זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 44 דקות
מס’ מנות: 6 מנות
סוג: פרווה
חצי בצל בינוני קצוץ
4 שיני שום פרוסות
2 גבעולי כרישה/לוף חתוכים לעיגולים (רק החלק הלבן)
סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות
200 גרם ערמונים קלופים, קלויים ומוכנים לאכילה (ניתן לקנות בסופר בשקית ואקום)
7 כוסות מים (1.7 ליטר)
חצי כוס עלי סלרי קצוצים
שליש כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
תיבול: כפית ושליש מלח, קמצוץ פלפל שחור
-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך כ-3 דקות. מוסיפים שום וכרישה ומטגנים כדקה.
-מוסיפים פטריות, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה במשך כ-10 דקות (אש בינונית-נמוכה).
-מוסיפים ערמונים ומים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מוסיפים עלי סלרי ופטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מבשלים עם מכסה במשך כ-30 דקות (אש בינונית-נמוכה).
-טוחנים את המרק באופן חלקי בעזרת מוט בלנדר ידני. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.
- מרק עגבניות איטלקי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מרק עשיר לחורף |
- מרק אפונה יבשה |
- פסטה עם פטריות |
- מרק כתום עם עדשים
האם אפשר להחליף את הפטריות במשהו אחר ( בגלל רגישות )?
תודה
אולי אפשר לשים תפוח אדמה גדול.
שלום אפרת.
כתבת: 2 גבעולי כרישה/לוף חתוכים לעיגולים (רק החלק הלבן)
העלים=ירוקים, ואת כתבת רק החלק הלבן.
אז לא הבנתי מה לקחת, מהעלים או מהכרישה-החלק הלבן.
אנא תעשי לי סדר.
היי מיכל,
רק החלק הלבן.
תודה רבה על כל המתכונים המשולמים .
רציתי לשאול האם אפשר לבשל את הפטריות ולא לטגן
תודה
מה הכוונה לבשל? להוסיף אותן ישר למים? זה פחות טעים.
גם הטיגון הוא לא ממש טיגון כי הפטריות מפרישות נוזלים.
שלום,
האם ניתן להכין את מרק הפטריות ערמונים יום וחצי יומיים קודם להגשה ולשמור במקרר או מחייב טריות של אותו היום?
אין בעיה להכין לפני.
אפשר להשתמש בפטריות בשימורים?
היי שרה,
במרקים מומלץ להשתמש בפטריות טריות ולא בשימורים.
יש לי רק 100 גרם ערמונים , אפשר לשים תפוח אדמה במקום עוד 100 גרם? האם טעם הערמונים יורגש?
כן אפשר.
יורגש אבל פחות.
האם אפשר להקפיא?
היי
פחות מומלץ אבל אפשר.
מה אפשר לשים במקום כרישה? קולורבי או קישואים נגיד אמור להתאים?
אפשר לוותר על כרישה ולהוסיף קישואים.
יצא מאוד מאוד טעים
הצבע קצת ירוק מידי
איזה כיף שיצא מוצלח(: הצבע עשוי להיות ירוק מעט וזה בסדר. תודה על השיתוף🌺
שתי שאלות של מתחילים בבקשה..
1. מה בערך כמות הכרישה? כמה גרם בערך?
2. מה נקרא החלק הלבן? במקום שזה עוד לא עלים אבל כבר ירקרקר לא להכניס?
תודה
היי,
1.בערך 300 גרם.
2. אפשר להשתמש גם בחלק הירקרק יותר, אבל לא בעלים.
לעניות דעתי אפשר להוסיף תפוח/י אדמה שמוסיף גוף למרק בלי לפגוע בטעם.
2 גבעולים של כרישה? זה לא מ ל א?
היי,
מדובר רק בגבעולים, לכן זו כמות יפה אבל לא גדולה מדי.
כמובן שמי שפחות אוהב כרישה יכול לשים רק גבעול אחד ואפילו פחות…
האם אפשר להוסיף שורש ג’ינג’ר? אם כן, מתי להוסיף?
היי רועי,
אם אוהבים את טעמו- אפשר בהחלט להוסיף שורש ג’ינג’ר לאחר הוספת הפטריות.
יופי של מתכון. יצא מעדן. יישר כוח
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף❤
היי האם יש יש אפשרות לוותר על הטחינה בסיום הבישול?
היי רעות,
אפשר לוותר על טחינת המרק, אבל זה ממש משפר את המרקם(:
היי אפרת המתכונים שלך אששששש תמיד מצליחים הכנתי את המרק ויצא פשוט מוששששששלםםםםם!!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על הפרגון❤
וואו מרק מדהים!
לא יאמן איזה טעם עשיר יש למרק כשמוסיפים לו ירקות מסוימים.
תודה על המתכון המעולה!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף שירן❤
האם אפשר לוותר על הכרישה? והאם אפשר להשתמש בפטריות משימורים?
היי ברוריה,
אפשר לוותר על הכרישה, ואפשר (אבל פחות כדאי) להשתמש בפטריות שימורים.
בוקר טוב,
תוכלי בבקשה להגיד לי את הכמות של הפטריות בגרם?
תודה רבה!
היי חוה,
קופסת פטריות =250 גרם😊
היי אפרת
אם אני לא אוהבת פטריות אפשר לשים רק ערמונים?
ואם כן כמה?
היי שירי,
אפשר לוותר על הפטריות ולשים במקום תפו”א גדול-בינוני חתוך לקוביות קטנות (זה יעזור בהסמכת המרק).
כדאי להתחיל מ6 כוסות מים ולהוסיף יותר בסוף לפי הסמיכות הרצויה.
חייב להגיד שזה מנה ממש מוצלחת.
מקבל קומפלימנטים מהילדים.
מתכון אליפות, אתר אליפות!
שמחה לקרוא שאתם נהנים 🙂
יום נפלא 🌸
תודה רבה על האתר המדהים 🙂
קניתי בטעות גבעולי סלרי במקום עלים. זה גם בסדר? כמה לשים?
אפשר לשים כחצי כוס גבעולים קצוצים.
היי
לגבי הלוף רשום במתכון כרישה/ לוף לפי התגובות כאן זה מראה שחובה את שניהם האם הבנתי לא נכון ? האם חובה גם לוף וגם כרישה?
הבנת לא נכון מזל,
תוכלי להשתמש או בלוף או בכרישה- מה שיש לך 🙂
לוף וכרישה זה אותו דבר
אפרת יקרה,
אליפות!!!!!!!!!!!!
אין מילים!!!!!!!!!!!!
תודה רבה!!
שמחה לקרוא שנהנת
שבוע נפלא
כמה קלוריות במנה?
כ-85 קלוריות למנה.
עכשיו ראייתי כבר ששאלו על הכרישה… סליחה
בכל אופן תודה רבה אני מכינה מפה מלא!!
אין לי כרישה
זה קריטי?
יש לי רק 100 גרם ערמונים. לרוץ לקנות? או שירגישו טעם גם ככה?
את יכולה להפחית את כמות הנוזלים ל-5 כוסות כדי שהערמונים יורגשו (אבל אז שימי פחות מלח).
היי אפרת
כדי להכין כמות של 12 מנות, האם להכפיל הכל בשניים?
כן.
יש להשתמש בסיר גדול מספיק.
נשמע טעים!!!!!! אפשרי אולי להוסיף קרם קוקוס…? אם כן באיזה שלב. סתם יש לי אחד שמחכה שאעשה איתו משהו
אפשר להוסיף כ-5 דקות לפני סיום הבישול.
מאד מאד מודה ומעריכה את תשובתך המפורטת והמהירה!
שבת שלום לך!
לא קיבלתי הודעה.
אבדוק את עניין ההודעות.
שבת שלום 🙂
ערב טוב!
יש שאלה שלי ותשובה שנעלמו על שילוב ערמונים במרק ירקות, איך מוצאים?
תודה!
אגב, נראה לי שאני לא מקבלת עדכון על הודעות חדשות.
היי דבי,
עכשיו קיבלת הודעה למייל? סימנת שאת רוצה לקבל?
חלק מהתגובות נמחקו בגלל המעבר בין האתרים.
מצאתי רק את השאלה שלך בחומר של האתר הקודם. התשובה שלי נמחקה אבל אשתדל לשחזר אותה מהזיכרון.
זאת שאלתך:
שלום לך אפרת!
אני כל כך נהנת מהמרק ובמיוחד מטעם הערמונים שבו.
אפשר להוסיף למרק ירקות רגיל, ערמונים? זה ישתלב?
עם אלו ירקות לדעתך יותר יתאים?
בקשר לקלוריות, אמרת שזה מקביל למרק ירקות, השאלה, אם גם בשילוב שאני מציעה?
אם לא, איך לשמור על איזון קלורי?
תודה לך וחורף נעים!
תשובתי המשוחזרת:
מבחינת טעם ערמונים הולכים יותר טוב עם פטריות אבל אפשר להוסיף ערמונים למרק ירקות.
זה מתאים עם גזר, בטטה, דלורית, קישוא.
קחי בחשבון שפחות תרגישי את הטעם של הערמונים כשזה בשילוב עם ירקות.
מבחינת קלוריות, זה לא ייצא הרבה אם תוסיפי עד 200 גרם ערמונים.
לצורך העניין:
100 גרם ערמונים קלויים שווים מבחינת קלוריות ל4 גזרים או בטטה אחת או 5 קישואים או 8-9 כוסות קוביות דלעת.
תודה 🙂
אפשר להחליף את הלוף בבצל רגיל או אדום? ואם כן, כמה?
הלוף מוסיף טעם אבל אם אין לך שימי בצל לבן בינוני (במקום חצי בצל).
נראה לי ששמפיניון.
טעיתי בתגובה, שמתי אפילו יותר פטריות רק לא מספיק ערמונים.
בכל מקרה מרק ממש טעים!
אולי פעם הבאה אפשר לשנות מינון, להפחית פטריות ולהוסיף ערמונים,
כדי להדגיש את טעם הערמונים?
שוב תודה ובוקר אור ללך!
אז הפטריות צבעו את המרק כי שמת יותר.
וכן, אם תשימי יותר ערמונים ופחות פטריות, הטעם של הערמונים יורגש יותר.
יום מקסים 🌺
ערב טוב!
יצא מאד טעים אך בצבע שונה משלך, הרבה יותר כהה
(לא היה לי לוף ולא כל כמות הפטריות).
תודה רבה!
הכי חשוב שיצא טעים 🙂
השתמשת בפטריות מסוג שמפיניון?
המרק טעים מאוד. תודה רבה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה אתי
מרק מעולה אפרת, תודה
מה אפשר להוסיף לו בכדי להפוך אותו לסמיך יותר?
אפשר לערבב כף מלאה קורנפלור עם רבע כוס מים קרים (שלא יהיו גושים) ולהוסיף למרק. לחמם על אש גבוהה כמה דקות עד שמסמיך.
ערב טוב!
יש תחליף ללוף?
תודה לך!
היי דבי,
אפשר להכין בלי אבל זה ייצא פחות טעים.
לילה טוב!
זה מאד לא דיאטתי, נכון? בהשוואה למרק ירקות בכל אופן.
כמה קלוריות יש בערמונים?
תודה לך!
ערמונים דלים בקלוריות. בכל מנת מרק יש 70-80 קלוריות, זה ממש מעט (לא יותר קלוריות ממרק ירקות).
יצא טעים ומיוחד.
שמחה שאהבת 🙂
תודה מיכל