זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס בורגול עבה/רגיל
1 בצל סגול קטן קצוץ
כ-20 עגבניות שרי חצויות (מומלץ לשלב עגבניות בכמה צבעים)
3/4 כוס עלי כוסברה קצוצים
תיבול: 3 כפות שמן זית, 3 כפות מיץ לימון, כחצי כפית מלח, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-משרים את הבורגול בקערה עם מים רותחים במשך לפחות חצי שעה ומסננים (מומלץ לטעום ולוודא שהוא מוכן).
-מערבבים את הבורגול עם הבצל, עגבניות השרי והכוסברה ומתבלים.
*הסלט נשמר במקרר בקופסה סגורה 2-3 ימים.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים בריאים
היי אפרת
ידוע לך איך אפשר לקלוף עגבניות שרי ?
( במים רותחים יעבוד כמו העגבניות הגדולות )
תודה מראש על התשובה שלך שתמיד עוזרת .
לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד באותו אופן.
פשוט מעולה
תודה רבה
שמחה שיצא טעים🙂
תודה על האתר החלומי!
בטעות לא קררתי את הבורגול והוספתי את כל המצרכים כשהבורגול היה מעט חמים… האם הסלט יתקלקל כך?
ראיתי רק עכשיו.
זה לא אמור להיות נורא.
היי אפרת
יש לי מבית טבע בורגול שלא רשום אם עבה או דק
אז אם לא רשום ייתכן שזה עבה רגיל ?
ואם דק אז אפשרי להשתמש בו במתכון זה ?
תודה מראש על העזרה .
כן, אפשר.
היי אפרת,
הכנתי את הסלט הזה ונגמר עד הפרור האחרון 🙂
אני רוצה להכין אותו שוב לשבת.
אם אני מכינה אותו הערב (חמישי), עדיף לתבל עכשיו או להוסיף את התיבול מיד לפני ההגשה?
היי אסתר,
אין בעיה לתבל גם יום לפני.
אני בדר”כ מתבלת באותו יום (כמה שעות לפני).
הכנתי כמה פעמים הילדים ממש אהבו יצא מושלם:)
עשיתי עם בצל לבן ועגבניות רגילות
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺
האם הכוונה להשרות במים רותחים?
כן, כמו שכתוב(:
אפשר בלי עגבניות ?
היי,
אפשר אבל אז זה פחות יהיה סלט ויותר תבשיל בורגול…
אני רוצה להכין כמות של 4 אנשים מה התכניות המדויקות תודה רבה
הכמויות מתאימות ל-4 מנות.
אפרת אפשר להכין את הסלט הזה עם בורגול דק אשמח לתשובתך המהירה תודה רבה
היי,
פחות מומלץ אבל אפשר להשתמש בבורגול דק. יש להשרות 20 דקות במים חמימים ולסנן היטב.
ווואוווו אפרת! המתכון הזה זה אחד הסלטים!!!
אין ארוחה שאני לא מנסה לדחוף אותו גם! לפעמים גם סתם בארוחת בוקר פשוט אוכלת סלט בורגול עסיסי בטירוף~
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף😊
הכנתי חצי כמות בשינוי כמה דברים ויצא מעולה רק שאלה, נשאר לי הרבה בורגול מושרה האם אפשר לשמור במקרר לשבוע הבא? כמה זמן אפשר לשמור בורגול מושרה?
היי מירב 🙂
בורגול,זה דגן והוא לא מחזיק הרבה זמן,נוטה להחמיץ.
בעיקרון עד שלושה במקרר, ואז לטעום ולוודא שלא החמיץ.
נראה מעולה!!
ההורדות צריך להיות יבש לגמרי אחרי הסינון?
הבורגול צריך להיות יבש לגמרי אחרי הסינון?
לא חייב להיות יבש לגמרי.
הולך גם עם אגוזי מלך בפנים? אני רוצה להעשיר את הסלט.
תודה
אני חושבת שכן.
אפשר לשים כוסברה ונענע או רצוי רק כוסברה?
תודה 🙂
אפשר לשלב כוסברה ונענע.
תודה רבה לך. את מקסימה!
שבת שלום!
היוש אפרת,
אני בדיוק מכינה כמה כוסות מים לשים לחבילה של בורגול?
ושאני שמה מים רותחים אני מכסה את הסיר מערבבת מידי פעם?
כי אני זוכרת שבעבר עשיתי והבורגול ספג את המים
תודוש
הבורגול צריך להיות מכוסה במים. כדאי שהמים יעברו את הבורגול ב 2-3 ס”מ לפחות.
אפשר לערבב מידי פעם אבל לא חובה כי זאת רק השרייה. אין צורך לכסות את הסיר.
אחרי חצי שעה תטעמי. אם הבורגול רך תסנני אותו.
היוש,
אפשר לתבל אותו ולהכניס למקרר והסלט ישאר טרי וטעים יומיים שלושה?
כן.
עוד שאלה ששכחתי מה מומלץ עגבניות שרי העגולות או עגבניות תמר המאורכות אליפסה כזה
תודההה.
מומלץ לשלב.
היי
אני מכירה מתכונים שרשום להשרות את הבורגול 15 דקות ב 2 כוסות מים רותחים , יש הבדל לבין מה שאת רשמת?
תודה רבה 🙏
15 דקות לא תמיד מספיקות כדי שהבורגול יתרכך כמו שצריך. אני ממליצה על השרייה של 30 דקות לפחות.
שלום,
זה בטוח בסדר לתבל לפני?
העגבניות והבורגול לא יקבלו טעם שונה? והעגבניות לא יהיו רטובות מידי?
תודה
אין בעיה עם זה.
הי אפשר לשים חסה במקום כוסברה?
עדיף פטרוזיליה אם יש לך.
היי אפרת תודה רבה על האתר המקסים.
1.אפשר להוסיף כף סילאן?
2.מה עוד אפשר להוסיף לסלט חוץ מנענע ופטרוזליה וכוסברה?
3.אפשר להשרות את הבורגול יום לפני ויום אחרי לשים את כל התוספות?
תודה ויום טוב
היי שלומית,
1. אם רוצים שזה יהיה קצת מתקתק אפשר.
2. את מתכוונת לעלים? אם כן, אפשר לשים גם עלי סלרי קצוצים.
3. כן אפשר להשרות במים רגילים, לא חמים.
המשך יום נפלא 🙂
היי אפרת, האם צריך לשטוף את הבורגול לפני?וכמה מים רותחים לשים בשביל ההשרייה?
תודה רבה:)
אין צורך לשטוף את הבורגול אם משרים אותו.
יש לשים מים רותחים באופן שיכסה את הבורגול ב-2 ס”מ.
הי אפרת
אם אני רוצה את הבורגול חם לארוחה אבל כבר עכשיו הכנסתי אותו לקערה עם מים
כמה זמן אפשרי להשרות אותו בתוך המים ו/או איך אני שומרת עליו חמים לעוד כמה שעות?
אם הכוונה לסלט הזה אז הוא אמור להיות קר או בטמפ’ החדר.
לאחר שהבורגול כבר מתרכך כדאי לסנן אותו ואם את רוצה להגיש חם אז אפשר לחמם אותו כמה שניות במיקרוגל או שתשרי אותו כדקה במים רותחים ושוב תסנני.
יצא ממש טעים, עשיתי עם עגבניות רגילות😊😊
שמחה לשמוע 🙂
תודה חגית
בוקר טוב אפרת
אם אשים עגבניות רגילות במקום עגבניות שרי האם זה גם יצא טעים
ואם כן כמה עגבניות רגילות רצוי?
תודה לך המשך יום מקסחם לך.
כן. 3-4 עגבניות רגילות.
הכנתי פעם אחת ויצא מעולה! אני רוצה להכין שוב ויש לי קינואה האם הסלט יוצא טוב גם עם קינואה במקום בורגול?
אפשר להכין עם קינואה (עם בורגול יוצא יותר טעים).
שלום אפרת
הכנתי בדיוק לפי ההוראות שלך.
יצא נהדר
תודה רבה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה רותי
ערב טוב
אפשר לקבל כמות למנה אחת
תודה
כמויות ל1-2 מנות:
חצי כוס בורגול עבה/רגיל
חצי בצל סגול קטן קצוץ
8-10 עגבניות שרי חצויות (מומלץ לשלב עגבניות בכמה צבעים)
שליש כוס עלי כוסברה קצוצים
תיבול: כף וחצי שמן זית, כף וחצי מיץ לימון, כרבע כפית מלח, מעט פלפל שחור
שלום לך
האם אפשר להוסיף מלפפון במלח במקום הבצל ואם כן האם לוותר על המלח
תודה
והמשך יום נעים
היי אהובה,
אני חושבת שעדיף לשים מלפפון טרי. מבחינת טעם נראה לי שזה יותר מתאים.
הי אפשר להשתמש בקוביות קפואות של כוסברה?
פחות מומלץ במקרה זה. רצוי להשתמש להשתמש בעלים טריים.
היי אפרת,
האם ניתן לשלב במתכון זה גרעיני רימון?
תודה מראש,
חנה
כן אפשר.
יצא לי ממש טעים
תודה רבה!!
שמחה לשמוע 🙂
גמר חתימה טובה!
היי אין לי כוסברה…מה אפשר לשים במקום…?
אפשר לשים פטרוזיליה במקום.
היי, כמה זמן לפני ההגשה ניתן להכין את הסלט בשלמותו בלי שיהרס הטעם והצורה?
עדיף להכין באותו יום. אפשר להכין גם בבוקר אם מגישים בערב.
היי אפרת,
אפשר לשים עגבניות רגילות במקום שרי?
כן אפשר.
היי, הסלט יצא טעים מאוד! תודה רבה
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת
האם אפשר להוסיף חמוציות לסלט?
תודה!!
היי אפרת,
חמוציות משתלבות טוב יותר במתכון הזה- בורגול עם פירות יבשים.
אם כבר הכנת את הסלט הזה את יכולה להוסיף חמוציות לכמות קטנטנה ולטעום. אם נראה לך שזה משתלב טוב תוסיפי לכל המנה.
היי אני יכולה להשתמש בתבלין כוסברה? זה יעשה הבדל גדול?
היי עדי,
הסלט יותר טעים עם עלי כוסברה טריים. אם אין לך ואת ממש רוצה להכין שימי כחצי כפית תבלין כוסברה.
היי אפרת
אני יכולה להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה או שזה קריטי
כי אם כן אני ישים כוסברה
כן אפשר.
היי אפרת
אני רוצה להכין את הסלט שמספיקה ל16 איש
מה הכמות שאני צריכה ?
תודה
לימור
יש המון אוכל זה לא רק סלט…אבל בכל זאת שיספיק
היי לימור,
אם יש המון אוכל חוץ מזה אני ממליצה שתכפילי את כל הכמויות ב-3, כולל של התיבול.
שבוע נפלא 🙂
וההשרייה ? חצי שעה תספיק ?
תודה רבה אין עלייך
עשיתי הרגע את עוגת התפוחים היא בתנור ….
כן אבל אני ממליצה שתחלקי ל-2 קערות. שימי בכל אחת כוס וחצי בורגול ותכסי במים רותחים.
ותהני מהעוגה 😉
יוצא מצויין!
פשוט וטעים.
תודה!
תודה נעמה 🙂
שבת שלום
הי אנחנו לא אוכלים בצל חי.. יש לך המלצה מה לשים במקום?
היי שירה,
אפשר לוותר על הבצל או לשים בצל מטוגן.
זה מעולה!!!
ומנסיון שלי עם סלט בורגול אפשר לשלב בירוקים גם פטרוזליה,סלרי,וענע….
טעים בטירוף בהמלצה חמה…. 🙂
תודה על כל המתכונים המגניבים…..
תודה אפרת 🙂
לא צריך לבשל את הבורגול?
ככה? כמו שהוא מהאריזה?
היי נחמי,
יש להשרות את הבורגול חצי שעה לפחות במים רותחים.
יום מקסים 🌺
אפרת,בוקר טוב!
האם אפשר במקום בורגול,קינואה?
תודה מראש
נראה לי שכן.
יום נפלא 🌺
האם הבורגול עובר השרייה או בישול?
תודה
כן, השרייה של חצי שעה לפחות במים רותחים.
יום נפלא 🙂
אז נא לעדכן במתכון. תודה
מעודכן כבר.
בוקר טוב 🙂
אף פעם לא השתמשתי בבורגול ובא לי לנסות….
לא צריך לבשל אותו קודם? או ישר מהשקית?
היי הדר,
יש להשרות את הבורגול כחצי שעה לפחות במים רותחים (הוספתי במתכון).
יום מקסים 🙂
היי אפרת
הסלט מדהים!
תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה רונית