זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 65 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
סוג: פרווה
בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום קצוצות
תפו”א בינוני קלוף חתוך לקוביות קטנות
קישוא בינוני קלוף חתוך לקוביות קטנות
בטטה בינונית קלופה חתוכה לקוביות קטנות
גזר קטן קלוף חתוך לקוביות קטנות
¾ כוס עדשים ירוקות שטופות
6 כוסות (1.5 ליטר) מים
¾ כוס עלי כוסברה חתוכים
תיבול: כפית מלח, שליש כפית כורכום, כפית אבקת מרק, חצי כפית חוואיג’ למרק, רבע כפית פלפל שחור.
-מחממים את הסיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך כ-2 דקות. מוסיפים שום ומטגנים כחצי דקה.
-מוסיפים תפו”א, קישוא, בטטה, גזר ועדשים ירוקות. מוזגים 6 כוסות מים ומתבלים במלח, כורכום, אבקת מרק, חוואיג’ ופלפל שחור.
-מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה.
-מוסיפים כוסברה ומערבבים כדקה. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
מה להוסיף במקום תפו”א?
אני רוצה פחות פחמימות במרק, וגם שהוא יהיה טוב בהקפאה…
שימי קישוא נוסף
בהשראת המרקים…
יש לך בספרים את כל המרקים של האתר?
אני פשוט מכורה למתכונים שלך וחייבת שיהיה שם הכל
היי שרה,
לא כל מתכוני המרקים נמצאים בספרים, רק הנבחרים ביניהם.
שלחתי לך למייל את רשימת המתכונים:)
האם אפשר גם עדשים ירוקות?
זה מה שיש לי במלאי…
וחוויאג אין לי. מה לשים במקום? תודה!
כן
אפשר לוותר על החוואיג’
היי אפרת
אפשרי גריסי פנינה (ומה הכמות הרצויה )
והאם ניתן להוסיף ישירות ושיתבשלו עם שאר המרכיבים?
תודה מראש.
כן אפשר להוסיף כחצי כוס.
עדיף להוסיף אחרי חצי שעה.
אפשר כוסברה יבשה?
במרקים תמיד עדיף עלים טריים אבל אם אין לך אפשר לשים כפית כוסברה יבשה.
הכנתי ללפני הצום
יצא פשוט מושלם
❤️❤️
המרק המושלם מכל הבחינות! הכנתי כמובן. דולורית החליפה את הבטטה. שלמות
תודה גלי:)
נראה שיש חומוס בתמונה. אני טועה?
זה עדשים🙂
המרק הכי אהוב אצלינו!!! תודה רבה…
איזה כיף❤️
תודה לילך
אולי אפשר לוותר כבר על אבקת מרק העוף… ידוע שזה מזיק. לא בריא .. תודה.
היום ניתן להשיג אבקות מרק מחומרים טבעיים.
יש גם מתכון לאבקת מרק ביתית.
הי אפרת
הכנתי את המרק כבר כמה פעמים והוא ממש טעים!
אבל שמתי לב שכל פעם אחרי שאוכלים אותו כל המשפחה מקבלת כאבי בטן.
יש לך פתרון לזה?
אולי השריה מוקדמת של העדשים תעזור?
תודה!
היי ברכה,
אולי יש לכם רגישות לעדשים. תנסי להשרות את העדשים 12 שעות.
אם זה לא עזר אז תנסו סוג אחר של עדשים או שתוותרו על זה (לא טוב אם זה גורם לכם לכאבי בטן).
הי אפרת, אני רוצה להכין את המרק ולזרוק 2 עצמות מח קטנות שיש לי במקפיא להעשרת הטעם (ולתוספת ברזל), באיזה שלב להוסיף את העצמות? צריך להרתיח אותן קודם בנפרד ולנקות את הקצף או משהו כזה? תודה רבה!
היי ענת,
אחרי שהוספת את המים תוסיפי את העצמות (אין צורך בבישול מקדים).
אם נוצר קצף בחלק העליון אפשר להסיר אותו בעדינות בעזרת כף גדולה.
תודה רבה, המרק על האש:)
יצא ממש טעים עם העצמות!
מעולה:)
הכנתי, יצא מעולה!! ממליצה להכין
תודה אפרת 🙂
תודה חני❤️
איזה מרק מושלם לחורף!
והכי כיף שזה פשוט משביעעד הערב!
לא צריך עוד פחמימות ושטויות
תמשיכי אפרת! אין עלייך!
תודה ברכה❤️
מרק טעים !!!!
אפרת המדהימה תודה על אתר כ”כ ברור וטעים !!
תודה לך❤️
מרק מושלם!!
שמחה שיצא טעים🙂
תודה שחזרת לשתף!
אמאל’ה ואבאל’ה של מרק!!! מרק מושלם!! מרק פשוט וטעים ומזין ומשביע. פעם ראשונה שלי שאני מכינה מרק ויצא מעולה!! לא נצמדתי לכמויות שבמתכון, שמתי שלושה גזרים, חמישה תפוחי אדמה ובטטה ענקית והוספתי גם יותר מים – 12 כוסות מים. אולי זאת הסיבה שלקחו לי שעתיים לבשל אותו ולא כמו שכתוב במתכון. לקחה לי שעה להביא לרתיחה ועוד שעה של בישול לאחר הרתיחה. בנוסף לא שמתי תבלינים, גם לא מלח, כי בצל ושום מטוגנים נותנים המון טעם וכוסברה מאוד דומיננטית וזה מושלם לי ככה. המון תודה על המתכון הזה שנראה מספיק פשוט וקל כדי שאני ארגיש שאני יכולה לנסות אותו. אני מרוצה מאוד!!
נראה מעולה!
תודה על השיתוף💜
את הירקות למרק מוסיפים ככה כמו שהם אחרי הקילוף? כלומר בלי חימום במיקרוגל או בישול מקדים או אפיה כדי לרכך אותם? פשוט הבטטה מאוד קשה לחיתוך…נ.ב: פעם ראשונה שאני מכינה מרק ירקות אז אולי זאת שאלה של מתחילים…
כן, מוסיפים כמו שהם.
הם מתרככים בבישול.
זה פשוט מרק מושלם
הכנתי אותו היום- יצא לי בול כמו בתמונה!
הוא קליל מצד אחד ומצד שני משביע מאד
תודה אפרת- על עוד מתכון מעולה!
שמחה שיצא טעים!
תודה ברכה
מתכון אש
הכנתי. יצא מושלם ליום חורפי
❤️
היי אפרת,
מה אפשר לשים במקום הקישוא?
סלרי במקום כוסברה יתאים?
אפשר לשים לפת או קולורבי. אפשר גם לוותר על הקישוא.
אפשר סלרי במקום הפטרוזיליה.
מה אפשר במקום עדשים ירוקות ?
עדשים כתומות או שעועית לבנה משקית קפואה.
יש לי שעועית לבנה רגילה לא משקית קפואה, האם צריך לטפל בה קודם? או שאפשר להכניס ישירות למרק?
היי לאה,
יש להשרות את השעועית כ-12 שעות לפני ואז לבשל אותה עד לריכוך (לפעמים זה לוקח 3 שעות).
תודה! יצא טעים מאד!
שמחה לשמוע💜
תודה רעות
עשיתי ויצא מהמם!
מרק חורפי מפנק ומזין
תודה!
שמחה שיצא טעים:)
תודה רבקה
בוקר טוב
נשארו לנו איטריות מיום שישי אפשר להוסיף אותן?
כן
מתכון נחמד מאוד למרק טעים ומזין.
וויתרתי על ¾ כוס עלי כוסברה חתוכים (הילדים לא אוהבים) וגם לא היה לי חוואיג’ למרק.
הוספתי קצת יותר מלח ואבקת מרק, בנוסף יותר מים (בערך כוס יותר) ושמתי כ חצי כוס פסטה עגולה.
יצא ממש נחמד!
תודה שחזרת לשתף🙂
הכנתי עם עדשים כתומות. בלי חוויג׳ יצא מעולה!!!! תודה
תודה שחזרת לעדכן❤️
תודה על המתכון, עשיתי יצא טעים
תודה איציק, נראה מעולה🙂
הי אפרת
אני משרה את העדשים ללילה
אז מהי הכמות להשריה ?
תודה מראש.
זה בסדר, שימי את אותה כמות – ¾ כוס.
היי אפרת ,אפשר במקום בטטה לשים דלעת
כן:)
את משתמשת בעדשים יבשים משקית?
כן
אפשר לוותר על הכוסברה?
אפשר להכין בלי.
אם יש לך עלים אחרים כמו פטרוזיליה, שמיר או סלרי כדאי להוסיף. זה מוסיף טעם.
שלום אפרת. באיזה עוד סוג עדשים אפשר להשתמש? תודה רבה.
אני חושבת שכל סוג יתאים.
היי, יש במה להחליף מרק עוף ?
מרק העוף מוסיף לטעם אבל אפשר גם להכין בלי ולהוסיף יותר מלח לפי הטעם.
היי, האם צריך להשרות את העדשים לפני ?
לא חייב.
תודה רבה. לא היתה לי כוסברה אז שמתי סלרי במקום ויצא מעולה!!
היי אפרת, תודה על מתכון חדש ומעניין.
שאלה זריזה – בזמן שהמרק מתבשל שעה יש צורך לערבב אותו?
המון תודה על מתכון מחמם לחורף שכתוב בצורה סופר פשוטה וברורה
לא חייב לערבב במהלך הבישול.
במה ניתן להחליף את החוואיג’?
אפשר לוותר על החוואיג’.