שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 65 דקות

מס’ מנות: 5 מנות

סוג: פרווה

רכיבים

בצל בינוני קצוץ

3 שיני שום קצוצות

תפו”א בינוני קלוף חתוך לקוביות קטנות

קישוא בינוני קלוף חתוך לקוביות קטנות

בטטה בינונית קלופה חתוכה לקוביות קטנות

גזר קטן קלוף חתוך לקוביות קטנות

¾ כוס עדשים ירוקות שטופות

6 כוסות (1.5 ליטר) מים

¾ כוס עלי כוסברה חתוכים

תיבול: כפית מלח, שליש כפית כורכום, כפית אבקת מרק, חצי כפית חוואיג’ למרק, רבע כפית פלפל שחור.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים את הסיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך כ-2 דקות. מוסיפים שום ומטגנים כחצי דקה.

-מוסיפים תפו”א, קישוא, בטטה, גזר ועדשים ירוקות. מוזגים 6 כוסות מים ומתבלים במלח, כורכום, אבקת מרק, חוואיג’ ופלפל שחור.

-מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה.

הפעל טיימר (01:00:00)
+
טיימר פועל

-מוסיפים כוסברה ומערבבים כדקה. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

ראו גם
מתכון לסופגניות מהירותמתכון לסופגניות מהירות
בורקס יווני בורקס יווני
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
יונית (22:32 1.12.2024)

מה להוסיף במקום תפו”א?
אני רוצה פחות פחמימות במרק, וגם שהוא יהיה טוב בהקפאה…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:51 2.12.2024)

שימי קישוא נוסף

avatar
שרה (22:42 24.11.2024)

בהשראת המרקים…
יש לך בספרים את כל המרקים של האתר?
אני פשוט מכורה למתכונים שלך וחייבת שיהיה שם הכל

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:34 25.11.2024)

היי שרה,
לא כל מתכוני המרקים נמצאים בספרים, רק הנבחרים ביניהם.
שלחתי לך למייל את רשימת המתכונים:)

avatar
לאה (20:01 13.11.2024)

האם אפשר גם עדשים ירוקות?
זה מה שיש לי במלאי…
וחוויאג אין לי. מה לשים במקום? תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:46 13.11.2024)

כן
אפשר לוותר על החוואיג’

avatar
עינת (11:31 5.09.2024)

היי אפרת
אפשרי גריסי פנינה (ומה הכמות הרצויה )
והאם ניתן להוסיף ישירות ושיתבשלו עם שאר המרכיבים?
תודה מראש.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:24 5.09.2024)

כן אפשר להוסיף כחצי כוס.
עדיף להוסיף אחרי חצי שעה.

avatar
הד (17:41 20.08.2024)

אפשר כוסברה יבשה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:52 20.08.2024)

במרקים תמיד עדיף עלים טריים אבל אם אין לך אפשר לשים כפית כוסברה יבשה.

avatar
נחמי (15:42 12.08.2024)

הכנתי ללפני הצום
יצא פשוט מושלם

מרק עשיר לחורף
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:09 12.08.2024)

❤️❤️

avatar
גלי (15:06 11.05.2024)

המרק המושלם מכל הבחינות! הכנתי כמובן. דולורית החליפה את הבטטה. שלמות

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:34 11.05.2024)

תודה גלי:)

avatar
דינה (16:16 11.03.2024)

נראה שיש חומוס בתמונה. אני טועה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:10 11.03.2024)

זה עדשים🙂

avatar
לילך (12:41 10.03.2024)

המרק הכי אהוב אצלינו!!! תודה רבה…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:02 10.03.2024)

איזה כיף❤️
תודה לילך

avatar
טליה (12:02 22.02.2024)

אולי אפשר לוותר כבר על אבקת מרק העוף… ידוע שזה מזיק. לא בריא .. תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:29 22.02.2024)

היום ניתן להשיג אבקות מרק מחומרים טבעיים.
יש גם מתכון לאבקת מרק ביתית.

avatar
ברכה (21:43 18.02.2024)

הי אפרת
הכנתי את המרק כבר כמה פעמים והוא ממש טעים!
אבל שמתי לב שכל פעם אחרי שאוכלים אותו כל המשפחה מקבלת כאבי בטן.
יש לך פתרון לזה?
אולי השריה מוקדמת של העדשים תעזור?
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:49 19.02.2024)

היי ברכה,
אולי יש לכם רגישות לעדשים. תנסי להשרות את העדשים 12 שעות.
אם זה לא עזר אז תנסו סוג אחר של עדשים או שתוותרו על זה (לא טוב אם זה גורם לכם לכאבי בטן).

avatar
ענת (18:37 18.02.2024)

הי אפרת, אני רוצה להכין את המרק ולזרוק 2 עצמות מח קטנות שיש לי במקפיא להעשרת הטעם (ולתוספת ברזל), באיזה שלב להוסיף את העצמות? צריך להרתיח אותן קודם בנפרד ולנקות את הקצף או משהו כזה? תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:00 18.02.2024)

היי ענת,
אחרי שהוספת את המים תוסיפי את העצמות (אין צורך בבישול מקדים).
אם נוצר קצף בחלק העליון אפשר להסיר אותו בעדינות בעזרת כף גדולה.

avatar
ענת (18:14 19.02.2024)

תודה רבה, המרק על האש:)

avatar
ענת (19:35 22.02.2024)

יצא ממש טעים עם העצמות!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:54 22.02.2024)

מעולה:)

avatar
חני (16:54 12.02.2024)

הכנתי, יצא מעולה!! ממליצה להכין
תודה אפרת 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:39 12.02.2024)

תודה חני❤️

avatar
ברכה (21:37 11.02.2024)

איזה מרק מושלם לחורף!
והכי כיף שזה פשוט משביעעד הערב!
לא צריך עוד פחמימות ושטויות
תמשיכי אפרת! אין עלייך!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:26 12.02.2024)

תודה ברכה❤️

avatar
נטע (15:12 5.02.2024)

מרק טעים !!!!
אפרת המדהימה תודה על אתר כ”כ ברור וטעים !!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:46 5.02.2024)

תודה לך❤️

avatar
Bg (08:30 2.02.2024)

מרק מושלם!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:52 2.02.2024)

שמחה שיצא טעים🙂
תודה שחזרת לשתף!

avatar
לירון (21:48 28.01.2024)

אמאל’ה ואבאל’ה של מרק!!! מרק מושלם!! מרק פשוט וטעים ומזין ומשביע. פעם ראשונה שלי שאני מכינה מרק ויצא מעולה!! לא נצמדתי לכמויות שבמתכון, שמתי שלושה גזרים, חמישה תפוחי אדמה ובטטה ענקית והוספתי גם יותר מים – 12 כוסות מים. אולי זאת הסיבה שלקחו לי שעתיים לבשל אותו ולא כמו שכתוב במתכון. לקחה לי שעה להביא לרתיחה ועוד שעה של בישול לאחר הרתיחה. בנוסף לא שמתי תבלינים, גם לא מלח, כי בצל ושום מטוגנים נותנים המון טעם וכוסברה מאוד דומיננטית וזה מושלם לי ככה. המון תודה על המתכון הזה שנראה מספיק פשוט וקל כדי שאני ארגיש שאני יכולה לנסות אותו. אני מרוצה מאוד!!

מרק עשיר לחורף
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:55 29.01.2024)

נראה מעולה!
תודה על השיתוף💜

avatar
לירון (16:04 28.01.2024)

את הירקות למרק מוסיפים ככה כמו שהם אחרי הקילוף? כלומר בלי חימום במיקרוגל או בישול מקדים או אפיה כדי לרכך אותם? פשוט הבטטה מאוד קשה לחיתוך…נ.ב: פעם ראשונה שאני מכינה מרק ירקות אז אולי זאת שאלה של מתחילים…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:54 28.01.2024)

כן, מוסיפים כמו שהם.
הם מתרככים בבישול.

avatar
ברכה (15:24 25.01.2024)

זה פשוט מרק מושלם
הכנתי אותו היום- יצא לי בול כמו בתמונה!
הוא קליל מצד אחד ומצד שני משביע מאד
תודה אפרת- על עוד מתכון מעולה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:17 25.01.2024)

שמחה שיצא טעים!
תודה ברכה

avatar
אתי שכטר (17:12 2.02.2024)

מתכון אש
הכנתי. יצא מושלם ליום חורפי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:35 3.02.2024)

❤️

avatar
עינב (15:25 23.01.2024)

היי אפרת,
מה אפשר לשים במקום הקישוא?
סלרי במקום כוסברה יתאים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:35 23.01.2024)

אפשר לשים לפת או קולורבי. אפשר גם לוותר על הקישוא.
אפשר סלרי במקום הפטרוזיליה.

avatar
שרון (17:35 27.12.2023)

מה אפשר במקום עדשים ירוקות ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:43 27.12.2023)

עדשים כתומות או שעועית לבנה משקית קפואה.

avatar
לאה (16:00 14.05.2024)

יש לי שעועית לבנה רגילה לא משקית קפואה, האם צריך לטפל בה קודם? או שאפשר להכניס ישירות למרק?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:28 14.05.2024)

היי לאה,
יש להשרות את השעועית כ-12 שעות לפני ואז לבשל אותה עד לריכוך (לפעמים זה לוקח 3 שעות).

avatar
רעות (22:25 25.12.2023)

תודה! יצא טעים מאד!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:33 26.12.2023)

שמחה לשמוע💜
תודה רעות

avatar
רבקה (12:27 18.12.2023)

עשיתי ויצא מהמם!
מרק חורפי מפנק ומזין
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:15 18.12.2023)

שמחה שיצא טעים:)
תודה רבקה

avatar
אהובה (06:36 10.12.2023)

בוקר טוב
נשארו לנו איטריות מיום שישי אפשר להוסיף אותן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:50 10.12.2023)

כן

avatar
Alex (20:24 1.12.2023)

מתכון נחמד מאוד למרק טעים ומזין.
וויתרתי על ¾ כוס עלי כוסברה חתוכים (הילדים לא אוהבים) וגם לא היה לי חוואיג’ למרק.
הוספתי קצת יותר מלח ואבקת מרק, בנוסף יותר מים (בערך כוס יותר) ושמתי כ חצי כוס פסטה עגולה.
יצא ממש נחמד!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:15 2.12.2023)

תודה שחזרת לשתף🙂

avatar
גילה (18:15 1.12.2023)

הכנתי עם עדשים כתומות. בלי חוויג׳ יצא מעולה!!!! תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:13 2.12.2023)

תודה שחזרת לעדכן❤️

avatar
itzik30 (17:22 1.12.2023)

תודה על המתכון, עשיתי יצא טעים

מרק עשיר לחורף
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:14 2.12.2023)

תודה איציק, נראה מעולה🙂

avatar
עינת (20:23 30.11.2023)

הי אפרת
אני משרה את העדשים ללילה
אז מהי הכמות להשריה ?
תודה מראש.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:14 30.11.2023)

זה בסדר, שימי את אותה כמות – ¾ כוס.

avatar
חנה (15:33 30.11.2023)

היי אפרת ,אפשר במקום בטטה לשים דלעת

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:29 30.11.2023)

כן:)

avatar
חני (12:31 30.11.2023)

את משתמשת בעדשים יבשים משקית?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:12 30.11.2023)

כן

avatar
שרית הבשלנית :) (09:11 30.11.2023)

אפשר לוותר על הכוסברה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:03 30.11.2023)

אפשר להכין בלי.
אם יש לך עלים אחרים כמו פטרוזיליה, שמיר או סלרי כדאי להוסיף. זה מוסיף טעם.

avatar
יבגניה (11:39 29.11.2023)

שלום אפרת. באיזה עוד סוג עדשים אפשר להשתמש? תודה רבה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:51 29.11.2023)

אני חושבת שכל סוג יתאים.

avatar
נטלי (10:29 29.11.2023)

היי, יש במה להחליף מרק עוף ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:48 29.11.2023)

מרק העוף מוסיף לטעם אבל אפשר גם להכין בלי ולהוסיף יותר מלח לפי הטעם.

avatar
מיכל (22:10 28.11.2023)

היי, האם צריך להשרות את העדשים לפני ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:16 29.11.2023)

לא חייב.

avatar
מיכל (01:13 1.12.2023)

תודה רבה. לא היתה לי כוסברה אז שמתי סלרי במקום ויצא מעולה!!

avatar
אלה (02:22 28.11.2023)

היי אפרת, תודה על מתכון חדש ומעניין.
שאלה זריזה – בזמן שהמרק מתבשל שעה יש צורך לערבב אותו?
המון תודה על מתכון מחמם לחורף שכתוב בצורה סופר פשוטה וברורה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:42 28.11.2023)

לא חייב לערבב במהלך הבישול.

avatar
ר (13:39 27.11.2023)

במה ניתן להחליף את החוואיג’?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:47 27.11.2023)

אפשר לוותר על החוואיג’.

לקריאת כל התגובות