התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
שום דבר לא נמצא

מתכון ללחמניות בננה טבעוניות עם התפחה קצרה

לחמניות בננה טבעוניות

מצרכים (8-10 לחמניות קטנות):

כוס וחצי קמח תופח (או כוס וחצי קמח רגיל+ כפית וחצי אבקת אפיה)

כפית שמרים יבשים

כף סוכר

חצי כוס מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה (או חצי כוס מים מעורבבים עם כף מיץ לימון)

בננה קטנה מעוכה (כ-80 גרם)

2 כפות שמן

קמצוץ מלח

*שומשום לפיזור מעל (לא חובה)

מצרכים:

-מערבבים בקערה (בעזרת כף) את הקמח התופח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מיץ תפוזים ובננה מעוכה ומערבבים. מוסיפים שמן וקמצוץ מלח ומערבבים עד לקבלת תערובת בצקית דביקה.

-מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים במשך חצי שעה לפחות.

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים/מאפינס. יוצקים כדורים קטנים בעזרת כף משומנת או בעזרת ידיים רטובות ומניחים בתבנית. מפזרים מעל מעט שומשום.

-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-22 דקות, עד להזהבה.

הערה: הלחמניות יוצאות מעט דחוסות במרקמן ומזכירות מאפינס.

לחמניות בננה טבעוניות

ראו גם
עוגת רולדה
כבד עוף עם תפוחי אדמה

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
עינת (12:16 20.05.2019)

היי אפרת

רציתי לשאול מה דעתך
למה כשאני משתמשת בשמריים טריים גרגרים של שימרית (שמה על פי הכמויות המומלצות חצי שקית טריים לכף יבשים )

תמיד יש טעם לוואי שהורס הכל?

יש לך המלצה לשמרים יבשים מסויימים?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:54 20.05.2019)

אני לא יודעת למה. זה לא אמור לקרות. שקלת פעם את הכמות כדי לוודא שאת לא שמה יותר מידי?
לא משנה איזה שמרים יבשים.

Avatar
ortkiss (22:19 22.12.2018)

הכנתיייייייי :):)
טעים!
תודה רבה על המתכון! אין עלייך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:30 23.12.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה ושבוע נפלא 🌷

Avatar
רחלי (19:26 4.10.2018)

עשיתי היום!!קל להכנה זה נכון אבל משהו חסר שם .. בטעם.. זה לא לכיוון מתוק ולא למלוח..טפל כזה

Avatar
דניאל (23:06 26.10.2017)

אתר מדהים! האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:08 27.10.2017)

היי דניאל,
אני חושבת שכן. אפשר לשים כוס וחצי קמח כוסמין ולהוסיף כפית וחצי אבקת אפיה.

Avatar
נטלי (20:47 31.12.2016)

הי אפרת,
אני הכנתי את הבצק ועברו 3 וחצי שעות מאז ונראה שששהבצק לא תפח.
האם הוא אמור להכפיל את נפחו או שזה בסדר שהוא א תוח כמו בצק שמרים רגיל?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:32 31.12.2016)

היי נטלי,
הבצק לא אמור לתפוח כל כך. את יכולה לאפות אותו 🙂

Avatar
נטלי (14:30 6.01.2017)

אפיתי ויצא מעולה! תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:48 6.01.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה נטלי ושבת שלום

Avatar
מיכל (10:42 21.11.2016)

אכן נהדר וקל

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:18 21.11.2016)

תודה מיכל 🙂

Avatar
יעלי (07:57 16.11.2016)

היי ראשית תודה על המתכונים הנפלאים! שאלתי- אין לי שמרים יבשים.. האם אפשר לשים במקום סודה לשתייה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:06 16.11.2016)

היי יעלי,
אפשר לנסות להוסיף חצי כפית אבקת סודה לשתיה.
כמובן שאם מוותרים על השמרים ההתפחה של חצי שעה מיותרת ויש לאפות מיד לאחר שהתערובת מוכנה.
יום נפלא 🙂

Avatar
אמה (13:22 13.11.2016)

למה את מתכוונת בקמצוץ מלח?מפחדת שיצא לי מלוח מידי

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:41 13.11.2016)

היי אמה,
קמצוץ מלח הכוונה לכמה גרגירים בודדים ששמים בקצות האצבעות.

Avatar
צביה (03:22 22.09.2016)

המתכונים שלך מהממים, עשיתי כמה מהם ויש לציין.רציתי לדעת אם אפשר לעשות את הלחמניות בננה עם קמח מלא. תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:17 22.09.2016)

היי צביה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים.
אני חושבת שבגלל שהלחמניות עשויות מבננה הן עשויות לצאת דחוסות מידי עם קמח מלא בלבד.
אם כבר, כדאי לשלב 3/4 כוס קמח מלא ו3/4 כוס קמח לבן (+ כפית וחצי אבקת אפיה) ובאופן כללי אני ממליצה על קמח כוסמין מלא מאשר קמח מלא רגיל. הוא יוצא יותר טעים ואוורירי באפיות (מעבר לזה הוא בריא יותר מקמח מלא רגיל 🙂 ).
יום נפלא!

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.