זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 55 דקות
מס’ מנות: 6-7 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות דק
1 גזר גדול קלוף חתוך לקוביות קטנות
כוס עדשים כתומות שטופות היטב ומסוננות
חצי כוס קינואה לבנה שטופה ומסוננת
כף גדושה רסק עגבניות
7-8 כוסות מים רותחים
רבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
רבע כוס עלי כוסברה קצוצים
תיבול: כפית כמון, כפית וחצי מלח, כפית אבקת מרק, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את קוביות הגזר והשום ומבשלים עם מכסה כ-5 דקות.
-מוסיפים עדשים כתומות, קינואה ומים רותחים. מתבלים ברסק עגבניות, כמון, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור. מערבבים היטב ומביאים את המרק לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 25 דקות.
-מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה ומבשלים כ-20 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
הכנתי אתמול את המרק ואני רוצה לחמם אותו היום וכל הקטניות שקעו והמרק הסמיך מאוד אני יכולה להוסיף עוד מים? צריך להוסיף עוד תבלינים?
כן בטח, תערבבי הכל ותוסיפי מים.
תטעמי. אם לדעתך חסר תוסיפי עוד קצת מלח
וואו הכנתי לפני שבועיים בלי רסק, כי פשוט לא היה לי ויצא מטורף!!
עכשיו אני מכינה שוב, ואני רוצה להכין את המרק יותר משביע. מה דעתך על להוסיף אורז לבישול? או אולי אטריות קצרות כאלו? יתאים?
כן, את יכולה להוסיף אורז או אטריות דקות.
חייבת לעדכן שהוספתי אורז, כמובן הגדלתי את כמות המים והמלח. יצא פשוט נדיר! לא הספקתי לצלם כי זה פשוט התחסל
איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה🙂
הכנתי בסיר בישול איטי עם פטרוזיליה לא ממש קצוצה ובלי כוסברה והוספתי כרוב ויצא מדהים!!
תודה שחזרת לשתף🙂
היי אני מעוניינת להכין קנידלך למרק.
איך את ממליצה להכין אותו בניפרד בייחד?
אם ביחד איך להכין?
ואשמח למתכון להכנת קנידלך.
תודה רבה
היי תהילה,
יש לי מתכון לקניידלך מקמח מצה.
מומלץ להכין אותו בנפרד ואז להוסיף למרק שאת רוצה.
הכנתי כבר כמה פעמים את המרק טעים מזין ובריא מאד קל להכנה,
תודה על כל מבחר המתכונים,
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך
היי אפרת
אפשר להשתמש בקינואה שכבר מבושלת מיום לפני, אם כן, באיזה שלב להוסיף אותה?
תודה 🙂
היי
אפשר, תוסיף אותה כ-5-10 דקות לפני סוף הבישול.
אפשר להכין עם עדשים ירוקות?
כן(:
יצא מושלם!!!
הוספתי עוד ירקות הרבה גזרים קטנים,
(קישואים מוסיפים המון!)
שמתי גם כפית כורכום וויתרתי על האבקת מרק.
לא היה לי רסק עגבניות.
טעים מאד, תודה!
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
בס”ד
תודה רבה על האתר הנפלא!! תוכלי להסביר לי מה מטרת רסק העגבניות במרק? למה מוסיפים את הרסק או לחילופין עגבניות מגורדות?
היי,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
הרסק מוסיף צבע וטעם למרק🙂
וואי וואי איזה מרק!!! (הוספתי קישואים- ממש העשיר)
להתענג!!!
תודה רבה על המתכונים המושלמים!!
אין מי שלא מבקש את המתכון אחרי שטועם…
תמשיכי לעשות חיל במטבח 🙂
המרק נראה טעים ומחמם😊
תודה על המילים הטובות(:
מרק מושלם!!
אחד המרקים הכי טעימים שהכנתי אי פעם
את פשוט אלופה💖
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
היי אפרת,
אני הוספתי גם קוביות סלרי בשלב האידוי עם הגזר.
רוצה לומר גם תודה רבה על מתכון מנצח שמככב אצלנו כבר מהחורף שעבר!!
כיף תמיד למצוא אצלך פתרון פשוט ומהיר לארוחות טעימות 😊
היי אורין,
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה על הפרגון🌺
היי אפרת האם אפשר להכין עד עדשים ירוקות? ואם כן האם יש שינוי בכמויות?
היי,
אפשר להכין עם עדשים ירוקות ללא שינוי(:
יצא ממש טעים, הוספתי קצת לימון כמו שהמליצו
שמחה מאד שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף🌺
היי אפרת אם אני מוותרת על העלים ולא שמה בכלל במרק אני צריכה לבשל עוד 20 דקות נוספות?
היי,
גם במקרה שמוותרים על העלים יש לבשל סה”כ 45 דקות.
האם אפשר להחליף את הקינואה בבורגול?
תודה על המתכונים המעולים.
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להשתמש בבורגול.
אין כמוך – יצא מצוין!
כבר המלצתי על המתכון לחברה…
שמחה מאד לשמוע ותודה על הפרגון😊
לפנתאון! מרק שאני חוזרת לעשות שוב ושוב ושוב. אין פעם אחת שהכנתי לאורחים והם לא ביקשו את המתכון.
איזה כיף שאתם נהנים מהמתכון! תודה על הפרגון🌺
היי צריך להשרות את העדשים לפני ?
היי,
לא חייב- מספיק לשטוף היטב ולסנן.
היי אפרת רציתי לשאול האם אפשר לוותר על הכוסברה והפטרוזיליה או שאפשר לשים משהו אחר במקום?
היי,
אפשר לוותר על העלים(:
מרק מעולה! כבר שנתיים הוא המרק הקבוע בכל חורף
מבחינת תיבול – אנחנו שמים פי 2 תיבול ממה שכתוב, ומוסיפים גם קינמון וכורכום שממש משדרגים.
שמחה שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף❤
הכנתי את הקינואה עם הגזר שמופיע באתר שלך, ונשאר לי כמות אז אני רוצה להשתמש בו במתכון הזה. אני יכולה? ואם כן באיזה שלב להוסיף את הקינואה המבושלת?
תודה רבה !
היי,
היות והקינואה מבושלת עם גזר ותיבול משלה פחות מומלץ להשתמש בה למרק, אבל אפשר.
יש להוסיף אותה ממש בסוף הבישול למרק.
היי יקרה, האם הכוסברה והפטרוזיליה קריטיים לטעם המרק? אין לי בבית כעת
היי,
זה לא קריטי, אפשר לוותר😍
שלום אפרת.
האם אפשר להשתמש גם בקינוא אדומה?
תודה רבה והמשך יום טוב! 🌷
היי,
אפשר(:
חנוכה שמח!
אפשר בלי רסק עגבניות? שומרים על בריא אצלנו בבית..
את יכולה גם בלי🙂
האם יש צורך במים רותחים דווקא, או שאפשר מים רגילים ולהרתיח בסיר?
דבר נוסף, קינואה קונים בסופר או בחנות טבע. וכן, מהי קינואה? דגן/ פחמימה/חלבון?
היי שולי,
אפשר גם להרתיח מים בסיר. קינואה ניתן לקנות כיום בכל סופר ולא רק בחנויות טבע.
קינואה אינה דגן אלא צמח, היא עשירה בחלבון אך מכילה גם פחמימות.
הי אפרת! אני רוצה להכין את המרק אבל לא מתה על פטרוזיליה ולא סובלת כוסברה חח
שמיר יתאים במרק במקומם?
היי מאיה,
אפשר לשים מעט שמיר כדי שלא ישתלט על הטעם.
היי אפרת,
אני רוצה להכין את המרק ולהוסיף ירק, ראיתי שהמלצת על בטטה, אז.. בטטה אחת? מתי להוסיף אותה?
עוד שאלה, אני מכינה את המרק לאבא שלי, הוא אדם מבוגר וחולה והוא נחנק מחתיכות קטנות, אז אני צריכה לחתוך את הבטטה והגזר טיפה גדול.
איך אני עושה את זה כדי שזה יהיה מוכן ורך?
תודה מראש! 🙂
היי ענאל,
את יכולה להוסיף 2 בטטות קטנות או אחת גדולה, ביחד עם הגזר.
תחתכי את הבטטה לחתיכות יחסית גדולות, ואת הגזר לקצת יותר קטנות (עד כמה שאבא שלך יוכל לאכול ללא חשש). בסיום הבישול תוודאי שהכל התרכך ואם לא- תמשיכי לבשל עוד כמה דקות.
בהצלחה!
את גם יכולה לרסק , עם בלנדר מוט או במעבד, אחרי הבישול
היי אפרת
להכין ללא השום יצא טעים גם כך? ובלי אבקת מרק כמובן כמה מלח עוד להוסיף על כמות המלח הקיימת?
תודה .
היי עינת,
את יכולה להשמיט את השום ואבקת המרק. תוסיפי עוד כשליש כפית מלח, ואם אוהבים-אפשר גם קצת כורכום:)
הוספתי קישואים יצא מעדן👌👌👍👍👍👍
נראה מחמם ומעולה:)
תודה😊
אפרת קודם כל תודה רבה על אתר מעניין ומדהים. ועוד יותר על היחס האדיב שלך. את נעימה וסבלנית. יישר כח!
אין לי קינואה, שמתי שיבולת שועל. אמור לצאת טוב נכון? (((: זה על האש והריח נהדר
כעקרון אין בעיה להוסיף קוואקר.
את בטח כבר יודעת איך זה יצא 🙂
האם אפשר לבשל את המרק לגבי מרק קינואה +עדשים כתומות עם עוף
כן, אפשר.
את העוף יש להוסיף אחרי טיגון הבצל ולטגן כדקה מכל צד. אח”כ להוסיף את הגזר והשום ולהמשיך כרגיל.
תודה על המתכון המושלם הכנתי כמו שאמרת עם עוף ויצא מוצלח ביותר ממש נהנת מהמתכונים שלךכל מתכון מוצלח!!
שמחה שיצא טעים 🙂
יצא מעולה!
מרק טעים בטירוף, עדשים נימוחות וסמיכות במידה
כיף לשמוע, תודה רבה שחזרת לשתף❤️
פעם ראשונה בחיי שאוכלת קינואה ועוד במרק… יצא מושלםםםם טעים ברמות!!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה על כל השיתופים והתמונות!!
נראה מעולה!
מרק מושלם !!! טעים ממש !!! כל המשפחה אהבה. הרגשתי צורך לחזור לכאן כדי לומר תודה. מעולם לא חשבתי להוסיף קינואה למרק. אני משתמשת קבוע באתר שלך, המתכונים ברורים וטעימים והאתר נוח לשימוש.
שמחה שיצא טעים!
תודה סיגי ❤️
יצא אליפות. תודה
הוספתי לימון לצלחת. שידרג את המנהו
שמחה לקרוא שאהבת ורד 🙂
שבוע נפלא
מרק מיוחד וטעים ביותר, מומלץ מאד,
אפרת, תודה !
שמחה שאהבת 🌸❤️
וואוו!! אחד המרקים! ויתרתי על המרק עוף, ובמקום שמתי מעט כורכום וכן כוס נוספת של מים רותחים. תודה על עוד מתכון מנצח!!!
שמחה שאהבת בתאל
ערב נפלא❤️
בדרך כלל אני משרה את הקינואה לשעתיים, האם גם את העדשים הכתומות יש להשרות שעתיים?
אין צורך להשרות עדשים כתומות. מספיק לשטוף היטב ולסנן.
ומה דעתך אפשר במקרה הזה לוותר גם ההשריה של הקינואה ?
לא חובה להשרות קינואה אבל כדאי לשטוף אותה היטב במים ולסנן.
אפרת אני עכשיו מכינה את המרק אבל למה הוא בצבע אדום כזה לא כמו הצהוב הזה שבתמונה?? אני צריכה לחכות שזה עוד יתבשל ואז זה יקבל הגוון הצהוב או זה שעכשיו זה אדום ככה זה יישאר??
היי נועה,
המרק אמור להיות בצבע כתום בעיקר בגלל העדשים.
איך זה היה בסוף הבישול?
היה אדום כתום כזה
אבל טעים רצח כולם גמרו את זה הוספתי גם כורכום
העיקר שיצא טעים 🙂
מתכון מעולה! אני מפחיתה במים לחמש כוסות ועושה מזה תבשיל במקום מרק (:
מעולה 🙂
תודה רחלי
היי אפרת,
הכנתי את המרק מספר פעמים, למרות שבתחילה חשבתי שאני היחידה שאעז לאכול מרק קינואה, הוא נאכל בהנאה מרובה מאד ע\”י כל המשפחה… ואפילו הפך להיות המרק המועדף. עכשיו אני רוצה להכין ואין לי בצל, האם אפשר לוותר על הבצל, ואם כן- מיד להתחיל עם הגזר והשום?
תודה רבה
שמחה שאהבתם את המרק 🙂
כן, תתחילי ישר מהגזר והשום.
בוקר טוב אפרת
הכנתי את המרק והמרק אכן מזין וטעים ומחוסל במהירות .
אני רוצה להכין בכמות יותר גדולה איך בדיוק כדאי? להכפיל פשוט כמויות ותבלינים באותו סיר?
או שרק להוסיף עוד חצי כוס עדשים וחצי כוס קינואה ואותה כמות תבלון שרשמת במתכון המקורי?
אשמח לשמוע.
תודה מראש .
אפשר להוסיף עוד חצי כוס עדשים, חצי כוס קינואה, 2 כוסות מים ולשפר תיבול לפי הטעם.
אם את רוצה בכמות ממש גדולה (כ-13 מנות) אז אפשר להכפיל את כל הכמויות אבל תצטרכי להכין בסיר גדול.
היה לי רק פטרוזליה.אז שמתי כמות יותר גדולה(במקום הכוסברה)
בטעות שמתי את זה לפני ההרתחה.זה קריטי?להוסיף אחכ עוד?
לא נורא.
אין צורך להוסיף יותר.
אחד המרקים הטובים ביותר שאכלתי! תודה רבה רבה רבה
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת, תתחדשי על האתר החדש. מדהים ביופיו!
אני מנסה כבר המון זמן להתחבר\\להרשם, אבל לא מצליחה. זה אומר לי שהמייל שלי קיים במערכת, אבל לא קיבלתי שום מייל עם סיסמה, וגם כשאני מנסה לאפס סיסמה זה לא שולח
לי מייל לאיפוס.
תודה ❤️
שלחתי לך פרטי התחברות למייל.
מרק טעים טעים הוספתי לימון בהגשה שממש הוסיף.
שמחה לשמוע 🙂
תודה מרגלית
מרק טעים,הוספת כמה טיפות לימון לצלחת ולטעמי שידרג את המרק .
נראה מעולה 🙂
תודה סימה
מרק מעולה!!! כותבת לך אחרי בטן מלאה מהמרק הנפלא הזה! סמיך וטעים. תודה רבה לך על מתכונים שתמיד אבל תמיד מצליחים 🙂
שמחה שנהנית 🙂
תודה לך
הכנתי עם עדשים ירוקות והוספתי גם קישוא למרק.
יצא טעים!!
מעולה 🙂
תודה ענת
תודה!
ואם אני רוצה גזר פרוס בפומפיה ושום חתוך קטן (כדי להגדיל סיכוי שהילדים יסכימו לטעום) עדיין יש צורך בבישול הנ”ל או להוסיף יחד עם העדשים והקינואה?או בדרך אחרת?
שאלה טכנית.. :
איך מגיבים לתגובה שלך? אם אני מגיבה לעצמי (או למישהי אחרת) עדיין את מקבלת הודעה שיש תגובה באתר?
אז מספיק לבשל דקה אחת ואז להוסיף את העדשים והקינואה.
את יכולה להגיב לעצמך (לתגובה הראשונה שלך) ואז זה ממשיך את השרשור. אני מקבלת את התגובה בכל מקרה.
דרך אגב בקרוב יעלה לאוויר אתר בעיצוב חדש ויהיה נוח וברור יותר להגיב.
שלום,
תודה רבה על המתכון!
את קוביות הגזר והשום שמוסיפים לבצל המטוגן מבשלים ככה 5 דקות או שמוסיפים מים רותחים בשלב מסוים?
במתכון כתוב להוסיף מים רק עם העדשים והקינואה אבל אם אבשל את הגזר ,השום והבצל 5 דקות בלי מים-העסק לא ישרף או משהו?
תודה מראש!
חן
היי חן,
את קוביות הגזר והשום שמוסיפים לבצל המטוגן מבשלים במשך כ- 5 דקות בלי להוסיף מים אלא אם כן זה מתייבש, זה תלוי בסוג הסיר. אם כן, כדאי להוסיף עד חצי כוס מים.
אח”כ מוסיפים עדשים, קינואה ואז את המים הרותחים.
בוקר טוב אפרת
עם עגבניות טריות במקום רסק עגבניות ילך?
ואם כן כמה כדאי?
בתודה מראש.
אפשר לרסק או לגרד בפומפיה עגבניה (או 2 עגבניות קטנות).
מח עצם יוסיף או יגרע?
זה תמיד מוסיף טעם.
מרק מעולה. נהנית ממנו כל פעם מחדש. יוצא טעים גם בלי הקינואה.
שמחה לשמוע 🙂
יצא מושלם תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
וואו איזה טעים!
בהחלט אפשר להוסיף עוד כוס מים.
תענוג, תודה!
תודה שרה 🙂
שבת שלום,
מרק טעים מאוד. לא נשאר הרבה אחרי ארוחת שישי בערב. הייתי שוקל להוסיף עוד 1-2 כוסות מים מכיוון שיצא מאוד סמיך.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אלון
יצא מוש!!!!!
שמחה לשמוע 🙂
ערב טוב אפרת
האם אפשר להקפיא את המרק?
ובכלל- קינואה זה מאכל שאפשר להקפיא?
היי מרים,
לא אמורה להיות בעיה להקפיא את המרק.
אפשר להקפיא קינואה.
הי אפרת
בוקר טוב!
האתר שלך פוט מושלם,
נראה לך אפשר לשים סלרי במקום פטרוזיליה?
כן אפשר.
שבוע נפלא 🌺
אחד המרקים הכי טעימים אם לא ״ה״. תמיד כשאני רוצה להכין מרק שיהיה הצלחה מובטחת,זה מהאתר הזה. שבוע שעבר הכנתי את המרק לקוסקוס,וגם הוא היה מוצלח מאוד מאוד.
שמחה לשמוע ❤️
מקסים!
המתכונים שלך מדהימים!
התינוק נהנה! (רק מלח בתבלינים).
שמחה לשמוע 🙂
תודה!
שלום,
האם אפשר להכין את המרק עם קינואה אדומה? לשנות משהו באופן ההכנה?
תודה!
אני מניחה שאפשר באותו אופן.
מרק מושלםםם חורשת על המתכון בכמה וורסיות, ידוע לך כמה קלוריות לקערית מרק סטדנרטית?
נראה מעולה 🙂
77 קלוריות למנה.
איזה מתכון מעולה! אף פעם לא חשבתי לשלב קינואה במרק ^_^ תודה על הרעיון, יצא מוצלח מאד.
שמחה שאהבת 🙂
תודה מעיין
תודה על המתכון ניסיתי ויצא מעולה אפילו הילדים אהבו
שמחה לשמוע 🙂
תודה חלי
אפשר לטחון בבלנדר? או שזה יכול להרוס?
אפשר לטחון באופן חלקי אבל במקרה הזה המרק טעים ללא טחינה.
יצא מעולה! אין צורך לשים אבקת מרק, טעים מאוד בלי.
תודה נופר 🙂
בוקר טוב אפרת
האם יש טעם להכין מתכון זה בלי אבקת מרק?
ולגבי רסק עגבניות אפשר עגבניות מרוסקות או שזה יפחית מהטעם?
תודה ויום טוב לך.
בוקר טוב,
תוותרי על אבקת המרק.
אפשר לשים 2 כפות עגבניות מרוסקות.
שבוע נפלא 🙂
אחד המרקים הטעימים שהכנתי!! תודה רבה!!!
שמחה שאהבת!
תודה מירה 🙂
היי,
נראה לך שייצא טעים אם אוסיף גם דלעת?
תודה רבה 🙂
שיר
כן 🙂
היי אפרת, אפשר לשים בורגול במקום קינואה?
אני מניחה שכן.
האם יצא טוב גם עם עדשים ירוקות או חומות?
אני חושבת שכן.
היי אפרת,
אפשר להוסיף ירקות נוספים? אם כן איזה ירקות מתאימים?
תודה
איילת
היי איילת
אפשר להוסיף למרק דלורית, דלעת, קישוא.
מרק מעולהההה!!!!
הוספתי סלרי +2 כוסות מים (סה”כ 9 כוסות) כי רציתי קצת דליל יותר..
ממש טעים 🙂
נראה מעולה!
תודה מיה 🙂
יצא מושלם!!!!!
במיוחד ליום חורפי כשקמים חולים מעדן!!!!!!!
אפרת האתר שלך פשוט מושלם
שמחה שנהנית! תודה מלי 💜
בפעם האלף שאני מכינה את המרק הזה הבת שלי שרופה עליו מאוד בריא וטעים תודה רבה
כיף לשמוע!
תודה ויום מקסים 🌷
מתכון מעולה מכינה פעם שנייה , הוספתי קצת יותר מים מאשר במתכון המקורי לצורך דילול, הצעה לתוספת, לימון שלם סחוט לאחר הבישול, מחזק טעמים ונותן חמיצות❤️
מעולה 😍
תודה אופיר
נראה מצויין תודה. רק בעיה אחת והיא אבקת המרק שהיא ממש לא בריאה. אפשר במקום להוסיף גבעולי סלרי+שורש סלרי+שורש פטרוזיליה + תבלינים שונים כגון: רוזמרין, קורנית (תימין) עלה דפנה, שום,בצל וגזר מוזהבים, כורכום , חוואג’למאק,פטרוזיליה, שום , שמיר וכו’
היום יש אבקת מרק עוף ללא מונוסדיום גלוטומט (הרכיב הכי מסוכן שקיים ברוב החטיפים והמוצרים המוכנים)
הי אפרת,
כרגיל, מרק מעולה כמו כל המתכונים שלך!
שאלה דחופה…
הכנסתי בטעות את הפטרוזיליה והכוסברה לפני שכייתי עם מכסה ל 25 דקות.. מה לעשות?
לא נורא, עדיין זה ייצא טעים 🙂
אז לשים 25 דקות סה”כ או שצריך 20 דקות נוספות?
תודה מראש!
סה”כ זמן בישול של המרק – 45 דקות. לא משנה מתי הוספת את העלים.
הכנתי ויצא מדהים.
האתר באמת מדהים, תמיד אני מכינה מהאתר והסועדים מבקשים מתכון.
היה חסר לי קצת מים, 7 כוסות עשה מרקם סמיך מדיי לטעמי אבל גם בכמות הזו היה טעים.
ממליצה להוסיף ג’ינג’ר טרי, כורכום ועוד תבלינים. הולך מאוד עם הקינואה, ללא ספק אכין שוב בעתיד
תודה אפיק 🙂
אפשר להוסיף למרק קצת מים רותחים כדי לדלל אותו למרקם הרצוי.
עשיתי עם קינואה אדומה (זה מה שהיה בבית)
אחד המרקים-מעולה!!
נראה מעולה 🙂
טעים מאד אהבנו תודה רב
שמחה לשמוע 🙂
תודה אמיר
לשבת עם מזג אויר קריר אין כמו המרק שלך טעים תודה רבה👍
מהמם!
תודה 🌷
כשכתוב אבקת מרק למה הכוונה?
מרק עוף?
כל אבקת מרק. זה יכול להיות אבקת מרק עוף או פרווה בטעם עוף או בטעם ירקות.
יצא טעים מאוד זה כבר פעם שנייה שמכינה את המרק הזה תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה !
מרק מצוין מזין בריא וטעים !!!
ממליץ להוסיף גם שמיר ולאוהבי החמיצות שבינינו גם מעט סלרי שורש + עלים ולימון סחוט
תודה אביחי 🙂
היי אפרת
האם רסק עגבניות הכרחי למרקם ולטעם?
או שיכול להיות קרוב לזה גם שתי עגבניות מבושלות בפפריקה במקום הרסק?
או אפשרי רוטב עגבניות קנוי ?
תודה .
אפשר לשים במקום רוטב עגבניות קנוי.
יצא מדהים מדהים מדהים!
החלפתי את הגזר בבטטה ויש מצב שטיפה הגזמתי עם הטיבול והכוסברה, אבל יצא טעים כל כך שפשוט חיסלנו את כל הסיר.
תודה רבה על המתכון!
שמחה שנהניתם 🙂
תודה תמרה
היי
אין לי עדשים כתומות, מה אכל לשים במקום?
יש לי כוסמת,גריסי ופניניה אפונה.
תודה רבה!
היי,
העדשים הכתומות מתפרקות במרק אז הן מסמיכות אותו אבל אני חושבת שאפשר לשלב כחצי כוס גריסי פנינה עם כוס אפונה משקית קפואה.
שאלה שלא ראיתי עדיין
אפשר להוסיף מעט חול ים
ולבעלי לחץ דם גבוה יש תחליף לחול?
אפשר להקפיא את המרק?
כן אפשר.
וואו!!! איזה מרק מעולה! יישר כוח אפרת
תודה הדס, שמחה שאהבת 🙂
יצא מווווושלםםם, טעיםםם ובעיקר פשוט וקל להכנה!
תודה רבה…
תודה 🙂
יצא ממש טוב!! אימצנו את המרק לביתנו !!
שמחה שאהבתם 🙂
תודה רותם
אפשר להחליף את הקינואה בגריסי פנינה?
כן, אפשר לשים כשליש כוס גריסי פנינה.
הי אפרת האלופה.
אין לי פטרוזיליה טרייה, רק יבשה או קוביות פטרוזיליה קפואה- כמה כדאי לשים?
ותודה על כל המטעמים שאת מביאה לשולחן האוכל שלנו 🙂
היי ליאור,
אפשר לשים 2 קוביות פטרוזיליה קפואה.
המשך יום מקסים 🙂
יצא מדהים!!
תודה על המתכון
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יום מקסים!
הי מספר שאלות… 🙂
אפשר להוסיף יותר מהעלים?סלרי קשור?ניתן לשים יותר גזר?אפשר להוסיף קישוא?
זה בסדר לוותר על רסק העגבניות ואולי במקום לטחון גמבה ולהוסיף?
חחחחח מקווה ששרדת את מבול השאלות, או שכבר התרגלת אליי 🙂
כל מה ששאלת – אפשרי 🙂
היי אפרת,
תודה על כל המתכונים הנפלאים!
מתאים להוסיף למרק תפו”א וקולורבי?
אם כן, מתי? האם לבשל לפני את התפו”א?
אפשרי להוסיף עוד קינואה או שזה ישפיע מדי על המרקם??
תודה
כן אפשר. כדאי לחתוך לקוביות ולהוסיף יחד עם הגזר. אין צורך לבשל לפני.
אפשר להוסיף יותר קינואה ואם במקרה המרק ייצא סמיך מידי אפשר להוסיף עוד מים.
מרק מושלם !!! מתכון מדוייק טעים בריא ומזין
המון תודות אפרת
תודה נחמה, שמחה שיצא טעים 🙂
אחד המרקים הטעימים שהכנתי.
הוספתי גם סלרי שורש ועלים.
פשוט מושלם!!!
אחלה אתר ואחלה מתכונים
תודה שרון, שמחה שאהבת! 🙂
מתכון מעולה, יצא טעים ממש. ההוראות שלך כ”כ ברורות, תודה!!
תודה תהילה, שמחה שיצא טעים 🙂
היי, שאלה של צעירים =\..האם למדוד רבע כוס כוסברה ופטרוזיליה אחרי שקוצצים או לפני.
והאם הכוסברה מורגשת ממש? אפשר לוותר?
היי קטי,
המדידה היא לאחר שקוצצים. הכוסברה מוסיפה טעם, מורגשת אבל לא מאוד. בכל מקרה אם את פחות אוהבת שימי רק פטרוזיליה.
האם אפשר להוסיף קרם קוקוס למרק?
אפשר אם אוהבים את השילוב. מומלץ להוסיף לקראת סוף הבישול (כ-10 דקות לפני סיום) בהדרגה ולפי הטעם.
היי אפרת
המתכונים שלך מעולים!!
אפשר להחליף את הגזר בבטטה/תפו”א/קישוא?
כן. נראה לי שעדיף בטטה או שילוב של בטטה וקישוא.
יום מקסים 🙂
אחד המרקים הטעימים שאכלתי.
תודה על מתכונים נהדרים:)
תודה נגה, שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת, ביום רביעי הכנתי את המרק ופשוט הוספתי גם תפוח אדמה ובעלי מאוד אהב הוא בדרך כלל לא אוהב את האוכל הזה אבל הוא אמר שממש יצא טעים באותו היום שתינו פירקנו את הסיר תודה לך על המתכונים באמת שהמתכונים כל כך טעימים 😍
שמחה שנהניתם 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבת שלום 🌺
שלום
שאלה האם נראה לך שיהיה אפשרי להכין את המרק קרוב לשבת
לשים הרבה נוזלים
ולהשאיר על הפלטה עד הבוקר?
ובמקרה הצורך להוסיף בבוקר מעט מים חמים מהמיחם
יעבוד?
היי איתי,
לא יצא לי לנסות אבל כל עוד שמים את זה על חום הכי נמוך אני חושבת שזה אמור להיות בסדר.
אני ממליצה מראש לשים 1-2 כוסות מים יותר (סה”כ 8-9 כוסות). לבדוק לפני שהולכים לישון וישר על הבוקר.
יצא מעולה!
תודה
תודה טוהר 🙂
יום מקסים
יצא מושלם! תודה רבה
תודה איילת, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת
האם את הקינואה צריכים להשרות? האם את העדשים צריכים? יש תחליף לאבקת מרק?
תודה!
מספיק לשטוף ולסנן את הקינואה והעדשים הכתומות, אין צורך להשרות.
במקום אבקת מרק אפשר להוסיף כפית שטוחה חוואיג’ למרק או פשוט לוותר ולהמליח יותר לפי הטעם.
היי , אפשר המלצה לתבלין אחר שיתאים במקום כמון
אני חושבת שכפית שטוחה חוואיג’ למרק יכול להתאים.
היי,
האם כדאי לרסק את הירקות של המרק בסוף הבישול?
לדעתי זה סמיך מספיק (בגלל הקינואה).
שלום אפרת
אני נאלצת להכין בלי רסק עגבניות ובצל מטוגן האם להוסיף עגבניה מגורדת במקום?
תודה
את יכולה להוסיף עגבניה מגורדת. אם במקרה המרק חמצמץ אפשר להוסיף כפית סילאן.
אפשר להוסיף קוסמת אולי במקום הקינואה?
אני חושבת שכן. כדאי לשים עד שליש כוס.
חיפשתי בערב שישי מתכון קל להכנה עם דברים בסיסיים שהיו לי בבית..
הכנתי את המרק והתענגתי על כל ביס!
טעים.. מנחם.. חורפי ולא כבד מדיי כמו שאר הקטניות.
נכנס לספר המתכונים הביתי.. וכבר הועבר לכמה חברים.
תודה שירה, שמחה שאהבת 🙂
שבוע נפלא!
הכנתי את המרק. ללקק את האצבעות. כל המשפחה נהנתה בארוחת שישי
תודה אלון, שמחה שנהניתם 🙂
איזה מרק בריא וכייפי! סוגר את הפינה של שישי צהרים! המון תודה
תודה ליאת, שמחה שאהבת 🙂
הכנתי את המרק קינואה ועדשים יצא מעולה
טעים מאוד @!@
תודה איריס, שמחה לשמוע 🙂
אם אני רוצה להוסיף למרק גם חצי קילו פילה עוף,איך זה נשמע? צריך להוסיף עוד תיבול או מים?
היי ענת,
אני חושבת שאת יכולה. כדאי לטגן אותו קודם מכל הכיוונים כדי “לסגור” אותו ואז להוסיף עליו מים.
ממליצה לטעום את המרק לקראת הסוף ולשפר תיבול לפי הטעם.
מה אפשר לשים במקום עלי פטרוזליה וכוסברה?
תודה רבה!
אפשר לשים חצי כוס עלי סלרי.
תודה
אין לי בכלל עלים בבית… מה אפשר לעשות? המרק יצא תפל?
הוא עדיין ייצא טעים פשוט עם עלים זה יוצא יותר טעים.
מרק מעולה ובריא!!
שמחה שאהבת 🙂
הכנתי עכשיו. ללילה קר. נזידי ונהדר. תודה לך.
שמחה לשמוע 🙂
תודה אירית.
הכנתי את מרק הקישואים ויצא נהדר תודה על המתכונים הנהדרים והקלים
שמחה לשמוע 🙂
תודה אורנה.
מרק מעולה!!! עכשיו שהילדים יאכלו…
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מירב
2/3 מהילדים אכלו 😋
גם טוב 😉
אפשר להחליף עדשים כתומות בירוקות/חומות האם זה יהיה אותו טעם?
היי אתי,
לדעתי שילוב של קינואה עם עדשים כתומות מוצלח יותר.
שלום אפרת,
המרק מעולה גם בלי אבקת מרק. התבלינים הטבעיים עושים את העבודה.
יישר כוח על האתר.
תודה ברכה 🙂
אני כ”כ אוהבת את המתכונים שלך ,
והמרק הזה נשמע טוב,
יש לך רעיון במה אפשר להחליף את העדשים?
היי 🙂
אם בא לך להכין מרק עם קינואה אבל בלי עדשים אז אפשר להוסיף קינואה לאחד מהמרקים האלה:
מרק חומוס
מרק גריסים – במקום הגריסים.
אפרת היקרה !
ניסיתי המון המון מתכונים שלך וכל דבר יצא פיצוץ!
את ממש שפית מקצועית והכי כייף שהמתכונים לא גוזלים שעות וגם האוכל יוצא מעולה.
תודה רבה מאד מאד !
תודה רבה ציפי! ♥️
בוקר טוב אפרת,
למה הכוונה בקינואה לבנה שטוחה? אני מכירה סוג אחד של קינואה והיא עגולה. תודה
בוקר אור,
בטעות במקום שטופה יצא לי שטוחה 🙂 בכל מקרה, תיקנתי.
יום מקסים.
שלום רב אפרת
רציתי לשאול במה אפשר להחליף את הקינואה?
תודה.
היי מיטל,
אני מניחה שגם בורגול או אורז יעבדו פה.