שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 56 דקות

מס’ מנות: 5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 בצל קטן קצוץ

3 שיני שום קצוצות

800 גרם פרחי כרובית קצוצים

2 קישואים קטנים קלופים או תפוח אדמה גדול קלוף וחתוך לקוביות

6 כוסות מים רותחים

רבע כוס עלי פטרוזיליה

תיבול: חצי כפית כמון, כפית וחצי מלח, קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.

-מוסיפים כרובית קצוצה, קישוא או תפו”א ומים רותחים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 40 דקות, עד שהירקות מתרככים.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

-טוחנים בעזרת מוט בלנדר עד לתערובת חלקה. מחזירים לאש ומתבלים במלח, כמון ופלפל שחור. מוסיפים עלי פטרוזיליה ומבשלים עם מכסה במשך 10 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
אורז עם כרוב, גזר ועוףאורז עם כרוב, גזר ועוף
עוגת תפוזים עם קרם עוגת תפוזים עם קרם
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אסתר (21:14 10.10.2024)

האם ניתן להקפיא את המרק?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:52 11.10.2024)

חושבת כן, בתנאי שאת לא שמה תפו”א במרק.

avatar
מלי (21:26 14.12.2023)

יצא מדהים!
טחנתי חלקית, הוספתי חצי שמנת מתוקה להקרמה
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:27 14.12.2023)

מעולה🙂
תודה המלי

avatar
טליה (19:20 7.11.2023)

היי אפרת,
אין לי קישואים או תפוחי אדמה. יש בטטה.
אין לי עלי פטרוזיליה, יש תבלין מיובש של פטרוזיליה.
יש לי גם גזר (גמדי קפוא וטרי רגיל) וברוקולי קפוא.
במה מבין הירקות הללו כדאי להוסיף ובאיזה כמויות?
או שעדיף להשאיר בחוץ. .

וכן גם לגבי תבלין הפטרוזליה, האם להשתמש ובאיזה כמויות?
המון תודות 🙏

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:19 7.11.2023)

היי טליה,
את יכולה לשים גזר (קפוא או טרי) וברוקולי. כמובן שזה ישנה את הטעם של המרק אבל עדיין אמור לצאת טעים.
במרקים עדיף להשתמש בעלים טריים. אם יש לך עלים אחרים כמו סלרי או כוסברה את יכולה לשים במקום. אם לא שימי כחצי כפית תבלין פטרוזיליה.

avatar
תמר (14:52 26.07.2023)

היי אפרת איזה כיף להכנס לקחת מתכון חדש
ראיתי באחת התגובות שכתבת שאפשר להוסיף גזר, בטטה, קישוא, קולורבי
ויש לי 600 גרם כרובית מוקפאת, תוכלי לעדכן אותי כמה כמויות אני רוצה להכין כמות ל2 מבוגרים ו4 ילדים מתוקים:-)
תודה רבה ואין עליך באמת!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:40 27.07.2023)

היי
כמויות:
בצל גדול קצוץ
4 שיני שום קצוצות
600 גרם פרחי כרובית
2 גזרים בינוניים
בטטה גדולה
2 קישואים קטנים קלופים או תפוח אדמה גדול קלוף וחתוך לקוביות
7 כוסות מים רותחים
שליש כוס עלי פטרוזיליה
תיבול: חצי כפית כמון, כפית ו3/4 מלח, קמצוץ פלפל שחור

avatar
ראובנה (20:19 4.01.2023)

תודה רבה על עוד מתכון מעולה!
פעם ראשונה שהכנתי מרק כרובית!
“התפרעתי” עם תוספת פטריות, קרם קוקוס בנוסף למים ואגוז מוסקט.
כמו כל מתכונייך – יצא מעולה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:08 4.01.2023)

שמחה שאהבת את המתכון! השדרוגים שעשית נשמעים מעולה(:
תודה שחזרת לשתף❤

avatar
עמוס (16:38 28.05.2022)

היי אפרת, לא תאמיני, אבל זו הפעם הראשונה שיצא לי מתכון לא מוצלח מהאתר שלך…. כולם במשפחה המורחבת לא אהבו את המרק. כרובית לרוב יוצאת טעימה בכל דרך, אפילו סתם מורתחת במים מומלחים. מה קרה כאן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:59 28.05.2022)

היי,
ראשית מצטערת לשמוע שיצא לא מוצלח.
עם כרובית באמת קשה ‘לפשל’, מה גם שמדובר במתכון בסיסי למרק ולא בעוגה/פשטידה.
הטעם מושפע מהכרובית והקישוא- אם הם לא טריים/ישנים/רכים מדי זה כמובן ישפיע על הטעם.
בנוסף, אפשר ורצוי להוסיף/לשנות את התיבול לפי הטעם האישי.
שבוע מקסים(:

avatar
עמוס (13:31 29.05.2022)

יש מצב שהכרובית לא הכי טריה… שכבה לה ברוגע שבוע במקרר, למרות שנראתה מעולה ללא סימנים. כל הכבוד לך!

avatar
ניצן (21:50 25.03.2022)

מושלם! שמתי קצת יותר מדיי מלח אז עידנתי עם לימון. טעייייםםםם!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:36 26.03.2022)

איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף❤

avatar
ליאור (21:03 11.03.2022)

יצא מדהים, מרק טעים, מחמם, מנחם עם טעם עדין, מומלץ.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:29 12.03.2022)

שמחה שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף❤

avatar
טל (18:59 2.02.2022)

היי אפרת,
אין לי פטרוזליה או צמחי תבלין אחרים.
האם יתאים להוסיף תערובת תבלינים איטלקית יבשה? אם כן כמה?
האם אפשרי? באיזו כמות?
כתמיד, תודה רבה 🙏

avatar
טל (19:07 2.02.2022)

כוונתי היתה לשאול גם על הוספת גזר, האם אפשרי ובאיזו כמות. ההתייחסות לגזר הושמטה:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:41 2.02.2022)

אין בעיה להוסיף גם גזר- שני גזרים קטנים יספיקו.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:40 2.02.2022)

היי,
אפשר לוותר על עלי התיבול, ואם אוהבים אצלכם את טעם התערובת- אפשר לשים מעט ממנה.

avatar
טל (20:59 2.02.2022)

תודה רבה 🙏

avatar
דבורה (15:19 4.01.2022)

היי, נראה נהדר, רוצה להכין לארוחת ערב😋 נשאר לי קצת סלרי בבית, כדאי להוסיף? להעשרת הטעם..? או שכבר יש לו טעם מספיק עשיר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:03 4.01.2022)

היי,
אם אוהבים אצלכם סלרי אפשר להוסיף מעט. גם בלי זה המרק עשיר וטעים(:

avatar
רוחמה (12:11 29.12.2021)

הכנתי את מרק הכרובית הוספתי כף אבקת מרק בטעם עוף יצא מעולה. שיתפתי את ילדי והיום מכינה שוב לקראת שבת. תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:44 29.12.2021)

שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤

avatar
רבקה (15:56 22.11.2021)

אין לי קישוא, זה קריטי? ובמה אפשר להחליף את זה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:49 22.11.2021)

היי רבקה,
אפשר לוותר על הקישוא או להמיר אותו בתפוח אדמה(:

avatar
לילך (10:41 15.09.2021)

הי תודה על מתכונים נהדרים
רציתי לשאול אם צריך להשתמש בכרובית טרייה או מוקפאת?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:48 15.09.2021)

היי לילך,
עדיף להשתמש בכרובית טרייה, אבל אם אין לך תכיני עם קפואה.
גמר חתימה טובה🌺

avatar
שרית (12:06 8.02.2021)

בדיוק בסיום המרק וזה בשלב של העשר דקות האחרונות עם מיכסה.
זה ניראה כמו פירה. מה אפשר לעשות?…

עשיתי הכל בדיוק לפי ההוראות.
מאד אודה לתגובה.

ינסה עכשיו להוסיף טיפה מיים רותחים.
זה ממש עיסה ולא מרקי בכלל.
קראתי את כל התגובות ולא מבינה מה עשיתי לא תקין.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:30 8.02.2021)

היי שרית,
תוסיפי מים רותחים עד שהמרקם הופך להיות נוזלי אבל עדיין קצת סמיך.
אח”כ תטעמי ותשפרי מליחות לפי הטעם.

avatar
שרית (22:24 8.02.2021)

המון תודה. יצא ממש טעים.
פעם ראשונה בחיים מכינה מרק.
הייתי צריכה להוסיף עוד 3 כוסות מיים מעבר ל6. האם יכול להיות שזה בגלל שהכרובית הייתה יותר גדולה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:48 9.02.2021)

כן, היחס השתנה בגלל גודל הכרובית.

avatar
רונית (00:04 24.01.2021)

מרק טעים ומיוחד.
הכנתי עם 2 כפיות שמן בלבד, יצא מעולה עשיר ודיאטטי. המון תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (06:46 24.01.2021)

שמחה לשמוע, תודה רבה שחזרת לעדכן!
שבוע טוב🌸

avatar
חני (18:38 26.11.2020)

היי אפרת,
רוצה להמליץ מאד על המרק כרובית, קל להכנה, טעים מאד מחמם ומנחם!
תודה
חני

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:20 26.11.2020)

שמחה לקרוא שאהבת חני 🙂
סופ”ש נעים❤️

avatar
עדה (09:03 16.11.2020)

אפרת שלום, איזה תבלינים את ממליצה להוסיף למרק הכרובית במקום הכמון? ראס אל חנות יכול להתאים? עוד אפשרויות? תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:26 16.11.2020)

את יכולה לשים אבקת מרק (יש מתכון לאבקת מרק ביתית).

avatar
תילי (14:23 3.11.2020)

הי אפרת,
אפשר לטחון את הפטרוזליה ביחד עם הירקות
הילדים לא אוהבים את העלים

תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:31 3.11.2020)

בטח אין בעיה 🙂

——
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/

avatar
תילי (14:34 3.11.2020)

תודה מתכונים אחד אחד
אין ארוחת צהרים כמעט בלי האתר שלך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:42 3.11.2020)

איזה כיף תילי!
שיהיה בתאבון, שמחה לקרוא שאת נהנת מהמתכונים שלי♥

avatar
דליה (12:52 7.02.2020)

אפשר גם פרחי כרובית של סנפכרוסט?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:05 7.02.2020)

היי דליה,
בגדול עדיף להשתמש בכרובית טריה כדי שהיא תתבשל בתוך המרק ותפריש את הטעמים שלה אבל אם אין לך ואת רוצה להכין תכיני עם הקפואה.

avatar
מיכל (22:05 28.01.2020)

הי, כמה זה 800 גרם פרחי כרובית? כמה כרוביות הכוונה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:30 29.01.2020)

כרובית בינונית מפורקת לפרחים.

avatar
שלי (17:06 9.01.2020)

המרק יוצא מעולה! פשוט לעקוב אחר ההוראות.
אני הכנתי אותו עם תפוח-אדמה בינוני אחד וקישוא אחד וזה יצא כיפי וסמיך. אז תודה למי שכתבה מתכון מדוייק.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:11 9.01.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
נגה (18:53 5.12.2019)

המתכון נראה מעולה. אילו ירקות אפשר להוסיף למרק בלי לטחון..אני יטחן רק את הכרובית. אני אוהבת הרבה ירקות מוסיף מרקם..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:50 5.12.2019)

אפשר להוסיף גזר, בטטה, דלעת, קישוא, קולורבי.

avatar
דבורה (08:31 11.10.2019)

האם ניתן להוסיף אפונה קפואה בשביל חלבון? וכמה?תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:10 11.10.2019)

אפשר להוסיף כוס – כוס וחצי אפונה קפואה.

avatar
דבורה (10:50 12.10.2019)

תודה יצא מעולה גם בלי לטחון, הכנתי ליד את הקרוטונים שלך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:02 13.10.2019)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
חג שמח

avatar
שירה (12:11 7.02.2019)

מרק מדהים!
מכינה שוב, וגיליתי שאין לי פטרוזיליה. קריטי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:15 7.02.2019)

אפשר להכין גם בלי אבל אם במקרה יש לך שמיר או כוסברה אפשר לשים במקום.

avatar
ארין (20:47 12.12.2018)

היי, אין לי מוט בלנדר איך אני יכולה לעשות את המרק בלעדיו ועדיין יצא חלק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:18 12.12.2018)

אפשר להשתמש בבלנדר רגיל או שאם אין לך בלנדר אז אפשר לנסות לטחון גם עם מעבד מזון.

avatar
אירה (14:23 1.08.2018)

היי אפרת, האם אפשר להשתמש במעבד מזון במקום בבלנדר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:58 1.08.2018)

כן אפשר.

avatar
בר (12:59 1.05.2018)

היי אפשר להוסיף קצת שמנת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:12 1.05.2018)

כן אפשר, לקראת סוף הבישול.

avatar
יעל (11:39 19.04.2018)

באמצע ההכנה גיליתי שאין לי תפוח אדמה, אז הכנסתי קופסת תירס במקום. יצא נחמד.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:17 19.04.2018)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
עדי (19:42 23.03.2018)

מרק פשוט נפלא, פשוט וטעים לאללה! תודה רבה על המתכון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:40 24.03.2018)

תודה עדי, שמחה שאהבת 🙂

avatar
נריה (17:44 15.03.2018)

וואו זה יצא ממש טעים ועשיתי אותו מיליון פעם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:37 15.03.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
אבי (22:28 21.02.2018)

יצא טפל ולא טעים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:01 21.02.2018)

צר לי שלא אהבת, בסופו של דבר זה עניין של טעם.
אם זה קשור בתיבול אז תמיד אפשר לשפר תיבול לפי הטעם האישי.

avatar
דני (08:11 8.02.2018)

בוקר טוב
משקית קפואה של כרובית אפשר גם?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:13 8.02.2018)

בוקר טוב דני,
בגדול אפשר אבל פחות מומלץ כי הכרובית הקפואה כבר מבושלת וכל העניין הוא שהכרובית מתבשלת בתוך המרק ומפרישה את הטעמים שלה.
יום מעולה

avatar
דקלה (12:57 25.01.2018)

מעולה וטעים וזה נפלא שאת כותבת במדוייק את כמויות התיבול, מנסיוני הן מדוייקות ולא משתלטות על האוכל אלא משתלבות בו בעדינות . יום חמים וטעים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:10 25.01.2018)

תודה דקלה 🙂
יום מקסים

avatar
יעל (14:13 22.01.2018)

המרק טעים אבל טיפה תפל וצריך תוספת מלח ואולי טיפה דבש. סך הכל טעים ומנחם.

avatar
רחלי (19:18 20.01.2018)

הכנתי ויצא מדהים קיבלתי מלא פירגונים
רציתי לשאול יש לי גם ברוקלי שיך לשים בוסספת מאו במקום הכרובית

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:31 20.01.2018)

היי רחלי,
שמחה שיצא טעים.
אני חושבת שאפשר לשלב כרובית וברוקולי במרק.
שבוע טוב 🙂

avatar
ענבר (20:28 6.01.2018)

אני לא בשלנית דגולה ואין לי מושג איך הגעתי לאתר שלך אבל הגעתי. וניסיתי את המרק. ויצא משובח לגמרי!! המון תןדה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:34 7.01.2018)

כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא 🙂

avatar
מלי (23:44 5.01.2018)

הכנתי הוספתי חצי כפית שטוחה כורכום לצבעו לבריאות יצא טעים ויפה🌹

הזמנתי את הספר ומבקשת לשלוח לי עם מתכונים טבעוניים/צמחוניים…
במידת האפשר.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:21 6.01.2018)

היי מלי,
שמחה שהמרק יצא טעים 🙂
לגבי הספר, שלחתי לך מייל.
שבוע טוב

avatar
נעמי (16:33 4.01.2018)

היי אפרת,
היכנתי את המרק יצא טעים מאוד . תודה לך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:37 4.01.2018)

תודה נעמי, שמחה לשמוע 🙂

avatar
עליזה (10:55 4.01.2018)

יצא מעולה שמתי שמיר במקום פטרוזליה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:38 4.01.2018)

מצוין 🙂
תודה עליזה.

avatar
דורית (10:22 4.01.2018)

הי אפרת.
האם כדאי, לדעתך, להוסיף גם קישואים וגם תפוחי אדמה. כמובן עם יותר מים.
שאלה נוספת: האם מוסיפים את הפטרוזיליה עם הגבעולים רק לטעם ומוציאים בסוף הבישול?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:36 4.01.2018)

כן, אפשר להוסיף גם וגם. את המים תוסיפי בסוף לפי הצורך (לאחר שטחנת את המרק).
נכון, מוסיפים את הפטרוזיליה כמו שהיא רק בשביל הטעם (את הגבעולים מומלץ לקצוץ מעט). לאחר מכן ניתן להוציא.

avatar
אבי (16:07 3.01.2018)

הייי אפרת 🙂
מה הכמויות ל8 סועדים רעבים? 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:37 3.01.2018)

היי אבי,
מומלץ להכין את הכמויות הבאות:
1 בצל בינוני-גדול קצוץ
5 שיני שום קצוצות
קילו וחצי פרחי כרובית קצוצים
3 קישואים בינוניים קלופים או 2 תפו”א בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
10 כוסות מים רותחים
שליש כוס עלי פטרוזיליה
תיבול: כפית שטוחה כמון, 2 כפיות מלח, קמצוץ פלפל שחור
*לדעתי תצטרך להוסיף עוד קצת מלח, תטעם בסוף ותחליט. לגבי סמיכות, תמיד אפשר לדלל ע”י הוספת עוד מים אם זה יוצר סמיך מידי.

avatar
שרון (08:42 3.01.2018)

אפרת המקסימה!צריך לקלף את הקישואים?אפשר בלי כמון?צריך לקצוץ את הפטרוזיליה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:01 3.01.2018)

כן, לקלף את הקישואים.
אין צורך לקצוץ את הפטרוזיליה. מוסיפים אותה לאחר שטוחנים את המרק ואחרי שהיא מפרישה טעמים למרק, קל יותר להוציא אותה כשהיא לא קצוצה.
אפשר לוותר על הכמון למרות שהוא בהחלט מוסיף טעם.

avatar
רונית (21:16 2.01.2018)

הכנתי היום ויצא ממש מצויין. צריך להוסיף עוד קצת תבלינים. חוץ מזה טעים מזין ודיאטטי. תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:23 2.01.2018)

תודה רונית 🙂

avatar
רחלי (18:49 1.01.2018)

ממש מגרה
רציתי לשאול האם ניתן להכין עם כרובית קפואה?
ואם כן באיזה אופן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:50 1.01.2018)

היי רחלי,
אפשר באותו אופן אבל פחות מומלץ כי הכרובית הקפואה כבר מבושלת וכל העניין הוא שהכרובית מתבשלת בתוך המרק ומפרישה את הטעמים שלה.

לקריאת כל התגובות