זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 16 יחידות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
חצי כף (5 ג’) שמרים יבשים
1 כף שטוחה סוכר
חצי כוס (120 מ”ל) מים פושרים (לערבב רבע כוס מים רותחים+רבע כוס מים קרים)
2 כפות שמן זית
שליש כפית מלח
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה (בעזרת כף ואח”כ הידיים) את הקמח, השמרים, הסוכר, המים והשמן במשך כ-2 דקות (אם הבצק יבש ופירורי יש להוסיף בהדרגה כל פעם כף מים נוספת).
-מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש את הבצק 1-2 דקות עד לקבלת בצק חלק ונוח לעבודה.
-מכסים במגבת את הקערה עם הבצק להתפחה של כחצי שעה (למי שאין זמן יכול לוותר על החלק הזה 😉 )
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מכל חלק יוצרים 4 כדורים קטנים (סה”כ צריכים לצאת 16 כדורים). מניחים כל כדור על נייר אפיה ומשטחים בעזרת מערוך לצורת עיגול קטן בקוטר 7-8 ס”מ ובעובי 3-4 מ”מ.
-מכניסים לתנור למשך 10 דקות ומוציאים מהתנור (מתקבלות כמו פיתות קטנות).
-מפזרים תוספות לפי הטעם ומחזירים לתנור (ב180 מעלות) למשך 5-7 דקות.
רעיונות לתוספות:
*אפשר למרוח רוטב פיצה/ רסק עגבניות ולפזר מעל גבינה צהובה/מוצרלה, זיתים וכו’.
*אפשר להבריש בשמן זית (בנדיבות) ולפזר זעתר.
*אפשר להבריש בשמן זית (בנדיבות), למרוח שום כתוש ולפזר עשבי תיבול.
*אפשר להבריש בשמן זית ולפזר גבינה בולגרית מפוררת עם גמבה קצוצה או עגבניות מיובשות.
הכנתי עכשיו בפעם האלף, ויצא מושלם
תודה על המתכון המהיר הזה❤❤
שמחה שיצא טעים❤️
תודה מרים
זה בסדר לעשות את המתכון עם קמח חיטה 80%?
או שיהיה לזה טעם טפל?
אם כן החומרים משתנים?
תודה רבה
אפשר. זה ייצא במרקם קצת כבד ודחוס יותר בגלל שזה קמח מלא.
יכול להיות שתצטרכי להוסיף קצת יותר מים. תראי לפי מרקם הבצק.
בתי וחתני עברו דירה השבוע, ובתי השנייה עוברת בשבוע הבא אז הכנתי לכבודם ולכבוד שבת מיני-בתים קסומים (בינתיים זו הפתעה… ).
וואו איזה מתכון שווה!!
מעולה💜
שיהיה לכולם בשעה טובה:)
אני רואה שהתמונה לא עלתה – אין כמו מראה עיניים 🙂
אנסה שוב
.
ואו נראה מעולה!!
הי,
אני עושה המון מתכונים מהאתר שלך ואחד יותר טוב מהשני 🙂
גם את המתכון הזה יצא לי לעשות המון פעמים ויצא מצוין!!
מה לעשות ליד המאפים (חוץ מסלט טוב) כדי שארוחת תהיה קצת יותר משוכללת?
תודה 😄
היי שרה,
האמת שאני מגישה את זה עם גבינות וסלט.
בלי קשר זה יכול להיות כתוספת נוספת לצד פסטה וכדו’
שלום
אשמח אם תתחילי לתת מתכונים של לחמים ולחמניות מחמצת או תחליף לשמרים
יש הרבה שלא טוב להם שמרים ונמנעים משמרים וחסר לי מתכונים של לחמניות בלי שמרים או ממחמצת בגרסת פרווה לסעודות שבת
חלבי יש הרבה אבל פרווה אין בכלל בגרסה בלי שמרים
תודה על כל האתר המדהים המיוחד
תודה רבה לך אפרת על עוד מתכון מדויק, קל להכנה וטעיםםםם, שילשתי כמויות, הכנתי שליש פיציות, שליש זעתר ושליש בצל מטוגן עם זיתים, הכל נטרף במהירות הבזק!
איזה כיף שנהנית מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת, המאפים מתאימים להקפאה? במידה וכן אז איך להפשיר ולחמם?
ועוד שאלה, האפייה בתנור בטורבו או רק חום עליון וחום תחתון ?
היי שרית,
אין בעיה להקפיא את המאפים.
ניתן להפשיר על השיש ובסיום ההפשרה לחמם במיקרוגל או בתנור כמה דקות על 180 מעלות.
תכנית האפייה המומלצת היא קו עליון ותחתון.
מושלם!!!!! ❤️🔥
נראה טעים במיוחד!
תודה על השיתוף😊
קודם כל תודה על האתר המדהים הזה!!!
רציתי לשאול האם ניתן להקפיא את הפיתות?
איזה כיף שאת נהנית מהאתר(:
אפשר להקפיא.
יש אפשרות לשים על הפיתות בצל מתוגן?
היי,
אפשר.
היי אפרת
קודם תדעי שאין על האתר שלך הוא היחיד שאני משתמשת בו תמיד יוצא מושלם
אני רוצה להכין את המתכון הזה בקילו קמח בכמה אני צריכה להכפיל?
תודה
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
כמות לקילו קמח:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים (כף רגילה + כף שטוחה)
3 כפות סוכר
¾1 כוסות מים פושרים
7 כפות שמן זית
כפית ורבע מלח
בהצלחה♥
תודהההההההה
יצא תילללללללל
טרפו את הכל
והכנתי כמות כפולה
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
היי
אני מתלבטת, יש את המתכון הזה ואת המתכון של הפיציות האישיות…
יש לי טוסטר אובן מב שאומר שאצטרך להכין 2 נגלות ואולי אפילו 3.
אני מארחת 3 אנשים
ואני רוצה להכין גם עוד תוספות מעל ולא רק כמו של פיצה (למשל זעתר)
איזה מתכון לדעתך יתאים לי יותר? בהתאם לנסיבות שציינתי…?
תודה 🙏
היי,
שני המתכונים מתאימים לאפייה גם בטוסטר אובן.
אם יש לך בצק עלים תכיני את המתכון של הפיציות.
בהצלחה!
למה לא להכין את הבצק עצמו לבד? כמו במתכון?
לא בטוחה שהבנתי את השאלה…
כפי שכתבתי, ניתן להכין גם את המתכון הנוכחי וגם את המתכון לפיציות אם יש לך בצק עלים.
יכול להיות שאת מתכוונת למתכון שונה מהמתכון לפיציות?
התכוונתי למה הצעת שאכין את המתכון של הפיציות מבצק עלים ולא פשוט להכין את הבצק כמו במתכון?
משום שהמתכון לפיציות הוא מבצק עלים…
אלא אם כן התכוונת למתכון אחר. תצרפי קישור של המתכון שהתכוונת אליו.
התכוונתי למתכון הזה:
זה מתכון לפיצות אישיות, לכן שאלתי אותך קודם אם התכוונת למתכון לפיציות/שבלולי פיצה שהוא מבצק עלים(:
בכל מקרה את שני המתכונים אפשר להכין בטוסטר אובן.
אז כנראה שהתבלבלתי, סליחה.
אנסה את הבצק הזה, אעדכן.
ותודה על הסבלנות 🙂
❤
הכנתי ויצא ממש טעים
מאוד מהיר וקל הכנה
הילדים התלהבו
נראה מושלם!
איזה כיף שאהבתם את המתכון ושיצא מוצלח(:
תודה שחזרת לשתף🌺
היי אפרת
דבר ראשון- אין על האתר שלך!! המתכונים שלך תמיד יוצאים פצצה!
שאלה, הכנתי עכשיו את הבצק ונתתי לו לתפוח לפחות ארבעים דק וממש בקושי תפח..
יצא לי 8 כדורים קטנים
מה אפשר לעשות?
תודה מראש (:
היי,
הבצק לא אמור לתפוח משמעותית בזמן ההתפחה.
מה שכן, אם יצא לך כמות קטנה זה יכול להיות בגלל חוסר דיוק במרכיבים/שימוש בכוס שאינה כוס מדידה. זה גם יכול לקרות אם יצרת עיגולים גדולים יותר.
היי אפרת,
שמתי את התבנית עם הבצק בתנור ולאחר 10 דקות שהוצאתי זה תפח כמו פיתוח עם חלל באמצע
מה הסיבה לכך?
היי שרה,
האם דייקת בכמויות והשתמשת בכוס מדידה? לא שמת יותר מדי שמרים?
זה גם יוכל לקרות כתוצאה מהתפחה ארוכה מדי או חום תנור גבוה מדי.
אפשר להכין את זה בתור מקלות? למשל לעשות פיתה ממש גדולה ואז לחתוך לרצועות?
איך לעשות את זה?
היי,
אפשר לרדד את הבצק למלבן ולחתוך רצועות ע מנת להכין מקלות ולא פיתות.
היי אפרת, האתר שלך מעולה!!! הכנתי מלא מתכונים שלך ותמיד יוצא מדהים!
אשמח לשאלה- איך הבצק צריך להיראות אחרי ה10 דקות הראשונות בתנור? מוכן?
כי הכנסתי ל10 דקות והבצק אמנם התנפח מעט אבל לא נראה קרוב למוכן.. יש דרך לדעת מתי להוציא אחרי הפעם הפעם הראשונה בתנור?
תודה רבה!!
היי שחר,
איזה כיף שאהבת את האתר!
לאחר 10 דקות אפייה הבצק ייראה אפוי כמעט לחלוטין אך עדיין בהיר. הכי יעיל וקל לכוון טיימר ל-10 דקות ולהוציא מהתנור בסיומן.
טעים מאודדדדדדדדדד
קצת יבש:)
שמחה שיצא מוצלח(: תודה שחזרת לשתף🌺
*בפעם הבאה אפשר לאפות כמה דקות פחות על מנת שלא יצא יבש.
את ממש צודקת
עכשיו אני רואה שהכמות השניה שאפיתי
יצאה הרבה יותר רכה
בזכות שאפיתי פחות……..
תודה ענקית!!!!
היי אני בת 12 וחצי ומאוד אוהבת את האתר תודה רבה על כל המתכונים!
הכנתי היום את המתכון, עשיתי אותו כאילו פיצה אחת דקה מאוד בחצי כמות. יצא כאילו מאוד דחוס כזה ודי מוזר… דילגתי על שלב ההתפחה.. מה יכולה להיות הסיבה?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
יכולות להיות כמה סיבות:
1. חוסר דיוק בכמויות או שימוש בכוס שאינה כוס מדידה בנפח 240 מ”ל
2. לישה קצרה מהדרוש
3. חום אפייה גבוה מ-180 מעלות או משך אפייה ארוך מהדרוש.
*כשמדלגים על התפחה המרקם יוצא פחות אוורירי וקצת יותר דחוס.
יצא ממש ממש טעים!כולם טרפו את זה חבל שלא הכפלתי כמות..
שמחה מאד שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף❤
יצא מושלם
שמחה מאד לשמוע(:
יצא מעולה מעולה!!!
הכפלתי כמות
הכל התחסל כליל
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף❤
היי אפרת,
אני בת 12 ונמצאת שעותתת במטבח, מאז שגילתי את האתר שלך,
המצב נהייה עוד הרבה יותר גרוע😉,
אמא שלי פרשה מהמטבח כלליל אין בה צורך יותר😜,
הכנתי את המאפים האלה ויצא מושלםםם
אנל לא מפסיקה לקבל מחמאות,
תודה ענקיתת💖🥰
היי הילי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר! שמחה שיצא מוצלח(:
תודה על הפרגון מקסימה❤
טעים בליגות!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון❤
יצא טעיםםםםםםם!!!!!!!! וקל להכנה.
שמחה שאהבת! תודה על השיתוף❤
אפרת שלום,
יש לך אולי מאפים בסגנון הזה שברכתם מזונות?
היי חיהלה,
הנה כמה מתכונים:
לחמניות יוגורט ופסטו,
חטיפי גבינת טוב טעם,
לחמניות מתוקות,
לחם ללא שמרים.
בהצלחה!
תודה
יוצא פצצה!
רק חבל שאי אפשר להדפיס (מדפיס רק עמוד ראשון…)
היי לאה,
שמחה שיצא מוצלח😊
ניסיתי ואפשר להדפיס את כל העמודים. כדאי שתבדקי אם בהגדרות ההדפסה שלך מסומן “הדפס את הכול”.
הכנתי את הבצק, והוא נשאר לנוח כשעה. אז כבר לא התחשק לי להתעסק עם פיצות. חילקתי ל 3, הכנתי צמה, שמתי בתבנית אינגלישקייק חד פעמית. התפחה נוספת, קצת ספרי שמן מעל (מתאים לעצלנים במקום ביצה) ואפיתי. יצאה לי חלה פשוט מעולה. גם יפה וגם טעימה והכי חשוב קלה מאוד להכנה, רכה ונשארה טריה גם למחרת.
אני ממש ממליצה.
רעיון מעולה! איזה כיף שאהבת את המתכון😊
אני רוצה להכין כמות של חצי קילו, מה הכמויות?
היי,
תכיני את הכמויות הבאות:
4 כוסות (560 ג’) קמח לבן
כף (10 ג’) שמרים יבשים
2 כפות שטוחות סוכר
כוס (240 מ”ל) מים פושרים (לערבב חצי כוס מים רותחים+חצי כוס מים קרים)
4 כפות שמן זית
2/3 כפית מלח
בהצלחה😊
תודה!
היי אפרת, תודה על האתר המופלא, ממצב שלא לדעת לאפות שום כלום אני כבר אופה לא רע בכלל. רציתי לשאול על החימום של המאפים אחרי שאני מוציאה אותם מהמקרר. שאני מחממת כיסונים או בורקסים אז אני מחממת בלי כיסוי כדי שייצאו קראנצ’ים. הפעם עם המאפים האלו מה את ממליצה לחמם בתנור עם כיסוי או לא ? זו פעם ראשונה שאני מכינה אותם.
היי הלן,
כדאי לחמם ללא כיסוי על 170-180 מעלות.
היי אפרת!
אפשר להכין את הבצק בערב ולשמור במקרר עד הבוקר ורק אז לאפות? אם כן אז באיזה שלב?
ממש אוהבת את האתר שלך…
היי,
אפשר לשמור במקרר מכוסה היטב לפני ההתפחה.
בבוקר תוציאי מהמקרר לחצי שעה על השיש ואז תצרי את העיגולים ותאפי:)
טעיםםםםםם
מתכון אליפות!!!
וואו נראה מושלם! תודה על השיתוף😊
הכנתי עכשיו, יצא מעולההה… תודה רבה! 🙏
היי שרונה,
איזה כיף לשמוע😊
היי אפרת,
המלצת לי על זה, ובאמת, היה מוששששששש
תודה רבה רבה רבה….
שאלתי את כולם אם הם רוצים כולם אמרו לאאא
אחרי שעה כשסיימתי להכין וצילמתי לקבוצה כולם באו חחחחח.
תודה רבה(:
נשמע כיף ממש! שמחה לשמוע:))
בזכות האתר שלך נהייתי ה”שף” בבית ובכיתה וזה אחד הכייפים תודה רבה מקרב לב!
כיף מאוד לשמוע😁
תמשיך להצליח😘
אמממ תודה רבה מקרב לב!!!!!!!!!!
המילה היחידה שיש לי להגיד היא שהאתר שלך
מ – ו – ש – ל – ם בטירוף
❤️
רציתי להכין משהוא לארוחת ערב אבל היה מאוחר מדי ואז ראיתי את המתכון הזה שזה בלי התפחה ויצא ממש ממש טעים הכל נטרףף
האתר שלך מדהים!!
תודה!!
ככה כל ערב אני מכינה משהוא טעים לאכול!!
שמחה לשמוע❤️
שלום אפרת
עכשיו בדיוק עברו 23 דקות מאז שהתפחתי את הבצק
וזה לא תופח אני עשיתי ממש לפי ההוראות …. אשמח שתגידי לי אם ככה זה אמור להיות
תודה🌷
זה בסדר 🙂 לא רואים את ההתפחה.
שלום !
הכנתי כבר את המתכון הזה יצא ממש טעים😄,
היום אני רוצה להכין בקילו מה הכמויות?
תודה רבה !!!
היי רננה,
כמות לקילו בצק:
1 קילו בצק
2 כפות שמרים יבשים (כף רגילה + כף שטוחה)
3 כפות סוכר
¾1 כוסות מים פושרים
7 כפות שמן זית
כפית ורבע מלח
בהצלחה♥
סופש נעים
האם אפשר להשתמש במקום בקמח הלבן בקמח כוסמין 70 אחוז.?
היי מלי,
אפשר להחליף את הקמח הלבן בכוסמין אך הלחם יצא קצת יותר דחוס
תוסיפי את המיים בהדרגה לבצק עד שקבלי בצק אחיד
——–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
אז אולי עדיף להחליף חצי מכמות הקמח הלבן לכוסמין?
את יכולה לנסות יקירה,
מה שחשוב הוא להיות קשובה לבצק ולשים לב למזוג את המים בהדרגה עד שהבצק אחיד
מהמם!!!!
ממש אהבתי.
יש מצב לעוד רעיון לתוספות?
תודה
היי אורי,
כל תוספת שאפשר לשים על פיצה/פוקצ’ה אפשר לשלב שבמתכון הזה כמו תירס, פטריות, בצל, חצילים מטוגנים ועוד.
לפני זה כדאי להבריש בשמן זית.
אם אני עושה בצורת ביגלה הכמות והזמן מישתנים?
לא אמור להיות שינוי משמעותי, תלוי בגודל שאת מכינה אותם.
האם יש אפשרות להפוך את המתכון ל ברכת מזונות ( צריך שהבצק יהיה קצת מתוק)
שימי רבע כוס סוכר וחלב במקום מים.
יצא פצץ!!!
מהיר וטעים
אגב, שמתי במחבת ככה בלי שמן עם מכסה ויצא כמו מלאווח עם התוספות
סוף הדרך ממליצה בחום!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
האם אפשר לשים שמן קוקוס במקום שמן זית?
כן.
האם אפשר להשתמש בשמרים טרים במקום יבשים והאם זה משםיע על המתכון או כמויות?, יש תחליף לשמן זית?
אם אלה שמרים טריים בקוביה יש להשתמש ב12.5 גרם, כלומר רבע קוביה. אם מדובר בשמרים טריים גרגירים יש לשים 2 כפות שטוחות.
אפשר לשים שמן רגיל או חמאה מומסת באותה כמות.
תודה רבה!!, היה מצויין! חוץ מי זה שלא היה מספיק טעם לבצק עצמו ( גם שזה עם תוספות)
אפשר להחליף את הסוכר בסילאן?
עדיף לוותר על הסוכר ולא לשים כלום.
אוקי תודה
אפשר להכין מראש את הבצק בבוקר ולשים במקרר עד הכנה בצהריים?
כן. יש לשים את הבצק בקערה גדולה ולעטוף אותה בניילון נצמד.
עוד המשך קטן
לאחר שהוצאתי מהתנור בפעם הראשונה המאפים היו נפוחים וממש לא שטוחים אולי היה צריך עוד פחות שמרים טריים למרות ששמתי רק חצי כף?
קמח כוסמין מצריך פחות נוזלים לכן היית צריכה להוסיף את המים בהדרגה ולפי הצורך.
כמה זמן התפחת את הבצק? יותר מחצי שעה?
אולי בגלל שלא רידדת מספיק את הבצק כי הוא היה דביק?
היי
אז את אומרת שאפשר שיהיה פחות מחצי כוס מים?
את האמת התפחתי את הבצק 40 דקות האם עדיף שלא יותר מחצי שעה זה משנה?
פעם קראתי שקמח כוסמין מצריך יותר זמן תפיחה ? זה נכון?
ולגבי הרידוד לא ממש רידדתי שיטחתי עם הידיים .
תודה על המענה
בהערכה רבה
עינת.
כן, אם את שמה קמח כוסמין אז כדאי לשים פחות מים.
ככל ואת מתפיחה את הבצק הוא יתפח ויתנפח יותר באפיה.
קמח כוסמין תופח פחות טוב מקמח רגיל אבל במקרה הזה מספיקה התפחה של עד חצי שעה.
היי
כהמשך לשאלה הקודמת: שמתי חצי כף שמרים טריים 2 כפות רסק תפוחים 2 כוסות קמח כוסמין לבן והשאר כמו שרשום גם כוס כמו שרשום .
כמה שהוספתי עוד קצת קמח עדיין נשאר הבצק דביק מאוד עד כדי כך שנדבק לנייר אפייה
ניסיתי גם אחרי השיטוח לתת לו צורה יפה על ידי כוס הפוכה אבל הכל דביק מאוד איפה טעיתי ?
בתודה על העזרה הברוכה .
היי אפרת
עכשיו עכשיו מכינה לילדיי אבל במקום 2 כפות שמן מנסה 2 כפות רסק תפוחי עץ קנוי.
העניין הוא שאולי בגלל זה יוצא דביק מידי ורטוב מידי ורך מידי הבצק
הוספתי כמה הפעם אבל כל פעם שלשתי ניהיה שוב בצק רך וגמיש מאוד השאלה מה עושים שמראש יהיה יותר יבש ויציב? להפחית מהכוס או מהרסק (שמתי בקושי 4 או 6 כפיות)
תודה ויום נעים.
מושלם כתמיד!!!
שמחה לשמוע ❤️
עשיתי היום פעם ראשונה חכמות כפולה..חוסלללל..תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה סופי
הכנתי את המתכון פעם ראשונה ויצא טעייםם בטירוףף. 😋
חייבת לציין שהכנתי פעמיים, אחת עם התפחה של חצי שעה, והשניה בלי..
עם התפחה יצא יותר מוצלח לדעתי.
אפרת היקרה תודה על עוד מתכון אליפות❣
תודה חן 💗
אפרת, מיום ליום אני מגלה עוד מתכונים מוצלחים שלך, הכנתי, יצא מושלם, איזה טעיםםםםם!! תודה על מתכונים קלים וטעימיםםם!
נתתי לילד חתיכה קטנה של בצק לשים עליה שוקולד צ\’יפס, היה מפסוט…
שמחה לשמוע ❤️
אפרת האלופהה
יצא טעים בטרוף
בעלי מבקש כל ערב ☺
שמחה לשמוע ❤️
מדהים מדהים מדהים!! יצא מושלם! לקח לא יותר מ5 דקות עד שהיה בתנור.
המתכון מדויק. רק לציין יצא לנו 16 פיתות קטנות מתאים ל2 איש לא יותר.
ארוחת ערב מהירה לזוג. תודה רבה אפרת.
נראה מעולה 😍
תודה שחזרת לעדכן.
שלום אפרת, ראשית אני מאד אוהבת את המתכונים שלך, הם יוצאים מוצלחים מאד!!
שאלה, האם זה נשמר טוב בהקפאה?
וכן, האם אפשר לשלב עם קמח מלא, אם כן האם יש שינוי במתכון?
תודה רבה מראש!
כן, אין בעיה להקפיא. אני ממליצה להקפיא לאחר אפיה ראשונה ולפני הוספת התוספות.
אפשר לשלב קמח מלא בחצי מכמות הקמח. אולי יהיה צורך להוסיף יותר מים, תראי לפי מרקם הבצק שמתקבל.
יום מקסים 🌷
הי אפרת, אני כרגע נמצאת בשלב של ההתפחה, וגיליתי ששכחתי לשים 2 כפות שמן זית, האם זה קריטי? בנוסף, אם אני מתכננת להגיש את המאפים היום בערב, האם מספיק רק לסגור אותם אחרי שיתקררו ולשים בחוץ? ( אני שמה שמן זית וזעתר).
היי הלן,
אפשר להוסיף 2 כפות שמן גם בשלב הזה וללוש שוב כמה דקות ואז להתפיח.
בלי שמן אולי זה ייצא קצת יבש. לא יודעת כמה קריטי זה.
כן, תשימי בקופסה סגורה על השיש ולפני ההגשה תחממי קצת בתנור.
תודה על המענה המהיר!
הטעם אמור לצאת כמו פיתה? לחמניה?פוקצה?
רך או קשה?
אשמח לדעת כי המתכון נראה מאד קל.
תודה רבה
יותר כמו פיתה.
יצא מעולה
שמחה לשמוע 🙂
היי! אין על המתכונים שלך ! מדויקים ויוצאים תמיד מעולה!
תודה רחל ❤️
ערב טוב אפרת
אבקת מרק בצל יכולה גם ללכת?
להרטיב עם שמן קודם?
תודה
היי, לא בטוחה לגבי אבקת מרק בצל. עדיף לשים זעתר או תבלין מיובש כמו בזיליקום, אורגנו, כוסברה או פטרוזיליה (יחד עם שמן).
היי
מנסה להכין ללא שמן (מקוה לטוב)
יש לי קמח 70 אחוז כוסמין אפשרי להכין איתו ?
או שעדיף קמח כוסמין לבן? ןאפ רוצה קמח כוסמין מלא כדאי לשלב עם קמח כוסמין לבו?
תודה וחג שמח .
כדאי לשלב עם קמח כוסמין לבן.
היי אפרת
יש מצב לשים מים במקום שמן או משהו אחר?
תודה
מניחה שאפשר (זה ייצא קצת יותר יבש בלי שמן).
היי אפשר להקפיא ישר
לא לחכות לאפיה הראשונה
כן.
הי אפרת, הכנתי מקמח כוסמין ויצא מעולה! מה שכן- למחרת בבוקר המאפים ממש ממש התקשו (השארתי בקופסה סגורה. מה לעשות כדי שפעם הבאה הם לא יתקשו? להקפיא מיד כשהמאפים מתקררים? תודה!
היי מיכל,
לדעתי כדאי להקפיא מיד לאחר שהם מתקררים.
מושלם מושלם מושלם!!! פתרון מהיר.
אין על אפרת🌹
שמחה שאהבת 🙂
תודה טל
הי
קודם כל תודה על כל המתכונים
הכל תמיד יוצא לי טעים:)
רציתי לשאול האם ניתן להחליף את השמרעם היבשים בקרים של שמרית קטביה של 25 גרם שמחזיקים במקרר.
תודה
וסופש נעים
היי קרינה,
אם אלה שמרים טריים בקוביה יש להשתמש ב12.5 גרם, כלומר רבע קוביה.
מתכון קל והתוצאה מושלמת, תודה!
תודה לך על השיתוף 🙂
היי אפרת האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא או קמח קוסמין?
תודה!
כן. עדיף קמח כוסמין.
וואוו וואו וואו פשוט מושלם!!
ממש קל להכנה ובשנייה כל הבית התעלף על זה!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה ליאון
היי אפרת
האם ניתן להשתמש בכוס קמח כוסמין 70 אחוז (הכונה לקמח 100 אחוז כוסמין שעבר ניפוי כך ש70 אחוז ממנו נשארה כמות הכוסמין המקורית ) וכוס קמח כוסמין לבן?
יצא עדיין אוורירי וטעים?
תודות עינת.
כן אפשר.
אין את פשוט מוכשרת!
אני כל הזמן עושה דברים מהאתר שלך!
הכל כ”כ פשוט וממש ממש טעים!♥♥
תודה שקד, כיף לשמוע ❤️
היי אפרת! הכנתי הרגע את הבצק ולא ידעתי אם הוא צריך לצאת דביק אז הוספתי קמח.. אני ממש מקווה שזה לא יפגע בבצק
היי שירה,
הבצק אמור לצאת נוח לעבודה. אם הוא יצא דביק והוספת קצת קמח זה בסדר.
הי אפרת. אני זוכרת שפעם נסיתי את המתכון הזה והפיתות יצאו מושלמות ואף לא הוספתי כלום והשתמשתי בהן כפיתות.בפעם השנייה משום מה לא עבד לי, הפיתות היו דקות מאוד. מה לדעתך הטעות? את חושבת שאוכל לעשות מאותו מתכון פיתות גדולות יותר (אני יודעת שיש מתכון לפיתות אבל זה הרבה יותר קל)
היי איימי,
התפחת את הבצק הפעם? אם כן כמה זמן?
היי צריכה תשובה דחוף..
שמתי את המלח יחד עם התערובת ולא בסוף. זה קריטי?
מלח מעכב את הפעולה של השמרים ולכן כדאי להוסיף אותו בסוף. לא נורא אם שמת בהתחלה. תתפיחי לפחות חצי שעה ויהיה בסדר.
בקשר לברכה על המאכל המשגע הזה: ביררתיעם הרב וכך הוא ענה: בגלל שהפיתיות כ”כ קטנות צריך לשקול אותן.הברכה היא המוציא אך אם אוכלים פחות מ27 גרם לא צריך נטילת ידיים.אם אוכלים יותר מ27גרם צריך נטילת ידיים ללא ברכה על הנטילה.אם אוכלים יותרמ54 גרם אז נטילת ידיים בברכה.
שיהיה לכולם בתאבון
סליחה אם אני סותרת אותך,אך נטילת ידיים צריך בכל מקרה של “המוציא” אפילו פירור. אולי התכוונת בלי ברכת המזון??
נטילת ידיים צריך גם על רבע ביס.
אבל לברך לא צריך, אלא אם כן, אכלו לפחות כזית.
לברך על נטילת ידיים צריך מכביצה (2 כזיתים)
מה ברכתו?
לדעתי המוציא.
הי אפרת.
נראה לך הבצק הזה יתאים לצמת שמרים במילוי פיצה?
זה יהיה בסדר מבחינת ההתפחה? או שאני כן יצטרך להתפיח אותה?
היי דבורה,
אני יותר ממליצה על הבצק של החלה כולל ההתפחות.
היי אפרת, שאלה דחופה אם אני רוצה לעשות קילו בצק בכמה מכפילים? ואשמח למתכון לקילו בצק
תודה רבה רבה!
נ.ב מתכון פצצה!
היי נטע,
כמות לקילו בצק:
1 קילו בצק
2 כפות שמרים יבשים (כף רגילה + כף שטוחה)
3 כפות סוכר
¾1 כוסות מים פושרים
7 כפות שמן זית
כפית ורבע מלח
הי
יש לי שאלה דחופה
הכנתי את הבצק כבר
האם צריך לשים או למרוח משהו לפני שמכניסים לתנור כדי שלא יצא יבש?(בפעם הראשונה)
והאם אפשר לשים כבר בפעם הראשונה שמכניסים לתנור את כל התוספות?
מה זה נותן שמכניסים שתי פעמים?
אשמח לתשובות מהירות
תודה
אין צורך למרוח משהו.
כדאי להכניס לאפיה ראשונה בנפרד כי אם מכניסים לתנור עם כל התוספות אז התוספות משחימות מהר בעוד שהבצק לא תמיד מספיק להאפות כמו שצריך. בנוסף, אפיה פעמיים תורמת לפריכות הבצק.
אפשר להשתמש בקמח שמרים?
כן. אפשר לשים 2 כוסות קמח שמרים ולוותר על השמרים.
שלום אפרת, יש לך מתכון לסלט כרוב כמו שמוכרים בשוורארמות כמו דבוש למשל
יכול להיות שהכוונה לזה? סלט כרוב חמוץ
היי אפרת!!
ניראה מעולה!! וסליחה על הבורות אבל טימין זה עשב תיבול?
כן 🙂
אפרת היקרה
“המיני” האלה יצאו לי פצצות
אני מוצאת את עצמי מכינה אותם כל כמה ימים
וכל פעם אני מכפילה את הכמות
באמת מתכון מוצלח ביותר!!!
תודה מכל הלב
איזה כיף לשמוע!
תודה אביגיל.
אפרת היקרה
תקשיבי לי אבל תקשיבי לי טוב אין עליך!!!
הכנתי את המיני מאפה והם יצאו לי נדירות!!
טעימות בימיוחד,הכי קלות שיכולות ליהיות,פריכות בקיצור גן עדן
וכולם אןמרים לי “איזה שפית” לא אבל זאת אפרת מהמתכונים
תודה ענקית מכולם
וואו נראה מעולה!!
שמחה שיצא טעים.
תודה יקרה 🌷
יששש בעלי בררן האוכל מספר אחת בעולם אמר שזו הפיצה הכי טעימה שאכל עד עכשיו!!! ולא שלא ניסיתי עשרות פעמים .. תודה רבה!
שמחה לשמוע! 😃
האתר מעולה, משתמשת בו מלא!!
הכנתי את המתכון הזה הרבה פעמיים, תמיד יצאו לי כמו בתמונה, לפעמים יצא לי הצק דביק מדי(הבצק בעיקרון דביק, רק יצא לי ממממש דביק).
היום הכנתי, וכששמתי בתנור הבצק נהפך לפיתה, זה היה ממש מגניב, אבל איך רק עכשיו זה קרה?
תודה!
לפעמים הבדל קטן במרקם הבצק או בלישה או בהתפחה יכולים לגרום לשינוי בבצק לאחר האפיה. כנראה שעשית משהו שונה באחד מאלה שגרם לכך שהבצק בתנור נהפך לפיתה 🙂
תודה על המתכון!
שאלה האם ניתן להשתמש בכוס חד פעמית פשוטה?
אם כן כמה כוסות?
היי הודיה,
כוס חד פעמית מפלסטיק היא בנפח של 180 מ”ל. היא קטנה מהכוס הרגילה שיש להשתמש בה ועדיף להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו הכוס שבתמונה שצירפתי.
אם בכל זאת את רוצה להשתמש בכוס חד פעמית אז שימי 3 כוסות קמח פחות כף ו – 3/4 כוס מים פושרים.
הי אפרת:)
ממממש טעים!! אפשר להשתמש בקמח חיטה 70 אחוז?
תודה רבה!
כן, אפשר. יכול להיות שיהיה צורך בקצת יותר מים. הבצק צריך לצאת נוח לעבודה.
היי, קודם כל תודה על האתר המגניב!!! המתכונים ממש שווים . תודה,
עשיתי את המאפים- יצא טעים
תודה ולילה טוב
תודה אסתי 🙂
לילה טוב!
אני טגנתי בצל ובטטות ושמתי מעל, אין דברים כאלה!!! יצא מושלם!!!!!
אני לא מפסיקה להשתמש באתר שלך הוא מהמם!!
תודה!!
תודה דבורה, שמחה לשמוע 🙂
המתכונים שלך מהממים
אמנם לא לוקחים 10 דקות אלא גולשים לכיוון ה11,12 ולפעמים אפילו 13… 🙂
מה שבטוח הם נטרפים בפחות מ10 דקות
ואולי בכלל לזה היתה כוונת המשורר.
יכול להיות שזו היתה כוונתי בלי שהתכוונתי 😉
אפשר לחרוץ לעיגולים עם כוס?
תודה
כן, אפשר.
היי אפרת,
אני מעוניינת להכין את הבצק ולהקפיא.
האם לתת לבצק לתפוח, לחלק לכדורים, לרדד ואז להקפיא?
האם הבצק לא ימשיך לתפוח?
אנא הסבירי מה הדרך האולטימטיבית להקפאת הבצק, אני מארחת ואינני מעוניינת להשאיר עבודה רבה לערב האירוח.
וגם האם ניתן להקפיא את שבלולי הגבינה והתרד לאחר אפייה?
ואת הפשטידות האישיות של תרד, בטטה ובצל?
תודה
היי מיכל,
אפשר אבל אני חושבת שכדאי לך להכין את הבצק עד החלק של התוספות (אחרי אפיה ראשונה של 10 דקות) ואז להקפיא. זה יכול לחסוך לך יותר זמן.
לגבי הקפאת שבלולי הגבינה והפשטידה – אפשרי.
תודה רבה
כ”כ פשוט וכל כך טעים!
הדבר היחידי שבעייתי שזה נחטף במהירות, אי אפשר להפסיק!
ישר כוח גדול..
מחכה לעוד מתכונים חלביים ומעולים!
תודה שלי, שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת
ראשית כל תודה רבה
אני נהנית מאד מהאתר שלך והכנתי ממנו כבר הרבה מאכלים טעימים ומוצלחים!
לגבי הפיתות: הכנתי כמות פי אחת וחצי כלומר 3 כוסות וגם כך רחוק מלצאת לי 16 יחידות….
יצאו לי בערך 9 יחידות.
איך יכול להיות?
תודה על הכל ושבת שלום
היי אפרת,
השתמשת בכוס של 240 מ”ל?
באיזה גודל הכנת את העיגולים?
מתכון מעולה לייק ענקי
היי אפרת
איפה לשמור את המאפים עד לשלב התוספות?
יש לי כמה שעות בין לבין
אשמח לתגובה מהירה!
תודה 🙂
היי לי,
אם זה עניין של כמה שעות אז אפשר בחוץ, במקום מוצל וקריר יחסית. מומלץ לשים בתבנית ולכסות.
מעולה תודה!
חשבתי אולי להכניס למקרר אבל אשאיר בחוץ בכלי אטום.
תודה על התגבה המהירה!
אגב, הבצק הוא אחד הנוחים שהתעסקתי איתם, וניסיתי לא מעט מתכונים 🙂
היי אפרת המתכן מדהים פשוט וקל כמו שאני אוהבת
וכמובן יצא ממש טעיםםםםם
תודה אסתי, שמחה שאהבת 🙂
הי אפרת,
אין לי שמרים יבשים בבית
אפשר להתשתמש בשמרים רגילים?
אפכם בכמה!?
והאם הם צריכים יחס אחר (חובת תפיחה…)
היי מיה,
מה הכוונה בשמרים רגילים?
אם אלה שמרים טריים בקוביה יש להשתמש ב12.5 גרם, כלומר רבע קוביה. אם מדובר בשמרים טריים גרגירים יש לשים 2 כפות שטוחות. אם יש לך אינסטנט שמרים זה אותו דבר כמו שמרים יבשים.
אופן ההכנה כולל ההתפחה נשארים אותו דבר, למעט אם מדובר בשמרים טריים בקוביה שאז יש להמיס אותם קודם עם סוכר ומים ולהניח להם לתסוס 10-15 דקות.
היי,אני רוצה להכין את המאפים למוצאי שבת לאירוע משפחתי ויש לנו הרבה מאכלים לעשות(את כל המתכונים לקחנו מהאתר הזה(;)אני לא אספיק לעשות את הבצק במוצאי שבת יש אפשרות לעשות אותו עכשיו ולשמור במקרר עד אז?או אולי להכין כבר את הכל גם אם הרוטב והתוספות ולשמור במקפיא ואז רק לחמם?
תודה
היי נטע,
2 אופציות: להכין את המאפים היום עד לחלק של התוספות והרוטב (כלומר כולל אפיה של 10 דקות בתנור). במוצ”ש יישאר רק למרוח ברוטב ותוספות ולאפות 5-7 דקות (לדעתי זאת אפשרות הכי טובה מבחינת טעם כי זה יוצא הכי טרי).
אפשרות שניה היא להכין את הכל עד הסוף, להקפיא ולחמם במוצ”ש.
בהצלחה 🙂
מה למשל לקחת מכאן והכנת לאורחים תביאי לי רשימה אני ממש רוצה ומחפשת
והיי המאפה ממש טעים תודה על המתכון
שמחה לשמוע 🙂
היי,המתכון מאוד מוצלח!!על חלק מהבצק מרחתי רוטב פיצה וגבינה צהובה לפני האפיה,ועל חלקו מרחתי לאחר סיום האפיה שמן זית עם שום כתוש וכוסברה קצוצה..יצא מעולה! תודה..
נשמע מעולה!
תודה לירז על העדכון ויום מקסים
היי אפרת
רציתי לדעת אם אני רוצה לעשות את זה כעיגול אחד גדול ולא חלקים קטנים – כמו פיצה
זה יכול להצליח או עדיף שלא?
כן, אפשר להכין כעיגול אחד גדול.
אין כמוך אפרת! מתכונים פשוטים וברורים בזכות ההסברים המפורטים שלך!
המאפים האלו מוצלחים כמו שהם, ועכשיו בחופש הגדול הכנתי את הכמות הזו, התפחתי, חילקתי ל-2 לשני ילדיי וכל אחד הכין פיצה אישית משלו.
טעים ומוצלח.
קיץ נעים!
איזה כיף!
תודה אורנה והמשך קיץ נעים ומהנה 🙂
שלום, אני ממש נהנת מהאתר שלך תודה רבה רבה!!
אני רוצה להכין את המיני מאפים האלו, רק שאלה קטנה ודחווופה.. איזה כוסות מדידה להשתמש במתכון?
תוודה רבה
שבת שלום חג שמח
היי ענת,
בכל המתכונים באתר אני משתמשת בכוס זכוכית רגילה (עם הידית) בנפח של 240 מ”ל (ראי תמונה של הכוס).
שבת שלום וחג שמח 🙂
הכל נראה מהמם מה מכינים קודם. אתר סוף הדרך. “תבורכי”
תודה צביה 🙂
יום נפלא
נראה פשוט מטריף… בדרך להכין… אין כל האתר הזהז:)
תודה הדר! בהצלחה 😉
הי האתר פשוט מעולה רציתי לשאול אם אפשר להכניס את את הבצק אם התוספות ביהד ולאפות במקום קודם את הבצק תודה
היי יפית,
גם כדי שהבצק יאפה כמו שצריך וגם כדי שייצא קצת פריך מומלץ לאפות אותו קודם בנפרד.
ערב נעים 🙂
ערב טוב,
אני עכשיו הכנתי את הבצק בכמות משולשת האם צריך להתפיח אותו בגלל הכמות?
תודה…
כן נטע, נראה לי שכדאי.
רציתי לשאול כשאני מוציאה את הבצק מהתנור אני קודם צריכה לחכות שיתקרר לשים אתה התוספות ולהכניס או שאפשר ישר לשים את התוספות שזה חם?
היי רונה,
אין צורך להמתין שזה יתקרר. אפשר ישר לשים את התוספות.
חג שמח 🙂
היי .
האם אפשר לשים כבר בהתחלה את הרוטב פיצה ולאפות עד הסוף? או שחייב לאפות ולהוציא ורק אז להמשיך לאפות עם הרוטב / זעתר?
היי לימור,
עדיף לאפות קודם בנפרד ורק אז למרוח את הרוטב כי אז גם הרוטב/תיבול אינו מתייבש וגם הבצק נאפה כמו שצריך.
היי 🙂
אין לי שמרים יבשים\טריים
האם ניתן להמיר בקמח שמרים או בקמח תופח?
היי לירון,
קמח שמרים מתאים יותר במקרה הזה רק כדאי לא לוותר על שלב ההתפחה של כחצי שעה לפחות.
שבוע מעולה 🙂
רגע לא הבנתי קמח שמרים הולך טוב עם זה?
כן מוריה.
וואו – יצא מעולה! כל כך טעים וקריספי. ממליצה לכולם לנסות.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ושבת שלום
הי אפרת.
אפשר להקפיא??? באיזה שלב?
היי יהודית,
הכי מומלץ להקפיא אחרי האפיה הראשונה ואז לפני שרוצים להכין מפשירים, מפזרים תוספות לפי הטעם ואופים 5-7 דקות 🙂
הכנתי עם הילדים עכשיו הם הכינו וגם טרפו. והביקורת של הביקורתית שלי היתה: היה לי כיף להכין כמו שהיה כיף לאכול!
איזה כיף לשמוע!
תודה עינת ושבת שלום 🙂
היי…המתכון הזה פשוט מעולהההה הכנתי אותו אתמול בערב ועוד נשאר לי מהבצק אז מילאתי אותו בגבינה לבנה וזיתים ויצא פשוט טעים שהכל נגמר מהר…
רעיון מעולה!
תודה דינה והמשך יום נפלא 🙂
יצא מדהים!!!! אני שונאת אפיה ובצקים….וזה היה פשוט וקליל! והכי חשוב-טעים!!! מתה על האתר הזה! כל במתכונים שלי מפה!!
תודה ברכה! איזה כיף לשמוע 🙂
תקשיבי אני מאושרת, הכנסתי לתנור ויצאו לי פיתות (: מגניב!!!!!!!!!!!!! במוצ”ש עשיתי פיתות במחבת והן יצאו טעימות אבל שטוחות…תודההההההההההההההההההההההה
שמחה לשמוע רחלי!
תודה ויום נפלא 🙂
יצא מעולה הילדים ממש אהבו!!! וגם אני 😉
שמחה לשמוע ריקי!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂
מעט
שלום קודם כל האתר מעולה ואני מאוד אוהבת את המתכונים פשוט נפלא רק רציתי לשאול הכנתי כמות כפולה והבצק יצא מאת קשה מה לעשות מחכה לתשובה מיכל
אני מחכה עם הבצק אז אשמח לתשובה מהירה תודה וסליחה על הטרחה
היי מיכל,
אם הבצק קשה או מתפורר תוסיפי עוד קצת מים. כל פעם כף אחת עד שהבצק מתרכך ונעשה נוח לעבודה.
בהצלחה 😉
היי,
האם אפשר להכין עם הבצק פיצה גדולה או שזה יותר בסיגנון של פיתות?
אני מחפשת מתכון לבצק פיצה.
תודה
היי שמחה,
את יכולה להשתמש במתכון הזה כדי להכין פיצה אחת גדולה, באותו אופן הכנה פשוט לרדד לבצק גדול יותר ולהכניס לתנור לאפיה מוקדמת של 10-15 דקות. להוציא ולשים רוטב ותוספות ולאפות שוב.
בהצלחה והמשך יום נפלא!
תודה!
הכנתי יצא סוף הדרך.. אבל הבצק היה קשה הוספתי כמעט עוד חצי כוס מיים
תודה על הכל..
מעולה! שמחה לשמוע שמחה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים
הי, מה שלומך? הכנתי אותם אתמול בתור פיצות קטנות והיה משהו…בפעם הבאה נעשה מהם פיתות זעתר, תודה!
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!
שלום רב, אני חייבת לציין שאתמול נכנסתי למתכון הזה ובשעה שמונה וחצי בערב החלטתי להכין בפעם הראשונה ופשוטטטטטטטטטטט מדהיםםםםםםםםםםםם אין דברים כאלו ואפילו החפלתי כמויות פצצה של מאפה ואם היה לי איך להעביר לכם תמונה הייתי מעבירה, פשוט אין דברים כאלה. אני עשיתי טיפה יותר גדולים והילדים נהנו מזה. זהו בחרתי זה מתכון מנצח יישר כוח וממתינה למתכונים חדשים. סליחה על המגילה אבל הייתי חייבת לציין כך שמי שמתלבט שלא יחשוב פעמיים בכלל.
איזה כיף לקרוא את תגובתך!
תודה נלי ויום נפלא 🙂
נראה טוב, באילו עשבי תיבול השתמשת למאפה עם השום?
היי יהודית,
השתמשתי בטימין אבל כמעט כל עשבי תיבול משתלבים מעולה עם שום 🙂
סליחה על הבורות, טימין טרי , כן?
אגב- גיליתי את האתר במקרה, נראה שווה! מתכננת לנסות כבר כמה מתכונים השבוע.
אז קודם כל ברוכה הבאה לאתר 🙂
וכן, זה טימין טרי. יוצא מעולה.
כמובן שאין בעיה להשתמש גם בעשבי תיבול יבשים או להשתמש בתערובות מוכנות.
היי, כמה כפות שמרית זה יוצא 12.5?
היי שרית,
קוביה/שקית אחת של שמרית היא 50 גרם אז 12.5 יוצא רבע קובייה/שקית.
חזרתי לעדכן.. הכנתי מיני פיצות ופיתות זעתר והילדים התלהבו. ברוב התלהבות הכנתי שוב הפעם מקמח מלא בחצי הכמות והוספתי מים, הפכתי תבניות מיני מאפינס, שימנתי וקרצתי עיגולים עם פורמה, אפיתי את הבצק. יצאו אחלה כוסיות. בחלקן הילדים מילאו תירס/ טונה וגבנ”צ והמיסו מס שניות במיקרו, חלקן הלכו למקפיא. מס’ שניות על השיש ואפשר למלא במה שרוצים (גם קוטג’ יוצא אחלה). עוד מתכון מעולה. שוב, תודה!!
מעולה! אהבתי מאוד את הרעיון 😉
תודה על השיתוף והמשך ערב נעים
היי, אפשר להכין את הבצק ולהקפיא את העיגולים ובהמשך לאפות עם תוספות? תודה
כן אביטל, אפשר.
שבוע טוב 🙂
היי אפשר להכין את התחתיות, להקפיא מראש ואז להוסיף תוספות מעל ולאפות?
כן, אפשר להקפיא.
שבוע נפלא 🙂
נתחיל בזה שלא יצא לי 16. אלא 8, אולי כי לא עשיתי מספיק קטן. או שחצי שעה בתקופה זו של השנה לא מספיק להתפיח.
אבלללל – אבל גדול!! – טעים בטירוף!! הילדים הקטנים שלי אומרים לי שזה הכי טעים שיש!
תודה רבה על מתכון מהיר וטעים לפי דעת כולם!!
אין ספק שאני הולכת להמליץ על האתר הזה!!
בקיצור – מתכון פצצה!!!
איזה כיף לשמוע!
תודה פנינה ושבוע נפלא 🙂
היי,
האם ניתן להמיר חצי מכמות הקמח לקמח מלא?
היי,
לדעתי אפשר. אולי יהיה צורך להוסיף יותר מים, תראי לפי מרקם הבצק שמתקבל.
אם תכיני אשמח לקבל עדכון בתוצאה 😉
היי עדיין לא הכנתי את זה אבל יש לי שאלה זה יוצא קריספי או מאפה רך אם יוצא קריספי יש לך אולי רעיון איך זה יצא רך?
היי אריאל,
כדי שזה ייצא רך מומלץ לא לוותר על החלק של ההתפחה. זאת אומרת להכין את הבצק, לכסות במגבת ולהתפיח לפחות 30 דקות. כדי שזה ייצא רך חשוב גם לא לשים את זה יותר מידי זמן בתנור (באפיה השניה עם התוספות). מספיק 5-7 דקות.
בהצלחה 😉
יש לי שימרית, כמה אני שמה?
הי אביטל,
כף שמרים יבשים = 25 גרם שמרית
במתכון זה חצי כף שמרים יבשים לכן יש לשים בסביבות 12.5 גרם שמרית.
קל להכנה וטעיםםם
מודה לך על מתכונים מוצלחים וקלים
חג שמח!
תודה אורנה, שמחה שאהבת 🙂
חג שמח!
משום מה חשבתי שהשאלה שלי נעלמה
רק עכשיו מופיע לי שכבר ענית
תודה
היי אפרת
האם התפחה ארוכה יותר מחצי שעה [עד הכפלת הנפח] כדאית?
יתקבל מאכל טעים יותר?
תודה!
היי
האם אקבל תוצאה מוצלחת יותר אם אשאיר את הבצק להתפחה של יותר מחצי שעה [עד הכפלת הנפח]?
תודה על התשובה
אורנה
היי אורנה,
הבצק פשוט יתפח יותר וייצא יותר עבה. עניין של טעם אישי 🙂
את יכולה לעשות ניסיון ומחצית מכמות הבצק להתפיח ליותר זמן.
יום נפלא!
היי
אפשר להשתמש בקמח שמרים במקום בקמח לבן וגם בשמרים יבשים ?
הי ספיר,
אני מניחה שכן.
אני הכנתי את המאפים והכנתי את חלקם בצורת קערה קטנה ובאפייה הראשונה אפיתי קצת יותר מהשאר ואחר כך הכנסתי לבפנים ביצה והחלבון נזל וזה היה ממד טעים ממליצה לכולם!!
רעיון מעולה, תודה נטע 🙂
שלום לכם , האתר מצויין כל הכבוד.
רציתי לברר לגבי השמרים , כמה שימרית להוסיף במקום שמרים יבשים ? תודה לך.
תודה דליה 🙂
אם הכוונה לשמרים טריים אז היחס הוא שכף שמרים יבשים = 25 גרם שמרית, לכן במקום חצי כף שמרים יבשים את צריכה לשים כ-12.5 שמרית.
יום נפלא
מעולה.טעים חבל על הזמן
תודה שרית, שמחה שאהבת 🙂
אפשר קמח תופח במקום קמח ושמרים?
הי שיר,
לא מומלץ כי זה לא ייצא אותו דבר.
אם אין לך שמרים את יכולה להכין את המתכון של “פיצה ללא שמרים” ובמקום עיגול גדול, תחלקי לעיגולים קטנים (כמו במתכון הזה).
מצורף המתכון- https://www.10dakot.co.il/%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%94-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%A9%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D/
ערב נעים 🙂
יצא מעולה
היי פזית,
שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון
הי אפרת,
את משהו!!!
כל פעם מפתיעה מחדש!
יישר כח (:
תודה לירז! 🙂