שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 56 דקות

מס’ מנות: 5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 בצל קטן קצוץ

3 שיני שום קצוצות

800 גרם פרחי כרובית קצוצים

2 קישואים קטנים קלופים או תפוח אדמה גדול קלוף וחתוך לקוביות

6 כוסות מים רותחים

רבע כוס עלי פטרוזיליה

תיבול: חצי כפית כמון, כפית וחצי מלח, קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.

-מוסיפים כרובית קצוצה, קישוא או תפו”א ומים רותחים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 40 דקות, עד שהירקות מתרככים.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

-טוחנים בעזרת מוט בלנדר עד לתערובת חלקה. מחזירים לאש ומתבלים במלח, כמון ופלפל שחור. מוסיפים עלי פטרוזיליה ומבשלים עם מכסה במשך 10 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אורז עם כרוב, גזר ועוף
עוגת תפוזים עם קרם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
לילך (10:41 15.09.2021)

הי תודה על מתכונים נהדרים
רציתי לשאול אם צריך להשתמש בכרובית טרייה או מוקפאת?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (10:48 15.09.2021)

היי לילך,
עדיף להשתמש בכרובית טרייה, אבל אם אין לך תכיני עם קפואה.
גמר חתימה טובה🌺

שרית (12:06 8.02.2021)

בדיוק בסיום המרק וזה בשלב של העשר דקות האחרונות עם מיכסה.
זה ניראה כמו פירה. מה אפשר לעשות?…

עשיתי הכל בדיוק לפי ההוראות.
מאד אודה לתגובה.

ינסה עכשיו להוסיף טיפה מיים רותחים.
זה ממש עיסה ולא מרקי בכלל.
קראתי את כל התגובות ולא מבינה מה עשיתי לא תקין.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:30 8.02.2021)

היי שרית,
תוסיפי מים רותחים עד שהמרקם הופך להיות נוזלי אבל עדיין קצת סמיך.
אח”כ תטעמי ותשפרי מליחות לפי הטעם.

שרית (22:24 8.02.2021)

המון תודה. יצא ממש טעים.
פעם ראשונה בחיים מכינה מרק.
הייתי צריכה להוסיף עוד 3 כוסות מיים מעבר ל6. האם יכול להיות שזה בגלל שהכרובית הייתה יותר גדולה?

מתכונים ב-10 דקות (07:48 9.02.2021)

כן, היחס השתנה בגלל גודל הכרובית.

רונית (00:04 24.01.2021)

מרק טעים ומיוחד.
הכנתי עם 2 כפיות שמן בלבד, יצא מעולה עשיר ודיאטטי. המון תודה!

מתכונים ב-10 דקות (06:46 24.01.2021)

שמחה לשמוע, תודה רבה שחזרת לעדכן!
שבוע טוב🌸

חני (18:38 26.11.2020)

היי אפרת,
רוצה להמליץ מאד על המרק כרובית, קל להכנה, טעים מאד מחמם ומנחם!
תודה
חני

מתכונים ב-10 דקות (19:20 26.11.2020)

שמחה לקרוא שאהבת חני 🙂
סופ”ש נעים❤️

עדה (09:03 16.11.2020)

אפרת שלום, איזה תבלינים את ממליצה להוסיף למרק הכרובית במקום הכמון? ראס אל חנות יכול להתאים? עוד אפשרויות? תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:26 16.11.2020)

את יכולה לשים אבקת מרק (יש מתכון לאבקת מרק ביתית).

תילי (14:23 3.11.2020)

הי אפרת,
אפשר לטחון את הפטרוזליה ביחד עם הירקות
הילדים לא אוהבים את העלים

תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:31 3.11.2020)

בטח אין בעיה 🙂

——
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/

תילי (14:34 3.11.2020)

תודה מתכונים אחד אחד
אין ארוחת צהרים כמעט בלי האתר שלך

מתכונים ב-10 דקות (14:42 3.11.2020)

איזה כיף תילי!
שיהיה בתאבון, שמחה לקרוא שאת נהנת מהמתכונים שלי♥

דליה (12:52 7.02.2020)

אפשר גם פרחי כרובית של סנפכרוסט?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:05 7.02.2020)

היי דליה,
בגדול עדיף להשתמש בכרובית טריה כדי שהיא תתבשל בתוך המרק ותפריש את הטעמים שלה אבל אם אין לך ואת רוצה להכין תכיני עם הקפואה.

מיכל (22:05 28.01.2020)

הי, כמה זה 800 גרם פרחי כרובית? כמה כרוביות הכוונה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:30 29.01.2020)

כרובית בינונית מפורקת לפרחים.

שלי (17:06 9.01.2020)

המרק יוצא מעולה! פשוט לעקוב אחר ההוראות.
אני הכנתי אותו עם תפוח-אדמה בינוני אחד וקישוא אחד וזה יצא כיפי וסמיך. אז תודה למי שכתבה מתכון מדוייק.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:11 9.01.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן

נגה (18:53 5.12.2019)

המתכון נראה מעולה. אילו ירקות אפשר להוסיף למרק בלי לטחון..אני יטחן רק את הכרובית. אני אוהבת הרבה ירקות מוסיף מרקם..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:50 5.12.2019)

אפשר להוסיף גזר, בטטה, דלעת, קישוא, קולורבי.

דבורה (08:31 11.10.2019)

האם ניתן להוסיף אפונה קפואה בשביל חלבון? וכמה?תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:10 11.10.2019)

אפשר להוסיף כוס – כוס וחצי אפונה קפואה.

דבורה (10:50 12.10.2019)

תודה יצא מעולה גם בלי לטחון, הכנתי ליד את הקרוטונים שלך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:02 13.10.2019)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
חג שמח

שירה (12:11 7.02.2019)

מרק מדהים!
מכינה שוב, וגיליתי שאין לי פטרוזיליה. קריטי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:15 7.02.2019)

אפשר להכין גם בלי אבל אם במקרה יש לך שמיר או כוסברה אפשר לשים במקום.

ארין (20:47 12.12.2018)

היי, אין לי מוט בלנדר איך אני יכולה לעשות את המרק בלעדיו ועדיין יצא חלק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:18 12.12.2018)

אפשר להשתמש בבלנדר רגיל או שאם אין לך בלנדר אז אפשר לנסות לטחון גם עם מעבד מזון.

אירה (14:23 1.08.2018)

היי אפרת, האם אפשר להשתמש במעבד מזון במקום בבלנדר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:58 1.08.2018)

כן אפשר.

בר (12:59 1.05.2018)

היי אפשר להוסיף קצת שמנת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:12 1.05.2018)

כן אפשר, לקראת סוף הבישול.

יעל (11:39 19.04.2018)

באמצע ההכנה גיליתי שאין לי תפוח אדמה, אז הכנסתי קופסת תירס במקום. יצא נחמד.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:17 19.04.2018)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

עדי (19:42 23.03.2018)

מרק פשוט נפלא, פשוט וטעים לאללה! תודה רבה על המתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:40 24.03.2018)

תודה עדי, שמחה שאהבת 🙂

נריה (17:44 15.03.2018)

וואו זה יצא ממש טעים ועשיתי אותו מיליון פעם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:37 15.03.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

אבי (22:28 21.02.2018)

יצא טפל ולא טעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:01 21.02.2018)

צר לי שלא אהבת, בסופו של דבר זה עניין של טעם.
אם זה קשור בתיבול אז תמיד אפשר לשפר תיבול לפי הטעם האישי.

דני (08:11 8.02.2018)

בוקר טוב
משקית קפואה של כרובית אפשר גם?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:13 8.02.2018)

בוקר טוב דני,
בגדול אפשר אבל פחות מומלץ כי הכרובית הקפואה כבר מבושלת וכל העניין הוא שהכרובית מתבשלת בתוך המרק ומפרישה את הטעמים שלה.
יום מעולה

דקלה (12:57 25.01.2018)

מעולה וטעים וזה נפלא שאת כותבת במדוייק את כמויות התיבול, מנסיוני הן מדוייקות ולא משתלטות על האוכל אלא משתלבות בו בעדינות . יום חמים וטעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:10 25.01.2018)

תודה דקלה 🙂
יום מקסים

יעל (14:13 22.01.2018)

המרק טעים אבל טיפה תפל וצריך תוספת מלח ואולי טיפה דבש. סך הכל טעים ומנחם.

רחלי (19:18 20.01.2018)

הכנתי ויצא מדהים קיבלתי מלא פירגונים
רציתי לשאול יש לי גם ברוקלי שיך לשים בוסספת מאו במקום הכרובית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:31 20.01.2018)

היי רחלי,
שמחה שיצא טעים.
אני חושבת שאפשר לשלב כרובית וברוקולי במרק.
שבוע טוב 🙂

ענבר (20:28 6.01.2018)

אני לא בשלנית דגולה ואין לי מושג איך הגעתי לאתר שלך אבל הגעתי. וניסיתי את המרק. ויצא משובח לגמרי!! המון תןדה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:34 7.01.2018)

כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא 🙂

מלי (23:44 5.01.2018)

הכנתי הוספתי חצי כפית שטוחה כורכום לצבעו לבריאות יצא טעים ויפה🌹

הזמנתי את הספר ומבקשת לשלוח לי עם מתכונים טבעוניים/צמחוניים…
במידת האפשר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:21 6.01.2018)

היי מלי,
שמחה שהמרק יצא טעים 🙂
לגבי הספר, שלחתי לך מייל.
שבוע טוב

נעמי (16:33 4.01.2018)

היי אפרת,
היכנתי את המרק יצא טעים מאוד . תודה לך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:37 4.01.2018)

תודה נעמי, שמחה לשמוע 🙂

עליזה (10:55 4.01.2018)

יצא מעולה שמתי שמיר במקום פטרוזליה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:38 4.01.2018)

מצוין 🙂
תודה עליזה.

דורית (10:22 4.01.2018)

הי אפרת.
האם כדאי, לדעתך, להוסיף גם קישואים וגם תפוחי אדמה. כמובן עם יותר מים.
שאלה נוספת: האם מוסיפים את הפטרוזיליה עם הגבעולים רק לטעם ומוציאים בסוף הבישול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:36 4.01.2018)

כן, אפשר להוסיף גם וגם. את המים תוסיפי בסוף לפי הצורך (לאחר שטחנת את המרק).
נכון, מוסיפים את הפטרוזיליה כמו שהיא רק בשביל הטעם (את הגבעולים מומלץ לקצוץ מעט). לאחר מכן ניתן להוציא.

אבי (16:07 3.01.2018)

הייי אפרת 🙂
מה הכמויות ל8 סועדים רעבים? 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:37 3.01.2018)

היי אבי,
מומלץ להכין את הכמויות הבאות:
1 בצל בינוני-גדול קצוץ
5 שיני שום קצוצות
קילו וחצי פרחי כרובית קצוצים
3 קישואים בינוניים קלופים או 2 תפו”א בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
10 כוסות מים רותחים
שליש כוס עלי פטרוזיליה
תיבול: כפית שטוחה כמון, 2 כפיות מלח, קמצוץ פלפל שחור
*לדעתי תצטרך להוסיף עוד קצת מלח, תטעם בסוף ותחליט. לגבי סמיכות, תמיד אפשר לדלל ע”י הוספת עוד מים אם זה יוצר סמיך מידי.

שרון (08:42 3.01.2018)

אפרת המקסימה!צריך לקלף את הקישואים?אפשר בלי כמון?צריך לקצוץ את הפטרוזיליה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:01 3.01.2018)

כן, לקלף את הקישואים.
אין צורך לקצוץ את הפטרוזיליה. מוסיפים אותה לאחר שטוחנים את המרק ואחרי שהיא מפרישה טעמים למרק, קל יותר להוציא אותה כשהיא לא קצוצה.
אפשר לוותר על הכמון למרות שהוא בהחלט מוסיף טעם.

רונית (21:16 2.01.2018)

הכנתי היום ויצא ממש מצויין. צריך להוסיף עוד קצת תבלינים. חוץ מזה טעים מזין ודיאטטי. תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:23 2.01.2018)

תודה רונית 🙂

רחלי (18:49 1.01.2018)

ממש מגרה
רציתי לשאול האם ניתן להכין עם כרובית קפואה?
ואם כן באיזה אופן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:50 1.01.2018)

היי רחלי,
אפשר באותו אופן אבל פחות מומלץ כי הכרובית הקפואה כבר מבושלת וכל העניין הוא שהכרובית מתבשלת בתוך המרק ומפרישה את הטעמים שלה.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.