שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

רכיבים

כרובית שלמה

להשרייה: חצי כף מלח, חצי כוס חומץ 5%

רוטב (לערבב בקערית): 3 כפות שמן, 2 כפות רוטב צ’ילי מתוק, כף סילאן, שן שום כתושה, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

 

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-חותכים את הכרובית לרוחב לפרוסות בעובי של 1.5-2 ס”מ.

-מניחים בקערה, מכסים במים, מוסיפים חצי כף מלח וחצי כוס חומץ 5% ומשרים במשך 10 דקות. מסננים ומייבשים עם נייר מגבת.

-מניחים את פרוסות הכרובית בתבנית על נייר אפיה ומתבלים ברוטב משני הצדדים באופן אחיד.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות טורבו ואופים במשך 40 דקות, עד להשחמה יפה.

סטייק כרובית בתנור

ראו גם
אורז כרוביתאורז כרובית
עוגת שוקולד עסיסית עוגת שוקולד עסיסית
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
גלית (13:53 26.12.2024)

היי אפשר להכין יום לפני או שזה מאבד מהטעם?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:38 27.12.2024)

אפשר

avatar
ברכה (15:57 25.11.2024)

אני משתמשת בכרובית קפואה .אז צריך גם לחתוך ? וכמה זמן אפיה ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:49 25.11.2024)

תשאירי את זה פרחי כרובית ותבדקי כבר אחרי 25 דקות.

avatar
מרים (21:11 14.11.2024)

למה צריך להשרות במי מלח וחומץ לפני האפיה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:55 15.11.2024)

לניקוי הכרוכית

avatar
אלון (13:38 11.11.2024)

הכנתי ואהבתי. שתי הערות:
1. צריך לדעתי כמות כפולה של רוטב כדי שיספיק לשני הצדדים של הכרובית
2. כשפורסים את הכרובית, יש לא מעט פרורי כרובית. שמתי אותם בשאריות הרוטב והוספתי אותם לתבנית. תוספת נפלאה לנישנוש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:43 11.11.2024)

תודה שחזרת לעדכן ולשתף🙂

avatar
לילך (09:23 10.11.2024)

אם רוצים להכין באייר פרייר טאוור (שזה בעל מדפים עם דלת) האם זה אותו הזמן כמו בתנור או פחות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:21 10.11.2024)

היי לילך,
האמת שאני לא יודעת. תתחילי ב20 דקות ותבדקי

avatar
מיכל (12:11 1.11.2024)

שאלה
כשאת כותבת משרים-הכוונה במים פושרים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:45 1.11.2024)

כן

avatar
מיכל (23:56 31.10.2024)

שאלה.
צריך קצת לרכך את הכרובית לפני התנור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:17 1.11.2024)

אין צורך לרכך לפני

avatar
מיכל (23:51 31.10.2024)

שאלה.
ברצוני להמיר את החומץ בלימון.
כמה מיץ מלימון טרי את מציעה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:17 1.11.2024)

2 כפות

avatar
ליאת (17:36 22.10.2024)

היי, אפשר להכין מראש ולשמור בקירור?
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:46 22.10.2024)

כן

avatar
שף ב10 דק'... (10:49 8.05.2024)

לא מצאתי אףַ פעם כרובית שלמה בכשרות טובה נקיה מתולעים
תכלס’ יש לי כרובית קפואה בשקית. אפשר להכין מזה גם סטייקים?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:52 8.05.2024)

הכרובית הקפואה בדר”כ חתוכה לפרחים אז אפשר להכין את זה כפרחים.

avatar
שף ב10 דק'... (15:45 8.05.2024)

אז לקחת את הפרחים כמו שהם ולטבול אותם ברוטב ולהכניס לתנור ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:47 9.05.2024)

כן:)

avatar
יהודי (15:46 20.10.2024)

בקפוא (-לאחר הפשרה) זה אותו זמן בתנור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:01 20.10.2024)

כדאי לבדוק כבר אחרי 25 דקות

avatar
דורית (13:21 28.04.2024)

הרוטב לא כל כך הספיק לי למריחה על שני הצדדים..האם הגיוני? אז הכנתי עוד קצת רוטב.. יצא טעים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:22 28.04.2024)

יכול להיות שהשתמשת בכרובית גדולה יותר.
חג שמח:)

avatar
Chaya (20:29 18.03.2024)

כאשר ממירים לכרובית קפואה האם עדיין צריך להשרות עם מלח וחומץ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:33 18.03.2024)

אין צורך.

avatar
אורנה (18:21 28.01.2024)

אפשר לוותר על הצ’ילי המתוק והסילאן?
שיהיה מלוח

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:03 28.01.2024)

אפשר למרות שזה משדרג את הטעם.

avatar
אורנה (20:10 28.01.2024)

🙏 תודה רבה

avatar
בתשבע (12:39 11.01.2024)

אפשר להמיר לכרובית קפואה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:07 11.01.2024)

כן אפשר.

לקריאת כל התגובות