זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 16 יחידות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
2 כוסות (280 ג') קמח לבן
חצי כף (5 ג') שמרים יבשים
1 כף שטוחה סוכר
חצי כוס (120 מ"ל) מים פושרים (לערבב רבע כוס מים רותחים+רבע כוס מים קרים)
2 כפות שמן זית
שליש כפית מלח
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה (בעזרת כף ואח"כ הידיים) את הקמח, השמרים, הסוכר, המים והשמן במשך כ-2 דקות (אם הבצק יבש ופירורי יש להוסיף בהדרגה כל פעם כף מים נוספת).
-מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש את הבצק 1-2 דקות עד לקבלת בצק חלק ונוח לעבודה.
-מכסים במגבת את הקערה עם הבצק להתפחה של כחצי שעה (למי שאין זמן יכול לוותר על החלק הזה 😉 )
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מכל חלק יוצרים 4 כדורים קטנים (סה"כ צריכים לצאת 16 כדורים). מניחים כל כדור על נייר אפיה ומשטחים בעזרת מערוך לצורת עיגול קטן בקוטר 7-8 ס"מ ובעובי 3-4 מ"מ.
-מכניסים לתנור למשך 10 דקות ומוציאים מהתנור (מתקבלות כמו פיתות קטנות).
-מפזרים תוספות לפי הטעם ומחזירים לתנור (ב180 מעלות) למשך 5-7 דקות.
רעיונות לתוספות:
*אפשר למרוח רוטב פיצה/ רסק עגבניות ולפזר מעל גבינה צהובה/מוצרלה, זיתים וכו'.
*אפשר להבריש בשמן זית (בנדיבות) ולפזר זעתר.
*אפשר להבריש בשמן זית (בנדיבות), למרוח שום כתוש ולפזר עשבי תיבול.
*אפשר להבריש בשמן זית ולפזר גבינה בולגרית מפוררת עם גמבה קצוצה או עגבניות מיובשות.
- כל התגובות (147)
- חוות דעת וטיפים
- שאלות