שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

מס’ מנות: כ-5 מנות

סוג: פרווה

רכיבים

בצל בינוני קצוץ

4 שיני שום חתוכות

2 קישואים קלופים בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים

200 גרם פרחי ברוקולי (כ-3 כוסות)

2 גבעולי סלרי קצוצים

כוס דחוסה עלי סלרי קצוצים

חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

6 כוסות (1.5 ליטר) מים רותחים

תיבול: כפית וחצי מלח, כפית גדושה אבקת מרק (מומלץ מחומרים טבעיים), רבע כפית כורכום, קמצוץ פלפל שחור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים במשך כחצי דקה.

-מוסיפים קישואים, ברוקולי, גבעולי סלרי, 6 כוסות מים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים את האש ומבשלים במשך כחצי שעה, עד שהירקות מתרככים.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים עלי סלרי ופטרוזיליה ומבשלים כ-10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-טוחנים את המרק במעבד מזון או במוט בלנדר ידני עד למרקם שאוהבים. מתבלים במלח, כורכום, אבקת מרק ופלפל שחור ומבשלים כ-2 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

ראו גם
דייסת שיבולת שועלדייסת שיבולת שועל
מוס שוקולד מקרם קוקוס מוס שוקולד מקרם קוקוס
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
יסמין (12:52 26.01.2024)

אימל’ה איזה מרק לכזה מזג האוויר, עשיתי כפול עם פחות מים, הייתי מורידה אפילו יותר, תלוי ברמת בסמיכות

מרק ברוקולי וקישואים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:55 26.01.2024)

נראה מעולה ובול לעכשיו:)
תודה על השיתוף!

avatar
יסמין (14:06 26.01.2024)

ד”א הורדתי את האבקות מרק, שמתי כמון, כורכום, מל”פ יצא מושלם ומחמם

avatar
מוריה (13:54 24.01.2024)

האם אפשר לוותר על אבקת מרק (גם הטבעית)?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:58 24.01.2024)

זה מוסיף טעם אבל אפשר להכין גם בלי.

avatar
שושי (11:52 25.10.2023)

יצא מושלםםם!!!!!
תודה רבה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:07 25.10.2023)

שמחה מאד לשמוע😊

avatar
יהודית (11:04 3.05.2023)

יצא נדיר! לא מפסיקה להכין את המרק הזה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:59 3.05.2023)

שמחה מאד שנהנית מהמתכון🙂

avatar
מיכל (11:10 22.10.2023)

בריאאאא וגם טעיםם!!!!

avatar
איילת (10:58 28.04.2023)

ניסיתי את המתכון הזה וגם את מרק הקישואים ושניהם פשוט מדהימים!! חיפשתי מרקי ירקות בלי תפוחי אדמה או בטטה – רק ירקות …”קלים” או “מנקים”. הורדתי שמן בחצי. מים לא מדדתי – שפכתי עד גובה הירקות. כל השאר לפי המתכון. (אהה.. ואני לא מתה עלברוקולי). ושיהיה ברור אני *מעולם* לא כתבתי ביקורת על מתכון באינטרנט. זה פשוט ממש עמד בציפיה שלי והיה לטעמי 100%. תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:05 28.04.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️

avatar
רחל (14:49 26.04.2023)

לכמה זמן אפשר לאחסן את המרק במקרר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:39 26.04.2023)

המרק במיטבו כ-4 ימים.

avatar
שרון (18:56 14.02.2023)

ברוקולי טרי או סנפרוסט?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:35 14.02.2023)

טרי, אבל אפשר גם קפוא.

avatar
אורי (22:20 7.02.2023)

אם אני מבשל שעה ורבע במקום 40 דקות, זה עשוי לצאת קצת מריר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:34 7.02.2023)

אם הקישואים לכתחילה מעט מרירים זה עשוי להיות מורגש, אבל בישול קצת יותר ארוך לא אמור לפגוע בטעם.

avatar
אורי (18:22 5.02.2023)

היי תודה על מתכונים אליפות.
למה לתבל בסוף? לא צריך שיתבשל עם התבלינים לספיגת הטעמים שלהם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:39 5.02.2023)

היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
התיבול בסוף מאפשר לשאר המרכיבים להוציא את הטעמים שלהם באופן מקסימלי.

avatar
נעמי (17:18 15.01.2023)

נראה מעולה, באמצע להכין….
אין לי כורכום, זה חובה או שאפשר להשמיט או לשים משהו אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:22 15.01.2023)

היי,
לא חייב כורכום(:

avatar
ענת (15:53 21.10.2022)

הי אפרת, תודה על האתר המעולה שלך. את חושבת שאפשר להוסיף כאן שורש פטרוזיליה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:00 21.10.2022)

היי ענת,
שמחה שאת נהנית מהאתר(:
אפשר להוסיף שורש פטרוזיליה אם אוהבים.

avatar
עדינה (14:38 2.10.2022)

היי 🙂 האם המרק ניתן להקפאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:22 2.10.2022)

היי,
אפשר להקפיא(:

avatar
יונית (00:50 12.08.2022)

אני לא גרה בישראל ואין אפשרות להשיג עלים של כרפס האם זה קריטי אם לא יהיו עלי כרפס במרק?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:04 12.08.2022)

היי,
הקרפס לא קריטי(:

avatar
רפאל (13:05 7.08.2022)

שלום וברכה
עשינו בעבר את המרק שלך ויצא מדהים
רציתי להכין אותו עכשיו למוצאי הצום, ורציתי לשאול אם אפשר לשים כרובית במקום ברוקולי
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:07 7.08.2022)

היי,
כיף שאהבתם את המתכון!
אפשר לשים כרובית במקום ברוקולי.

avatar
מירב (11:42 3.03.2022)

היי אפרת, מכורה לאתר שלך 🙂
אני רוצה להכין את המרק לליל שבת, הוא יהיה טוב אחרי שעה וחצי על הפלטה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:53 3.03.2022)

היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר!
אפשר לחמם על הפלטה, ויתכן ויהיה צורך להוסיף מעט מים עקב אידוי המים בחימום.

avatar
יהודית (22:37 6.02.2022)

הי הכנתי את המרק הזה הערב ויצא מוששש,,, בהגשה הוספתי גבינה צהובה ומעט קרוטונים לא ממש דיאטטי אבל טעים ברמות תודה על המתכון המוצלח!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:07 7.02.2022)

שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺

avatar
ענת (13:48 25.01.2022)

היי, תפוח אדמה יתאים להוסיף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:53 25.01.2022)

היי ענת,
אפשר להוסיף תפו”א(:

avatar
תמר (16:40 29.12.2021)

אפרת מתכון מדהים
אני רוצה להכין אותו שוב, ויש לי שוקיים של הודו, אפשרי להוסיף מרק ואם כן באיזה שלב? אשמח לתשובה מהירה, רעבים כאן:-)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:24 29.12.2021)

היי תמר,
אפשר בהחלט להוסיף עוף/הודו.
יש להוסיף לאחר טיגון הבצל והשום.

avatar
ליאור (14:58 29.12.2021)

האם יתאים להוסיף שמנת לבישול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:22 29.12.2021)

היי,
אפשר להוסיף שמנת לבישול, בסיום הבישול(:

avatar
רפאל (22:00 6.12.2021)

מתכון מדהים, הכנו ויצא ממש טעים
מי שאוהב חריף יכול להוסיף קצת צ’ילי גרוס

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:50 6.12.2021)

שמחה מאד שאהבתם את המתכון(:

avatar
קרינה (22:31 1.11.2021)

היי אפרת תודה על המתכונים המרק ניראה ממש טוב ויש לי ברוקולי טרי האם ליפני צריך להרתיח את ברוקולי במים רותחים כמה דקות?תודה רבה לך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:25 1.11.2021)

היי,
אין צורך להרתיח את הברוקולי לפני כן.
בהצלחה!

avatar
מרים (21:17 17.10.2021)

המרק יצא טעים מאוד !!
הוספתי שומר …

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:30 17.10.2021)

איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף😊

avatar
אוריה (18:22 17.02.2021)

היי אפרת, המרק יצא מאוד מימי. יש דרך לתקן כדי שיהיה סמיך יותר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:09 17.02.2021)

היי אוריה,
אפשר לערבב כף קורנפלור עם 3 כפות מים קרים עד לתערובת חלקה, להוסיף למרק ולבשל על אש בינונית-גבוהה ללא מכסה עד שזה מסמיך.

avatar
אוריה (22:08 17.02.2021)

תודה 🙂 יצא טעים מאוד

avatar
רימה (15:56 15.02.2021)

היי אפרת. רציתי לעדכן כי המרק יצא מאוד טעים. נכדתי (בת 4) אמרה: המרק יצא יאמי, סבתא. עשיתי כמות כפולה והוצאתי את גבעולי הסלרי לפני הטחינה. רציתי לשאול האם מתאים להוסיף עדשים ירוקות? כמה, כדי שלא יצא סמיך מדי לכמות כפולה? להשרות קודם? אגב, קראתי למרק מרק ירוק, לעומת הכתום (עם בטטה ודלעת) והאדום. מאוד נהנית מהמתכונים שלך ומשבחת את האתר שלך בכל הזדמנות.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:14 15.02.2021)

היי רימה,
שמחה שהמרק יצא טעים ושנכדתך אהבה 🙂
אני חושבת שאפשר להוסיף עדשים ירוקות. הייתי שמה בערך כוס עדשים ירוקות לכמות כפולה כדי שלא יהיה סמיך מידי.
וכן, כדאי להשרות קודם את העדשים, לפחות שעתיים לפני.

avatar
ענת (17:21 27.01.2021)

היי אפרת .אני רוצה לבשל מרק ברוקולי. וזה פעם ראשונה. השאלה שלי זה מה הכוונה פרחי ברוקולי עם גבעול או לא ?אשלח לך תמונה

מרק ברוקולי וקישואים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:49 27.01.2021)

זה בסדר, אלה פרחי ברוקולי.

avatar
אוהבת את האתר (17:24 6.01.2021)

חייבים לרסק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:20 6.01.2021)

אפשר לא לטחון למרות שזה יותר מוצלח כשטוחנים כי אז זה סמיך והמרקם חלק.

avatar
חוה (10:27 29.11.2020)

תודה על אתר מצוין!! אני משתמשת בו הרבה 😊 אפשר להחליף את הברוקולי בתרד קפוא? ואפשר לשים פטרוזיליה מיובשת במקום טריה? אשמח אם תוכלי לכתוב לי את הכמויות. תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:57 29.11.2020)

היי חוה,
תוכלי להכין את המתכון- מרק קישואים
במקום שמיר תוכלי לשים 3-4 קוביות תרד קפואות ולוותר על הפטרוזיליה 🙂

avatar
חוה (10:59 30.11.2020)

הכנתי לפי המלצתך ויצא מאוד טעים ובריא. מרקם נהדר. הגשתי עם צנוברים😋 תודה רבה לך ויום נעים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:30 30.11.2020)

תודה חוה! איזה כיף לקרוא שנהנת 🙂
יום נפלא ❤️

avatar
חוה (11:01 30.11.2020)

שאלה – ממה נוצר הקצף הלבן כשטוחנים את המרק והאם יש להסירו? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:31 30.11.2020)

זה מפעילות הבלנדר, את יכולה להוציא עם כף 🙂

avatar
עדי (13:22 15.11.2020)

אם אין לי אבקת מרק, פשוט בלי או שיש תחליף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:09 15.11.2020)

היי עדי,
יש לך אפשרות להכין אבקת מרק מחומרים טבעיים ביתי ופשוט 🙂

avatar
לימור (12:31 25.10.2020)

המרק יצא מדהים!!! אפילו לא טחנתי את המרק ויצא מושלם! תודה רבה על עוד מתכון נהדר!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:56 25.10.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לימור

avatar
יעל (12:27 14.10.2020)

הי, יש לי ברוקולי קפוא, אפשר להכין איתו? צריך הכנה לפני? (להפשיר? לשטוף במים?)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:36 14.10.2020)

כן. מספיק לשטוף מעט במים ולסנן.

avatar
יפעת (09:02 27.08.2020)

יצא מעולה!!! לא היתה לי פטרוזליה. הוספתי כרישה בהתחלה לבצל המטוגן ויצא מרק ללקק את האצבעות.
תודה על האתר שלך. הכל יוצא נפלא

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:29 27.08.2020)

מעולה 🙂
תודה יפעת

avatar
אופה חדשה (19:02 30.07.2020)

טעים ובריא, איזה כיף:)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:04 30.07.2020)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
פרידה (17:11 30.07.2020)

למה לקלף את הקישואים ?
הוויטמינים בקליפה.

avatar
פרידה (17:07 30.07.2020)

חישוב הכמות בכוסות לא נכון.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:13 30.07.2020)

למה לא נכון?

avatar
Kishore (08:08 28.07.2020)

אני מהודו. המתכון שלך טוב ובריא.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:14 28.07.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
רבקי (21:36 11.07.2020)

היי,
אפשר להכין בלי הסלרי והפטרוזיליה או שיהיה חסר טעם?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:10 11.07.2020)

אפשר אבל יותר טעים עם עלים.
אם יש לך עלים טריים אחרים כמו כוסברה או שמיר כדאי להוסיף.

avatar
לילי (05:01 17.05.2020)

במה אפשר להחליף את הקישואים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:48 17.05.2020)

אפשר להמיר בתפו”א או קולורבי.

avatar
עדינה (22:19 2.04.2020)

אפשר אולי להכין בלי הסלרי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:15 2.04.2020)

כן אפשר.

avatar
עדינה (00:41 3.04.2020)

הכל באותן כמויות או שלשנות משהו אם אני מורידה את הסלרי?
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:39 3.04.2020)

אותן כמויות.

avatar
אפרת ר. (09:55 2.04.2020)

היי, האם אפשר להשתמש בברוקולי קפוא?
אם כן – האם יש שינוי כלשהו בתזמונים ו/או באורך הבישול?
תודה 😊

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:49 2.04.2020)

כן אפשר. אין שינוי.

avatar
אורי (09:43 2.04.2020)

אפרת היי,
לטחון מרק עם סלרי זה בעייתי, שכן הסלרי משאיר, אחרי הטחינה, סיבים שאינם נטחנים ומשאירים תחושה לא נעימה בפה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:39 2.04.2020)

היי אורי,
זה בדר”כ קורה בכמות גדולה של סלרי. במקרה הזה לא הרגשתי בסיבים במרק.

avatar
אורי (13:11 2.04.2020)

תודה

avatar
רות (09:09 2.04.2020)

אם אין לי ברוקולי במה ניתן להמיר אותו

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:39 2.04.2020)

שימי 2 קישואים נוספים.

avatar
לימור (15:50 1.04.2020)

אין לי כרגע סלרי בבית…ניתן להחליף במשהו אחר?
תודה על מתכונים נפלאים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:08 1.04.2020)

שימי קצת יותר פטרוזיליה או כוסברה אם יש לך.

לקריאת כל התגובות