקוביות קפואות של כוסברה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:53 28.11.2018)

פחות מומלץ במקרה זה. רצוי להשתמש להשתמש בעלים טריים.

חנה (18:18 27.09.2018)

היי אפרת,
האם ניתן לשלב במתכון זה גרעיני רימון?

תודה מראש,
חנה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:59 27.09.2018)

כן אפשר.

רינת (15:02 18.09.2018)

יצא לי ממש טעים
תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:51 18.09.2018)

שמחה לשמוע 🙂
גמר חתימה טובה!

yaelif2 (11:27 31.08.2018)

היי אין לי כוסברה…מה אפשר לשים במקום…?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:55 31.08.2018)

אפשר לשים פטרוזיליה במקום.

ורד (10:12 25.08.2018)

היי, כמה זמן לפני ההגשה ניתן להכין את הסלט בשלמותו בלי שיהרס הטעם והצורה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:12 25.08.2018)

עדיף להכין באותו יום. אפשר להכין גם בבוקר אם מגישים בערב.

שולי (12:18 5.07.2018)

היי אפרת,
אפשר לשים עגבניות רגילות במקום שרי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:46 5.07.2018)

כן אפשר.

מיכל (18:51 23.06.2018)

היי, הסלט יצא טעים מאוד! תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:21 23.06.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן.

אפרת (17:15 22.06.2018)

היי אפרת
האם אפשר להוסיף חמוציות לסלט?
תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:20 22.06.2018)

היי אפרת,
חמוציות משתלבות טוב יותר במתכון הזה- בורגול עם פירות יבשים.
אם כבר הכנת את הסלט הזה את יכולה להוסיף חמוציות לכמות קטנטנה ולטעום. אם נראה לך שזה משתלב טוב תוסיפי לכל המנה.

עדי (17:42 5.05.2018)

היי אני יכולה להשתמש בתבלין כוסברה? זה יעשה הבדל גדול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:22 5.05.2018)

היי עדי,
הסלט יותר טעים עם עלי כוסברה טריים. אם אין לך ואת ממש רוצה להכין שימי כחצי כפית תבלין כוסברה.

עופרי (14:41 16.03.2018)

היי אפרת
אני יכולה להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה או שזה קריטי
כי אם כן אני ישים כוסברה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:50 16.03.2018)

כן אפשר.

לימור (12:49 31.12.2017)

היי אפרת
אני רוצה להכין את הסלט שמספיקה ל16 איש
מה הכמות שאני צריכה ?
תודה
לימור

לימור (12:50 31.12.2017)

יש המון אוכל זה לא רק סלט…אבל בכל זאת שיספיק

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:36 31.12.2017)

היי לימור,
אם יש המון אוכל חוץ מזה אני ממליצה שתכפילי את כל הכמויות ב-3, כולל של התיבול.
שבוע נפלא 🙂

לימור (13:38 31.12.2017)

וההשרייה ? חצי שעה תספיק ?
תודה רבה אין עלייך
עשיתי הרגע את עוגת התפוחים היא בתנור ….

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:03 31.12.2017)

כן אבל אני ממליצה שתחלקי ל-2 קערות. שימי בכל אחת כוס וחצי בורגול ותכסי במים רותחים.
ותהני מהעוגה 😉

נעמה (11:47 22.12.2017)

יוצא מצויין!
פשוט וטעים.
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:47 22.12.2017)

תודה נעמה 🙂
שבת שלום

שירה רינה ונגרובר (14:18 2.11.2017)

הי אנחנו לא אוכלים בצל חי.. יש לך המלצה מה לשים במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:43 2.11.2017)

היי שירה,
אפשר לוותר על הבצל או לשים בצל מטוגן.

אפרת ברזילאי (13:20 2.11.2017)

זה מעולה!!!
ומנסיון שלי עם סלט בורגול אפשר לשלב בירוקים גם פטרוזליה,סלרי,וענע….
טעים בטירוף בהמלצה חמה…. 🙂
תודה על כל המתכונים המגניבים…..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:23 2.11.2017)

תודה אפרת 🙂

נחמי (09:18 2.11.2017)

לא צריך לבשל את הבורגול?
ככה? כמו שהוא מהאריזה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:27 2.11.2017)

היי נחמי,
יש להשרות את הבורגול חצי שעה לפחות במים רותחים.
יום מקסים 🌺

חנה (08:45 2.11.2017)

אפרת,בוקר טוב!

האם אפשר במקום בורגול,קינואה?

תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:26 2.11.2017)

נראה לי שכן.
יום נפלא 🌺

raz esti (08:28 2.11.2017)

האם הבורגול עובר השרייה או בישול?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:26 2.11.2017)

כן, השרייה של חצי שעה לפחות במים רותחים.
יום נפלא 🙂

אסתי רז (21:08 2.11.2017)

אז נא לעדכן במתכון. תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:46 2.11.2017)

מעודכן כבר.

הדר (08:28 2.11.2017)

בוקר טוב 🙂
אף פעם לא השתמשתי בבורגול ובא לי לנסות….
לא צריך לבשל אותו קודם? או ישר מהשקית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:24 2.11.2017)

היי הדר,
יש להשרות את הבורגול כחצי שעה לפחות במים רותחים (הוספתי במתכון).
יום מקסים 🙂

רונית דנינו (18:08 24.07.2018)

היי אפרת
הסלט מדהים!
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:39 24.07.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רונית

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.