שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

מס’ מנות: כ-5 מנות

סוג: פרווה

רכיבים

בצל בינוני קצוץ

4 שיני שום חתוכות

2 קישואים קלופים בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים

200 גרם פרחי ברוקולי (כ-3 כוסות)

2 גבעולי סלרי קצוצים

כוס דחוסה עלי סלרי קצוצים

חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

6 כוסות (1.5 ליטר) מים רותחים

תיבול: כפית וחצי מלח, כפית גדושה אבקת מרק (מומלץ מחומרים טבעיים), רבע כפית כורכום, קמצוץ פלפל שחור

אופן ההכנה

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים במשך כחצי דקה.

-מוסיפים קישואים, ברוקולי, גבעולי סלרי, 6 כוסות מים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים את האש ומבשלים במשך כחצי שעה, עד שהירקות מתרככים.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים עלי סלרי ופטרוזיליה ומבשלים כ-10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-טוחנים את המרק במעבד מזון או במוט בלנדר ידני עד למרקם שאוהבים. מתבלים במלח, כורכום, אבקת מרק ופלפל שחור ומבשלים כ-2 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
דייסת שיבולת שועל
מוס שוקולד מקרם קוקוס

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אוריה (18:22 17.02.2021)

היי אפרת, המרק יצא מאוד מימי. יש דרך לתקן כדי שיהיה סמיך יותר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:09 17.02.2021)

היי אוריה,
אפשר לערבב כף קורנפלור עם 3 כפות מים קרים עד לתערובת חלקה, להוסיף למרק ולבשל על אש בינונית-גבוהה ללא מכסה עד שזה מסמיך.

אוריה (22:08 17.02.2021)

תודה 🙂 יצא טעים מאוד

רימה (15:56 15.02.2021)

היי אפרת. רציתי לעדכן כי המרק יצא מאוד טעים. נכדתי (בת 4) אמרה: המרק יצא יאמי, סבתא. עשיתי כמות כפולה והוצאתי את גבעולי הסלרי לפני הטחינה. רציתי לשאול האם מתאים להוסיף עדשים ירוקות? כמה, כדי שלא יצא סמיך מדי לכמות כפולה? להשרות קודם? אגב, קראתי למרק מרק ירוק, לעומת הכתום (עם בטטה ודלעת) והאדום. מאוד נהנית מהמתכונים שלך ומשבחת את האתר שלך בכל הזדמנות.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:14 15.02.2021)

היי רימה,
שמחה שהמרק יצא טעים ושנכדתך אהבה 🙂
אני חושבת שאפשר להוסיף עדשים ירוקות. הייתי שמה בערך כוס עדשים ירוקות לכמות כפולה כדי שלא יהיה סמיך מידי.
וכן, כדאי להשרות קודם את העדשים, לפחות שעתיים לפני.

ענת (17:21 27.01.2021)

היי אפרת .אני רוצה לבשל מרק ברוקולי. וזה פעם ראשונה. השאלה שלי זה מה הכוונה פרחי ברוקולי עם גבעול או לא ?אשלח לך תמונה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:49 27.01.2021)

זה בסדר, אלה פרחי ברוקולי.

אוהבת את האתר (17:24 6.01.2021)

חייבים לרסק?

מתכונים ב-10 דקות (19:20 6.01.2021)

אפשר לא לטחון למרות שזה יותר מוצלח כשטוחנים כי אז זה סמיך והמרקם חלק.

חוה (10:27 29.11.2020)

תודה על אתר מצוין!! אני משתמשת בו הרבה 😊 אפשר להחליף את הברוקולי בתרד קפוא? ואפשר לשים פטרוזיליה מיובשת במקום טריה? אשמח אם תוכלי לכתוב לי את הכמויות. תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (12:57 29.11.2020)

היי חוה,
תוכלי להכין את המתכון- מרק קישואים
במקום שמיר תוכלי לשים 3-4 קוביות תרד קפואות ולוותר על הפטרוזיליה 🙂

חוה (10:59 30.11.2020)

הכנתי לפי המלצתך ויצא מאוד טעים ובריא. מרקם נהדר. הגשתי עם צנוברים😋 תודה רבה לך ויום נעים!

מתכונים ב-10 דקות (12:30 30.11.2020)

תודה חוה! איזה כיף לקרוא שנהנת 🙂
יום נפלא ❤️

חוה (11:01 30.11.2020)

שאלה – ממה נוצר הקצף הלבן כשטוחנים את המרק והאם יש להסירו? תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:31 30.11.2020)

זה מפעילות הבלנדר, את יכולה להוציא עם כף 🙂

עדי (13:22 15.11.2020)

אם אין לי אבקת מרק, פשוט בלי או שיש תחליף?

מתכונים ב-10 דקות (14:09 15.11.2020)

היי עדי,
יש לך אפשרות להכין אבקת מרק מחומרים טבעיים ביתי ופשוט 🙂

לימור (12:31 25.10.2020)

המרק יצא מדהים!!! אפילו לא טחנתי את המרק ויצא מושלם! תודה רבה על עוד מתכון נהדר!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:56 25.10.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לימור

יעל (12:27 14.10.2020)

הי, יש לי ברוקולי קפוא, אפשר להכין איתו? צריך הכנה לפני? (להפשיר? לשטוף במים?)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:36 14.10.2020)

כן. מספיק לשטוף מעט במים ולסנן.

יפעת (09:02 27.08.2020)

יצא מעולה!!! לא היתה לי פטרוזליה. הוספתי כרישה בהתחלה לבצל המטוגן ויצא מרק ללקק את האצבעות.
תודה על האתר שלך. הכל יוצא נפלא

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:29 27.08.2020)

מעולה 🙂
תודה יפעת

אופה חדשה (19:02 30.07.2020)

טעים ובריא, איזה כיף:)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:04 30.07.2020)

שמחה שאהבת 🙂

פרידה (17:11 30.07.2020)

למה לקלף את הקישואים ?
הוויטמינים בקליפה.

פרידה (17:07 30.07.2020)

חישוב הכמות בכוסות לא נכון.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:13 30.07.2020)

למה לא נכון?

Kishore (08:08 28.07.2020)

אני מהודו. המתכון שלך טוב ובריא.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:14 28.07.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

רבקי (21:36 11.07.2020)

היי,
אפשר להכין בלי הסלרי והפטרוזיליה או שיהיה חסר טעם?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:10 11.07.2020)

אפשר אבל יותר טעים עם עלים.
אם יש לך עלים טריים אחרים כמו כוסברה או שמיר כדאי להוסיף.

לילי (05:01 17.05.2020)

במה אפשר להחליף את הקישואים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:48 17.05.2020)

אפשר להמיר בתפו”א או קולורבי.

עדינה (22:19 2.04.2020)

אפשר אולי להכין בלי הסלרי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:15 2.04.2020)

כן אפשר.

עדינה (00:41 3.04.2020)

הכל באותן כמויות או שלשנות משהו אם אני מורידה את הסלרי?
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:39 3.04.2020)

אותן כמויות.

אפרת ר. (09:55 2.04.2020)

היי, האם אפשר להשתמש בברוקולי קפוא?
אם כן – האם יש שינוי כלשהו בתזמונים ו/או באורך הבישול?
תודה 😊

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:49 2.04.2020)

כן אפשר. אין שינוי.

אורי (09:43 2.04.2020)

אפרת היי,
לטחון מרק עם סלרי זה בעייתי, שכן הסלרי משאיר, אחרי הטחינה, סיבים שאינם נטחנים ומשאירים תחושה לא נעימה בפה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:39 2.04.2020)

היי אורי,
זה בדר”כ קורה בכמות גדולה של סלרי. במקרה הזה לא הרגשתי בסיבים במרק.

אורי (13:11 2.04.2020)

תודה

רות (09:09 2.04.2020)

אם אין לי ברוקולי במה ניתן להמיר אותו

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:39 2.04.2020)

שימי 2 קישואים נוספים.

לימור (15:50 1.04.2020)

אין לי כרגע סלרי בבית…ניתן להחליף במשהו אחר?
תודה על מתכונים נפלאים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:08 1.04.2020)

שימי קצת יותר פטרוזיליה או כוסברה אם יש לך.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.