שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 12 דקות

מס’ מנות: 12 יחידות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

עוגת סברינה:

2 ביצים

שליש כוס (66 ג’) סוכר

רבע כוס (50 ג’) שמן

שליש כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים

3/4 כוס (105 ג’) קמח רגיל

כפית (5 ג’) אבקת אפיה

סירופ לסברינה:

2/3 כוס (160 מ”ל) מים + שליש כוס (66 ג’) סוכר

קצפת:

מיכל שמנת מתוקה- 250 מ”ל (לגרסת פרווה יש להשתמש בקצפת צמחית)

3 כפות מלאות (35 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל

רבע כוס (60 מ”ל) חלב (לגרסת פרווה יש להשתמש בחלב סויה, חלב קוקוס או 4 כפות מים קרים)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (רצוי מסיליקון).

הכנת עוגת סברינה:  מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים ומערבבים. מערבבים בנפרד את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים. יוצקים את התערובת לתבנית שקעים משומנת עד גובה 3/4 מהשקע ואופים במשך כ-12 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל

הכנת סירופ סוכר: בזמן שהעוגה בתנור מחממים בסיר קטן/פינג’ן על אש בינונית-גבוהה שני שליש כוס מים ושליש כוס סוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס. מבשלים במשך כ-5 דקות ומסירים מהאש.

הכנת הקצפת: מקציפים במיקסר את השמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים את החלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מכניסים את הקצפת למקרר.

-לאחר שעוגות הסברינה מוכנות, יוצקים על כל עוגה כ-2 כפות מסירופ הסוכר. מניחים לעוגות להתקרר לטמפ’ החדר ורק לאחר מכן מזלפים מעליהן את הקצפת (ניתן לזלף באמצעות שקית זילוף עם פיה מכוכב או להשתמש בשקית אוכל רגיל ולגזור את הפינה).

-שומרים במקרר עד להגשה.

*הערה: אם מכינים בתבנית אחת גדולה יש לשים 2 כפות מהסירופ על כל אזור בעוגה באופן שווה (יכול להיות שיישאר סירופ שלא תשתמשו בו).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
שיפודי סלמון
סלט כרוב לבן

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רחל (11:46 17.06.2021)

לא הבנתי את הביצים לא מפרידים?

מתכונים ב-10 דקות (13:18 17.06.2021)

נכון, במתכון הנוכחי יש להקציף את הביצים שלמות.

אסתר (17:20 5.04.2021)

היי אפרת ,תודה על המתכונים המצוינים שלך .
רציתי להכין את העוגה בתבנית מרוהעת קפיצית 25/25
לפי אילו כמויות לדעתך אוכל להכין?

וגם כמה ימים מראש ניתן להכין את העוגה?

מתכונים ב-10 דקות (17:33 5.04.2021)

היי אסתר,
לתבנית בגודל כזה יש להכפיל את כמויות העוגה ב-2.
רצוי להכין את העוגה כמה שיותר קרוב לזמן ההגשה, אבל אפשר להכין יום-יומיים מראש ולשמור מכוסה במקרר.

שרי (17:37 1.02.2021)

תבורכי על התשובות המהירות .

שרי (14:36 1.02.2021)

אפרת היקרה, אני רוצה להכין את הסברינות להקפיא אותן עם הסירופ, ולאחר ההפשרה להוסיף את הקצפת {קצפת ריץ’} ? בתודה מראש שרי

מתכונים ב-10 דקות (17:25 1.02.2021)

לדעתי כן אפשר.

שרי (16:13 28.01.2021)

אפרת היקרה, תבורכי על המתכונים הנפלאים, ובעיקר קלים. האם אפשר להחליף את הקמח לקמח כוסמין לבן? האם השינוי יורגש וזה יהיה פחות טעים? בתודה שרי

מתכונים ב-10 דקות (16:29 28.01.2021)

כן, אפשר.

רומי (19:20 14.01.2021)

היי אפרת, אפשר בבקשה כמויות מדויקות לתבנית עגולה קוטר 26?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:27 14.01.2021)

כמויות לתבנית 26:
5 ביצים גדולות (או 6 ביצים קטנות)
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות קמח רגיל
3 כפיות שטוחות אבקת אפיה
סירופ לסברינה:
2/3 כוס מים + שליש כוס סוכר
קצפת:
2 מיכלי שמנת מתוקה/קצפת צמחית- 500 מ”ל
6 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב

רומי (17:50 21.01.2021)

העוגה יוצאת נמוכה, כדי שהעוגה תצא גבוהה צריך לאפות פעמיים? או מה המרכיבים לעוגה גבוהה יותר בקוטר 26?

מתכונים ב-10 דקות (23:24 21.01.2021)

היי רומי, הנה המרכיבים המדוייקים לתבנית 26:
5 ביצים גדולות (או 6 ביצים קטנות)
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות קמח רגיל
3 כפיות שטוחות אבקת אפיה
סירופ לסברינה:
2/3 כוס מים + שליש כוס סוכר
קצפת:
2 מיכלי שמנת מתוקה/קצפת צמחית- 500 מ”ל
6 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב

ליטל (21:06 11.11.2020)

היי אפרת ראיתי כתבת שאם מכינים בתבנית 20*30 אז להכפיל רק את מצרכי העוגה .
האם כמות הקצפת תספיק ?
ושאלה נוספת אני רוצה להוסיף תמצית רום לסירופ כמה להוסיף ?
תודה יקירה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:34 12.11.2020)

הקצפת אמורה להספיק. כמובן שאם את רוצה שכבה יותר גבוהה של קצפת אפשר להכפיל גם את כמויות הקצפת.
לגבי התמצית, בין חצי כפית לכפית (לפי הטעם).

ליטל (08:24 14.11.2020)

היי רק לעדכן שבסוף הכפלתי רק את הבסיס ויצא מעולה . תודה רבה על עוד מתכון מעולה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:44 14.11.2020)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

חן (01:04 8.11.2020)

שבוע טוב אפרת,אפשר מיץ תפוזים עם חתיכות פרי?

מתכונים ב-10 דקות (10:42 8.11.2020)

אפשר אם את אוהבת, בעיקרון יהיו גם חתיכות בעוגה.

חגית (19:11 22.10.2020)

יש אפשרות להמיר ללא גלוטן? תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:34 23.10.2020)

אני מניחה שזה יעבוד עם קמח תמי או “כרגיל” באותה כמות.

לידור (17:03 17.10.2020)

עוגת הילדות שלי, חלמתי להכין אותה שנים.. הכנתי אותה לפני כשבועיים וקצרתי אינסוף מחמאות. תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:14 17.10.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לידור

שיף (03:33 2.10.2020)

הוספתי לסברינה כף סולת ואשל ויצא מטריף!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:44 2.10.2020)

מעולה 🙂

יפעת (18:14 8.05.2020)

יצא נהדר!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:35 8.05.2020)

מושלם!! 😍
תודה יפעת

הדס (10:34 3.05.2020)

מהמהמם
אין מילה אחרת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:39 3.05.2020)

באמת מהמם 😍

חן (08:47 1.05.2020)

איך אני ממירה את העוגה לפרווה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:17 1.05.2020)

זה רלוונטי רק לקצפת. רשום בסוגריים (במצרכים).

אנה (11:44 17.04.2020)

מה הכמויות לתבנית עגולה בקוטר 26 ס\”מ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:46 17.04.2020)

כמויות לתבנית 26:
5 ביצים גדולות (או 6 ביצים קטנות)
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות קמח רגיל
3 כפיות שטוחות אבקת אפיה
סירופ לסברינה:
2/3 כוס מים + שליש כוס סוכר
קצפת:
2 מיכלי שמנת מתוקה/קצפת צמחית- 500 מ”ל
6 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב

אנה (12:47 17.04.2020)

תודה רבה!!

אביטל (15:52 9.07.2019)

הי רוצה להכין סברינה ב 2 תבניות עגולות קטנות קוטר 20. המתכון שרשמת מתאים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:19 9.07.2019)

היי אביטל,
תכיני את הכמויות האלה:
4 ביצים
שני שליש כוס סוכר
חצי כוס שמן
שני שליש כוס מיץ תפוזים
כוס וחצי קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפיה
סירופ לסברינה (אין שינוי בכמויות):
2/3 כוס (160 מ”ל) מים + שליש כוס (66 ג’) סוכר
קצפת:
מיכל שמנת מתוקה- 250 מ”ל (לגרסת פרווה יש להשתמש בקצפת צמחית)
3 כפות מלאות (35 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל
*לדעתי גם בכמויות הקצפת אין שינוי אלא אם כן את רוצה שתהיה הרבה קצפת ואז תכפילי כמויות ב1.5.
רבע כוס (60 מ”ל) חלב (לגרסת פרווה יש להשתמש בחלב סויה, חלב קוקוס או 4 כפות מים קרים)

מרים (13:31 30.06.2019)

היי. בקשר לסברינות, על כמה מעלות צריך לאפות את העוגות הללו? לא רשמתם. רשום רק שאופים כ 12 דקות.
אבל בבקשה על איזה חום????

תודה על תשובה בהקדם אם אפשר.
מרים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:57 30.06.2019)

רשום בהתחלה – מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (רצוי מסיליקון).

נוי (18:45 14.06.2019)

עוד שאלה.. הכנתי אתזה היום אבל אני מגישה את זה רק מחר בערב… לא יהרס הטעם? והאם מומלץ להוציא כמה זמן לפני ההגשה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 15.06.2019)

סורי, ראיתי עכשיו.
הטעם לא אמור להפגע אם שומרים במקרר בקופסה אטומה. אפשר להגיש ישר מהמקרר.

נוי (17:23 14.06.2019)

בסוף הכנתי עוגות אישיות🥰
אפרתי תודה רבה על המתכונים המדהימים… יצא ממש טעים!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:35 14.06.2019)

נראה מעולה 😍
תודה נוי

נוי (14:12 12.06.2019)

היי אפרת 🙂
אני רוצה להכין את המתכנון כעוגה אחת שלמה בתבנית מלבנית קטנה (22X31)
אופן ההכנה הוא אותו דבר? מבחינת זמן בתנור…וכו’..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:59 12.06.2019)

היי נוי,
תכפילי את הכמויות של העוגה ב-2.
כמויות הקצפת והסירופ נשארות כמו שהן (אין להכפיל).
יש להרטיב את העוגה בעזרת כף ולשים 2 כפות מהסירופ על כל אזור בעוגה באופן שווה (יכול להיות שיישאר סירופ שלא תשתמשי בו).
זמן אפיה עשוי להתארך ל 25 דקות (יש לבדוק עם קיסם).

יונית (20:03 1.05.2019)

היי, אפשר להקפיא ? תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:27 1.05.2019)

כן אפשר.

לאה (17:47 28.02.2019)

היי אפרת,

לא אמור להיות רום בסירופ?

תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:16 28.02.2019)

היי לאה,
אפשר להוסיף 2-4 טיפות לסירופ הסוכר, זה תלוי בטעם (מומלץ לטעום תוך כדי).

ליטל (10:42 24.02.2019)

היי אפרת 2 שאלות :
איזה גודל של תבנית שקעים ?
שאלה נוספת אם אני מכינה בגרסת פרווה בתבנית 20*30 ו-25*32 כמה מין להשים בקצפת במקום חלב ?
תודה רבה על העזרה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:01 24.02.2019)

היי ליטל,
מדובר בתבנית שקעים מסיליקון (קוטר 7 ס”מ, עומק 3.5).
לתבנית 30X20 יש להכפיל את כמויות העוגה ב-2.
כמויות הסירופ והקצפת נשארות כמו שהן (אין להכפיל).
יש להרטיב את העוגה בעזרת כף ולשים 2 כפות מהסירופ על כל אזור בעוגה באופן שווה (יכול להיות שיישאר סירופ שלא תשתמשי בו).

רותם (11:58 2.11.2018)

היי אפרתי,
מאוד רוצה להכין את העוגה הזאת
אפשר כמויות לתבנית 24 עגולה קפיצית?

תודה😁

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:59 2.11.2018)

היי רותם,
יש להכפיל את כמויות העוגה ב-2.
כמויות הסירופ והקצפת נשארות כמו שהן (אין להכפיל).
יש להרטיב את העוגה בעזרת כף ולשים 2 כפות מהסירופ על כל אזור בעוגה באופן שווה (יכול להיות שיישאר סירופ שלא תשתמשי בו).

רותם (18:13 2.11.2018)

היי לך,
לא ראיתי את התגובה אז כבר הכנתי כמו במתכון.
יצא מושלם כרגיל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 3.11.2018)

מהמם! (כרגיל 🙂 )

מיכל (16:02 19.10.2018)

יצא נהדר !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:03 19.10.2018)

תודה מיכל 🙂

נועה (14:52 12.10.2018)

היי אפרת,
אפשר לשים מים במקום מיץ תפוזים?
תודה !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:00 12.10.2018)

אפשר להכין לימונדה ולערבב 2 כפות מיץ לימון סחוט, למלא מים עד שליש כוס ולהמתיק בכפית גדושה סוכר.

מירית (06:47 15.07.2018)

היי
מה הכוונה לתבנית גדולה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:16 15.07.2018)

היי מירית,
את העוגה מכינים בתבנית מאפינס או בתבנית אינגליש קייק אחת.
אם רוצים להכין בתבנית גדולה יותר כמו עגולה בקוטר 26 הכמויות הן שונות.

אהרון (16:32 28.02.2018)

מי היה מאמין חחח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:46 28.02.2018)

וואו מהמם!! נראה מקצועי כמו בקונדיטוריה 🙂
מגיע לך כל הכבוד ענק

אהרון (17:01 27.02.2018)

שלום אפרת קודם כל – תדעי שלא ידעתי מעולם איך לעשות חביתה ..ומהיום שראיתי את האתר שלך חתמתי קבע ויש לי מחברת ו..ממ את יודעת חחח נהייתי שוף בזכותך , אישתי הפכה להיות מפונקת ויותר מזה ..אני מפנק את כל הבית תודה לאל ..
ועכשיו תכלס בעיה אחת שתיפתר לתמיד..
נא הגדירי :מידת כוס
*האם כוס פלסטיק היא המדוברת ?
אין לי משקל במטבח אז..
פורים שמח לך ולכל בית ישראל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:18 27.02.2018)

היי אהרון,
קודם כל כל הכבוד לך 🙂
לגבי גודל הכוס, בכל המתכונים באתר הכוונה לכוס בנפח שלך 240 מ”ל. מצרפת דוגמה של כוס שמומלץ להשתמש בה. כוס פלסטיק חד פעמית קטנה מידי.
פורים שמח!

אהרון (13:38 28.02.2018)

המון המון תודה יישר כח

אהרון (14:29 28.02.2018)

עוד שאלה חשובה אפרת היקרה
יש לי בתנור כמה תכניות :
גריל עליון
גריל תחתון ועליון
טורבו= תחתון עליון ופן
מה האידיאלי לעוגות בכלל ומה לסברינה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:32 28.02.2018)

היי אהרון,
מצב האפיה המומלץ תמיד הוא קו עליון וקו תחתון. לעוגה הזאת ובכלל.
יש לך בתנור מצב אפיה כזה?
ראה מדריך על שימוש נכון בתנור.

אהרון (14:53 28.02.2018)

מעולה הבנתי תודה .
(בשאלתי התכוונתי גריל עליון כלאמר קו עליון)
בדקות הבאות הפרויקט בהליכים מתקדמים בתנור שאסיים אעלה תמונה בלי נדר

Lea_s (16:38 28.01.2018)

יצא מויי טעים,
תודה רבה ☺
לא היה לי שקית זילוף אז עשיתי עם שקית אוכל ובגלל זה המרקם החלק של הקצפת.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:34 28.01.2018)

נראה מעולה!
תודה לאה 🙂

אירית (09:10 28.12.2017)

היי, שאלה: אני רוצה כמות גדולה יותר אז להכפיל הכל ב 2?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:38 28.12.2017)

כן. רק חשוב לי לציין שלא משתמשים בכל כמות הסירופ אלא שמים 2 כפות מעל כל עוגה אישית או שאם זו עוגה אחת גדולה אז 2 כפות על כל אזור בעוגה.

לירן (12:45 22.10.2017)

היי, ראיתי סברינות שבהן בתחתית יש פרי כמו למשל ריבת דובדבנים או משהו כזה. איך אפשר להוסיף את זה לעוגה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:20 22.10.2017)

היי לירן,
ניתן לצקת מחצית בלילה לתבנית ומעל להוסיף ריבת דובדבנים ואז לכסות בשארית הבלילה. בדר”כ הבלילה שוקעת במהלך האפיה כאשר בסוף האפיה היא תהיה בתחתית.

אילת (14:06 20.10.2017)

אפרת יקרה מאד
מאז שהכרנו את האתר שלך
כמעט כל המתכונים החדשים שלנו והעוגות- ממנו
טעים, פשוט, קל, קצר
ומעולה לאנשים כמונו שלא אוהבים להתבחבש יותר מידי
אבל, מה לעשות
אוהבים אוכל טעים
העוגה יצאה כמו שאומרים ‘אין דברים כאלה’
אבל באמת, אפשר לומר את זה כמעט על כל מתכון כאן
תודה רבה רבה
בשם כל המשפחה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:09 20.10.2017)

תודה רבה אילת יקרה! ❤
כיף גדול לשמוע.

מיכל (10:02 18.08.2017)

היי התחלתי לעשות את העוגה והקצפתי את הביצים והסוכר והם לא יצאו קצף הקצפתי בערך7 דקות ולא יצא כלום מה לעשות? אני לא יכולה לעשות חדש כי נגמר לי הביצים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:31 18.08.2017)

אין בעיה, תמשיכי את המתכון כרגיל.

אסתר (15:23 4.07.2017)

האם אפשר להקפיא? או עדיף לשמור במקרר שלושה ימים?
צריכה את זה לאירוע בחמישי

מתכונים ב-10 דקות (06:49 6.07.2017)

היי אסתר,
אם את מכינה היום אז אפשר לשמור במקרר בקופסה אטומה/עטוף היטב.

דקלה (09:31 16.06.2017)

כמה זמן אמור להיות בתנור? תבנית חד פעמית 26×32

האם אפשר קמח תופח?
קצפת צמחית להוסיף 4 כפות מים קרים?
תודה רבה
מליון שאלות…

מתכונים ב-10 דקות (10:26 16.06.2017)

אפשר לשים 2+1/4 כוסות קמח תופח. מומלץ להוסיף עוד כחצי כפית אבקת אפיה (במקום 3 כפות שטוחות).
אם את מקציפה 2 מיכלי קצפת שימי כרבע כוס מים קרים.
אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 25-30 דקות. יש לבדוק עם קיסם.

דקלה (08:14 16.06.2017)

בוקר טוב
איזה כיף לחפש מתכון לעוגת סברינה, לשמוח שיש אותו באתר שלך ולדפדף בתגובות ולגלות שענית על כל השאלות שלי..
בדרך להכין בתבנית 26
רק 2 שאלות קטנות ראיתי שענית שמישהי הרטיבה מדי את העוגה לכן יצאה לה ממש רטובה והתפוררה
כמה את ממליצה להרטיב את העוגה?
וכמה כפיות של תמצית רום להוסיף למים?
תודה רבה ושבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (08:39 16.06.2017)

היי דקלה,
אני ממליצה לשים 2 כפות של סירופ בכל אזור בעוגה. יכול להיות שבסופו של דבר זה ייצא בסביבות חצי כוס סירופ על כל העוגה.
לגבי תמצית רום, אפשר להוסיף 2-4 טיפות לסירופ הסוכר, זה תלוי בטעם (מומלץ לטעום תוך כדי).
בהצלחה ושבת שלום 🙂

דקלה (08:47 16.06.2017)

תודה רבה על תשובתך המהירה…
שבת שלום

שירה כהן (16:09 15.06.2017)

סוףףףףףףףףףףףףףףף הדרך הכנתי אתמול לשבת אבל זה כבר ממש מתחסל כולם התלהבו….מוצלח!!

מתכונים ב-10 דקות (16:42 15.06.2017)

שמחה מאוד לשמוע!
תודה שירה

שרה (10:35 30.05.2017)

שלום, אפשר בבקשה לקבל מתכון ל24 יחידות כלומר כפול?

מתכונים ב-10 דקות (18:30 30.05.2017)

היי שרה,
יש להכפיל את כל הכמויות ב2.

אסתי (14:02 3.05.2017)

יצא פשוט מטריף

מתכונים ב-10 דקות (14:16 3.05.2017)

תודה אסתי, שמחה שאהבת 🙂

תמר שעבלי (16:25 24.04.2017)

וואו יצא מושלם וטעיםםםםם!!

מתכונים ב-10 דקות (16:50 24.04.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

רפי (20:05 2.03.2017)

כמה זמן אפייה בתבנית 26 עגולהאודה על תשובה מהירה

מתכונים ב-10 דקות (20:55 2.03.2017)

אני מניחה שמשהו בסביבות 25-30 דקות.

ענת (09:03 14.02.2017)

היי אפרת, יצא פשוט מדהים. אושר ע”י חובב סברינות מושבע. היה חסר לו רום, אבל ראיתי שהמלצת להוסיף 2-3 טיפות לסירופ סוכר. על איזה רום כדאי ללכת?

מתכונים ב-10 דקות (10:23 14.02.2017)

היי ענת,
אם שמים תמצית אפיה רום (כמו תמצית וניל) יש להוסיף כמה טיפות לסירופ הסוכר. הכמות תלויה בחוזק התמצית ולכן מומלץ לטעום ולהוסיף לפי הטעם.
אם שמים רום שהוא משקה אלכוהולי אז אפשר לשים בסביבות 2 כפות. אגב מי שאוהב מאוד רום יכול לשלב ולשים גם משקה אלכוהולי וגם תמצית רום.
כל רום עשוי להתאים.
יום נפלא 🙂

ענת (13:46 19.02.2017)

תודה רבה רבה!

דנית (13:24 1.02.2017)

היי אתר ממש נפלא! האים אפשר להוסיף רום לסירופ סוכר? באיזה כמות

מתכונים ב-10 דקות (15:42 1.02.2017)

היי דנית,
אם את אוהבת תוספי 2-3 טיפות, כדי שלא ישתלט על הטעם.

רחל (18:13 16.01.2017)

היי אפרת.
האם אפשר לדעתך לאפות את הסברינות להקפיא אותן ורק לאחר מספר ימים להפשיר להרטיב ולמרוח קצפת?

מתכונים ב-10 דקות (19:44 16.01.2017)

לדעתי כן.

עמית בן משה (13:36 30.12.2016)

היי,
עם מה אפשר להחליף את המיץ תפוזים?
יום טוב!

מתכונים ב-10 דקות (14:03 30.12.2016)

היי עמית,
אפשר להכין לימונדה ולערבב 2 כפות מיץ לימון סחוט, למלא מים עד שליש כוס ולהמתיק בכפית גדושה סוכר.

אסתר זרובבל (12:15 27.12.2016)

יצא ממש טעים תודה רבה:-)

מתכונים ב-10 דקות (12:20 27.12.2016)

תודה אסתר, שמחה שאהבת 🙂

דני (18:23 26.11.2016)

ערב טוב
אפילו שהמידות לא היו בדיוק יצא מעולה כרגיל
תודה

מתכונים ב-10 דקות (18:36 26.11.2016)

זה מה שחשוב 🙂
תודה דני

דני (12:59 25.11.2016)

היי
כמויות
60 גרם סוכר
60מ שמן
60מ תפוזים
90 גרם קמח
נכון?

מתכונים ב-10 דקות (14:00 25.11.2016)

היי דני,
80 מ”ל מיץ תפוזים
105 גרם קמח
השאר נכון.

רויטל (10:25 18.11.2016)

היי אפשר להשתמש בקמח מלא במקום רגיל.?

מתכונים ב-10 דקות (10:54 18.11.2016)

היי רויטל,
לדעתי עם קמח מלא זה ייצא דחוס מידי. אם יש לך קמח כוסמין מלא אז עדיף להשתמש בו או לפחות לערבב חצי כמות קמח מלא וחצי כמות קמח לבן.
קחי בחשבון שעם קמח לבן בלבד זה ייצא הרבה יותר מוצלח.

שירן (21:03 5.11.2016)

שבוע טוב,אפשר מתכון ל6 מאפינס והאם אני יכולה להשתמש במטרפה או שחיב להקציף ביצים וסוכר במיקסר?

מתכונים ב-10 דקות (21:59 5.11.2016)

היי שירן, שבוע טוב 🙂
כמות ל-6 מאפינס:
1 ביצה גדולה
3 כפות סוכר
4 כפות שמן
6 כפות מיץ תפוזים
חצי כוס קמח
שני שליש כפית אבקת אפיה
סירופ: שליש כוס מים + 3 כפות סוכר
קצפת: חצי מיכל שמנת מתוקה + כף וחצי אינסטנט פודינג וניל + 3 כפות חלב
עדיף להקציף במיקסר אם יש לך אפשרות.

שירן (19:26 6.11.2016)

והכמות הזו יכולה להתאים גם לתבנית אינגליש קייק?

מתכונים ב-10 דקות (20:54 6.11.2016)

לתבנית אינגליש קייק קצרה בגודל 10X23. אם מכינים באינגליש קייק חשוב להרטיב 2 כפות מהסירופ בכל חלק בעוגה ולא לשפוך את כל הסירופ.

נופר (12:56 24.10.2016)

עשיתי לפי הכמויות שרשמת לתבנית 26 והעוגה יצא דייסהההה בדקתי עם קיסם היה יבש ואז שהתקרר שמתי מי סוכר וקצפת ואחרי כמה זמן במקרר כל העוגה נהייתה דייסה מימית וזרקתי את הכל מה יכלה להיות הבעיה? ממש התבאסתי אני מאוהבת באתר הזה וכל מה שהכנתי יצא פצצה על הפעם הראשונה! זאת פעם ראשונה שאני מכינה משהו מהאתר ויוצא לי על הפנים :/

מתכונים ב-10 דקות (13:17 24.10.2016)

היי נופר,
אוי, אולי זה בגלל ששפכת את כל הסירופ על העוגה (כוס וחצי)? זאת כמות ממש גדולה. צריך לשים כ-2 כפות מהסירופ על כל אזור בעוגה.

סיגל (11:05 27.09.2016)

היי אפשר לקבל כמויות לעוגה בתבנית 26?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (12:33 27.09.2016)

היי סיגל,
כמויות לתבנית 26:
5 ביצים גדולות (או 6 ביצים קטנות)
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות קמח רגיל
3 כפיות שטוחות אבקת אפיה
סירופ לסברינה:
2/3 כוס מים + שליש כוס סוכר
קצפת:
2 מיכלי שמנת מתוקה/קצפת צמחית- 500 מ”ל
6 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב
שנה טובה 🙂

סיגל (08:41 16.10.2016)

היי
יש, לי ביצים גודל M כמה לשים?
לתבנית חדפ 26×32 אותן הכמויות?
תודה וחג שמח

מתכונים ב-10 דקות (08:52 16.10.2016)

היי סיגל,
שימי 6 ביצים.
לתבנית 32X26 אותן כמויות כמו של תבנית 26.
חג שמח 🙂

תהילה (13:17 19.10.2017)

כמה זמן צריך לאפות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:35 19.10.2017)

בתבנית גדולה יותר זמן האפיה עשוי להתארך ל 15-20 דקות.

הילה (16:59 23.09.2016)

יש אפשרות להכין את התערובת ולשמור במקרר ,נגיד ללילה?

מתכונים ב-10 דקות (17:17 23.09.2016)

היי הילה,
לא מומלץ מאחר וחומרי ההתפחה לא יעבוד כמו שצריך אחרי לילה.
שבת שלום 🙂

שני רפאל (13:47 23.09.2016)

הי, אני רוצה להכפיל או אפילו לשלש. להכפיל או לשלש את כל המצרכים?

מתכונים ב-10 דקות (14:20 23.09.2016)

היי שני,
עדיף להכפיל ב-2. אני חוששת ששילוש הכמות יפגע קצת במרקם של העוגות.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

שני (11:26 11.09.2016)

עשיתי בספונטניות לכבוד שבת וזה פשוט נחטף !!!
קיבלתי המון מחמאות, תודה רבה !

מתכונים ב-10 דקות (11:36 11.09.2016)

שמחה לשמוע!
תודה שני ושבוע נפלא 🙂

הילה (15:41 8.09.2016)

שלום וברכה!
ממש תענוג לעיניים לראות מתכונים חדשים ומהממים!
מקציפים רק את הביצים והסוכר? אם כן על איזו דרגה? ובאיזה מיקסר ידני או נייח?
אפשר להשמש במיקסר ידני בשביל השמנת?

מתכונים ב-10 דקות (16:52 8.09.2016)

היי הילה,
מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר ידני על מהירות גבוהה. לאחר מכן כשמוסיפים את יתר החומרים אפשר להמשיך להקציף במיקסר על מהירות בינונית.
גם את הקצפת אפשר להכין במיקסר ידני ולהקציף במהירות הגבוהה ביותר.
בהצלחה 😉

שרית (11:49 8.09.2016)

יש גם עטרות נייר מאלומניום
זה אפשרי??

מתכונים ב-10 דקות (13:49 8.09.2016)

כן, אפשר להשתמש בהן רק לא לשכוח לשמן לפני.

שרית (17:03 5.09.2016)

אין לי תבנית שקעים
אפשר נייר במקום? נייר של עוגיות
אני מתכוונת

מתכונים ב-10 דקות (17:20 5.09.2016)

היי שרית,
את מתכוונת לעטרות נייר? אם כן, עדיף להשתמש בכאלה שהן מקרטון יחסית קשיח ויש לשמן אותן לפני.

דבורי (22:47 4.09.2016)

וואי, אפרת נשמה, אין עליך!!!!
להיכנס לאתר שלך ורק לגלוש בו כבר עושה מצב רוח, את יודעת……….בשיעורים……..(לא לספר למורות…..)
ואם את אומרת שהכל בראש, אז את לא מכירה ת’מורות שלי, יאללה, חבל סתם ללכלך.
אני כותבת לך את זה לא בקטע שכולם יראו, סתם שתדעי שהאתר שלך עושה טוב לאנשים ותמשיכי להביא דברים טובים כמוך כי מאז שהכרתי אותך, החיים שלי השתפרו!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (08:11 5.09.2016)

ואו איזה כיף להתחיל ככה את היום! תודה רבה יקירתי ושיהיה לך יום נפלא 🙂

דבי (15:11 2.09.2016)

הי אפרת!

אני מבינה שאפשר גם בלי הקצפת?

תשאר יחודיות של עוגת סברינה גם כך?

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (16:37 2.09.2016)

היי דבי (איפה נעלמת? 🙂 )
אפשר גם בלי הקצפת.
שבת שלום!

דבי (21:58 4.09.2016)

צודקת. אני מאד עסוקה וטרודה. תודה על ההתענינות!

רציתי לדעת אם יש יחודיות בעוגה בלי קצף.

תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (22:09 4.09.2016)

מקווה שהכל בסדר.
העוגה היא כמו עוגה רגילה פשוט רטובה ועסיסית יותר בגלל שמרטיבים אותה עם סירופ הסוכר.

דבורי (21:27 1.09.2016)

אפשר פליז הסבר מה זה בעצם “עוגת סברינה”?
סוג של עוגת טורט פשוטה?
מה המרקם שלה?

מתכונים ב-10 דקות (21:31 1.09.2016)

היי דבורי,
זאת עוגה במרקם של עוגה רגילה פשוט היא רטובה ועסיסית בגלל סירופ הסוכר. בדר”כ נהוג לאכול אותה עם קצפת מעל.

דבורי (21:51 1.09.2016)

אני יכולה להוסיף סירופ סוכר לכל עוגת טורט, נגיד כושית?
זה יעשה אותה עסיסית?

מתכונים ב-10 דקות (22:03 1.09.2016)

בגדול כן 🙂 קחי בחשבון שזה גם ימתיק יותר את העוגה לכן אם את מתכוונת לעשות את זה אפשר להפחית את כמות הסוכר מהעוגה עצמה (להוריד בסביבות 1-2 כפות סוכר ממה שרשום במתכון).

דבורי (22:11 1.09.2016)

תודה.
לגבי המתיקות זה בסדר גמור, אצלי-כמה יותר מתוק יותר טוב!!!!
אולי תעלי כמה מתכונים לכבוד תחילת השנה?
כריכים מהירים?
אוכל נגד דיכאון?
סירופים שממריצים את פעילות המח?
או כל מיני שיעזרו לעבור ת’שנה בלות……..

מתכונים ב-10 דקות (23:02 1.09.2016)

כבר?? רק התחלנו!
כמה מתוקים והכל עובר 😉
הכל בראש יקירתי. קטן עליך 🙂 מאחלת לך שנה מוצלחת, קלה ומלאת חוויות טובות!

רפי (20:41 1.09.2016)

כמה זמן אפייה בתבנית אינגליש קייק

מתכונים ב-10 דקות (21:29 1.09.2016)

היי רפי,
בתבנית אינגליש קייק זמן האפיה עשוי להתארך ל 25-30 דקות.

הדסה (12:02 1.09.2016)

כבר מהקריאה העוגה טעימה. אפשר להחליף את מיץ התפוזים במיץ תפוחים?
תודה

הדסה (10:54 1.09.2016)

עוד בשלב הקריאה עוגת הסברינה מעלה ריר בפה… אפשר מיץ תפוחים במקום מיץ תפוזים?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:01 1.09.2016)

היי הדסה,
אני חושבת שכן.
יום נפלא!

הדסה (12:04 1.09.2016)

תודה ומתנצלת על התגובה השניה כי לא ראיתי את התשובה.
סופש רגוע ומהנה

לידור (01:55 5.10.2020)

יש לי רכז למיץ תפוחים 100 אחוז טבעי, אפשר להשתמש בו? ואם כן כמה לשים?
וכמה זה משנה את הטעם בעוגה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:43 5.10.2020)

היי לידור,
במקום המיץ? פחות מומלץ. זה משנה את המרקם.

רפי (22:32 31.08.2016)

אפשרי לקבל מתכון לעוגת סברינה שלמה בתבנית

מתכונים ב-10 דקות (23:01 31.08.2016)

היי רפי,
אתה יכול להכין את אותו מתכון בתבנית אינגליש קייק או להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית עגולה בקוטר 24 או מלבנית בגודל 22X31.

חיה (03:39 27.09.2017)

היי אפרת,

האם ניתן להחליף את הסוכר בממתיק מלאכותי ואם כן באיזה ממתיק רצוי ובאיזו כמות
בתודה מראש על תשובתך ועל האתר המעולה בכלל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:36 27.09.2017)

היי חיה,
בעוגה עצמה אני מניחה שאפשר להמיר את הסוכר באבקת “כמו סוכר” (של סוכרזית) ולשים אותה כמות שזה אומר שליש כוס אבל אני מתלבטת לגבי הסירופ כי מה שמסמיך אותו זה בעצם הבישול עם הסוכר.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.