זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
1 בצל בינוני קצוץ
3-4 שיני שום קצוצות
גזר גדול חתוך לקוביות קטנות
2 כוסות אפונה יבשה
חצי כוס עלי סלרי או פטרוזיליה קצוצים
7 כוסות מים רותחים
תיבול: כף גדושה אבקת מרק, רבע כפית כורכום, כפית שטוחה מלח, שליש כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
-מטגנים בצל עם מעט שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים שום וגזר ומערבבים כדקה.
-מוסיפים אפונה ומוזגים מים רותחים. מוסיפים עלים קצוצים ומתבלים באבקת מרק, כורכום, כמון, מלח ופלפל שחור.
-מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 45 דקות.
הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל
-מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
טיפים והערות
*ניתן לטחון את המרק בעזרת בלנדר מוט ידני (לא חובה).
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים למרקים מנצחים
מרק מעולה, תודה! הוספתי עוד גבעולי סלרי, ומעט פלפל לבן. תענוג.
תודה שרון:)
המרק הכי טעים יצא מושלם
תוגה על המתכונים הנפלאים💝
❤️❤️
בוקר אור
הכנתי כבר בפעם הX- לא זוכרת את המספר
שדרגתי והוספתי קשואים ולפת אבקת ג’ינג’ר- לקבלת כוח חיסוני
בגלל שהשריתי המרק יצא לא סמיך, הסמכתי עם קוואקר דק
יצא מעדן אליפותתת
תודה לך
תודה שחזרת לעדכן❤️
עדנה לוי
יש לך מתכונים מדהימים תודה
תודה עדנה❤️
קודם כל אני ממש נהנת מהמתכונים שלך, תמיד הם מצליחים!
רציתי לשאול אם אפשר להכין את המרק עם עדשים ירוקות (אין לי הרבה אפונה כרגע בבית)
יש מתכון למרק עדשים ירוקות🙂
היי,
הכנתי את המרק עם כוס וחצי אפונה וחצי כוס עדשים ירוקות ויצא מושלם!
איזה כיף שחזרת לעדכן🙂
היי, מה עליי לעשות אם המרק יצא דליל?
אפשר לערבב 1-2 כפות קורנפלור עם מים קרים, להוסיף למרק ולבשל על אש גבוהה כמה דקות עד שהמרק מסמיך.
לערבב 2 כפות קמח לבן, מהולים ברבע/חצי כוס מיים קמח ולהוסיף בעדינות למרק לערבב היטב שלא יהיו גושים. לבדוק תיבול ולשפר בהתאם.
היי אפרת, זה ממש דחוף..
לא צריך להשרות את האפונה קודם ואם כן כמה זמן??
אין צורך:)
תודה רבה
תודה יצא טעים בטירוף
שמחה לשמוע❤️
דבר ראשון מתכון פצצה!
המרק יצא לי סמיך, כאילו שהאפונה התבשלה ממש, ככה זה צריך לצאת?
כן, האפונה מתפרקת בבישול.
אם את רוצה לדלל את זה קצת את יכולה להוסיף מים ולשפר תיבול בהתאם:)
בטעות שמתי כפית כמון במקום שליש …
מה לעשות?
טעמת?
אם זה בסדר אפשר להשאיר ככה.
אם הטעם של הכמון חזק מידי אפשר להוסיף עוד 1-2 כוסות מים ולשפר תיבול לפי הטעם (אבקת מרק ומלח).
תודהעל המשוב!
הוספתי מים ויצא טעים מאד-אומנם הכמון חזק אבל זה יצא בסדר
תודה רבה רבה על האתר המדהים שלך-הוא יד ימיני……
💜
הי, אפשר לוותר על הגזר או שהוא ממש משפיע על הטעם?
אפשר לוותר
מתכון מדהים תודה רבה 🙂
השראתי את השעורית הירוקה מהלילה סנתתי כך שהשועית ספגה חלק,
והוספתי 6 כוסות מים רוטחים במקום 7.
בצד חתכתי רצועות פוקצ’ה בצל.
יצא מעדן
תודה לך שחזרת לשתף🙂
הי האם ניתן להשתמש באפונה רגילה קפואה?
אם לא, אפונה יבשה, זה מגיע בשקית?
תודה
היי שירה,
יש מתכון למרק אפונה קפואה.
וכן, אפונה יבשה מגיעה בתוך שקית (כמו אורז).
מה דעתך על הוספת קישוא/זוקיני ? או תפו״א ?
אפשר בהחלט:)
היי
אין לי גזר
אפשר לשים בטטה במקום? או שאפשר לוותר עליו?
תודה רבה!
בעצם יש לי אפונה וגזר קפואים בשקית זה גם טוב?
כן
הכנתי בסוף עם בטטה
יצא מעדן!!!
אין על המתכונים שלך!!
שמחה שיצא טעים!
תודה:)
יצא מעדן!!!! אין כמו המתכונים שלך!!!
תודה חיה💜
הכנתי את המרק האפונה הזה כבר פעמיים וכולם התלהבו . תודההה רבה.
שמחה לשמוע❤️
תודה על מתכון מעולה!
תודה לך שחזרת לשתף🙂
היום 12\1 והכנתי אותו מרק מעולה עם קבלות מתכון פצצה
שמחה לשמוע🙂
ואוו המרק יצא מעדן!! והכי חשוב שגם הילדים אהבו
תודה ❤️
שמחה לשמוע🙂
תודה נעמה
הי אפרת היקרה,
אני רואה מלא תגובות על השריית האפונה היבשה, אבל אני לא רואה במתכון שצריך להשרות. למען האמת הכנתי את המרק לא פעם ואם זכור לי נכון, לא השרתי את האפונה.
אז כן להשרות או לא?
והמרק הזה מעדן, מזכיר לי את הילדות
היי טלי,
נכון, לא חייבים להשרות את האפונה.
ההשרייה היא כדי שהאפונה תתבשל מהר יותר ותהיה יותר קלה לעיכול.
מעולה!
אכלנו את המרק בצהריים, תענוג!
תודה אפרת על המתכונים המעולים שלך
שמחה שיצא טעים🙂
כמה זמן צריך להשרות את האפונה היבשה?
כמה זמן שיש לך. שעה זה גם בסדר.
הי אפרת האם אפונה יבשה, זה האפונה שמגיעה בוואקום?
זה א חייב להיות ארוז בוואקום, זה יכול גם להיות בשקית רגילה (כמו של אורז).
אם לא רשום על זה שזה מבושל אז זה אפונה יבשה.
היי אפרת, השריתי חבילה של 500 גרם אפונה יבשה.
אז האם 2 כוסות זה אפונה אחרי או לפני השריה..?
אם אני רוצה להכין את כל השקית, בכמה להכפיל את הכמויות של שאר הדברים במתכון?
את מהממת ואין אתר מתכונים שמתקרב בכלל לרמה שלך, תודה !!!!
היי
הכוונה לאפונה לפני השרייה.
ל500 גרם יש להכפיל כמויות פי 2.
תודה על הפרגון🩷
אם אני לא משרה את העדשים לפני אפשר ישר להכניס לבישול אבל להרתיח אותם לפני?
היי
מומלץ לא לוותר על ההשרייה. אפשר להרתיח לפני.
תודה רבה❤️
האם בישול בסיר לחץ יקצר את משך הבישול? זמן בישול עם סיר לחץ? תודה!
היי
כן, משך הבישול יתקצר לכ-45 דקות.
היי אפרת
קראתי שאפונה יבשה ככל שמשרים אותה יותר זמן ככה היא קשה יותר
מה דעתך?
תודה מראש .
היי עינת,
האמת שלא שמעתי על זה.
אני יודעת שאם אפונה נותרת קשה לאחר השרייה ארוכה או בישול ארוך זה מעיד על כך שהיא לא טרייה וכנראה עמדה הרבה זמן במדף.
אני מוסיפה במקום עלי סלרי
שמיר , יוצא טעם גן עדן
גפ אני מוסיפה שמיר
כמה זמן צריך להשרות את האפונה לפניי?
מומלץ כמה שעות עד לילה.
וואווו! כמה פשוט, וכל כך טעים!! מתכון מדויק 😍
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
עם מה את מציעה להגיש את זה ? רוצה לבסס על זה ארוחה ? האם נקנקיות ילכו ? ואם כן איך ?
אפשר להגיש את המרק עם קציצות עוף או חזה עוף מוקפץ.
אפשר גם עם נקניקיות.
דחוף!
הכנתי את המרק בלי להשרות את האפונה(לא ידעתי)
האם יצא אכיל? זה בסדר?
היי,
יצא בסדר, רק שזמן הבישול עשוי להתארך מעט.
אין על האתר שלך!!!
יש לי בבית חבילה של אפונה , כוס עדשים כתומות וכוס ירוקות, 3 גזר ושקית גזר גמדי, (אין לי עלים)
איזה מרק יצא לי הכי טוב?
תודה
רחל
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
אפשר להוסיף למרק האפונה עדשים, אבל הוא טעים מאד גם כך.
אפשר גם לוותר על העלים.
שלום
רציתי לדעת כמה זמן מחזיק במקרר?
תודה
היי,
המרק במיטבו כ-4 ימים.
אני מכינה בדיוק כמו במתכון, את הגזר, קלחים גדולים, שהתבשלו עם המרק, שולפת מהמרק (לפני הטחינה בבלנדר מוט) אני מגררת בפומפיה דקה ואז מוסיפה למרק שנטחן. מוסיף צבע למרק. משפרת טעמים. המלצה – מבשלת את האפונה עם כל התבלינים והירק, מלבד המלח! שמעכב את בישול הקטניה/אפונה. בסוף לטעום ולהוסיף מלח כרצוי. להגיש עם קרוטונים, או גרעיני חמניה קלופים. יאמי…..
היי אפרת היקרה
כמה זמן צריך להשרות את האפונה לפני בישול?
והאם צריך מים רותחים או פושרים?
אני פשוט רוצה לדעת איך אפשר להכין את זה הכי מהר, אבל שיצא טוב כמובן.. אודה לתשובתך
אם את קצרה בזמן אפשר להשרות גם שעה אחת במים חמימים.
היי,
מומלץ להשרות למשך כמה שעות- עדיף למשך הלילה. יש להשרות במים בטמפ’ החדר (לא קפואים או חמים).
הי, האם אפשר להשתמש באפונה קפואה? ואם כן האם הכמות משתנה?
היי,
הנה מתכון למרק אפונה שתוכלי להכין(:
הוספתי קישוא, טימין וכוסברה (לא היה לי סלרי או פטרוזיליה) ויצא נהדר! תודה על המתכון 🙂
שמחה שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊
האם אפשר לעשות את המרק גם בלי בצל?
כן, אפשר(:
אפרת אני פשוט שרופה עלייך ברמות שקשה לתאר!! את כל כך מוכשרת וכל כך נעימה שזה יוצא דופן!
תודה על המילים הטובות❤
אני רואה שהמייל שלי מופיע בטעות, תוכלי בבקשה למחוק? תודה
מחקתי. ולשאלתך- אפשר להשתמש בכוסברה(:
הי ערב טוב
וואי נראה מעולה!! אני אוהבת את המרק סמיך. נראה לי קצת מדי אפונה. האם אפשר להוסיף עוד אפונה כדי שיהיה לי סמיך?
תודה
היי,
אפשר להוסיף עוד כחצי כוס אפונה אם אוהבים מרק סמיך.
בהצלחה(:
אפשר להקפיא את המרק?
כן, כל עוד אין בו תפו”א.
איזה אבקת מרק צריך? והאם אפשר לוותר?
אבקת מרק רגילה- בטעם עוף. אפשר גם לוותר.
תודה על המענה המהיר, אין כמוך! הכנתי בלי אבקת מרק ויצא טעים מאוד. מתכון פשוט ממש ומעולה. טחנתי מעט עם הבלנדר מוט. כולם ביקשו מנה נוספת (מזל שהכנתי כפול)
איזה כיף שנהניתם מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
היי, האם אפשר להשתמש באפונה משימורים?,ושום קפוא של דורות?
היי,
תכיני את המתכון הזה למרק אפונה עם האפונה משימורים. אפשר גם להשתמש בשום קפוא.
היי
האם נדרש/מומלץ להשרות את האפונה לפני הבישול?
היי,
כן, יש להשרות למשך כמה שעות.
אפשר להכין גם עם אפונה קפואה וגם אפשר להוסיף תפוחי אדמה חתוכים לרבעים או קוביות ואם טוחנים כדאי לבשל את התפוחי אדמה במים ואחרי שטוחנים את המרק להוסיף אותם ולבשל עוד קצת כדי שיקבלו את הטעם של המרק. (ואפשר גם להוציא את הגזר לפני שטוחנים אם רוצים).
אפשר לוותר על הפטרוזיליה והסלרי?
כן, אפשר.