זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 23-25 דקות
מס’ מנות: 18 לחמניות קוטג'
סוג: חלבי
2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
שקית (10 ג’) אבקת אפיה
חצי כפית מלח
חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
ביצה M (להשאיר בצד מעט למריחה מעל)
רבע כוס (60 מ”ל) שמן
קופסת קוטג’ (250 ג’)
2 כפיות חומץ 5% (מומלץ- לא חובה)
לפיזור מעל: שומשום
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת בצק אחיד (מתחילים לערבב עם כף ואח”כ לשים מעט עם ידיים רטובות).
-מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.
-מחלקים את הבצק לשניים וכל חצי מחלקים ל-9 חלקים שווים. מכל חלק יוצרים כדור בקוטר כ-4 ס”מ.
-מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 23-25 דקות, עד להזהבה.
*כדי להעשיר את הטעם אפשר להוסיף כחצי כוס זיתים קצוצים לתערובת.
תודה רבה על האתר המקסים הזה! 🙂
אפשר להחליף את הקוטג’ ביוגורט?
כן:)
בוקר טוב, אפרת.
מה ניתן להוסיף למאפינס למעט זיתים ותירס? אני רוצה לגוון.
תודה מראש,
עינת
בצל מטוגן, עגבניות מיובשות, פטריות קצוצות מטוגנות.
אפשר לשים זעתר?
כן.
יש לך גם את המתכון הזה- חטיפי זעתר
תודה רבה לך על מתכונים נפלאים!
האם יש אפשרות להקפיא?
כן:)
כן אפשר:)
תודה רבה על המענה!
כמה זמן זה יכול להחזיק בהקפאה?
3-4 שבועות.
אפשר גם יותר אבל הטעם מתחיל קצת להפגע.
עשיתי היום עם הבן שלי, יצא מדהים! (הילד אכל 3 לחמניות אח”כ…)
טיפ קטן, במקום להוסיף זיתים בנפרד תקנו קוטג’ עם זיתים (באותו מחיר)
שמחה שיצא מוצלח❤️
תודה שחזרת לעדכן!
וואו ממש קלות להכנה לא דחוסות וטעימות מאוד אני בהתלהבותתת לא מצליחה להתאפק מולן בדרך לנגלה נוספת הפעם עם זיתים. תודה 🥰
נראה מעולה❤️
תודה על השיתוף:)
אפשר להוסיף תוספות כמו עגבניות יבשות או זיתים ?
תודה
כן
שכחתי לשים סודה לשתיה … 🙁 מזיק?
לא נורא
במילה אחת- וואוווווו!!!!
פשוט שלמותתת💫💫
שמחה שיצא טעים💜
הכנה קצרה ומהירה!
הוספתי בצל מטוגן פטריות אבקת פטריות פפ”ש ויצא טעיםם ומושלם
נשמע מעולה🙂
תודה שחזרת לעדכן!
הכנתי , יצא מושלם!!
תודה ענקית על כל המתכונים 🙂
שמחה שיצא טעים💙
שלום
כיף לקבל ממך כל שבוע מתכונים……
האם אפשר בגרסת פרווה בלי קוטג?
האם יש לך לחמניות או פיתות לשבת כמובן פרווה ללא שמרים?
אסור לי שמרים…
היי רחלי,
הגבינה היא זו שעושה את המרקם אז בעייתי לוותר עליה.
אולי אפשר לנסות עם מעדן סויה בטעם טבעי (פרווה).
אם מכינים את הלחמניות לילדים לבית ספר, צריך לשים בתוכן ממרח כמו בלחמנייה רגילה, או שפשוט אוכלים אותן כך? מה עדיף.
כל אחד לפי מה שהוא אוהב. זה טעים גם כמו שזה.
עשיתי את הלחמניות כמה פעמים ויצא מעולה!!!
הפעם אין לי קוטג’, אפשר להחליף לגבינה לבנה במקום?
טוב אז עשיתי בסוף עם גבינה לבנה וקמח כוסמין מלא ויצא מעולה!!
תודה על המתכון המוצלח כמו כל המתכונים שלך!
נראה מעולה!
תודה שחזרת לעדכן🧡
יוצא בצק ממש ממש דביק ולא נעים לעבוד איתו
הבצק אמור לצאת קצת דביק. יש להשתמש בידיים רטובות כדי ליצור כדורים.
לחמניות מצטיינות
ממש אהבנו
7 דק עבודה
תודה רעות💜
האם אפשר להוסיף גבינה צהובה ואם כן כמה?
כחצי כוס גבינה צהובה מגורדת.
הכנתי כמות כפולה יצא טעים ברמות… חטפו אותם… פעם הבאה נכין כמות משולשת… אחלה פתרון לארוחת ערב זריזה
שמחה שיצא מוצלח🙂
תודה גלי
תודה על המתכון
לאחר האפייה הרגיש לי שאין טעם של קוטג’.. מה פספסתי?
לא אמור להיות טעם של קוטג’.
הקוטג’ הוא בעיקר בשביל המרקם:)
תודה על המתכון 🙂
האם אפשר להקפיא? נשאר טוב?
כן אפשר🙂
היי אחרי אפיה איפה מומלץ לשמור ? רוצה להכין בערב להשים לילדה בבוקר לגן
במזג אויר הזה אפשר לשמור על השיש בתוך קופסה אטומה או לעטוף כל לחמניה בניילון נצמד.
היי אפרת, רציתי לשאול איזה קמח מומלץ שהוא ללא גלוטן לצליאקים?
אני מכירה קמח תמי או קמח כרגיל 🙂
היי אפרת תודה!!
רציתי לשאול מה היית מכינה ליד בשביל מנה לכל המשפחה ילדים קטנים ומבוגרים ?
אצלי אוכלים את זה עם חביתות, גבינות וירקות חתוכים (א סלט) 🙂
האם אפשר להפוך את המתכון הזה לגרסה פרווה? ואם כן אז איך?
במקרה הזה לא. הקוטג’ (או כל תחליף גבינתי) הכרחי למרקם.
קצת יותר ארוך מעשר דקות:) לא שמתי חומץ. מה אני מפסידה?
החומץ קצת משפר את האווריריות אבל עדיין ייצא טעים:)
היי, קיבלתי מלא מחמאות על הלחמניות חוץ מטעם מלוח שניראה לי הגיעה מהסודה לשתייה, האם אפשר לוותר עליה ולשים רק את שאר המרכיבים?
ובנוסף יצא לי רק 11 יחידות ולא 18 יכול להיות עשיתי משהו לא נכון? כי אם הייתי עושה 18 היה יוצא ממש קטן.. ורציתי להגיד באופן כללי תודה רבה על המתכונים המעולים והקלים, בזכותך נכנסת למטבח הרבה יותר 🙏😊
בוקר טוב🙂
מוזר, הטעם של הסודה לשתיה לא אמור להיות כזה מורגש.
בכל מקרה, אפשר לוותר על זה.
איזה גודל כדורים עשית? כי הם אמורים להיות יחסית קטנים (בקוטר כ-4 ס”מ) ובמהלך האפיה הם תופחים מעט.
תודה על המענה המהיר! כניראה שיצא קצת יותר מ4 ס”מ, אקטין יותר, וכן ממש מוזר משום מה היה טעם מאוד מלוח ושמתי ממש מעט מלח כמו שרשמת במתכון, אנסה לוותר על האבקת סודה לשתייה כי יש לה לפעמים טעם כזה במאפים.. חוץ מהמליחות יצאו טעים מאוד, ונאכלו בשנייה! תודה רבה !
קמח כוסמין לבן, ילך טוב? או שיהיה דחוס?
אם זה כוסמין לבן זה בסדר:)
היי אפרת,
האם ניתן להשתמש בקמח מלא ? (במקום הלבן)
תודה
היי מאיה,
עם קמח מלא זה ייצא קצת דחוס ובמרקם “כבד”.
אם את בכל זאת רוצה לנסות אז אני ממליצה לשלב חצי כמות עם קמח לבן.
טעים וקל.. תודה! הכנתי בלי הסודה לשתיה (כי לא היה), ועדיין יצא אוורירי.
צריך לשמור במקרר?
היי עמית,
שמחה שיצא טעים:)
לא חייב לשמור במקרר. אפשר גם על השיש בקופסה סגורה.
לחמניות מעולות אווריריות וטעימות בטירוף! החיסרון היחיד שהן מתחסלות במהירות!
תודה על המתכון המעולה!
שאלה, הוספתי את החומץ, יכול להיות שהוא גורם לאווריריות? (בנוסף לסודה לשתיה)
שמחה שיצא טעים🙂
וכן החומץ בשילוב הסודה לשתיה תורם למרקם אוורירי יותר. זאת הסיבה ששילבתי את זה במתכון:)
שלום ,
ברצוני לדעת האם ניתן להכין את הלחמניות מקמח ללא גלוטן (מולינו כחול או קמח תמי)
אודה לעזרתך
לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד עם הקמחים האלה.
תודה, עדיף קמח מולינו תכלת
אפשר עם קמח כוסמין מלא? לשנות משהו אם כן?
בגדול אפשר אבל לדעתי זה ייצא קצת דחוס אם זה קמח כוסמין 100%.
אולי כדאי לשלב עם קמח כוסמין לבן (או קמח לבן רגיל).
אוקיי,תודה
מנסיון בהקשר אחר, אולי תצטרך להוסיף טיפה נוזלים. המתכון “מתחשב” בידים רטובות 🙂
היי,
אם יש לי שמנת חמוצה אפשר במקום קוטג?
כן אפשר.
יש לי רק ביצים לארג, איך מתאימים שאר כמויות המתכון?
זה בסדר. תטרפי את הביצה ותוציאי כמות של כף מהבלילה.
מעולה..תודה על מהירות התגובה..ובכלל על האתר הנהדר שלך. בזכותך אני מכינה ומגוונת..ואני לא מחובבי המטבח🙃
מה מתאים להגיש ליד?
מטבל או תוספת
אפשר להגיש עם סלט ירקות וגבינות.
אפשר להגיש עם מטבלים כמו עגבניות מיובשות, ממרח זיתים, פסטו וכדו’.
יש אפשרות להחליף את הקטוג ? אם אני לא רוצה שזה יהיה חלבי?
לא מומלץ לוותר על הקוטג’. זה מה שעושה את המרקם.
כרגע אין לי רעיון איך להמיר לפרווה. אם יהיה לי אחזור אליך לעדכן.
בוקר טוב
אפשר לשים בתבנית מאפינס ?
וכמה לחמניות זה יוצא בתבנית מאפינס ?
אפשר לשים בתבנית מאפינס. זה ייצא בערך 15-17 יחידות, תלוי כמה את שמה בכל שקע.
היי,אפשרי בלי ביצה בתערובת?
היי נועה,
הביצה מעשירה את הטעם אבל אני מניחה שאפשר לשים במקום כ-5 כפות חלב או מים.
תודה על המענה,ילד בגן אלרגני לביצים
האם יש אופציה שאני אוכל להוריד סרטונים של איך שאת מכינה מתכונים למחשב או שתשלחי לי אותם למייל?
היי אילה,
אם את מצליחה להוריד למחשב אז אין בעיה.
אין לי אפשרות להעביר במייל כי הסרטונים מאוד כבדים מבחינת משקל.
אגב כל הסרטונים מרוכזים בעמוד האינסטגרם, טיקטוק ופייסבוק אם יש לך.
אפרתתת כול פעם אחרי מתכון שלך אני יוצאת מרוצה .. הכנתי עם קמח כוסמין יצא טעיםםםם
תודה לאה❤️
היי אפרת
לגבי אבקת אפייה או אבקת סודה לשתייה
ניתן להכין גם בלי ? או להפחית כמות אם לא?
תודה לך מראש.
פחות מומלץ כי אז הן יצאו פחות אווריריות.
אם בכל זאת את רוצה להפחית אז תוותרי על הסודה לשתיה או שתשימי סודה לשתיה + כפית אחת אבקת אפיה.
הביצה היא בתוך הבצק עצמו או רק בסוף למרוח מעל?
רוב הביצה בתוך התערובת עצמה. תטרפי אותה עם מזלג ותשאירי כמות קטנה למריחה מעל.
הביצה היא לבלילה ומשאירים קצת למריחה
בוקר טוב, תודה רבה על מתכון חדש. בהזדמנות, אכין אותו. בטוח שטעים. תבורכי
תודה רותי🌺
תודה על המתכונים הנפלאים שלך! מעוקבת אדוקה…
אני מכינה פעם ראשונה ומוותרת על החומץ, זה עדיין יצא טוב? מה תפקיד החומץ במתכון?
זה מוסיף קצת לאווריריות אבל זה יוצא טעים גם בלי🙂
היי
הלחמניות נראות ממש טעימות.
שאלה לגבי כמות הקמח, זה לא הרבה מדי?
היי פנינה,
לכמות של 18 לחמניות זה לא הרבה🙂
מעדכנת שהכנתי את הלחמניות והן יצאו מאוד טעימות.
מאוד אוהבת את האתר שלך ואת המתכונים שאת מפרסמת.
תודה פנינה❤️