זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 10 לחמניות
סוג: פרווה
4 כוסות (500 גרם) קמח תמי למאפי שמרים
כף (8 ג’) שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כוס (240 מ”ל) מים חמימים (לא רותחים)
5 כפות שמן זית
2 ביצים גדולות
כפית מלח
להברשה מעל: ביצה טרופה או שמן, שומשום.
-מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק (אם הבצק פירורי אפשר להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).
-מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומשהים במשך 15 דקות.
-חוצים את הבצק לשני חלקים שווים ומכל חלק יוצרים 5 כדורים שווים (סה”כ 10 כדורים). מניחים בתבנית על נייר אפיה, מכסים במגבת ומתפיחים במשך שעה- שעה וחצי.
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מברישים את החלק העליון בשמן או בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 40-45 דקות.
*יש להניח ללחמניות להתקרר לטמפ’ החדר לפני החיתוך.
*הלחמניות מאבדו מטריותן די מהר לכן אם לא אוכלים אותן באותו יום מומלץ לשים בשקית אטומה ולהקפיא.
- קיש פטריות ללא גלוטן |
- מתכון ללחם ללא גלוטן |
- עוגת מילקי ללא גלוטן |
- פיצות אישיות ללא גלוטן |
- אוזני המן ללא גלוטן |
- מאפינס תירס וזיתים
ניסית לעשות גם עם קמח “כרגיל רב תכליתי” ?
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר.
באיזה כוס את משתמשת(אם אפשר תמונה)
היי איציק,
כוס בנפח 240 מ”ל.
יש לך כאן תמונה של הכוס – המרות מידות אפיה
לא חלמתי שזה יצא כזה טעים יצא נדיר
שמחה שאהבת🙂
אפשר להשתמש בקמח תמי רב תכליתי
כן
אפרת שלום
קניתי את הקמח שכתבת של תמי .
כתוב על הקמח 500 גרם .
אז שמתי את כולו .
לא מדדתי 4 כוסות .
פשוט רשום 500 גרם כמו שרשמת , זה בסדר ?
זה ייתפח בסדר ?
כן זה בסדר:)
תודה
לא רשמת על השומשום .
אפשר לפזר שומשום רגיל ?
אני פיזרתי רגיל .
בבקשה תגידי לי .
כן זה בסדר.
תודה רבה
שלום, אני מחו”ל והשתמשתי בקמח לאפיה. מאחר ויצא דביק הוספתי עוד כמות אבל גם אחרי ההתפחה נשאר דביק דביק ויצאו לי 10 במקום 20 שהצלחתי לגרד מכל הדרמה מהבצק.
האם הייתי צריכה לתת לבצק זמן כפול לנוח לפני לייצור אותם?
נראה שהלחמניות האלה מתפתחות יפה ויצאו בסדר 😀
איפה שגיתי ואיך יכולתי למנוע דבק של בצק?
פעם ראשונה מכינה עם קמח ללא גלוטן!
חג שמח!
היי
יש סוגים רבים של קמח ללא גלוטן, חלקם פחות נוחים לעבודה כך שהבצק יוצא דביק. יתכן והשתמשת בסוג כזה שצריך לשים ממנו יותר קמח.
אני משתמשת בקמח תמי שיוצא יחסית נוח לעבודה.
איזה ברכה
לפי הידוע לי שהכל, מומלץ לברר עם מישהו שמבין בעניין…
היי אפשר להשתמש בקמח כרגיל במקום? ואם כן עדיף ירוק או כחול?
היי,
אפשר להשתמש בקמח אם כתוב שהוא מיועד למאפי שמרים.
אני מכירה קמח כרגיל כתום בלבד אז לא בטוחה לגבי מה ששאלת.
היי אני מחו”ל יש קמח אחר רציתי לדעת את ההבדל מפרמסקלה איזה קמח להשתמש יש דברים שאני שמה כמו קונדיטוריה ויצא טוב לא יודעת איזה קמח זה למאפי שמרים
היי,
כל קמח שכתוב עליו “תחליף קמח ללא גלוטן למאפי שמרים” יתאים.
ממש תודה על המתכון הזה! גילינו צליאק לבת שלי ודבר ראשון חיפשתי באתר שלך לאור הניסיון המוצלח, ואכן לא איכזב, יצאו אחלה לחמניות, ולהפתעתי היא ממש אוהבת והתרגלה מהר! תודה!!
שמחה מאד לשמוע שיצא מוצלח ושאהבתן את המתכון! תודה שחזרת לשתף😊
האם אפשר לוותר על השמרים? או לשים משהו אחר במקום?
היי,
ללא שמרים המרקם יצא שונה- פחות דומה ללחמניות. לא ידוע לי על תחליף טוב לשמרים.
האם אפשר להשתמש בתמי הכתום ולהוסיף שמרים?
היי,
אפשר להשתמש בקמח תמי כתום ולהוסיף כף גדושה שמרים, אך המרקם ישתנה.
תודה! ישתנה לרעה ? רציתי להכין לאחיין שלי לפסח כי הוא לא אוכל מצות והקמח תמי הכתום הוא בהכשר טוב לאוכלי קיטניות
המרקם יהיה שונה משל לחמנייה- פחות תפוח, אבל אמור לצאת טעים גם כך.
הי, אפשר ללוש בידיים במקום וו גיטרה? כמה זמן?
היי,
ניתן ללוש ידנית, אך הלישה תהיה קצת יותר קשה וארוכה.
היי,
אפשר להשתמש בקמח כרגיל?
אמור לצאת אותו דבר?
היי,
אפשר להשתמש גם בקמח כרגיל, אך המרקם עשוי להשתנות מעט.
שלום ענת , קניתי בטעות קמח תמי תופח , במקום קמח שמרים , האם ניתן רק להוסיף שמרים ולהכין את הלחמניות ?
היי,
אני לא בטוחה שיצא מוצלח משום שהאפקט של קמח תופח שונה מהאפקט של שמרים, אבל יתכן ואפשר להוסיף כף שמרים לקמח.
יש לי בבית את כל סוגי הקמחים מלבד קמח תמי
אורז קונדיטור מולינו ועוד
מה הכי מומלץ?
היי חביבה,
אפשר להשתמש בקמח קונדיטור או במולינו, עדיף להשתמש במולינו בצבע הכחול.
אפשר להשתמש במחשב קונדיטור במקום?
היי,
עם קונדיטור התוצאה תהיה שונה.
אפשר להשתמש בכל תחליף קמח למאפי שמרים (למשל של אוסם).
איזה סוג אני יכולה להשיג בסופר?
פשוט עדיין לא בקיאה בנושא וממש רוצה לעבור ל”ללא גולטן”
ברוב רשתות השיווק יש את שני הקמחים (גם תמי וגם אוסם).