זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
מס’ מנות: כ-5 מנות
סוג: פרווה
בצל בינוני קצוץ
4 שיני שום חתוכות
2 קישואים קלופים בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים
200 גרם פרחי ברוקולי (כ-3 כוסות)
2 גבעולי סלרי קצוצים
כוס דחוסה עלי סלרי קצוצים
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
6 כוסות (1.5 ליטר) מים רותחים
תיבול: כפית וחצי מלח, כפית גדושה אבקת מרק (מומלץ מחומרים טבעיים), רבע כפית כורכום, קמצוץ פלפל שחור
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים במשך כחצי דקה.
-מוסיפים קישואים, ברוקולי, גבעולי סלרי, 6 כוסות מים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים את האש ומבשלים במשך כחצי שעה, עד שהירקות מתרככים.
-מוסיפים עלי סלרי ופטרוזיליה ומבשלים כ-10 דקות.
-טוחנים את המרק במעבד מזון או במוט בלנדר ידני עד למרקם שאוהבים. מתבלים במלח, כורכום, אבקת מרק ופלפל שחור ומבשלים כ-2 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
- מרק עגבניות איטלקי |
- מרק עשיר לחורף |
- מרק אפונה יבשה |
- זוקיני בתנור |
- מרק כתום עם עדשים |
- אורז עם קישוא וגזר
ממש מוצלך
שמחה שיצא טעים🙂
שלום!
אפשר להוסיף כרובית?
נראה לי שכן:)
אימל’ה איזה מרק לכזה מזג האוויר, עשיתי כפול עם פחות מים, הייתי מורידה אפילו יותר, תלוי ברמת בסמיכות
נראה מעולה ובול לעכשיו:)
תודה על השיתוף!
ד”א הורדתי את האבקות מרק, שמתי כמון, כורכום, מל”פ יצא מושלם ומחמם
האם אפשר לוותר על אבקת מרק (גם הטבעית)?
זה מוסיף טעם אבל אפשר להכין גם בלי.
יצא מושלםםם!!!!!
תודה רבה!!!
שמחה מאד לשמוע😊
יצא נדיר! לא מפסיקה להכין את המרק הזה!
שמחה מאד שנהנית מהמתכון🙂
בריאאאא וגם טעיםם!!!!
ניסיתי את המתכון הזה וגם את מרק הקישואים ושניהם פשוט מדהימים!! חיפשתי מרקי ירקות בלי תפוחי אדמה או בטטה – רק ירקות …”קלים” או “מנקים”. הורדתי שמן בחצי. מים לא מדדתי – שפכתי עד גובה הירקות. כל השאר לפי המתכון. (אהה.. ואני לא מתה עלברוקולי). ושיהיה ברור אני *מעולם* לא כתבתי ביקורת על מתכון באינטרנט. זה פשוט ממש עמד בציפיה שלי והיה לטעמי 100%. תודה!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
לכמה זמן אפשר לאחסן את המרק במקרר?
המרק במיטבו כ-4 ימים.
ברוקולי טרי או סנפרוסט?
טרי, אבל אפשר גם קפוא.
אם אני מבשל שעה ורבע במקום 40 דקות, זה עשוי לצאת קצת מריר?
אם הקישואים לכתחילה מעט מרירים זה עשוי להיות מורגש, אבל בישול קצת יותר ארוך לא אמור לפגוע בטעם.
היי תודה על מתכונים אליפות.
למה לתבל בסוף? לא צריך שיתבשל עם התבלינים לספיגת הטעמים שלהם?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
התיבול בסוף מאפשר לשאר המרכיבים להוציא את הטעמים שלהם באופן מקסימלי.
נראה מעולה, באמצע להכין….
אין לי כורכום, זה חובה או שאפשר להשמיט או לשים משהו אחר?
היי,
לא חייב כורכום(:
הי אפרת, תודה על האתר המעולה שלך. את חושבת שאפשר להוסיף כאן שורש פטרוזיליה?
היי ענת,
שמחה שאת נהנית מהאתר(:
אפשר להוסיף שורש פטרוזיליה אם אוהבים.
היי 🙂 האם המרק ניתן להקפאה?
היי,
אפשר להקפיא(:
אני לא גרה בישראל ואין אפשרות להשיג עלים של כרפס האם זה קריטי אם לא יהיו עלי כרפס במרק?
תודה
היי,
הקרפס לא קריטי(:
שלום וברכה
עשינו בעבר את המרק שלך ויצא מדהים
רציתי להכין אותו עכשיו למוצאי הצום, ורציתי לשאול אם אפשר לשים כרובית במקום ברוקולי
תודה רבה
היי,
כיף שאהבתם את המתכון!
אפשר לשים כרובית במקום ברוקולי.
היי אפרת, מכורה לאתר שלך 🙂
אני רוצה להכין את המרק לליל שבת, הוא יהיה טוב אחרי שעה וחצי על הפלטה?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר!
אפשר לחמם על הפלטה, ויתכן ויהיה צורך להוסיף מעט מים עקב אידוי המים בחימום.
הי הכנתי את המרק הזה הערב ויצא מוששש,,, בהגשה הוספתי גבינה צהובה ומעט קרוטונים לא ממש דיאטטי אבל טעים ברמות תודה על המתכון המוצלח!!!!
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
היי, תפוח אדמה יתאים להוסיף?
היי ענת,
אפשר להוסיף תפו”א(:
אפרת מתכון מדהים
אני רוצה להכין אותו שוב, ויש לי שוקיים של הודו, אפשרי להוסיף מרק ואם כן באיזה שלב? אשמח לתשובה מהירה, רעבים כאן:-)
היי תמר,
אפשר בהחלט להוסיף עוף/הודו.
יש להוסיף לאחר טיגון הבצל והשום.
האם יתאים להוסיף שמנת לבישול?
היי,
אפשר להוסיף שמנת לבישול, בסיום הבישול(:
מתכון מדהים, הכנו ויצא ממש טעים
מי שאוהב חריף יכול להוסיף קצת צ’ילי גרוס
שמחה מאד שאהבתם את המתכון(:
היי אפרת תודה על המתכונים המרק ניראה ממש טוב ויש לי ברוקולי טרי האם ליפני צריך להרתיח את ברוקולי במים רותחים כמה דקות?תודה רבה לך
היי,
אין צורך להרתיח את הברוקולי לפני כן.
בהצלחה!
המרק יצא טעים מאוד !!
הוספתי שומר …
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף😊
היי אפרת, המרק יצא מאוד מימי. יש דרך לתקן כדי שיהיה סמיך יותר?
היי אוריה,
אפשר לערבב כף קורנפלור עם 3 כפות מים קרים עד לתערובת חלקה, להוסיף למרק ולבשל על אש בינונית-גבוהה ללא מכסה עד שזה מסמיך.
תודה 🙂 יצא טעים מאוד
היי אפרת. רציתי לעדכן כי המרק יצא מאוד טעים. נכדתי (בת 4) אמרה: המרק יצא יאמי, סבתא. עשיתי כמות כפולה והוצאתי את גבעולי הסלרי לפני הטחינה. רציתי לשאול האם מתאים להוסיף עדשים ירוקות? כמה, כדי שלא יצא סמיך מדי לכמות כפולה? להשרות קודם? אגב, קראתי למרק מרק ירוק, לעומת הכתום (עם בטטה ודלעת) והאדום. מאוד נהנית מהמתכונים שלך ומשבחת את האתר שלך בכל הזדמנות.
היי רימה,
שמחה שהמרק יצא טעים ושנכדתך אהבה 🙂
אני חושבת שאפשר להוסיף עדשים ירוקות. הייתי שמה בערך כוס עדשים ירוקות לכמות כפולה כדי שלא יהיה סמיך מידי.
וכן, כדאי להשרות קודם את העדשים, לפחות שעתיים לפני.
היי אפרת .אני רוצה לבשל מרק ברוקולי. וזה פעם ראשונה. השאלה שלי זה מה הכוונה פרחי ברוקולי עם גבעול או לא ?אשלח לך תמונה
זה בסדר, אלה פרחי ברוקולי.
חייבים לרסק?
אפשר לא לטחון למרות שזה יותר מוצלח כשטוחנים כי אז זה סמיך והמרקם חלק.
תודה על אתר מצוין!! אני משתמשת בו הרבה 😊 אפשר להחליף את הברוקולי בתרד קפוא? ואפשר לשים פטרוזיליה מיובשת במקום טריה? אשמח אם תוכלי לכתוב לי את הכמויות. תודה רבה!
היי חוה,
תוכלי להכין את המתכון- מרק קישואים
במקום שמיר תוכלי לשים 3-4 קוביות תרד קפואות ולוותר על הפטרוזיליה 🙂
הכנתי לפי המלצתך ויצא מאוד טעים ובריא. מרקם נהדר. הגשתי עם צנוברים😋 תודה רבה לך ויום נעים!
תודה חוה! איזה כיף לקרוא שנהנת 🙂
יום נפלא ❤️
שאלה – ממה נוצר הקצף הלבן כשטוחנים את המרק והאם יש להסירו? תודה
זה מפעילות הבלנדר, את יכולה להוציא עם כף 🙂
אם אין לי אבקת מרק, פשוט בלי או שיש תחליף?
היי עדי,
יש לך אפשרות להכין אבקת מרק מחומרים טבעיים ביתי ופשוט 🙂
המרק יצא מדהים!!! אפילו לא טחנתי את המרק ויצא מושלם! תודה רבה על עוד מתכון נהדר!
שמחה לשמוע 🙂
תודה לימור
הי, יש לי ברוקולי קפוא, אפשר להכין איתו? צריך הכנה לפני? (להפשיר? לשטוף במים?)
כן. מספיק לשטוף מעט במים ולסנן.
יצא מעולה!!! לא היתה לי פטרוזליה. הוספתי כרישה בהתחלה לבצל המטוגן ויצא מרק ללקק את האצבעות.
תודה על האתר שלך. הכל יוצא נפלא
מעולה 🙂
תודה יפעת
טעים ובריא, איזה כיף:)
שמחה שאהבת 🙂
למה לקלף את הקישואים ?
הוויטמינים בקליפה.
חישוב הכמות בכוסות לא נכון.
למה לא נכון?
אני מהודו. המתכון שלך טוב ובריא.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי,
אפשר להכין בלי הסלרי והפטרוזיליה או שיהיה חסר טעם?
אפשר אבל יותר טעים עם עלים.
אם יש לך עלים טריים אחרים כמו כוסברה או שמיר כדאי להוסיף.
במה אפשר להחליף את הקישואים?
אפשר להמיר בתפו”א או קולורבי.
אפשר אולי להכין בלי הסלרי?
כן אפשר.
הכל באותן כמויות או שלשנות משהו אם אני מורידה את הסלרי?
תודה!
אותן כמויות.
היי, האם אפשר להשתמש בברוקולי קפוא?
אם כן – האם יש שינוי כלשהו בתזמונים ו/או באורך הבישול?
תודה 😊
כן אפשר. אין שינוי.
אפרת היי,
לטחון מרק עם סלרי זה בעייתי, שכן הסלרי משאיר, אחרי הטחינה, סיבים שאינם נטחנים ומשאירים תחושה לא נעימה בפה.
היי אורי,
זה בדר”כ קורה בכמות גדולה של סלרי. במקרה הזה לא הרגשתי בסיבים במרק.
תודה
אם אין לי ברוקולי במה ניתן להמיר אותו
שימי 2 קישואים נוספים.
אין לי כרגע סלרי בבית…ניתן להחליף במשהו אחר?
תודה על מתכונים נפלאים
שימי קצת יותר פטרוזיליה או כוסברה אם יש לך.