זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי / פרווה
מתכון לתינוקות מגיל 6 חודשים
1 בננה בינונית בשלה מאוד
1 ביצה
120 גרם יוגורט טבעי שאוהבים (חצי גביע) *אפשר לשים יוגורט סויה
1 גזר קטן קלוף
3 כפות קמח שיבולת שועל (אפשר לטחון בבלנד שיבולת שועל ולהכין לבד)
שליש כפית קינמון
1/2 כפית אבקת אפייה
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– מועכים היטב את הבננה, מוסיפים ביצה ומערבבים.
– מגררים גזר בפומפייה דקה, מוסיפים לבלילה ומערבבים.
– מוסיפים קמח שיבולת שועל, קינמון ואבקת אפייה ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.
– מעבירים לתבנית שקעים מסיליקון או משומנת (3/4 גובה בכל שקע) ומכניסים לתנור למשך כ-20 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
אלרגנים:
ביצה – ניתן להחליף ב-1/4 כוסות רסק תפוחים.
חלב – ניתן להחליף ביוגורט סויה.
ניתן לשמור 3 ימים במקרר או להקפיא.
המתכון באדיבות אופיר בורגר | תזונאית קלינית B.Sc, MAN | תזונת תינוקות וילדים.
כמה קאפקייס יוצא מהמתכון?
האם ניתן להחליף את היוגורט בחלב צמחי?
היי אלה,
בערך 5-6 מאפינס, תלוי בגודל.
עדיף להכין עם יוגורט חלבי או סויה (מבחינת מרקם).
תודה!!
ניתן עם קמח רגיל גם אם נרצה לנסות אולי?
כן
תודה רבה !!😊