זמן בישול/אפייה: 30 דקות

מס’ מנות: 10 לחמניות

סוג: פרווה

רכיבים

4 כוסות (500 גרם) קמח תמי למאפי שמרים

כף (8 ג’) שמרים יבשים

3 כפות סוכר

כוס (240 מ”ל) מים חמימים (לא רותחים)

5 כפות שמן זית

2 ביצים גדולות

כפית מלח

להברשה מעל: ביצה טרופה או שמן, שומשום.

אופן ההכנה

-מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק (אם הבצק פירורי אפשר להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).

-מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומשהים במשך 15 דקות.

-חוצים את הבצק לשני חלקים שווים ומכל חלק יוצרים 5 כדורים שווים (סה”כ 10 כדורים). מניחים בתבנית על נייר אפיה, מכסים במגבת ומתפיחים במשך שעה- שעה וחצי.

-מחממים תנור ל-180 מעלות.

-מברישים את החלק העליון בשמן או בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 40-45 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

*יש להניח ללחמניות להתקרר לטמפ’ החדר לפני החיתוך.

טיפים והערות

*הלחמניות מאבדו מטריותן די מהר לכן אם לא אוכלים אותן באותו יום מומלץ לשים בשקית אטומה ולהקפיא.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פאד תאיפאד תאי
מתכון ללחם ללא גלוטן מתכון ללחם ללא גלוטן
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
חביבה (21:51 15.01.2022)

יש לי בבית את כל סוגי הקמחים מלבד קמח תמי
אורז קונדיטור מולינו ועוד
מה הכי מומלץ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:48 16.01.2022)

היי חביבה,
אפשר להשתמש בקמח קונדיטור או במולינו, עדיף להשתמש במולינו בצבע הכחול.

avatar
תמר (21:02 2.01.2022)

אפשר להשתמש במחשב קונדיטור במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:52 2.01.2022)

היי,
עם קונדיטור התוצאה תהיה שונה.
אפשר להשתמש בכל תחליף קמח למאפי שמרים (למשל של אוסם).

avatar
תמר (22:38 2.01.2022)

איזה סוג אני יכולה להשיג בסופר?
פשוט עדיין לא בקיאה בנושא וממש רוצה לעבור ל”ללא גולטן”

avatar
מתכונים ב-10 דקות (06:12 3.01.2022)

ברוב רשתות השיווק יש את שני הקמחים (גם תמי וגם אוסם).

ספרי מתכונים ב10 דקות