זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12 דקות
מס’ מנות: 12 יחידות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
עוגת סברינה:
2 ביצים
שליש כוס (66 ג’) סוכר
רבע כוס (50 ג’) שמן
שליש כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים
3/4 כוס (105 ג’) קמח רגיל
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
סירופ לסברינה:
2/3 כוס (160 מ”ל) מים + שליש כוס (66 ג’) סוכר
קצפת:
מיכל שמנת מתוקה- 250 מ”ל (לגרסת פרווה יש להשתמש בקצפת צמחית)
3 כפות מלאות (35 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל
רבע כוס (60 מ”ל) חלב (לגרסת פרווה יש להשתמש בחלב סויה, חלב קוקוס או 4 כפות מים קרים)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (רצוי מסיליקון).
–הכנת עוגת סברינה: מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים ומערבבים. מערבבים בנפרד את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים. יוצקים את התערובת לתבנית שקעים משומנת עד גובה 3/4 מהשקע ואופים במשך כ-12 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
–הכנת סירופ סוכר: בזמן שהעוגה בתנור מחממים בסיר קטן/פינג’ן על אש בינונית-גבוהה שני שליש כוס מים ושליש כוס סוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס. מבשלים במשך כ-5 דקות ומסירים מהאש.
–הכנת הקצפת: מקציפים במיקסר את השמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים את החלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מכניסים את הקצפת למקרר.
-לאחר שעוגות הסברינה מוכנות, יוצקים על כל עוגה כ-2 כפות מסירופ הסוכר. מניחים לעוגות להתקרר לטמפ’ החדר ורק לאחר מכן מזלפים מעליהן את הקצפת (ניתן לזלף באמצעות שקית זילוף עם פיה מכוכב או להשתמש בשקית אוכל רגיל ולגזור את הפינה).
-שומרים במקרר עד להגשה.
*הערה: אם מכינים בתבנית אחת גדולה יש לשים 2 כפות מהסירופ על כל אזור בעוגה באופן שווה (יכול להיות שיישאר סירופ שלא תשתמשו בו).
היי אפרת,אני רוצה להכין את העוגה בתבנית מלבנית )לא יודעת לומר גודל) נראה לי נחשב בינוני… תבנית קרטון
אלה הכמויות המתאימות או שיש שינויים?
תודה ענקית
היי ספיר,
תכפילי כמויות:
4 ביצים, 2/3 כוס סוכר, חצי כוס שמן, 2/3 כוס מיץ תפוזים, כוס וחצי קמח, שקית אבקת אפייה. כמויות הסירופ זהות ואין צורך להכפיל.
חשוב רק להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל🙂
אני מכינה את זה אין ספור פעמים,
אחד המתכונים המוצלחים!!!!!!!!!!!!!!!!!
תודה ענקית!!!!!!!!!!!!!!!!!
ממליצה בחום לכל אחת……….
שמחה שאהבת את המתכון❤️
הי אפרת
אפשר להחליף או לוותר על התפוזים?
לא מומלץ, התפוזים נותנים את הטעם(:
היי אפרת
מאד אוהבת את האתר שלך.
אשמח למתכון של סברינה כשרה לפסח
תודה
וחג שמח
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
לגרסה כשל”פ אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו תמי/מולינו/כרגיל וכדומה.
היי אפרת, יש לך אולי כמויות לעוגה גבוהה מאוד? בקוטר 24?
את יכולה להכין את הכמויות עבור תבנית 26 בתבנית 24 גבוהה:
5 ביצים גדולות (או 6 ביצים קטנות)
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות קמח רגיל
3 כפיות שטוחות אבקת אפיה
סירופ לסברינה:
2/3 כוס מים + שליש כוס סוכר
קצפת:
2 מיכלי שמנת מתוקה/קצפת צמחית- 500 מ”ל
6 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב
היי אפרת, מתכון מושלם!! אשמח לכמויות מדויקות לתבנית קוטר 24 בבקשה
היי, שמחה שאהבת את המתכון(:
לתבנית 24 יש להכפיל כמויות פי 2 (4 ביצים, 2/3 כוס סוכר, חצי כוס שמן, 2/3 כוס מיץ תפוזים, כוס וחצי קמח, שקית אבקת אפייה). כמויות הסירופ זהות ואין צורך להכפיל.
היי אפרת
אין על האתר שלך
מתכונים כל כך קלים וטעימים
תודה לך!
שאלה- כמה זמן נישמר במקרר?
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
מומלץ לשמור במקרר עד 4-5 ימים.
היי אפרת
יצא מושלם!!!
תודה על המתכון
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🙂
היי אפרת
אם אני רוצה לעשות את אותם מרכיבים רק בשיטת הפרדת ביצים, האם פשוט להקציף את החלבונים ואז לקבל את הבלילה עם יתר החומרים?
היי,
אפשר להקציף חלבונים בנפרד עם הסוכר ואת שאר החומרים+ החלמונים לערבב בקערה אחרת, ולאחר מכן לאחד את שתי התערובות בתנועות קיפול.
שאלה נוספת
אם אני רוצה לעשות בתבנית של 22 כעוגה, כמה זמן בתנור?
התבנית סיליקון בתמונה זה מה שהתכוונת במתכון?
היי,
זמן האפייה לא אמור להשתנות משמעותית. בכל מקרה יש לוודא שהעוגה מוכנה כך ששיפוד שנועצים בה יוצא יבש.
התבניות שלך מתאימות מאד- הן בדיוק בצורה המקורית של עוגות סברינה אישיות(:
ואווווווו איזה מתכון מושלםםםם !! יוצאות כל כך רכות מהתנור שכשנגעתי בהן לא האמנתי שהן אפויות מבפנים עד שבדקתי עם קיסם
תודה רבה !
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח! תודה על השיתוף🙂
לא הבנתי את הביצים לא מפרידים?
נכון, במתכון הנוכחי יש להקציף את הביצים שלמות.
היי אפרת ,תודה על המתכונים המצוינים שלך .
רציתי להכין את העוגה בתבנית מרוהעת קפיצית 25/25
לפי אילו כמויות לדעתך אוכל להכין?
וגם כמה ימים מראש ניתן להכין את העוגה?
היי אסתר,
לתבנית בגודל כזה יש להכפיל את כמויות העוגה ב-2.
רצוי להכין את העוגה כמה שיותר קרוב לזמן ההגשה, אבל אפשר להכין יום-יומיים מראש ולשמור מכוסה במקרר.
תבורכי על התשובות המהירות .
אפרת היקרה, אני רוצה להכין את הסברינות להקפיא אותן עם הסירופ, ולאחר ההפשרה להוסיף את הקצפת {קצפת ריץ’} ? בתודה מראש שרי
לדעתי כן אפשר.
אפרת היקרה, תבורכי על המתכונים הנפלאים, ובעיקר קלים. האם אפשר להחליף את הקמח לקמח כוסמין לבן? האם השינוי יורגש וזה יהיה פחות טעים? בתודה שרי
כן, אפשר.
היי אפרת, אפשר בבקשה כמויות מדויקות לתבנית עגולה קוטר 26?
כמויות לתבנית 26:
5 ביצים גדולות (או 6 ביצים קטנות)
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות קמח רגיל
3 כפיות שטוחות אבקת אפיה
סירופ לסברינה:
2/3 כוס מים + שליש כוס סוכר
קצפת:
2 מיכלי שמנת מתוקה/קצפת צמחית- 500 מ”ל
6 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב
העוגה יוצאת נמוכה, כדי שהעוגה תצא גבוהה צריך לאפות פעמיים? או מה המרכיבים לעוגה גבוהה יותר בקוטר 26?
היי רומי, הנה המרכיבים המדוייקים לתבנית 26:
5 ביצים גדולות (או 6 ביצים קטנות)
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות קמח רגיל
3 כפיות שטוחות אבקת אפיה
סירופ לסברינה:
2/3 כוס מים + שליש כוס סוכר
קצפת:
2 מיכלי שמנת מתוקה/קצפת צמחית- 500 מ”ל
6 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב
היי אפרת ראיתי כתבת שאם מכינים בתבנית 20*30 אז להכפיל רק את מצרכי העוגה .
האם כמות הקצפת תספיק ?
ושאלה נוספת אני רוצה להוסיף תמצית רום לסירופ כמה להוסיף ?
תודה יקירה
הקצפת אמורה להספיק. כמובן שאם את רוצה שכבה יותר גבוהה של קצפת אפשר להכפיל גם את כמויות הקצפת.
לגבי התמצית, בין חצי כפית לכפית (לפי הטעם).
היי רק לעדכן שבסוף הכפלתי רק את הבסיס ויצא מעולה . תודה רבה על עוד מתכון מעולה
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע טוב אפרת,אפשר מיץ תפוזים עם חתיכות פרי?
אפשר אם את אוהבת, בעיקרון יהיו גם חתיכות בעוגה.
יש אפשרות להמיר ללא גלוטן? תודה!
אני מניחה שזה יעבוד עם קמח תמי או “כרגיל” באותה כמות.
עוגת הילדות שלי, חלמתי להכין אותה שנים.. הכנתי אותה לפני כשבועיים וקצרתי אינסוף מחמאות. תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה לידור
הוספתי לסברינה כף סולת ואשל ויצא מטריף!
מעולה 🙂
יצא נהדר!
מושלם!! 😍
תודה יפעת
מהמהמם
אין מילה אחרת
באמת מהמם 😍
איך אני ממירה את העוגה לפרווה
זה רלוונטי רק לקצפת. רשום בסוגריים (במצרכים).
מה הכמויות לתבנית עגולה בקוטר 26 ס\”מ?
כמויות לתבנית 26:
5 ביצים גדולות (או 6 ביצים קטנות)
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות קמח רגיל
3 כפיות שטוחות אבקת אפיה
סירופ לסברינה:
2/3 כוס מים + שליש כוס סוכר
קצפת:
2 מיכלי שמנת מתוקה/קצפת צמחית- 500 מ”ל
6 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב
תודה רבה!!
הי רוצה להכין סברינה ב 2 תבניות עגולות קטנות קוטר 20. המתכון שרשמת מתאים?
היי אביטל,
תכיני את הכמויות האלה:
4 ביצים
שני שליש כוס סוכר
חצי כוס שמן
שני שליש כוס מיץ תפוזים
כוס וחצי קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפיה
סירופ לסברינה (אין שינוי בכמויות):
2/3 כוס (160 מ”ל) מים + שליש כוס (66 ג’) סוכר
קצפת:
מיכל שמנת מתוקה- 250 מ”ל (לגרסת פרווה יש להשתמש בקצפת צמחית)
3 כפות מלאות (35 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל
*לדעתי גם בכמויות הקצפת אין שינוי אלא אם כן את רוצה שתהיה הרבה קצפת ואז תכפילי כמויות ב1.5.
רבע כוס (60 מ”ל) חלב (לגרסת פרווה יש להשתמש בחלב סויה, חלב קוקוס או 4 כפות מים קרים)
היי. בקשר לסברינות, על כמה מעלות צריך לאפות את העוגות הללו? לא רשמתם. רשום רק שאופים כ 12 דקות.
אבל בבקשה על איזה חום????
תודה על תשובה בהקדם אם אפשר.
מרים
רשום בהתחלה – מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (רצוי מסיליקון).
עוד שאלה.. הכנתי אתזה היום אבל אני מגישה את זה רק מחר בערב… לא יהרס הטעם? והאם מומלץ להוציא כמה זמן לפני ההגשה?
סורי, ראיתי עכשיו.
הטעם לא אמור להפגע אם שומרים במקרר בקופסה אטומה. אפשר להגיש ישר מהמקרר.
בסוף הכנתי עוגות אישיות🥰
אפרתי תודה רבה על המתכונים המדהימים… יצא ממש טעים!!!!!!
נראה מעולה 😍
תודה נוי
היי אפרת 🙂
אני רוצה להכין את המתכנון כעוגה אחת שלמה בתבנית מלבנית קטנה (22X31)
אופן ההכנה הוא אותו דבר? מבחינת זמן בתנור…וכו’..
היי נוי,
תכפילי את הכמויות של העוגה ב-2.
כמויות הקצפת והסירופ נשארות כמו שהן (אין להכפיל).
יש להרטיב את העוגה בעזרת כף ולשים 2 כפות מהסירופ על כל אזור בעוגה באופן שווה (יכול להיות שיישאר סירופ שלא תשתמשי בו).
זמן אפיה עשוי להתארך ל 25 דקות (יש לבדוק עם קיסם).
היי, אפשר להקפיא ? תודה רבה!!
כן אפשר.
היי אפרת,
לא אמור להיות רום בסירופ?
תודה!!
היי לאה,
אפשר להוסיף 2-4 טיפות לסירופ הסוכר, זה תלוי בטעם (מומלץ לטעום תוך כדי).
היי אפרת 2 שאלות :
איזה גודל של תבנית שקעים ?
שאלה נוספת אם אני מכינה בגרסת פרווה בתבנית 20*30 ו-25*32 כמה מין להשים בקצפת במקום חלב ?
תודה רבה על העזרה
היי ליטל,
מדובר בתבנית שקעים מסיליקון (קוטר 7 ס”מ, עומק 3.5).
לתבנית 30X20 יש להכפיל את כמויות העוגה ב-2.
כמויות הסירופ והקצפת נשארות כמו שהן (אין להכפיל).
יש להרטיב את העוגה בעזרת כף ולשים 2 כפות מהסירופ על כל אזור בעוגה באופן שווה (יכול להיות שיישאר סירופ שלא תשתמשי בו).
היי אפרתי,
מאוד רוצה להכין את העוגה הזאת
אפשר כמויות לתבנית 24 עגולה קפיצית?
תודה😁
היי רותם,
יש להכפיל את כמויות העוגה ב-2.
כמויות הסירופ והקצפת נשארות כמו שהן (אין להכפיל).
יש להרטיב את העוגה בעזרת כף ולשים 2 כפות מהסירופ על כל אזור בעוגה באופן שווה (יכול להיות שיישאר סירופ שלא תשתמשי בו).
היי לך,
לא ראיתי את התגובה אז כבר הכנתי כמו במתכון.
יצא מושלם כרגיל
מהמם! (כרגיל 🙂 )
יצא נהדר !
תודה מיכל 🙂
היי אפרת,
אפשר לשים מים במקום מיץ תפוזים?
תודה !
אפשר להכין לימונדה ולערבב 2 כפות מיץ לימון סחוט, למלא מים עד שליש כוס ולהמתיק בכפית גדושה סוכר.
היי
מה הכוונה לתבנית גדולה?
היי מירית,
את העוגה מכינים בתבנית מאפינס או בתבנית אינגליש קייק אחת.
אם רוצים להכין בתבנית גדולה יותר כמו עגולה בקוטר 26 הכמויות הן שונות.
מי היה מאמין חחח
וואו מהמם!! נראה מקצועי כמו בקונדיטוריה 🙂
מגיע לך כל הכבוד ענק
שלום אפרת קודם כל – תדעי שלא ידעתי מעולם איך לעשות חביתה ..ומהיום שראיתי את האתר שלך חתמתי קבע ויש לי מחברת ו..ממ את יודעת חחח נהייתי שוף בזכותך , אישתי הפכה להיות מפונקת ויותר מזה ..אני מפנק את כל הבית תודה לאל ..
ועכשיו תכלס בעיה אחת שתיפתר לתמיד..
נא הגדירי :מידת כוס
*האם כוס פלסטיק היא המדוברת ?
אין לי משקל במטבח אז..
פורים שמח לך ולכל בית ישראל
היי אהרון,
קודם כל כל הכבוד לך 🙂
לגבי גודל הכוס, בכל המתכונים באתר הכוונה לכוס בנפח שלך 240 מ”ל. מצרפת דוגמה של כוס שמומלץ להשתמש בה. כוס פלסטיק חד פעמית קטנה מידי.
פורים שמח!
המון המון תודה יישר כח
עוד שאלה חשובה אפרת היקרה
יש לי בתנור כמה תכניות :
גריל עליון
גריל תחתון ועליון
טורבו= תחתון עליון ופן
מה האידיאלי לעוגות בכלל ומה לסברינה ?
היי אהרון,
מצב האפיה המומלץ תמיד הוא קו עליון וקו תחתון. לעוגה הזאת ובכלל.
יש לך בתנור מצב אפיה כזה?
ראה מדריך על שימוש נכון בתנור.
מעולה הבנתי תודה .
(בשאלתי התכוונתי גריל עליון כלאמר קו עליון)
בדקות הבאות הפרויקט בהליכים מתקדמים בתנור שאסיים אעלה תמונה בלי נדר
יצא מויי טעים,
תודה רבה ☺
לא היה לי שקית זילוף אז עשיתי עם שקית אוכל ובגלל זה המרקם החלק של הקצפת.
נראה מעולה!
תודה לאה 🙂
היי, שאלה: אני רוצה כמות גדולה יותר אז להכפיל הכל ב 2?
כן. רק חשוב לי לציין שלא משתמשים בכל כמות הסירופ אלא שמים 2 כפות מעל כל עוגה אישית או שאם זו עוגה אחת גדולה אז 2 כפות על כל אזור בעוגה.
היי, ראיתי סברינות שבהן בתחתית יש פרי כמו למשל ריבת דובדבנים או משהו כזה. איך אפשר להוסיף את זה לעוגה?
היי לירן,
ניתן לצקת מחצית בלילה לתבנית ומעל להוסיף ריבת דובדבנים ואז לכסות בשארית הבלילה. בדר”כ הבלילה שוקעת במהלך האפיה כאשר בסוף האפיה היא תהיה בתחתית.
אפרת יקרה מאד
מאז שהכרנו את האתר שלך
כמעט כל המתכונים החדשים שלנו והעוגות- ממנו
טעים, פשוט, קל, קצר
ומעולה לאנשים כמונו שלא אוהבים להתבחבש יותר מידי
אבל, מה לעשות
אוהבים אוכל טעים
העוגה יצאה כמו שאומרים ‘אין דברים כאלה’
אבל באמת, אפשר לומר את זה כמעט על כל מתכון כאן
תודה רבה רבה
בשם כל המשפחה
תודה רבה אילת יקרה! ❤
כיף גדול לשמוע.
היי התחלתי לעשות את העוגה והקצפתי את הביצים והסוכר והם לא יצאו קצף הקצפתי בערך7 דקות ולא יצא כלום מה לעשות? אני לא יכולה לעשות חדש כי נגמר לי הביצים
אין בעיה, תמשיכי את המתכון כרגיל.
האם אפשר להקפיא? או עדיף לשמור במקרר שלושה ימים?
צריכה את זה לאירוע בחמישי
היי אסתר,
אם את מכינה היום אז אפשר לשמור במקרר בקופסה אטומה/עטוף היטב.
כמה זמן אמור להיות בתנור? תבנית חד פעמית 26×32
האם אפשר קמח תופח?
קצפת צמחית להוסיף 4 כפות מים קרים?
תודה רבה
מליון שאלות…
אפשר לשים 2+1/4 כוסות קמח תופח. מומלץ להוסיף עוד כחצי כפית אבקת אפיה (במקום 3 כפות שטוחות).
אם את מקציפה 2 מיכלי קצפת שימי כרבע כוס מים קרים.
אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 25-30 דקות. יש לבדוק עם קיסם.
בוקר טוב
איזה כיף לחפש מתכון לעוגת סברינה, לשמוח שיש אותו באתר שלך ולדפדף בתגובות ולגלות שענית על כל השאלות שלי..
בדרך להכין בתבנית 26
רק 2 שאלות קטנות ראיתי שענית שמישהי הרטיבה מדי את העוגה לכן יצאה לה ממש רטובה והתפוררה
כמה את ממליצה להרטיב את העוגה?
וכמה כפיות של תמצית רום להוסיף למים?
תודה רבה ושבת שלום
היי דקלה,
אני ממליצה לשים 2 כפות של סירופ בכל אזור בעוגה. יכול להיות שבסופו של דבר זה ייצא בסביבות חצי כוס סירופ על כל העוגה.
לגבי תמצית רום, אפשר להוסיף 2-4 טיפות לסירופ הסוכר, זה תלוי בטעם (מומלץ לטעום תוך כדי).
בהצלחה ושבת שלום 🙂
תודה רבה על תשובתך המהירה…
שבת שלום
סוףףףףףףףףףףףףףףף הדרך הכנתי אתמול לשבת אבל זה כבר ממש מתחסל כולם התלהבו….מוצלח!!
שמחה מאוד לשמוע!
תודה שירה
שלום, אפשר בבקשה לקבל מתכון ל24 יחידות כלומר כפול?
היי שרה,
יש להכפיל את כל הכמויות ב2.
יצא פשוט מטריף
תודה אסתי, שמחה שאהבת 🙂
וואו יצא מושלם וטעיםםםםם!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
כמה זמן אפייה בתבנית 26 עגולהאודה על תשובה מהירה
אני מניחה שמשהו בסביבות 25-30 דקות.
היי אפרת, יצא פשוט מדהים. אושר ע”י חובב סברינות מושבע. היה חסר לו רום, אבל ראיתי שהמלצת להוסיף 2-3 טיפות לסירופ סוכר. על איזה רום כדאי ללכת?
היי ענת,
אם שמים תמצית אפיה רום (כמו תמצית וניל) יש להוסיף כמה טיפות לסירופ הסוכר. הכמות תלויה בחוזק התמצית ולכן מומלץ לטעום ולהוסיף לפי הטעם.
אם שמים רום שהוא משקה אלכוהולי אז אפשר לשים בסביבות 2 כפות. אגב מי שאוהב מאוד רום יכול לשלב ולשים גם משקה אלכוהולי וגם תמצית רום.
כל רום עשוי להתאים.
יום נפלא 🙂
תודה רבה רבה!
היי אתר ממש נפלא! האים אפשר להוסיף רום לסירופ סוכר? באיזה כמות
היי דנית,
אם את אוהבת תוספי 2-3 טיפות, כדי שלא ישתלט על הטעם.
היי אפרת.
האם אפשר לדעתך לאפות את הסברינות להקפיא אותן ורק לאחר מספר ימים להפשיר להרטיב ולמרוח קצפת?
לדעתי כן.
היי,
עם מה אפשר להחליף את המיץ תפוזים?
יום טוב!
היי עמית,
אפשר להכין לימונדה ולערבב 2 כפות מיץ לימון סחוט, למלא מים עד שליש כוס ולהמתיק בכפית גדושה סוכר.
יצא ממש טעים תודה רבה:-)
תודה אסתר, שמחה שאהבת 🙂
ערב טוב
אפילו שהמידות לא היו בדיוק יצא מעולה כרגיל
תודה
זה מה שחשוב 🙂
תודה דני
היי
כמויות
60 גרם סוכר
60מ שמן
60מ תפוזים
90 גרם קמח
נכון?
היי דני,
80 מ”ל מיץ תפוזים
105 גרם קמח
השאר נכון.
היי אפשר להשתמש בקמח מלא במקום רגיל.?
היי רויטל,
לדעתי עם קמח מלא זה ייצא דחוס מידי. אם יש לך קמח כוסמין מלא אז עדיף להשתמש בו או לפחות לערבב חצי כמות קמח מלא וחצי כמות קמח לבן.
קחי בחשבון שעם קמח לבן בלבד זה ייצא הרבה יותר מוצלח.
שבוע טוב,אפשר מתכון ל6 מאפינס והאם אני יכולה להשתמש במטרפה או שחיב להקציף ביצים וסוכר במיקסר?
היי שירן, שבוע טוב 🙂
כמות ל-6 מאפינס:
1 ביצה גדולה
3 כפות סוכר
4 כפות שמן
6 כפות מיץ תפוזים
חצי כוס קמח
שני שליש כפית אבקת אפיה
סירופ: שליש כוס מים + 3 כפות סוכר
קצפת: חצי מיכל שמנת מתוקה + כף וחצי אינסטנט פודינג וניל + 3 כפות חלב
עדיף להקציף במיקסר אם יש לך אפשרות.
והכמות הזו יכולה להתאים גם לתבנית אינגליש קייק?
לתבנית אינגליש קייק קצרה בגודל 10X23. אם מכינים באינגליש קייק חשוב להרטיב 2 כפות מהסירופ בכל חלק בעוגה ולא לשפוך את כל הסירופ.
עשיתי לפי הכמויות שרשמת לתבנית 26 והעוגה יצא דייסהההה בדקתי עם קיסם היה יבש ואז שהתקרר שמתי מי סוכר וקצפת ואחרי כמה זמן במקרר כל העוגה נהייתה דייסה מימית וזרקתי את הכל מה יכלה להיות הבעיה? ממש התבאסתי אני מאוהבת באתר הזה וכל מה שהכנתי יצא פצצה על הפעם הראשונה! זאת פעם ראשונה שאני מכינה משהו מהאתר ויוצא לי על הפנים :/
היי נופר,
אוי, אולי זה בגלל ששפכת את כל הסירופ על העוגה (כוס וחצי)? זאת כמות ממש גדולה. צריך לשים כ-2 כפות מהסירופ על כל אזור בעוגה.
היי אפשר לקבל כמויות לעוגה בתבנית 26?
תודה רבה
היי סיגל,
כמויות לתבנית 26:
5 ביצים גדולות (או 6 ביצים קטנות)
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות קמח רגיל
3 כפיות שטוחות אבקת אפיה
סירופ לסברינה:
2/3 כוס מים + שליש כוס סוכר
קצפת:
2 מיכלי שמנת מתוקה/קצפת צמחית- 500 מ”ל
6 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב
שנה טובה 🙂
היי
יש, לי ביצים גודל M כמה לשים?
לתבנית חדפ 26×32 אותן הכמויות?
תודה וחג שמח
היי סיגל,
שימי 6 ביצים.
לתבנית 32X26 אותן כמויות כמו של תבנית 26.
חג שמח 🙂
כמה זמן צריך לאפות?
בתבנית גדולה יותר זמן האפיה עשוי להתארך ל 15-20 דקות.
יש אפשרות להכין את התערובת ולשמור במקרר ,נגיד ללילה?
היי הילה,
לא מומלץ מאחר וחומרי ההתפחה לא יעבוד כמו שצריך אחרי לילה.
שבת שלום 🙂
הי, אני רוצה להכפיל או אפילו לשלש. להכפיל או לשלש את כל המצרכים?
היי שני,
עדיף להכפיל ב-2. אני חוששת ששילוש הכמות יפגע קצת במרקם של העוגות.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
עשיתי בספונטניות לכבוד שבת וזה פשוט נחטף !!!
קיבלתי המון מחמאות, תודה רבה !
שמחה לשמוע!
תודה שני ושבוע נפלא 🙂
שלום וברכה!
ממש תענוג לעיניים לראות מתכונים חדשים ומהממים!
מקציפים רק את הביצים והסוכר? אם כן על איזו דרגה? ובאיזה מיקסר ידני או נייח?
אפשר להשמש במיקסר ידני בשביל השמנת?
היי הילה,
מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר ידני על מהירות גבוהה. לאחר מכן כשמוסיפים את יתר החומרים אפשר להמשיך להקציף במיקסר על מהירות בינונית.
גם את הקצפת אפשר להכין במיקסר ידני ולהקציף במהירות הגבוהה ביותר.
בהצלחה 😉
יש גם עטרות נייר מאלומניום
זה אפשרי??
כן, אפשר להשתמש בהן רק לא לשכוח לשמן לפני.
אין לי תבנית שקעים
אפשר נייר במקום? נייר של עוגיות
אני מתכוונת
היי שרית,
את מתכוונת לעטרות נייר? אם כן, עדיף להשתמש בכאלה שהן מקרטון יחסית קשיח ויש לשמן אותן לפני.
וואי, אפרת נשמה, אין עליך!!!!
להיכנס לאתר שלך ורק לגלוש בו כבר עושה מצב רוח, את יודעת……….בשיעורים……..(לא לספר למורות…..)
ואם את אומרת שהכל בראש, אז את לא מכירה ת’מורות שלי, יאללה, חבל סתם ללכלך.
אני כותבת לך את זה לא בקטע שכולם יראו, סתם שתדעי שהאתר שלך עושה טוב לאנשים ותמשיכי להביא דברים טובים כמוך כי מאז שהכרתי אותך, החיים שלי השתפרו!!!!!
ואו איזה כיף להתחיל ככה את היום! תודה רבה יקירתי ושיהיה לך יום נפלא 🙂
הי אפרת!
אני מבינה שאפשר גם בלי הקצפת?
תשאר יחודיות של עוגת סברינה גם כך?
תודה!
היי דבי (איפה נעלמת? 🙂 )
אפשר גם בלי הקצפת.
שבת שלום!
צודקת. אני מאד עסוקה וטרודה. תודה על ההתענינות!
רציתי לדעת אם יש יחודיות בעוגה בלי קצף.
תודה רבה!
מקווה שהכל בסדר.
העוגה היא כמו עוגה רגילה פשוט רטובה ועסיסית יותר בגלל שמרטיבים אותה עם סירופ הסוכר.
אפשר פליז הסבר מה זה בעצם “עוגת סברינה”?
סוג של עוגת טורט פשוטה?
מה המרקם שלה?
היי דבורי,
זאת עוגה במרקם של עוגה רגילה פשוט היא רטובה ועסיסית בגלל סירופ הסוכר. בדר”כ נהוג לאכול אותה עם קצפת מעל.
אני יכולה להוסיף סירופ סוכר לכל עוגת טורט, נגיד כושית?
זה יעשה אותה עסיסית?
בגדול כן 🙂 קחי בחשבון שזה גם ימתיק יותר את העוגה לכן אם את מתכוונת לעשות את זה אפשר להפחית את כמות הסוכר מהעוגה עצמה (להוריד בסביבות 1-2 כפות סוכר ממה שרשום במתכון).
תודה.
לגבי המתיקות זה בסדר גמור, אצלי-כמה יותר מתוק יותר טוב!!!!
אולי תעלי כמה מתכונים לכבוד תחילת השנה?
כריכים מהירים?
אוכל נגד דיכאון?
סירופים שממריצים את פעילות המח?
או כל מיני שיעזרו לעבור ת’שנה בלות……..
כבר?? רק התחלנו!
כמה מתוקים והכל עובר 😉
הכל בראש יקירתי. קטן עליך 🙂 מאחלת לך שנה מוצלחת, קלה ומלאת חוויות טובות!
כמה זמן אפייה בתבנית אינגליש קייק
היי רפי,
בתבנית אינגליש קייק זמן האפיה עשוי להתארך ל 25-30 דקות.
כבר מהקריאה העוגה טעימה. אפשר להחליף את מיץ התפוזים במיץ תפוחים?
תודה
עוד בשלב הקריאה עוגת הסברינה מעלה ריר בפה… אפשר מיץ תפוחים במקום מיץ תפוזים?
תודה
היי הדסה,
אני חושבת שכן.
יום נפלא!
תודה ומתנצלת על התגובה השניה כי לא ראיתי את התשובה.
סופש רגוע ומהנה
יש לי רכז למיץ תפוחים 100 אחוז טבעי, אפשר להשתמש בו? ואם כן כמה לשים?
וכמה זה משנה את הטעם בעוגה?
היי לידור,
במקום המיץ? פחות מומלץ. זה משנה את המרקם.
אפשרי לקבל מתכון לעוגת סברינה שלמה בתבנית
היי רפי,
אתה יכול להכין את אותו מתכון בתבנית אינגליש קייק או להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית עגולה בקוטר 24 או מלבנית בגודל 22X31.
היי אפרת,
האם ניתן להחליף את הסוכר בממתיק מלאכותי ואם כן באיזה ממתיק רצוי ובאיזו כמות
בתודה מראש על תשובתך ועל האתר המעולה בכלל
היי חיה,
בעוגה עצמה אני מניחה שאפשר להמיר את הסוכר באבקת “כמו סוכר” (של סוכרזית) ולשים אותה כמות שזה אומר שליש כוס אבל אני מתלבטת לגבי הסירופ כי מה שמסמיך אותו זה בעצם הבישול עם הסוכר.