זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 7-8 דקות
מס’ מנות: 8 יחידות ופל בלגי
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
כוס קמח רגיל
כפית שטוחה שמרים יבשים
3 כפות סוכר לבן
חצי כוס חלב חמים (לא רותח)
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
שליש כוס שמן
קמצוץ מלח
אופן הכנה:
-מערבבים היטב בקערה את הקמח עם השמרים. מוסיפים סוכר, חלב, תמצית וניל וביצה ומערבבים היטב.
-בסוף מוסיפים שמן וקמצוץ מלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (אין לערבב יותר מידי אחרת המרקם יהפוך לקשה וכבד).
-מכסים את התערובת ומניחים בצד למשך כ10 דקות (לא חובה).
-משמנים היטב את המכשיר ומחממים אותו כשהוא סגור. כשהוא חם מאוד, פותחים אותו וממלאים את השקעים. סוגרים את המכשיר למשך 7-8 דקות (מומלץ לעבוד עם סטופר). פותחים בזהירות את המכשיר, מוצאים את הוופל ומניחים על צלחת (אין להניח אחד על השני מאחר וזה יגרום לוופלים להתרכך).
*מומלץ להזליף מעל סירופ שוקולד/מייפל ו/או להגיש עם קצפת, פירות, גלידה וכו’.
הערות לוופל קריספי מבחוץ:
*המכשיר חייב להיות חם מאוד ששמים את התערובת- יש להדליק את המכשיר לפחות 5 דקות לפני שיוצקים את תערובת הוופל לתוכו. חשוב לעבוד מהר כדי שהטמפרטורה לא תרד.
*יש לשמן היטב את המכשיר, בחלק העליון והתחתון, כולל את החריצים (מומלץ להשתמש בספריי שמן).
*יש להמתין לפחות 7 דקות לפני שפותחים את המכשיר.
*בתום האפיה במכשיר מומלץ להניח את הוופלים על רשת תנור (גם אם התנור מכובה) מאחר וכשמניחים על צלחת מצטברים אדים בתחתית הוופל שמרככים אותו.
איך להכין וופל בלגי אוורירי?
מפרידים חלבון וחלמון. חשוב שלא תיפול טיפה של חלמון (צהוב) לתוך החלבון (שקוף) אחרת ההקצפה לא תצליח. מקציפים חלבון (השקוף) במשך 20 שניות. מוסיפים 2 כפות סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ונוקשה (1-2 דקות).
בקערה נפרדת מערבבים היטב קמח עם שמרים. מוסיפים כף סוכר, חלמון, חצי כוס חלב חמים, תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים את השמן וקמצוץ מלח ומערבבים עד לבלילה אחידה (אין לערבב יותר מידי). מוסיפים לקערה את קצף החלבונים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול עד לאיחוד התערובות.
איך להכין וופל בלגי פריך?
בזמן שהוופל נאפה במכשיר מפעילים את התנור ב200 מעלות. כשהוופל מוכן, מוציאים אותו מהמכשיר ומניחים על רשת התנור האמצעית במשך 3-5 דקות (מניחים ישר על הרשת, ללא תבנית).
כמה הערות לפני סיום:
*אפשר להכין מראש כמות של וופלים ולפני ההגשה לחמם בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 3-5 דקות. ניתן להקפיא את הוופלים, להפשיר בטמפ’ החדר ולחמם בתנור ב200 מעלות לפני ההגשה (4-5 דקות).
*להכנת וופל בלגי פרווה ניתן לשים במקום החלב מים חמימים.
- חיתוכיות בייגלה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת השחר |
- שושני תפוחים |
- עוגה ללא אפייה
יש לי מחבת לוופל בלגי, מה ההבדל בשימוש? אודה להסבר
יש לשמן את המחבת ולחמם מראש על אש גבוהה-בינונית, לצקת את הבלילה ולאחר כמה דקות להפוך את המחבת צד.
תודה רבה!
יצא מעולה.
❤️
איך לכתוב בגוגל את האתר שלך
וזה נראה מושלם לצאת הצום תודה!
רושמים בגוגל “10 דקות” או “מתכונים ב-10 דקות”.
יש לי תבנית סלקון אני צריכה להשים בתנור?
ולכמה זמן
תודה רבה!!
היי🙂
לא בטוחה איך זה ייצא בתנור (לא ניסיתי).
הי אפרת
אשמח לדעת האם צריך להגדיל את כמות החלב בכל מקרה כשאני משתמשת בקמח כוסמין או שזה רק למי שמשתמש בא. אפיה במקום שמרים?
תודה רבה!!
היי אושרת,
כששמים קמח כוסמין כדאי להפחית קצת מכמות הנוזלים. שימי שליש כוס חלב פחות.
(כשמים קמח חיטה מלא אז יש להגדיל קצת את כמות הנוזלים).
היי אם אני רוצה להמיר לחמאה.. אפשרי? כמה חמאה לשים?
אפשר לשים 70 גרם חמאה.
היי תודה!! הכנתי אתמול כפול 6.. אז שמתי להכל 400 גרם חמאה. ויצא מצויין! תודה רבה
❤️❤️
יצא מעולה!!!!!
שמחה שיצא טעים❤️
איך מומלץ לערבב-מטרפה,בלנדר מוט?
מטרפה ידנית
האם אפשר להשתמש בביצה כמו שהיא בלי להפריד חלמון וחלבון?
כן
מי שרגיש לביצים האם יש תחליף
היי אבי,
לא ניסיתי אבל מישהי בתגובות שיתפה שהיא שמה רסק תפוחים (כרבע כוס) במקום ביצה ויצא מוצלח.
תחפש את המתכון הטבעוני לוופל בלגי , אפשר להחליף ביצה במלא אפשרויות ( בעוגה אני שמתי פשתן טחון כתחליף ביצה )
תודה רבה
אפשר להשתמש בקמח רב תכליתי ללא גלוטן?
אני חושבת שכן:)
היי אני רוצה להכין 30 וופלים במכשיר מרובע , בכמה להכפיל?
ב-4.
מתכון מעולה כמו כל המתכונים שלך!
תודה רבה
תודה איילה💙
מתכון מעולה!!! הכי טוב שיצא לי להכין
קל וטעיםם
ממליצה להכפיל מראש…
תודה אפרת!!
איזה כיף לשמוע!
תודה יהודית
המתכון הכי מדויק, כמו כל המתכונים כאן. תודה, נזלל בכיף!!
תודה אורית💜
שאלה שרשום 8 יחידות זה שמונה משולשים או שמונה וופל בלגי שלמים ??
משולשים
היי תוכלי לצלם בבקשה את המכשיר שלך?
יש לי מכשיר הכי פשוט. מצורפת תמונה.
מושלם
❤️
יצא מושלם
תודה רבה!
שמחה שיצא מוצלח🙂
תודה אתי
היי תודה על המתכון! עשיתי הכל לפי מה שרשום אבל הוופל עדיין לא מוכן מבפנים אלא רק מבחוץ. החלפתי חלב במים..
זה כנראה קשור בעוצמת המכשיר. צריך לשים את זה יותר זמן.
הכמות אמורה להספיק ל 8 ופלים גדולים או בגודל של הרבעים?
בגודל של הרבעים.
מושלםםם
שלום וברכה!
אנחנו נהנים מאד מאד מכל סוגי המתכונים שלך!!
רק לדוג’, היום ארוחת צהרים היתה ממתכון של סלמון שלך, ובערב- עשינו ופל בלגי- גם שלך כמובן 🙂
רציתי לשאול, הכפלתי את הבלילה של הופל ונשאר לי מהבלילה
האם ניתן לשמור אותה במקרר ולהשתמש מחר? ישאר טוב?
היי🙂
קודם כל כיף לשמוע:)
לגבי הבלילה אני חושבת שכן.
תקשיבי, עכשיו הכנתי לכבוד חנוכה, יצא פצצה, אין דברים כאלה!
התלקקנו
שמחה שיצא טעים!
חג שמח🙂
שלום, תודה רבה על המתכונים אני מאוד נהנת מהם!!
אשמח לשאול איך אני מחממם את החלב? איך אני יודעת מתי הוא כבר חמים מספיק?
אפשר לחמם במיקרוגל במשך כחצי דקה או על הגז.
אם את לא רוצה להסתבך תערבבי רבע כוס חלב קר מהמקרר עם רבע כוס מים רותחים🙂
תודה ענקית!
יצא מושלםםם הכי אוורירי שיש!
תעבירו לחברים את המתכון…
שמחה שיצא טעים!
תודה🙂
לא טפח לי בקושי מה לעשות?
היי
הבלילה לא אמורה לתפוח.
יצא טעים ממש,
מתכון מעולה
שמחה לשמוע!
יאמיק
שמחה שאהבת🩷
וואו שמתי מעל קרם נוגת ויצא מטורף 😋
שמחה מאד לשמוע😊
וואו מתכון מושלם!
הוופל בלגי הכי טעים!
איזה כיף לשמוע🩷
עשיתי את המתכון שלך יצא מיוחד!!!
ואני שמה בתור שוקולד מלמעלה את המעדן YULO בצבע חום ולבן וזה משדרג את הופל בלגי.
אני רוצה להכין 50 יחידות, השאלה
אני רוצה להכין מראש האם אפשר להקפיא ואיך להפשיר?
או כמה ימים זה יכול להיות טוב במקרר ואיך אפשר לחמם את זה.
איזה כיף שיצא מוצלח!
וופל בלגי צריך לאכול טרי. אפשר להקפיא אבל פחות מומלץ. גם שהייה במקרר פוגעת במרקם.
וואו!!!!!!!!אליפות איזה טעים הוופל בלגי הכי טעים שאכלתי בחיים
שמחה מאד לשמוע😊
היי אפרת , יש לך מתכון לרוטב שוקולד טוב לוופל בלגי אבל משו שאפשר לשלוח בבקבוק עם הילדה לבי”ס כי הם עושות שם וופל בלגי – כלומר שלא יתקשה……
היי
יש להמיס בסיר על אש נמוכה או במיקרוגל 200 גרם שוקולד (חלב או לבן)+ 180 מ”ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה+ 25 גרם חמאה.
אם אני רוצה לעשות מלוח (בסיס לכבדים פרווה כמובן) איך אני משנה?
תודה
היי
תוותרי על סוכר ותמצית ווניל, את החלב תחליפי במים, ותגדילי את כמות המלח לשליש עד חצי כפית.
היי תודה על המתכונים המהממים
אפשר להקפיא את הוופל? זה יוצא טוב מהקפאה?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
הוופל מעט משנה את המרקם שלו בהקפאה, כך שהוא הכי טעים סמוך להכנה.
היי
תודה רבה על המתכוננים המהממים שלך
אני מאד נהנית מהאתר
האם אפשר להחליף את הקמח בכוס קמח ״כרגיל ״ללא גלוטן ?? והאם צריך לשנות כמויות בעקבות הקמח השני
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר(:
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן (כמו “כרגיל”) ללא ששינוי נוסף.
המרקם ישתנה מעט בעקבות הקמח.
יצא מושלם!!! מציעה להוסיף עוד קצת סוכר (אם אתם לא מתכננים להוסיף קצפת\רוטב מעל …)
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
היי, תודה על המתכונים המוצלחים!
האם שווה להשקיע במתכון האוורירי או הרגיל מספיק טעים?
אשמח לתשובה מהירה,תודה
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
הוופל בגרסה הרגילה טעים מאד, לא חייב את הגרסה האוורירית.
הי, הכנתי את הבלילה
חיממתי את המכשיר אבל הוא מקצר לי
מה עוד אפשר לעשות עם זה? יש לי מכשיר פנקייק זה גם טוב או במחבת רגילה,
אשמח לשמוע על אופציות נוספות שאפשר לעשות עם זה, חבל לי על הבלילה
היי,
לצערי כל אפשרות אחרת מלבד המכשיר לפנקייק לא תהיה מוצלחת במיוחד.
אם יש לך תבנית אפייה ייעודית לוופל בלגי את יכולה להשתמש בה: לאפות בתנור על 180 מעלות כ-10 דקות, לאחר מכן להוציא בזהירות מהתבנית ולאפות עוד 5 דקות על רשת התנור.
תודה רבה,
אני יעשה במכשיר לפנקיק מקווה שיצא טוב,
אנסה בהזדמנות אחרת את הופל אחרי שאסדר את המכשיר
בהצלחה! אשמח לשמוע מה התוצאות😊
הי,
הכנתי את זה בסוף עם מכשיר של פנקייק, יצא טוב ואכיל.
אבל, לא הייתי מחליפה את זה להבא עם המתכון של הפנקייק שלך שמצויין לזה.
(אם לא המקרה של הבלילה מוכנה ומכשיר שלא עובד….)
תודה שחזרת לעדכן🙂
היי אפרת תודה על המתכון,יש אפשרות להכין את הפוול בלגי בלי המכשיר?
היי,
לצערי אין אפשרות אחרת.
אם יש לך תבנית אפייה ייעודית לוופל בלגי את יכולה להשתמש בה: לאפות בתנור על 180 מעלות כ-10 דקות, לאחר מכן להוציא בזהירות מהתבנית ולאפות עוד 5 דקות על רשת התנור.
היי אפרת שלום
אני רוצה להכין וופל בלגי היום ולהשתמש בחמאה במקום בשמן אז מה הכמויות והאם לדעתך זה יצא טוב??
אשמח לתגובה מהירה
היי,
אפשר לשים שליש כוס חמאה מומסת ללא שינוי נוסף.
בהצלחה(:
תודה רבה
מתכון מושלםםםם וקללללל!!
עשיתי כמה מתכונים וכולם נקרעו בפתחתי כדי להוציא את הוופל
ופה זה מושלם – אפילו לא הייתי צריכה לשמן את המכשיר!!
השמן שבתערובת הספיק
כמות אחת הספיקה לי ל2/3 וופל בלגי עם אותו מכשיר כמו בתמונה🤔
אז הכפלתי כמויות…
אפרת, תודה!!!!!!
איזה כיף שיצא מוצלח ונהנית מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
היי!
חיה על האתר שלך!
קליל ותמיד יוצא מוצלח!
באיזה קמח אפשר להמיר כדי להכין ללא גלוטן?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להשתמש בקמח כרגיל רב תכליתי/תמי רב תכליתי וכדומה.
בהצלחה וחג שמח!
תודה על התשובה המהירה,
אפילו בשעה כזו…..
יש לי קמח קונדיטור/ מולינו כחול,
מה מומולץ?
בשמחה(:
שניהם טובים, תוכלי לבחור בין שניהם.
אולי אפשר קמח תירס או קמח תפוחי אדמה
היי תודה על האתר ממש מיוחד התכונים שלך
יש לי תבנית מיוחדת לופל בלגי אני יכולה להכין את זה ?אם כן כמה זצן לאפות בתנור?
היי,
אפשר לאפות בתנור, כ-8-10 דקות.
אפשר לוותר על השמרים?
אין לי בבית
היי,
השמרים מאד משדרגים את המרקם.
אם אין- אפשר לשים כפית גדושה אבקת אפיה (לערבב היטב עם הקמח) ולהגדיל את כמות החלב ל3/4 כוס (במקום חצי כוס).
מתכון מעולה, מכין לילדים פעם בכמה שבועות בשביל להרוויח אצלם קצת נקודות 🙂
איזה כיף שאתם נהנים מהמתכון! תודה שחזרת לשתף😊
יצא טיל
נראה מעולה! שמחה מאד שיצא מוצלח🌺
היי אפרת?
אפשר לשים מים במקום חלב, נכון?
היי,
אפשר(:
לרגישים לביצים
ניתן לוותר על הביצה
או להמיר במשהו אחר?
היי,
לא ניסיתי בעצמי, אבל יכול להיות שאפשר לוותר על הביצה ולהוסיף כרבע כוס מים. אם רוצים את הוופל יותר אוורירי יכול להיות שכדאי להוסיף לבלילה עצמה שליש כפית אבקת אפיה + חצי כפית מיץ לימון.
בנוסף, את יכולה לנסות להשתמש באחד התחליפים הבאים:
-כף זרעי צ’יה טחונים + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-15 דקות לפני השימוש,
-רבע כוס רסק תפוחים,
-חצי בננה מעוכה + רבע כפית אבקת אפיה.
האם ניתן להחליף את החלב במשקה סויה?
שמתי לב שגם במתכוני הקצפות שלך יש צורך בחלב. האם גם שם ניתן להמיר למשקה סויה?
היי אורלי,
אפשר להשתמש בחלב סויה במתכון הנוכחי וגם במתכוני קצפת.
הכנתי היום לכבוד ראש חודש, יצא מעולה
תודה רבה רבה, כמו תמיד כשצריכה מתכון מחפשת קודם באתר שלך
שמחה מאד שיצא מוצלח!
תודה על הפרגון🌺
יש אפשרות להכין כבר עכשיו לפורים ולהקפיא אותם?
היי,
אפשר אבל לאחר הפשרה הוופל יאבד מהמרקם המקורי.
וואו איזה מתכון טעים!! אני לוקחת המון מתכונים מהאתר וכל מתכון ממש טעים ומושלם, אז תודה לך:)
החלפתי את התמצית וניל בסוכר וניל, ויצא פצצה:)
בקיצור, מי שמתלבט- מתכון מוווושלם
ומוסיפה- לגבי הכמות, זה תלוי במכונה.. לי יש מכונה שהכמות הספיקה לי ל3.. (הכפלתי מספר פעמים אח”כ את הכמות).
ולגבי הזמן- אני שמתי ל4 דקות ואז זה היה מוכן. אז שוב, זה תלוי במכונה.
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף יעל❤
השארתי את המתכון הזה בשביל הבת שלי להכין. היא הצליחה יפה (והיא בת 9) והם יצאו טעימים. כעת היא בחרה עוד 2 מתכונים להכין עבורנו
שמחה שאהבתם את המתכון ושהקטנה נהנתה מההכנה, נראה מעולה! תודה על השיתוף❤
אני מכינה עכשיו כמות כפולה למחר בבוקר, צריך לשמור במקרר או בחוץ? תודה!
היי,
לא מומלץ להכין מראש את הבלילה כי המרקם ייפגע. אם כבר הכנת תשמרי במקרר(:
הי תודה, התכוונתי שאפיתי את הוופלים מראש, אבל מצאתי כבר בגוגל, שאפשר לשמור אותם מחוץ למקרר כמה ימים בקופסה סגורה, תודה בכל מקרה וסופש טוב!
כששמים את השמן לפני שמתחמם השמן נשרף והוופל נספג בשמן שחור
היות ומדובר במכשיר להכנת וופל בלגי ולא מחבת- השמן לא משחיר…
מתכון מעולה, תודה רבה!
יש לי את אותו מכשיר כמו שרואים בתמונה ורציתי לשאול האם יש לך מתכונים לשאר התבניות שבמכשיר נראה לי יש שם תבנית לדואנט, לקאפקייס ולעוגיות.
היי,
במולטיקייק אפשר להכין את אותם מתכונים שמכינים בתנור או במחבת.
אין לי מתכון לדונאטס, אבל יש מתכונים למאפינס/קאפקייקס.
אפשר גם להכין בו מתכונים לפנקייק וגם את המתכון הנוכחי לוופל בלגי.
ואוו ממש טעים👍😋
שמחה מאד לשמוע❤
חייב להוסיף שמרים?
ממליצה מאד לא לוותר עליהם, הם משדרגים את המרקם(:
היי אפרת,
אפשר להכין את הבלילה מראש ולשים לילה במקרר, וזה ייצא אותו דבר(גם טעים)?
וסתם מעניין אותי למה שמים שמרים בבלילה?
תודה!
היי שירה,
לא אמורה להיות בעיה לאחסן במקרר לילה אחד.
השמרים נותנים לוופל מרקם מיוחד ופחות רך.
בהצלחה😊
אם אפשר להכין עם קמח כוסמין
היי נעמי,
אפשר להכין עם קמח כוסמין (רצוי לא מלא), המרקם עשוי להשתנות מעט.
מה מיוחד במכשיר הזה שאפשר להכין את הוופל דווקא בו?
היי ברכה,
המכשיר מאפשר לקבל את המרקם המיוחד של הוופל בלגי וגם את הצורה כמובן… בטוסטר רגיל או במחבת העיסה משתטחת ולא שומרת על הצורה.
תודה רבה!!!!
פשוט אין אל המתכונים הטעימים שלך!
צירפתי תמונה!
שמחה שיצא מוצלח! נראה מדהים😊
היי
האם אפשר להשתמש בשמרים טריים במקום שמרים יבשים?
תודה
היי,
אפשר לשים 15 גרם שמרים טריים😊
הי
נראה ממש טעים אבל בני אלרגי לביצים ורציצי להכין למסיבת יום הולדת.
אשמח לדעת האם ניתן להחליף את הביצה במים ( חמים או קרים) או בתחליף אחר ..
במידלה ואפשר לוותר על הביצים- מה כמויות המצרכים במתכון ל 30 ילדים?
תודה 🙏
-רציתי להכין למסיבת יום הולדת.
-במידה ואפשר לוותר על הביצה..
מתנצלת על שגיאות ההקלדה 🤦♀️
היי אפרת,
לא ניסיתי במתכון הזה, אבל את יכולה לנסות להחליף את הביצה האחת:
או במים (לפי הצורך- עד לקבלת בלילה מעט סמיכה)
או בכף זרעי צ’יה טחונים + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-15 דקות לפני השימוש,
או ברבע כוס רסק תפוחים,
או בחצי בננה מעוכה + רבע כפית אבקת אפיה.
אם את מנסה את אחת מהאפשרויות האלו אשמח שתעדכני איך יוצא לטובת הטבעונים שכאן:)
ל-30 מנות יש להכפיל כמויות פי 4😊
היי אפרת
מה אפשר לשים במקום שמן? אין לי גם מרגנירה וחמאה..
*מרגרינה
היי חני,
אפשר לשים שמן קוקוס.
שלום, תודה רבה על המתכונים המצויינים שבאתר. משתמשת ממש הרבה ועוזר לי ממש הרבה!
שאלה לגבי המתכון- אין לי כוס של 240 מ”ל, אשמח לעזרה איך אפשר להשתמש שיצא כמות נכונה של החומרים. יש לי כוס חד”פ שתייה חמה. תודה
היי יעל,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
גם כוס חד”פ חמה היא בנפח 240 מ”ל ואפשר להשתמש בה.
לא ידעתי, חשבתי זה פחות. תודה רבה!
הכנתי ויצא ממש מוצלח, לקח לי האפיה 2-3 דק’, הראשון שהיה 5 דק’ כבר נשרף..
שמחה שיצא מוצלח!🌺
אני שמה חצי כוס מים חמימים לפרווה וזה מצוין!
תודה על השיתוף:)
הוופל יוצא משגע
כולם פה התענגו….
יש לך אולי גם מתכון לצ’ורוס?
היי יקרה,
שמחה שאהבתם ונהניתם 🙂
מצורף מתכון לצ’ורוס.
מתכון נהדר, לגבי האפיה יש לשים לב-במכשיר שלי אסור לשמן, זה נוזל אחר כך מהטוסטר…הבלילה מספיק שומנית. וזמן האפיה אצלי במכשיר מקסימום 2 דקות. אחר כך זה נשרף
היי טל,
תודה רבה על העידכון😃 בטוחה שיצא לך טוב❤️
מי שרוצה פרווה שתחליף את החלב במים
עכשיו התור שלנו להשיב תודה…
יש לך מתכון לבוטנים מסוכרים?
לא, אין לי 🙂
יצא מעולה! מנסיון תכפילו את הכמות…
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי אני יכולה להכין את הבלילה יום מראש ולשים את הבלילה בלילה במקרר?
אפשר לשמור את הבלילה לילה במקרר (בקערה עטופה בניילון נצמד). להוציא אותה מהמקרר כרבע שעה לפחות לפני ההכנה.
אני מכינה כל פעם מקמח קונדיטו ואורז מלא ויוצא תמיד מצויין, השאלה שלי היא איך הבלילה אמורה להיות כמו של עוגה או נוזלית?
היי יערית, כדאי שתהיה נוזלית,
יש להמנע מערבוב יתר..
אם התערובת סמיכה תוכלי להוסיף עוד מעט חלב
ראיתי שכתבת בתגובות שניסת בדרך אחרת חוץ ממכשיר ולא יצא טוב.
שואלת- בתבנית סיליקון של ופל בלגי לתנור, ילך או שגם זה לא יצא טוב?
אם כן כמה זמן אפיה, והאם ממלאים את התבנית עד למעלה או שזה תופח?
תודה רבה מראש!!!
היי נעמי,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כ-10 דקות, עד שהם יציבים.
לאחר מכן אפשר לחלץ מהתבנית ולהניח ישירות על רשת התנור ולאפות עוד כ-5 דקות, עד להזהבה.
לא יודעת לגבי הכמות של המילוי, לא מכירה את התבנית. מניחה שכדאי שתעשי חצי מגובה התבנית ותשפרי אחד אחריו
אפשר להקפיא את הבלילה?
לא יודעת, לא ניסיתי (משערת שכן).
אני יכולה להחליף את החלב בשמנת?
אני חושבת שכן. אולי תצטרכי לשים קצת יותר כי השמנת יותר סמיכה.
בלילה יצא לי מאוד סמיכה, כמעט כמו לבצק, זה בסדר או צריך להיות יותר נוזלית?
היי נינה,
אפשר להוסיף עוד קצת חלב.
יותר נוזלית אחרת יצא קשה מדי
מה אפשר מים במקום חלב? אני לא רוצה חלבי
אפשר מים חמימים באותה הכמות במקום 🙂
הכפלתי את הכמות ויצא לי 6 חתיכות..
היי יעל, יכול להיות ששמת יותר מדי מהבלילה?
יצאו לך וופלים דחוסים וכבדים?
הכנתי ותוך 10 דקות הכל נגמר כולם אהבו
אין על המתכונים שלךךךךך❤❤❤🍽🍽🍽
תודה יקירה! שמחה לקרוא שאת אוהבת ❤️
פעם מיליון שאני מכין יצא מטורףף תמיד כשאין כח להכין משהו אני מכין את זה וזה פשןט תמיד יוצא טעיייםםם שאלה: אם שמתי בטעות את השמן לפני החלב והביצים זה יפריע למשהו?
לא אמור להפריע 🙂
בהצלחה 🌸
דרך אגב עוד שאלה :
אם אין לי תוספות בבית יש לך הצעה של קצפת או משהו טעים שאפשר להכין מחומרים בבית?
תוכל להמיס ממרח שוקולד עם מעט חלב במיקרוגל ולהשתמש כסירופ שוקולד,
כדי להכין קצפת תצטרך להשתמש בשמנת מתוקה,אינסטנט פודינג וחלב במידה ויש לך
יש מדריך מפורט לאיך מכינים קצפת?
בהצלחה 🌸
יאייי תודה הכנתי היום שוב יצא מושששששששש
סופסוף מצאי את המתכון המושלם לדבר הכי טעים בעולםםםםםםםםםםם
איזה כיף לקרוא :))
שמחה שאהבת נהוראי🌸
תודה רבה יצא ממש טעים!
( הכפלתי כמות ויצא לי 12 עבים)
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
האם יש דרך לעשות את המכון ללא מכונה של וופל וסליחה על השאלה המיוחדת…
היי טל,
אין אפשרות להכין בצורה אחרת (ניסיתי).
הי
חברה שלי מכינה בטוסטר פסים
(כזה שמכינים בו טוסטים)
אני אמנם לא ניסיתי
אם יש לך סבלנות תנסי 🙂
תודה רבה!! 🙂
שמתי את החומרים במתכון לא בדיוק לפי הסדר, שמתי קמח, שמרים, סוכר, תמצית וניל, ביצה ואז חלב והבלילה יצאה ממש סמיכה כמו בצק, יש אפשרות לסדר את זה? אשמח לתשובה מהירה
אפשר להוסיף עוד קצת חלב.
תודה רבה, הבנתי מה הייתה הבעיה שלי, הכפלתי את המתכון ושמתי רק חצי כוס חלב
כשהבנתי את זה הוספתי עוד חצי כוס וזה עדיין היה בצקי אבל יצא מעולה.
תודה רבה על המתכון😍😍😘🥰
שמחה שיצא בסוף טעים 🙂
דבר ראשון אחלה מתכון!! תודה כל כך טעים ובאמת אין עליך!!! דבר שני יצא לי רק 4 יחידות וממש לא 7-8
היי מיכל,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הכמות שיצאה לך, מה בערך גודל של כל שקע וופל? במכשיר סטנדרטי אמורים לצאת 7-8 יחידות קטנות.
באיזה גודל כוס השתמשת?
השתמשתי בכוס זכוכית רגילה והשקעים היו ריבועים כאלה
אז יכול להיות שהשקעים במכשיר שלך גדולים יותר ממה שיש לי ולכן יצאה לך כמות קטנה יותר.
אה יש מצב! תודה ויום טוב
היי ,
זה גם מתכון גם למכשיר וופל בועות
תודה רבה !
לכאורה למה לא?!
שאלה: יש עוד אופציה לוופל בלגי אוורירי? אין לי כל כך זמן להקציף.
לא מכירה דרך אחרת אבל זה יוצא טעים גם בלי להקציף.
כן אני יודע יצא ממש ממש טעים כבר כתתבתי תגובה. יש מצב למתכון של
לביבות גבינה?
כן, מצורף לינק – לביבות גבינה.
הכנתי פעם שנייה היום למוצאי הצום, יצא מ-ט-ו-ר-ף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מעולה 🙂
תודה נהוראי
תודה יצא מטורףףףףף.
שאלה: עם איזה ספריי שמן הכי מומלץ לשים,של איזה חברה?
שמחה שאהבת 🙂
האמת שזה לא משנה, אין כמעט הבדל בטעם בין החברות.
תודה
תודה רבה!! יצא מאוד טעים
נגמר תוך שניות
נראה מעולה 🙂
תודה סיוון
הכנתי ליומולדת של הבת שלי היתחסל טוב שנייות
יש אפשרות למתכון כזה בפרווה?
תודה רבה
היי הדסה,
קודם כל זה נראה מושלם ❣️
לגרסת פרווה אפשר להמיר את החלב בחלב סויה או במים חמימים.
תודה!
טעיםםםםם מיחד
שמחה שאהבת 🙂
היי
רציתי לדעת מה הכוונה ב8 וופלים? האם הכוונה ל8 רבעים או ל8 וופלים גדולים (שבכל אחד 4 חלקים)
אשמח לתשובה
8 רבעים.
המתכון יוצא סמיך מדי באופן שקשה למרוח אותו באופן אחיד בתוך המיתקן של הוופל הבלגי וגם לאחר זמן ארוך הוא נישרף בצדדים, אך עדיין חי באמצא. מה עשיתי לא בסדר.?
באיזו כוס השתמשת? שמת קמח רגיל?
כתבת שאפשר להחליף את השמרים בכוס קמח שמרים. האם עדיין לשים כוס קמח רגיל כמו שמופיע במתכון או שלא צריך?
כן, שימי כוס קמח שמרים ותוותרי על השמרים.
הבנתי שכוס קמח שמרים מחליפה את השמרים. אבל האם בנוסף צריך להוסיף גם כוס קמח רגיל, או שלא? כי במתכון כתוב שמרים וכוס קמח לבן- אם מחליפים שמרים בקמח שמרים האם זה מחליף גם את כוס הקמח הרגיל? מקווה שניסחתי יותר ברור.
כוס קמח שמרים מחליפה כוס קמח רגיל + שמרים ולכן מספיק לשים כוס אחת ולוותר על השמרים.
יוואווו זה פשוט מטורף כמה טעיםםם
מושלם מושלם מושלם
רק חשוב לציין שזה כמות ממש קטנה
מומלץ מראש להכפיל כמויות ואפילו לשלש. ניסיתי הרבה מתכונים… כזה לא מצאתי! תודה אהההה!
שמחה שאהבת 🙂
האם אפשר להשתמש בכוס חד פעמית-כלומר 200 מ”ל בשביל המדידה?
לא, יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל כמו כוס זכוכית רגילה עם ידית.
יצא ממש טעים! לא מתוק מידי שזה סבבה בשבילי.כולם חיסלו את זה.
תודה רבה !
נראה ממש טוב 😍
תודה עדי
במה אפשר להחליף את התמצית וניל
?
אפשר לשים סוכר וניל או לוותר.
היי אםרת אני אוהבת את המתכונים שלך! הכנתי כמה פעמים את המתכון הזה אבל והוא טעים אך משום מה חלקי הוופל לא מתאחים אלא יוצא לי חלק עליון וחלק תחתון…הקפדתי על הכמויות למה זה קורה?
היי אושר,
מה הכוונה מתאחים? זה לא יוצא כוופל אחד? אלא כשני חלקים נפרדים?
באיזה מכשיר את משתמשת?
מתכון מצוין!
ניסיתי בעבר מתכונים לוופל בלגי ואין כמו זה..!
הטיפים לשמירת הקריספיות גם עזרו ממש.
תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך
1. האם זה יוצא אוורירי גם בלי ההקצפה?
2. האם חייב חלב חמים או שאפשר קר!
תודה!
היי נועם,
1. הקצפה עם הפרדה של חלמון וחלבון עושה את זה יותר אוורירי אבל לדעתי זה יוצא מוצלח גם בלי הקצפה.
2. עדיף חלב חמים כי אז השמרים פועלים מהר יותר.
הכנו את הבלילה בול לפי המתכון שלך ויצא מספיק לוופל אחד (4 רבעים), ועוד חצי וופל (2 רבעים)!!!
ממש מאוכזבים, איפה 8 וופלים? בקושי וופל וחצי…
לא הספיק לי ולבעלי אפילו.
כנראה שהשתמשתם בכוס מאוד קטנה ו/או שהכנתם וופלים גדולים.
באיזה כוס השתמשת?
תודה רבה, הכנתי בלי סודה לשתיה כמו המתכון למעלה ויצא מדהים, פעם ראשונה שזה יצא לי טוב אחרי כמה נסיונות כושלים בעבר.
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה שחזרת לעדכן
אפשר להוסיף סודה לשתיה כדי שזה יתנפח?
אפשר להוסיף כרבע כפית אבקת סודה לשתיה, לא יודעת כמה זה ישפיע.
באיזה ביצים מדובר מדיום או לארג’?
לא משנה.
הכנו בקייטנה לכל הילדים ויצא פצצה!
ממש טעים ויפה!
תודה רבה רבה ❤
שמחה לשמוע 🙂
תודה שרית
היי, הכנתי את המתכון בגרסא טבעונית עם חלב סויה ורסק תפוחים במקום ביצה, יצא מעולה! אבל הרגיש יותר מידי שומני וכבד כשאוכלים (השתמשתי בכוסות מדידה) האם אפשר להפחית בכמות השמן? אני רוצה להכפיל את הכמות השאלה אם אפשר שליש כוס שמן אחד להחליף במים או חלב?
היי נעמי,
אם הרגשת שזה שומני אז את יכולה להפחית מכמות השמן ולשים שליש כוס גם אם את מכפילה.
אין צורך בתוספת מים/חלב.
אני רוצה להכין אבל אני צריכה רק שתיים, לי ולבעלי. האם אני אוכל להכין את הבלילה בכמות הזו ולהקפיא את הנותר????
ואם לא אז איך אני מקטינה כמויות???
היי שירה,
אני מניחה שאפשר להקפיא את הבלילה.
כמה זמן מראש לפני ההכנה אפשר להכין את הבלילה? האם היא תשרוד לילה במקרר? ואם כן, האם כדאי להוציא אותה כדי שתעמוד בטמפרטורת חדר לפני ההכנה?
אפשר לשמור את הבלילה לילה במקרר (בקערה עטופה בניילון נצמד). להוציא אותה מהמקרר כרבע שעה לפחות לפני ההכנה.
בס’ד
הי אפרת, ראשית תודה, אני כ’כ אוהבת את האתר מפורט לך וקל לחיפוש ויש הכל. תודה ענקית!
לאחר שהוופל מתקרר אפשר כבר להניח אחד על השני?
אני מכינה לשבת, איך בדיוק לשמור, כל אחד בצלחת?
והאם לרסס על כל יציקה של בלילה או רק בפעם הראשונה?
תודה רבה
כן, לאחר שהוופל מתקרר אפשר להניח אחד על השני.
אם את מכינה לשבת אז יש להניח להם להתקרר ולשמור במקרר בתוך שקית סגורה. להוציא מהמקרר כשעה לפני ההגשה ולחמם מעט לפני ההגשה.
יש לרסס לפני כל יציקה של בלילה.
היי אפרת,
השמרים יבשים? לשים אותם ככה או שמים מים או משהו?
כן. את השמרים היבשים יש להוסיף כמו שהם. בלי מים.
מתכון מעולה תודה רבה
שמחה שאהבת 🙂
יש מתכון לוופל כשר לפסח ????
לא, אין לי.
היי אפרת
אין ברשותי מכשיר להכנת וופל בלגי וגם לא טוסטר לחיצה האם יש דרך או צורה יותר פשוטה להכינו על תבנית אפייה למשל או שחייב מכשיר?
תןדה .
סורי, חייב מכשיר. אין אפשרות להכין בצורה אחרת (ניסיתי).
הי,
הכנתי את התערובת והיא יצא לי קשה שמתי שמן,הרבבתי וכיסיתי את התערובות והיא עדיין קשה.
מה לעשות?
שמת כוס קמח, חצי כוס חלב, ביצה ושליש כוס שמן ויצא קשה? במקרה כזה יש להוסיף עוד חלב.
היי ותודה על המתכונים והתשובות!!
יכול לעבוד עם קמח שמרים רגיל של אסם?
כן. אפשר לשים כוס קמח שמרים ולוותר על השמרים.
יום מקסים 🙂
האתר מקסים! הוופל משחים מאד מבחוץ אבל מרגיש לא אפוי מבפנים.
מה לעשות?
באיזה מכשיר השתמשת? מכישר של וופל בלגי שהוא כמו טוסטר? כמה זמן זה היה במכשיר?
מכשיר שמיוחד לוופל חברת קריסטל. בנגלות הנוספות שעשיתי צד אחד משחים והשני לא אפוי.
מה יכול להיות?
שימנת את המכשיר גם בחלק העליון וגם בתחתון? אם כן, אז זה קשור במכשיר.
כדאי להפוך צד לאחר 6-7 דקות.
אם הופל לא אפוי לגמרי מבפנים כדאי להכניס אותו לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כ-5 דקות.
תודה רבה!
זה טעים גם בלי לחמם בתנור? בטצפ’ החדר?
תודה
אפשר אבל יותר טעים לאחר חימום.
המתכון נראה נהדר!
אשמח לדעת האם יש אפשרות להכין ולהקפיא
ולאחר ההפשרה שיעבור יום עד ההגשה?
תודה רבה
אפשר להכין ולהקפיא.
לאחר ההפשרה יש לשמור במקרר ולחמם בתנור לפני ההגשה (אפשר להפשיר יום לפני).
כפול כמה צריך לעשות בשביל 50 ופלים
מומלץ להכין בפעמיים וכל פעם להכפיל את המצרכים ב-3.
באיזה גודל של כוס להשתמש?
כוס בנפח 240 מ”ל.
היי
אפשר לעשות את הבלילה מראש ולאפות אותה אחרי כמה שעות?
כן.
עשיתי לפי המתכון אבל שליש שמן זה הרבה הבלילה ממש שומנית. מה לעשות?
זה כדי שהוופל ייצא פריך.
באיזה כוס השתמשת?
היי אפרת ראיתי מתכומים עם אבקת אפיה.. יש מה ההבדל בין שמרים לאבקת אפיה?
היי מיטל,
ההבדל הוא במרקם הבצק.
גם במקרה הזה אפשר לשים במקום השמרים כפית גדושה אבקת אפיה (לערבב היטב עם הקמח) ולהגדיל את כמות החלב ל3/4 כוס (במקום חצי כוס).
הכנתי עם קמח תופח והגדלתי את כמות החלב לפי ההנחיה, יצא מצויין
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שלום,
האם אפשר לאחר ההקפאה לחמם על פלטה ולא בתנור?
כן אבל כדאי להפשיר קודם קצת בחוץ.
דאין לי מילים על האתר המיוחד מאז שגיליתי אני לא עוזבת אותו זה מונח לי במטבח כספר מתכונים המתכונים 5 כוכבים ושאלתי היא אני רוצה לקנות את המכשיר של הוופל בלגי יש לך המלצה על סוג מסוים שאקנה
היי יעל,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אני משתמשת במכשיר של PILOT, מכשיר שהוא יחסית פשוט ולא יקר אבל עושה את העבודה (קניתי אותו בשופרסל).
יצא לי הכמות לשלוש ופלים!😕
כנראה שהשתמשת בכוס קטנה.
באיזה כוס השתמשת?
אופס עכשיו שמתי לב שכתבת איך להפשיר תודה רבה נעדכן איך יצא
תודה רבה
האם אפשר להקפיא ואם כן איך להפשיר
שלום אפרת!
אני רוצה להכין וופל בלגי למנה ראשונה כבסיס למוקפץ אשמח למתכון לוופל לא מתוק
נהנית מאוד מהאתר ומהמתכונים יוצא תמיד מוצלח וקוצרת מחמאות
היי נחמה,
את יכולה להכין באותו האופן רק לוותר על תמצית הוניל והסוכר הלבן ולשים במקום חצי כפית מלח.
אם את רוצה שזה יהיה פרווה במקום חלב אפשר לשים מים חמימים באותה כמות.
חג שמח 🙂
היי אפרת
עשינו כמו שאמרת ושמנו מעל מוקפץ זה שידרג את המנה לוואו
תודה תודה
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
רוצה להצטרף לרשימה
צירפתי את המייל שלך.
הי שלום האם חייבים לשים שמרים.
במקום שמרים אפשר לשים כפית גדושה אבקת אפיה (לערבב היטב עם הקמח) ולהגדיל את כמות החלב ל3/4 כוס (במקום חצי כוס).
הייי
רציתי לשאול אם אפשר לשמן את המכשיר עם חמאה או שצריך רק עם שמן?
תודה על המתכונים המוצלחים!!!
אפשר לשמן גם עם חמאה.
שלום!
האם ניתן להכין את הוופלים ערב לפני ולחמם למחרת במכשיר של הוופלים ולא בתנור?
האם יצאו בכל זאת קריספיים?
אפשר אבל נראה לי שבתנור הם ייצאו פריכים יותר.
הי כדי להמיר לגרסה ללא גלוטן קמח תמי יתאים?
אמור לעבוד (לא ניסיתי).
הכנתי עם חברה ויצא מדהים!!
היי אפרת אחותי הכינה את הוופל בלגי ולטעמי יצא פצצה 🎉🎉🎉
נ.ב
הכנו את הקריספי ול יצא בדיוק קריספי מה אפשר לעשות?
היי חגית,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הקריספיות, המכשיר היה חם מאוד?השקעים היו משומנים כמו שצריך?
בכל מקרה אפשר לחמם תנור ל-200 מעלות וכשהתנור חם מאוד לשים את הוופלים על רשת התנור (הרשת צריכה להיות מונחת במרכז התנור) ולאפות כ-5 דקות.
אין לי את המכשיר אפשר לעשות במחבת ?
לא בטוחה שייצא מוצלח במחבת אלא אם כן זאת מחבת של וופל בלגי.
הכנתי ויצא פצצה!!! כמו כל המתכונים מהאתר המושלם הזה
תודה
תודה תמר! שמחה לשמוע 🙂
היי, אפשר לוותר על ביצים? גיליתי שנגמר ואורחים הפתיעו…
היי רחל,
לא ניסיתי ולכן אני לא יודעת איך זה ייצא בלי ביצה אבל יכול להיות שאפשר לוותר על הביצה ולהוסיף כרבע כוס מים יותר. אם רוצים את הוופל יותר אוורירי יכול להיות שכדאי להוסיף לבלילה עצמה שליש כפית אבקת אפיה + חצי כפית מיץ לימון.
חייב לשים תמצית וניל???????????????????????
אם אין אפשר לשים שקית סוכר וניל במקום כף סוכר אחת.
הי..
הכנתי תוופל בטוסטר יצא מוששששששששששששששששששששששששששששששששש…
שמחה שיצא טעים 🙂
כשמכינים את הוופל האוורירי המתכון האווירירי הבלילה של הקמח יצאה לי בצקית . ככה אמור להיות ??
היא לא אמורה לצאת מוצקה או סמיכה מידי. באיזה גודל כוס השתמשת?
היי, אני מעוניינת להכין היום את הוופל ולהשתמש מחר. איך ניתן לשמור כדי שהטעם לא ייפגם?
תודה
היי מיטל,
אפשר לשמור בקופסה סגורה במקרר. למחרת כדאי לחמם לפני ההגשה בתנור.
אפשר להקפיא
שלום אפרת
אני רוצה להכין ללא גלוטן ויש לי קמח קונדיטור, טפיוקה ואורז מה לדעתך יתאים?
תודה
היי,
אם הייתי צריכה לנסות הייתי שמה שני שליש קמח קונדיטור ושליש כוס קמח אורז.
אפרת היקרה
עכשיו הכנתי את הוופל עם קמח קונדיטור ואורז כמו שהצעת
יצא טעים ברמות בלי טעם של ביצים, יצא אוורירי, שמן, קריספי מבחוץ ורך מבפנים
הבלילה עצמה אני לא יודעת איך היא אמורה להיות כששמתי שמן הייתי חייבת לטרוף במטרפה כדי שיתערבב והבלילה יצאה כמו של עוגה- צמיגית ולא כמו של פנקייק- נוזלית אבל כאמור זה יצא טעים ומושלם אז ממומלץ למי שרוצה להכין ללא גלוטן
תודה רבה לך ויום טוב
תודה שחזרת לעדכן!
שבוע נפלא 🌺
יצאה מושששששששששששששש
מתה עליך אפרת 🙂
וסתם שאלה איך עושים סמיילים??
תודה 🙂
שמחה שיצא טעים.
סמיילי רגיל עושים כמו שעשית.
אם את רוצה סמיילים אחרים אז אפשר להוריד תוסף לדפדפן כרום. פשוט רושמים בגוגל “Emoji for Google Chrome” ומורידים את התוסף. למעלה בצד שמאל יופיעו הסמיילים.
יצאה טוב!
אבל יצאה לי ממש קצת!!
וחבל כי זה ממש טעים ובאמת כריספי מתה על~~~~~~~מתכונים ב10 דקות
שמחה שיצא מוצלח. פעם הבאה תכיני כמות כפולה 🙂
היי
איך אפשר להכין את הוופל בלגי בלי שמרים?
היי חיה,
אפשר לשים כפית גדושה אבקת אפיה (לערבב היטב עם הקמח) ולהגדיל את כמות החלב ל3/4 כוס (במקום חצי כוס).
אני רוצה שתשלחי לי למייל מתכונים
המתקונים שלך אחלה….😊
היי נועה,
צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
יום מקסים 🙂
רציתי לדעת אם טוב לאפות את הוופל בלגי בתנור כי קניתי תבניות מסילקון שמיועדות לוופל בלגי
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כ-10 דקות, עד שהם יציבים.
לאחר מכן אפשר לחלץ מהתבנית ולהניח ישירות על רשת התנור ולאפות עוד כ-5 דקות, עד להזהבה.
אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
אפשר באבקת אפיה במקום שמרים?
תודה
היי הודיה,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין ולשים כפית גדושה אבקת אפיה (לערבב היטב עם הקמח) ולהגדיל את כמות החלב ל2/3 כוס (במקום חצי כוס).
היי… רציתי לשאול האם אפשר להשתמש במוצר אחר במקום חלב…
תודה מראש :]
היי אמה,
אפשר לשים מים חמים מעט.
יצא ממש טוב וטעים!!!😁
אחותי שלא אוהבת וופל בלגי כן אכלה😊
תודה אחלה מתכון👍
שמחה לשמוע!
תודה רוני 🙂
הי אפרת,
יש לי מחבת להכנת וופל בלגי (שנסגרת ויש להפוך אותה במהלך האפייה).
את יודעת מה משך זמן האפייה למתכון שלך במחבת? ובאיזו עוצמה-גבוהה/נמוכה/בינונית?
המון המון תודה!!
היי אורית,
אין לי מחבת כזו אבל ממה שאני יודעת יש לשמן אותה ולחמם על אש גבוהה. כשהיא חמה, יש לצקת לתוכה את הבלילה ולסגור. להנמיך לאש בינונית ולטגן 1-2 דקות מכל צד.
הי יקרה,
וופלים מעולים!!!
עשיתי כמות עצומה ונשארו לי 6 וופלים של נאכלו.
האם יש לך רעיון איך אפשר להמיר אותם לקינוח אחר?
תודה על הכל
היי גליה,
לא עולה לי רעיון איך להמיר אותם לקינוח אחר אבל אפשר בהחלט לשמור במקרר או להקפיא. לאחר חימום הם יוצאים מצוין.
הי,תודה על הכל!!
מבקשת מתכון לכמות כפולה ללא שמרים
חג שמח!!
היי גליה, שבוע טוב,
חומרים לכמות כפולה בלי שמרים:
2 כוסות קמח רגיל
2 כפיות גדושות אבקת אפיה
6 כפות סוכר לבן
כוס וחצי חלב
2 כפיות תמצית וניל
2 ביצים
2/3 (שני שליש) כוס שמן
קמצוץ מלח
*יש לערבב קודם את הקמח עם אבקת האפיה ורק לאחר מכן להוסיף לתערובת.
שנה טובה 🙂
מושלם!
עשיתי פעמיים פרווה ללא שימון תבניות.
בליל שבת חממתי על הפלטה….
מתכון מדוייק!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יום מקסים
עשיתי את הגרסה הפרווה ויצא פשוט מושלם כמובן טעם להוסיף שוקולד או ריבת חלב…
תודה מיכל, שמחה שיצא טעם 🙂
היי, האם הנחת הבלילה במקרר ללילה (הוורסיה עם השמרים) תהרוס את אפקט ההתפחה ? תודה 🙂
לא חושבת שאמורה להיות בעיה.
היי אפרת
אתר מעולה והוופל יצא מעולה… יש אפשרות להכניס חמאה לבלילהבצקום שמן או בנוסף?החמאה הייתה קצת חסרה לי מבחינת טעם.השטלה במרקם איך ייצא.תודה רבה
כן בטח, במקום שמן אפשר לשים 75 גרם חמאה מומסת.
היי…
יצא ממש טעיםםםם
הבעיה שלא יצא לי “נפוח” כמו בתמונה….
מה עשיתי לא נכון?
היי דיאנה,
ככל שמשאירים את התערובת לנוח לפני ההכנה כך פעולת השמרים אפקטיבית יותר ואז הוופל מקבל יותר נפח.
חייבת לשתף אתכם שהיום ערכנו ערב נשים. ברגע האחרון החלטנו להוסיף לקינוח וופל בלגי לחברה שלי יש מכשיר אבל היא לא ידעה מאיפה תשיג מתכון. אמרתי לה שלא תדאג פתחתי את האתר המדהים הזה והקראתי לה את המתכון. מה אומר לכם? היה מוצלח ברמות! אין לי מילים להודות. האתר הזה מיוחד! תודה רבה
תודה שרי, שמחה שנהניתן 🙂
יש לי שאלה דחופה ! העיסה שעשיתי היא מאוד שומננית יכול להיות ששמתי יותר מדי שמן מה אעשה ?
סורי, ראיתי רק עכשיו. מקווה שהסתדרת.
בעקרון הייתי ממליצה לך להכין את זה כמו שזה.
בהמשך לשאלה הקודמת האם אפשר להשתמש בשמרים טריים?
שלום ותודה על המתכון:) האם יש אפשרות לוותר על תמצית הוניל מטעמי אלרגיה?
היי אור,
אפשר לוותר על תמצית הוניל.
עדיף שמרים יבשים (פחות עבודה) אבל אם יש לך שמרים טריים אז אפשר להשתמש בהם ולשים כחמישית קוביה (10 גרם). יש למעוך את השמרים עם כף סוכר ולהוסיף רבע כוס חלב חמים. להמתין 10 דקות עד לתסיסה ולהוסיף לתערובת. לא לשכוח להפחית כף סוכר ורבע כוס חלב מהכמויות במתכון.
תודה רבה רבה על תשובתך:) אפשר להשתמש במים במקום חלב? כי יש אלרגיה גם למוצרי חלב
כן אור, אפשר.
אפשר להכין את זה בטוסטר רגיל או שזה לא יצא? כי אין לי את המכשיר..
היי,
לצערי זה לא יוצא אותו הדבר בטוסטר רגיל.
יום מקסים 🙂
הכנתי את המתכון לופל אורירי, עם הביצה המופרדת. הכמות הספיקה למלא רק 3 פעמים את המכשיר. לא הרבה. שמתי מים חמימים במקום חלב, כך שהבלילה היתה פרווה. שימנתי בחמאה את המכשיר והופל יצא מאד טעים. שמתי עליו שוקולד חלב מומס ושוקולד לבן מומס, ערימה של קצפת וריבת אוכמניות. כולם אהבו.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
איך פרווה ואתה משמן את המכשיר ען חמאה?????
הי ישנה אפשרות להמיר את השמרנים באבקת אפיה?
אפשר. שימי 3/4 כוס חלב.
היי, הכנתי את הוופלים והם יצאו צמיגיים. במה טעיתי?
היי חן,
זה יכול להיות כתוצאה מערבוב יתר של החומרים.
היי, הכנתי בערב את המתכון הזה! מעולה! את חושבת שאפשר לעשות מתכון שיהיה כשר לפסח?
תודה 🙂
בעבר
היי אלה,
אולי אפשר לשלב קמח מצות דק עם קמח תפו”א ובמקום שמרים לשים כפית אבקת אפיה. מאחר ולא ניסיתי אני לא יודעת אם זה ייצא מוצלח.
שבוע נפלא וחג שמח 🙂
היי,
יש גם גירסה לאפייה בתנור?
לצערי אין לי.
שבת שלום 🙂
יצא טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
מתכון מוצלח ביותר!!!!!
תודה רבה!
תודה אסתי, שמחה שאהבת 🙂
יום נפלא!
שמחה ששמחת
אחד הוופלים!! יצא מעולה! מתוך כמה מתכונים שניסיתי זה היה הכי טוב!
תודה גבי, שמחה לשמוע 🙂
אני חייבת לציין שאים לא ההיתי מוסיפה את השמרים זה יכל להיות מתכון מושלם
למה השמרים?
דווקא השמרים מעניקים לזה את המרקם המיוחד.
אם במקרה הרגשת בטעם של השמרים אז יכול להיות ששמת יותר מידי.
הערה: לא צריך דווקא חלב!! שמתי מים במקום (כי הייתי בשרי) וזה יצא מעולה!
גם יצא לי רק 4 ולא 8… למה????
היי יעקב,
אני מניחה שזה בגלל שהשקעים במכשיר שלך גדולים.
בכל אופן שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת
על איזה מכשיר חשמלי לוופל את ממליצה האם טוסטר לוופל מספיק טוב ?
טוסטר לוופל מספיק בהחלט. גם אני משתמשת בכזה.
הוספתי בטעות שתי ביצים..ממש נורא?
אין לי מושג 😐 אני מניחה שזה ישנה קצת את המרקם.
יצא מדהים!המתכון המושלם!
בפעם הראשונה הכנתי המתכון אחר ויצא לא משהו
אבל הפעם עם המתכון הזה יצא מושלם
תודה יוסי, שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא
יצא טעים.
תודה.. מתווסף למחברת המתכונים שלי ביחד עם עוד כמה מפה
תודה ג’ן, שמחה שאהבת 🙂
שלום.
תודה על המתכון!
יש לי שאלה: איך אפשר לשמן את המכשיר, בלי תרסיס שמן? (אין לי תרסיס)
היי אסתר,
אפשר לשפוך מעט שמן בכל שקע ובעזרת נייר מגבת או מברשת למרוח על כל השקע.
רוב תודות!
יש מתכון לוופל בלגי טבעוני? ראיתי שאפשר להחליף חלב במים, אבל מה עם הביצים?
היי נחמה,
לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר פשוט לוותר על הביצה ולהוסיף קצת יותר מים, לפי הצורך. אם רוצים את הוופל יותר אוורירי יכול להיות שכדאי להוסיף לבלילה עצמה שליש כפית אבקת אפיה + חצי כפית מיץ לימון.
אם את מנסה, ממליצה להכין קודם בכמות של המתכון, לוודא שיוצא מוצלח (לפני שמכפילים כמויות).
יום נפלא 🙂
להחליף חצי מהקמח בקמח חומוס, להשתמש הגרעיני צ’יה ומים במקום ביצה, להוסיף רסק תפוחים או בננה. תחפשי בגוגל תחליפי ביצה צבעוניים.
איזה טעים! הכנתי כבר פעמיים ועם ריבת חלב זה מעדן!
שאלותי:
א. עושה לי בדיוק 4 – יש לי מכשיר לוופל בצורת טוסטר – ריבועים גדולים, הגיוני?
ב. אם אני רוצה להכין כמות מאד גדולה לערב לביבות – נגיד קילו קמח, מה שאר הכמויות? זה ממש מתאים לחנוכה, חלבי, וקצת שמן, אבל לפחות זה לא מטוגן…
תודה על כל הזמן שאת מקדישה כדי שלכולנו יהיה אוכל מהיר וטעים יותר! (וגם בריא יותר לפעמים)
היי נחמה,
מהכמות במתכון יוצאים לי כ-8 וופלים קטנים. יכול להיות שבגלל שהמכשיר שלך גדול יותר והשקעים גדולים יותר, יוצאים לך 4 יחידות בלבד.
זה בהחלט יכול להתאים לחנוכה.
כמויות לקילו קמח (כ-28 וופלים גדולים – בטוסטר שלך):
קילו קמח (כ-7 כוסות)
2 כפות שמרים יבשים
כוס וחצי סוכר
3.5 כוסות חלב חמים
2.5 כפות תמצית וניל
6-7 ביצים (תלוי בגודל שלהן)
2+1/3 שמן
רבע כפית מלח
חג שמח יקירה 🙂
היי אני יכולה להוסיף תוספות מעל הוופל
היי אלה,
את יכולה להוסיף קצפת, סירופ שוקולד, סירופ מייפל, גלידה, בננות מקורמלות וכו’.
יש תחליף כלשהו לשמרים?
אנסה בקרוב, אתמול הכנתי ורק היום גיליתי את האתר שלך
היי שיר,
אפשר לשים כפית גדושה אבקת אפיה (לערבב היטב עם הקמח) ולהגדיל את כמות החלב ל3/4 כוס (במקום חצי כוס).
בהצלחה 🙂
טוב אז הכנתי . אני חושבת שהמתכון בבסיסו מעולה . יציב אם כי ממליצה להוסיף עוד כוס קמח פחות כף ועוד שליש וכף חלב ועוד בייצה. זה מסביר תלונות על כך שיצא פחות מהכמות הרצוייה זה נכון . אבל המתכון פצצה. אני עשיתי. יצא אליפות זאת לאחר ששידרגתי ותיקנתי כמויות.
גם 2 כפיות אבקת אפייה הוספתי. שכחתי לציין בתגובה הקודמת.
תודה מירה שחזרת לעדכן ולשתף 🙂
אהלן,
אני רוצה להכין את הבלילה כמה שעות לפני שאכין את הופלים.
האם זה יצא לי טוב? או שלא מומלץ?
תודה!
ליאורה
ואגב, יש לך מתכונים מעולים באתר…
כן ליאורה, אין בעיה להכין את הבלילה מראש.
חג שמח 🙂
יש לי שאלה – האם ניתן גם לעשות את הדברים שהופכים את הוופל לאוורירי וגם לעשות אותו פריך? מה את ממליצה?
הי תמר,
אין בעיה להכין את הוופל אוורירי וגם להניח על רשת התנור ב200 מעלות כדי שיהיה פריך.
הכפלתי כמויות ויצא מעולה. תודה רבה!!!
שמחה לשמוע!
תודה מוריה על העדכון 🙂
ערב טוב
אין לי מושג למה אבל לא יצא לי טוב בכלל, הכמות הספיקה ל2 וופלים, והבלילה לא תפחה כלל ולא הייתה טעימה. הכנתי לפי המתכון בדיוק. שמתי מים במקום חלב..
מה יכולה להיות הבעיה?
היי שיראל,
באיזה מכשיר השתמשת? מה בערך גודל של כל שקע וופל? במכשיר סטנדרטי אמורים לצאת כ-8 יחידות.
באיזה גודל כוס השתמשת?
כוס גדולה סטנדרטית, גודל שקעים גם, מכשיר של mixo
הכוס בסדר, המכשיר בסדר. באמת שלא ברור לי למה יצאה לך כמות כל כך קטנה ולמה לא יצא מוצלח. יכול להיות שפיספסת בטעות מצרך או שטעית בכמויות?
בגדול הוופל לא אמור לתפוח מאוד אבל הוא כן אמור לצאת טעים.
שמתי את כל המצרכים
נתתי לזה לתפוח 10 דקות, אולי צריך יותר?
גם כשמתפיחים 10 דקות זה עדיין צריך לצאת טעים.
נסי לתאר לי מה לא היה בסדר עם הוופל כדי שאוכל להבין איפה הבעיה. האם הבעיה היתה במרקם שהיה רך/קשה/דחוס? האם הבעיה היתה בטעם (לא מספיק מתוק וכו’)?
חיממת את המכשיר לפני? כמה זמן זה נאפה במכשיר?
אהלן
חייב לציין שזה המתכון הכי טעים מכל אלו שהכנצי, למרות שהוא אפילו לא מכיל חמאה!
בכלל המתכונים שלך תמיד אמינים, יעילים ומוצלחים.
ורק שאלה, מה הקטע של להוסיף את השמן בסוף? אאלט החשש מערבוב יתר הוא ביחס לקמח ולגלוטן לא לשמן…
ושוב תודה על אתר מעולה
היי אבי,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
לגבי המתכון, שמן ומלח הם מעכבים את פעולת השמרים ולכן כדאי קודם לערבב את הקמח עם השמרים ולהוסיף את המרכיבים שלא מעכבים, ללוש קצת את הבצק ולגבש אותו ובסוף להוסיף את השמן והמלח וכך פעולה ההתפחה אינה נפגעת.
המשך ערב מצוין
אפרת שלום. אפשר לקבל את הכמויות בגורמים? אני מודדת עם משקל. תודה רבה
היי מיכל,
140 גרם קמח
5 גרם שמרים
50 גרם סוכר
120 מ”ל חלב
5 גרם תמצית וניל
ביצה (גודל לא משנה)
66 גרם שמן
קמצוץ מלח עם המלחייה
אין לי מתכון נוסף לוופל בלגי, אני מקווה בקרוב להעלות מתכונים נוספים למכשיר המולטי קייק.
ערב נעים 🙂
אפרת שלום. אפשר לקבל את הכמויות בגורמים? ה אם זה המתכון היחידי לוופל בלגי? האם העליתי מתכונים נוספים ושונים למולטי קייק? תודה רבה יקירה.
תודה רבה, מתכון נפלא!
תודה לאה, שמחה שאהבת 🙂
יום נפלא
תודה עבור המתכון.
בגירסה לוופל אוורירי כתוב להוסיף ביצה. האם מדובר בביצה נוספת מעבר לחלבון שהקצפנו? ומה עושים עם החלמון של הביצה שנותר אחרי שהקצפנו את החלבון?
היי שירי,
זאת היתה טעות שתוקנה.
מדובר בביצה אחת בלבד מופרדת לחלבון ולחלמון. את החלבון יש להקציף עם הסוכר ואת החלמון יש להוסיף ליתר החומרים ואז לשלב בין שתי התערובות.
תודה! 🙂
אם מה צריך לחמם את המכשיר אם חמאה או אם שמן?
אם יש לך ספריי שמן זה הכי נוח. אם לא, אפשר לשמן עם שמן.
חובה לחמם את החלב??
לא חובה, מומלץ כי כשהחלב חם זה מזרז את פעולת השמרים.
תודה רבה!
האם אפשר לשים סוכר וניל במקום תמצית וניל? ואם כן, כמה?
כן הילה, אפשר לשים כפית סוכר וניל במקום.
שלום שי לי שאלה אני הכנתי וופל בלגי נאפה לי למטה ולא למעלה. אשמח אם תעזרו לי
תודה
היי יהודית,
אפית במכשיר של וופל בלגי שנסגר משני הכיוונים?
בכל מקרה, ממליצה להכניס לתנור, להניח את הוופלים על רשת התנור כשהחלק שלא נאפה פונה כלפי מעלה ולאפות רק בחום עליון.
תודה על המתכון.
הכנתי בגירסת הפרווה – עם מים.
יצא מצויין וטעים.
בפעם השניה שהכנתי הוספתי כפית א. אפיה וזה מאד השתדרג.
מתכון מנצח וקל להכנה.
תודה רבה!!!
ואגב, הכנתי במכשיר המולטי קייק.
הוא נהדר וממש מתאים.
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה אסתי והמשך יום נפלא!
היי
אפשר להחליף את הקמח והשמרים בקמח תופח?
היי,
אפשר להמיר את הקמח והשמרים בכוס קמח תופח. קח בחשבון שהוופל ייצא קצת יותר רך אבל אפשר לשפר את זה ע”י הנחת הוופל על רשת התנור, בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך כ-5 דקות (לאחר שהוופל מוכן כמובן).
התערובת יצאה לי לא נוזלית יותר דומה לבצק… זה אמור להיות ככה? תודה
היי עמית,
אם הבצק רך זה בסדר.
שלום
מישהי ניסתה את הוופל הפרווה?
האם אפשר במקום מים מיץ תפוזים?
אשמח לתשובה
יום נפלא
היי ליאת,
גם גרסת הפרווה מוצלחת.
אפשר לשים מיץ תפוזים במקום מים.
בהצלחה 🙂
היי
יש לי רק קמח תופח אז לוותר על השמרים?
היי,
אם יש לך קמח תופח אפשר לוותר על השמרים. מומלץ להגדיל את כמות החלב ל3/4 כוס.
בהצלחה 😉
היי, אם אני לא רוצה כמות של 8 וואפלים, אפשר לשים חצי כמות מכל חומר? זה עדיין יצא טוב? תודה
כן עמית, אפשר לשים חצי מכל הכמויות (לגבי הביצה- אפשר לטרוף אותה ולשים חצי מהבלילה).
יצאו שישה וופלים והם היו טיפה כבדים ודחוסים מדי
אבל המתכון נהדר
תודה על העדכון 🙂
שבוע מעולה!
יצא מעולה מעולה
ניסיתי מספר מתכונים וזה המנצח
תודה רבה
תודה הדס, כיף לשמוע!
שבת שלום 🙂
המתכון יצא מעולה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
חיכיתי כ-20 דק’ עים הבלילה,הפעלתי 5 דק’ליפני את המכונה ויצא לי מצוין!!!
אפילו נישאר לי ל-8 וופלים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
איזה כיף לשמוע!!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אבל כן אפשר?
כי בא לי לעשות ואין לי את המכשיר
היי תמר,
לא מומלץ, בלי מכשיר המרקם יוצא יותר כמו פנקייק ופחות כמו וופל בלגי.
היי,
יש במקרה אפשרות לתחליף שמרי? כגון קמח תופח וכו’?
היי אביגיל,
במקום השמרים אפשר לשים כפית גדושה אבקת אפיה (רק אם אין לך- תשתמשי בכוס קמח תופח) ואז יש להגדיל את כמות החלב ל3/4 כוס (במקום חצי כוס).
הוופל ייצא קצת יותר רך אבל עדיין טעים. אפשר לשים אותו בתנור אם רוצים שהוא יקבל פריכות קלה.
בהצלחה 😉
האם מישהו יכול להמליץ לי על מכשיר מחברה מסוימת לוופל בלגי?
יש לי מכשיר די יקר, אבל לא הולך לי איתו…
אפרת מאיזה חברה המכשיר שבתמונה?
אני עדיין לא מתייאשת!!!
היי רחלי,
מסכימה איתך שאסור להתייאש, בסוף את תצליחי! 😉
אני משתמשת במכשיר של PILOT, מכשיר שהוא יחסית פשוט ולא יקר אבל עושה את העבודה (קניתי אותו בשופרסל).
הי אפרת שמחה לבשר לך על הצלחת הערב אתמול… בכל אופן אני בכוון!
קודם כל- ערבבתי קצת, ונתתי לעיסה לעמוד עד שראיתי שהיא “תופחת”.
אח”כ עשיתי לפי ההוראות שלך לגבי החימום והשימון (שמתי הרבה חמאה…)
ופשוט זה כבר מוכן במכשיר שלי אחרי 5 דקות בדיוק!
אם אני משאירה את זה זה נשרף ונהיה פיתה…. ניסיתי לשים חצי מהכמות בצורה מעניינת כמו שראיתי במסעדה שקוראים לזה וופל הולנדי. פשוט לוקחים כף מהעיסה ושמים באמצע התבנית שאצלי היא מרובעת. מה שיוצא זה כמו וופל בצורת עיגול חמוד. זה יצא מעולה!!! את גאונה!!
וגם חיממתי שמנת מתוקה עם שוקולד לבן וחום ומרחתי מעל…. בקיצור חלום המסעדה מתחיל להתגשם!
תודה על הכל!!! אין כמוך!!
ראיתי את המכשיר הזה בחנויות ויש לו פלטות מתחלפות לדונטאס למשל, אני אשמח שתתני מתכון שמתאים לפלטות האלה!
תודה רבה ושבת שלום!
תודה רחלי! איזה כיף לשמוע !!
בהמשך אני מקווה לפרסם גם מתכונים לכל המכשירים האלה 🙂
שבת שלום!
וואו! הכנתי אתמול ויצא פשוט מושלם!!
אחרי שניסיתי עשרות מתכונים של ופל בלגי ותמיד התאכזבתי כי לא יצא קריספי מבחוץ, זה המתכון הכי מוצלח שניסיתי!!
יש לי שאלה, אם אני מעוניינת להכין לאירוח, ניתן להכין את התערובת לפני ולהשאיר במקרר כמה זמן כדי להכין אותם וישר להגיש לשולחן? תודה 🙂
איזה כיף לשמוע!
את יכולה להכין את התערובת לפני, לכסות בניילון נצמד ולשמור במקרר ואז להכין אותם ממש לפני ההגשה או שאת יכולה להכין אותם מראש, לצנן לטמפ’ החדר ולשמור במקרר או בחוץ (תלוי אם את מכינה באותו יום או לא). לפני ההגשה תחממי תנור ל200 מעלות וכשהתנור ממש חם תניחי אותם על הרשת באמצע התנור ותחממי 3-5 דקות.
בהצלחה 😉
אם אין לי מחשיר וופל כזה מה אני יכול לעשות
אני ממשרוצה לנסות להכין
היי משה,
לצערי בלי מכשיר זה לא יוצא אותו דבר. ניסיתי להכין בטוסטר רגיל ויצא משהו אחר לגמרי 🙂
הי , עכשיו הוצאתי אותו מהמכשיר לאחר 7 דקות ויצא עם מרקם דחוס ולא טעים…. למה??????????
רציתי לשאול האם יש הבדל בין המכשירים השונים? יש לי מכשיר של חברת krups
הוא נראה לי מקצועי ויקר, אבל יש לי הרגשה שהוא נמוך לוופל, לעומת מה שאני רואה במסעדות.
תודה על האתר המעולה!
היי רחלי,
יכול להיות שערבבת יותר מידי את הבלילה? תעברי על המצרכים ותראי שלא פספסת משהו. תבדקי גם את התאריך על שקית השמרים שהשתמשת בה.
אני לא מכירה את המכשיר שאת משתמשת בו אבל לא אמור להיות כל כך הבדל בין המכשירים החשמליים (כי יש גם מחבתות ותבניות).
הי תודה שענית לי! אין כמוך!
אני כל כך מתוסכלת מהעניין אבל אני אנסה שוב … אני חולמת להכיו כזה בבית ולא לשלם 50 שקל במסעדה, אם כי הבנתי כבר שהסוד זה גם בממרחים ובקצפת והגלידה. למשל עם סירופ שוקולד אני פחות אוהבת את הטעם.
עשיתי הכל לפי המרשם, לגבי השמרים? לא חשבתי על זה אני אבדוק..
תודה רבה רבה!!
בכיף רחלי 🙂
תנסי פעם הבאה לכסות את התערובת בניילון נצמד ולהניח אותה בצד לפחות 10 דקות, אפילו לחצי שעה אם יהיה לך זמן, כדי שהשמרים יפעלו יותר טוב.
בהצלחה בפעם הבאה!
מתכון מעולה!!!
ניסיתי גם בתור וופל
וגם בתור מאפינס עם מילוי נוטלה יצא מדהים!!!
שמחה לשמוע מורן!
תודה על העדכון ושבת שלום 🙂
היי,
יש לי מכשיר כבר חצי שנה ואחרי המון מתכונים שניסיתי (בעיקר עם אבקת אפיה) זה בהחלט המתכון המנצח! פריך מבחוץ ומבפנים רך אוורירי וטעים כמו אמיתי. תודה!!
שמחה לשמוע! תודה שחזרת לעדכן 🙂
נשמע נפלא ! בלי טון חמאה.. איזה כיף… עכשיו מה שנותר זה לקנות את המכשיר…
אפשר לעשות בטוסטר רגיל ?
היי,
מניסיון בטוסטר רגיל זה יוצא משהו אחר שהוא לא וופל בלגי 🙂
עדיף להכין עם המכשיר כדי לקבל את התוצאה הטובה ביותר.
המשך יום נפלא!
אני תמיד מכינה בטוסטר על נייר אפיה גדול משומן
ויוצא פצצה.