שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

מס’ מנות: 5 מנות

סוג: פרווה

רכיבים

1 בצל בינוני קצוץ

3-4 שיני שום קצוצות

גזר גדול חתוך לקוביות קטנות

2 כוסות אפונה יבשה

חצי כוס עלי סלרי או פטרוזיליה קצוצים

7 כוסות מים רותחים

תיבול: כף גדושה אבקת מרק, רבע כפית כורכום, כפית שטוחה מלח, שליש כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מטגנים בצל עם מעט שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים שום וגזר ומערבבים כדקה.

-מוסיפים אפונה ומוזגים מים רותחים. מוסיפים עלים קצוצים ומתבלים באבקת מרק, כורכום, כמון, מלח ופלפל שחור.

-מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 45 דקות.

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

-מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

טיפים והערות

*ניתן לטחון את המרק בעזרת בלנדר מוט ידני (לא חובה).

ראו גם
קינואה עם עדשיםקינואה עם עדשים
עוגת שיבולת שועל ושוקולד עוגת שיבולת שועל ושוקולד
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שרון (03:54 22.01.2025)

מרק מעולה, תודה! הוספתי עוד גבעולי סלרי, ומעט פלפל לבן. תענוג.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (04:59 22.01.2025)

תודה שרון:)

avatar
פאני (14:46 19.01.2025)

המרק הכי טעים יצא מושלם
תוגה על המתכונים הנפלאים💝

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (05:27 20.01.2025)

❤️❤️

avatar
אביגיל (11:40 26.11.2024)

בוקר אור
הכנתי כבר בפעם הX- לא זוכרת את המספר
שדרגתי והוספתי קשואים ולפת אבקת ג’ינג’ר- לקבלת כוח חיסוני
בגלל שהשריתי המרק יצא לא סמיך, הסמכתי עם קוואקר דק
יצא מעדן אליפותתת
תודה לך

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:03 26.11.2024)

תודה שחזרת לעדכן❤️

avatar
עדנה (12:04 24.09.2024)

עדנה לוי
יש לך מתכונים מדהימים תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:46 24.09.2024)

תודה עדנה❤️

avatar
מרים (11:01 11.07.2024)

קודם כל אני ממש נהנת מהמתכונים שלך, תמיד הם מצליחים!
רציתי לשאול אם אפשר להכין את המרק עם עדשים ירוקות (אין לי הרבה אפונה כרגע בבית)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:51 11.07.2024)

יש מתכון למרק עדשים ירוקות🙂

avatar
מרים (12:58 18.07.2024)

היי,
הכנתי את המרק עם כוס וחצי אפונה וחצי כוס עדשים ירוקות ויצא מושלם!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:58 18.07.2024)

איזה כיף שחזרת לעדכן🙂

avatar
אמליה (11:57 11.04.2024)

היי, מה עליי לעשות אם המרק יצא דליל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:20 11.04.2024)

אפשר לערבב 1-2 כפות קורנפלור עם מים קרים, להוסיף למרק ולבשל על אש גבוהה כמה דקות עד שהמרק מסמיך.

avatar
ריקי (07:24 20.01.2025)

לערבב 2 כפות קמח לבן, מהולים ברבע/חצי כוס מיים קמח ולהוסיף בעדינות למרק לערבב היטב שלא יהיו גושים. לבדוק תיבול ולשפר בהתאם.

avatar
efrat (11:13 27.03.2024)

היי אפרת, זה ממש דחוף..
לא צריך להשרות את האפונה קודם ואם כן כמה זמן??

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:46 27.03.2024)

אין צורך:)

avatar
efrat (12:16 27.03.2024)

תודה רבה

avatar
אסתר (13:22 23.02.2024)

תודה יצא טעים בטירוף

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:24 23.02.2024)

שמחה לשמוע❤️

avatar
משתמשת קבועה:) (16:00 12.02.2024)

דבר ראשון מתכון פצצה!
המרק יצא לי סמיך, כאילו שהאפונה התבשלה ממש, ככה זה צריך לצאת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:45 12.02.2024)

כן, האפונה מתפרקת בבישול.
אם את רוצה לדלל את זה קצת את יכולה להוסיף מים ולשפר תיבול בהתאם:)

avatar
פי... (17:20 6.02.2024)

בטעות שמתי כפית כמון במקום שליש …
מה לעשות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:36 6.02.2024)

טעמת?
אם זה בסדר אפשר להשאיר ככה.
אם הטעם של הכמון חזק מידי אפשר להוסיף עוד 1-2 כוסות מים ולשפר תיבול לפי הטעם (אבקת מרק ומלח).

avatar
פי.... (20:34 6.02.2024)

תודהעל המשוב!
הוספתי מים ויצא טעים מאד-אומנם הכמון חזק אבל זה יצא בסדר

תודה רבה רבה על האתר המדהים שלך-הוא יד ימיני……

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:53 7.02.2024)

💜

avatar
סיגלית (20:17 25.01.2024)

הי, אפשר לוותר על הגזר או שהוא ממש משפיע על הטעם?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:08 26.01.2024)

אפשר לוותר

avatar
ישראל בן דוד (14:22 18.01.2024)

מתכון מדהים תודה רבה 🙂
השראתי את השעורית הירוקה מהלילה סנתתי כך שהשועית ספגה חלק,
והוספתי 6 כוסות מים רוטחים במקום 7.
בצד חתכתי רצועות פוקצ’ה בצל.
יצא מעדן

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:35 18.01.2024)

תודה לך שחזרת לשתף🙂

avatar
שירה (10:03 14.01.2024)

הי האם ניתן להשתמש באפונה רגילה קפואה?
אם לא, אפונה יבשה, זה מגיע בשקית?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:58 14.01.2024)

היי שירה,
יש מתכון למרק אפונה קפואה.
וכן, אפונה יבשה מגיעה בתוך שקית (כמו אורז).

avatar
יעל (14:29 10.01.2024)

מה דעתך על הוספת קישוא/זוקיני ? או תפו״א ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:47 11.01.2024)

אפשר בהחלט:)

avatar
הודיה (13:23 7.01.2024)

היי
אין לי גזר
אפשר לשים בטטה במקום? או שאפשר לוותר עליו?
תודה רבה!

avatar
הודיה (13:24 7.01.2024)

בעצם יש לי אפונה וגזר קפואים בשקית זה גם טוב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:11 7.01.2024)

כן

avatar
הודיה (18:45 7.01.2024)

הכנתי בסוף עם בטטה
יצא מעדן!!!
אין על המתכונים שלך!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:57 7.01.2024)

שמחה שיצא טעים!
תודה:)

avatar
חיה (09:06 2.01.2024)

יצא מעדן!!!! אין כמו המתכונים שלך!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:27 2.01.2024)

תודה חיה💜

avatar
גל (14:01 19.12.2023)

הכנתי את המרק האפונה הזה כבר פעמיים וכולם התלהבו . תודההה רבה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:13 19.12.2023)

שמחה לשמוע❤️

avatar
בתעמי (12:01 7.12.2023)

תודה על מתכון מעולה!

מרק אפונה יבשה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:27 7.12.2023)

תודה לך שחזרת לשתף🙂

avatar
סיני (15:36 1.12.2023)

היום 12\1 והכנתי אותו מרק מעולה עם קבלות מתכון פצצה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:05 2.12.2023)

שמחה לשמוע🙂

avatar
נעמה (00:13 28.11.2023)

ואוו המרק יצא מעדן!! והכי חשוב שגם הילדים אהבו
תודה ❤️

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:43 28.11.2023)

שמחה לשמוע🙂
תודה נעמה

avatar
טלי (10:08 19.11.2023)

הי אפרת היקרה,
אני רואה מלא תגובות על השריית האפונה היבשה, אבל אני לא רואה במתכון שצריך להשרות. למען האמת הכנתי את המרק לא פעם ואם זכור לי נכון, לא השרתי את האפונה.
אז כן להשרות או לא?
והמרק הזה מעדן, מזכיר לי את הילדות

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:21 19.11.2023)

היי טלי,
נכון, לא חייבים להשרות את האפונה.
ההשרייה היא כדי שהאפונה תתבשל מהר יותר ותהיה יותר קלה לעיכול.

avatar
טלי (21:41 19.11.2023)

מעולה!
אכלנו את המרק בצהריים, תענוג!
תודה אפרת על המתכונים המעולים שלך

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:09 20.11.2023)

שמחה שיצא טעים🙂

avatar
שגית (21:39 28.12.2023)

כמה זמן צריך להשרות את האפונה היבשה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:50 29.12.2023)

כמה זמן שיש לך. שעה זה גם בסדר.

avatar
איילה (17:12 14.11.2023)

הי אפרת האם אפונה יבשה, זה האפונה שמגיעה בוואקום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (06:47 15.11.2023)

זה א חייב להיות ארוז בוואקום, זה יכול גם להיות בשקית רגילה (כמו של אורז).
אם לא רשום על זה שזה מבושל אז זה אפונה יבשה.

avatar
נעמה (15:33 27.10.2023)

היי אפרת, השריתי חבילה של 500 גרם אפונה יבשה.
אז האם 2 כוסות זה אפונה אחרי או לפני השריה..?
אם אני רוצה להכין את כל השקית, בכמה להכפיל את הכמויות של שאר הדברים במתכון?

את מהממת ואין אתר מתכונים שמתקרב בכלל לרמה שלך, תודה !!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:53 28.10.2023)

היי
הכוונה לאפונה לפני השרייה.
ל500 גרם יש להכפיל כמויות פי 2.
תודה על הפרגון🩷

avatar
חן ג'רבי (16:44 10.10.2023)

אם אני לא משרה את העדשים לפני אפשר ישר להכניס לבישול אבל להרתיח אותם לפני?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:34 10.10.2023)

היי
מומלץ לא לוותר על ההשרייה. אפשר להרתיח לפני.

avatar
חן ג'רבי (22:01 10.10.2023)

תודה רבה❤️

avatar
אבי (18:02 5.10.2023)

האם בישול בסיר לחץ יקצר את משך הבישול? זמן בישול עם סיר לחץ? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:52 5.10.2023)

היי
כן, משך הבישול יתקצר לכ-45 דקות.

avatar
עינת (15:53 26.09.2023)

היי אפרת
קראתי שאפונה יבשה ככל שמשרים אותה יותר זמן ככה היא קשה יותר
מה דעתך?
תודה מראש .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:11 26.09.2023)

היי עינת,
האמת שלא שמעתי על זה.
אני יודעת שאם אפונה נותרת קשה לאחר השרייה ארוכה או בישול ארוך זה מעיד על כך שהיא לא טרייה וכנראה עמדה הרבה זמן במדף.

avatar
אביגיל אביאני (13:10 6.07.2023)

אני מוסיפה במקום עלי סלרי
שמיר , יוצא טעם גן עדן

avatar
אתי אייזנברג (20:14 7.09.2023)

גפ אני מוסיפה שמיר

avatar
צופיה (13:11 10.05.2023)

כמה זמן צריך להשרות את האפונה לפניי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:12 10.05.2023)

מומלץ כמה שעות עד לילה.

avatar
שני (00:36 28.04.2023)

וואווו! כמה פשוט, וכל כך טעים!! מתכון מדויק 😍

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:56 28.04.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
הילה (19:44 19.03.2023)

עם מה את מציעה להגיש את זה ? רוצה לבסס על זה ארוחה ? האם נקנקיות ילכו ? ואם כן איך ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:35 19.03.2023)

אפשר להגיש את המרק עם קציצות עוף או חזה עוף מוקפץ.
אפשר גם עם נקניקיות.

avatar
st (12:21 19.03.2023)

דחוף!
הכנתי את המרק בלי להשרות את האפונה(לא ידעתי)
האם יצא אכיל? זה בסדר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:50 19.03.2023)

היי,
יצא בסדר, רק שזמן הבישול עשוי להתארך מעט.

avatar
רחל (12:39 14.03.2023)

אין על האתר שלך!!!
יש לי בבית חבילה של אפונה , כוס עדשים כתומות וכוס ירוקות, 3 גזר ושקית גזר גמדי, (אין לי עלים)
איזה מרק יצא לי הכי טוב?
תודה
רחל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:47 14.03.2023)

איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
אפשר להוסיף למרק האפונה עדשים, אבל הוא טעים מאד גם כך.
אפשר גם לוותר על העלים.

avatar
תמר (17:00 8.03.2023)

שלום
רציתי לדעת כמה זמן מחזיק במקרר?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:24 8.03.2023)

היי,
המרק במיטבו כ-4 ימים.

avatar
ריקי (07:21 20.01.2025)

אני מכינה בדיוק כמו במתכון, את הגזר, קלחים גדולים, שהתבשלו עם המרק, שולפת מהמרק (לפני הטחינה בבלנדר מוט) אני מגררת בפומפיה דקה ואז מוסיפה למרק שנטחן. מוסיף צבע למרק. משפרת טעמים. המלצה – מבשלת את האפונה עם כל התבלינים והירק, מלבד המלח! שמעכב את בישול הקטניה/אפונה. בסוף לטעום ולהוסיף מלח כרצוי. להגיש עם קרוטונים, או גרעיני חמניה קלופים. יאמי…..

avatar
תמר (15:45 27.02.2023)

היי אפרת היקרה
כמה זמן צריך להשרות את האפונה לפני בישול?
והאם צריך מים רותחים או פושרים?

avatar
תמר (15:58 27.02.2023)

אני פשוט רוצה לדעת איך אפשר להכין את זה הכי מהר, אבל שיצא טוב כמובן.. אודה לתשובתך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:34 27.02.2023)

אם את קצרה בזמן אפשר להשרות גם שעה אחת במים חמימים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:21 27.02.2023)

היי,
מומלץ להשרות למשך כמה שעות- עדיף למשך הלילה. יש להשרות במים בטמפ’ החדר (לא קפואים או חמים).

avatar
תפארת (18:43 25.02.2023)

הי, האם אפשר להשתמש באפונה קפואה? ואם כן האם הכמות משתנה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:45 25.02.2023)

היי,
הנה מתכון למרק אפונה שתוכלי להכין(:

avatar
מאיה (21:38 22.02.2023)

הוספתי קישוא, טימין וכוסברה (לא היה לי סלרי או פטרוזיליה) ויצא נהדר! תודה על המתכון 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:49 22.02.2023)

שמחה שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊

avatar
ריקי (10:48 7.02.2023)

האם אפשר לעשות את המרק גם בלי בצל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:24 7.02.2023)

כן, אפשר(:

avatar
תהילה (17:58 25.01.2023)

אפרת אני פשוט שרופה עלייך ברמות שקשה לתאר!! את כל כך מוכשרת וכל כך נעימה שזה יוצא דופן!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:31 25.01.2023)

תודה על המילים הטובות❤

avatar
חני (17:48 22.01.2023)

אני רואה שהמייל שלי מופיע בטעות, תוכלי בבקשה למחוק? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:45 22.01.2023)

מחקתי. ולשאלתך- אפשר להשתמש בכוסברה(:

avatar
צופיה (20:57 16.01.2023)

הי ערב טוב
וואי נראה מעולה!! אני אוהבת את המרק סמיך. נראה לי קצת מדי אפונה. האם אפשר להוסיף עוד אפונה כדי שיהיה לי סמיך?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:05 16.01.2023)

היי,
אפשר להוסיף עוד כחצי כוס אפונה אם אוהבים מרק סמיך.
בהצלחה(:

avatar
סימה (18:53 11.01.2023)

אפשר להקפיא את המרק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:37 11.01.2023)

כן, כל עוד אין בו תפו”א.

avatar
איילת (18:35 5.01.2023)

איזה אבקת מרק צריך? והאם אפשר לוותר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:51 5.01.2023)

אבקת מרק רגילה- בטעם עוף. אפשר גם לוותר.

avatar
איילת (19:21 7.01.2023)

תודה על המענה המהיר, אין כמוך! הכנתי בלי אבקת מרק ויצא טעים מאוד. מתכון פשוט ממש ומעולה. טחנתי מעט עם הבלנדר מוט. כולם ביקשו מנה נוספת (מזל שהכנתי כפול)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:47 7.01.2023)

איזה כיף שנהניתם מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף❤

avatar
קארין (12:08 30.12.2022)

היי, האם אפשר להשתמש באפונה משימורים?,ושום קפוא של דורות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:09 30.12.2022)

היי,
תכיני את המתכון הזה למרק אפונה עם האפונה משימורים. אפשר גם להשתמש בשום קפוא.

avatar
גל פורמן (12:51 23.12.2022)

היי
האם נדרש/מומלץ להשרות את האפונה לפני הבישול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:37 23.12.2022)

היי,
כן, יש להשרות למשך כמה שעות.

avatar
לילך (20:54 22.12.2022)

אפשר להכין גם עם אפונה קפואה וגם אפשר להוסיף תפוחי אדמה חתוכים לרבעים או קוביות ואם טוחנים כדאי לבשל את התפוחי אדמה במים ואחרי שטוחנים את המרק להוסיף אותם ולבשל עוד קצת כדי שיקבלו את הטעם של המרק. (ואפשר גם להוציא את הגזר לפני שטוחנים אם רוצים).

avatar
אור (16:08 22.12.2022)

אפשר לוותר על הפטרוזיליה והסלרי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:46 22.12.2022)

כן, אפשר.

לקריאת כל התגובות