זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
סוג: פרווה
אתחיל בזה שלא מדובר במתכון שלי (לא מצאתי מי בעל המתכון המקורי וזאת הסיבה שלא נתתי קרדיט למי שזה מגיע לו). זה מתכון שרץ ברשת כבר כמה זמן ומאוד סיקרן אותי. האמת שהייתי מאוד סקפטית לגבי התוצאה אך החלטתי לנסות 🙂
תוצאות הניסוי: מהבלילה אכן מתקבל מאפה יפה, זהוב ותפוח שנראה ממש כמו לחם. מבחינת טעם, חייבת לציין שפחות אהבתי את המרקם הקצת “ספוגי” אך מאחר והדעות חלוקות גם ברחבי הרשת (יש כאלה שמאוד התלהבו ויש כאלה שפחות), החלטתי לשתף אתכם ולתת לכם להחליט.
אז יאלה למתכון…
מצרכים:
6 כפות טחינה גולמית
2 כפות דבש/ סירופ מייפל טבעי
4 ביצים
כפית אבקת אפיה
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים את החומרים (בעזרת כף/מטרפה) לפי הסדר עד לקבלת בלילה חלקה ויוצקים לתבנית משומנת.
-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-20 דקות עד להזהבה יפה. נועצים קיסם במרכז הלחם- אם יוצא יבש, הלחם מוכן.
-מוציאים את הלחם מהתנור ומניחים לו להתקרר. לאחר מכן ניתן לפרוס אותו.
לחם טחינה
- קניידלך לפסח |
- קציצות פרסה בנינג’ה |
- לחם כוסמין |
- מתכון לזרוע |
- פיצה מבצק מוצרלה |
- לחמניות טחינה ללא גלוטן
היי אפרת,
כמה ימים היא נשמרת?
ואיך נכון לאחסן בחוץ או במקרר?
לדעתי ניתן לשמור במקרר בקופסא אטומה כ-3 ימים.
אם רוצים ליותר כדאי להקפיא
אפרת שלום
מה אפשר לשים במקום ה 4 ביצים?
יש לי תחליף של זרעי צ’יה טחונים עם מים אבל זה טוב רק להחלפת ביצה אחת, לא?
מה עושים עם עוד 3 ביצים?
היי,
אני לא בטוחה שאפשר לוותר על הביצים במקרה הזה כי זה מה שעושה את כל המרקם.
תודה
אשמח מאד אם תמצאי מתכון ללחם ללא גלוטן ללא שמרים ללא ביצים וללא קטניות, עם מרכיבים פשוטים המצויים בכל בית, ולא כזה שלוקח יומיים הכנה ויכול להחמיץ ולהסריח (כמו לחם כוסמת או קינואה).
אני מחפש אחרי לחם כזה ימים (חייב אותו מבחינה בריאותית, אני לא טבעוני) ולא מוצא.
היחיד שמצאתי מתאים זה לחם אורז, אבל באורז בעיקר מלא יש ארסן אז גם הוא יצא מהרשימה ונותרתי בלי כלום.
זה יהיה מושלם אם תמצאי לחם כזה, זוהי קריאת SOS ממש, ואני מאמין שאת יכולה 🙂
תודה מראש
אנסה:)
אני גם מנסה
לאחר שישבתי שעות על האינטרנט ככל הנראה מצאתי 2 מועמדים מתאימים העונים לדרישות שלי והם לחם משיבולת שועל (קוואקר טחון) וכן לחם מקמח סורגום (דורה)
אעדכן אותך בתוצאות אם תרצי:)
אשמח שתעדכן.
תודה:)
ובכן
הלחם מקמח סורגום יצא בסדר אבל לקמח טעם מריר (ככל הנראה מפני שאיננו טחון טרי אלא מיובא מחו”ל ועומד על המדפים שבועות)
ולחם משיבולת שועל שעשיתי – גם שיבולת שועל בלבד וגם עם קמח תירס לא יוצא באמת עם מרקם רך ואורירי המזכיר לחם חיטה אלא נמוך קשה ודחוס וממש לא עושה חשק לאכול אותו אלא אולי כשיוצא מהתנור.
בקיצור, מנסיון וחרישה שלי אין לחם כזה כמו שאני מבקש ללא כל הדברים שהזכרתי, אז עברתי לטורטיות מקמח שיבולת שועל (משני חומרים בלבד – אפשר לראות באתר קוואקר – יש עוד המון דברים טובים שם מהקוואקר), יוצא מעולה:)
תודה שחזרת לעדכן:)
הי אפרת, מכינה את הלחם הזה כבר הרבה פעמים לילדים שלי, שמאוד אוהבים. לפעמים משלבת עם ממרח שקדים. רציתי לשאול- לאחרונה כשאני משתמשת באבקת אפייה נותרים גושים קטנים לבנים ואז אם לוקחים חתיכה עם גוש קטן כזה, זה ממש לא טעים… זה קרה לי גם עם המתכון הזה. את יודעת מה הסיבה לכך? יש לך רעיון מה לעשות? זה קורה לי גם כשאני מכינה לחניות מקמח שקדים, והפתרון שמצאתי שם הוא לסנן את הקמח ואבקת האפייה. תודה!!
היי מיכל,
זה באמת יכול לקרות אם אבקת האפיה או הקמח דחוסים ואז נוצרים גושים.
הפתרון הוא כמו שאמרת – לנפות אותם.
כבר שנים מכינה את לחמניות הטחינה שלך – גם בתבנית אינגליש, כלחם ומגוונת עם התיבול. מתכון מעולה! לכן פה לא ברור לי למה ביצה נוספת, מה זה נותן? ו-2 כפות דבש..ומה עם מלח, תיבול כלשהו? אגב, למתכון הלחמניות אני מוסיפה כחצי כוס פשתן טחון, זה ממש עושה אותו “לחם”🙂
היי דינה,
במתכון הזה יש יותר טחינה וזאת הסיבה לביצה נוספת. זה נותן נפח.
בכל מקרה הפשתן הטחון יכול לשמש כתחליף לביצה, כך שאם את מוסיפה אפשר לוותר על ביצה.
הלחמניות יותר מתובלות מהלחם.
ניסיתי רק עם פשתן. יצא לי בלוק בטון😅 אבל הייתי בכל זאת מוסיפה טיפה מלח..
אפרת, טעית..בלחמניות יש ביצה על 2 כפות טחינה..בלחם זה 4 ביצים על 6 כפות טחינה כך שבאמת יש יותר ביצים מטחינה. צילמתי לך. בכל מקרה, נשארת עם הלחמניות המושלמות.🫠
תשארי עם מה שטוב לך🙂
לשים 180 על טורבו?
עדיף על תכנית קו עליון ותחתון.
הלחם נראה יפה מאוד, אני שמתי סילאן במקום דבש, ויצא קצת חסר טעם, אולי עם ממרח כלשהו יהיה בסדר, בכל זאת קיבלתי מחמאות עליו:)
נראה מעולה!
שמחה שיצא מוצלח(:
הלחם אכן לא אמור להיות עם טעם דומיננטי, אפשר ורצוי לצרף אליו ממרחים ותוספות.
איך אפשר להמתיק למי שנמנע מפחמימות וסוכרים?
אפשר להשתמש בתחליף סוכר (כמו סוכר, סטיביה, סוויטאנגו וכדומה), המרקם ישתנה מעט.
היי אפרת,
כל פעם מחדש כשאני מכינה את העוגה היא נופלת.
מה אפשר לעשות?
היי,
הלחם אמור לצנוח קצת כי אין בו קמח שיחזיק אותו.
אם הוא צנח יותר מידי זה יכול לקרות אם פתחת את דלת התנור במהלך האפייה או בגלל שהוצאת אותו מהתנור לפני שהיה אפוי לגמרי.
אפרת המדהימה – תודה!!
אני חולת סוכרת טייפ 1 וזללנית גדולה, והלחם הזה מציל אותי. הוא פחות מעלה סוכר מכל הלחמים הקלים הנמכרים בשוק. 35 שנה אני עם הסוכרת ועכשיו אני מתמודדת עם הכעס על הדיאטניות במכוני הסוכרת – איך אף פעם לא סיפרו לי על הלחם מציל הנפשות הזה? איך?! תודה אפרת ♥️♥️♥️
היי,
שמחה מאד שאהבת את המתכון ושהוא משמש לך כתחליף ללחם.
אגב, שימי לב שיש בלחם דבש שהוא ממתיק ויש להתחשב בכך.
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת,עשיתי את המתכון שלך,
אני יודע שזה טעם אישי אבל אני אישית אוהב וגם משפחתי.
אחלה לתחליף לפסח.
רק רוצה לציין שהלחם יצא מהתנור היה תפוח ממש ואז אחרי כמה דקות צנח. אך אחר כך נשאר עדיין אוורירי.
רק באסה שזה קרה כי זה קרה בעודי קורא תגובות בזמן שהלחם בתנור מבאס🙂
זה בסדר אבל שזה צונח??
התלבטתי אם לשלוח תמונה
כיף לחזור תמיד לאתר שלך, והאמת שבשנה האחרונה משתמש רק בו.
פעם הייתי מחפש מתכונים בשיגעון ולא הייתה לי התמקדות כלשהיא.
עכשיו, יש לי.ומצאתי את איזור הנוחות
אצלך מתכונים פשוטים,מוסברים בצורה טובה נוחים מאוד😊
היי יניב,
שמחה מאד שאהבתם את המתכון!
הלחם אכן צונח מעט לאחר האפייה היות ואין בו קמח.
תודה על השיתוף ועל הפרגון🌺
היי אפרת
מה אני יכולה לשים במקום דבש בלחם הזה כדי שיצא יותר טעם של טחינה ומלוח ופחות טעם של עוגה?
היי,
הדבש חשוב כדי לאזן את טעם הטחינה והביצים, הוא לא אמור לתת טעם של עוגה(:
בכל מקרה, אפשר להשתמש בסילאן ואפשר גם להוסיף מעט מלח.
שלום רב אפרת האם אפשר להפחית בכמות הביצים?
תודה רבה וחג שמח .
היי,
לא ניתן להפחית את כמות הביצים היות והן המרכיב העיקרי בהיעדר קמח.
צהריים טובים
האם אפשר להכין את הלחם טחינה במיקרוגל?
היי,
לא ניסיתי בעצמי, אבל אני מניחה שאפשר.
יש לתת כדקה של אפייה במיקרו ולהמשיך לפי הצורך.
היי אפרת מה שלומך??
רציתי להגיד לך תודה רבה על כל המתכונים המהממים שלך אני גם רשומה אצלך במייל וזה אחד הדברים המטורפים ממליצה לכולם יש שם מתכונים משעגים וטעימים וגם כל פעם שאני רוצה להכין משהו אני קודם כל ניגשת לאתר שלך
רציתי להגיד לך שדיפדפתי באינטרנט למתכונים של לחם טחינה ומצאתי של מי המתכון המקורי אז אני כותבת לך את השם ואם תרצי תוסיפי קרדיט אין עליך את אלופה
מחכה כבר למתכונים חדשים
פשוט שחכתי לציין את שם האישה קוראים לה רחלי קרוט
היי אפרת,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים ותודה על הפרגון!
המקור למתכון אינו של רחלי קרוט, מדובר במתכון שמקורו מחו”ל ולכן לא הייתי בטוחה למי לתת את הקרדיט(:
היי,
שמחה שנהנית מהמתכונים! תודה על הפרגון🌺
לא כתבת לי מה המקור למתכון(:
תקשיבו , לא יודעת מה הלשון הרע שדיברו פה על המתכון הגנוב הזה
אבל אני מוכרחה לומר שזה אחד המתכונים המושלמים שניסיתי בחיי
(תוך יום וחצי הכנתי את זה כבר שלשה פעמים!!!! וזה שוב נגמר……)
תמשיכי לפנק אותנו!!!!!!!!
איזה כיף לשמוע! שמחה מאד שאהבתם את המתכון, ותודה ששיתפת(:
הכנתי ויצא מזעזע😂
לא הבנתי מה לא טוב עשיתי בדיוק לפי ההוראות
זה עניין של טעם אישי 🙂 ראי מה רשמתי בתחילת המתכון לגבי זה.
כיצד שומרים את הלחם, במקרר או בהקפאה? וכן האם לחמם את התנור לחום מלמעלה ומלמטה?
היי שולה,
לגבי התנור אז תוכנית חום רגילה- עליון ותחתון 🙂
לגבי שמירת הלחם, אני מניחה שזה הכי טוב וטרי באותו יום, לאחר מכן ניתן לשמור בחוץ עטוף בניילון נצמד כ-3 ימים. במזג אויר חם אני מניחה שכדאי לשמור במקרר.
לאחר יום נראה לי שכדאי לחמם קצת בטוסטר/תנור לפני שאוכלים.
הי אפרת,
כמו תמיד מתכונים מעולים, כמו שלך לא מוצאים באף מקום – קלים, מפורטים, ממצרכים זמינים..
הכנתי את ה”לחם” הזה בתור עוגה, במעט חשש, כי הילדה ויתרה על עוגת יומולדת לטובת הדיאטה של סבא, אבל כבר קניתי תבית בצורת ארמון ורציתי בכ”א משהו מעוצב
אז הכנתי כמות וחצי ויצא לי ממש מוצלח ואורירי ולא צנח כזה הרבה. פתחתי את התנור בהדרגה אבל לא ממש הרבה זמן כי הייתי צריכה לחמם דברים אחרים. בכל מקרה, מהטעם אף אחד לא התלהב חוץ ממני, אבל למבוגרים זה היה סביר… בטוח יחסית לדברים דיאטטים.. כתחליף לעוגה מלאת קמח וסוכר מבחינתי זה מצוין
השאלה עד כמה זה באמת דיאטטי כי טחינה זה בכ”א הרבה קלוריות…
שוב תודה על האתר המדהים, שהופך אוכל מבושל ביתי לזמין עבור כל אחד שרוצה!
היי נחמה,
שמחה לקרוא שאת נהנת יקירה
כל הלחם יוצא כ-1,100 קלוריות (הכוונה לכל הכמות במתכון). זה יוצא הרבה פחות קלוריות מלחם מלא רגיל שאופים באינגליש קייק ונחשב דיאטטי גם מהסיבה שזה לא מכיל כמעט פחמימות.
בהצלחה!
סופ”ש נעים♥
כמה סוכר אפשר במקום הדבש/סילאן?
בגדול יש לשים אותה כמות (2 כפות) אבל חייבת לציין שלא ניסיתי ויכול להיות שהדבש/סילאן תורמים למרקם.
תודה רבה
הכנתי כמה פעמים בדיוק לפי ההוראות, זה נראה גבוה ותפוח כשיוצא מהתנור ותוך דקות נופל ונהיה דחוס מאוד. מה יכולה להיות הבעיה?
היי כרמל,
הלחם אמור לצנוח קצת כי אין בו קמח שיחזיק אותו. אם הוא צנח יותר מידי זה יכול לקרות אם פותחים את דלת התנור במהלך האפיה או בגלל שהוצאת אותו מהתנור לפני שהיה אפוי לגמרי.
היי אפרת
תודה על כל המתכונים קודם כל🌹
ניתן להוסיף קמח ללא גלוטן? כדי שיקבל טיפה נפחק
לא ניסיתי אבל אפשר לנסות לשים כ-2 כפות בתור התחלה.
יצא מושלם
הי אפרת, מתכון ממש מעולה, הכנתי כבר כמה פעמים. חשבתי אולי לשלב ירק כלשהו מגורד. זה יכול להתאים? מה אם כן?
היי מיכל,
האמת שאין לי מושג, זה משהו שצריך לנסות.
אם את מחליטה לנסות כדאי להשתמש ליבש את הירק המגורד מנוזלים כדי שלא ירטיב את הבצק.
הי אפרת, האם מתאים להחליף ביצה אחת בתפוח עץ מגורד או שעדיף שלא? אם כן- מספיקה כמות של תפוח אחד? הכנתי בפעם הקודמת עם 4 ביצים ויצא מעולה, אבל אשמח לגוון..תודה!
היי מיכל,
לא בטוחה אם כדאי לוותר על ביצה כי הביצים למעשה הן שנותנות את הנפח. זה יכול לצאת נמוך ודחוס יותר.
יצא לי ממש טעים! פתרון מעולה לפסח. תודה
שמחה שאהבת 🙂
פסח שמח!
עשיתי הכל לפי ההוראות
יצא על הפנים
היי נטלי,
אם הכנת בדיוק לפי המתכון אז זה כבר עניין של טעם. ראית מה רשמתי בהקדמה.
פסח שמח 🌸
אפשר להכין מטחינה מוכנה? מלוחה? כאילו מעורבת עם מיץ לימון ומים
לא יודעת, לא ניסיתי.
אוקי, ניסיתי
ויצא מווווושלם רך טעים עסיסי ופחות ספוגי…
חייבת לציין שבגלל שהטחינה היתה כבר מתובלת הורדתי מכמות הדבש, אבל זו היתה טעות לדעתי כי היה חסר בטעם.
הרבה הצלחות
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת, בהכפלת כמויות צריך לשים 8 ביצים? איך אני מכפילה כמויות?
כעקרון כן אבל ההמלצה שלי להכין בפעמיים ולא להכפיל. זה עניין של כמה דקות.
מאוד טעים!
שמחה שאהבת 🙂
הכנתי עם ממרח שקדים במקום טחינה ויצא אורירי וטעים. תודה אפרת!!!
מעולה 🙂
תודה צופיה
קבלתי את המתכון הזה מחברה כי נורא אהבתי את הטעם של מתיקות עדינה וגם היא הוסיפה פרג …לי אישית התמכרתי😊
שמחה לשמוע 🙂
תודה אורית
היי אפרת, אפשר להוריד לגמרי את הדבש ולהפוך אותה למלוחה?
להוסיף קורט מלח?
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להוסיף כשליש כפית מלח ולדעתי עדיין כדאי להוסיף כחצי כף דבש.
האם אפשר להקפיא את הלחם טחינה או לישמור כמה ימים במקרר
כן אפשר.
יצא נהדר וטעים כמו שהציעו הוספתי גם בננה שדרוג בהחלט. הטעם של הטחינה מאוד דומיננטי רעיונות לניטרול?
.
היי נטלי,
השתמשת בטחינה רגילה או טחינה מלאה? ערבבת את הטחינה היטב לפני שימוש?
טחינה משומשום מלא. עכשיו עושה ניסיון עם טחינה לא מלאה. נראה מה יהיה הטעם
אז זה מסביר את הטעם החזק.
אני שמתי ממרח שקדים במקום טחינה יצא מטורףףףףףףףף
היי אפרת אני מנסה מספר מתכונים של לחם טחינה והם יוצאים נורא דחוסים מה יכולה להיות הבעיה …אני מכינה מביצים טחינה ואבקת אפיה ….תודה רמה
היי רמה,
לא נתקלתי במתכון של לחם טחינה שיצא אוורירי. זה בגלל שזה עשוי מטחינה ללא קמח.
שלום אפרת,
אני חייבת להגיד לך שאין על האתר שלך!! פשוט אין!
תודה רבה רבה! תמשיכי להוסיף עוד מלא מתכונים להנאת כולם… 😉
עשיתי בשבועיים האחרונים מלא מתכונים שלך ויצא פשוט מושלםםם!
סתם אגב, בלחם טחינה- שמתי במקום 4 ביצים- 3 ביצים ועוד בננה מעוכה+ רבע כפית אבקת אפייה כתחליף לביצה אחת (גם זה מהאתר שלך.. תודות!)והורדתי קצת מהטחינה וצא טעייםם מאודד!
תודה רחלי ❤️
שמחה מאוד לשמוע 🙂
יום מקסים
יצא מרקם של עוגה אבל טעימה. היו לי רק 3 ביצים אז הוספתי 2 כפות של קמח חומוס וגם בננה לפי אחת התגובות. היה טעם מאד דומיננטי של הטחינה, כנראה בגלל הסוג שהשתמשתי.
אפשר לדעתך להוריד מכמות הטחינה ולשים קמח חומוס או משהו אחר?
היי דנה,
במקום חלק מכמות הטחינה אני חושבת שאפשר לשים ממרח שקדים. לא בטוחה לגבי קמח חומוס.
יום מקסים 🙂
אני בתזונה קטוגנית. הלחם הזה מתאים לי חוץ מהדבש. האם ניתן במקום להוסיף ממתיק סטיביה? וכמה?
אפשר להוסיף ממתיק סטיביה. בגלל שיש המון סוגים אני לא יודעת לומר בדיוק כמה. מה רשום על האריזה לגבי מתיקות של כפית ביחס לסוכר?
אין דברים כאלה…
הכנתי עם טחינה מלאה של אחווה
יצא סוףףףף
אפיתי בטורבו 180 מעלות 20 דקות לא שקע
לא נפל מהמם
את התנור פתחתי לאט כל 5 דקות הוספתי מעט לפתוח
בתנור שלי ניתן לפתוח לפי הצורך
פתח מעל התבנית והמקום חלק לגמרי…
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
ניסיתי משהו שעבד בפשטות והשאיר את זה אוורירי שלא נופל- הוספתי כף קורנפלור ובננה מרוסקת לתערובת
תודה על השיתוף 🙂
במתכון לחם טחינה האם ניתן להשתמש בממרח שחר במקום הטחינה?
היי יורם,
זה פחות מתאים.
אפשר להכין מאפינס שוקולד השחר.
היי…
אפשר להקפיא? לציליאקית…
כמו כן, האם כדאי לאכול כל יום בגן במקום פרוסות לחם ללא גלוטן?
תודה
היי רינה,
נראה לי שאפשר להקפיא.
אם זה טעים לך אז כן.
טעמתי בפעם הראשונה שחברה הכינה ואני הכנתי עכשיו יצא לי יותר טעים אולי סוג הטחינה משנה את המרקם כי יצא לי פחות ספוגי. השתמשתי בטחינה שמוכרים פה בארהב joyva שהוא מאוד עבה יחסית לרוב הטחינה הגולמית שהיא יותר דלילה.
תודה נעמי.
היי. ניתן לעשות זאת ללא אבקת אפיה?
לא יודעת, לא ניסיתי.
היי אפרת, תודה על המתכון. אהבתי את המרקם, אבל הלחם יצא מעט חסר טעם. יש לך רעיון מה להוסיף? תודה וחג שמח! מיכל.
שמת אגוזים בסוף?
הלחם יוצא בטעם די ניטרלי ומתאים למרוח עליו משהו.
היי אפרת, האם זה יוצא טוב גם עם חצי מהכמות? והאם עדיין לשים באינגליש קייק?
בנוסף, רציתי לדעת אם מתאים לשים אגוזים קצוצים או שזה לא מתאים למרקם והטעם. תודה רבה וחג שמח! מאוד אוהבת את המתכונים שלך!!
היי מיכל,
אם את מכינה מחצית כמויות כדאי לאפות בתבניות מאפינס. זה ייצא נמוך מידי באינגליש קייק.
אני חושבת שאפשר לנסות לשים אגוזים קצוצים.
חג שמח 🙂
ניתן לעשות גם מטחינה משומשום מלא, לפזר שומשום מעל ולהקפיד על סילאן 100 אחוז תמרים. 25 דקות ב170 מעלות.
תודה חגית 🙂
היי אפרת,
במה אפשר להחליף את הביצים במתכון?
היי ענת,
במתכון הזה הביצים הכרחיות. הן אלה שמוסיפות את הנפח כשאין קמח.
תודה על המתכון המושלם!
הוספתי 2 כפות קמח עדשים אדומות והקצפתי כמו עוגה, אפיתי בתוך מאפינס ופיזרתי למעלה גרעיני חמניות, זיתים ואורגנו. אפיתי 20 ד’ והשארתי עוד 15 ד’ בלי לפתוח את דלת התנור. יצאו מאפינס גבוהים ותפוחים טעימים להפליא!
נשמע מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
מצב תמונה, מרקם די דחוס, אצלך בתמונה הוא יותר אוורירי משום מה
היי יפית,
נכון, נראה שיצא מאוד דחוס.
איך ערבבת את החומרים? בעזרת כף/מיקסר? שמת 4 ביצים וכפית אבקת אפיה?
אין לי מתכון לדייסת אורז אבל אעלה בהמשך.
ערבבתי באמצעות כף והשתמשתי בטחינה מלאה של הנסיך
אז אולי זה בגלל שימוש בטחינה משומשום מלא או שהלחם צנח יותר ממה שאמור וזה יכול לקרות אם פותחים את דלת התנור במהלך האפיה או בגלל הבדלים קיצוניים של חום וקור (ואז פעם הבאה בתום האפיה כדאי לפתוח את דלת התנור באופן חלקי לכמה דקות ורק אחרי זה להוציא את הלחם מהתנור).
אז ההכנה שלה ממש קלה, אך זה לא לחם, זה עוגה מתוקה, מזכיר תעוגות סולות עם רוטב סוכר מתוק, כמו שהרבה ציינו פה כשפתחתי את התנור לתת לה להתקרר היא הייתה גבוהה ולאחר 20 דקות ירדה, בכל מקרה ולמרות שזה לא בדיוק לחם אלא עוגה, עדיין מצאה חן בעיניי התוצאה, תודה. חולה על האתר הזה ואשמח לדעת אם יש לך מתכון לדייסת אורז מתוק כמו שהיינו אוכלים פעם, תודה
היי
אני רוצה להכין מתכון זה
אבל בלי הביצים אם אשתמש בטחינה בלבד האם זה לא מספיק כדי להדביק את הרכיבים?
וישנה מאוד את הטעם?
היי רינת,
במתכון הזה הביצים הכרחיות ואני לא ממליצה לוותר עליהן. הן אלה שמוסיפות את הנפח כשאין קמח.
פיצוץ
קל מאוד להכנה וטעים חבל”ז!!!
שמחה שאהבת 🙂
האם ניתן לפרוס ולהקפיא ולהוציא לפי הצורך ?
נראה לי שכן.
די מוצלח וטעים . מומלץ !
תודה אבישי 🙂
יצא מושלםםםםםםםםםם
טוב מאד לנמנעים מגלוטן
מתכון מהיר להכנה וטעים מאדדדד
שווה לנסותתתת!
שמחה שאהבת 🙂
מדהים מכלום מצרכים… אלופה כתמיד
נראה מעולה!
תודה ענת🌺
שלום אפרת מתכון נפלא.לעיתים יצא יבש מידיי מה לעשות?
היי אבי,
אם אתה מכין בדיוק לפי המתכון לדעתי זה קשור בתנור.
אתה אופה על 180 מעלות במשך 20 דקות? אם כן, יש מצב שהתנור שלך חזק יחסית?
האמת תנור sauter בן כשנתיים חדש. לעיתים אוכל…ונחנק ;))
זה יכול להיות תנור מצוין אבל גם חזק יחסית. בדר”כ כשאתה אופה עוגות או עוגיות הן מוכנות לפני הזמן שרשום במתכון?
מתכון מעולה. גם אני מכינה ומוסיפה מעט קצח וקינמון.
מעולה 🙂
תודה מלכה.
אפשר להחליף את הדבש בתחליף סוכר, כגון סטיביה?
אם כן מה הכמות?
תודה.
היי צבי,
אני מניחה שאפשר. אני לא יודעת מהי הכמות המדויקת אבל בגדול כדאי לשים במתיקות של 2 כפות סוכר.
היי האם הלחם יוצא מעט מתוק או רגיל ? כיוון שאני רוצה להוסיף את זה לצד הסלט.
הלחם יוצא מתקתק בצורה עדינה.
את יכולה לאכול עם סלט.
האם הלחם הזה טוב לדיאטת אתקינןס(atkins)?
היי נאוה,
אני לא מכירה את הדיאטה הזאת.
היי, בדיוק שמתי בתנור כמות כפולה (כן כן ! כפולה!) מחכה שיצא בכדי לזלול לצד סלט טונה טעימה (:
תודה רבה על המתכון הנפלא !!!!
מעולה 🙂 בתאבון!
הכנתי אך הלים יצא צורת התבנית – כאילו קיבל בליטה באמצע חחח חחחח 😉
נטעם ונדע
היי,
מאחר ואין קמח בתערובת שזה בעצם מה שמחזיק אותה אז לפעמים הלחם מקבל צורה מוזרה 🙂
עוד דבר קטן.. אשמח לדעת האם זה דיאטטי ובערך מה כמות הקלוריות?
תודה 🙂
היי שרון,
שמחה שיצא טעים 🙂
כל הלחם יוצא כ-1,100 קלוריות (הכוונה לכל הכמות במתכון). זה יוצא הרבה פחות קלוריות מלחם מלא רגיל שאופים באינגליש קייק ונחשב דיאטטי גם מהסיבה שזה לא מכיל כמעט פחמימות.
תודה על התשובה המהירה!
והכנתי היום שוב, ושוב צנחה לגמרי..אפילו שפתחתי ממש בהדרגה את התנור…
יש לך מושג למה זה קורה אצלי?
הלחם אכן צונח מהסיבה שאין לאבקת האפיה מה שיחזיק אותה (אין קמח במתכון).
לא ניתן למנוע את הצניחה אבל אפשר לנסות לשפר על ידי מה שעשית- פתיחת התנור בהדרגה.
שבת שלום 🙂
תשמעי זה מעדן. עשיתי חצי כמות מהכל (3 כפות טחינה, כף מייפל, 2 ביצים וחצי כפיץ אבקת אפיה) כדי לנסות ויצא מדהים ואכלתי בעצמי את כל התבנית. העניין שזה צונח לגמרי אחריי פתיחת דלת התנור.. לכן בפעם הבאה אולי אנסה לפתוח לאט לאט בהדרגה כדי שיישאר תפוח ויפה..
תודה רבה 🙂
מה הכוונה לפתוח לאט לאט את התנור? אחרי ה- 20 דקות?
אשמח להסבר
הכוונה שבמקום להוציא את הלחם מיד מהתנור (ואז יהיו הבדלי חום וקור) אפשר לפתוח את דלת התנור בחצי, להשאיר כדקה ואז לפתוח לגמרי ולהשאיר את הלחם בפנים 2-3 דקות נוספות ואז להוציא לגמרי מהתנור.
כל זה אחרי 20 דקות אפיה, שהלחם מוכן.
תודה רבה רבה על מתכון כל כך קל פשוט ומוצלח. הכנתי ויצא מעולה! חיסלתי בעצמי חצי תבנית. וחייבת שוב לציין שהאתר שלכם מנצח את כולם. תודה רבה לכם:)
תודה ליאת, כיף לשמוע 🙂
יום נפלא!
ראיתי באתר אחר שבמקום אבקת אפיה שמים סודה לשתיה. מה ההבדל??
היי אסתי,
אבקת אפיה בדר”כ מתפיחה לגובה. סודה לשתיה מתפיחה לרוחב ומומלצת לשימוש כשיש מרכיב חומצי במתכון.
הלחם טעים מאד!! מתנה מופלאה לאוכלים ללא גלוטן!!
שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום!
הי! רציתי לשאול כמה זמן אפשר לשמור את הלחם? מתי מאבד מהטריות שלו?
היי ריקי,
אני מניחה שזה הכי טוב וטרי באותו יום, לאחר מכן ניתן לשמור בחוץ עטוף בניילון נצמד כ-3 ימים. במזג אויר חם אני מניחה שכדאי לשמור במקרר.
לאחר יום נראה לי שכדאי לחמם קצת בטוסטר/תנור לפני שאוכלים.
רעיון מדהים! הכנתי ויצא מעולה!
תודה למי שהגה את המתכון ותודה לך אפרת שהבאת אותו לתודעה שלי.
הייתי רוצה לשלב גם ממרח תמרים במרכז הלחם, יש לך רעיון איך לעשות את זה?
היי ענת,
אם את רוצה את הממרח כמילוי אז לדעתי אפשר לצקת מחצית מהבלילה, לפזר קצת מהממרח בכמה מקומות ומעל לצקת את שארית הבלילה.
תודה יקירתי 🙂
היי אפרת, אשמח לדעת באיזו תבנית ? (אינגליש קייק?) ואם לדעתך יצא טוב בתוך תבנית מאפינז..
המון תודה 🙂
היי חגית,
כן, תבנית אינגליש קייק ולדעתי אפשר גם להכין במאפינס.
חג שמח 🙂
הי,מישהי יודעת מה מברכים עליו?
אגב מתכון מדהים!
לדעתי מברכים שהכול…
קיבלתי בטלפון מתכון דומה, 6 כפות טחינה, 2 כפות סילאן, 1 כפית סודה לשתיה ו-4 ביצים.
יצא מתכון מעולה. זה אותו הדבר כמו המתכון שלך, אפיתי ב-180 מעW כחצי שעה. למעלה פיזרתי גרעיני חמניות וזה יצא כמו עוגה….. צריך רק להיזהר ולא לאכול יותר מדי.
תודה גילה 🙂
יופי של מתכון, השתמשתי בו בעבר, הוא באמת אלטרנטיבה ללחם. אפיתי אותו לחבר שנאסר עליו לאכול קמחים,
מי שהמציא או שהגג את הדבר הבריא הזה פשוט גאון!!!
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בטחינה משומשום טבעי ? של אחוה.. תודה מראש וחגשמח!!
אני חושבת שכן.
חג שמח 🙂
כן יש מתכון ברשת עם טחינה מלאה
הי,
אני עושה את הלחם הזה עם ממרח שקדים וזה יוצא מדהים. מומלץ
נשמע מעולה, תודה מלי 🙂
הי. איך הטעם של זה?
מרגיש כמו לחם?מרגישים טחינה…?
היי שיר,
המרקם של זה הוא קצת ספוגי ופחות מרגיש כמו לחם אמיתי. הטחינה לא מאוד מורגשת.
עדיין לא הבנתי את הטעם אבל תודה, בעז”ה אכין היום ואראה…
בכל אופן את חושבת שאפשר לעשות עם טחינה משומשום מלא?
והכוונה להשתמש בטחינה ישירות מהקופסא ולא מתובל,כן?
תודה רבה רבה מראש ושבת שלום!
זה קצת קשה להסביר, כשתטעמי תביני 🙂
אפשר להכין עם טחינה משומשום מלא ונכון, ישירות טחינה גולמית מהקופסה, רק מומלץ לערבב לפני את הטחינה.
בהצלחה ושבת שלום!
היי אפרת,
עכשיו הכנתי ויצא ממש נחמד. הוספתי מעט אגוזים.
תודה רבה על כל המתכונים וחג שמח
תודה צילה 🙂
חג שמח
גם אני קיבלתי את המתכון הנפלא הזה. אני מכינה כלחמניות קטנות בתבנית שקעים (מאפנס)
אכן הכנה ראשונה הביאה עמה שידרוגים רבים. מכיל הכל, מה שעולה בדימיונכם, ומה שאתם אוהבים כמובן..
דוגמאות: גבינה בולגרית מגורדת, פסטו, זיתים, עשבי תיבול, פתיתי עמק, עגבניות מיובשות ועוד
אגב, ניתן גם להכין את הגרסה המתוקה והדמיון משתולל
זה הדבר היחיד שאני מכינה ואוכלת בגזרת תחליפי הלחמים. אני לא ציליאקית לשמחתי הרבה.
תודה. האתר נפלא. מכינה דברים רבים וכולם שמחים. גם אני, קליל ונפלא. ככה אני אוהבת. לא אוהבת לבשל רק לאפות.
חג שמח
תודה מיכל 🙂
חג שמח
יוצא מצוין עם אגוזים גרעיני חמניות שומדום וזרעי פשתן/פרג חלק בתוך הבלילה וחלק מעל עם רבע כפית מלח
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הי ,
ניסיתי אותו כאשר לא היה לי דבש – אז המרתי בסוכר חום
המרקם יצא ספוגי ורטוב מבפנים
האם גם אצלך זה יצא רטוב?
היי שני,
זה אמור לצאת יבש וספוגי. לא רטוב.
כמה זמן אפית? זה נשמע כאילו זה לא נאפה עד הסוף.
גם לי יצא רטוב מבפנים… מבחוץ בסדר..
מה הסיבה?
היי ענבל,
יכול להיות שזה נאפה בחום גבוה מידי, זה יכול לקרות בתנורים חזקים.
אפשרות נוספת היא שזה לא נאפה מספיק זמן. אולי היה צריך לתת לזה עוד קצת בתנור.
ניתן להמיר לסוכר חום במקום דבש/ מייפל?
היי אתי,
לא ניסיתי אבל לדעתי הדבש/מייפל תורמים למרקם. אם יש לך סילאן אז אפשר לשים במקום.