שום דבר לא נמצא

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

מס’ מנות: 10 לחמניות

סוג: פרווה

רכיבים

4 כוסות (500 גרם) קמח תמי למאפי שמרים

כף (8 ג’) שמרים יבשים

3 כפות סוכר

כוס (240 מ”ל) מים חמימים (לא רותחים)

5 כפות שמן זית

2 ביצים גדולות

כפית מלח

להברשה מעל: ביצה טרופה או שמן, שומשום.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק (אם הבצק פירורי אפשר להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).

-מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומשהים במשך 15 דקות.

-חוצים את הבצק לשני חלקים שווים ומכל חלק יוצרים 5 כדורים שווים (סה”כ 10 כדורים). מניחים בתבנית על נייר אפיה, מכסים במגבת ומתפיחים במשך שעה- שעה וחצי.

-מחממים תנור ל-180 מעלות.

-מברישים את החלק העליון בשמן או בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 40-45 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

*יש להניח ללחמניות להתקרר לטמפ’ החדר לפני החיתוך.

טיפים והערות

*הלחמניות מאבדו מטריותן די מהר לכן אם לא אוכלים אותן באותו יום מומלץ לשים בשקית אטומה ולהקפיא.

ראו גם
פאד תאיפאד תאי
מתכון ללחם ללא גלוטן מתכון ללחם ללא גלוטן
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
בת חן (16:55 29.05.2024)

ניסית לעשות גם עם קמח “כרגיל רב תכליתי” ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:32 30.05.2024)

לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר.

avatar
איציק (17:50 14.05.2024)

באיזה כוס את משתמשת(אם אפשר תמונה)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:31 14.05.2024)

היי איציק,
כוס בנפח 240 מ”ל.
יש לך כאן תמונה של הכוס – המרות מידות אפיה

avatar
איציק (22:05 2.05.2024)

לא חלמתי שזה יצא כזה טעים יצא נדיר

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (06:56 3.05.2024)

שמחה שאהבת🙂

avatar
איציק (22:00 30.04.2024)

אפשר להשתמש בקמח תמי רב תכליתי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:41 1.05.2024)

כן

avatar
הודיה (14:11 18.12.2023)

אפרת שלום
קניתי את הקמח שכתבת של תמי .
כתוב על הקמח 500 גרם .
אז שמתי את כולו .
לא מדדתי 4 כוסות .
פשוט רשום 500 גרם כמו שרשמת , זה בסדר ?
זה ייתפח בסדר ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:10 18.12.2023)

כן זה בסדר:)

avatar
הודיה (15:12 18.12.2023)

תודה

avatar
הודיה (15:47 18.12.2023)

לא רשמת על השומשום .
אפשר לפזר שומשום רגיל ?
אני פיזרתי רגיל .
בבקשה תגידי לי .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:25 18.12.2023)

כן זה בסדר.

avatar
הודיה (16:46 18.12.2023)

תודה רבה

avatar
סילבי (15:01 5.10.2023)

שלום, אני מחו”ל והשתמשתי בקמח לאפיה. מאחר ויצא דביק הוספתי עוד כמות אבל גם אחרי ההתפחה נשאר דביק דביק ויצאו לי 10 במקום 20 שהצלחתי לגרד מכל הדרמה מהבצק.
האם הייתי צריכה לתת לבצק זמן כפול לנוח לפני לייצור אותם?
נראה שהלחמניות האלה מתפתחות יפה ויצאו בסדר 😀
איפה שגיתי ואיך יכולתי למנוע דבק של בצק?
פעם ראשונה מכינה עם קמח ללא גלוטן!
חג שמח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:16 5.10.2023)

היי
יש סוגים רבים של קמח ללא גלוטן, חלקם פחות נוחים לעבודה כך שהבצק יוצא דביק. יתכן והשתמשת בסוג כזה שצריך לשים ממנו יותר קמח.
אני משתמשת בקמח תמי שיוצא יחסית נוח לעבודה.

avatar
Meli (16:12 22.05.2023)

איזה ברכה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:05 22.05.2023)

לפי הידוע לי שהכל, מומלץ לברר עם מישהו שמבין בעניין…

avatar
אני (18:41 16.03.2023)

היי אפשר להשתמש בקמח כרגיל במקום? ואם כן עדיף ירוק או כחול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:57 16.03.2023)

היי,
אפשר להשתמש בקמח אם כתוב שהוא מיועד למאפי שמרים.
אני מכירה קמח כרגיל כתום בלבד אז לא בטוחה לגבי מה ששאלת.

avatar
מירי (17:08 9.02.2023)

היי אני מחו”ל יש קמח אחר רציתי לדעת את ההבדל מפרמסקלה איזה קמח להשתמש יש דברים שאני שמה כמו קונדיטוריה ויצא טוב לא יודעת איזה קמח זה למאפי שמרים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:44 9.02.2023)

היי,
כל קמח שכתוב עליו “תחליף קמח ללא גלוטן למאפי שמרים” יתאים.

avatar
טל (20:16 11.05.2022)

ממש תודה על המתכון הזה! גילינו צליאק לבת שלי ודבר ראשון חיפשתי באתר שלך לאור הניסיון המוצלח, ואכן לא איכזב, יצאו אחלה לחמניות, ולהפתעתי היא ממש אוהבת והתרגלה מהר! תודה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:31 11.05.2022)

שמחה מאד לשמוע שיצא מוצלח ושאהבתן את המתכון! תודה שחזרת לשתף😊

avatar
טלי (19:48 14.04.2022)

האם אפשר לוותר על השמרים? או לשים משהו אחר במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:57 14.04.2022)

היי,
ללא שמרים המרקם יצא שונה- פחות דומה ללחמניות. לא ידוע לי על תחליף טוב לשמרים.

avatar
שירה (17:52 11.04.2022)

האם אפשר להשתמש בתמי הכתום ולהוסיף שמרים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:26 11.04.2022)

היי,
אפשר להשתמש בקמח תמי כתום ולהוסיף כף גדושה שמרים, אך המרקם ישתנה.

avatar
שירה (20:47 11.04.2022)

תודה! ישתנה לרעה ? רציתי להכין לאחיין שלי לפסח כי הוא לא אוכל מצות והקמח תמי הכתום הוא בהכשר טוב לאוכלי קיטניות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:19 11.04.2022)

המרקם יהיה שונה משל לחמנייה- פחות תפוח, אבל אמור לצאת טעים גם כך.

avatar
שרה (14:38 31.03.2022)

הי, אפשר ללוש בידיים במקום וו גיטרה? כמה זמן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:11 31.03.2022)

היי,
ניתן ללוש ידנית, אך הלישה תהיה קצת יותר קשה וארוכה.

avatar
שושי (12:58 27.03.2022)

היי,
אפשר להשתמש בקמח כרגיל?
אמור לצאת אותו דבר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:12 27.03.2022)

היי,
אפשר להשתמש גם בקמח כרגיל, אך המרקם עשוי להשתנות מעט.

avatar
לירון (07:44 5.03.2022)

שלום ענת , קניתי בטעות קמח תמי תופח , במקום קמח שמרים , האם ניתן רק להוסיף שמרים ולהכין את הלחמניות ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:37 5.03.2022)

היי,
אני לא בטוחה שיצא מוצלח משום שהאפקט של קמח תופח שונה מהאפקט של שמרים, אבל יתכן ואפשר להוסיף כף שמרים לקמח.

avatar
חביבה (21:51 15.01.2022)

יש לי בבית את כל סוגי הקמחים מלבד קמח תמי
אורז קונדיטור מולינו ועוד
מה הכי מומלץ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:48 16.01.2022)

היי חביבה,
אפשר להשתמש בקמח קונדיטור או במולינו, עדיף להשתמש במולינו בצבע הכחול.

avatar
תמר (21:02 2.01.2022)

אפשר להשתמש במחשב קונדיטור במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:52 2.01.2022)

היי,
עם קונדיטור התוצאה תהיה שונה.
אפשר להשתמש בכל תחליף קמח למאפי שמרים (למשל של אוסם).

avatar
תמר (22:38 2.01.2022)

איזה סוג אני יכולה להשיג בסופר?
פשוט עדיין לא בקיאה בנושא וממש רוצה לעבור ל”ללא גולטן”

avatar
מתכונים ב-10 דקות (06:12 3.01.2022)

ברוב רשתות השיווק יש את שני הקמחים (גם תמי וגם אוסם).

לקריאת כל התגובות