זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 10 מאפינס
סוג: חלבי
מצרכים:
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח (או 2 כוסות קמח לבן+ שקית אבקת אפיה)
חצי כפית מלח
200 גרם יוגורט או גבינה לבנה
רבע כוס (60 מ”ל) חלב
רבע כוס (60 מ”ל) שמן זית
2 כפות מלאות קטשופ
3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת
חצי כוס זיתים מגולענים חתוכים/ גרגירי תירס משימורים
לציפוי ופיזור מעל: קטשופ וגבינה צהובה מגורדת (כרבע כוס גבנ”צ)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים בעזרת כף את כל החומרים לפי הסדר בהם רשומים עד לקבלת תערובת בצקית אחידה ודביקה (הערה: יש לערבב היטב את הקמח עם אבקת האפיה ואח”כ להוסיף את יתר החומרים).
-משמנים תבניות שקעים ובעזרת כף יוצקים את התערובת לשקעים (בגובה 3/4 מהשקע).
-מניחים מעט קטשופ (כחצי כפית) מעל לכל מאפינס ומערבבים קלות עם קיסם/מזלג. מפזרים מעט גבינה צהובה מגורדת ומכניסים לתנור במשך כ-30 דקות, עד להזהבה.
היי,
אפשר לשים עגבניות במקום זיתים?
אם לא איזה רעיון אחר יש במקום הזיתים\תירס?
כן אפשר.
חברה שלחה לי את המתכון אהבתי איך שהיא מכינה ניסיתי להכין ויצא מאוד טעים במקום קטשופ שמתי רוטב פיצה ממש טעים
שמחה שיצא טעים🙂
תודה שחזרת לשתף
ערב טוב, האם אפשר להוסיף לבצק 2 כפות רסק עגבניות במקום 2 כפות קטשופ? תודה
נראה לי שעדיף לשים כף אחת רסק כי הוא יותר מרוכז בטעם.
אפשר בלי גבינה?
בלי גבינה צהובה אפשר אבל לא מומלץ לוותר על היוגורט כי הוא תורם למרקם.
אפשר לעשות את זה גם בטוסטר אובן?
ואת הלחמניות פיצה אפשר?
לכמה זמן?
תודה רבה
כן אפשר.
זמן האפיה משתנה בין טוסטר אובן אחד לשני.
תתחילי לפי המתכון ותעקבי אחרי זה שלא ישחים מידי.
תודה רבה ופורים שמח
מושלם!!!!!!!
😍😍😍😍🥰😍😍😍😍😍😍😍😍😍🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋
תודה רבה את מהממת, אחלה מתכונים❤️
שמחה שנהנית מהמתכון!
אפשר עם קוטג במקום גבינה לבנה?
כן אפשר.
אפשר להקפיא? ואם כן אחרי אפייה? איך להפשיר? תודה
אפשר להקפיא אחרי האפייה. להפשיר על השיש ומומלץ לסיים בחימום קצר בתנור או במיקרוגל.
איך אפשר לשלב עם קמח מלא/כוסמין?
אפשר לשלב חצי כמות קמח מלא/כוסמין וחצי כמות קמח לבן.
היי,
הכנתי את המאפינס ויצא מעולה מעולה!!!!
הבלילה יצאה מאוד סמיכה, אז הוספתי עוד קצת חלב לפי העין, וביצה אחת.
בנוסף, תיבלתי קצת בפלפל שחור ואורגנו. יצא סוף! ממליצה!!
תודה רבה!
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הכנתי ויצא ממש טעים, אבל המרקם כאילו קצת רטוב או דחוס
יכול להיות שזה לא אפוי מספיק, או שככה זה אמור לצאת?
היי
אם יצא כך זה יכול להיות בגלל חוסר דיוק בכמויות או אי שימוש בכוס מדידה, ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח או אפייה למשך קצר מהדרוש.
הכנתי עכשיו עוד פעם, כי אני צריכה כמות גדולה.
השתדלתי להיצמד לכללים..
וגם שמתי גבינה הפעם ולא יוגורט כמו פעם שעברה.
יצא מצוין.
תודה רבה!!
חג שמח
כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח🙂
עשיתי בדיוק לפי המתכון והבצק יצא דחוס מאוד ודי תפל (כנראה כי לא שמתי זיתים או תירס, הילדים לא אוהבים). הוספתי 2 ביצים ועוד רבע כוס חלב, עלים של תימין ואורגנו מיובש, ועוד כף רסק עגבניות – נראה לי שמראש עדיף להשתמש ברסק ולא בקטשופ. יצא אוורירי וטעים. לא ברור לי איך זה עובד בלי ביצים…
היי,
המאפינס יוצאים תפלים אם שמים קצת פחות מלח או מוותרים לגמרי על תוספות(:
המרקם שלהם אמור להיות כמו סוג של לחמנייה ולכן הנוזלים בבצק (חלב, גבינה…) מספיקים ולא חייב ביצים.
שמחה מאד שיצא לך מוצלח!
בגלל אלרגיה הכנתי מאפינס טבעוני ויצא מדהים הבן שלי עף על זה. לא מרגישים שלא מדובר בפיצה אמיתית.
-במקום חלב שמתי חלב סויה
-במקום גבינה שמתי ממרח סויה של אלטרנטיב
-במקום דבינה תהובה שמתי פירורי גבינה צמחית
שמחה שיצא מוצלח בגרסה הטבעונית!
תודה על השיתוף😊
הכנתי את המתכון בדיוק לפי הכמויות, הבצק יצא לח ואחיד, אבל אחרי האפייה הוא יצא דחוס וממש לא טעים בגלל הקטשופ, עדיף לשים רק לציפוי.
היי,
האם השתמשת בקמח לבן? השתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)?
הקפדת לא לערבב יתר על המידה אחרי הוספת הקמח?
המאפינס אמורים לצאת במרקם דומה ללחמנייה- מעט דחוסים אבל לא מדי.
היי,
אפשר להכין גם עם קמח תמי תופח ללא גלוטן? (הכחול)
תודה רבה:)
אפשר, המרקם ישתנה(:
האם ניתן להשתמש בשמן קנולה?
כן, אפשר.
היי
נעזרת באתר שלך להאכיל את הנכדים!
שאלה: אפשר להכין התערובת בבוקר לשמור במקרר ולאפות אחה״צ ??
היי,
שמחה כל כך שאת נהנית מהאתר!
לא מומלץ להשהות את התערובת יותר משעה-שעתיים במקרר, המרקם יושפע מכך.
היי אפרת,
רציתי להודות לך על כל המתכונים הנפלאים שבאתר!
החמים שלי עושים ארוחת שישי חלבית כל שבוע וחמתי לא יכולה לבשל אחרי שחלתה. מאז אני כל שבוע מכינה מתכון מהאתר שלך לאירוח. אין לי הרבה זמן פנוי וכל המתכונים שלך פשוטים, מרכיבים שיש בכל בית והטעם – מצוין! במשפחה של בעלי חושבים שאני מאסטר שף, הפנתי גם אותם לאתר. שוב תודה על התוכן המעולה שאת מעלה!
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר!
תודה על המילים הטובות והפרגון😊
הי אפרת…
נראה לי ששכחת לכתוב ביצים במתכון… יצא לי בצק יבש מאוד…. אשמח שתגידי לי מה לעשות…
הבנתי שזה יוצא טעים ורציתי לנסות….
היי,
המתכון ללא ביצים, יש בו חלב ויוגורט שהם תחליף לביצים.
האם השתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)?
אם הבצק מאד יבש תוסיפי מעט יוגורט לפי הצורך.
היי אפרת חייבת להגיד שהכנתי ויצא סוף הדרך!
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף😊
היי
ממליצה מאוד להחליף שמנת בגבינה
ולהוסיף חצי כמות בולגרית לגבנ״צ
במאפין ובציפוי, יצא אש!!
שמחה מאד שיצא מוצלח(: נראה מעולה! תודה על השיתוף🌺
היי, זה ילך עם גיל/לבן במקום גבינה?
היי,
אמור לצאת מצוין גם עם לבן.
יש לי תבנית מאפינס קטנה יותר איך אני משנה את הכמויות במתכון בהתאם?
היי,
אין צורך לשנות כמויות, פשוט תצטרכי עוד כמה תבניות מאפינס.
בהצלחה!
התכוונתי שאני רוצה להכין פחות מאפינס…
כמה מאפינס את רוצה שיצאו?
היי אפרת, האם הבנתי נכון? יש לשים קטשופ גם בבצק וגם לאחר שהנחתי במאפינס מלמעלה?
היי,
הבנת נכון, מוסיפים קטשופ גם מעל המאפינס כדי להדגיש את ה”פיצתיות”😊
אפשר לשים קוטג במקום גבינה?
היי,
עדיף מבחינת המרקם להשתמש ביוגורט, אבל אם אין לך אפשר גם קוטג'(:
תודה!
ואם היוגורט מתוק זה גם יעבוד?
פחות כדאי, כדי שהטעם לא יהיה מתוק וישתלב מוזר עם הטעמים של פיצה…
רשום למעלה שקית אבקת אפיה במקום כפית
היינו צריכים להכין לארוע
הכפלנו פי 10 ושמנו 10 שקיות אבקת אפיה
גילינו את זה כעת אחרי ששמנו את הגבינה הלבנה
יש תקנה??
היי,
אכן בכמות המקורית במתכון יש לשים שקית- ולא כפית, כך שעשיתם טוב.
היי
על כל 2 כוסות צריך לשים שקית שלמה??
אם כן
עברו שלוש שעות מאז שהכנו את הבצק והעיסה בחוץ (אמנם קר)
ילך להכין את זה כעת
או שאפקט האבקת אפיה ירד?
בהחלט כדאי להכין (גם אם יצא קצת נמוך), חבל על הכמות הענקית!
היי אפרת, אם אין לי יוגורט לא מתוק או גבינה לבנה,מה ניתן לשים במקום זה? תודה
ואין לי גם קוטג
היי ליה,
אפשר לשים שמנת חמוצה.
בהצלחה!
כאשר שמים את המאפינס במקרר לכמה זמן זה עדיין יהיה טוב?
המאפינס במיטבם כ-3 ימים במקרר.
היי אפרת!
דבר ראשון תודה על כל המתכונים הקלים והכל כך טעימים!
כמה ימים המאפינס פיצה יכול להיות בחוץ?
היי ירמי,
לא כדאי להשאיר את המאפינס בחוץ למשך יותר מיום אחד. יש לשמור במקרר.
את 2 הכפות קטשופ גם בבצק ?
ואם כן מה אפשר במקום ?
היי מוריה,
כן, 2 כפות קטשופ בתערובת עצמה. אפשר לשים גם רוטב פיצה, או לוותר על הקטשופ ואז הטעם של המאפינס עצמו יהיה יותר ניטרלי.
היי
2 שאלות, בדקתי ולא נשאלו:
1. האם ניתן להכין עם קמח שקדים ואבקת אפייה במקום קמח לבן?
2. האם ניתן להקפיא את המאפינס?
היי יוכי,
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה איך יצא עם קמח שקדים, אבל לדעתי כדאי להכין עם קמח ללא גלוטן כמו תמי או כרגיל מאשר עם קמח שקדים.
אפשר להקפיא את המאפינס בקופסה אטומה.
יאמי מושלםםםם
ארוחת בוקר כיפית בסוכה
תודה על המתכון
נראה מעולה! איזה כיף שאהבתם את המתכון😊
שלום
נגמר לי החלב האם זה קריטי בלעדיו?
תודה
היי,
אפשר להמיר את החלב במים.
בהצלחה!
היי, לא הבנתי אם להשתמש בכוס של 140 גר׳ או בכוס של 240 גר׳?
היי,
תמיד יש להשתמש בכוס של 240 מ”ל- זה הנפח של כוס מדידה סטנדרטית.
כוס כזו מכילה 140 גרם קמח.
איך אני כל יום נכנסת לכל האתרים שיש של בישול ואפיה, ותמיד עושה רק מה שיש אצלך באתר…. המתכונים שלך פשוט מעולים, זמינים, ובדיוק מה שיש לי במקרר/מזווה…הפיצות יצאו מוש תודה
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר! תודה אוראל ושבת שלום❤
הזיתים מעל התערובת או בפנים דחוףף ??
בפנים😊
האם ניתן להשתמש במתכון גם עבור מיני מאפינס?
אם כן, איזה חום כדאי וכמה זמן?
היי,
אם מדובר במאפינס מאד קטנים הייתי אופה על 170 מעלות, וזמן האפייה יתקצר ל15-25 דקות.
זו תבנית של מיני מאפינס – נראה כל אחד זו חצי כמות.
כן, אז זה מצוין😊
יאממי יצא מאוד טעים!
נראה טעים! תודה על השיתוף תמר🌺
תודה על המתכונים המעולים.
כתוב במתכון קמח תופח, ושורה אח’כ א. אפיה. צריך את שניהם??
זו טעות. תיקנתי 🙂
תודה על העירנות
האם אפשר לשים מוצרלה?
כן, אפשר(:
מושלם!!!
הילדים שלי מחסלים את הכל עוד לפני שמספיק להתקרר.
אני הוספתי תירס… ושמתי קטשופטוסט של אוסם. ללקק את האצבעות.
תודה!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה אור ושבוע נפלא!
אין לי קטשופ. מה אפשר להכין במקום?
אפשר לשים רסק עגבניות. מאחר והרסק יותר חזק בטעם כדאי בתערובת עצמה להפחית לכף אחת ומעל לשים מעט.
אפשר לחמם.זא להכין מראש את המאפנס פיצה
כן.
היי 🙂
רשום 2 כוסות קמח 240 גרם. רציתי לשאול אם כוס אחת זה 240 או 2 כוסות?
תודה 3>
היי איילין,
זו טעות 🙂 הכוונה ל280 גרם. כוס אחת = 140 ג’.
איזה שלמות!!! תודה
הילדים עפו על זה וזה הכי חשוב
נראה מעולה 😍
שמחה שהם אהבו!
תודה מעיין
יצא ממש טעים…
גם נראה ככה 😍
תודה יעל
תודה על המתכוןן… מחכה לראות איך יצא 🙂
ברכתו המוציא?
אמשח לתשובה מהירה… תודה מראש!
ברכתו מזונות- נילוש בחלב וגבינה לבנה
מהמהם!
בצק רך וטוב.
( פעם הבאה אחליף רסק בקטשופ,יותר אוהבת)
נראה מעולה שרה 🙂
שמחה שיצא מוצלח 🌸
יצא מצוין וטעים! הכנו מקמח מלא 80%
אחלה תעסוקה לילדים לבידוד 🙂 תודה
תודה רות!
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
היי יצא לי ממש בצקי.. זה בתנור עכשיו,
ככה זה אמור להיות?
היי שירה 🙂
התערובת אמורה להיות בצקית ודביקה.
אפשר להישתמש ברסק עגבניות במקום קטשופ?
הרסק יותר חזק בטעם לכן בתערובת עצמה אפשר להפחית לכף אחת ומעל לשים מעט.
מעניין שזה בלי ביצים כלל… היתכן? או שזו טעות?
אין ביצים 🙂
שלום שלום,
אין לי גבינה לבנה או יוגורט, במה אפשר להמיר ?
אפשר קוטג’ 🙂
קודם כל מתכון מעולה, הילדים שלי ממש אוהבים אותו, מכינה עם רסק עגבניות ולא קטשופ ויוצא מושלם!
שאלה- האם אפשר להיכן עם קמח כוסמין 70 אחוז במקום הקמח הלבן?
היי מירב,
אפשר להכין עם קמח כוסמין 70% אבל קחי בחשבון שהמרקם ייצא קצת פחות אוורירי.
אפשר קווג במקום גבינה?
עדיף יוגורט אם יש לך. אם אין אז קוטג’.
היי אני באמצע להכין אשמח לדעת כמה שמנת חמוצה להשים זה מה שיש לי 2 או 1???אשמח לתשובה מהירה
לכמות במתכון מיכל אחד.
חוזרת לעדכן היה מושלם וחממתי היום לפתיחת הצום היה כאילו הכנתי היום תודה רק לידע כללי מעניין אותי איך שמנת חמוצה אחת אם זה במקום 200 גרם גבינה???
שמחה שיצא טעים 🙂
מיכל שמנת חמוצה זה 200 גרם.
ממש חסר ביצים למתכון…
ניתן להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין?
אם זה קמח כוסמין לבן אפשר.
אם זה קמח כוסמין מלא, זה ייצא קצת דחוס.
כמה קלוריות ליחידה?
כ-200 קלוריות למאפינס.
היי אפרת!!!
עשינו לפני כמה ימים ארוחת בוקר משפחתית ואני חייבת לומר לך שרב הבר היה מהמתכונים המושלמים שלך. כולם נורא אהבו ובקשו ממני את המתכונים.
תודה רבה!!
נראה מהמם 😍
תודה נטלי ושנה טובה!
הי אפרת ,האם ניתן להמיר את היוגורט/גבינה לבנה בקופסא של קוטג?
כן.
יצא יפההה וטעיםםם
נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף
אפשר לשים רוטב עגבניות בימקום קטשופ?
אם זה רוטב עגבניות קנוי מוכן אז כן.
אם אני שמה גבינה לבנה, מה הכמות? כל הגביע לפי 250 גרם?
אפשר לשים כמעט גביע שלם (גביע פחות כף).
אם שמתי יותר זה בסדר?
אם הבצק לא נוזלי זה בסדר.
האם ניתן להכין ולהקפיא?
כן.
גביע יוגורט של 150 גרם שווה ל200 מ”ל?
הכוונה ל200 גרם.
אם יש לך גביעים של 150 גרם זה יוצא מיכל ושליש.
תודה רבה!!! הכנתי את זה ואני רק בת 13
וזה יצא לי ממש טעים!! אני הולכת להכין את זה עוד הרבה פעמים , תודה!!
כל הכבוד לך! שמחה שיצא טעים 🙂
יצא מעולה. תודה רבה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה צביה
תודה על המתכונים המעולים! הכנתי את המאפינס אתמול. איך כדאי לחמם אותם הערב?
מומלץ להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
זה נראה מאוד טעים!!! אבל אין לי קטשופ אפשר להחליף ברוטב עגבניות? ויוגורט bio אפשר להוסיף ?
אפשר לשים יוגורט bio ורוטב עגבניות.
היי אפרת, למאפין פיצה לא צריך להוסיף ביצים? הכנתי ביום שישי ויצא לי דחוס. חשבתי ששכחתי להוסיף ביצים, אבל אני רואה כעת שלא כתוב במתכון.
היי רחל,
ערבוב יתר יכול לגרום לבצק להיות דחוס יותר.
בכל מקרה, אפשר להוסיף ביצה לתערובת ולהפחית קצת מכמות החלב.
יצא מעולה!!!! השתמשתי ברוטב פיצה במקום קטשופ.. טעים ברמות! השתמשתי בתבנית שקעים ויצאו לי 12 מאפינס גדולים. ממליצה בחום
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אוריה
שלום, האם אפשר להשתמש בגיל במקום גבינה לבנה?
כן אפשר.
אפשר קוטג’ במקום גבינה לבנה?
עדיף יוגורט אם יש לך. אם אין אז קוטג’.
היי אפרת,
אני מתכוונת להכין בתבנית אינגליש קייק.
האם אפשר להכין מראש, להקפיא ולחמם בשבת על הפלטה?
כן.
יצא לי מאוד דחוס וחונק. למה?
אני רואה שלכולן יצא טוב…
היי ורד,
ערבוב יתר יכול לגרום לבצק להיות דחוס ויבש יותר. אולי ערבבת יותר מידי את התערובת?
השתמשת בקמח לבן?
באיזה גודל כוס השתמשת?
שלום
ה 2 כפות קטשופ וה3/4 כוס גבינה הם לבצק או לפיזור מעל?
ותודה רבה על כל המתכונים, יוצאים מעולה!
לבצק.
יום נפלא 🌺
ומה עם החצי כוס זיתים?
גם את הזיתים מוסיפים לתערובת הבצק.
תודה .
גם לי זה לא היה ברור…
חזרתי לעדכן שיצא מעולה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
מדהימה כרגיל 🙂
האם אפשר להכין עם קמח תופח במקום קמח רגיל ואבקת אפיה?
כן, אפשר לשים 2 כוסות קמח תופח 🙂
הילדים אומרים שיצא חלומי, תודה!
שמחה שהם אהבו ❤️
הי אפרת,
שומרים במקרר/ בחוץ? לכמה ימים?
תודה רבה ושבת שלום,
גילת
אפשר לשמור בקופסה סגורה במקרר עד 4 ימים.
לחמם לפני ההגשה.
שבת שלום 🙂
היי אפרת
אני אישה שיודעת לאפות מעולה כולל מתכונים מסובכים:)
כל פעם חוזרת אלייך .מתה על האתר שלך.
הכל יוצא לי פגז!
תודה ענקית
תודה יקרה, כיף לשמוע 💖
כרגיל עשית לנו את השבת 🌷
תודה רבה
תודה אור, שבת שלום ❤️
היי
חזרתי לעדכן שיצא ממש טעים-תודה רבה יקירה!💖
הכנתי עם קמח כוסמין מלא+זיתים חתוכים ועגבניות מיובשות חתוכות ויצא טוב 💌
תודה רבה על המתכון 🤗
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי! מה אפשר לשים במקום קטשופ? מינימום סוכר…
אפשר לשים רסק עגבניות. מאחר והרסק יותר חזק בטעם כדאי בתערובת עצמה להפחית לכף אחת ומעל לשים מעט.
האתר הזה הגניב אותי לחלוטין!
ניסיתי את המאפיס האלו,
הם פשוט מושלמים!
המרקם שלהם עדין ונימוח, לזלול את כל התבנית….
תודה רבה!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לאה
לשמור בקירור או בתנור?
אם זה עד מחר אפשר לשמור על השיש בקופסה אטומה. אם יותר מזה אז כדאי לשמור במקרר (בקופסה אטומה).
בכל מקרה כדאי לחמם קצת לפני ההגשה.
ארוחת ערב מקסימה לאחים הקטנים שלי!!
נהננו מאוד!!
תודה רבה ושבת שלום!
שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום ושנה טובה!
אהבתי ממש את המאפינס פיצה.
עשיתי אותם עם רוטב פיצה למעלה…
שמחה שאהבת 🙂
תודה מטי
אפשר רסק כתחליף לקטשופ?
תודה.
הרסק יותר חזק בטעם לכן בתערובת עצמה אפשר להפחית לכף אחת ומעל לשים מעט.
היי
אפשר במקום יוגורט/גבינה לבן?
כן.
היי, הכנתי היום בפעם הראשונה ולצערי יצא במרקם דחוס מאוד. מאכזב
היי רותי,
אולי ערבבת יותר מידי את התערובת? ערבוב יתר יכול לגרום לבצק להיות דחוס ויבש יותר.
השתמשת במקרה בקמח מלא?
באיזה גודל כוס השתמשת?
באיזה כוס להשתמש? כוס מדידה או חד פעמי?
כוס בנפח 240 מ”ל. כוס זכוכית רגילה עם ידית.
הי אפשר להכין בתבנית גדולה במקום מאפינס?
אני חושבת שאפשר להכין בתבנית אינגליש קייק. מומלץ לשמן את התבנית לפני. זמן האפיה עשוי להתארך ל 45-50 דקות.
יצא מפנק!!הכנתי לשבת הכלבטוחה שיזלל.. תודה רבה!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבת שלום!
הי אפרת,
יופי של מתכונים יש לך
אמורה לצאת בלילה או בצק? כי הוספתי עוד קמח…
היי רינת,
אמורה לצאת תערובת בצקית דביקה (דומה קצת במרקם לתערובת של פשטידה).
היי אפרת,
המתכון ניראה מעולה רוצה להכין היום למחר לגן ליום הולדת של הבת שלי המתכון מספיק לילדים.האם לשים זיתים הילדים אוהבים?וביגלל שאני עובדת בוקר אני רוצה להכין היום האם זה בסדר? פוחדת שבבוקר אני לא אספיק להכין תודה רבה על המתכונים:)
היי קרינה,
לגבי זיתים, יש כאלה שאוהבים ויש כאלה שלא. אם את לא רוצה לקחת סיכון תכיני בלי.
את יכולה להכין היום.
מעדכנת שלא היה לי חלב ויוגורט
המרתי במים ושמנת חמוצה גביע
יצא מעולה – יועד למסיבה בגן
ובן רגע לא נשאר פירור
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי,
האם ניתן להכין מראש ולהקפיא? אם כן כמה זמן נשמר במקפיא?
כן אפשר.
עדיף להקפיא עד שבועיים. אח”כ זה עדיין אכיל אבל הטעם מתחיל להפגע.
יצא נהדר וטעים. לא היה לי גבינה לבנה השתמשתי בגנית סימפוניה עם זיתים.
נראה את התגובות מחר של הקטנה.
תודה
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
מתכון מעולה! טעים בטירוף!
נראה מעולה 😍
תודה שרון
אין ביצים במתכון ?
אין.
היי רציתי לשאול אפשרי להשתמש בקמח תופח?
תודה 🙂
כן אפשר לשים 2 כוסות קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה.
שלום אפרת, איך אפשר למדוד 200 גרם גבינה או יוגורט? זה כוס?
תודה😊
אני חושבת שזה בסביבות כוס.
הי,
האם אפשר להכין את הבלילה,לסדר אותה כבר במאפיינס ולשמור במקרר כשעתיים לפני האפייה?
כעקרון מרגע שמערבבים אבקת אפיה עם נוזלים היא מתחילה לעבוד וככל שהתערובת עומדת בצד ולא נכנסת מיד לתנור אז אפקט התפיחה נפגע. לכן לשאלתך – אפשר אבל יכול להיות שהמאפינס ייצאו קצת פחות אווריריים.
האם אחרי ההכנה אפשר להקפיא?
כן אפשר.
האם אפשר להכין הכל מראש (כמה שעות) ללא אבקת אפיה, ואת אבקת האפיה להוסיף בסמוך לאפיה?
אני חושבת שכן.
היי, נגמר לי היוגורט, (נשאר לי רק יוגורט ממותק) ואין לי גבינה לבנה… שמנת חמוצה יכולה לעבוד פה?
כן.
הי
אפשר להשמש בקמח כוסמין? וגם האם במקום קטשופ אפשר רסק?
אפשר להשתמש בקמח כוסמין. הרסק יותר חזק בטעם לכן בתערובת עצמה אפשר להפחית לכף אחת ומעל – לשים מעט.
היי,
אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח מלא או כוסמין?
אפשר בקמח כוסמין.
אפרת היקרה, הכנתי את המתכון לשבת, במקום מאפינס בתור פשטידה בתבנית. האמת לא היו לי יותר מדיי ציפיות, היה נראה משהו פשוט ונחמד, לא מעבר לזה. אך מה אני אגיד לך, הופתעתי והפתעתי את כל בני הבית. יצא מדהים!!! כל כך טעים וכייפי, שהצטערתי שהכנתי תבנית קטנה. כל השבוע בני הבית מזכירים לי להכין את הפשטידה הזו לשבת הקרובה.
מתכון מדהים!
תודה רבה ותבורכי!
איזה כיף לשמוע!
תודה תמרה 🙂
היי אפרת, האם ניתן להחליף את החלב, מעוניינת להכין את המתכון לפיצית בת עשרה חודשים
היי מיטל,
אפשר להחליף את החלב בשליש כוס יוגורט.
זה בסדר להכין מקמח כוסמין לבן?
כן.
יום מקסים 🙂
לא מובן לי משהו. אני מערבבת את כל המרכיבים האלו יחד? גם זייתים/ תירס וגבינה צהובה וקטשופ?
2 כוסות קמח לבן
2 כפיות אבקת אפיה
חצי כפית מלח
200 גרם יוגורט או גבינה לבנה
רבע כוס חלב
רבע כוס שמן זית/ קנולה
2 כפות מלאות קטשופ
3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת
חצי כוס זיתים מגולענים חתוכים/ גרגירי תירס משימורי
נכון.
לאחר שערבבת את שמה בתבניות מאפינס ומעל כל יחידה שמה כחצי כפית קטשופ ומעט גבנ”צ.
היי (:
אשמח לדעת באיזו כוס את משתמשת? כוס מדידה או רגילה זכוכית עם ידית? תודה מראש!
כוס זכוכית עם ידית (240 מ”ל)
היי אפרת,
אם אני לא סגורה על גודל הכוס שיש לי בבית ? יש לך מושג איפה אני יכולה לקנות כוס שבוודאות תהיה בגודל הזה ? או לחלופין תוכלי להגיד לי איך להמיר כמות של כוס כזאת לכוסות חד פעמי ? המון תודה
היי שירן,
כוס כזאת בדר”כ אפשר למצוא במקס סטוק.
את יכולה לקנות כוס חד”פ מקרטון לשתיה חמה שרשום עליה 240 מ”ל (יש כל מיני גדלים).
היי
האם מתאים למולטיקייק
אם כן – כמה זמן הכנה זה שם
כן. זמן אפיה בסביבות 8-10 דקות.
שלום אפרת האם אפשר להכין עם קמח מלא?
כדי שהמאפינס לא ייצאו דחוסים מידי אני ממליצה לשלב כוס קמח מלא עם כוס קמח לבן.
היי הכפלתי כמויות ויצא מאוד בצקי.. איך אפשר לתקן זאת.?
התערובת אמורה להיות בצקית ודביקה.
אפשר להכין היום ולהקפיא ומחר לחמם?
כן אפשר.
בלי קשר למתכון, האתר שלך ראוי לציון. מתכונים קלים וטעימים. זהו האתר הראשון שאני פונה אליו כשמחפשת מתכון.
תודה רבה!!!
תודה רבה ריבי 🙂
יצא מדהים!!!
תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה לאה.
כמו תמיד להתגרות רק מלראות את המתכון..
כמה זה 200 ג גבינה בכפות/ כוס?
היי שרית,
זה יוצא בסביבות כוס.
יום מקסים 🙂
האם יעבוד גם עם רסק עגבניות במקום עם קטשופ? מפחדת שיהיה מתוק מידי עם קטשופ..
לדעתי עם קטשופ זה דווקא יותר מעודן. הרסק יותר חזק בטעם.
בבלילה עצמה אפשר להפחית לכף אחת ומעל לא לשים הרבה.
הי,
תודה רבה על מתכונים מעולים
אפשר הכין כפשטידה?…
מחפשת מתכון לפשטידה שיכול נדוד איתנו יום שלם בנסיעות (בצידנית עם קרחונים) עד שיחזור מקרר………….
כן סמדר, אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק. מומלץ לשמן את התבנית לפני. זמן האפיה עשוי להתארך ל 45-50 דקות.
לא חייב לשמור בצידנית עם קרח. זה יכול להשמר יום שלם בחוץ, עטוף היטב בניילון נצמד (רק לא לשים בחום או בשמש ישירה).
חייב 1807 נעלות בתנור יש לי רק 1200 מה עושים???????????????????
לא הבנתי, יש לך עד 120 מעלות בתנור? זה תנור רגיל או טוסטר אובן?
היי אפרת,
ניסיתי את המתכון אבל שמתי קמח מלא.
יצא מושלם!!!
שמחה שיצא טעים גם עם קמח מלא 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יום מקסים 🌺
אפשר להשתמש בקוטג’ ולא בגבינה לבנה?
עדיף יוגורט אם יש לך. אם אין אז קוטג’.
נראה טוב!! כמה אפשר להחליף את החלב? 🙄
במקום החלב אפשר לשים בסביבות שליש כוס יוגורט.
טוב… יצא מעולה! קל וטעים… תענוג.
האם אפשר להשתמש בבלילה כבסיס ולהשתמש בתוספות אחרות מלבד הקטשופ? אשמח לרעיונות..
תודה!
היי שני,
שמחה שיצא טעים.
אם הכוונה כבסיס לבצק אז אפשר.
אפשר להוסיף מגוון של גבינות שמוסיפות טעם: פטה, בולגרית, פרמזן ועוד.
אפשר לשים רוטב פסטו, רוטב שום או שום כתוש.
שבוע נפלא 🙂
היי
שמתי בטעות ביצה לזרוק או להמשיך?
תמשיך כרגיל ושים קצת פחות חלב.
היי נשמע מעולה ואני כבר הולכת לנסות.
רציתי לדעת אם לא צריך ביצים
אין צורך בביצים.
שבת שלום 🙂
וואווו יצא פצצה..הדבר היחיד שהוספתי הוא מעט תבלין פיצה לתערובת זה מקפיץ את כל המתכון..תודה רבה 😘
תודה שחזרת לשתף 🙂
טוווב!! תודה
מכינה כבר פעם שניה בשבועיים. התמכרנו…
תודה שמרית, שמחה לשמוע 🙂
איך יצא? מעולה!
תודה אורלי, שמחה לשמוע 🙂
אפשר לשים גיל? במקום גבינה לבנה..
כן, אפשר.
הכנתי את המאפינס,
אבל מבפנים זה נראה שעדיין לא מוכן, ולמעלה זה מוכן
אשמח לעזרה לנסות להבין מה לא בסדר
היי נויה,
זה אומר שזה עדיין לא נאפה לגמרי.
את צריכה להנמיך את המעלות ל170 ולהמשיך לאפות עד שיהיה מוכן לגמרי מבפנים.
היי! תודה על מתכונים מעולים!!
רציתי לשאול, כמה כפות זה 200 מ”ל גבינה לבנה?
תודה מראש!!
היי שרית,
זה יוצא בסביבות 4 כפות גדושות גבינה לבנה.
וואו יצא מדהים ! אני הולכת לחרוש על המתכון הזה.
תודה רבה ! ❤️
שמחה שאהבת את המתכון 🙂
מאוד טעים
שמחה שאהבת 🙂
איזה כייף…מתכון קל!! הילדים וגם המבוגרים נהנו.
מתכון מומלץ ביותר גם לארוחת ערב.
תודה וחג שמח
תודה אורלי, שמחה לשמוע 🙂
אפשר להחליף את היוגורט בשמנת?
היי שולי,
אפשר להמיר את היוגורט בשמנת חמוצה.
אם הכוונה לשמנת לבישול אז אני מניחה שאפשר לשים כחצי כוס.
האם אפשר להמיר לקמח רב תכליתי למי שיש צליאק?
אני חושבת שכן.
וואו!! הכנו לארוחת ערב אתמול, כל המשפחה ממש נהנתה מהמראה של זה ואחר כך גם מהטעם;), פשוט מעולה! תודה!
שמחה שנהניתם 🙂
תודה שחזרת לעדכן
האם אפשר להכין את המאפינס יום מראש ולאכול אותם קרים?אם לא,האם אפשר להכין אותם יום קודם, בלי לאפות לשים במקפיא לאפות בהוקר ולאכול אחרי כמה שעות (צריכים לשרוד כמה שעות של נסיעה…)
תודה!
היי רונן,
האפשרות הראשונה פחות מומלצת מבחינת טעם. כדאי לאפות את המאפינס סמוך לאכילה. אין בעיה לאכול אחרי כמה שעות.
לגבי הכנת התערובת ואפיה יום למחרת, הבעיה היחידה היא שחומרי ההתפחה כבר לא יעבדו (אבקת אפיה מתחילה לפעול מיד במגע עם נוזלים ולאחר זמן מה האפקט שלה נפגע). כדי לקצר את משך העבודה אני חושבת שאפשר לערבב בקערה את כל החומרים, למעט הקמח ואבקת האפיה. למחרת לערבב קודם בנפרד את אבקת האפיה עם הקמח ואז להוסיפה לתערובת, לערבב ולאפות.
בהצלחה 🙂
חובה קטשופ?
לא חובה אבל זה מוסיף המון טעם.
אפשר לשים במקום 2 כפות שטוחות של רסק עגבניות.
היי רציתי לומר שזה יצא פשוט מעולה!
שמתי לבנה במקום היוגורט ויצא מעדן
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הי אפרת, אפשר כמות יותר קטנה אין לי מספיק גבינות..משהו כמו 6 מאפינס ?
היי בתיה,
את יכולה להכין מחצית מכל הכמויות. ייצאו לך בסביבות 5-6 מאפינס.
מה הכמות של רבע חלב ושמן? 3 כפות?
כן בתיה, זה יוצא בסביבות 3 כפות שמן ו3 כפות חלב.
היי
יצא מאד טעים
תודה
תודה דני 🙂
הכנתי היום ויצא ממש טעים.
הבלילה יצאה די כבדה אז הוספתי עוד רבע כוס חלב ועוד 2 כפות חלב וויתרתי על הקטשופ בהליך הסופי.
תודה רבה על מתכונים מעולים
שמחה שבסוף יצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח
היי
אפשר שמנת מתוקה במקום היוגורט או הגבינה?
היי דני,
לדעתי זה קצת ישנה את המרקם אבל אני מניחה שאפשר לשים כ-3/4 כוס שמנת מתוקה (200 מ”ל) במקום היוגורט או הגבינה הלבנה.
לדעתי גם יהיה אפשר לוותר על רבע כוס חלב. ממליצה להכין ולהוסיף חלב בסוף רק במידת הצורך. התערובת צריכה לצאת בצקית ורכה (לא נוזלית ולא מוצקה – באמצע).
לא ציינת מלח בתערובת. יצא מממש תפל.
הכל יצא מושלם, המרקם, אפילו הנראות.. אבל אין כל כך טעם. אולי באמת כדאי להוסיף תבלינים..
היי יפית,
הטעם אמור להיות מיתר החומרים במתכון אבל בכל אופן הוספתי למצרכים חצי כפית מלח.
תודה 🙂
הי, נגמר לי החלב, האם ניתן להחליף במים?
היי רוני,
אני מניחה שאפשר.
שלום:)
האם אפשר להשתמש בגבינה מגורדת כשהיא עוד קפואה?
כן יעל, אפשר.
אפשר להחליף את היוגרת למשהוא פרווה ואת החלב בחלב סויה?
היי תחיה,
במקום היוגורט אני מניחה שאפשר לשים כחצי כוס שמנת צמחית.
במקום חלב רגיל אפשר לשים חלב סויה.
אני מציעה במקום חלב+יוגורט פשוט תוסיפי כ 3/4 כוס שמנת צמחית.
בהצלחה 🙂
אפשר להחליף את היוגרת במשהוא פרווה
היי תחיה,
לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר לשים שמנת צמחית/ריץ'(בסביבות חצי כוס).
היי האם מערבבים גם את הרישום הבלילה?
היי יסמין,
לא כל כך הבנתי את השאלה.
מערבבים את כל החומרים ביחד חוץ מחומרי הציפוי והפיזור מעל. יוצקים לתבנית משומנת. מעל כל יחידה שמים כחצי כפית קטשופ ומערבבים קלות. מפזרים גבינה צהובה ומכניסים לתנור.
היי. האם אפשר לוותר על החלב? האם ניתן לשים חלב סויה במקום או משהו אחר?
היי מיכל,
אפשר לשים חלב סויה במקום.
שבוע נפלא 🙂
היי,במקום קמח לבן אפשר להשתמש בקמח רגיל? ויש תחליף לקטשופ?
היי מאי,
קמח לבן הכוונה לקמח רגיל אז אין בעיה.
במקום קטשופ אפשר לשים 2 כפות שטוחות רסק עגבניות.
ואגב יצא לי 12 מאפינס
מעולה! תודה נטלי 🙂
ערב טוב
לא היה לי זיתים
הכנתי עם תירס ופטריות
יצא טעיםםםם מאודדד
תודה רבה
הי, האם ניתן להשתמש בתירס קפוא ? (אין לי משומר)
כן מיטל, אפשר.
היי אפרת,כמה זמן אפשר לשמור את המאפינז?
היי לילי,
אפשר לשמור את המאפינס בתוך קופסה אטומה במקרר במשך כ-3 ימים. יש לחמם בתנור לפני ההגשה.
אם רוצים לשמור ליותר זמן, אפשר להקפיא למשך עד חודש.
האם ה מאפינס ללא ביצים?
נכון, ללא ביצים.
נראה מעולה! אפשר להשתמש בקמח תופח במקום קמח לבן ואבקת אפיה?
כן נועה, להשתמש ב-2 כוסות קמח תופח.
היי,
האם אין צורך בביצים ?
היי שירי,
אין צורך בביצים ואפשר לשים 2 כוסות קמח תופח במקום קמח רגיל ואבקת אפיה.
שלום! האם ניתן להשתמש בקמח תופח ולא להוסיף אבקת אפייה?
היי אני מכינה עכשיו את המאפינס ואין לי יוגורט ולא גבינה לבנה. מה לעשות?
היי דנית,
יש לך קוטג’ או שמנת חמוצה?
היי אפרת,
הכנתי את המתכון של המאפינס פיצה ומישום מה זה יצא כמו עוגה.וזה גם היה כזה מתוק,ככה זה אמור לצאת??
היי שני,
אמור לצאת לזה מרקם של מאפינס בגלל שזה מבוסס על קמח תופח ולא על שמרים אבל זה לא אמור להיות מתוק כמו עוגה. אולי המתיקות גרמה לזה לטעום כמו עוגה. יכול להיות שהשתמשת ביוגורט ממותק? לא הוספת סוכר נכון?
לא מה פתאום,השתמשתי ביוגורט רגיל ולא הוספתי סוכר. אולי היה חסר קטשופ,בגלל זה.
אז באמת מוזר שיצא כזה מתוק.
הכנתי אתמול במולטי קייק ויצא טעים מאוד,
כמו כל מתכון שלך שעשיתי….
הוספתי גם תבלין פיצה וחיסלנו הכל!
תודה לך.
היי מורן,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא!
תודה רבה על המתכון יצא מדהים!
אהבתי מאוד!
תודה אלישבע, שמחה לשמוע 🙂
היי, אפשר להשתמש בקמח לחם?
היי הדר,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
היי,שתי שאלות בבקשה:
1. האם במקום ליצור את התערובת אפשרי לעשות אותה בתבנית עגולה ואז לחתוך למשולשים?
2. היות ואנו דתיים את המתכון הזה לשבועות הקרוב החל במוצש אפשרי להכין בשישי ובצאת שבת לחמם? האם זה לא יפגום באיכות המתכון?
תודה רבה מראש
היי זיוית,
1. אני חושבת שאפשר להכין בתבנית אחת עגולה (קוטר 22 או 24). קחי בחשבון שזמן האפיה עשוי להתארך ל 40-45 דקות.
2. אין בעיה, אפשר להכין בשישי ולחמם בצאת השבת.
חג שמח 🙂
כמה מאפינס יוצא מכמות כזו?
כ-10 מאפינס.
כתוב למעלה שיצא 10
הי . רציתי לשאול האם את הזיתים המגולענים צריך לשים גם בתוך הבצק וגם כפיזור מעל הבצק?
היי ספיר,
את הזיתים יש להוסיף לתערובת עצמה. אם רוצים אפשר לפזר כמה חתיכות גם מעל.
יום מעולה 🙂
היי,
התערובת יצאה לי בצקית, הייתי מוכרחה ללוש את הבצק בידיים. זה בסדר?
היי עדן,
זה בסדר. התערובת יכולה להיות בצקית אבל רכה.
שלום,
אם אין לי גבינה לבנה.. במה ניתן להשתמש במקום ?
🙂
היי שרון,
אפשר להשתמש גם ביוגורט, שמנת חמוצה או קוטג’.
שלום
יצא לי תערובת ממש בצקית שקשה להערבב.
איפה טעיתי?
היי אד,
אולי השתמשת בכוס גדולה יחסית? אם הוספת 200 מ”ל יוגורט, רבע כוס שמן ורבע כוס חלב ועדיין התערובת מאוד מוצקה יש להוסיף עוד יוגורט או גבינה לבנה. התערובת אמורה להיות סמיכה אך לא בצורה כזו שאי אפשר לערבב.
הי , האם אפשר להשתמש בשמנת במקום גבינה?
היי אורטל,
את מתכוונת לשמנת חמוצה? אם כן אפשר.
יצא מושלם. הכנתי עם כוס קמח רגיל + כוס כוס קמח מלא והוספתי עוד מעט שמן וחלב.
הילד שלי ביקש אמא תכיני הרבה כאלה. טעים
מעולה! כיף לשמוע 🙂
תודה על העדכון וחג שמח!
הכנתי יצא ממש טעים 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון
אתר נפלא!
המאפינס פיצה נהדרים. איך מונעים מצב שבו נשארות שאריות קמח על המאפה? בחישה לא טובה?
תודה עדי, שמחה שיצא טעים 🙂
בדומה לעוגות בחושות עדיף לערבב כמה שפחות אחרת המאפינס עלולים לצאת דחוסים ופחות אווריריים לכן מומלץ לנפות את הקמח לפני השימוש וזה יכול למנוע גושים או שאריות קמח (אם אין לך נפה אפשר פשוט להעביר את הקמח במסננת דקה).
חג פורים שמח!
יצא פשוט פצצה
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן ופורים שמח!
היי.. קודם כל תודה על המון מתכונים מדהימים אני משתמשת מידי פעם באתר שלך וכל פעם זה מפתיע ונשמח אז תודה רבה לך על הכל! רציתי לשאול אם אפשר להכין את זה בתבנית גדולה למרות שב קטן זה יותר מרשים תודה מראש
היי גילי,
שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר לאפות בתבנית אינגליש קייק ולמלא עד 3/4 גובה. את היתרה אפשר לאפות בתבניות מאפינס בודדות.
לא מומלץ לאפות בתבנית גדולה יותר מאינגליש קייק כי לדעתי זה לא יאפה כמו שצריך באמצע.
אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 45-50 דקות.
בהצלחה!
במידה ואין לי גבינה מגורדת אני יכולה לחתוך גבינה צהובה לקוביות ?
כן שיר, אפשר.
הכנתי את המאפינס לפני תקופה. וכעת אני הולכת לעשות זאת שוב.
בפעם שעברה בקטשופ של הציפוי הוספתי תבלין לפיצה וקמצוץ של שאטה ומלח. יצא מצוין.
אני מתלבטת אם יהיה מוצלח יותר להכניס את התבלינים למאפינס עצמו?
היי מלכי,
את יכולה לנסות 🙂 לדעתי זה רק יוסיף טעם למאפינס עצמו.
היי
המתכון יצא מדהים הכנתי את המתכון כמה פעמים ויצא ממש טעים
שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון והמשך יום מעולה
היי,אני הכנתי את המאפינס והבצק לא נאפה כל כך טוב למרות שאפיתי 30 דקות
היי ימית,
באיזה תבנית מאפינס אפית? יכול להיות שתבנית המאפינס הייתה יחסית גדולה או גבוהה והיה צריך לאפות יותר זמן.
טעים 1000!!!
שמחה שאהבת!
ותודה שחזרת לעדכן 🙂
אה ועוד משהו אם אני רוצה להכין כ20 מאפינס אז פשוט לקחת את כול מה שבמתכון ולהכפיל פי 2? כמו 4 כוסות קמח
נגיד ואני רוצה להכין הרבה מאוד מאפינס לסוף שבוע.היום בשבת וגם לראשון אז נגיד ואני רוצה לשמור על המאפינס טריים ליום ראשון אז כיצד?
ואם התערובת יוצאת מוצקה אז זה בסדר להכין כדורים מהבצק לשטח אותם בתבנית וגם היא התערובת יוצאת מוצקה כיצד ניתן להפוך אותה לבלילה?
היי אריק,
לאחר שהמאפינס מתקררים יש לעטוף אותם היטב בניילון נצמד ולשמור במקרר. לפני שרוצים לאכול יש לחמם כ-10 דקות בתנור ב180 מעלות.
גם אם התערובת מוצקה עדיף לאפות בתבניות מאפינס. אני לא יודעת איך זה ייצא אם תכין מהתערובת כדור ותשטח, למרות שאתה יכול לנסות 🙂
ונכון. אם אתה רוצה להכין 20 מאפינס אז תכפיל את כל הכמויות ב-2.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
אוקיי תודה וגם ,זאת ההודעה האחרונה שלי .
עכשיו הכנתי ויצא מושלם אבל נשאר לי עוד מהבלילה אז אפשר נגיד לשמור אותה עטופה בניילון במקרר ולעשות מחר שוב נגיד?
כן, אפשר.
היי
אין לי גבינה לבנה ולא יוגורט אפשר משהו אחר במקום ולא גבינות?
היי עדי,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להכין עם חלב (בין שליש לחצי כוס).
נראה טוב!
האם מישהי ניסתה לעשות את זה במולטיקייק??
היי אורל,
אפשר להכין במולטיקייק. זמן האפיה הוא 8-10 דקות.
בהצלחה 😉
יצא מעולה! קל מהיר וטעים!
לא היה לי יוגורט אז שמתי שמנת חמוצה במקום,
והוספתי אורגנו (יבש) לקטשופ ששמים עם הגבינה למעלה….
מעולה! תודה יולי ושבת שלום 🙂
היי
האם יש לך מתכון לבצק פיצה?
היי נתלי,
יש באתר מתכון לבצק פיצה ללא שמרים – פיצה ללא שמרים.
ואם רוצים בצק פיצה עם שמרים אפשר להשתמש במתכון הזה- פיתות במחבת. אפשר להכין את הפיתות במחבת ולאחר שהן מוכנות למרוח עליהן רוטב פיצה וגבנ”צ ולשים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-7 דקות, עד שהגבינה מותכת.
בהצלחה 😉
בוקר טוב ונעים מאוד. אני חדשה באתר. אתמול ניסיתי את המאפינס פיצה, יצא טעים להפליא. עשיתי חלק ציפוי של זעתר ושמן זית- מעולה. בנוסף, עשיתי כמות כפולה ולחצי מהבצק הוספתי טונה מקופסא ובצל ירוק קצוץ, ללא ציפוי. יצא מוצלח ביותר. תודה!
היי מורלי,
קודם כל ברוכה הבאה לאתר 🙂
אני שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לשתף ולעדכן.
המשך יום נפלא!
טעים מאוד ופשוט להכנה, אני הוספתי גם זיתים וגם תירס 🙂
כשהכנסתי לתנור חששתי ששכחתי לתבל במלח\פלפל אך נוכחתי לגלות שלא רשום במתכון ובהחלט אין צורך הטעם – מדהים.
תודה
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
המתכון בלי ביצים?
נכון, אין צורך בביצה.
היי, הכנתי עם אשל במקום יוגורט והוספתי גם פטריות לבלילה. יצא פשוט מעולה! תודה! שבוע טוב!
מעולה! תודה מריה ושבוע טוב 🙂
הי
המתכון נראה מעולה! יש אפשרות להחליף באיזשהו קמח ללא גלוטו? אולי קונדיטור?
היי שרה,
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך זה ייצא.
יש באתר מתכון ללחמניות ללא גלוטן שניתן להכין כבסיס דומה למתכון הזה. אפשר לוותר על הבולגרית, להגדיל את כמות הגבינה הצהובה ולהוסיף קטשופ.
בני בן ה 9 הכין ונהנה מההכנה ומהתוצאה יצא טעים מאוד
שמחה לשמוע יהודית 🙂
תודה שחזרת לעדכן וערב נעים
טעים מאוד אבל הבצק לא נאפה
היי קייטי,
כנראה שזה לא נאפה מספיק. ממליצה להחזיר את המאפינס לתנור ולהמשיך לאפות על טמפרטורה נמוכה יותר של 160 מעלות כדי שזה יאפה מבפנים.
בקיצור תודה רבה על המתכון הוא יצא מ ד ה י ם!!! ☺☺☺ 🙂 D:
יצא לי מדהים!!! הכנתי כמה פעמים וכל המשפחה ליקקה את האצבעות. וסליחה שאני מקפיצה את התגובות הישנות 🙂
שמחה לשמוע! תודה על העדכון 🙂
מתכון ממש טעים שווה לנסות
תודה! שמחה שאהבת 🙂
ת ו ד ה ר ב ה!
הילדים, כולל הילד הגדול (אב׳וש) טרפו בהנאה. איזה כייף שיש אותך.
אחלה אתר ומתכונים מעולים!
יאללה…. מתי אפליקציה? 😉
תודה! איזה כיף לשמוע 🙂
המתכונים שלך מ ע ו ל י ם
אני משתמשת המון באתר שלך.
במה ניתן להחליף את הגבינה הלבנה/יוגורט??
תודה מיטל 🙂
אני מניחה שאפשר להשתמש גם בקוטג’ או בשמנת חמוצה.
היי, המאפינס בתנור, מחכה שיהיו מוכנים:) האם ניתן להקפיא אותם?
מעולה 🙂
כן אפשר להקפיא אותם אחרי שהם מתקררים לגמרי לטמפרטורת החדר. תעטפי אותם בניילון נצמד או שימי בתוך קופסה סגורה.
אני והבן שלי הכנו ויצא סוףףףףףףף
שמחה שיצא טעים!
תודה ליאת על העדכון וערב נעים 🙂
היי .. האם אפשר לוותר על גבנצ??
היי טל,
לא מומלץ במקרה הזה.
יום מקסים
רציתי להכין את המתכון,
אבל אין לי גבינה לבנה ויוגורט יש לי רק יוגורט מחלב כבשים אפשרי גם עם זה?
היי לי,
לא ניסיתי אבל נראה לי אפשרי.
בהצלחה 😉
היי
אני וחברה שלי רוצות להכין את המאפינס ואנחנו בנות 10
האם יהיה לנו קשה?
תודה 🙂
היי אלה,
ההכנה היא קלה אבל צריך לקחת בחשבון שזה מצריך אפיה בתנור ועדיף שיהיה מבוגר בסביבה או לפחות את הסכמת ההורים בעניין.
בהצלחה וחג חנוכה שמח 🙂
יצא לי מתפרק ולא אחיד. ממש הדרך היחידה לאכול את זה עם כפית.. עשיתי לפי המתכון (אלא אם טעיתי איפשהו בכמות..). השתמשתי בתבנית שקעים עם ניירות אפיה של מאפינס. העיסה היתה מאד סמיכה וקשה לערבוב.
היי גל,
קודם כל חשוב לבדוק שלא פספסת מרכיב מסוים או שלא טעית בכמות.
העיסה לא צריכה להיות כל כך סמיכה ובטח שלא קשה לערבוב, זה אומר שכנראה היו חסרים נוזלים בתערובת. באיזה כוס השתמשת למדידת הקמח?
השתמשתי בכוס מים קטנה (גודל של כוס חד פעמית)
היי גל,
אם הכוונה לכוס חד פעמית לשתיה קרה היא קטנה מידי. כוס אחת רגילה = כוס ושליש חד פעמית. הנפח של הכוס צריך להיות 230-240 מ”ל.
היי, נגמר לנו הקטשופ בבית, טפשרי להישתמש ברסק עגבניות?
כן שרית, בגלל שהרסק הוא יותר מרוכז מספיק לשים כף אחת גדושה בתערובת עצמה.
מעל כל מאפינס את יכולה לשים כרבע-שליש כפית רסק.
היי, המתכון ניראה מהמם אנסה היום!
רק כמה שאלות…
1. באיזה יוגורט מדובר? רגיל לבן של דנונה או משהו כזה?
2. על איזו כוס מדובר? חד פעמית של 200 מל?
3. תבניות סיליקון רגילות? או מתכת…
4. לא צריך שמרים?
סליחה על החפירה! תודה מראש 🙂
היי קארין,
1. יוגורט לבן רגיל אבל עדיף לא ממותק אם יש לך, אפילו מהסוג החמצמץ.
2. כוס חד פעמית היא קטנה מידי. עדיף להשתמש בכוס בגודל 230-240 מ”ל. אם יש לך כוס זכוכית רגילה סטנדרטית (זאת עם הידית) זה יהיה מצוין.
3. אם יש לך תבנית שקעים מסיליקון אז עדיף. אם לא, אפשר להכין גם בתבנית ממתכת. בכל מקרה חשוב לשמן היטב את השקעים לפני.
4. אין צורך בשמרים.
בהצלחה 😉
היי
עשיתי כבר כמה פעמים והיה ממש מוצלח!
אני רוצה לעשות שוב והפעם יש לי יוגורט דנונה או יוגורט יווני- מה את אומרת על השילוב במתכון או עדיף יוגורט רגיל?
תודה
היי איה,
אם אין לך יוגורט רגיל אז נראה לי שעדיף יוגורט יווני.
בהצלחה 😉
אפשר לעשות את המתכון עם קמח תופח? (וממש יעזור לי אם תשלחי לי כמויות)
כן מירי. במקום 2 כוסות קמח רגיל ו2 כפיות אבקת אפיה שימי 2 כוסות קמח תופח. הכמויות של שאר החומרים נשארים אותו דבר.
בהצלחה 😉
יצא לי טעים מאוד.
שמתי פחות גבינה צהובה במתכון, ויצא בכל זאת טעים. היה חסר לי קצת מלח – אולי כי לא היתה לי מספיק גבינה צהובה..
הכי חשוב שיצא טעים 😉
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא!
וואו, יצא ממש טעים.
אני הוספתי תבלין פיצה בקטשופ של ה”ציפוי” והסיף מאוד!!
אתר מתוק!
תודה מלכי! שמחה שאהבת 🙂
אפשר ללא זיתים או גרגירי תירס ואם כן צריך להוסיף משהו אחר במקום.
היי אורית,
אפשר להכין גם בלי. אין צורך להוסיף שום דבר במקום.
אפשר להכין גם עם קמח כוסמן?
לדעתי כן.
היי
כמה גרם זה 3/4כוס גבינה צהובה?
בערך 80 גרם.
יצא משגע וטעיםם מאוד.הכנתי במולטיקייק ויצא גם מהממם
תודה רבה על המתכון ורעיון נפלא לארוחת ערב
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
שמחה שיצא טעים.
ערב נעים
יצא משגע.
תודה רבה!!
שמחה לשמוע! תודה על העדכון 🙂
יצא ממש טעים .. אבל. מאוד רך ודביק )ממש התפרק לנו..
ואפיתי המון זמן… ככה צריך לצאת או שחסר קמח ?
היי קרן,
זה לא אמור לצאת דביק ומתפרק. לפי מה שאת מתארת זה נראה כאילו חסר קמח. באיזה כוס השתמשת למדידת הקמח? ואיך יצאה הבלילה לפני האפיה (דלילה, נוזלית, סמיכה?)
לא שמתי קטשופ בבצק התבלבלתי
לא נורא אורה, אם שמת למעלה זה עדיין ייצא טעים 🙂
הי,
נראה שהעיסה צריכה להיות דלילה אבל יצא לי בצק ממש!
אולי שמתי יותר מידי גבינה צהובה? מה הכמות שצריך לשים? איפה הטעות?
תודה אורנה
היי אורנה,
הבלילה לא אמורה להיות נוזלית או דלילה אלא דווקא סמיכה ודביקה אבל לא כמו בצק נוח לעבודה.
באיזה גודל כוס השתמשת למדידת הקמח? הוספת חלב?
מומלץ לשים שלושת רבעי כוס גבינה צהובה.
היי,הכנתי את המאפינס יצאו נפלא אהבו מאד!! במקום קטשופ הכנתי רוטב של פיצה(רסק,מעט מים ואורגנו) מרחתי מעל כל מאפינס שמתי גבינה צהובה ותוספות של פטריות /זיתים.תודה רבה על מתכון קל ומוצלח ❤
שמחה לשמוע מלי!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
היי, האם ניתן להכין כפשטידה ולא כמאפינס?
היי אליה,
לא ניסיתי. אני מניחה שזה ייצא יותר כמו לחם ללא שמרים בטעם פיצה.
שבת שלום 🙂
יש לי מכשיר כזה שעושה קאפקייס. אפשר להשתמש בו במקום התנור? עדיין לאפות את זה 30 דק?
היי עדי,
לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה. לדעתי כדאי שתבדקי אם זה מוכן כבר אחרי 5 דקות, במידה ולא- תשאירי עוד קצת.
מומלץ לשמן את השקעים ולחמם מראש את המכשיר (לפחות 2 דקות מראש).
היי , נראה מעולה אבל יש תחליף לקטשופ ?
(לא סובלת קטשופ.. )
היי קרן,
אם יש לך רוטב פיצה את יכולה לשים במקום הקטשופ. אם לא, את יכולה לנסות עם רסק עגבניות. הרסק יותר מרוכז אז כדאי לשים פחות. בתערובת לדעתי מספיק לשים כף אחת גדושה.
יצא מצוין! וגם אחרי חימום על הפלטה עדיין היה רך וטעים. תודה על המתכון והרעיון. חג שמח
מעולה! תודה ליאור שחזרת לעדכן 🙂
חג שמח!
הי,
האם אפשר להכין את הבלילה, לשים במקרר ולאפות מאוחר יותר (כשהאורחים מגיעים?
תודה!
היי ורד,
אני לא בטוחה שכדאי מאחר ואבקת האפיה פועלת מיד במגע עם נוזלים ואני חוששת שאם לא תאפי מיד, ההשפעה שלה תפגע.
חג שמח 🙂
ממש ממש טעימים ורכים.
בלי מאמץ בכלל והיתה ארוחת ערב טעימה ומושקעת לבנות שלי.
אלפי תודות
שמחה לשמוע ענבר!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי לא הבנתי אם צריך להוסיף את הקטשופ וה3/4 גבינה לבלילה או שזה לפיזור למעלה
היי נופר,
3/4 כוס גבנ”צ ו2 כפות מלאות קטשופ מערבבים עם התערובת.
בלי קשר ובנוסף, שמים חצי כפית קטשופ על כל מאפינס, מערבבים קלות ומפזרים מעל מעט גבינה צהובה מגורדת.
ערב נעים 🙂
הי
אין במתכון ביצים??
תודה
לא הדר, אין צורך בביצים 🙂
תודה…הכנתי ויצא יבש (קצת חנק)…יש לך מושג אולי למה?
אולי ערבבת יותר מידי את התערובת? ערבוב יתר יכול לגרום לבצק להיות דחוס ויבש יותר.
שמת שמן נכון?
באיזה סוג תבנית שקעים השתמשת? וכמה זמן אפית את זה?
היי, האם אפשר להכין עם קמח מלא במקום קמח לבן? מה הכמות?
היי גלית,
עם קמח מלא המאפינס יוצא קצת דחוס מבחינת המרקם. אם בכל זאת את רוצה להכין אני ממליצה להכין חצי כמות קמח לבן וחצי כמות קמח מלא (כוס רגיל וכוס מלא).
מ….ע….ו….ל…ה!
תודה דורית! שמחה שיצא טעים 🙂
אני מתכננת להכין היום את המאפינס בכמות כפולה בשתי תבניות שקעים.
האם כדאי לאפות בשתי “נאגלות”? או שאפשר לאפות בטורבו?
אם משתמשים בתבנית שקעים מסיליקון צריך לשמן אותה או מיותר?
היי דורית,
אני פחות אוהבת להשתמש בטורבו כי לעיתים הוא מייבש את המאפינס לכן לדעתי עדיף להכין בשתי פעמים.
כדאי לשמן את התבנית גם אם היא מסיליקון.
יצא פצצה!!!
וממש קל להכנה
שמחה לשמוע אוהד!
תודה על העדכון 🙂
אין ביצים בכלל?
לא תמר, אין צורך 🙂
תעסוקה מעולה לילדים, הכנו אתמול, המתכון מעולה, נורא פשוט ונורא מהיר. בן שלי בן 8 נורא התלהב שהכין לבד (בהנחייתי כמובן). אפינו בתבנית של מאפינס בצורת לב, יצא מעולה
שמחה לשמוע טניה!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
קמח טופח התכוונתי
כן אנה, את יכולה לשים 2 כוסות קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה.
יום נפלא 🙂
תודה רבה.אחלה אתר!!!
הי. האם אפשר לשים קמי טופח?
מה הקוטר והעומק של השקעים בתבנית שבתמונה?
היי דורית,
זו תבנית שקעים מסיליקון והמידות הן: קוטר עליון- 7 ס”מ, קוטר תחתון 5.5. ס”מ, עומק -3 ס”מ.
*בדר”כ תבניות שקעים מסיליקון הן יותר נמוכות מתבניות שקעים חד פעמיות.
יום נפלא 🙂
אפיתי מאפינס בתבנית אפייה רגילה ותמיד המאפינס נדבקים למרות שאני משמנת הייטב
האם יש דרך למנוע זאת?
היי מיכל,
אם את משמנת היטב ובכל זאת המאפינס נדבקים אז יכול להיות שיש בעיה בתבנית עצמה. באיזה תבנית את משתמשת?
הי,
רציתי לשאול אם אפשר במקום הקטשופ להשתמש ברסק עדבניות / רסק לפיצה?
תודה רבה!
מירב
היי מירב,
עדיף רוטב או רסק לפיצה אם יש לך.
שבוע נפלא 🙂
רציתי לדעת האם ניתן להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין? אם כן האם היחסים של שאר המוצרים נשארים זהים?
היי סיגלית,
אני מניחה שאפשר (לא ניסיתי). אם זה קמח כוסמין מלא תוסיפי שליש כוס חלב (במקום רבע כוס). שאר הכמויות אותו הדבר.
בהצלחה ואשמח לעדכון איך יצא 😉
האם בגבינה צהובה וקטשופ משתמשים רק לפיזור מעל או גם מערבבים אל תוך הבצק?
מופיע פעמיים בכמויות שונות ובלבל אותי מעט..
תודה
היי,
בגבינה הצהובה ובקטשופ משתמשים פעמיים.
בתוך התערובת- שמים 3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת + 2 כפות מלאות קטשופ.
מעל כל מאפינס – שמים כחצי כפית קטשופ ומפזרים מעט גבינה צהובה מגורדת.
בהצלחה 😉
תודה לך על המתכון ,✳❇יצא מעולה
שמחה לשמוע שולי! 🙂
היי
האם אפשר להכין את זה בתבנית אינגליש קייק אין לי תבנית שקעים
תודה
היי רויטל,
אני מניחה שאפשר. ייתכן וזמן האפיה יתארך ל 40-45 דקות. אפשר לבדוק עם קיסם.
יצא נהדר! הילדים חיסלו את הכל וביקשו עוד.
שמחה שנהנתם 🙂
האם אפשר להקפיא?
אם כן, אז איך להפשיר, איך לחמם וכמה זמן?
כן, אפשר להקפיא בשקית או בקופסה אטומה. עדיף להפשיר בטמפ’ החדר כחצי שעה-שעה ואז לחמם מעט בתנור (180 מעלות במשך כ-10 דקות).
האם הכמות תספיק ל 12 מאפינס? אני רואה שבתמונה יש תבנית עם 12 שקעים.
אם מוסיפים גם זיתים וגם תירס צריך לשנות את הכמות שלהם?
היי דורית,
הכמות יכולה להספיק גם ל12 מאפינס אם מכינים בתבניות שקעים נמוכות (כמו בתמונה).
אפשר לשלב ולהוסיף חצי כוס תירס וחצי כוס זיתים.
היי, אפשר להמיר 200 ג’ גבינה בשילוב של יוגורט 3% וקוטג’? זה מה שיש לי בבית עכשיו.. או שמנת חמוצה?
דבר נוסף – אפשר לוותר על השמן? לא ברור לי מה הוא מוסיף יחד עם כל הרכיבים? אולי אפשר ביצה במקום?
היי יעל,
אפשר אבל אם יש לך שמנת חמוצה אז עדיף שתשתמשי רק בה.
השמן מעניק עסיסיות למאפה. אני מניחה שאת יכולה לוותר עליו או להפחית את הכמות ל2-3 כפות.
אין צורך לשים ביצה במקום.
בהצלחה ואשמח לעדכון איך יצא 😉
יצא מאוד טעים זאת הפעם השלישית שאני מכינה. תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה תמי ושבת שלום