שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

מצרכים:

500 גרם שווארמה הודו נקבה חתוכה לרצועות קטנות ודקות

2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות

שן שום כתושה

תיבול: כפית כמון, חצי כפית כורכום, מלח (מתחילים מכפית שטוחה), פלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

מטגנים את הבצל במחבת עם שמן עד שהבצל מעט מזהיב.

מוסיפים את השווארמה, השום ואת התבלינים ומערבבים במשך כ- 5 דקות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
צ’יפס בתנור
מתכון לאטריות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מיואש (19:31 20.04.2021)

בטח כל מה שאת מכינה יוצא לך יפה וטעים יש לך עצה בשביל העם הפשוט…

מתכונים ב-10 דקות (20:02 20.04.2021)

היי,
כדאי שתכתוב מה בדיוק הבעיה כך שאוכל לנסות לעזור😊

שלום (10:33 6.01.2021)

אפשר להכין שווארמה בפחות מצרכים.
פשוט חזה עוף עם תבלין שווארמה ושמן להשרות לפחות חצי שעה, לאפות 10 דקות להפוך ולאפות עוד 10 דקות, לחתוך לחתיכות קטנות ובתאבון

מתכונים ב-10 דקות (11:06 6.01.2021)

תודה שלום 🙂
יום נפלא

מרים (15:23 30.12.2020)

הי..
אני מכינה תמיד שווארמה וזה לוקח המון זמן טיגון.. אולי שעה.. ואצלך עכשיו אני רואה 5 דקות.. מה ההבדל? יש כמה סוגים? יש לי חבילה קפואה וכתוב על זה רק שווארמה,בלי הודו נקבה..

מתכונים ב-10 דקות (16:14 30.12.2020)

היי מרים,
טיגון חתיכות שווארמה לא אמורות לקחת שעה טיגון כי הן מתייבשות מהר.. כך שזה מאוד מוזר
תחכי אולי להפשרה של השווארמה ושיפשיר תוכלי לטגן למשך 5 דק’

חיה (23:49 26.11.2020)

הי אפרת, הוארמה יצאה לי קצת גומי, לא רך מספיק. מה הסיבה?
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:03 27.11.2020)

היי חיה,
מה זמן בישלת?

חיה (20:48 28.11.2020)

חמש דקות כמו במתכון. יכול להיות שזה קרב בגלל שעשיתי בסיר ולא במחבת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:11 29.11.2020)

יכול להיות שזה בגלל שבישלת אותו בסיר ולא טיגנת במחבת, במיוחד אם הופשרו ממנו נוזלים.
בכל אופן, המרקם של סוג הבשר הזה (הודו נקבה) אמור לצאת שונה מהמרקם של חזה עוף רגיל.

חיה (12:28 29.11.2020)

אוקי, תודה על המענה. אני אנסה בפעם הבאה במחבת.
שבוע טוב

מתכונים ב-10 דקות (12:33 29.11.2020)

שבוע נפלא חיה ♥

מירב (09:20 22.11.2020)

אם אני מכינה עם חזה עוף, כמה יחידות של חזה עוף יתאימו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:51 22.11.2020)

500 גרם חזה עוף.
לגבי הכמות, זה משתנה ותלוי בעובי החתיכה.

דודי (10:58 22.10.2020)

למי שאין כח לצפות בוידאו ארוך, הנה המתכון לשאורמה ביתית מבשר שאורמה מהקצבייה בגרסא משופרת שלי:

מצרכים חובה:

1 ק”ג בשר שאורמה (או אם אין אז בשר פרגית ו-50 גרם שומן כבש).
מלח לפי הטעם (בערך כפית).
שמן קנולה בכמות שתמרח על כל הבשר (בערך שליש כוס).
כמון (כפית).

תבלין לשאורמה (אם אין אז תבלין לקציצות עובד גם מעולה!, כפית וחצי)
כורכום (כפית).
פלפל שחור (לפי טעם, בערך חצי כפית).
פפריקה מתוקה (כפית).

מצרכים לא חובה:

אבקת קארי (לא חובה, כפית).
פטרוזיליה (מעט, כארבעה ענפים).
פטריות (מעט, חצי קופסא).
שום כתוש (ממש לא חובה, רק אם אוהבים, 2-3 שיניים).

הוראות:

לעסות היטב את כל נתח הבשר כגוש אחד בשמן מכל צדדיו.
להכניס לקערה את כל התבלינים ולערבב. לאחר מכן לפזר על גוש הבשר.
להכניס את נתח הבשר המתובל לתנור שחומם מראש על 180 מעולות למשך עשרים דקות.
לחתוך בצלים לרבעים ואז לרצועות בגודל בינוני (או לחתוך קצוץ דק אם אוהבים קצוץ).
להוציא הבשר מהתנור ולתת לו להתקרר בחוץ.
לטגן הבצל בשמן על מחבת עד שהוא מזהיב.
את גוש הבשר נחתוך כמה שיותר קצוץ ודק.
נוסיף את הבשר למחבת עם הבצל.
אם רוצים אפשר להוסיף לבישול עוד תבלינים בדיוק באותה יחס כפי שהכנסנו מקודם לתנור אך בכמות קטנה יותר.
לבשל עד אשר השאוורמה מוכנה (בערך 20 דקות).
אפשר לפזר פטרוזיליה מעל ולהגיש. בתאבון.

אורנה (19:23 15.09.2020)

רק 5 דקות בישול מספיק?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:53 15.09.2020)

כן.

ענתי (12:49 24.08.2020)

היי אפרת היקרה.רוצה להבין בבקשה –
אם אני שמה כפית מלאה תבלין שווארמה -להוסיף רק מלח? או גם פלפלשחור?
והאם 5 דקות מספיק שהשווארמה תהיה מוכנה? אם רוצים לזרז בישול יש לכסות לכל אורך ה 5 דקות את המכסה ובאיזו להבה?תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:05 24.08.2020)

לא חובה אבל אפשר להוסיף גם רבע כפית כורכום, רבע כפית כמון וקמצוץ פלפל שחור.
תתחילי מחצי כפית שטוחה מלח כי לפעמים יש בתבלין שווארמה גם מלח.
5 דקות בדר”כ מספיק על אש בינונית-גבוהה (יש לערבב תוך כדי). אין צורך לכסות, זה גורם ליצירת נוזלים.

ענתי (12:57 27.08.2020)

יצא פשוט מושלםםםם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:15 27.08.2020)

שמחה לשמוע 🙂

אביתר מדמון (11:55 19.08.2020)

האם אני יכול לעשות את זה על פלנצ’ה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:06 19.08.2020)

כן.

אני (11:26 5.06.2020)

מדהיםם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:03 5.06.2020)

שמחה שאהבת 🙂

גלוריה (23:48 18.04.2020)

היי,
האם ניתן לאפות (לאחר שימון הנתחים) במקום לטגן?
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:19 19.04.2020)

אפשר אבל זה ייצא קצת יבש.
מומלץ יותר לטגן במקרה הזה.

ענתי (11:05 14.07.2019)

מושלם . יתאים גם לקוביות שווארמה? והאם ניתן להוסיף תיבול שווארמה?תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:33 14.07.2019)

כן. אפשר לשים לשים כפית תבלין שווארמה וחצי כפית כמון.

ליאור (11:19 22.05.2019)

היי,
האם נדרש תבלין לשווארמה או שמספיק כמון וכורכום ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:58 22.05.2019)

לא חייב תבלין. מספיק כמון וכורכום.

Sara (12:48 12.04.2019)

באיזה גודל לחתוך את הבשר שייצא רך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:41 12.04.2019)

רצועות קטנות של 1X2.5 ס”מ

אדוה (17:56 12.10.2018)

ערב טוב
ראשית תודה על המתכונים הקלים והטעימים
האם ניתן להשתמש בשוק הודו מפורק?
במידה וכן – האם נדרש זמן בישול ארוך יותר?
בתודה מראש
אדוה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:11 13.10.2018)

כן אפשר. אם את חותכת לרצועות דקות זמן הבישול אינו אמור להשתנות.

ישראל (19:47 5.10.2018)

אני חדש פה אבל הלכתי בדיוק לפי המתכון ויצא חבל על הזמן תודה רבה לך על המתכון החזק הזה באמת זריז וטעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:54 6.10.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

סיגי (15:00 25.09.2018)

מעולה מעולה מעולה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:12 25.09.2018)

תודה סיגי, שמחה שאהבת 🙂

יעקב (15:43 17.09.2018)

שלום
יש לי תבלין לשווארמה.
האם אפשר להשתמש במקום הכמון והכורכום ? וכמה ?
תודה רבה על הכל 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:08 17.09.2018)

כן. תתחיל מכפית מלאה. את המלח תוסיף בהדרגה ולפי הטעם כי אני לא יודעת כמה מלח יש בתבלין.

ציבי (13:31 21.08.2018)

יצא מושלם! תודה רבה לך אפרת!

ריקי נריה (18:12 13.08.2018)

היי , קראתי שלא טוב לשטוף את פרוסות חזה העוף או שאוורמה נקבה לפני הבישול. לא יכולה להעלות בדעתי לא לשטוף.
האם את שוטפת ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:47 13.08.2018)

גם אני הייתי נוהגת לשטוף אבל מאז קראתי שבשטיפה כל החיידקים מתפזרים לכל עבר, הפסקתי לשטוף. הבנתי שאין עם זה שום בעיה מאחר וכל החיידקים שבבשר עצמו נכחדים בבישול או באפיה.

עילאי (15:23 23.01.2018)

שלום רציתי לדעת לכמה מנות זה מספיק תודה רב על האתר הנפלא

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:47 23.01.2018)

3-4 מנות.

אוהד (23:41 22.01.2018)

היי אין על האתר שלכם כל מתכון יותר טוב מהשני רציתי לדעת באיזה עוד בשרים אפשר להכין את זה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:31 23.01.2018)

היי אוהד,
עם פרגיות זה יעבוד מצוין.
אפשר גם להכין עם חזה עוף אבל צריך לקחת בחשבון שזה חלק יותר יבש.
יום מעולה 🙂

אלכס (19:11 1.12.2017)

מתכון מעולה!
קל וטעים מאוד.
מי שרצה, כמוני, לאפה אז יכול להשתמש בטורטייה.
נותן את אותו הדבר אבל פחות מפוצץ את הבטן אז אפשר לאכול יותר בשר….

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:04 2.12.2017)

תודה אלכס 🙂

מונא (20:31 2.11.2017)

האתר שלך מדהים, השתמשתי במתכונים שלך ויצא מוצלח וטעים , שאלה קניתי חזה עוף טרי וחתוך כשוורמה האם צריך לשים לימון ולשטוף במים או פשוט לדלג וישר למחבת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:28 2.11.2017)

תודה, כיף לשמוע 🙂
אפשר ישר לשים במחבת.

שירית (12:12 26.10.2017)

הי תודה על המתכון. שאלתי, אני מעטניינת לצלות את הנתחים גדולים ולאחר מכן לחתוך דק. כמה זמן לוקח לשאוורמה לההתבשל כך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:01 26.10.2017)

היי שירית,
יש מתכון דומה למה שאת רוצה להכין – מתכון לחזה הודו.

עמית (10:52 20.10.2017)

תודה על אתר נהדר, ברור, פשוט, מזמין…. פשוט כייף
ושאלה…האם אפשר להחליף את ההודו נקבה בחזה הודו?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:06 20.10.2017)

כן אפשר.

אילנית (21:40 1.10.2017)

אשמח לדעת איזה תוספת הכי מתאימה לשווארמה?
תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:13 1.10.2017)

אורז לבן או פירה.

אלכס (13:31 26.07.2017)

הי, באיזה עובי לחתוך את הבשר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:25 26.07.2017)

בעובי של כ 1 ס”מ.

אלכס (19:36 26.07.2017)

תודה! יצא מעולה !!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:59 26.07.2017)

איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂

קוקילי (11:41 25.07.2017)

שלום אפרת
איזה יופי שיש לך את המתכון. אני מחפשת לעשות שווארמה. סליחה על השאלות אבל ממש אין לי נסיון בזה:
לכסות את המחבת?
זה משנה אם קונים שווארמה קפואה או טריה? האם הטיפול בשניהם הוא באותה דרך?
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:28 25.07.2017)

היי,
כן, אפשר לכסות את המחבת, זה יכול לזרז את משך הבישול.
בחירת שווארמה קפואה או טריה משפיעה על הטעם. אין ספק ששווארמה טריה טעימה יותר. בכל מקרה, אופן ההכנה אינו משתנה אם זה קפוא או טרי.
בהצלחה ויום מקסים 🙂

רוית (20:10 14.07.2017)

היי אין לי תבלין שווארמה. תבלין גריל עוף הולך? אפשר במחבת פסים? ווק?

מתכונים ב-10 דקות (00:45 15.07.2017)

כן, אפשר לתבל בגריל עוף. עדיף להשתמש במחבת רגילה במקרה הזה אבל אם אין אז אפשר להשתמש במחבת פסים או ווק.

ליאת (11:17 12.07.2017)

היי נראה מעולה.. אשמח לדעת כמה מלח לשים על החצי קילו ?

מתכונים ב-10 דקות (12:26 12.07.2017)

היי ליאת,
בדר”כ זה כפית אבל תתחילי בכפית שטוחה מלח ותוסיפי יותר לפי הטעם.

קריסטינה (17:55 28.06.2017)

היי יקירתי.
יש לי תבלין שווארמה מהארץ, אבל אצלנו לא אוהבים כמון (וזה עוד בלשון המעטה),מוותרת על כמון, מה במקום? וכלמה מהתבלין. יש לי בסביבות 750 גר הודו
תודה

מתכונים ב-10 דקות (18:52 28.06.2017)

היי קריסטינה,
דווקא הכמון נותן את כל הטעם בשווארמה 🙂
בכל מקרה אם אתם לא אוהבים אפשר לשים כפית אבקת מרק במקום.

קריסטינה (19:40 28.06.2017)

תודה על התגובה המהירה !
יצא טעים מאוד!
אכלנו בטורטיה , עם טחינה, פטרוזיליה קצוצה, בצל טרי ורצועוצ עגבניות טריות…. יאמי !

מתכונים ב-10 דקות (20:02 28.06.2017)

מעולה 🙂

נאוה (00:42 11.06.2018)

יאמממ עשית לי חשק קריסטינה! ככה בדיוק אני אכין השבוע 🙂

מעיין (15:40 7.06.2017)

מתכון פשוט ומושלם, כולם אהבו! אין צורך בשומן כבש. טעים בפיתה. תודה

מתכונים ב-10 דקות (21:47 7.06.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

תחיה (20:48 20.03.2017)

היי,
יש לי נתח שקוראים לו שווארמה פטם.
האם מתאים כאן?

תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (23:23 20.03.2017)

כן, מתאים.

ענתי (10:53 9.03.2017)

נראה מעולה. אפשרי להכין בבוקר שישי לנכדיי ורק חימום בתנור חום שבת לארוחת ליל השישי?תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:06 9.03.2017)

כן ענתי, אפשר. אם במקרה התבשיל יוצא קצת יבש תוסיפי מעט מים לפני החימום בתנור.

סיגל (07:30 22.02.2017)

היי יש לי רק חזה עוף בבית. זה מתאים? תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:07 22.02.2017)

כן, זה יכול ללכת גם עם חזה עוף.

יצחק (21:27 19.01.2017)

היי,
יש לי בשר אדום הודו חתוך לחתיכות קטנות, זה בסדר?
האם אפשר להוסיף פטריות משימורים? א”כ מה הכמות,מתי להוסיף, ומה התיבול המשתנה?
ושאלה אחרונה- אם אני מכין פירה כתוספת- זה הולך?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (08:16 20.01.2017)

היי יצחק,
זה בסדר גמור. אפשר להוסיף קופסת שימורים אחת של פטריות ולטגן אחרי הבצל. התיבול לא משתנה.
אגב יש מתכון לשווארמה עם פרגית ופטריות. אפשר להכין לפי המתכון רק במקום פרגית לשים הודו.
עם פירה זה הולך מצוין.
שבת שלום 🙂

אושרת (20:59 11.12.2016)

היי, את השווארמה רצועות קונים ככה מוכן? כאילו מבקשים מהקצר שיעשה את זה? או שחותכים?

מתכונים ב-10 דקות (21:22 11.12.2016)

היי אושרת,
אפשר לקנות נתח אחד ולחתוך לבד בבית או לבקש מהקצב שיחתוך לרצועות.

אורנה (06:23 17.11.2016)

האם המתכון ילך טוב אם אקח בצק פריך מלוח(מעדנות)במגש עגול.אאפה…ואז להוסיף את השווארמה ? והאם אוכל להוסיף טחול עוף על זה?

מתכונים ב-10 דקות (08:12 17.11.2016)

היי אורנה,
אני חושבת שכן.
בהצלחה ויום מקסים 🙂

לאה (12:43 12.11.2016)

שלום ותודה על המתכון..
האם יצא טוב יותר אם אטגן את הבשר בשמן עם תבלינים, אוציא, אכניס הבצל ואחכ שוב הבשר?
תודה
לאה

מתכונים ב-10 דקות (14:09 12.11.2016)

היי לאה,
לא נראה לי שזה כל כך משנה במקרה הזה. זה יוצא טעים גם ככה 🙂

דני (13:52 9.11.2016)

היי
לא אמורים להוסיף שומן טלה?ואם כן אז איך ומתי לשים

מתכונים ב-10 דקות (14:16 9.11.2016)

היי דני,
אפשר להוסיף בסביבות 25-30 גרם שומן טלה קצוץ. יש לחמם מחבת עם כ-2 כפות שמן ולטגן את שומן הטלה עד שהוא נמס. לאחר מכן להוסיף את הבצל ולהמשיך כרגיל.

טל (21:02 11.09.2016)

היי

נראה לך שכדי להשרות את השווארמה עם התבלינים לפני?

מתכונים ב-10 דקות (21:29 11.09.2016)

היי טל,
אם יש לך זמן אז אפשר אבל בגדול לא חובה. זה יוצא טעים בכל מקרה 🙂

בר (12:56 9.09.2016)

יבורך מי שהמציא את האתר הזה כל הכבוד ממתי שגיליתי את האתר מחכה כל פעם לבשל ממנו

גלי (17:32 10.06.2016)

עשיתי כמה פעמים את המתכון אבל השוארמה יוצא עם מים נראה לי בגלל הבצל לא כדאי לחכות שהמים יתאדו לעוד זמן מה עד שיתאדה

מתכונים ב-10 דקות (17:41 10.06.2016)

היי גלי,
אם השווארמה מפרישה נוזלים אפשר להגביר את האש ולערבב עד שהנוזלים מתאדים מעט.
שבת שלום וחג שמח 🙂

נטליה (10:30 4.11.2016)

את קונה שווארמה קפואה? תקני טריה ולא יהיה עודף נוזלים

מלי (14:23 4.04.2016)

היי תודה על המתכון! רק לא הבנתי כמה זמן לבשל את השווארמה? רשמת 5דק?!

מתכונים ב-10 דקות (15:50 4.04.2016)

כן מלי, לאחר שמוסיפים את השווארמה זה בסביבות 5 דקות בישול.

Georgette Shtern (13:06 17.11.2015)

הכנתי ויצא מעולה תודה על המתכון

מתכונים ב-10 דקות (13:16 17.11.2015)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא!

שרון (21:04 7.07.2016)

ערב טוב אם אין לי תבלין שווארמה מה אפשר במקום? תודה

מתכונים ב-10 דקות (21:23 7.07.2016)

היי שרון,
אפשר להכין בלי התבלין או לשים כפית שטוחה אבקת מרק.

בר (12:55 9.09.2016)

אכן מתכונים מעולים כיף לבשל את המתכונים באתר זה

דור (02:24 23.08.2015)

סורי על החפירה, כמה מלח פלפל?

מתכונים ב-10 דקות (08:44 23.08.2015)

תתחיל בשליש כפית מלח (כי לפעמים הבשר עצמו כבר מלוח) וקמצוץ פלפל שחור (אם חריפות קלה לא מפריעה לך שים אפילו רבע כפית פלפל שחור). תטעם ותוסיף עוד מלח בהתאם לצורך.
יום נפלא 🙂

דור (11:44 23.08.2015)

אין בעיה להשתמש באותו מתכון גם לפרגיות נכון?

מתכונים ב-10 דקות (14:01 23.08.2015)

נכון 🙂

דור (21:01 22.08.2015)

שבוע טוב..כמה לשים תבלין שווארמה? כפית? ומה יותר מומלץ שווארמה זו או הפרגיות?

מתכונים ב-10 דקות (21:44 22.08.2015)

היי דור,
כן, שים כפית מהתבלין.
שני המתכונים טעימים, השאלה אם בא לך לשלב את זה עם פטריות או לא.
שבוע טוב 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.