זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 56 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל קטן קצוץ
3 שיני שום קצוצות
800 גרם פרחי כרובית קצוצים
2 קישואים קטנים קלופים או תפוח אדמה גדול קלוף וחתוך לקוביות
6 כוסות מים רותחים
רבע כוס עלי פטרוזיליה
תיבול: חצי כפית כמון, כפית וחצי מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.
-מוסיפים כרובית קצוצה, קישוא או תפו”א ומים רותחים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 40 דקות, עד שהירקות מתרככים.
הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל
-טוחנים בעזרת מוט בלנדר עד לתערובת חלקה. מחזירים לאש ומתבלים במלח, כמון ופלפל שחור. מוסיפים עלי פטרוזיליה ומבשלים עם מכסה במשך 10 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- מרק עגבניות איטלקי |
- מרק עשיר לחורף |
- מרק אפונה יבשה |
- מרק כתום עם עדשים |
- מרק שום חלבי |
- מרק ברוקולי וקישואים
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים למרקים מנצחים
האם ניתן להקפיא את המרק?
חושבת כן, בתנאי שאת לא שמה תפו”א במרק.
יצא מדהים!
טחנתי חלקית, הוספתי חצי שמנת מתוקה להקרמה
תודה!
מעולה🙂
תודה המלי
היי אפרת,
אין לי קישואים או תפוחי אדמה. יש בטטה.
אין לי עלי פטרוזיליה, יש תבלין מיובש של פטרוזיליה.
יש לי גם גזר (גמדי קפוא וטרי רגיל) וברוקולי קפוא.
במה מבין הירקות הללו כדאי להוסיף ובאיזה כמויות?
או שעדיף להשאיר בחוץ. .
וכן גם לגבי תבלין הפטרוזליה, האם להשתמש ובאיזה כמויות?
המון תודות 🙏
היי טליה,
את יכולה לשים גזר (קפוא או טרי) וברוקולי. כמובן שזה ישנה את הטעם של המרק אבל עדיין אמור לצאת טעים.
במרקים עדיף להשתמש בעלים טריים. אם יש לך עלים אחרים כמו סלרי או כוסברה את יכולה לשים במקום. אם לא שימי כחצי כפית תבלין פטרוזיליה.
היי אפרת איזה כיף להכנס לקחת מתכון חדש
ראיתי באחת התגובות שכתבת שאפשר להוסיף גזר, בטטה, קישוא, קולורבי
ויש לי 600 גרם כרובית מוקפאת, תוכלי לעדכן אותי כמה כמויות אני רוצה להכין כמות ל2 מבוגרים ו4 ילדים מתוקים:-)
תודה רבה ואין עליך באמת!!
היי
כמויות:
בצל גדול קצוץ
4 שיני שום קצוצות
600 גרם פרחי כרובית
2 גזרים בינוניים
בטטה גדולה
2 קישואים קטנים קלופים או תפוח אדמה גדול קלוף וחתוך לקוביות
7 כוסות מים רותחים
שליש כוס עלי פטרוזיליה
תיבול: חצי כפית כמון, כפית ו3/4 מלח, קמצוץ פלפל שחור
תודה רבה על עוד מתכון מעולה!
פעם ראשונה שהכנתי מרק כרובית!
“התפרעתי” עם תוספת פטריות, קרם קוקוס בנוסף למים ואגוז מוסקט.
כמו כל מתכונייך – יצא מעולה!
שמחה שאהבת את המתכון! השדרוגים שעשית נשמעים מעולה(:
תודה שחזרת לשתף❤
היי אפרת, לא תאמיני, אבל זו הפעם הראשונה שיצא לי מתכון לא מוצלח מהאתר שלך…. כולם במשפחה המורחבת לא אהבו את המרק. כרובית לרוב יוצאת טעימה בכל דרך, אפילו סתם מורתחת במים מומלחים. מה קרה כאן?
היי,
ראשית מצטערת לשמוע שיצא לא מוצלח.
עם כרובית באמת קשה ‘לפשל’, מה גם שמדובר במתכון בסיסי למרק ולא בעוגה/פשטידה.
הטעם מושפע מהכרובית והקישוא- אם הם לא טריים/ישנים/רכים מדי זה כמובן ישפיע על הטעם.
בנוסף, אפשר ורצוי להוסיף/לשנות את התיבול לפי הטעם האישי.
שבוע מקסים(:
יש מצב שהכרובית לא הכי טריה… שכבה לה ברוגע שבוע במקרר, למרות שנראתה מעולה ללא סימנים. כל הכבוד לך!
מושלם! שמתי קצת יותר מדיי מלח אז עידנתי עם לימון. טעייייםםםם!!!
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף❤
יצא מדהים, מרק טעים, מחמם, מנחם עם טעם עדין, מומלץ.
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף❤
היי אפרת,
אין לי פטרוזליה או צמחי תבלין אחרים.
האם יתאים להוסיף תערובת תבלינים איטלקית יבשה? אם כן כמה?
האם אפשרי? באיזו כמות?
כתמיד, תודה רבה 🙏
כוונתי היתה לשאול גם על הוספת גזר, האם אפשרי ובאיזו כמות. ההתייחסות לגזר הושמטה:)
אין בעיה להוסיף גם גזר- שני גזרים קטנים יספיקו.
היי,
אפשר לוותר על עלי התיבול, ואם אוהבים אצלכם את טעם התערובת- אפשר לשים מעט ממנה.
תודה רבה 🙏
היי, נראה נהדר, רוצה להכין לארוחת ערב😋 נשאר לי קצת סלרי בבית, כדאי להוסיף? להעשרת הטעם..? או שכבר יש לו טעם מספיק עשיר?
היי,
אם אוהבים אצלכם סלרי אפשר להוסיף מעט. גם בלי זה המרק עשיר וטעים(:
הכנתי את מרק הכרובית הוספתי כף אבקת מרק בטעם עוף יצא מעולה. שיתפתי את ילדי והיום מכינה שוב לקראת שבת. תודה
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤
אין לי קישוא, זה קריטי? ובמה אפשר להחליף את זה?
היי רבקה,
אפשר לוותר על הקישוא או להמיר אותו בתפוח אדמה(:
הי תודה על מתכונים נהדרים
רציתי לשאול אם צריך להשתמש בכרובית טרייה או מוקפאת?
תודה רבה
היי לילך,
עדיף להשתמש בכרובית טרייה, אבל אם אין לך תכיני עם קפואה.
גמר חתימה טובה🌺
בדיוק בסיום המרק וזה בשלב של העשר דקות האחרונות עם מיכסה.
זה ניראה כמו פירה. מה אפשר לעשות?…
עשיתי הכל בדיוק לפי ההוראות.
מאד אודה לתגובה.
ינסה עכשיו להוסיף טיפה מיים רותחים.
זה ממש עיסה ולא מרקי בכלל.
קראתי את כל התגובות ולא מבינה מה עשיתי לא תקין.
היי שרית,
תוסיפי מים רותחים עד שהמרקם הופך להיות נוזלי אבל עדיין קצת סמיך.
אח”כ תטעמי ותשפרי מליחות לפי הטעם.
המון תודה. יצא ממש טעים.
פעם ראשונה בחיים מכינה מרק.
הייתי צריכה להוסיף עוד 3 כוסות מיים מעבר ל6. האם יכול להיות שזה בגלל שהכרובית הייתה יותר גדולה?
כן, היחס השתנה בגלל גודל הכרובית.
מרק טעים ומיוחד.
הכנתי עם 2 כפיות שמן בלבד, יצא מעולה עשיר ודיאטטי. המון תודה!
שמחה לשמוע, תודה רבה שחזרת לעדכן!
שבוע טוב🌸
היי אפרת,
רוצה להמליץ מאד על המרק כרובית, קל להכנה, טעים מאד מחמם ומנחם!
תודה
חני
שמחה לקרוא שאהבת חני 🙂
סופ”ש נעים❤️
אפרת שלום, איזה תבלינים את ממליצה להוסיף למרק הכרובית במקום הכמון? ראס אל חנות יכול להתאים? עוד אפשרויות? תודה.
את יכולה לשים אבקת מרק (יש מתכון לאבקת מרק ביתית).
הי אפרת,
אפשר לטחון את הפטרוזליה ביחד עם הירקות
הילדים לא אוהבים את העלים
תודה
בטח אין בעיה 🙂
——
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
תודה מתכונים אחד אחד
אין ארוחת צהרים כמעט בלי האתר שלך
איזה כיף תילי!
שיהיה בתאבון, שמחה לקרוא שאת נהנת מהמתכונים שלי♥
אפשר גם פרחי כרובית של סנפכרוסט?
היי דליה,
בגדול עדיף להשתמש בכרובית טריה כדי שהיא תתבשל בתוך המרק ותפריש את הטעמים שלה אבל אם אין לך ואת רוצה להכין תכיני עם הקפואה.
הי, כמה זה 800 גרם פרחי כרובית? כמה כרוביות הכוונה?
כרובית בינונית מפורקת לפרחים.
המרק יוצא מעולה! פשוט לעקוב אחר ההוראות.
אני הכנתי אותו עם תפוח-אדמה בינוני אחד וקישוא אחד וזה יצא כיפי וסמיך. אז תודה למי שכתבה מתכון מדוייק.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
המתכון נראה מעולה. אילו ירקות אפשר להוסיף למרק בלי לטחון..אני יטחן רק את הכרובית. אני אוהבת הרבה ירקות מוסיף מרקם..
אפשר להוסיף גזר, בטטה, דלעת, קישוא, קולורבי.
האם ניתן להוסיף אפונה קפואה בשביל חלבון? וכמה?תודה
אפשר להוסיף כוס – כוס וחצי אפונה קפואה.
תודה יצא מעולה גם בלי לטחון, הכנתי ליד את הקרוטונים שלך
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
חג שמח
מרק מדהים!
מכינה שוב, וגיליתי שאין לי פטרוזיליה. קריטי?
אפשר להכין גם בלי אבל אם במקרה יש לך שמיר או כוסברה אפשר לשים במקום.
היי, אין לי מוט בלנדר איך אני יכולה לעשות את המרק בלעדיו ועדיין יצא חלק?
אפשר להשתמש בבלנדר רגיל או שאם אין לך בלנדר אז אפשר לנסות לטחון גם עם מעבד מזון.
היי אפרת, האם אפשר להשתמש במעבד מזון במקום בבלנדר?
כן אפשר.
היי אפשר להוסיף קצת שמנת?
כן אפשר, לקראת סוף הבישול.
באמצע ההכנה גיליתי שאין לי תפוח אדמה, אז הכנסתי קופסת תירס במקום. יצא נחמד.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
מרק פשוט נפלא, פשוט וטעים לאללה! תודה רבה על המתכון
תודה עדי, שמחה שאהבת 🙂
וואו זה יצא ממש טעים ועשיתי אותו מיליון פעם
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יצא טפל ולא טעים
צר לי שלא אהבת, בסופו של דבר זה עניין של טעם.
אם זה קשור בתיבול אז תמיד אפשר לשפר תיבול לפי הטעם האישי.
בוקר טוב
משקית קפואה של כרובית אפשר גם?
תודה
בוקר טוב דני,
בגדול אפשר אבל פחות מומלץ כי הכרובית הקפואה כבר מבושלת וכל העניין הוא שהכרובית מתבשלת בתוך המרק ומפרישה את הטעמים שלה.
יום מעולה
מעולה וטעים וזה נפלא שאת כותבת במדוייק את כמויות התיבול, מנסיוני הן מדוייקות ולא משתלטות על האוכל אלא משתלבות בו בעדינות . יום חמים וטעים
תודה דקלה 🙂
יום מקסים
המרק טעים אבל טיפה תפל וצריך תוספת מלח ואולי טיפה דבש. סך הכל טעים ומנחם.
הכנתי ויצא מדהים קיבלתי מלא פירגונים
רציתי לשאול יש לי גם ברוקלי שיך לשים בוסספת מאו במקום הכרובית
היי רחלי,
שמחה שיצא טעים.
אני חושבת שאפשר לשלב כרובית וברוקולי במרק.
שבוע טוב 🙂
אני לא בשלנית דגולה ואין לי מושג איך הגעתי לאתר שלך אבל הגעתי. וניסיתי את המרק. ויצא משובח לגמרי!! המון תןדה!!
כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא 🙂
הכנתי הוספתי חצי כפית שטוחה כורכום לצבעו לבריאות יצא טעים ויפה🌹
הזמנתי את הספר ומבקשת לשלוח לי עם מתכונים טבעוניים/צמחוניים…
במידת האפשר.
היי מלי,
שמחה שהמרק יצא טעים 🙂
לגבי הספר, שלחתי לך מייל.
שבוע טוב
היי אפרת,
היכנתי את המרק יצא טעים מאוד . תודה לך
תודה נעמי, שמחה לשמוע 🙂
יצא מעולה שמתי שמיר במקום פטרוזליה
מצוין 🙂
תודה עליזה.
הי אפרת.
האם כדאי, לדעתך, להוסיף גם קישואים וגם תפוחי אדמה. כמובן עם יותר מים.
שאלה נוספת: האם מוסיפים את הפטרוזיליה עם הגבעולים רק לטעם ומוציאים בסוף הבישול?
כן, אפשר להוסיף גם וגם. את המים תוסיפי בסוף לפי הצורך (לאחר שטחנת את המרק).
נכון, מוסיפים את הפטרוזיליה כמו שהיא רק בשביל הטעם (את הגבעולים מומלץ לקצוץ מעט). לאחר מכן ניתן להוציא.
הייי אפרת 🙂
מה הכמויות ל8 סועדים רעבים? 🙂
היי אבי,
מומלץ להכין את הכמויות הבאות:
1 בצל בינוני-גדול קצוץ
5 שיני שום קצוצות
קילו וחצי פרחי כרובית קצוצים
3 קישואים בינוניים קלופים או 2 תפו”א בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
10 כוסות מים רותחים
שליש כוס עלי פטרוזיליה
תיבול: כפית שטוחה כמון, 2 כפיות מלח, קמצוץ פלפל שחור
*לדעתי תצטרך להוסיף עוד קצת מלח, תטעם בסוף ותחליט. לגבי סמיכות, תמיד אפשר לדלל ע”י הוספת עוד מים אם זה יוצר סמיך מידי.
אפרת המקסימה!צריך לקלף את הקישואים?אפשר בלי כמון?צריך לקצוץ את הפטרוזיליה?
כן, לקלף את הקישואים.
אין צורך לקצוץ את הפטרוזיליה. מוסיפים אותה לאחר שטוחנים את המרק ואחרי שהיא מפרישה טעמים למרק, קל יותר להוציא אותה כשהיא לא קצוצה.
אפשר לוותר על הכמון למרות שהוא בהחלט מוסיף טעם.
הכנתי היום ויצא ממש מצויין. צריך להוסיף עוד קצת תבלינים. חוץ מזה טעים מזין ודיאטטי. תודה רבה!
תודה רונית 🙂
ממש מגרה
רציתי לשאול האם ניתן להכין עם כרובית קפואה?
ואם כן באיזה אופן
היי רחלי,
אפשר באותו אופן אבל פחות מומלץ כי הכרובית הקפואה כבר מבושלת וכל העניין הוא שהכרובית מתבשלת בתוך המרק ומפרישה את הטעמים שלה.