שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 22 דקות

מס’ מנות: 8-10 לחמניות קטנות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

כוס וחצי קמח תופח (או כוס וחצי קמח רגיל+ כפית וחצי אבקת אפיה)

כפית שמרים יבשים

כף סוכר

חצי כוס מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה (או חצי כוס מים מעורבבים עם כף מיץ לימון)

בננה קטנה מעוכה (כ-80 גרם)

2 כפות שמן

קמצוץ מלח

*שומשום לפיזור מעל (לא חובה)

מצרכים:

-מערבבים בקערה (בעזרת כף) את הקמח התופח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מיץ תפוזים ובננה מעוכה ומערבבים. מוסיפים שמן וקמצוץ מלח ומערבבים עד לקבלת תערובת בצקית דביקה.

-מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים במשך חצי שעה לפחות.

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים/מאפינס. יוצקים כדורים קטנים בעזרת כף משומנת או בעזרת ידיים רטובות ומניחים בתבנית. מפזרים מעל מעט שומשום.

-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-22 דקות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (22 דק’)
+
טיימר פועל

הערה: הלחמניות יוצאות מעט דחוסות במרקמן ומזכירות מאפינס.

לחמניות בננה טבעוניות

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת רולדה
כבד עוף עם תפוחי אדמה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
מאיה (19:04 30.08.2020)

הי, האם ניתן להקפיא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:57 30.08.2020)

לא אמורה להיות בעיה להקפיא.

Avatar
שיר (14:09 7.08.2020)

הכנתי עם חלב בלי תבניות מאפינס, יצא ממש טעים אבל לא תפח בכלל רציתי לשאול אם אפשרי להכין שוב אבל בלי השמרים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:27 9.08.2020)

אפשר לנסות להוסיף חצי כפית אבקת סודה לשתיה.
כמובן שאם מוותרים על השמרים ההתפחה של חצי שעה מיותרת ויש לאפות מיד לאחר שהתערובת מוכנה.

Avatar
עדן (20:58 16.04.2020)

ערב טוב, האם אני יכולה להשתמש בקובית שמרים במקום הגרגרים? מה הכמויות אם כן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:22 16.04.2020)

כ12 גרם (רבע קוביה).

Avatar
עינת (12:16 20.05.2019)

היי אפרת

רציתי לשאול מה דעתך
למה כשאני משתמשת בשמריים טריים גרגרים של שימרית (שמה על פי הכמויות המומלצות חצי שקית טריים לכף יבשים )

תמיד יש טעם לוואי שהורס הכל?

יש לך המלצה לשמרים יבשים מסויימים?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:54 20.05.2019)

אני לא יודעת למה. זה לא אמור לקרות. שקלת פעם את הכמות כדי לוודא שאת לא שמה יותר מידי?
לא משנה איזה שמרים יבשים.

Avatar
ortkiss (22:19 22.12.2018)

הכנתיייייייי :):)
טעים!
תודה רבה על המתכון! אין עלייך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:30 23.12.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה ושבוע נפלא 🌷

Avatar
רחלי (19:26 4.10.2018)

עשיתי היום!!קל להכנה זה נכון אבל משהו חסר שם .. בטעם.. זה לא לכיוון מתוק ולא למלוח..טפל כזה

Avatar
דניאל (23:06 26.10.2017)

אתר מדהים! האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:08 27.10.2017)

היי דניאל,
אני חושבת שכן. אפשר לשים כוס וחצי קמח כוסמין ולהוסיף כפית וחצי אבקת אפיה.

Avatar
נטלי (20:47 31.12.2016)

הי אפרת,
אני הכנתי את הבצק ועברו 3 וחצי שעות מאז ונראה שששהבצק לא תפח.
האם הוא אמור להכפיל את נפחו או שזה בסדר שהוא א תוח כמו בצק שמרים רגיל?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:32 31.12.2016)

היי נטלי,
הבצק לא אמור לתפוח כל כך. את יכולה לאפות אותו 🙂

Avatar
נטלי (14:30 6.01.2017)

אפיתי ויצא מעולה! תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:48 6.01.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה נטלי ושבת שלום

Avatar
מיכל (10:42 21.11.2016)

אכן נהדר וקל

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:18 21.11.2016)

תודה מיכל 🙂

Avatar
יעלי (07:57 16.11.2016)

היי ראשית תודה על המתכונים הנפלאים! שאלתי- אין לי שמרים יבשים.. האם אפשר לשים במקום סודה לשתייה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:06 16.11.2016)

היי יעלי,
אפשר לנסות להוסיף חצי כפית אבקת סודה לשתיה.
כמובן שאם מוותרים על השמרים ההתפחה של חצי שעה מיותרת ויש לאפות מיד לאחר שהתערובת מוכנה.
יום נפלא 🙂

Avatar
אמה (13:22 13.11.2016)

למה את מתכוונת בקמצוץ מלח?מפחדת שיצא לי מלוח מידי

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:41 13.11.2016)

היי אמה,
קמצוץ מלח הכוונה לכמה גרגירים בודדים ששמים בקצות האצבעות.

Avatar
צביה (03:22 22.09.2016)

המתכונים שלך מהממים, עשיתי כמה מהם ויש לציין.רציתי לדעת אם אפשר לעשות את הלחמניות בננה עם קמח מלא. תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:17 22.09.2016)

היי צביה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים.
אני חושבת שבגלל שהלחמניות עשויות מבננה הן עשויות לצאת דחוסות מידי עם קמח מלא בלבד.
אם כבר, כדאי לשלב 3/4 כוס קמח מלא ו3/4 כוס קמח לבן (+ כפית וחצי אבקת אפיה) ובאופן כללי אני ממליצה על קמח כוסמין מלא מאשר קמח מלא רגיל. הוא יוצא יותר טעים ואוורירי באפיות (מעבר לזה הוא בריא יותר מקמח מלא רגיל 🙂 ).
יום נפלא!

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.