שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 12 דקות

מס’ מנות: 12 יחידות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

עוגת סברינה:

2 ביצים

שליש כוס (66 ג’) סוכר

רבע כוס (50 ג’) שמן

שליש כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים

3/4 כוס (105 ג’) קמח רגיל

כפית (5 ג’) אבקת אפיה

סירופ לסברינה:

2/3 כוס (160 מ”ל) מים + שליש כוס (66 ג’) סוכר

קצפת:

מיכל שמנת מתוקה- 250 מ”ל (לגרסת פרווה יש להשתמש בקצפת צמחית)

3 כפות מלאות (35 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל

רבע כוס (60 מ”ל) חלב (לגרסת פרווה יש להשתמש בחלב סויה, חלב קוקוס או 4 כפות מים קרים)




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (רצוי מסיליקון).

הכנת עוגת סברינה:  מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים ומערבבים. מערבבים בנפרד את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים. יוצקים את התערובת לתבנית שקעים משומנת עד גובה 3/4 מהשקע ואופים במשך כ-12 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל

הכנת סירופ סוכר: בזמן שהעוגה בתנור מחממים בסיר קטן/פינג’ן על אש בינונית-גבוהה שני שליש כוס מים ושליש כוס סוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס. מבשלים במשך כ-5 דקות ומסירים מהאש.

הכנת הקצפת: מקציפים במיקסר את השמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים את החלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מכניסים את הקצפת למקרר.

-לאחר שעוגות הסברינה מוכנות, יוצקים על כל עוגה כ-2 כפות מסירופ הסוכר. מניחים לעוגות להתקרר לטמפ’ החדר ורק לאחר מכן מזלפים מעליהן את הקצפת (ניתן לזלף באמצעות שקית זילוף עם פיה מכוכב או להשתמש בשקית אוכל רגיל ולגזור את הפינה).

-שומרים במקרר עד להגשה.

*הערה: אם מכינים בתבנית אחת גדולה יש לשים 2 כפות מהסירופ על כל אזור בעוגה באופן שווה (יכול להיות שיישאר סירופ שלא תשתמשו בו).

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
שיפודי סלמוןשיפודי סלמון
סלט כרוב לבן סלט כרוב לבן
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
ספיר מיידני (12:10 16.02.2024)

היי אפרת,אני רוצה להכין את העוגה בתבנית מלבנית )לא יודעת לומר גודל) נראה לי נחשב בינוני… תבנית קרטון
אלה הכמויות המתאימות או שיש שינויים?
תודה ענקית

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:38 16.02.2024)

היי ספיר,
תכפילי כמויות:
4 ביצים, 2/3 כוס סוכר, חצי כוס שמן, 2/3 כוס מיץ תפוזים, כוס וחצי קמח, שקית אבקת אפייה. כמויות הסירופ זהות ואין צורך להכפיל.
חשוב רק להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל🙂

avatar
נעמה בלומנטל (17:38 19.10.2023)

אני מכינה את זה אין ספור פעמים,
אחד המתכונים המוצלחים!!!!!!!!!!!!!!!!!
תודה ענקית!!!!!!!!!!!!!!!!!
ממליצה בחום לכל אחת……….

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:25 19.10.2023)

שמחה שאהבת את המתכון❤️

avatar
לידור (10:44 25.05.2023)

הי אפרת
אפשר להחליף או לוותר על התפוזים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:10 25.05.2023)

לא מומלץ, התפוזים נותנים את הטעם(:

avatar
ציונה (21:27 17.03.2023)

היי אפרת
מאד אוהבת את האתר שלך.
אשמח למתכון של סברינה כשרה לפסח
תודה
וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:38 18.03.2023)

היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
לגרסה כשל”פ אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו תמי/מולינו/כרגיל וכדומה.

avatar
יעל (16:24 6.12.2022)

היי אפרת, יש לך אולי כמויות לעוגה גבוהה מאוד? בקוטר 24?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:44 6.12.2022)

את יכולה להכין את הכמויות עבור תבנית 26 בתבנית 24 גבוהה:
5 ביצים גדולות (או 6 ביצים קטנות)
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות קמח רגיל
3 כפיות שטוחות אבקת אפיה
סירופ לסברינה:
2/3 כוס מים + שליש כוס סוכר
קצפת:
2 מיכלי שמנת מתוקה/קצפת צמחית- 500 מ”ל
6 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב

avatar
יעל (11:58 6.12.2022)

היי אפרת, מתכון מושלם!! אשמח לכמויות מדויקות לתבנית קוטר 24 בבקשה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:56 6.12.2022)

היי, שמחה שאהבת את המתכון(:
לתבנית 24 יש להכפיל כמויות פי 2 (4 ביצים, 2/3 כוס סוכר, חצי כוס שמן, 2/3 כוס מיץ תפוזים, כוס וחצי קמח, שקית אבקת אפייה). כמויות הסירופ זהות ואין צורך להכפיל.

avatar
הילה עמר (15:45 1.06.2022)

היי אפרת
אין על האתר שלך
מתכונים כל כך קלים וטעימים
תודה לך!
שאלה- כמה זמן נישמר במקרר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:11 1.06.2022)

שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
מומלץ לשמור במקרר עד 4-5 ימים.

avatar
מיכל (09:55 24.02.2022)

היי אפרת
יצא מושלם!!!
תודה על המתכון

מתכון לעוגת סברינה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:51 24.02.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🙂

avatar
מיכל (17:45 23.02.2022)

היי אפרת
אם אני רוצה לעשות את אותם מרכיבים רק בשיטת הפרדת ביצים, האם פשוט להקציף את החלבונים ואז לקבל את הבלילה עם יתר החומרים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:20 23.02.2022)

היי,
אפשר להקציף חלבונים בנפרד עם הסוכר ואת שאר החומרים+ החלמונים לערבב בקערה אחרת, ולאחר מכן לאחד את שתי התערובות בתנועות קיפול.

avatar
מיכל (18:54 23.02.2022)

שאלה נוספת
אם אני רוצה לעשות בתבנית של 22 כעוגה, כמה זמן בתנור?
התבנית סיליקון בתמונה זה מה שהתכוונת במתכון?

מתכון לעוגת סברינה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:42 23.02.2022)

היי,
זמן האפייה לא אמור להשתנות משמעותית. בכל מקרה יש לוודא שהעוגה מוכנה כך ששיפוד שנועצים בה יוצא יבש.
התבניות שלך מתאימות מאד- הן בדיוק בצורה המקורית של עוגות סברינה אישיות(:

avatar
:) (20:53 12.11.2021)

ואווווווו איזה מתכון מושלםםםם !! יוצאות כל כך רכות מהתנור שכשנגעתי בהן לא האמנתי שהן אפויות מבפנים עד שבדקתי עם קיסם
תודה רבה !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:20 13.11.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח! תודה על השיתוף🙂

avatar
רחל (11:46 17.06.2021)

לא הבנתי את הביצים לא מפרידים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:18 17.06.2021)

נכון, במתכון הנוכחי יש להקציף את הביצים שלמות.

avatar
אסתר (17:20 5.04.2021)

היי אפרת ,תודה על המתכונים המצוינים שלך .
רציתי להכין את העוגה בתבנית מרוהעת קפיצית 25/25
לפי אילו כמויות לדעתך אוכל להכין?

וגם כמה ימים מראש ניתן להכין את העוגה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:33 5.04.2021)

היי אסתר,
לתבנית בגודל כזה יש להכפיל את כמויות העוגה ב-2.
רצוי להכין את העוגה כמה שיותר קרוב לזמן ההגשה, אבל אפשר להכין יום-יומיים מראש ולשמור מכוסה במקרר.

avatar
שרי (17:37 1.02.2021)

תבורכי על התשובות המהירות .

avatar
שרי (14:36 1.02.2021)

אפרת היקרה, אני רוצה להכין את הסברינות להקפיא אותן עם הסירופ, ולאחר ההפשרה להוסיף את הקצפת {קצפת ריץ’} ? בתודה מראש שרי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:25 1.02.2021)

לדעתי כן אפשר.

avatar
שרי (16:13 28.01.2021)

אפרת היקרה, תבורכי על המתכונים הנפלאים, ובעיקר קלים. האם אפשר להחליף את הקמח לקמח כוסמין לבן? האם השינוי יורגש וזה יהיה פחות טעים? בתודה שרי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:29 28.01.2021)

כן, אפשר.

avatar
רומי (19:20 14.01.2021)

היי אפרת, אפשר בבקשה כמויות מדויקות לתבנית עגולה קוטר 26?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:27 14.01.2021)

כמויות לתבנית 26:
5 ביצים גדולות (או 6 ביצים קטנות)
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות קמח רגיל
3 כפיות שטוחות אבקת אפיה
סירופ לסברינה:
2/3 כוס מים + שליש כוס סוכר
קצפת:
2 מיכלי שמנת מתוקה/קצפת צמחית- 500 מ”ל
6 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב

avatar
רומי (17:50 21.01.2021)

העוגה יוצאת נמוכה, כדי שהעוגה תצא גבוהה צריך לאפות פעמיים? או מה המרכיבים לעוגה גבוהה יותר בקוטר 26?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:24 21.01.2021)

היי רומי, הנה המרכיבים המדוייקים לתבנית 26:
5 ביצים גדולות (או 6 ביצים קטנות)
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות קמח רגיל
3 כפיות שטוחות אבקת אפיה
סירופ לסברינה:
2/3 כוס מים + שליש כוס סוכר
קצפת:
2 מיכלי שמנת מתוקה/קצפת צמחית- 500 מ”ל
6 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב

avatar
ליטל (21:06 11.11.2020)

היי אפרת ראיתי כתבת שאם מכינים בתבנית 20*30 אז להכפיל רק את מצרכי העוגה .
האם כמות הקצפת תספיק ?
ושאלה נוספת אני רוצה להוסיף תמצית רום לסירופ כמה להוסיף ?
תודה יקירה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:34 12.11.2020)

הקצפת אמורה להספיק. כמובן שאם את רוצה שכבה יותר גבוהה של קצפת אפשר להכפיל גם את כמויות הקצפת.
לגבי התמצית, בין חצי כפית לכפית (לפי הטעם).

avatar
ליטל (08:24 14.11.2020)

היי רק לעדכן שבסוף הכפלתי רק את הבסיס ויצא מעולה . תודה רבה על עוד מתכון מעולה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:44 14.11.2020)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
חן (01:04 8.11.2020)

שבוע טוב אפרת,אפשר מיץ תפוזים עם חתיכות פרי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:42 8.11.2020)

אפשר אם את אוהבת, בעיקרון יהיו גם חתיכות בעוגה.

avatar
חגית (19:11 22.10.2020)

יש אפשרות להמיר ללא גלוטן? תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:34 23.10.2020)

אני מניחה שזה יעבוד עם קמח תמי או “כרגיל” באותה כמות.

avatar
לידור (17:03 17.10.2020)

עוגת הילדות שלי, חלמתי להכין אותה שנים.. הכנתי אותה לפני כשבועיים וקצרתי אינסוף מחמאות. תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:14 17.10.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לידור

avatar
שיף (03:33 2.10.2020)

הוספתי לסברינה כף סולת ואשל ויצא מטריף!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:44 2.10.2020)

מעולה 🙂

avatar
יפעת (18:14 8.05.2020)

יצא נהדר!

מתכון לעוגת סברינה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:35 8.05.2020)

מושלם!! 😍
תודה יפעת

avatar
הדס (10:34 3.05.2020)

מהמהמם
אין מילה אחרת

מתכון לעוגת סברינה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:39 3.05.2020)

באמת מהמם 😍

avatar
חן (08:47 1.05.2020)

איך אני ממירה את העוגה לפרווה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:17 1.05.2020)

זה רלוונטי רק לקצפת. רשום בסוגריים (במצרכים).

avatar
אנה (11:44 17.04.2020)

מה הכמויות לתבנית עגולה בקוטר 26 ס\”מ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:46 17.04.2020)

כמויות לתבנית 26:
5 ביצים גדולות (או 6 ביצים קטנות)
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות קמח רגיל
3 כפיות שטוחות אבקת אפיה
סירופ לסברינה:
2/3 כוס מים + שליש כוס סוכר
קצפת:
2 מיכלי שמנת מתוקה/קצפת צמחית- 500 מ”ל
6 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב

avatar
אנה (12:47 17.04.2020)

תודה רבה!!

avatar
אביטל (15:52 9.07.2019)

הי רוצה להכין סברינה ב 2 תבניות עגולות קטנות קוטר 20. המתכון שרשמת מתאים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:19 9.07.2019)

היי אביטל,
תכיני את הכמויות האלה:
4 ביצים
שני שליש כוס סוכר
חצי כוס שמן
שני שליש כוס מיץ תפוזים
כוס וחצי קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפיה
סירופ לסברינה (אין שינוי בכמויות):
2/3 כוס (160 מ”ל) מים + שליש כוס (66 ג’) סוכר
קצפת:
מיכל שמנת מתוקה- 250 מ”ל (לגרסת פרווה יש להשתמש בקצפת צמחית)
3 כפות מלאות (35 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל
*לדעתי גם בכמויות הקצפת אין שינוי אלא אם כן את רוצה שתהיה הרבה קצפת ואז תכפילי כמויות ב1.5.
רבע כוס (60 מ”ל) חלב (לגרסת פרווה יש להשתמש בחלב סויה, חלב קוקוס או 4 כפות מים קרים)

avatar
מרים (13:31 30.06.2019)

היי. בקשר לסברינות, על כמה מעלות צריך לאפות את העוגות הללו? לא רשמתם. רשום רק שאופים כ 12 דקות.
אבל בבקשה על איזה חום????

תודה על תשובה בהקדם אם אפשר.
מרים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:57 30.06.2019)

רשום בהתחלה – מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (רצוי מסיליקון).

avatar
נוי (18:45 14.06.2019)

עוד שאלה.. הכנתי אתזה היום אבל אני מגישה את זה רק מחר בערב… לא יהרס הטעם? והאם מומלץ להוציא כמה זמן לפני ההגשה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 15.06.2019)

סורי, ראיתי עכשיו.
הטעם לא אמור להפגע אם שומרים במקרר בקופסה אטומה. אפשר להגיש ישר מהמקרר.

avatar
נוי (17:23 14.06.2019)

בסוף הכנתי עוגות אישיות🥰
אפרתי תודה רבה על המתכונים המדהימים… יצא ממש טעים!!!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:35 14.06.2019)

נראה מעולה 😍
תודה נוי

avatar
נוי (14:12 12.06.2019)

היי אפרת 🙂
אני רוצה להכין את המתכנון כעוגה אחת שלמה בתבנית מלבנית קטנה (22X31)
אופן ההכנה הוא אותו דבר? מבחינת זמן בתנור…וכו’..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:59 12.06.2019)

היי נוי,
תכפילי את הכמויות של העוגה ב-2.
כמויות הקצפת והסירופ נשארות כמו שהן (אין להכפיל).
יש להרטיב את העוגה בעזרת כף ולשים 2 כפות מהסירופ על כל אזור בעוגה באופן שווה (יכול להיות שיישאר סירופ שלא תשתמשי בו).
זמן אפיה עשוי להתארך ל 25 דקות (יש לבדוק עם קיסם).

avatar
יונית (20:03 1.05.2019)

היי, אפשר להקפיא ? תודה רבה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:27 1.05.2019)

כן אפשר.

avatar
לאה (17:47 28.02.2019)

היי אפרת,

לא אמור להיות רום בסירופ?

תודה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:16 28.02.2019)

היי לאה,
אפשר להוסיף 2-4 טיפות לסירופ הסוכר, זה תלוי בטעם (מומלץ לטעום תוך כדי).

avatar
ליטל (10:42 24.02.2019)

היי אפרת 2 שאלות :
איזה גודל של תבנית שקעים ?
שאלה נוספת אם אני מכינה בגרסת פרווה בתבנית 20*30 ו-25*32 כמה מין להשים בקצפת במקום חלב ?
תודה רבה על העזרה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:01 24.02.2019)

היי ליטל,
מדובר בתבנית שקעים מסיליקון (קוטר 7 ס”מ, עומק 3.5).
לתבנית 30X20 יש להכפיל את כמויות העוגה ב-2.
כמויות הסירופ והקצפת נשארות כמו שהן (אין להכפיל).
יש להרטיב את העוגה בעזרת כף ולשים 2 כפות מהסירופ על כל אזור בעוגה באופן שווה (יכול להיות שיישאר סירופ שלא תשתמשי בו).

avatar
רותם (11:58 2.11.2018)

היי אפרתי,
מאוד רוצה להכין את העוגה הזאת
אפשר כמויות לתבנית 24 עגולה קפיצית?

תודה😁

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:59 2.11.2018)

היי רותם,
יש להכפיל את כמויות העוגה ב-2.
כמויות הסירופ והקצפת נשארות כמו שהן (אין להכפיל).
יש להרטיב את העוגה בעזרת כף ולשים 2 כפות מהסירופ על כל אזור בעוגה באופן שווה (יכול להיות שיישאר סירופ שלא תשתמשי בו).

avatar
רותם (18:13 2.11.2018)

היי לך,
לא ראיתי את התגובה אז כבר הכנתי כמו במתכון.
יצא מושלם כרגיל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 3.11.2018)

מהמם! (כרגיל 🙂 )

avatar
מיכל (16:02 19.10.2018)

יצא נהדר !

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:03 19.10.2018)

תודה מיכל 🙂

avatar
נועה (14:52 12.10.2018)

היי אפרת,
אפשר לשים מים במקום מיץ תפוזים?
תודה !

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:00 12.10.2018)

אפשר להכין לימונדה ולערבב 2 כפות מיץ לימון סחוט, למלא מים עד שליש כוס ולהמתיק בכפית גדושה סוכר.

avatar
מירית (06:47 15.07.2018)

היי
מה הכוונה לתבנית גדולה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:16 15.07.2018)

היי מירית,
את העוגה מכינים בתבנית מאפינס או בתבנית אינגליש קייק אחת.
אם רוצים להכין בתבנית גדולה יותר כמו עגולה בקוטר 26 הכמויות הן שונות.

avatar
אהרון (16:32 28.02.2018)

מי היה מאמין חחח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:46 28.02.2018)

וואו מהמם!! נראה מקצועי כמו בקונדיטוריה 🙂
מגיע לך כל הכבוד ענק

avatar
אהרון (17:01 27.02.2018)

שלום אפרת קודם כל – תדעי שלא ידעתי מעולם איך לעשות חביתה ..ומהיום שראיתי את האתר שלך חתמתי קבע ויש לי מחברת ו..ממ את יודעת חחח נהייתי שוף בזכותך , אישתי הפכה להיות מפונקת ויותר מזה ..אני מפנק את כל הבית תודה לאל ..
ועכשיו תכלס בעיה אחת שתיפתר לתמיד..
נא הגדירי :מידת כוס
*האם כוס פלסטיק היא המדוברת ?
אין לי משקל במטבח אז..
פורים שמח לך ולכל בית ישראל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:18 27.02.2018)

היי אהרון,
קודם כל כל הכבוד לך 🙂
לגבי גודל הכוס, בכל המתכונים באתר הכוונה לכוס בנפח שלך 240 מ”ל. מצרפת דוגמה של כוס שמומלץ להשתמש בה. כוס פלסטיק חד פעמית קטנה מידי.
פורים שמח!

avatar
אהרון (13:38 28.02.2018)

המון המון תודה יישר כח

avatar
אהרון (14:29 28.02.2018)

עוד שאלה חשובה אפרת היקרה
יש לי בתנור כמה תכניות :
גריל עליון
גריל תחתון ועליון
טורבו= תחתון עליון ופן
מה האידיאלי לעוגות בכלל ומה לסברינה ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:32 28.02.2018)

היי אהרון,
מצב האפיה המומלץ תמיד הוא קו עליון וקו תחתון. לעוגה הזאת ובכלל.
יש לך בתנור מצב אפיה כזה?
ראה מדריך על שימוש נכון בתנור.

avatar
אהרון (14:53 28.02.2018)

מעולה הבנתי תודה .
(בשאלתי התכוונתי גריל עליון כלאמר קו עליון)
בדקות הבאות הפרויקט בהליכים מתקדמים בתנור שאסיים אעלה תמונה בלי נדר

avatar
Lea_s (16:38 28.01.2018)

יצא מויי טעים,
תודה רבה ☺
לא היה לי שקית זילוף אז עשיתי עם שקית אוכל ובגלל זה המרקם החלק של הקצפת.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:34 28.01.2018)

נראה מעולה!
תודה לאה 🙂

avatar
אירית (09:10 28.12.2017)

היי, שאלה: אני רוצה כמות גדולה יותר אז להכפיל הכל ב 2?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:38 28.12.2017)

כן. רק חשוב לי לציין שלא משתמשים בכל כמות הסירופ אלא שמים 2 כפות מעל כל עוגה אישית או שאם זו עוגה אחת גדולה אז 2 כפות על כל אזור בעוגה.

avatar
לירן (12:45 22.10.2017)

היי, ראיתי סברינות שבהן בתחתית יש פרי כמו למשל ריבת דובדבנים או משהו כזה. איך אפשר להוסיף את זה לעוגה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:20 22.10.2017)

היי לירן,
ניתן לצקת מחצית בלילה לתבנית ומעל להוסיף ריבת דובדבנים ואז לכסות בשארית הבלילה. בדר”כ הבלילה שוקעת במהלך האפיה כאשר בסוף האפיה היא תהיה בתחתית.

avatar
אילת (14:06 20.10.2017)

אפרת יקרה מאד
מאז שהכרנו את האתר שלך
כמעט כל המתכונים החדשים שלנו והעוגות- ממנו
טעים, פשוט, קל, קצר
ומעולה לאנשים כמונו שלא אוהבים להתבחבש יותר מידי
אבל, מה לעשות
אוהבים אוכל טעים
העוגה יצאה כמו שאומרים ‘אין דברים כאלה’
אבל באמת, אפשר לומר את זה כמעט על כל מתכון כאן
תודה רבה רבה
בשם כל המשפחה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:09 20.10.2017)

תודה רבה אילת יקרה! ❤
כיף גדול לשמוע.

avatar
מיכל (10:02 18.08.2017)

היי התחלתי לעשות את העוגה והקצפתי את הביצים והסוכר והם לא יצאו קצף הקצפתי בערך7 דקות ולא יצא כלום מה לעשות? אני לא יכולה לעשות חדש כי נגמר לי הביצים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:31 18.08.2017)

אין בעיה, תמשיכי את המתכון כרגיל.

avatar
אסתר (15:23 4.07.2017)

האם אפשר להקפיא? או עדיף לשמור במקרר שלושה ימים?
צריכה את זה לאירוע בחמישי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (06:49 6.07.2017)

היי אסתר,
אם את מכינה היום אז אפשר לשמור במקרר בקופסה אטומה/עטוף היטב.

avatar
דקלה (09:31 16.06.2017)

כמה זמן אמור להיות בתנור? תבנית חד פעמית 26×32

האם אפשר קמח תופח?
קצפת צמחית להוסיף 4 כפות מים קרים?
תודה רבה
מליון שאלות…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:26 16.06.2017)

אפשר לשים 2+1/4 כוסות קמח תופח. מומלץ להוסיף עוד כחצי כפית אבקת אפיה (במקום 3 כפות שטוחות).
אם את מקציפה 2 מיכלי קצפת שימי כרבע כוס מים קרים.
אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 25-30 דקות. יש לבדוק עם קיסם.

avatar
דקלה (08:14 16.06.2017)

בוקר טוב
איזה כיף לחפש מתכון לעוגת סברינה, לשמוח שיש אותו באתר שלך ולדפדף בתגובות ולגלות שענית על כל השאלות שלי..
בדרך להכין בתבנית 26
רק 2 שאלות קטנות ראיתי שענית שמישהי הרטיבה מדי את העוגה לכן יצאה לה ממש רטובה והתפוררה
כמה את ממליצה להרטיב את העוגה?
וכמה כפיות של תמצית רום להוסיף למים?
תודה רבה ושבת שלום

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:39 16.06.2017)

היי דקלה,
אני ממליצה לשים 2 כפות של סירופ בכל אזור בעוגה. יכול להיות שבסופו של דבר זה ייצא בסביבות חצי כוס סירופ על כל העוגה.
לגבי תמצית רום, אפשר להוסיף 2-4 טיפות לסירופ הסוכר, זה תלוי בטעם (מומלץ לטעום תוך כדי).
בהצלחה ושבת שלום 🙂

avatar
דקלה (08:47 16.06.2017)

תודה רבה על תשובתך המהירה…
שבת שלום

avatar
שירה כהן (16:09 15.06.2017)

סוףףףףףףףףףףףףףףף הדרך הכנתי אתמול לשבת אבל זה כבר ממש מתחסל כולם התלהבו….מוצלח!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:42 15.06.2017)

שמחה מאוד לשמוע!
תודה שירה

avatar
שרה (10:35 30.05.2017)

שלום, אפשר בבקשה לקבל מתכון ל24 יחידות כלומר כפול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:30 30.05.2017)

היי שרה,
יש להכפיל את כל הכמויות ב2.

avatar
אסתי (14:02 3.05.2017)

יצא פשוט מטריף

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:16 3.05.2017)

תודה אסתי, שמחה שאהבת 🙂

avatar
תמר שעבלי (16:25 24.04.2017)

וואו יצא מושלם וטעיםםםםם!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:50 24.04.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
רפי (20:05 2.03.2017)

כמה זמן אפייה בתבנית 26 עגולהאודה על תשובה מהירה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:55 2.03.2017)

אני מניחה שמשהו בסביבות 25-30 דקות.

avatar
ענת (09:03 14.02.2017)

היי אפרת, יצא פשוט מדהים. אושר ע”י חובב סברינות מושבע. היה חסר לו רום, אבל ראיתי שהמלצת להוסיף 2-3 טיפות לסירופ סוכר. על איזה רום כדאי ללכת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:23 14.02.2017)

היי ענת,
אם שמים תמצית אפיה רום (כמו תמצית וניל) יש להוסיף כמה טיפות לסירופ הסוכר. הכמות תלויה בחוזק התמצית ולכן מומלץ לטעום ולהוסיף לפי הטעם.
אם שמים רום שהוא משקה אלכוהולי אז אפשר לשים בסביבות 2 כפות. אגב מי שאוהב מאוד רום יכול לשלב ולשים גם משקה אלכוהולי וגם תמצית רום.
כל רום עשוי להתאים.
יום נפלא 🙂

avatar
ענת (13:46 19.02.2017)

תודה רבה רבה!

avatar
דנית (13:24 1.02.2017)

היי אתר ממש נפלא! האים אפשר להוסיף רום לסירופ סוכר? באיזה כמות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:42 1.02.2017)

היי דנית,
אם את אוהבת תוספי 2-3 טיפות, כדי שלא ישתלט על הטעם.

avatar
רחל (18:13 16.01.2017)

היי אפרת.
האם אפשר לדעתך לאפות את הסברינות להקפיא אותן ורק לאחר מספר ימים להפשיר להרטיב ולמרוח קצפת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:44 16.01.2017)

לדעתי כן.

avatar
עמית בן משה (13:36 30.12.2016)

היי,
עם מה אפשר להחליף את המיץ תפוזים?
יום טוב!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:03 30.12.2016)

היי עמית,
אפשר להכין לימונדה ולערבב 2 כפות מיץ לימון סחוט, למלא מים עד שליש כוס ולהמתיק בכפית גדושה סוכר.

avatar
אסתר זרובבל (12:15 27.12.2016)

יצא ממש טעים תודה רבה:-)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:20 27.12.2016)

תודה אסתר, שמחה שאהבת 🙂

avatar
דני (18:23 26.11.2016)

ערב טוב
אפילו שהמידות לא היו בדיוק יצא מעולה כרגיל
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:36 26.11.2016)

זה מה שחשוב 🙂
תודה דני

avatar
דני (12:59 25.11.2016)

היי
כמויות
60 גרם סוכר
60מ שמן
60מ תפוזים
90 גרם קמח
נכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:00 25.11.2016)

היי דני,
80 מ”ל מיץ תפוזים
105 גרם קמח
השאר נכון.

avatar
רויטל (10:25 18.11.2016)

היי אפשר להשתמש בקמח מלא במקום רגיל.?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:54 18.11.2016)

היי רויטל,
לדעתי עם קמח מלא זה ייצא דחוס מידי. אם יש לך קמח כוסמין מלא אז עדיף להשתמש בו או לפחות לערבב חצי כמות קמח מלא וחצי כמות קמח לבן.
קחי בחשבון שעם קמח לבן בלבד זה ייצא הרבה יותר מוצלח.

avatar
שירן (21:03 5.11.2016)

שבוע טוב,אפשר מתכון ל6 מאפינס והאם אני יכולה להשתמש במטרפה או שחיב להקציף ביצים וסוכר במיקסר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:59 5.11.2016)

היי שירן, שבוע טוב 🙂
כמות ל-6 מאפינס:
1 ביצה גדולה
3 כפות סוכר
4 כפות שמן
6 כפות מיץ תפוזים
חצי כוס קמח
שני שליש כפית אבקת אפיה
סירופ: שליש כוס מים + 3 כפות סוכר
קצפת: חצי מיכל שמנת מתוקה + כף וחצי אינסטנט פודינג וניל + 3 כפות חלב
עדיף להקציף במיקסר אם יש לך אפשרות.

avatar
שירן (19:26 6.11.2016)

והכמות הזו יכולה להתאים גם לתבנית אינגליש קייק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:54 6.11.2016)

לתבנית אינגליש קייק קצרה בגודל 10X23. אם מכינים באינגליש קייק חשוב להרטיב 2 כפות מהסירופ בכל חלק בעוגה ולא לשפוך את כל הסירופ.

avatar
נופר (12:56 24.10.2016)

עשיתי לפי הכמויות שרשמת לתבנית 26 והעוגה יצא דייסהההה בדקתי עם קיסם היה יבש ואז שהתקרר שמתי מי סוכר וקצפת ואחרי כמה זמן במקרר כל העוגה נהייתה דייסה מימית וזרקתי את הכל מה יכלה להיות הבעיה? ממש התבאסתי אני מאוהבת באתר הזה וכל מה שהכנתי יצא פצצה על הפעם הראשונה! זאת פעם ראשונה שאני מכינה משהו מהאתר ויוצא לי על הפנים :/

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:17 24.10.2016)

היי נופר,
אוי, אולי זה בגלל ששפכת את כל הסירופ על העוגה (כוס וחצי)? זאת כמות ממש גדולה. צריך לשים כ-2 כפות מהסירופ על כל אזור בעוגה.

avatar
סיגל (11:05 27.09.2016)

היי אפשר לקבל כמויות לעוגה בתבנית 26?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:33 27.09.2016)

היי סיגל,
כמויות לתבנית 26:
5 ביצים גדולות (או 6 ביצים קטנות)
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות קמח רגיל
3 כפיות שטוחות אבקת אפיה
סירופ לסברינה:
2/3 כוס מים + שליש כוס סוכר
קצפת:
2 מיכלי שמנת מתוקה/קצפת צמחית- 500 מ”ל
6 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב
שנה טובה 🙂

avatar
סיגל (08:41 16.10.2016)

היי
יש, לי ביצים גודל M כמה לשים?
לתבנית חדפ 26×32 אותן הכמויות?
תודה וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:52 16.10.2016)

היי סיגל,
שימי 6 ביצים.
לתבנית 32X26 אותן כמויות כמו של תבנית 26.
חג שמח 🙂

avatar
תהילה (13:17 19.10.2017)

כמה זמן צריך לאפות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:35 19.10.2017)

בתבנית גדולה יותר זמן האפיה עשוי להתארך ל 15-20 דקות.

avatar
הילה (16:59 23.09.2016)

יש אפשרות להכין את התערובת ולשמור במקרר ,נגיד ללילה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:17 23.09.2016)

היי הילה,
לא מומלץ מאחר וחומרי ההתפחה לא יעבוד כמו שצריך אחרי לילה.
שבת שלום 🙂

avatar
שני רפאל (13:47 23.09.2016)

הי, אני רוצה להכפיל או אפילו לשלש. להכפיל או לשלש את כל המצרכים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:20 23.09.2016)

היי שני,
עדיף להכפיל ב-2. אני חוששת ששילוש הכמות יפגע קצת במרקם של העוגות.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

avatar
שני (11:26 11.09.2016)

עשיתי בספונטניות לכבוד שבת וזה פשוט נחטף !!!
קיבלתי המון מחמאות, תודה רבה !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:36 11.09.2016)

שמחה לשמוע!
תודה שני ושבוע נפלא 🙂

avatar
הילה (15:41 8.09.2016)

שלום וברכה!
ממש תענוג לעיניים לראות מתכונים חדשים ומהממים!
מקציפים רק את הביצים והסוכר? אם כן על איזו דרגה? ובאיזה מיקסר ידני או נייח?
אפשר להשמש במיקסר ידני בשביל השמנת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:52 8.09.2016)

היי הילה,
מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר ידני על מהירות גבוהה. לאחר מכן כשמוסיפים את יתר החומרים אפשר להמשיך להקציף במיקסר על מהירות בינונית.
גם את הקצפת אפשר להכין במיקסר ידני ולהקציף במהירות הגבוהה ביותר.
בהצלחה 😉

avatar
שרית (11:49 8.09.2016)

יש גם עטרות נייר מאלומניום
זה אפשרי??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:49 8.09.2016)

כן, אפשר להשתמש בהן רק לא לשכוח לשמן לפני.

avatar
שרית (17:03 5.09.2016)

אין לי תבנית שקעים
אפשר נייר במקום? נייר של עוגיות
אני מתכוונת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:20 5.09.2016)

היי שרית,
את מתכוונת לעטרות נייר? אם כן, עדיף להשתמש בכאלה שהן מקרטון יחסית קשיח ויש לשמן אותן לפני.

avatar
דבורי (22:47 4.09.2016)

וואי, אפרת נשמה, אין עליך!!!!
להיכנס לאתר שלך ורק לגלוש בו כבר עושה מצב רוח, את יודעת……….בשיעורים……..(לא לספר למורות…..)
ואם את אומרת שהכל בראש, אז את לא מכירה ת’מורות שלי, יאללה, חבל סתם ללכלך.
אני כותבת לך את זה לא בקטע שכולם יראו, סתם שתדעי שהאתר שלך עושה טוב לאנשים ותמשיכי להביא דברים טובים כמוך כי מאז שהכרתי אותך, החיים שלי השתפרו!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:11 5.09.2016)

ואו איזה כיף להתחיל ככה את היום! תודה רבה יקירתי ושיהיה לך יום נפלא 🙂

avatar
דבי (15:11 2.09.2016)

הי אפרת!

אני מבינה שאפשר גם בלי הקצפת?

תשאר יחודיות של עוגת סברינה גם כך?

תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:37 2.09.2016)

היי דבי (איפה נעלמת? 🙂 )
אפשר גם בלי הקצפת.
שבת שלום!

avatar
דבי (21:58 4.09.2016)

צודקת. אני מאד עסוקה וטרודה. תודה על ההתענינות!

רציתי לדעת אם יש יחודיות בעוגה בלי קצף.

תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:09 4.09.2016)

מקווה שהכל בסדר.
העוגה היא כמו עוגה רגילה פשוט רטובה ועסיסית יותר בגלל שמרטיבים אותה עם סירופ הסוכר.

avatar
דבורי (21:27 1.09.2016)

אפשר פליז הסבר מה זה בעצם “עוגת סברינה”?
סוג של עוגת טורט פשוטה?
מה המרקם שלה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:31 1.09.2016)

היי דבורי,
זאת עוגה במרקם של עוגה רגילה פשוט היא רטובה ועסיסית בגלל סירופ הסוכר. בדר”כ נהוג לאכול אותה עם קצפת מעל.

avatar
דבורי (21:51 1.09.2016)

אני יכולה להוסיף סירופ סוכר לכל עוגת טורט, נגיד כושית?
זה יעשה אותה עסיסית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:03 1.09.2016)

בגדול כן 🙂 קחי בחשבון שזה גם ימתיק יותר את העוגה לכן אם את מתכוונת לעשות את זה אפשר להפחית את כמות הסוכר מהעוגה עצמה (להוריד בסביבות 1-2 כפות סוכר ממה שרשום במתכון).

avatar
דבורי (22:11 1.09.2016)

תודה.
לגבי המתיקות זה בסדר גמור, אצלי-כמה יותר מתוק יותר טוב!!!!
אולי תעלי כמה מתכונים לכבוד תחילת השנה?
כריכים מהירים?
אוכל נגד דיכאון?
סירופים שממריצים את פעילות המח?
או כל מיני שיעזרו לעבור ת’שנה בלות……..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:02 1.09.2016)

כבר?? רק התחלנו!
כמה מתוקים והכל עובר 😉
הכל בראש יקירתי. קטן עליך 🙂 מאחלת לך שנה מוצלחת, קלה ומלאת חוויות טובות!

avatar
רפי (20:41 1.09.2016)

כמה זמן אפייה בתבנית אינגליש קייק

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:29 1.09.2016)

היי רפי,
בתבנית אינגליש קייק זמן האפיה עשוי להתארך ל 25-30 דקות.

avatar
הדסה (12:02 1.09.2016)

כבר מהקריאה העוגה טעימה. אפשר להחליף את מיץ התפוזים במיץ תפוחים?
תודה

avatar
הדסה (10:54 1.09.2016)

עוד בשלב הקריאה עוגת הסברינה מעלה ריר בפה… אפשר מיץ תפוחים במקום מיץ תפוזים?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:01 1.09.2016)

היי הדסה,
אני חושבת שכן.
יום נפלא!

avatar
הדסה (12:04 1.09.2016)

תודה ומתנצלת על התגובה השניה כי לא ראיתי את התשובה.
סופש רגוע ומהנה

avatar
לידור (01:55 5.10.2020)

יש לי רכז למיץ תפוחים 100 אחוז טבעי, אפשר להשתמש בו? ואם כן כמה לשים?
וכמה זה משנה את הטעם בעוגה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:43 5.10.2020)

היי לידור,
במקום המיץ? פחות מומלץ. זה משנה את המרקם.

avatar
רפי (22:32 31.08.2016)

אפשרי לקבל מתכון לעוגת סברינה שלמה בתבנית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:01 31.08.2016)

היי רפי,
אתה יכול להכין את אותו מתכון בתבנית אינגליש קייק או להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית עגולה בקוטר 24 או מלבנית בגודל 22X31.

avatar
חיה (03:39 27.09.2017)

היי אפרת,

האם ניתן להחליף את הסוכר בממתיק מלאכותי ואם כן באיזה ממתיק רצוי ובאיזו כמות
בתודה מראש על תשובתך ועל האתר המעולה בכלל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:36 27.09.2017)

היי חיה,
בעוגה עצמה אני מניחה שאפשר להמיר את הסוכר באבקת “כמו סוכר” (של סוכרזית) ולשים אותה כמות שזה אומר שליש כוס אבל אני מתלבטת לגבי הסירופ כי מה שמסמיך אותו זה בעצם הבישול עם הסוכר.

לקריאת כל התגובות