זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 22 דקות
מס’ מנות: 8-10 לחמניות קטנות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס וחצי קמח תופח (או כוס וחצי קמח רגיל+ כפית וחצי אבקת אפיה)
כפית שמרים יבשים
כף סוכר
חצי כוס מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה (או חצי כוס מים מעורבבים עם כף מיץ לימון)
בננה קטנה מעוכה (כ-80 גרם)
2 כפות שמן
קמצוץ מלח
*שומשום לפיזור מעל (לא חובה)
מצרכים:
-מערבבים בקערה (בעזרת כף) את הקמח התופח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מיץ תפוזים ובננה מעוכה ומערבבים. מוסיפים שמן וקמצוץ מלח ומערבבים עד לקבלת תערובת בצקית דביקה.
-מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים במשך חצי שעה לפחות.
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים/מאפינס. יוצקים כדורים קטנים בעזרת כף משומנת או בעזרת ידיים רטובות ומניחים בתבנית. מפזרים מעל מעט שומשום.
-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-22 דקות, עד להזהבה.
הערה: הלחמניות יוצאות מעט דחוסות במרקמן ומזכירות מאפינס.
- לחמניות יוגורט ופסטו |
- מקלות בייגל בציפוי גרעינים |
- לחמניות טחינה ללא גלוטן |
- בייגלה ירושלמי |
- לחמניות מתוקות |
- לחם שום
לחמניות מאוד טעימות. הבן שלי ממש מכור אליהן. וגם קלות להכנה.
תודה רבה
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף שרית❤
הייי האם אפשר להכין את זה עם קמח כוסמין מלא?
היי חגוש,
אני חושבת שכן. אפשר לשים כוס וחצי קמח כוסמין ולהוסיף כפית וחצי אבקת אפיה.
הי, האם ניתן להקפיא?
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
הכנתי עם חלב בלי תבניות מאפינס, יצא ממש טעים אבל לא תפח בכלל רציתי לשאול אם אפשרי להכין שוב אבל בלי השמרים?
אפשר לנסות להוסיף חצי כפית אבקת סודה לשתיה.
כמובן שאם מוותרים על השמרים ההתפחה של חצי שעה מיותרת ויש לאפות מיד לאחר שהתערובת מוכנה.
ערב טוב, האם אני יכולה להשתמש בקובית שמרים במקום הגרגרים? מה הכמויות אם כן?
כ12 גרם (רבע קוביה).
היי אפרת
רציתי לשאול מה דעתך
למה כשאני משתמשת בשמריים טריים גרגרים של שימרית (שמה על פי הכמויות המומלצות חצי שקית טריים לכף יבשים )
תמיד יש טעם לוואי שהורס הכל?
יש לך המלצה לשמרים יבשים מסויימים?
תודה
אני לא יודעת למה. זה לא אמור לקרות. שקלת פעם את הכמות כדי לוודא שאת לא שמה יותר מידי?
לא משנה איזה שמרים יבשים.
הכנתיייייייי :):)
טעים!
תודה רבה על המתכון! אין עלייך
שמחה שיצא טעים!
תודה ושבוע נפלא 🌷
עשיתי היום!!קל להכנה זה נכון אבל משהו חסר שם .. בטעם.. זה לא לכיוון מתוק ולא למלוח..טפל כזה
אתר מדהים! האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?
היי דניאל,
אני חושבת שכן. אפשר לשים כוס וחצי קמח כוסמין ולהוסיף כפית וחצי אבקת אפיה.
הי אפרת,
אני הכנתי את הבצק ועברו 3 וחצי שעות מאז ונראה שששהבצק לא תפח.
האם הוא אמור להכפיל את נפחו או שזה בסדר שהוא א תוח כמו בצק שמרים רגיל?
היי נטלי,
הבצק לא אמור לתפוח כל כך. את יכולה לאפות אותו 🙂
אפיתי ויצא מעולה! תודה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה נטלי ושבת שלום
אכן נהדר וקל
תודה מיכל 🙂
היי ראשית תודה על המתכונים הנפלאים! שאלתי- אין לי שמרים יבשים.. האם אפשר לשים במקום סודה לשתייה?
היי יעלי,
אפשר לנסות להוסיף חצי כפית אבקת סודה לשתיה.
כמובן שאם מוותרים על השמרים ההתפחה של חצי שעה מיותרת ויש לאפות מיד לאחר שהתערובת מוכנה.
יום נפלא 🙂
למה את מתכוונת בקמצוץ מלח?מפחדת שיצא לי מלוח מידי
היי אמה,
קמצוץ מלח הכוונה לכמה גרגירים בודדים ששמים בקצות האצבעות.
המתכונים שלך מהממים, עשיתי כמה מהם ויש לציין.רציתי לדעת אם אפשר לעשות את הלחמניות בננה עם קמח מלא. תודה
היי צביה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים.
אני חושבת שבגלל שהלחמניות עשויות מבננה הן עשויות לצאת דחוסות מידי עם קמח מלא בלבד.
אם כבר, כדאי לשלב 3/4 כוס קמח מלא ו3/4 כוס קמח לבן (+ כפית וחצי אבקת אפיה) ובאופן כללי אני ממליצה על קמח כוסמין מלא מאשר קמח מלא רגיל. הוא יוצא יותר טעים ואוורירי באפיות (מעבר לזה הוא בריא יותר מקמח מלא רגיל 🙂 ).
יום נפלא!