שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 22 דקות

מס’ מנות: 8-10 לחמניות קטנות

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס וחצי קמח תופח (או כוס וחצי קמח רגיל+ כפית וחצי אבקת אפיה)

כפית שמרים יבשים

כף סוכר

חצי כוס מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה (או חצי כוס מים מעורבבים עם כף מיץ לימון)

בננה קטנה מעוכה (כ-80 גרם)

2 כפות שמן

קמצוץ מלח

*שומשום לפיזור מעל (לא חובה)

מצרכים:

-מערבבים בקערה (בעזרת כף) את הקמח התופח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מיץ תפוזים ובננה מעוכה ומערבבים. מוסיפים שמן וקמצוץ מלח ומערבבים עד לקבלת תערובת בצקית דביקה.

-מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים במשך חצי שעה לפחות.

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים/מאפינס. יוצקים כדורים קטנים בעזרת כף משומנת או בעזרת ידיים רטובות ומניחים בתבנית. מפזרים מעל מעט שומשום.

-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-22 דקות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (22 דק’)
+
טיימר פועל

הערה: הלחמניות יוצאות מעט דחוסות במרקמן ומזכירות מאפינס.

לחמניות בננה טבעוניות

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגת רולדהעוגת רולדה
כבד עוף עם תפוחי אדמה כבד עוף עם תפוחי אדמה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אור (18:10 17.09.2024)

תוהה אם כדאי להוסיף גם טחינה גולמית למיץ הלימון

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:15 17.09.2024)

חושבת שזה מיותר, עניין של טעם:)

avatar
חווה (09:15 12.09.2024)

האם הלחמניות המוציא או מזונות?

avatar
יוסף (08:24 13.09.2024)

בגלל שיש בו בננה אז זה אמור להיות מזונות

avatar
חני (14:50 15.09.2024)

יותר מדויק שבגלל המיץ פירות זה מזונות

avatar
הדס (12:39 21.03.2024)

היי אפרת,
נשארה לי ביצה מאפייה אחרת. מומלץ להבריש את הלחמניות?
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:30 21.03.2024)

כן:)

avatar
תמר (18:10 19.03.2024)

היי,האם ניתן לעשות את הלחמניות על תבנית רגילה ולא תבנית שקעים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:15 20.03.2024)

אני חושבת שכן.

avatar
תמר (23:03 18.03.2024)

היי אפרת
לשים את הבצק על התבנית שקעים לבד?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:52 19.03.2024)

יש לשמן את השקעים ולשים את הבצק בכל שקע (יש ליצור מהבצק כדורים).

avatar
תמר (15:01 6.03.2024)

היי, האם הטעם של הבננה ניכר בטעם הלחמניות?
אפשר לשים רסק תפוחים במקום הבננה ואם כן באיזו כמות? תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:29 6.03.2024)

יש טעם מעודן של בננה.
לא ניסיתי להכין עם רסק תפוחים אבל אני מניחה שניתן לשים בין רבע לשליש כוס.

avatar
מיכל (17:20 29.08.2023)

הי אפרת, תוכלי לומר לי בבקשה כמה גרם לשים מהקמח אם אני מכינה מקמח כוסמין? וכמה מילילטר של המיץ? אין לי כוס מדידה. תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:36 29.08.2023)

היי
210 גרם קמח כוסמין, 120 מ”ל מיץ.

avatar
הדס (09:15 1.01.2023)

היי אפרת,
שוב תודה על עוד מתכון נהדר!
שאלה- הפעם אני עם תבנית אינגליש קייק בלבד. זה יילך?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:47 1.01.2023)

היי,
שמחה שאהבת את המתכון🌺
הכמות מתאימה פחות או יותר לתבנית אינגליש קייק(:
זמן האפייה עשוי להתארך בכמה דקות נוספות.

avatar
שרית (09:03 25.06.2021)

לחמניות מאוד טעימות. הבן שלי ממש מכור אליהן. וגם קלות להכנה.
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:44 25.06.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף שרית❤

avatar
חגוש (10:27 16.11.2020)

הייי האם אפשר להכין את זה עם קמח כוסמין מלא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:59 16.11.2020)

היי חגוש,
אני חושבת שכן. אפשר לשים כוס וחצי קמח כוסמין ולהוסיף כפית וחצי אבקת אפיה.

avatar
מאיה (19:04 30.08.2020)

הי, האם ניתן להקפיא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:57 30.08.2020)

לא אמורה להיות בעיה להקפיא.

avatar
שיר (14:09 7.08.2020)

הכנתי עם חלב בלי תבניות מאפינס, יצא ממש טעים אבל לא תפח בכלל רציתי לשאול אם אפשרי להכין שוב אבל בלי השמרים?

לחמניות בננה טבעוניות
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:27 9.08.2020)

אפשר לנסות להוסיף חצי כפית אבקת סודה לשתיה.
כמובן שאם מוותרים על השמרים ההתפחה של חצי שעה מיותרת ויש לאפות מיד לאחר שהתערובת מוכנה.

avatar
עדן (20:58 16.04.2020)

ערב טוב, האם אני יכולה להשתמש בקובית שמרים במקום הגרגרים? מה הכמויות אם כן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:22 16.04.2020)

כ12 גרם (רבע קוביה).

avatar
עינת (12:16 20.05.2019)

היי אפרת

רציתי לשאול מה דעתך
למה כשאני משתמשת בשמריים טריים גרגרים של שימרית (שמה על פי הכמויות המומלצות חצי שקית טריים לכף יבשים )

תמיד יש טעם לוואי שהורס הכל?

יש לך המלצה לשמרים יבשים מסויימים?

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:54 20.05.2019)

אני לא יודעת למה. זה לא אמור לקרות. שקלת פעם את הכמות כדי לוודא שאת לא שמה יותר מידי?
לא משנה איזה שמרים יבשים.

avatar
ortkiss (22:19 22.12.2018)

הכנתיייייייי :):)
טעים!
תודה רבה על המתכון! אין עלייך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:30 23.12.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה ושבוע נפלא 🌷

avatar
רחלי (19:26 4.10.2018)

עשיתי היום!!קל להכנה זה נכון אבל משהו חסר שם .. בטעם.. זה לא לכיוון מתוק ולא למלוח..טפל כזה

avatar
דניאל (23:06 26.10.2017)

אתר מדהים! האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:08 27.10.2017)

היי דניאל,
אני חושבת שכן. אפשר לשים כוס וחצי קמח כוסמין ולהוסיף כפית וחצי אבקת אפיה.

avatar
נטלי (20:47 31.12.2016)

הי אפרת,
אני הכנתי את הבצק ועברו 3 וחצי שעות מאז ונראה שששהבצק לא תפח.
האם הוא אמור להכפיל את נפחו או שזה בסדר שהוא א תוח כמו בצק שמרים רגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:32 31.12.2016)

היי נטלי,
הבצק לא אמור לתפוח כל כך. את יכולה לאפות אותו 🙂

avatar
נטלי (14:30 6.01.2017)

אפיתי ויצא מעולה! תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:48 6.01.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה נטלי ושבת שלום

avatar
מיכל (10:42 21.11.2016)

אכן נהדר וקל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:18 21.11.2016)

תודה מיכל 🙂

avatar
יעלי (07:57 16.11.2016)

היי ראשית תודה על המתכונים הנפלאים! שאלתי- אין לי שמרים יבשים.. האם אפשר לשים במקום סודה לשתייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:06 16.11.2016)

היי יעלי,
אפשר לנסות להוסיף חצי כפית אבקת סודה לשתיה.
כמובן שאם מוותרים על השמרים ההתפחה של חצי שעה מיותרת ויש לאפות מיד לאחר שהתערובת מוכנה.
יום נפלא 🙂

avatar
אמה (13:22 13.11.2016)

למה את מתכוונת בקמצוץ מלח?מפחדת שיצא לי מלוח מידי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:41 13.11.2016)

היי אמה,
קמצוץ מלח הכוונה לכמה גרגירים בודדים ששמים בקצות האצבעות.

avatar
צביה (03:22 22.09.2016)

המתכונים שלך מהממים, עשיתי כמה מהם ויש לציין.רציתי לדעת אם אפשר לעשות את הלחמניות בננה עם קמח מלא. תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:17 22.09.2016)

היי צביה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים.
אני חושבת שבגלל שהלחמניות עשויות מבננה הן עשויות לצאת דחוסות מידי עם קמח מלא בלבד.
אם כבר, כדאי לשלב 3/4 כוס קמח מלא ו3/4 כוס קמח לבן (+ כפית וחצי אבקת אפיה) ובאופן כללי אני ממליצה על קמח כוסמין מלא מאשר קמח מלא רגיל. הוא יוצא יותר טעים ואוורירי באפיות (מעבר לזה הוא בריא יותר מקמח מלא רגיל 🙂 ).
יום נפלא!

לקריאת כל התגובות