זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות
סוג: חלבי
300 גרם בצק עלים מרודד
2-3 כפות רוטב פסטו
2-3 כפות גבינת קרם שמנת עיזים
גליל גבינת עיזים (מה עז) 20%
חצי כוס פלפלים קלויים מוכנים קצוצים
חצי כוס עלי תרד חתוכים
לציפוי: ביצה טרופה, שומשום, קצח
-פורשים את בצק העלים על משטח עבודה ומורחים גבינת קרם שמנת במרכז הבצק (לאורך). מעל מורחים רוטב פסטו.
-חותכים את גליל הגבינה לפרוסות בעובי של כחצי ס”מ ומסדרים 3 שורות של פרוסות גבינה במרכז בצק העלים ומפזרים מעל פלפלים קלויים ועלי תרד.
-חותכים את הבצק משני הצדדים (עד המילוי) לרצועות בעובי כ-2 ס”מ וסוגרים את הרצועות מעל המילוי, אחת מימין ואחת משמאל לסירוגין. (ראו סרטון הכנה).
-מברישים את החלק העליון בביצה טרופה, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 35-40 דקות, עד להזהבה יפה.
View this post on Instagram
הי
כרגיל תודה רבה
למי שאלרגי לפלפלים יש איזה תחליף מניח את הדעת? (חשבתי אולי על עגבניות מיובשות, אלא אם כן יש לך רעיון טוב יותר)
עגבניות מיובשות נשמע לי אחלה.
היי, האם ניתן להחליף או להשמיט את התרד?
אפשר לוותר על התרד.
אם אוהבים אפשר לשים כרבע כוס זיתים קצוצים.
באיזה עוד בצק אפשר להשתמש? יותר מזין ופחות שמן?
אפשר להשתמש בבצק פילו או בצק שמרים.
הי אפרת, המתכונים שלך מדהימים ואני משתמשת בהם המון!
שאלה, פלפלים קלויים צריך להכין או שיש קנוי?
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
יש פלפלים קלויים בצנצנת שניתן לקנות.
היי אפרת! נראה מדהים אבל לא לגמרי בטוחה שהבנתי את העניין עם הבצק מבחינת החיתוך וכו’. וסרטון ההכנה לא מופיע פה אפילו שכתוב שכן. אשמח לקישור או הסבר. תודה מראש! יוליה
היי,
צודקת אני אוסיף בקרוב את הסרטון. תוכלי בינתיים לצפות בסרטון באינסטגרם:
https://www.instagram.com/reel/CrtILRCIS4Q/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
מה אפשר במקום פסטו תודה רבה על הכל
כל רוטב או ממרח שאוהבים (למשל ממרח זיתים או ממרח פלפלים קלויים).