זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
מס’ מנות: 18-20 עוגיות תמרים
סוג: פרווה
2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
חצי כפית שטוחה אבקת אפיה
שקית (10 ג’) סוכר וניל
חצי כוס (120 מ”ל) שמן קנולה
שליש כוס (80 מ”ל) מים חמים (לא רותחים)
למילוי: 4 כפות גדושות ממרח תמרים, חצי כפית אבקת קינמון, שליש כוס אגוזים טחונים, רבע כוס קוקוס טחון (לא חובה)
-מחממים תנור מראש ל-175 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים בקערה את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
-מרדדים את הבצק על נייר אפיה למרובע בעובי כעד חצי ס”מ. מורחים ממרח תמרים ומפזרים אבקת קינמון, אגוזים וקוקוס.
-מגלגלים את הבצק בעדינות לרולדה וחותכים את הרולדה לפרוסות בעובי כ-1.5 ס”מ (אם הבצק רך מידי לחיתוך אפשר להכניס את הרולדה למקפיא למשך כרבע שעה לפני שחותכים).
-מסדרים את העוגיות במרווחים קלים על נייר אפיה ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 30-35 דקות עד להזהבה קלה.
-מוצאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לטמפ’ החדר.
היי,
אפשר במקום סנטימטר וחצי עובי לעשות כ-3 סנטימטר? תודה
היי,
יש לי עוד 2 שאלות:
1. אחרי שמוסיפים את השמן, צריך לערבב טוב עד שכל השמן מוטמע בבצק וכל הבצק הופך לצבע צהוב ורק אחר כך להוסיף את המים, או לערבב בקטנה ואז להוסיף את המים?
2. למה צריך שהמים יהיו חמים והאם זה בסדר גם להוסיף מהברז?
תודה
לערבב בקטנה ואז להוסיף את המים.
הכוונה למים חמימים. זה טוב למרקם הבצק. אפשר גם מהברז.
ועוד שאלה – למה יש את ההדגשה של לרדד על נייר אפיה? למה אי אפשר לרדד על שולחן / משטח עבודה? תודה
זה כדי שהבצק לא יידבק למשטח.
כדי למנוע את ההדבקות אפשר לקמח קצת את המשטח.
עובי 3 ס”מ זה עבה מידי. פחות מומלץ
אפשר להשתמש בסילאן במקום בממרח תמרים? תודה רבה
אני חושבת שכן.
היי אפרת המתכונים באתר מדהימים,יש לי שאלה גם כללית וגם למתכון הזה,אפשר להחליף את השמן לשמן זית?ואם כן יש עוד מתכונים?
תודה רבה
בגדול אפשר אבל קחי בחשבון שלעיתים הטעם של שמן הזית מורגש.
יצא טעים ביותר נחטף הכול לא נישאר פרור אפילו לא הספקתי לצלם ,
ממליצה בחום
איזה כיף לשמוע:)
תודה שרית
טעים 😋 מאוד! תודה❤️
נראה מעולה!💙
וואי יצא נדיררר
קריספי ברמותתת
במיוחד לשבת בבוקר
שמחה שיצא טעים❤️
היי הבצק יצא ממש טוב שמתי ממרח שוקולד שקדים טחונים וקוקוס אפיתי עם אחותי הקטנה וזאת התוצאה
וואוווווווווו זה מושלםםםםםםםםם ככ יפההההה שמחה בשבילכםם אוהבת מיכלי כהן
באהבה:)
🙁
🙁 סליחה התמונה יצא מטושטש אשלח חדת
האם אפשר להשתמש בשמן חמניות במקום?
כן
עשיתי הכל לפי ההוראות אבל הבצק מתפורר לי אני לא מצליחה לעבוד איתו יש לך עצה מה לעשות?
תוסיפי ביצה או עוד מים.
תודה רבה על האתר המוצלח!
העוגיות יצאו טעימות אבל קצת קשות מדי
למה זה ככה לדעתך?
היי הילה,
אם הן יצאו קשות זה בגלל אפיה בעוצמה גבוהה או אפית יתר.
באיזה תוכנית אפית וכמה זמן?
יצא מאד טעים תודה
רק שהבצק יצא קשה ולא נימוח יש לך מושג למה?
אולי אפיתי הרבה זמן (חצי שעה)?
הכוונה שהבצק קשה לאחר האפיה? (לא לפני נכון?)
אם כן אז זה קשור באפית יתר
מתכון מעולה תודה רבה
תודה על השיתוף🙂
מדהיםםםםםםםםםםםםםםםםם
תודה ענקית על המתכון ובכלל !!!
שמחה שאהבת🙂
הי, תודה על האתר הקסום. אפשר להקפיא את הבצק, לפני שממלאים בממרח, ואם כן למשך כמה זמן?
כן אפשר להקפיא עד 3 שבועות. יש לעטוף היטב.
עדיף לדעתי להקפיא אחרי שמגלגלים לרולדה.
תודה רבה! מתכון מעולה,
יצא מאוד טעים!! הכנתי מיד כמות נוספת…
זה מצטרף לאוסף המתכונים המעולים שאני אוספת מהאתר..
תבורכי!
איזה כיף לשמוע💜
תודה רבקה
העוגיות האלו יצאו פשוט טעימות!!!! החלטתי שפעם הבאה כבר אכין מראש כמות כפולה כי חבל לעבוד כפול- להכין ומיד אח”כ להכין שוב…. זה פשוט נגמר מהר מדי…. טעים לכולם!!!
תודה רבה!
נראה מעולה!
תודה לך שחזרת לשתף🙂
חייבת לשתף, אני מכינה את המתכון הזה כבר למעלה משנה, לפחות 10 פעמים הכנתי, מכל מתכוני העוגיות תמרים זה הכי מוצלח, קיבלתי מחמאות מאחיותי שאופות הרבה, כל מי שטעם ביקש את המתכון, וכולם אמרו שיותר מוצלח ממה שמכירים
איזה כיף לשמוע❤️
תודה שחזרת לשתף
יצא מושלם
בחלק שמתי ממרח טחינה בטעם שוקלד
שמחה שיצא טעים❤️
תודה על השיתוף
הי אפרת,
מתה עלייך 🙂
היית מוסיפה מי ורדים לבצק כדי שזה יזכיר מעמולים?
היי שוש🙂
כן אפשר להוסיף כפית מי ורדים.
תודה רבה אפרת על המתכון הזה ושאר המתכונים! המשפחה עפההה על זה!
שמחה לשמוע❤️
שלום אפרת האם ניתן למרוח במקום תמרים ממרח בטעם סילאן חלווה?
כן אפשר.
תכניסי אותו קצת למקרר לפני כדי שלא יהיה נוזלי מידי.
הבצק התגבש צ’יק צ’אק! מעולה לעבודה עם ילדים. במקום ממרח תמרים, שמתי ריבת חלב. אפשר לצמצם ל – 3 כפות, כי זה נוזל באפייה. הוספתי גם קוקוס ואגוזים. יצא פריך ונימוח. תוספת מעולה לקפה או תה עם נענע והכי מגניב? שאפשר לשנות כל פעם מילוי לריבה וממרחים שונים. תבורכי אפרת! ותודה מקרב לב.
כמה טוב לשמוע🙂
תודה לך שחזרת לשתף
היי אפרת, אני תמיד נרתעת משום מה לעבוד עם בצק, אבל הולכת לנסות את המתכון הזה. נראה פשוט וטעים. אעדכן אותך איך יצא 🙂 האם אפשר להקפיא את המגולגלות לאחר האפייה?
כן אפשר להקפיא.
בהצלחה🙂
מעולה. יצא לי מושלם, בצק ממש נוח, לא נדבק לידיים, קל לרידוד. ויצא בדיוק במרקם הקריספי שאני אוהבת. תודה רבה 💛
נראה מושלם!!
תודה שחזרת לעדכן🙂
שלום תודה על המתכונים הטעימים והקלים!
רציתי לדעת אם יש לך מושג למה הבצק יצא לי מאוד שומני, רך מידי, וקשה לעבוד אתו
עשיתי הכול לפי ההוראות, מים בטמפ’ של 55
תודה
הטעות שלי הייתה כנראה בכמות הקמח 280 זה כוס אחת?
למרות הכול, יצא טעים מאודדדד
תודה
היי יעל,
280 גרם זה 2 כוסות קמח.
העיקר שיצא בסוף טעים, זה הכי חשוב🙂
נראה מעולה
אסור לי תמרים
יש לך רעיון למשהו חילופי במקום תמרים?
אבל טבעי…
תודה על התענוג לשבת שאת נותנת לכולנו!
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להכין מלית תפוחים. לגרד אותם דק ולבשל קצת עם מעט קינמון ומעט דבש/סילאן.
היי אפרת,
האם יש מילויים אחרים נוספים שתוכלי להציע במקום המימרח תמרים?
האמת שכל ממרח מתוק טעים יכול להתאים כמו ממרח שוקולד, ממרח אגוזי לוז, ריבת חלב.
היי אפרת. נראה מעולה. יכול לעבוד גם עם ריבת חלב?
כן, למה לא?🙂
לגבי הבצק פריך מוכן, אם אני קונה בצק פריך מוכן מרדדת שמה ממרח כלשהו לתנור וזהו? ❤️
היי
נכון(:
מכינה כבר פעם שניה,
יצא מדההההההההההים!!!!!!!!
תודה!
כולם אוהבים, גם הגדולים וגם הקטנים,
דבר נדיר אצלינו!
שמחה שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יצא מושלם וטעים בטירוףףף
תודה על מתכון כזה,
זה הולך להיות קבוע אצלי❤
איזה כיף שנהנית מהמתכון🩷
האם ניתן להשתמש בקמח תופח ואז לוותר על אבקת אפיה ?
היי
לא מומלץ כי בקמח תופח יש יותר אבקת אפייה.
אפרת יקרה! הכנתי היום ויצא מדהים!! לא נשאר הרבה לשבת חחח. בהחלט הופך להיות מתכון קבוע אצלי 🙂 תודה רבה ושבת שלום 🙂
איזה כיף שנהניתם מהמתכון!
תודה על הפרגון ושבת שלום יקירה🩷
יצא מאאאווודדדדד טעים
תודה רבה!
איזה כיף לשמוע🩷
היי האם אפשר להמיר את הכל לשוקולד ממרח
היי
אפשר(:
ילך עם קמח שקדים
או לשלב קמח שקדים עם קמח כוסמין
יתכן ואפשר להמיר שליש עד חצי מכמות הקמח בקמח שקדים, אך לא ניסיתי בעצמי.
שכחתי להוסיף אבקת אפיה..העוגיות כבר בתנור..😔 הכל אבוד?
לא אבוד, אבל כן יהיה שינוי במרקם(:
למרבה הפלא יצא מצויין! פחות רך, יותר קשה אבל אנחנו אוהבים. אגב, קמח תירס וקמח שקדים עם קצת קסנטאן גאם. תודה!😍
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת,
ממש נהנת מהמתכונים שלך
רציתי להתייעץ האם אפשר להמיר את הממרח תמרים בסילאן?
תודה רבה
היי
זה לא מתאים כל כך, צריך ממרח שייצור שכבה מורגשת בטעם ובמרקם.
נסיון ראשון בשביל חברה טבעונית… עם ריבת פטל ושקדים טחונים. יצא מצויין. אני מתכוונת לנסות עם עוד מילויים. ובכלל, הבלוג שלך נפלא וקל מאוד לעבוד עם המתכונים אפילו שאני חיה בארץ אחרת.
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
האם זה יצא טוב בללא גלוטן? (עם קמח כמו קונדיטור וכו’)
היי
זה עשוי לצאת מוצלח עם קמח תמי/ כרגיל וכדומה, אך המרקם ישתנה.
הכנתי עם קמח כוסמין מלא הזכיר לי עוגיות בריאות שהייתי קונה בחנות טבע האם אפשר להקפיא ולהוציא לעוד יומיים? וכמה זמן העוגיות נשמרות בקופסא אטומה??
היי
שמחה שיצא מוצלח!
אפשר להקפיא, ואפשר לשמור על השיש כ-4 ימים.
אפרת המתכון הזה מושלם!!
מתחסל
שמחה מאד שאהבת את המתכון😊
היי אפרת, רציתי לשאול עם איזה בצק מוכן אפשר להשתמש בשביל המגולגלות תמרים שלך בצק פריך או בצק שמרים, או בצק אחר שמתאים?
היי,
אפשר להשתמש בבצק פריך קנוי.
יצא מעולה!! בצק נוח מאוד לעבודה.
נחטפו!!! אחלה מתכון. בקלי קלות.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
רציתי לשאול האם אפשר להכין מהבצק הזה אוזני המן?
היי,
הבצק הזה פחות מתאים לאוזני המן. יש לך כמה וכמה מתכונים לאוזני המן באתר(:
שלום,
האם ניתן להשתמש בשמן קוקוס?
אם כן באותה כמות?
היי
אפשר, באותה כמות(:
יצא ממש מוצלח ופשוט! אני פיזרתי לפני האפיה אבקת סוכר (כי אני אוהבת מתוק…)
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף🌺
יצא ממש טעים, והתחסל במהירות, תודה על המתכונים המוצלחים.
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
היי אפרת המדהימה!
המתכון נראה ממש מגרה …
רציתי רק לשאול : יהיה מוצלח להמיר את המים במיץ תפוזים?
או שחייב דווקא את המים החמים?
תודה ענקית!!
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
אפשר להמיר את המים במיץ תפוזים, המרקם ישתנה מעט.
אם את מחפשת מתכון עם מיץ תפוזים תוכלי להכין את המתכון הזה לעוגיות תמרים.
אלופה!
אפשר פשוט לה כין מבצק פריך מתוק מוכן?
בוודאי(:
הי,אם אני עושה עם קמח מלא 80% צריך לשנות משהו במתכון?
היי,
אפשר להשתמש בקמח מלא 80% ללא שינוי נוסף. המרקם מעט ישתנה אבל עדיין יצא מוצלח(:
תודה,
אכן הכנתי כך ויצא מצוין
איזה כיף לשמוע(:
אם אני ישים ממרח שוקולד יצא טעים
כן, בטח(:
זה יצא מוצלח בלי האגוזים ובלי הקוקוס?
הכנתי כבר ויצא סוףףףףף
פשוט מושלמות!!!
בצק מיוחד ואיכותי!!!! וטעיםםםם
תודה רבה!!!!
שמחה שאהבת את המתכון, נראה מדהים!
תודה שחזרת לשתף❤
היי,
אפשר לוותר עליהם, אך הם מאד מוסיפים.
היי ערב טוב , כרגיל אני ניכנסת ישר לאתר המיוחד שלך לחפש מתכונים נחמדים .
את אלופה 🙂
רציתי לשאול לגבי סוכר וניל . האם יש לו תחליף?
אני פשוט משתמשת בסוכר, יותר במייפל או סוכר קוקוס.
אשמח לעזרה:)
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
באופן כללי אפשר לוותר על סוכר וניל ולהוסיף חצי כפית תמצית וניל.
היי אפרת,
העוגיות יצאו מעולה!!!
תודה רבה על המתכונים האתר משמש אותנו מלא…
שנה טובה!
שמחה מאד שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף וגמר חתימה טובה🌺
האם יש תחליף לאגוזים?
אפשר לשים שקדים או לוותר עליהם.
היי אפרת!
אני רוצה להכין עם קמח כוסמין מלא מטעמי בריאות לחברה וצריכה שזה יהיה פרווה, אין לי בבית שום ממרח חוץ מקקאו.. איזה ממרח אפשר להכין מקקאו ? וכמות בנוזלים בבצק נשארת איתו דבר עם קמח כוסמין מלא? תודה רבה לך!!
היי,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין ללא שינוי נוסף (המרקם ישתנה מעט).
אפשר למלא בקקאו, אבל המריחה עשויה להיות קצת יותר קשה מאשר ממרח תמרים.
מילוי קקאו: לערבב כף קקאו + רבע כוס סוכר + 50 גרם חמאה/מרגרינה מומסת.
וואווו איזה מתכון מושלם
קל ומהיר וטעית ברמות הכנתי מקמח כוסמין ויצא מושלללם
תודה רבה לך
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌷
הכנתי מכוסמין בעצתך
יצא ממש טעים!
תודה
יש לי חצי חבילת תמרים מגולענים בוואקום. אפשר להשתמש במקום ממרח תמרים?
היי,
אי אפשר להשתמש בהם בלבד, אבל אפשר להכין מהם סוג של ממרח- לטחון אותם במעבד מזון עם מעט מים עד לדרגת סמיכות של ממרח תמרים.
היי אפרת, איך אופים את העוגיות האלה האם בטורבו או קו עליון תחתון?
היי,
מומלץ לאפות בתכנית קו עליון ותחתון (זה נכון לגבי רוב סוגי העוגות ועוגיות).
ממש ממש טעים!! בצק מושלם!!
הכנתי בעצמי ממרח תמרים ללא סוכר-ממש יצא מוצלח!
תודה רבה
איזה כיף שאהבת את המתכון (וכל הכבוד שהשקעת בממרח)! תודה על השיתוף🌺
היי , נשמע מתכון מצוין, ונראה ממש טוב.
יש עוד רעיונות למילוי חוץ מתמרים ואגוזים?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר למלא בכל ממרח שאוהבים- שוקולד, חלבה, ריבת חלב…
היי כמה רולדות יוצא עפ”י המתכון…?
היי,
יוצאת רולדה אחת שממנה חותכים כ-18 עוגיות.
איזה מתכון טוב ! מילאתי בריבת תות עם קמח שקדים ומעט שיבולת שועל טחונה שיתייצב . ועשיתי עם קמח כוסמין .. את אלופה
נשמע מעולה! שמחה מאד שיצא מוצלח🌺
מתכון נ-ה-ד-ר, אני לא מצוינת בבצקים, אבל יצא נפלא בזכות מתכון פשוט, קל ומהיר שלך.
הכנתי לשבת וכבר למחרת אפיתי נגלה נוספת כי הן פשוט נגמרו הרבה לפני…
מיותר לציין שכולם אהבו.
מצרפת תמונה. פשוט כיף !
איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון! נראה מעולה💜 תודה על השיתוף(:
הי אפרת.
שאלה: יש לי תמצית וניל. איך אפשר להתאים את המתכון?
(חיים רק על האתר שלך. תודה!)
היי,
אפשר להוסיף לבצק חצי כפית תמצית וניל.
שמחה שאתם נהנים מהאתר🙂
בוקר טוב ושבוע מושלם אפרת:)
שאלה באופן כללי לגבי המתכון הזה ובכלל
אפשר להשתמש בטורבו או בטורבו+ (יש לי שני אופציות בתנור)
ושאלה נוספת יש לי בתנור כמו רשת כזו שכדי לשמור על הנקיון שלה היא מכוסה בנייר כסף זה יכול למנוע מהחלק התחתון להאפות ?(הכוונה שבזמן האפיה המגש עם המאפה מונח על הרשת שמכוסה בנייר כסף)
תודה מראש על התשובות:)
היי,
אני לא מכירה את התכנית טורבו+, אבל בכל מקרה לא מומלץ לאפות על טורבו אלא על תכנית קו עליון ותחתון.
רשת המכוסה בנייר כסף לא אמורה להיות בעייתית מבחינת אפיית החלק התחתון של העוגיות.
הינה התמונה
(סורי שלא שלחתי את זה עם התגובה הראשונה)
העוגיות נראות טעימות ומזמינות(:
בקרוב אצלי
בוקר טוב נועה
חייב לשאול עשית את זה לפי המתכון בדיוק באותם כמויות וזמנים או ששינית משהו?
כי לי זה לא יצא כמו שלך?
היי
סליחה על השאלה
אבל כמה קלוריות יש בכל עוגיה?
היי,
בכל עוגייה כ-145 קלוריות.
האם לשמור את העוגיות האלה התמרים במקרר?
היי,
אפשר לשמור בקופסה אטומה במקרר ואפשר גם במקום קריר.
אוקיי
תודה רבה ❤
ואוו תקשיבי הכנתי את העוגיות לשבת למשפחה יצא פצצה של החיים טעים בראיא מזון קל מושלם משמח כולם חיכו לשבת רק בישביל המתכון עם התמרים
תודה לך על המתכונים האן סופיים❤👏👏
איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון!
תודה על הפרגון נועה🌺
בוקר טוב אפרת:)
העוגיות האלה טעימות בטירוף אבל הן מגירות שמן בקצב רצחני(גם אחרי 3 שכבות של נייר סופג הן ממשיכות להגיר שמן)מעולם לא ראיתי עוגיות שמגירות ככה שמן
אגיד כמויות אולי טעיתי?
שמתי 250 גרם קמח
80 מ”ל שמן
80 מ”ל מים חמים
עשיתי לפני שבוע והן הגירו שמן בטירוף
עשיתי אתמול ממש בלי שמן אבל עם אקסטרה מים והבצק יצא כמו בטון
מבין שהמתכון הזה לא מתיימר להיות בריאותי אבל יש דרך לעשות בלי שמן את המתכון הזה או לחילופין למצוא לו תחליף?
היי,
ראשית, יש לשים 280 גרם קמח ולא 250 גרם. זו גם יכולה להיות סיבה לבצק השומני.
שנית, אם הבצק יוצא שומני מדי כדאי להוסיף עוד קמח לפי הצורך עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
שלישית, אין להוסיף מים מעבר לכמות הרשומה במתכון, משום שכפי שקרה לך- העוגיות מתקשות ונעשות בלתי נגיסות.
דבר נוסף, אפשר להמיר חצי מכמות השמן ברסק תפוחים (המרקם והטעם ישתנו מעט): לשים רבע כוס שמן ורבע כוס רסק תפוחי עץ.
זה אמור להגיר כל כך הרבה שמן אחרי האפיה?
כמעט ולא. אתה יכול גם לראות זאת בתמונה.
כמה זה רבע כוס רסק תפוחים 30 גרם?
רבע כוס= בערך 60 גרם.
אפרת את קוסמת באפיה:)
פשוט קוסמת
תודה יצא פגז
ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לעדכן(:
מה שכן הנייר ממשיך להיות ספוג בשמן (החלפתי בבוקר פעם שניה)
ואפיתי בדיוק 35 דקות כמו שאמרת
וזה שוב קרה היום בבוקר
יש מצב שאולי צריך לאפות יותר(אם כן אשמח אם תגידי לי כמה)
למה זה קורה לי:(
אם אתה מקפיד על כל הדגשים שעברנו עליהם ואופה 35 דקות אני באמת לא מצליחה לחשוב על סיבה לשומניות היתר.
לא חושבת שאפייה נוספת תמנע את זה- העוגיות עלולות להישרף.
זה במדף השני מלמטה אולי לעלות לשלישי?
כמויות ששמתי
280 גרם קמח
5 גרם אבקת סוכר הורדתי קצת
60 מ”ל שמן קנולה בכבישה קרה
60 מ”ל רסק תפוחים
80 מ”ל מים חמימים הקפדתי על זה
מילוי ממרח תמרים טבעי אגוזים טחונים חצי כף קינמון
אפיתי על 175 35 דקות
בכל מקרה תמיד כדאי לאפות במרכז התנור, כך שאם לא מיקמת שם את התבנית כדאי לשנות זאת בפעם הבאה.
המרכז התכוונת למדף השלישי מן הסתם והיות והוא מחולק לשניים אז עליון או תחתון במדף השלישי?
זה כבר לא משנה(:
תודה על הסבלנות האינסופית:)
הכנתי ביום שישי 3 הגלות במילויים שונים פשוט טעים בטירוףףף
שמחה שאהבת את המתכון! תודה על הפרגון🌺
היי אפרת יום שבוע וחודש נפלא:)
לא צריך התפחה פה או שמרים?
הכוונה זה לא צריך לגדול בתנור?
היי,
אין צורך בשמרים היות ולא מדובר במאפה שמרים…
העוגיות לא אמורות לתפוח בתנור, מה שכן יש מעט אבקת אפייה שנותנת נפח לבצק.
בלי קשר התכתבתי איתך במייל בשישי לגבי קניית הספרים
המתכון של המגולגלות תמרים
יהיה במתוקים וקינוחים?
והאם המתוקים וקינוחים כולל את כל העוגיות והעוגות כולל ה”בריאות יותר”?
הספרים כמובן אינם כוללים את כל המתכונים באתר, באתר מפורסמים מדי שבוע כמה מתכונים חדשים, כך שבלתי אפשרי לכלול אותם בספרים… יש בספרים מתכונים נבחרים ואהובים באתר מכל קטגוריה.
המתכון של מגולגלות תמרים יחסית חדש ולכן לא מופיע בספר (יש מתכון דומה לרולדת בצק פריך בספר עוגות עוגיות וקינוחים).
בספר עוגות עוגיות וקינוחים נמצאים מתכונים מתוקים מכל הסוגים- לאו דווקא מתכוני בריאות/דיאטטיים.
.
היי
האם אפשר להשתמש בנטורינה במקום שמן? אם כן מה הכמות?
היי,
מניחה שאפשר להמיר את השמן ב-120 גרם חמאה.
לחלופין תוכלי להכין את המתכון לרולדת בצק פריך.
בוקר טוב:)
אפשר לרדת עם כמות השמן נגיד לסביבות ה60-80 מ”ל ועדיין ישאר טעים?
יתכן ואפשר להפחית מעט מכמות השמן- תצטרך לראות לפי איך שהבצק יוצא אם זה אפשרי או שצריך להוסיף שמן.
שבוע טוב אפרת:)
אפשר את הסוכר וניל לפזר מעל הרולדה המוגמרת?
במקום בתוך העיסה?
פחות מומלץ- הבצק יצא תפל, והסוכר וניל מלמעלה עשוי להשתלב באופן פחות מוצלח במרקם העוגיות.
היי, בצק מאד נוח לעבודה, הכנתי ואהבתי, יצא מושלם, תודה רבה
שמחה מאד שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤
הי אפרת,
אפשר להחליף את השמן בחמאה ומים לחלב? אם כן מה הכמויות.
תודה לך על האתר. אני לא נכנסת למטבח בלעדיו :)!
היי,
אפשר להשתמש ב-100 גרם חמאה רכה במקום שמן, ובשליש כוס חלב חם במקום מים.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר❤
בהצלחה!
שלום אפרת,
מאוד אוהבת את המתכונים שלך🙏
אשמח לדעת האם אפשר למלא את העוגיות בקקאו? והאם קקאו וסוכר בכמויות שוות מספיק או שצריך להוסיף גם קצת שמן לתערובת המילוי?
תודה
היי,
אפשר למלא בקקאו, אבל המריחה עשויה להיות קצת יותר קשה מאשר ממרח תמרים.
מילוי קקאו: לערבב כף קקאו + רבע כוס סוכר + 50 גרם חמאה/מרגרינה מומסת.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊
הי
האם אפשר להכין מהבצק אזני המן?
היי,
הבצק עשוי להיות מעט קשה לעבודה עם קורצן ולקיפול ה”אוזניים”, לכן עדיף להכין את אחד המתכונים לאוזני המן באתר(:
היי אפרת אפשר להכין מקמח כוסמין מלא והאם אפשר להקפיא,,?
היי,
אפשר להכין מקמח כוסמין מלא אך המרקם ישתנה מעט ויהיה קצת יותר כבד.
אפשר גם להקפיא(:
היי כמה רולדות ניתן להכין ממתכון העוגיות המגולגלות?תודה
היי,
מהכמות במתכון יוצאת רולדה אחת אותה מחלקים לכ-18 עוגיות.
היי אפרת. תודה רבה על התכונים שלך. תמיד קלים להכנה וטעימים…. יש לי שאלה אני יכולה להחליף את המילוי לדוקולד או ריבת חלב?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להשתמש בכל מילוי שאוהבים, גם שוקולד וריבת חלב.
שלום אפרת היקרה
(את יקרה כי בזכותך המטבח שלי טעים… 🙂
רציתי לדעת לכמה רולדות מספיק הכמות שבמתכון?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
מהכמות במתכון יוצאת רולדה אחת אותה מחלקים לכ-18 עוגיות.
תודה רבה! אני כל הזמן מוצאת את עצמי חוזרת לחפש אצלך מתכונים וחוץ מזה שהם כ”כ טעימים יפים וקלים את תמיד מגיבה ועונה בכזה חן ונעימות
לא מובן מאליו בכלל
❤
העוגיות נראות ממש טעימות! אכין מחר בע”ה, אבל יש לי כרגע רק קמח תופח או קמח כוסמין לבן. מה עדיף?? תודה רבה ולילה טוב 🙂
היי,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן (ולהוסיף אבקת אפייה).
בהצלחה(:
חוזרת לעדכן שהכנתי עם קמח כוסמין לבן ויצא מושלם!! תודה רבה יקירה ושבת שלום 🙂
שמחה מאד לשמוע! תודה לך שחזרת לשתף כתמיד, שבת שלום❤