זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
סוג: חלבי
בצק עלים מופשר
ביצה טרופה
גבינת פרמזן מפוררת
תבלינים: פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה (לא חובה), אבקת שום, מלח, עלי תימין מיובשים.
-מחממים תנור מראש ל-185 מעלות.
-פותחים את בצק העלים על נייר אפיה ומורחים מעל ביצה טרופה (הביצה משמשת כמו “דבק”).
-מפזרים מעל גבינת פרמזן מפוררת, פפריקה מתוקה, מעט פפריקה חריפה (לא חובה), אבקת שום, מלח ועלי תימין מיובשים.
-מקפלים את הבצק לחצי ומרדדים בעזרת מערוך.
-חותכים לרצועות בעובי כ1 ס”מ (טיפ: אם הבצק רך מידי כדאי להכניס למקפיא ל15 דקות ורק אז לחתוך).
-מסדרים במרווחים קלים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. אפשר להשאיר צורה של מקלות ואפשר לגלגל לספירלה.
-מברישים בביצה טרופה, מכניסים לתנור החם ואופים במשך 20-25 דקות, עד להזהבה.
לצפייה בסרטון הכנה באינסטגרם לחצו כאן- https://www.instagram.com/p/Ck_bvrXI-TJ/
- פסטה ברוטב בטטה |
- ניוקי עננים צבעוני |
- רביולי ברוטב בשמל |
- כרובית בצ’דר |
- ניוקי גבינות ובטטה |
- פסטה ברוטב לימון
אפשר גבינה אחרת ? איזו ? אפשר לשמור בהקפאה ?
את יכולה לשים מוצרלה או גבינה צהובה מפוררת או בולגרית מפוררת.
אפשר להקפיא.
תודה על כל המתכונים
יש לך עוד מתכון של מקלות חלביים שנראה שיוצאים כמו בורקס .מה ההבדל ביניהם ?
איזה? מקלות בצק עלים במילוי גבינה?
אם כן, זה יותר כמו בורקס.
במה מרגישים יותר רך וגבינות ?
מקלות בצק עלים במילוי גבינה
היי אפרת,
כמה פרמז’ן לשים?
היי
לחבילת בצק עלים שלמה אמורה להספיק כוס וחצי-שתיים של פרמז’ן.
ינוסה הערב. תודה רבה 🙂
היי נראה מעולה!
שאלה לי- אני רוצה להכין בערב בשביל הבוקר זה ילך או כבר ייתייבש?
היי,
אין בעיה להכין בערב, תשמרי בקופסה אטומה.
חייבים להשתמש בעלי תימין?
או שאפשר בלי ?
והאם יש תחליף?
היי,
אין בעיה לוותר על התימין.
האתר שלך פשוט מושלם!!!!!!!!!!!
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
תודה על הפרגון❤
אפשר גבינה צהובה / בולגרית / מלוחה במקום פרמזן?
יצא טוב?
אפשר לשים גבינה צהובה או גבינה מלוחה (יצא טיפה שונה).