זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי / פרווה
רכיבים
מתכון לתינוקות מגיל 6 חודשים
1 שקית כרובית קפואה
2 ביצים
4 כפות קמח
4-5 כפות פרמזן (לא חובה)
1 כפית מלח
פירורי לחם
אופן ההכנה
– מבשלים במים רותחים במשך כמה דקות את הכרובית הקפואה עד שמתרככת מאוד.
– מסננים, מעבירים לקערה ומועכים את הכרובית בעזרת מועך פירה.
– מוסיפים את הביצים, הקמח, הפרמזן והמלח ומערבבים היטב.
– מעבירים לתבנית שטוחה למשך כשעה ומכניסים למקפיא עד שיתמצק היטב.
– לאחר כשעה מוציאים מהמקפיא, יוצרים בעזרת הידיים כדורים ומשטחים מעט.
– טובלים בפירורי הלחם ומסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
– מרססים את הכדורים בשמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-35 דקות עד להזהבה.
המתכון באדיבות אופיר בורגר | תזונאית קלינית B.Sc, MAN | תזונת תינוקות וילדים.
תודה על המתכונים
לכמה זמן הנגיסי כרובית נשמרים בקירור?
2-3 ימיים במקרר.
אם יש כרובית טרייה מה תיהיה הכמות?
כ-600 גרם