זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 65 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
6-7 גבעולי סלרי חתוכים
1 תפו”א בינוני קלוף חתוך לקוביות
1 קישוא בינוני-גדול קלוף חתוך לקוביות
צרור עלי סלרי (כ-4 כוסות דחוסות)
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
6 כוסות מים
תיבול: חצי כפית כורכום, כפית מלאה מלח, כפית גדושה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), רבע כפית שטוחה פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה.
-מוסיפים את גבעולי הסלרי, תפו”א, קישוא, עלי סלרי ועלי פטרוזיליה ומוזגים מים רותחים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים לאש בינונית, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה עד לריכוך הירקות.
-טוחנים בעזרת מוט בלנדר ידני למרקם חלק, מחזירים לאש ומתבלים בכורכום, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור. מערבבים כדקה, טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
הערה: לפעמים אחרי שטוחנים נותרים סיבים במרק. במקרה כזה אפשר להעביר את המרק במסננת.
- מרק עגבניות איטלקי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מרק עשיר לחורף |
- סלמון בחרדל ודבש |
- מתכון לשווארמה |
- מרק אפונה יבשה
בוקר טוב!!
במה אפשר להחליף את התפוח אדמה והקישוא?
תודה רבה על המתכונים הנפלאים. אנחנו מאוד נהנים מהם!!
היי נחמה,
איזה ירקות יש לך במקרר?
אפשר קולורבי, לפת.
יש בטטה וקולורבי ואולי גם גזר
אז שימי 2 קולורבי ואפשר גם גזר קטן (לא חובה).
תודה רבה על המתכונים. בדרך כלל יוצא לי מעולה.
הפעם חששתי מראש כי עשיתי בעבר מתכון אחר ויצא גרוע. . אבל ראיתי את התגובות ואמרתי שאני הולכת על זה. משום מה זה מר!
ממש זה טעים בטעינה ראשונית ועם זאת משאיר ממש טעם מר.
1. האם יש מה לעשות כדי לשפר את המרק שכבר הכנתי?
2. מה קרה? איך זה לא קורה?
היי אילה,
האמת שפעם ראשונה אני שומעת שהמרק יצא מר.
לעלי סלרי יש אכן טעם קצת מר כשטועמים אותם אבל זה לא אמור לגרום לטעם מר במרק מבושל (אחרת לא הייתי מכינה מרק עם עלי סלרי🙂)
זה נכון גם לגבי עלי הפטרוזיליה.
אם את אומרת שזה קרה לך בעבר עם מרק דומה שהכנת אז אולי כדאי לקנות חברה אחרת של עלים. אגב, אם העלים לא טריים מאוד זה יכול גם לגרום למרירות.
אולי כדאי גם להפחית את הכמויות של העלים במרק.
לגבי שיפור הטעם, אפשר לנסות לשים כף מיץ לימון וכף סילאן, לפעמים זה עוזר קצת.
תודה. בעבר זה היה מרק אחר. . גם ירוק אבל לא סלרי. שנינו מאוד אוהבים אוכלים סלרי. . ממש היה מפליא. אנסה לימון וסיחאן כי חבל לזרוק
רק רציתי לשתף ששילשתי כמויות ושדרגתי עם 2 קולרבי ובמקום לטחון, חצי לימון בצלחת על הכל, שוס רציני למנה, וליד אורז עם עדשים ועוף המנה מושלמת. טעים ברמות ופשוט מאוד.
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
קודם כל תודה על המתכונים הנפלאים
שאלה-העלים כבר לא משהו
אפשר להשתמש למרק רק עם הגבעולים?
תודה לך.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להשתמש רק בגבעולי סלרי ולוותר על העלים, אבל העלים מאד מוסיפים ונותנים טעם אז כדאי להשיג(:
יודעת ,אני מכינה קבוע כמו המתכון.
רק עכשיו שואלת אם יש מה לנסות בכלל..
אגב יש לי שגיאת כתיב בשאלה אין לי אפשרות לערוך שוב?
תודה לך על המענה המהיר במיוחד
כן אפשר להכין בכל זאת ואפשר גם להוסיף ירק נוסף בשביל הטעם והגיוון.
ערכתי את התגובה שלך(:
ממש תודה לך.
היי אפרת,
קודם כל תודה על המתכונים הפשוטים, המדוייקים והטעימים 😋
הם מככבים אצלי במטבח.
הערב היתה לי דודה למרק (אני בהריון) ולא היה לי כח להכין. הסתובבנו בעיר וכל המסעדות סגרו מוקדם.
בלית ברירה בעלי פתח את האתר שלך והכין לי מרק סלרי. יצא מדהים!!!!!
תודה רבה לך ❤
איזה כיף שאת נהנית מהאתר ושהמרק יצא טעים!
תודה שחזרת לשתף🌺
וואוו יצא מושלם!
האמת שהכנתי רק כי נשאר לי סלרי במקרר וחיפשתי מה לעשות איתו, לא חשבתי שיצא כזה טעים!!
איזה כיף שיצא מוצלח❤
תודה שחזרת לשתף😊
מרק נפלא, תודה, אפרת.
שמחה שיצא מוצלח(:
היי אפרת, אני לא משתמשת באבקת מרק, האם אפשר לוותר על זה או להוסיף משהו אחר במקום?
היי,
אפשר לוותר על אבקת מרק ולהוסיף מעט מלח לפי הטעם, ואפשר גם להוסיף טיפונת כמון אם אוהבים.
נפלא,מרק טעים מאד
שמחה מאד שאהבת את המתכון😊
מה אם אין לי עלי סלרי? אפשר לוותר או שצריך להחליף במשהו אחר?
היי גורדון,
לא כדאי לוותר על העלים:)
שלום אפרת. בהזדמנות זו, שאלה קצת דבילית: כשכתוב “עלי סלרי”, האם הכוונה שעלי לתלוש את העלים אחד-אחד מהגבעול, או מה?
סליחה ששאלתי. תהרגו אותי וזהו.
היי נדב,
הבנת נכון, חותכים את העלים מהגבעולים🙂
יצא נהדר!! תמיד חשבתי שהקטע של סלרי זה הבריאות. לא ידעתי שהוא יכול להיות כזה טעים..
תודה אפרת!
שמחה שאהבת ❤️
שבת שלום
מקסים!
כולם אהבו!
הקטנה אכלה גם מרק לא טחון ואהבה מאוד!
את נותנת לי השראה וכיוון. אני לא עושה אחד לאחד אבל בכיוון שלך ויוצא כמו תמיד נהדר!
החלפתי תפו”א בקישוא, אידיתי הרבה זמן, קצת פטרוזיליה וקצת שמיר והוספתי עדשים כתומות שיהיה משביע.
צילמתי גם לפני הטחינה (נראה אדיר) אבל אין מקום לשתי תמונות…
תודה גדולה!!
נראה מצויין, תודה שחרת לעדכן 😋
אז בדיוק סיימתי צלחת של המרק הכי מושלם שאכלתי בחיים!!!
אבל הפעם שחיממתי הוספתי 2 כפות של רוטב שמנת פטריות שעשיתי גם לפי אחד המתכונים המושלמים של אפרת האלופה, ובמקום פרמגן גירדתי קשקבל… הקיצור הייתי חייבת לשתף למי שבא מרק מושלם בריא וממולץ לסוכרתיים, מניסון😉
איזה כיף לקרוא!! 🙂
תודה יפית, שמחה לקרוא שנהנת ❤️
שבוע נפלא
אפרת, רציתי לומר לך ולכל הגולשים שהמרק הזה פשוט שלמות קליל בהכנה וגם באכילה וטעים ברמות על!
חוץ מזה שגם זה חתיכת ניקיון לגוף כל הצמחים האלו…
תודה רבה אביגיל!
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
תודה על עוד מתכון..💜
תודה ענאל 🙂
מתכון מעולה ( מחזק את כל הכותבים האחרים). כל בני הבית הבררנים, כולל אני שבכלל לא אוהב סלרי, חשבו שהוא מצוין. הקישוא הוחלף בעוד תפ”א. עלי סלרי היה לי פחות מכוס, ובטעות שמתי את התיבול יחד עם הירקות- ולכן חיזקתי אותו קצת בתום הבישול. הטוחן הידני עבד מעולה ( אולי כי חתכתי לחתיכות קטנות מראש) ולא היה צורך בסינון נוסף או טחינה באמצעי אחר…. והוספתי טיפונת חוויאג’ כהמלצת אחת המגיבות.
תודה אברי 🙂
היי אפרת המרק יצא ממש ממש טעים.
רציתי להגיד שעדיף לא להעביר במסננת או לטחון במוט בלנדר משום שבמסננת בגלל שהמרק יוצא סמיך אז הוא לא עובר במסננת ובמוט בלנדר הסיבים של הסלרי מסתבכים עם הסכין וזה עושה קצת בלאגן ויוצר המון התעסקות ובזבוז זמן בסוף הגעתי למסקנה שהכי טוב לשים בבלנדר וזה עשה עבודה ממש טובה. אבל בסוף יצא מרק טעים אז תודה על המתכון
תודה ליאת ❤️
נראה ממש טעים אין לי מוט חשמלי ואני ממש רוצה מרק האם זה יהיה נורא להכין ככה? פליז שמישו יענה לי
אפשר לטחון גם בבלנדר רגיל אם יש לך.
היי אפרת. המתכון מעולה, תודה.
לטובת הקפאה אני מכפיל ואף משלש כמויות בחצי כמות המים ללא תפו”א שנוספים בהפשרה וחימום עם אבקת תפו”א כי זה כל כך טעים שתמיד מצטער שלא הכפלתי כמויות, ואגב…תמיד יש לי במקפיא בצל מטוגן שחום היטב תוצרת בית בתבנית קוביות קרח בשלוף לכל מתכון שאצטרך.
תודה לך על השיתוף 🙂
היי אפרת
יש לי סלרי ופטרוזיליה במקפיא, איך אדע כמה זה 4 כוסות?
קצצת את העלים והקפאת? או שהשארת אותם שלמים?
שימי בערך כמות של צרור שקונים בסופר.
שטפתי והקפאתי שלם
האם לקצוץ 4 כוסות או פחות?
אז כן, שימי 4 כוסות עלים קצוצים.
היי אפרת
נראה לך שגזר מתאים פה ? יש לי מלא
תודה רבה על מתכונים מושלמים 💜
אפשר להוסיף גזר רק קחי בחשבון שזה ישנה קצת את הצבע של המרק.
המשך יום נפלא 🌺
תודה רבה, יצא מעולה!
לא היה לי קישוא, הוספתי תפו״א נוסף במקום. טעים טעים טעים! 🙂
מעולה 🙂
תודה מריה
הכנתי פעמיים, מרק מעולה!!
שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת. האם אפשר לוותר על הפטרוזיליה?
אם כן, האם מתאים שמיר יבש במקום?
אם את שמה עלי סלרי אז אפשר לוותר על הפטרוזיליה ולשים כפית שטוחה שמיר מיובש.
מרק מעולה!! תודה רבה
שמחה שאהבת 🙂
איזה מרק מושלם!
סוף סוף בעלי אמר על מרק שהוא טעים ואכן התכוון לזה…
כולנו התלקקנו כולל התינוק בן התשעה חודשים שנהנה לאכול חתיכות לחם טבולות במרק… גמר צלחת שלמה בלי למצמץ…
תודה על הארוחה לכל המשפה
שמחה שכולכם נהניתם ❤️
יצא מושלם!!!
שמחה לשמוע 🙂
אפשר להוסיף עדשים כתומות?
אפשר לשים כ3/4 כוס. יש לשטוף את העדשים היטב לפני שימוש.
בס”ד
יצא מדהים ופשוט ביותר להכנה
אין על המדכונים שלך מכורה לאתר
תודה קרן ❤️
חודש טוב ומבורך
היי
יקירה,תודה בעבור המתכון הבריא הזה.
האם לדעתך יצא טמרק עים עם אשתמש בשורש סלרי גדול,במקום סלרי אמריקאי ?
אני חושבת שכן. בכל מקרה לא כדאי לוותר על העלים.
הכנתי את המרק.מושלם.🍲🥘
שמחה שיצא טעים 🙂
רוצה להכין את המרק שאלתי למה הכוונה עלי סלרי ושורשי סלרי.האם הכוונה לכרפס ראש+עלים.או גבעולי סלרי לחוד ועלים לחוד.תודה מראש.
כן. הכוונה לכרפס ראש ועלים שקונים ביחד.
היי אפרת🌸
הכנתי שוב אחרי הרבה זמן…
כרגיל מושלם
מעולה 🙂
תודה רותם
המרק יצא מעולה ! עשיתי אותו כי פעמים החורף והוא מוצלח מאוד וקליל!
מרק ממש מוצלח! עשיתי אותו החורף כבר פעמים והוא לא מאכזב
שמחה לשמוע 🙂
תודה הילית
היי,
במה אפשר להחליף עם הקישוא ? אני לא אוהבת קישוא . ומאוד רוצה להכין את המרק הזה .
בנוסף רציתי להגיד לך תודה רבה לכל המתכונים הטעימים שלך.
היי עינת,
אפשר להוסיף תפו”א קטן או קולורבי או לפת (מה שיש לך).
שלום לך.
תמיד מדהים אותי איך באינטרנט מתכון שלוקח לי 3 וחצי שעות להכין. לוקח לך רק 10 דקות.
הרי רק הבישול זה שעה.
החלטתי לבדוק זמנים.
אולי יש מישהו שמוכר לך תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות.
לקח לי 110 דקות להכין את כל הרכיבים.
אבל אז גיליתי 2 טעויות ברשימת הרכיבים כאשר רק בשבילהם הייתי צריך עוד 10 דקות.
בקיצור. לקח לי 120 דקות להכין את הרכיבים וגם את השמן הסיר וגם להרתיח ליטר וחצי מים.
נבדוק. אולי עכשיו תוך 10 דקות יהיה לי מרק….
תיכנתי בצל, הוספתי שום, הוספתי את הירקות… עברו 5 דקות.
אבל אז נפלתי בפח… עכשיו שעה שלימה צריך לבשל.
התחלתי בשעה 22:00
השעה עכשיו 00:25 לפנות בוקר. מחר יום עבודה.
יש עוד 45 ד’ בישול.
אחר כך לטחון, לתבל, לתקן תיבול, לסנן, ולהכניס למקרר.
בקיצור לא מתכון של 10 דקות אלא מתכון של 200 דקות !!!
פי 20 מהזמן המובטח 🙁
גם כאשר היו לי את כל המוצרים מוכנים, זה לקח 75 דקות.
גם אם אני מוריד שעה בישול, זה עדיין 15 דקות…
אתה מוכר ספר עם מתכונים של 10 דקות. תרשום הבהרה כי זה רק למי שמסוגל לרמות את השעון או מי שאצלו כל דקה נמשכת 20 דקות.
אני עייף. לילה טוב.
גיל
נ.ב
מצורף צילום של המצרכים למרק. לא כולל השמן לטיגון. והמים לא רותחים. לא כולל הסיר המכסה והכף לערבוב.
שלום גיל,
המתכונים באתר הם 10 דקות עבודה לא כולל זמן בישול ואפיה. חשבתי שזה כבר די ברור אבל מסתבר שלא.
חיתוך הירקות לא אמור לקחת יותר מ10 דקות, כולל טחינת המרק. אין כאן משהו מסובך, לפחות לדעתי.
מקווה שהמרק יצא טעים אחרי כל הזמן שהשקעת, גם בכתיבת התגובה 🙂
כמה אתה אידיוט. כל מה שרשמת בטוח לקח יותר מ10 דקות.. לך תקלף קישואים עדיף לך..
במקום שתרשום תודה שאת מקדישה מזמנך ונותנת מתכונים סופררר מדוייקים אתה בוחר להשמיץ.
יכולה להעיד שמכל המתכונים של הרשת תמיד בוחרת באתר זה . יוצא טעים ומדוייק להפליא!. תודההה!!
גברים גברים גברים…..קודם כל שמים הכל בכיור/קערה עמוקה לשטיפה יסודית והגונה…מתחילים בבצל, ועל הדרך תוך כדי טיגונו קולפים ומקצצים את כל היתר בסדר הנכון…השאר. עושה הזמן. בקצב שלך לגדל ילדים תצטרך עשר מטפלות….
מזל שהיא לא נתנה מתכון להכנת מרק קובה חמוסטה, היה לוקח לך שבוע. קולפן ירקות טוב מנירוסטה וסכין חדה מאוד חוסכים חצי מזמן העבודה.
וכן,אני גבר,וריסוק בבלנדר מוט לא לוקח יותר מדקה. ניסיון ופרקטיקה בעבודה אי אפשר ללמד זה בא עם הזמן.
יש כאן הרבה מתכונים שלוקחים פחות מ-10 דקות, כי הרי תוך שהבצל מיטגן לו בנחת אפשר לקרוא עיתון או לערוך שולחן…
המתכונים קלים ביותר וטעימים ביחס הפוך לרמת הקושי!
מרק מעולה!
תודה יפית, שמחה שאהבת 🙂
אפרת,
רק לספר לך שזה המתכון הכי מוצלח שעשיתי עד כה!! 4 ילדים+ בעל שלא אוהבים מרקים וסלאי בפרט, לא הפסיקו לשבח!! על כך טעים מעולה!! וואו !!!
את אלופה!!
שמחה שכולם אהבו!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי
הכנתי את המרק שלך לילדים שלי והיה לי גם אורחים ושתדעי שזה פעם ראשונה שאני מכין מרק וזה יצא פגז אש כולם ליקלקו את הצלחות ועשיתי את זה בבלנדר רגיל לא ידני זה יצא מאוד טעים
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
היה לי מלא סלרי וחיפשתי מה לעשות איתו
פעם ראשונה שהכנתי מרק כזה
יצא טעים תודה רבה
אין עליך שאת מעלה תמונות 🙂
הכי כיף
בשמחה ובאהבה
אפשר להכין את המרק בלי בלנדר מוט?
צריך לטחון את המרק באיזו שהיא צורה. אפשר גם בבלנדר רגיל.
היי אפרת
הכונה לסלרי אמריקאי?
כן.
יצא לי מעולה! מה שכן חתכתי את הכל לקוביות מאוד מאוד קטנות ושמתי לב שאחרי 20 דק פלוס הכל נהיה רך בהוראות כתוב שצריך שעה על הגז. אז נתתי לזה עוד 10 דק. קראתי שוב את ההוראות והמטרה היא שהכל יהיה רך אז העברתי בכמה פעמים לבלנדר למרקם אחיד הוספתי תבלינים והמרק היה מוכן בחצי שעה בערך. כל עוד יצא טעים לא נראה לי שיש ממה לחשוש. תודה רבה!
אם זה היה מוכן לפני הזמן אז עוד יותר טוב 🙂
כנראה שזה שחתכת לקוביות מאוד קטנות זירז את זמן הבישול.
תודה שחזרת לעדכן!
היי אפרת אני משתמשת במתכונים שלך כמעט כל יום.כל פעם אני מנסה דברים חדשים וכל מה שהכנתי כולם אהבו תמיד.
הכנתי היום את המרק הזה ויצא סוףף!
הכל נגמר בסיר.האתר הזה פשוט מושלם.
תודה ליאת, כיף לשמוע!
שבת שלום 🌷
יצא מטריף!!! אפילו הבן שלי (9 חודשים) אהב מאד!!
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שיר.
מרק משובח מאד!
תודה אפרת.
תודה רותי, שמחה שאהבת 🙂
הכנתי אתמול את המרק לבעלי לסוף הצום. היה פשוט מעולה!! תודה על המתכונים הקלים והטעימים.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שני ויום נפלא
שמתי רק קישואים במקום תפוחי אדמה כדי שיהיה על טהרת הדיאטה… יצא מעולה!!!
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים!
תודה שני 🙂
שלום אפרת,
יש לי ראשי סלרי ולא סלרי אמריקאי, אפשר להחליף?
תודה,
הדס
כן, אפשר.
שבת שלום 🙂
יצא טעים מאוד,אנו במשפחה “חולים”על מרקים.*הוספתי לתיבול חוויג’ למרק מוסיף הרבה טעם.
נראה טעים 🙂
תודה אלי ויום נפלא!
אני משתדלת לא לאכול תפ”T. האם הוא הכרחי לתת סמיכות בגלל העמילן? האם בטטה תתאים? (היא מתוקה אז אולי לא?). מה אפשר במקום? תודה
היי אלמוג,
תפוח האדמה תורם למרקם. אפשר לשים במקום קישוא בינוני-גדול נוסף. לדעתי בטטה תשנה את הטעם בגלל הצבע והמתיקות שלה.
שלום אפרת,
אני משתדלת לא להשתמש באבקת מרק, מה אפשר לשים במקום?
היי תמר,
פשוט תתבלי ביותר מלח, לפי הטעם.
שלום אפרת היקרה.
עכשיו הכנתי את המרק הטעים שלך. רק שלא היו לי 5 כסות דחוסות דל עלי סלרי , אלא כוס וחצי.
המרק יצא טעים מאוד.
טיפ ; לגרד לצלחת המרק החם : גבינה צהובה , טעים
נשמע מעולה עם גבנ”צ מעל.
תודה קריסטינה 🙂
שמתי גבינה צהובה ויצאו גושם. איזה וג גבינה נמסה היטב וקלות? אשמח לתשובה .תודה
הגבינה הצהובה היתה מגורדת?
כן ,הגבינה היתה מגורדת הרבבתי היטב ותמיד יוצא גושים קטנים
הגבינה לא תמיד נמסה לגמרי ויכול להיות מצב שיישארו גושים קטנים.
מרק מדהים! הילדים שלי התלהבו מאוד ממנו. תודה רבה על כל המתכונים השווים שלך!
תודה חגית, שמחה לשמוע 🙂
הכנתי לסוף הצום ויצא ט-ע-י-ם במיוחד
תודה הודיה, שמחה לשמוע 🙂
היי יפעת,
במה אפשר להחליף את תפוח האדמה?
תודה,
שנה טובה!גמר חתימה טובה!
היי חנה,
אני חושבת שאפשר לשים קישוא נוסף.
שנה טובה וחתימה טובה 🙂