זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 66-71 דקות
מס’ מנות: 6 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל בינוני
3 שיני שום קצוצות
חצי כרוב גדול חתוך לרצועות דקות
עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
עגבניה מגורדת בפומפיה גסה
גזר גדול מגורד בפומפיה גסה
8 כוסות מים רותחים
2 כפות שמיר קצוץ
תיבול: כפית וחצי מלח, שליש כפית כורכום, כפית חוואיג’ למרק (או כפית אבקת מרק), חצי כפית כמון (לא חובה), רבע כפית שטוחה פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום, עגבניה מגורדת ועגבניה חתוכה מערבבים כדקה. מוסיפים את הכרוב והגזר, ממליחים מעט ומבשלים על אש בינונית, עם מכסה במשך כ-5 דקות, עד שהכרוב מעט מצטמצם ומאבד מנפחו. מתבלים במלח, כורכום, חוואיג’, כמון ופלפל שחור ומערבבים.
-מוזגים מים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך כ-50 דקות.
-מוסיפים שמיר קצוץ ומבשלים 5-10 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
- מרק שום חלבי |
- מרק ברוקולי וקישואים |
- מרק ארטישוק ירושלמי |
- מרק עדשים |
- מרק ערמונים ופטריות |
- מרק צח
תגובות
היי אפרת, במקום שמיר מה יותר יתאים: פטרוזיליה או כוסברה? תודה.
לא משנה. אפשר גם לשלב.
היי אפרת,
יש מצב שיש לך מתכון לבורשט?
תודה רבה!
היי אביבית,
אין לי מתכון לבורשט, לא ניסיתי להכין
אולי בהמשך 🙂
הי אפרת, הכנתי עם כרוב סגול ומשום מה שהמרק היה חם לא היה לי טעים במיוחד אבל כשהתקרר מעט היה טעים. תודה על עוד מתכון מוצלח
שמחה שיצא טעים 🙂
עניין אותי באמת לדעת איך המרק יוצא עם כרוב סגול. הרבה שואלים.
תודה שחזרת לעדכן.
אפרת
חייבת לציין האתר מדהים וכל כך קל לבשל מתאים לי בדיוק הכל קל ומהיר והמתכונים מאד ברורים
שאלה : האם אפשר להקפיא את המרק הזה ?
הוא הפך ללהיט ומבקשים אותו כל הזמן
היי אהובה,
שמחה לשמוע 🙂
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
איזה תבלין יבש אפשר במקום שמיר?
במקום שמיר אפשר לשים כפית שטוחה תבלין סלרי או כוסברה או פטרוזיליה.
קל ומהיר מאוד להכנה. מרק טעים. ממליץ לשקול את הוספת הכורכום והכמון, פחות אהבנו.
תודה על המתכון!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
הכנתי את המרק ויצא יותר ממושלם! השילוב של העגבניות מאוד מוצלח!
אני הוספתי עוד גזר ושני קישואים מגוררים שיהיה יותר עשיר ובמקום שמיר שלא היה לי שמתי כוסברה- יצא פצצה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה חיה
הי אפרת,
האם למרק הזה מתאים תוספת מיץ לימון לדעתך?
הוספתי גם שומר וגם שעועית לבנה
תוסיפי למנה אחת ותטעמי.
היי אפרת,
האם אפשר להוסיף אולי חומוס קפוא? או שפחות מתאים?
אם כן, כמה?
תודה,
אפר להוסיף בסביבות כוס חומוס קפוא.
היי אפרת היקרה.
המרק מעולה
תודה לך על מתכונים הטעימים
תודה רעיה, שמחה שאהבת 🙂
שבוע נפלא 🌷
לפני מספר דקות סיימתי את הכוס הראשונה של המרק!
חבל על הזמן!! משהו משהו!!
אפילו גברים יכולים לעשות ולהפתיע את האשה שמגיעה הביתה מהקור וצמאה (או יותר נכון רעבה) לצלחת מרק חם וטעים.
יישר כח!
אלוף 🙂
שמחה שיצא טעים!
תודה אליהו.
באיזה נפח של סיר להכין את המרק הזה?
3 ליטר לפחות.
איזה קטניה מתאים להוסיף למרק הזה?
עדשים או שעועית לבנה.
הוספתי שעועית לבנה קפואה ויצא טעים ביותר, בהחלט שידרוג!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
שלום,
רציתי לשאול האם נראה לך מתאים למרק כרוב -כרוב סגול??
תודה רבה.
אגב-אני מאוד נהנת מהאתר!!
היי ורדית,
האמת שאין לי מושג 🙂 לא ניסיתי. הכרוב הלבן יותר עדין בצבע ובטעם ולכן הוא עדיף.
המשך יום מקסים 🌷
אפרת!!
תקשיבי את פשוט אלופה
הכנתי את המרק (חלק מדיאטה שהתחלתי)
א-ל-י-פ-ו-ת ממש טעים.
הייתה לי רק עגבניה אחת אז שמתי חצי חתוך חצי מגורד.
ושמיר לא היה לי אז ויתרתי
אך אין ספק שזה רק היה מוסיף.
תודה רבה אלופה 😁
(הכנתי גם את המאפינס גזר נרשמה הצלחה ענקית בקרב הילדים ובעלי..)
שמחה שיצא טעים!
תודה רותם 🌷
בוקר אור לך!
מתאים לטחון את המרק?
אפשר לוותר על הכורכום והחוואיג’?
אפשר להחליף את השמיר לפטרוזיליה?
תודה רבה ויום נעים!
היי דבי,
לגבי טחינת המרק אין לי מושג. אולי תטחני כמות קטנה ממנו ותטעמי או שתטחני אותו באופן חלקי.
אפשר לוותר על הכורכום והחוואיג’ אבל כן כדאי להוסיף קצת אבקת מרק לטעם.
אפשר לשים פטרוזיליה.
יקירתי!
הרבה זמן שלא הגבתי כאן…
עכשיו חייבת: כשבן זןגי ראה את הכרוב, הוא הזהיר מראש שיש מצב שלא יטעם, אך כשטעם ואכל צלחת שלמה: התוודה שהמרק פשוט טעים!
לא הוספתי כלום, את החוואג׳ המרתי באבקת מרק ללא מונוסודיום.
טיפ; אל תוותרו על שמיר!
תודה רבה!
תודה יקירה! שמחה שיצא טעים 🙂
יופי של מרק! הוספתי שומר אחד לגזר ולכרוב, הוספתי קצת קימל טחון,. במקום עגבניות בשתי צורות, פשוט ריסקתי כמה עגבניות שרי שהיו לי בבית, לדעתי זה אותו אפקט. תודה רבה!
נראה נהדר!
תודה אלישבע 🙂
הוספתי חצי קופסה כרוב חמוץ……..דלישס !!!!!
נשמע מעניין 🙂
תודה שולי.
תודה על מתכון מושלםםם😍
.
נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
הי.
מתאים להקפיא את המרק לשבוע הבא?
תודה רבה
לא ניסיתי אבל כל עוד המרק אינו מכיל תפו”א לא אמורה להיות בעיה.
תודה!
יצא מעולה
הי אפרת,
אנחנו נהנים מאד מהמתכונים הקלילים והטעימים שלך! תודה!
לגבי המתכון הנ”ל האם אפשר להשתמש בכרוב סגול או רק לבן?
תודה.
תודה הדס, כיף לשמוע 🙂
לדעתי עדיף להשאר עם כרוב לבן.
שבוע נפלא!
לכרוב מתאים להוסיף קמצוץ תבלין קימל טחון גם לטעם 6גם מונע נפיחות יתר
וכמובן כמו שנרשם יתר המצרכים קשוא וסלרי ועליו קצוצים במידה יחליפו קצת את אבקת המרק יש לעשות חוואג לבד בבית לטחון הכולל כמון כורכום גרעיני כוסברה ואולי קמצוץ פפריקה בישלתי ויצא מעדן בכלל כדאי שתקדישי פעםעינין התבלינים ושטוחנים רק בבית לפי הצורך3
אוהב את מתכונייך שאי ברכה
תודה הנסי 🙂
שבוע נפלא
הי אפרת,
תודה על המתכון, יצא מעולה ! הוספתי קצת כרובית כי היה במקרר וגם ת. אדמה קטן.
טעים ביותר ! העגבניות מוסיפות טעם נהדר! נהנינו, שוב תודה !
תודה ענת 🙂
הכנתי בשמחה את המרק. מצטערת – לא היה טעים. כנראה כרוב מבושל אינו לטעמי.
הי,
יש לי כרוב בבית והרעיון למרק כרוב נראה לי נפלא, רק רציתי לדעת האם חייבים להשתמש בעגבנייה או שיש אופציה אחרת? והאם גם חייבים שמיר או שאפשר פטרוזיליה או כוסברה במקום…
כמו כן אשמח לראות עוד רעיונות למתכונים עם כרוב וכרובית.
תודה
לא חייבים להשתמש בעגבניה למרות שהיא משתלבת טוב עם כרוב ומוסיפה לטעם. אם את מוותרת על העגבניה כדאי להוסיף קישוא.
במקום שמיר אפשר לשים עלי סלרי או כוסברה או פטרוזיליה.
לינקים למתכונים שביקשת
מתכונים עם כרוב או כרובית
היי אפרת!
במה אפשר להחליף את הכרוב?
תודה מראש,
היי חנה,
במקום כרוב את יכולה לשים שילוב של ירקות כמו כרובית, קישוא, תפו”א חתוכים לקוביות קטנות.
המרק יצא נפלא טעים בטירוף גם משביע גם דיאטטתי זללתי ממנו בכל פעם שהייתי רעבה. מומלץ בחום.ביום אחד כמעט חי בלתי הסיר.
שמחה שנהנית 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
חייבת להמליץ על המרק בעלי מת על מרקים.
אתמול חיפשתי מרק פשוט של הדקה ה90 וכרגיל שום מתכון שלך לא מאכזב
הוספתי שוקיים וקצת תפוח אדמה קוביות.
ויצא מעדן הוא חיסל 5 צלחותת 🙂
תודה לאה, שמחה שנהניתם מהמרק 🙂
יום נפלא!
סליחה! לא ראיתי את השאלה מאתמול וחשבתי שהיא נעלמה.
היי דבי,
לעגבניות אין בכלל טעם של רסק. אם ממש לא בא לך על עגבניה את יכולה לוותר למרות שלדעתי העגבניה משתלבת טוב עם הכרוב. אם את מוותרת שימי קישוא מגורד אם יש לך כדי להוסיף עוד טעם.
אני חושבת שאפשר לרסק מעט את המרק, באופן חלקי. תחליטי אחרי שהמרק יהיה מוכן.
כן, חבילה שלמה של כרוב חתוך.
יום מקסים 🙂
בוקר אור!
חייבים עם עגבניות? יש לזה טעם כמו כששמים רסק? כי אין צבע אדום בתמונה.
אפשר לרסק את המרק?
בערך איז משקל ההכרוב? חבילה קטנה של כרוב חתוך?
תודה רבה ויום טוס!
היי אפרת, עשית את זה שוב! קניתי בסופר כרוב שתוף וחתוך לרצועות בוואקום ובדיוק וחשבתי מה לעשות עם זה חחח 🙂 כתוב 400 גרם, אז לשים את הכל?? ואם אין לי שמיר, אפשר לשים משהו אחר (כוסברה/פטרוזיליה/בצל ירוק/סלרי)? פשוט זה לא משהו שאנחנו רגילים להחזיק בבית ולא רוצה לקנות רק בשביל 2 כפות. תודה רבה ולילה טוב 🙂
היי אודליה,
שימי את כל החבילה. במקום שמיר שימי עלי סלרי.
יום נפלא 🙂
מרק נהדר! תודה רבה ושבת שלום 🙂
תודה אודליה 🙂
שבת שלום
הי,
חייבים עגבניות? כי זה לא נראה אדום אז שמחתי שזה בלי עגבניה?
תודה אפרת ולילה טוב!
אפרת
תודה לך על הכל
1) האם זה הולך גם עם כרוב סגול?
2) מי שלא אוהב עגבניות- יש אופציה אחרת?
היי יעקב,
1. לא יודעת, לא ניסיתי. הכרוב הלבן יותר עדין בצבע ובטעם ולכן הוא עדיף.
2. אפשר לוותר על העגבניות או להוסיף קישוא במקום.