זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
מצרכים:
500 גרם שווארמה הודו נקבה חתוכה לרצועות קטנות ודקות
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
שן שום כתושה
תיבול: כפית כמון, חצי כפית כורכום, מלח (מתחילים מכפית שטוחה), פלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
מטגנים את הבצל במחבת עם שמן עד שהבצל מעט מזהיב.
מוסיפים את השווארמה, השום ואת התבלינים ומערבבים במשך כ- 5 דקות.
היה טעים מאד, כולם נהנו!😋
תודה רבה!!!!
שמחה שנהניתם❤️
הי!
מתי כדאי לחתוך את הבשר?
צריך לשים את הבשר בתנור לפני או משו? או ישר שסימתי לחתוך והבצל מוזהב לטגן 5דקות?
תודה על המתכונים😋
היי
יש להפשיר את ההודו ואז לחתוך. לאחר מכן להתחיל בהכנה כפי שכתוב במתכון. אין צורך לאפות לפני כן.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים🥰
תודה רבה!❤️
בטח כל מה שאת מכינה יוצא לך יפה וטעים יש לך עצה בשביל העם הפשוט…
היי,
כדאי שתכתוב מה בדיוק הבעיה כך שאוכל לנסות לעזור😊
אפשר להכין שווארמה בפחות מצרכים.
פשוט חזה עוף עם תבלין שווארמה ושמן להשרות לפחות חצי שעה, לאפות 10 דקות להפוך ולאפות עוד 10 דקות, לחתוך לחתיכות קטנות ובתאבון
תודה שלום 🙂
יום נפלא
הי..
אני מכינה תמיד שווארמה וזה לוקח המון זמן טיגון.. אולי שעה.. ואצלך עכשיו אני רואה 5 דקות.. מה ההבדל? יש כמה סוגים? יש לי חבילה קפואה וכתוב על זה רק שווארמה,בלי הודו נקבה..
היי מרים,
טיגון חתיכות שווארמה לא אמורות לקחת שעה טיגון כי הן מתייבשות מהר.. כך שזה מאוד מוזר
תחכי אולי להפשרה של השווארמה ושיפשיר תוכלי לטגן למשך 5 דק’
הי אפרת, הוארמה יצאה לי קצת גומי, לא רך מספיק. מה הסיבה?
תודה!
היי חיה,
מה זמן בישלת?
חמש דקות כמו במתכון. יכול להיות שזה קרב בגלל שעשיתי בסיר ולא במחבת?
יכול להיות שזה בגלל שבישלת אותו בסיר ולא טיגנת במחבת, במיוחד אם הופשרו ממנו נוזלים.
בכל אופן, המרקם של סוג הבשר הזה (הודו נקבה) אמור לצאת שונה מהמרקם של חזה עוף רגיל.
אוקי, תודה על המענה. אני אנסה בפעם הבאה במחבת.
שבוע טוב
שבוע נפלא חיה ♥
אם אני מכינה עם חזה עוף, כמה יחידות של חזה עוף יתאימו?
500 גרם חזה עוף.
לגבי הכמות, זה משתנה ותלוי בעובי החתיכה.
למי שאין כח לצפות בוידאו ארוך, הנה המתכון לשאורמה ביתית מבשר שאורמה מהקצבייה בגרסא משופרת שלי:
מצרכים חובה:
1 ק”ג בשר שאורמה (או אם אין אז בשר פרגית ו-50 גרם שומן כבש).
מלח לפי הטעם (בערך כפית).
שמן קנולה בכמות שתמרח על כל הבשר (בערך שליש כוס).
כמון (כפית).
תבלין לשאורמה (אם אין אז תבלין לקציצות עובד גם מעולה!, כפית וחצי)
כורכום (כפית).
פלפל שחור (לפי טעם, בערך חצי כפית).
פפריקה מתוקה (כפית).
מצרכים לא חובה:
אבקת קארי (לא חובה, כפית).
פטרוזיליה (מעט, כארבעה ענפים).
פטריות (מעט, חצי קופסא).
שום כתוש (ממש לא חובה, רק אם אוהבים, 2-3 שיניים).
הוראות:
לעסות היטב את כל נתח הבשר כגוש אחד בשמן מכל צדדיו.
להכניס לקערה את כל התבלינים ולערבב. לאחר מכן לפזר על גוש הבשר.
להכניס את נתח הבשר המתובל לתנור שחומם מראש על 180 מעולות למשך עשרים דקות.
לחתוך בצלים לרבעים ואז לרצועות בגודל בינוני (או לחתוך קצוץ דק אם אוהבים קצוץ).
להוציא הבשר מהתנור ולתת לו להתקרר בחוץ.
לטגן הבצל בשמן על מחבת עד שהוא מזהיב.
את גוש הבשר נחתוך כמה שיותר קצוץ ודק.
נוסיף את הבשר למחבת עם הבצל.
אם רוצים אפשר להוסיף לבישול עוד תבלינים בדיוק באותה יחס כפי שהכנסנו מקודם לתנור אך בכמות קטנה יותר.
לבשל עד אשר השאוורמה מוכנה (בערך 20 דקות).
אפשר לפזר פטרוזיליה מעל ולהגיש. בתאבון.
רק 5 דקות בישול מספיק?
כן.
היי אפרת היקרה.רוצה להבין בבקשה –
אם אני שמה כפית מלאה תבלין שווארמה -להוסיף רק מלח? או גם פלפלשחור?
והאם 5 דקות מספיק שהשווארמה תהיה מוכנה? אם רוצים לזרז בישול יש לכסות לכל אורך ה 5 דקות את המכסה ובאיזו להבה?תודה רבה
לא חובה אבל אפשר להוסיף גם רבע כפית כורכום, רבע כפית כמון וקמצוץ פלפל שחור.
תתחילי מחצי כפית שטוחה מלח כי לפעמים יש בתבלין שווארמה גם מלח.
5 דקות בדר”כ מספיק על אש בינונית-גבוהה (יש לערבב תוך כדי). אין צורך לכסות, זה גורם ליצירת נוזלים.
יצא פשוט מושלםםםם
שמחה לשמוע 🙂
האם אני יכול לעשות את זה על פלנצ’ה?
כן.
מדהיםם
שמחה שאהבת 🙂
היי,
האם ניתן לאפות (לאחר שימון הנתחים) במקום לטגן?
תודה!
אפשר אבל זה ייצא קצת יבש.
מומלץ יותר לטגן במקרה הזה.
מושלם . יתאים גם לקוביות שווארמה? והאם ניתן להוסיף תיבול שווארמה?תודה
כן. אפשר לשים לשים כפית תבלין שווארמה וחצי כפית כמון.
היי,
האם נדרש תבלין לשווארמה או שמספיק כמון וכורכום ?
לא חייב תבלין. מספיק כמון וכורכום.
באיזה גודל לחתוך את הבשר שייצא רך?
רצועות קטנות של 1X2.5 ס”מ
ערב טוב
ראשית תודה על המתכונים הקלים והטעימים
האם ניתן להשתמש בשוק הודו מפורק?
במידה וכן – האם נדרש זמן בישול ארוך יותר?
בתודה מראש
אדוה
כן אפשר. אם את חותכת לרצועות דקות זמן הבישול אינו אמור להשתנות.
אני חדש פה אבל הלכתי בדיוק לפי המתכון ויצא חבל על הזמן תודה רבה לך על המתכון החזק הזה באמת זריז וטעים
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
מעולה מעולה מעולה!!!
תודה סיגי, שמחה שאהבת 🙂
שלום
יש לי תבלין לשווארמה.
האם אפשר להשתמש במקום הכמון והכורכום ? וכמה ?
תודה רבה על הכל 🙂
כן. תתחיל מכפית מלאה. את המלח תוסיף בהדרגה ולפי הטעם כי אני לא יודעת כמה מלח יש בתבלין.
יצא מושלם! תודה רבה לך אפרת!
היי , קראתי שלא טוב לשטוף את פרוסות חזה העוף או שאוורמה נקבה לפני הבישול. לא יכולה להעלות בדעתי לא לשטוף.
האם את שוטפת ?
גם אני הייתי נוהגת לשטוף אבל מאז קראתי שבשטיפה כל החיידקים מתפזרים לכל עבר, הפסקתי לשטוף. הבנתי שאין עם זה שום בעיה מאחר וכל החיידקים שבבשר עצמו נכחדים בבישול או באפיה.
שלום רציתי לדעת לכמה מנות זה מספיק תודה רב על האתר הנפלא
3-4 מנות.
היי אין על האתר שלכם כל מתכון יותר טוב מהשני רציתי לדעת באיזה עוד בשרים אפשר להכין את זה
היי אוהד,
עם פרגיות זה יעבוד מצוין.
אפשר גם להכין עם חזה עוף אבל צריך לקחת בחשבון שזה חלק יותר יבש.
יום מעולה 🙂
מתכון מעולה!
קל וטעים מאוד.
מי שרצה, כמוני, לאפה אז יכול להשתמש בטורטייה.
נותן את אותו הדבר אבל פחות מפוצץ את הבטן אז אפשר לאכול יותר בשר….
תודה אלכס 🙂
האתר שלך מדהים, השתמשתי במתכונים שלך ויצא מוצלח וטעים , שאלה קניתי חזה עוף טרי וחתוך כשוורמה האם צריך לשים לימון ולשטוף במים או פשוט לדלג וישר למחבת?
תודה, כיף לשמוע 🙂
אפשר ישר לשים במחבת.
הי תודה על המתכון. שאלתי, אני מעטניינת לצלות את הנתחים גדולים ולאחר מכן לחתוך דק. כמה זמן לוקח לשאוורמה לההתבשל כך?
היי שירית,
יש מתכון דומה למה שאת רוצה להכין – מתכון לחזה הודו.
תודה על אתר נהדר, ברור, פשוט, מזמין…. פשוט כייף
ושאלה…האם אפשר להחליף את ההודו נקבה בחזה הודו?
תודה
כן אפשר.
אשמח לדעת איזה תוספת הכי מתאימה לשווארמה?
תודה!!
אורז לבן או פירה.
הי, באיזה עובי לחתוך את הבשר?
בעובי של כ 1 ס”מ.
תודה! יצא מעולה !!
איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
שלום אפרת
איזה יופי שיש לך את המתכון. אני מחפשת לעשות שווארמה. סליחה על השאלות אבל ממש אין לי נסיון בזה:
לכסות את המחבת?
זה משנה אם קונים שווארמה קפואה או טריה? האם הטיפול בשניהם הוא באותה דרך?
תודה מראש
היי,
כן, אפשר לכסות את המחבת, זה יכול לזרז את משך הבישול.
בחירת שווארמה קפואה או טריה משפיעה על הטעם. אין ספק ששווארמה טריה טעימה יותר. בכל מקרה, אופן ההכנה אינו משתנה אם זה קפוא או טרי.
בהצלחה ויום מקסים 🙂
היי אין לי תבלין שווארמה. תבלין גריל עוף הולך? אפשר במחבת פסים? ווק?
כן, אפשר לתבל בגריל עוף. עדיף להשתמש במחבת רגילה במקרה הזה אבל אם אין אז אפשר להשתמש במחבת פסים או ווק.
היי נראה מעולה.. אשמח לדעת כמה מלח לשים על החצי קילו ?
היי ליאת,
בדר”כ זה כפית אבל תתחילי בכפית שטוחה מלח ותוסיפי יותר לפי הטעם.
היי יקירתי.
יש לי תבלין שווארמה מהארץ, אבל אצלנו לא אוהבים כמון (וזה עוד בלשון המעטה),מוותרת על כמון, מה במקום? וכלמה מהתבלין. יש לי בסביבות 750 גר הודו
תודה
היי קריסטינה,
דווקא הכמון נותן את כל הטעם בשווארמה 🙂
בכל מקרה אם אתם לא אוהבים אפשר לשים כפית אבקת מרק במקום.
תודה על התגובה המהירה !
יצא טעים מאוד!
אכלנו בטורטיה , עם טחינה, פטרוזיליה קצוצה, בצל טרי ורצועוצ עגבניות טריות…. יאמי !
מעולה 🙂
יאמממ עשית לי חשק קריסטינה! ככה בדיוק אני אכין השבוע 🙂
מתכון פשוט ומושלם, כולם אהבו! אין צורך בשומן כבש. טעים בפיתה. תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי,
יש לי נתח שקוראים לו שווארמה פטם.
האם מתאים כאן?
תודה רבה!
כן, מתאים.
נראה מעולה. אפשרי להכין בבוקר שישי לנכדיי ורק חימום בתנור חום שבת לארוחת ליל השישי?תודה
כן ענתי, אפשר. אם במקרה התבשיל יוצא קצת יבש תוסיפי מעט מים לפני החימום בתנור.
היי יש לי רק חזה עוף בבית. זה מתאים? תודה
כן, זה יכול ללכת גם עם חזה עוף.
היי,
יש לי בשר אדום הודו חתוך לחתיכות קטנות, זה בסדר?
האם אפשר להוסיף פטריות משימורים? א”כ מה הכמות,מתי להוסיף, ומה התיבול המשתנה?
ושאלה אחרונה- אם אני מכין פירה כתוספת- זה הולך?
תודה!
היי יצחק,
זה בסדר גמור. אפשר להוסיף קופסת שימורים אחת של פטריות ולטגן אחרי הבצל. התיבול לא משתנה.
אגב יש מתכון לשווארמה עם פרגית ופטריות. אפשר להכין לפי המתכון רק במקום פרגית לשים הודו.
עם פירה זה הולך מצוין.
שבת שלום 🙂
היי, את השווארמה רצועות קונים ככה מוכן? כאילו מבקשים מהקצר שיעשה את זה? או שחותכים?
היי אושרת,
אפשר לקנות נתח אחד ולחתוך לבד בבית או לבקש מהקצב שיחתוך לרצועות.
האם המתכון ילך טוב אם אקח בצק פריך מלוח(מעדנות)במגש עגול.אאפה…ואז להוסיף את השווארמה ? והאם אוכל להוסיף טחול עוף על זה?
היי אורנה,
אני חושבת שכן.
בהצלחה ויום מקסים 🙂
שלום ותודה על המתכון..
האם יצא טוב יותר אם אטגן את הבשר בשמן עם תבלינים, אוציא, אכניס הבצל ואחכ שוב הבשר?
תודה
לאה
היי לאה,
לא נראה לי שזה כל כך משנה במקרה הזה. זה יוצא טעים גם ככה 🙂
היי
לא אמורים להוסיף שומן טלה?ואם כן אז איך ומתי לשים
היי דני,
אפשר להוסיף בסביבות 25-30 גרם שומן טלה קצוץ. יש לחמם מחבת עם כ-2 כפות שמן ולטגן את שומן הטלה עד שהוא נמס. לאחר מכן להוסיף את הבצל ולהמשיך כרגיל.
היי
נראה לך שכדי להשרות את השווארמה עם התבלינים לפני?
היי טל,
אם יש לך זמן אז אפשר אבל בגדול לא חובה. זה יוצא טעים בכל מקרה 🙂
יבורך מי שהמציא את האתר הזה כל הכבוד ממתי שגיליתי את האתר מחכה כל פעם לבשל ממנו
עשיתי כמה פעמים את המתכון אבל השוארמה יוצא עם מים נראה לי בגלל הבצל לא כדאי לחכות שהמים יתאדו לעוד זמן מה עד שיתאדה
היי גלי,
אם השווארמה מפרישה נוזלים אפשר להגביר את האש ולערבב עד שהנוזלים מתאדים מעט.
שבת שלום וחג שמח 🙂
את קונה שווארמה קפואה? תקני טריה ולא יהיה עודף נוזלים
היי תודה על המתכון! רק לא הבנתי כמה זמן לבשל את השווארמה? רשמת 5דק?!
כן מלי, לאחר שמוסיפים את השווארמה זה בסביבות 5 דקות בישול.
הכנתי ויצא מעולה תודה על המתכון
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא!
ערב טוב אם אין לי תבלין שווארמה מה אפשר במקום? תודה
היי שרון,
אפשר להכין בלי התבלין או לשים כפית שטוחה אבקת מרק.
אכן מתכונים מעולים כיף לבשל את המתכונים באתר זה
סורי על החפירה, כמה מלח פלפל?
תתחיל בשליש כפית מלח (כי לפעמים הבשר עצמו כבר מלוח) וקמצוץ פלפל שחור (אם חריפות קלה לא מפריעה לך שים אפילו רבע כפית פלפל שחור). תטעם ותוסיף עוד מלח בהתאם לצורך.
יום נפלא 🙂
אין בעיה להשתמש באותו מתכון גם לפרגיות נכון?
נכון 🙂
שבוע טוב..כמה לשים תבלין שווארמה? כפית? ומה יותר מומלץ שווארמה זו או הפרגיות?
היי דור,
כן, שים כפית מהתבלין.
שני המתכונים טעימים, השאלה אם בא לך לשלב את זה עם פטריות או לא.
שבוע טוב 🙂