שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

סוג: פרווה

אתחיל בזה שלא מדובר במתכון שלי (לא מצאתי מי בעל המתכון המקורי וזאת הסיבה שלא נתתי קרדיט למי שזה מגיע לו). זה מתכון שרץ ברשת כבר כמה זמן ומאוד סיקרן אותי. האמת שהייתי מאוד סקפטית לגבי התוצאה אך החלטתי לנסות 🙂

תוצאות הניסוי: מהבלילה אכן מתקבל מאפה יפה, זהוב ותפוח שנראה ממש כמו לחם.  מבחינת טעם, חייבת לציין שפחות אהבתי את המרקם הקצת “ספוגי” אך מאחר והדעות חלוקות גם ברחבי הרשת (יש כאלה שמאוד התלהבו ויש כאלה שפחות), החלטתי לשתף אתכם ולתת לכם להחליט.

אז יאלה למתכון…

מצרכים:

6 כפות טחינה גולמית

2 כפות דבש/ סירופ מייפל טבעי

4 ביצים

כפית אבקת אפיה




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את החומרים (בעזרת כף/מטרפה) לפי הסדר עד לקבלת בלילה חלקה ויוצקים לתבנית משומנת.

-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-20 דקות עד להזהבה יפה. נועצים קיסם במרכז הלחם- אם יוצא יבש, הלחם מוכן.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים את הלחם מהתנור ומניחים לו להתקרר. לאחר מכן ניתן לפרוס אותו.

לחם טחינה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
בראוניז שוקולד וקצפתבראוניז שוקולד וקצפת
פשטידת ירקות לפסח פשטידת ירקות לפסח
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מוריה כהן (10:25 8.01.2025)

היי אפרת,
כמה ימים היא נשמרת?
ואיך נכון לאחסן בחוץ או במקרר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:22 8.01.2025)

לדעתי ניתן לשמור במקרר בקופסא אטומה כ-3 ימים.
אם רוצים ליותר כדאי להקפיא

avatar
שפט (18:58 26.05.2024)

אפרת שלום
מה אפשר לשים במקום ה 4 ביצים?
יש לי תחליף של זרעי צ’יה טחונים עם מים אבל זה טוב רק להחלפת ביצה אחת, לא?
מה עושים עם עוד 3 ביצים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:30 27.05.2024)

היי,
אני לא בטוחה שאפשר לוותר על הביצים במקרה הזה כי זה מה שעושה את כל המרקם.

avatar
שפט (15:26 30.05.2024)

תודה
אשמח מאד אם תמצאי מתכון ללחם ללא גלוטן ללא שמרים ללא ביצים וללא קטניות, עם מרכיבים פשוטים המצויים בכל בית, ולא כזה שלוקח יומיים הכנה ויכול להחמיץ ולהסריח (כמו לחם כוסמת או קינואה).
אני מחפש אחרי לחם כזה ימים (חייב אותו מבחינה בריאותית, אני לא טבעוני) ולא מוצא.
היחיד שמצאתי מתאים זה לחם אורז, אבל באורז בעיקר מלא יש ארסן אז גם הוא יצא מהרשימה ונותרתי בלי כלום.
זה יהיה מושלם אם תמצאי לחם כזה, זוהי קריאת SOS ממש, ואני מאמין שאת יכולה 🙂
תודה מראש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:32 31.05.2024)

אנסה:)

avatar
שפט (12:02 31.05.2024)

אני גם מנסה
לאחר שישבתי שעות על האינטרנט ככל הנראה מצאתי 2 מועמדים מתאימים העונים לדרישות שלי והם לחם משיבולת שועל (קוואקר טחון) וכן לחם מקמח סורגום (דורה)
אעדכן אותך בתוצאות אם תרצי:)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:42 31.05.2024)

אשמח שתעדכן.
תודה:)

avatar
שפט (09:40 10.06.2024)

ובכן
הלחם מקמח סורגום יצא בסדר אבל לקמח טעם מריר (ככל הנראה מפני שאיננו טחון טרי אלא מיובא מחו”ל ועומד על המדפים שבועות)
ולחם משיבולת שועל שעשיתי – גם שיבולת שועל בלבד וגם עם קמח תירס לא יוצא באמת עם מרקם רך ואורירי המזכיר לחם חיטה אלא נמוך קשה ודחוס וממש לא עושה חשק לאכול אותו אלא אולי כשיוצא מהתנור.
בקיצור, מנסיון וחרישה שלי אין לחם כזה כמו שאני מבקש ללא כל הדברים שהזכרתי, אז עברתי לטורטיות מקמח שיבולת שועל (משני חומרים בלבד – אפשר לראות באתר קוואקר – יש עוד המון דברים טובים שם מהקוואקר), יוצא מעולה:)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:50 10.06.2024)

תודה שחזרת לעדכן:)

avatar
מיכל (16:33 9.04.2024)

הי אפרת, מכינה את הלחם הזה כבר הרבה פעמים לילדים שלי, שמאוד אוהבים. לפעמים משלבת עם ממרח שקדים. רציתי לשאול- לאחרונה כשאני משתמשת באבקת אפייה נותרים גושים קטנים לבנים ואז אם לוקחים חתיכה עם גוש קטן כזה, זה ממש לא טעים… זה קרה לי גם עם המתכון הזה. את יודעת מה הסיבה לכך? יש לך רעיון מה לעשות? זה קורה לי גם כשאני מכינה לחניות מקמח שקדים, והפתרון שמצאתי שם הוא לסנן את הקמח ואבקת האפייה. תודה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:48 10.04.2024)

היי מיכל,
זה באמת יכול לקרות אם אבקת האפיה או הקמח דחוסים ואז נוצרים גושים.
הפתרון הוא כמו שאמרת – לנפות אותם.

avatar
דינה (07:54 23.01.2024)

כבר שנים מכינה את לחמניות הטחינה שלך – גם בתבנית אינגליש, כלחם ומגוונת עם התיבול. מתכון מעולה! לכן פה לא ברור לי למה ביצה נוספת, מה זה נותן? ו-2 כפות דבש..ומה עם מלח, תיבול כלשהו? אגב, למתכון הלחמניות אני מוסיפה כחצי כוס פשתן טחון, זה ממש עושה אותו “לחם”🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:32 23.01.2024)

היי דינה,
במתכון הזה יש יותר טחינה וזאת הסיבה לביצה נוספת. זה נותן נפח.
בכל מקרה הפשתן הטחון יכול לשמש כתחליף לביצה, כך שאם את מוסיפה אפשר לוותר על ביצה.
הלחמניות יותר מתובלות מהלחם.

avatar
דינה (17:35 23.01.2024)

ניסיתי רק עם פשתן. יצא לי בלוק בטון😅 אבל הייתי בכל זאת מוסיפה טיפה מלח..

avatar
דינה (17:40 23.01.2024)

אפרת, טעית..בלחמניות יש ביצה על 2 כפות טחינה..בלחם זה 4 ביצים על 6 כפות טחינה כך שבאמת יש יותר ביצים מטחינה. צילמתי לך. בכל מקרה, נשארת עם הלחמניות המושלמות.🫠

לחם טחינה ללא גלוטן
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:36 23.01.2024)

תשארי עם מה שטוב לך🙂

avatar
שירי (19:08 8.04.2023)

לשים 180 על טורבו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:12 8.04.2023)

עדיף על תכנית קו עליון ותחתון.

avatar
יאנה (20:43 7.04.2023)

הלחם נראה יפה מאוד, אני שמתי סילאן במקום דבש, ויצא קצת חסר טעם, אולי עם ממרח כלשהו יהיה בסדר, בכל זאת קיבלתי מחמאות עליו:)

לחם טחינה ללא גלוטן
avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:39 8.04.2023)

נראה מעולה!
שמחה שיצא מוצלח(:
הלחם אכן לא אמור להיות עם טעם דומיננטי, אפשר ורצוי לצרף אליו ממרחים ותוספות.

avatar
עדינה (19:33 16.02.2023)

איך אפשר להמתיק למי שנמנע מפחמימות וסוכרים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:42 16.02.2023)

אפשר להשתמש בתחליף סוכר (כמו סוכר, סטיביה, סוויטאנגו וכדומה), המרקם ישתנה מעט.

avatar
חגית (18:26 1.11.2022)

היי אפרת,
כל פעם מחדש כשאני מכינה את העוגה היא נופלת.
מה אפשר לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:00 1.11.2022)

היי,
הלחם אמור לצנוח קצת כי אין בו קמח שיחזיק אותו.
אם הוא צנח יותר מידי זה יכול לקרות אם פתחת את דלת התנור במהלך האפייה או בגלל שהוצאת אותו מהתנור לפני שהיה אפוי לגמרי.

avatar
אלה אלרם (12:25 14.07.2022)

אפרת המדהימה – תודה!!
אני חולת סוכרת טייפ 1 וזללנית גדולה, והלחם הזה מציל אותי. הוא פחות מעלה סוכר מכל הלחמים הקלים הנמכרים בשוק. 35 שנה אני עם הסוכרת ועכשיו אני מתמודדת עם הכעס על הדיאטניות במכוני הסוכרת – איך אף פעם לא סיפרו לי על הלחם מציל הנפשות הזה? איך?! תודה אפרת ♥️♥️♥️

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:31 14.07.2022)

היי,
שמחה מאד שאהבת את המתכון ושהוא משמש לך כתחליף ללחם.
אגב, שימי לב שיש בלחם דבש שהוא ממתיק ויש להתחשב בכך.
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
יניב (22:05 21.04.2022)

היי אפרת,עשיתי את המתכון שלך,
אני יודע שזה טעם אישי אבל אני אישית אוהב וגם משפחתי.
אחלה לתחליף לפסח.
רק רוצה לציין שהלחם יצא מהתנור היה תפוח ממש ואז אחרי כמה דקות צנח. אך אחר כך נשאר עדיין אוורירי.
רק באסה שזה קרה כי זה קרה בעודי קורא תגובות בזמן שהלחם בתנור מבאס🙂
זה בסדר אבל שזה צונח??
התלבטתי אם לשלוח תמונה

כיף לחזור תמיד לאתר שלך, והאמת שבשנה האחרונה משתמש רק בו.
פעם הייתי מחפש מתכונים בשיגעון ולא הייתה לי התמקדות כלשהיא.
עכשיו, יש לי.ומצאתי את איזור הנוחות
אצלך מתכונים פשוטים,מוסברים בצורה טובה נוחים מאוד😊

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:50 23.04.2022)

היי יניב,
שמחה מאד שאהבתם את המתכון!
הלחם אכן צונח מעט לאחר האפייה היות ואין בו קמח.
תודה על השיתוף ועל הפרגון🌺

avatar
מיכל (19:00 18.04.2022)

היי אפרת
מה אני יכולה לשים במקום דבש בלחם הזה כדי שיצא יותר טעם של טחינה ומלוח ופחות טעם של עוגה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:38 18.04.2022)

היי,
הדבש חשוב כדי לאזן את טעם הטחינה והביצים, הוא לא אמור לתת טעם של עוגה(:
בכל מקרה, אפשר להשתמש בסילאן ואפשר גם להוסיף מעט מלח.

avatar
מיטל (22:46 6.04.2022)

שלום רב אפרת האם אפשר להפחית בכמות הביצים?
תודה רבה וחג שמח .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:57 6.04.2022)

היי,
לא ניתן להפחית את כמות הביצים היות והן המרכיב העיקרי בהיעדר קמח.

avatar
אהובה (12:51 20.02.2022)

צהריים טובים
האם אפשר להכין את הלחם טחינה במיקרוגל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:22 20.02.2022)

היי,
לא ניסיתי בעצמי, אבל אני מניחה שאפשר.
יש לתת כדקה של אפייה במיקרו ולהמשיך לפי הצורך.

avatar
אפרת (18:21 3.10.2021)

היי אפרת מה שלומך??
רציתי להגיד לך תודה רבה על כל המתכונים המהממים שלך אני גם רשומה אצלך במייל וזה אחד הדברים המטורפים ממליצה לכולם יש שם מתכונים משעגים וטעימים וגם כל פעם שאני רוצה להכין משהו אני קודם כל ניגשת לאתר שלך
רציתי להגיד לך שדיפדפתי באינטרנט למתכונים של לחם טחינה ומצאתי של מי המתכון המקורי אז אני כותבת לך את השם ואם תרצי תוסיפי קרדיט אין עליך את אלופה
מחכה כבר למתכונים חדשים

avatar
אפרת (18:45 3.10.2021)

פשוט שחכתי לציין את שם האישה קוראים לה רחלי קרוט

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:09 3.10.2021)

היי אפרת,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים ותודה על הפרגון!
המקור למתכון אינו של רחלי קרוט, מדובר במתכון שמקורו מחו”ל ולכן לא הייתי בטוחה למי לתת את הקרדיט(:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:08 3.10.2021)

היי,
שמחה שנהנית מהמתכונים! תודה על הפרגון🌺
לא כתבת לי מה המקור למתכון(:

avatar
הילה (15:26 14.07.2021)

תקשיבו , לא יודעת מה הלשון הרע שדיברו פה על המתכון הגנוב הזה
אבל אני מוכרחה לומר שזה אחד המתכונים המושלמים שניסיתי בחיי
(תוך יום וחצי הכנתי את זה כבר שלשה פעמים!!!! וזה שוב נגמר……)
תמשיכי לפנק אותנו!!!!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:44 14.07.2021)

איזה כיף לשמוע! שמחה מאד שאהבתם את המתכון, ותודה ששיתפת(:

avatar
123 (20:45 25.01.2021)

הכנתי ויצא מזעזע😂
לא הבנתי מה לא טוב עשיתי בדיוק לפי ההוראות

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:22 25.01.2021)

זה עניין של טעם אישי 🙂 ראי מה רשמתי בתחילת המתכון לגבי זה.

avatar
שולה סנדר (11:44 2.01.2021)

כיצד שומרים את הלחם, במקרר או בהקפאה? וכן האם לחמם את התנור לחום מלמעלה ומלמטה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:31 2.01.2021)

היי שולה,
לגבי התנור אז תוכנית חום רגילה- עליון ותחתון 🙂
לגבי שמירת הלחם, אני מניחה שזה הכי טוב וטרי באותו יום, לאחר מכן ניתן לשמור בחוץ עטוף בניילון נצמד כ-3 ימים. במזג אויר חם אני מניחה שכדאי לשמור במקרר.
לאחר יום נראה לי שכדאי לחמם קצת בטוסטר/תנור לפני שאוכלים.

avatar
נחמה (10:42 5.11.2020)

הי אפרת,
כמו תמיד מתכונים מעולים, כמו שלך לא מוצאים באף מקום – קלים, מפורטים, ממצרכים זמינים..
הכנתי את ה”לחם” הזה בתור עוגה, במעט חשש, כי הילדה ויתרה על עוגת יומולדת לטובת הדיאטה של סבא, אבל כבר קניתי תבית בצורת ארמון ורציתי בכ”א משהו מעוצב
אז הכנתי כמות וחצי ויצא לי ממש מוצלח ואורירי ולא צנח כזה הרבה. פתחתי את התנור בהדרגה אבל לא ממש הרבה זמן כי הייתי צריכה לחמם דברים אחרים. בכל מקרה, מהטעם אף אחד לא התלהב חוץ ממני, אבל למבוגרים זה היה סביר… בטוח יחסית לדברים דיאטטים.. כתחליף לעוגה מלאת קמח וסוכר מבחינתי זה מצוין
השאלה עד כמה זה באמת דיאטטי כי טחינה זה בכ”א הרבה קלוריות…
שוב תודה על האתר המדהים, שהופך אוכל מבושל ביתי לזמין עבור כל אחד שרוצה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:23 5.11.2020)

היי נחמה,
שמחה לקרוא שאת נהנת יקירה
כל הלחם יוצא כ-1,100 קלוריות (הכוונה לכל הכמות במתכון). זה יוצא הרבה פחות קלוריות מלחם מלא רגיל שאופים באינגליש קייק ונחשב דיאטטי גם מהסיבה שזה לא מכיל כמעט פחמימות.
בהצלחה!
סופ”ש נעים♥

avatar
שירן (05:40 3.07.2020)

כמה סוכר אפשר במקום הדבש/סילאן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:32 3.07.2020)

בגדול יש לשים אותה כמות (2 כפות) אבל חייבת לציין שלא ניסיתי ויכול להיות שהדבש/סילאן תורמים למרקם.

avatar
שירן (11:47 3.07.2020)

תודה רבה

avatar
כרמל (15:31 30.04.2020)

הכנתי כמה פעמים בדיוק לפי ההוראות, זה נראה גבוה ותפוח כשיוצא מהתנור ותוך דקות נופל ונהיה דחוס מאוד. מה יכולה להיות הבעיה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:24 30.04.2020)

היי כרמל,
הלחם אמור לצנוח קצת כי אין בו קמח שיחזיק אותו. אם הוא צנח יותר מידי זה יכול לקרות אם פותחים את דלת התנור במהלך האפיה או בגלל שהוצאת אותו מהתנור לפני שהיה אפוי לגמרי.

avatar
קארין (14:08 29.04.2020)

היי אפרת
תודה על כל המתכונים קודם כל🌹
ניתן להוסיף קמח ללא גלוטן? כדי שיקבל טיפה נפחק

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:51 29.04.2020)

לא ניסיתי אבל אפשר לנסות לשים כ-2 כפות בתור התחלה.

avatar
טליה (23:03 19.04.2020)

יצא מושלם

avatar
מיכל (19:17 18.04.2020)

הי אפרת, מתכון ממש מעולה, הכנתי כבר כמה פעמים. חשבתי אולי לשלב ירק כלשהו מגורד. זה יכול להתאים? מה אם כן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:26 18.04.2020)

היי מיכל,
האמת שאין לי מושג, זה משהו שצריך לנסות.
אם את מחליטה לנסות כדאי להשתמש ליבש את הירק המגורד מנוזלים כדי שלא ירטיב את הבצק.

avatar
מיכל (08:50 12.04.2020)

הי אפרת, האם מתאים להחליף ביצה אחת בתפוח עץ מגורד או שעדיף שלא? אם כן- מספיקה כמות של תפוח אחד? הכנתי בפעם הקודמת עם 4 ביצים ויצא מעולה, אבל אשמח לגוון..תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:53 12.04.2020)

היי מיכל,
לא בטוחה אם כדאי לוותר על ביצה כי הביצים למעשה הן שנותנות את הנפח. זה יכול לצאת נמוך ודחוס יותר.

avatar
רותם (23:51 11.04.2020)

יצא לי ממש טעים! פתרון מעולה לפסח. תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:55 12.04.2020)

שמחה שאהבת 🙂
פסח שמח!

avatar
נטלי (21:01 11.04.2020)

עשיתי הכל לפי ההוראות
יצא על הפנים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:55 12.04.2020)

היי נטלי,
אם הכנת בדיוק לפי המתכון אז זה כבר עניין של טעם. ראית מה רשמתי בהקדמה.
פסח שמח 🌸

avatar
שושי (20:04 31.03.2020)

אפשר להכין מטחינה מוכנה? מלוחה? כאילו מעורבת עם מיץ לימון ומים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:29 1.04.2020)

לא יודעת, לא ניסיתי.

avatar
שושי שרלין (23:43 2.04.2020)

אוקי, ניסיתי
ויצא מווווושלם רך טעים עסיסי ופחות ספוגי…
חייבת לציין שבגלל שהטחינה היתה כבר מתובלת הורדתי מכמות הדבש, אבל זו היתה טעות לדעתי כי היה חסר בטעם.
הרבה הצלחות

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:38 3.04.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
אמה (17:25 16.02.2020)

היי אפרת, בהכפלת כמויות צריך לשים 8 ביצים? איך אני מכפילה כמויות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:46 16.02.2020)

כעקרון כן אבל ההמלצה שלי להכין בפעמיים ולא להכפיל. זה עניין של כמה דקות.

avatar
שירן (21:46 3.02.2020)

מאוד טעים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 3.02.2020)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
צופיה (18:38 20.01.2020)

הכנתי עם ממרח שקדים במקום טחינה ויצא אורירי וטעים. תודה אפרת!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:00 20.01.2020)

מעולה 🙂
תודה צופיה

avatar
אורית (14:20 26.07.2019)

קבלתי את המתכון הזה מחברה כי נורא אהבתי את הטעם של מתיקות עדינה וגם היא הוסיפה פרג …לי אישית התמכרתי😊

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:29 26.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אורית

avatar
מלי ד (21:32 8.04.2019)

היי אפרת, אפשר להוריד לגמרי את הדבש ולהפוך אותה למלוחה?
להוסיף קורט מלח?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:54 8.04.2019)

לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להוסיף כשליש כפית מלח ולדעתי עדיין כדאי להוסיף כחצי כף דבש.

avatar
דורית (21:34 11.11.2018)

האם אפשר להקפיא את הלחם טחינה או לישמור כמה ימים במקרר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:51 12.11.2018)

כן אפשר.

avatar
משיח נטלי (20:15 5.11.2018)

יצא נהדר וטעים כמו שהציעו הוספתי גם בננה שדרוג בהחלט. הטעם של הטחינה מאוד דומיננטי רעיונות לניטרול?

avatar
משיח נטלי (20:16 5.11.2018)

.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:43 5.11.2018)

היי נטלי,
השתמשת בטחינה רגילה או טחינה מלאה? ערבבת את הטחינה היטב לפני שימוש?

avatar
משיח נטלי (16:33 7.11.2018)

טחינה משומשום מלא. עכשיו עושה ניסיון עם טחינה לא מלאה. נראה מה יהיה הטעם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:43 7.11.2018)

אז זה מסביר את הטעם החזק.

avatar
ריקי (09:58 8.05.2019)

אני שמתי ממרח שקדים במקום טחינה יצא מטורףףףףףףףף

avatar
רמה מתתיהו (08:49 2.11.2018)

היי אפרת אני מנסה מספר מתכונים של לחם טחינה והם יוצאים נורא דחוסים מה יכולה להיות הבעיה …אני מכינה מביצים טחינה ואבקת אפיה ….תודה רמה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:57 2.11.2018)

היי רמה,
לא נתקלתי במתכון של לחם טחינה שיצא אוורירי. זה בגלל שזה עשוי מטחינה ללא קמח.

avatar
רחלי (23:50 13.08.2018)

שלום אפרת,
אני חייבת להגיד לך שאין על האתר שלך!! פשוט אין!
תודה רבה רבה! תמשיכי להוסיף עוד מלא מתכונים להנאת כולם… 😉

עשיתי בשבועיים האחרונים מלא מתכונים שלך ויצא פשוט מושלםםם!

סתם אגב, בלחם טחינה- שמתי במקום 4 ביצים- 3 ביצים ועוד בננה מעוכה+ רבע כפית אבקת אפייה כתחליף לביצה אחת (גם זה מהאתר שלך.. תודות!)והורדתי קצת מהטחינה וצא טעייםם מאודד!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:19 14.08.2018)

תודה רחלי ❤️
שמחה מאוד לשמוע 🙂
יום מקסים

avatar
דנה (01:38 8.08.2018)

יצא מרקם של עוגה אבל טעימה. היו לי רק 3 ביצים אז הוספתי 2 כפות של קמח חומוס וגם בננה לפי אחת התגובות. היה טעם מאד דומיננטי של הטחינה, כנראה בגלל הסוג שהשתמשתי.
אפשר לדעתך להוריד מכמות הטחינה ולשים קמח חומוס או משהו אחר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:07 8.08.2018)

היי דנה,
במקום חלק מכמות הטחינה אני חושבת שאפשר לשים ממרח שקדים. לא בטוחה לגבי קמח חומוס.
יום מקסים 🙂

avatar
קלמי (17:32 21.07.2018)

אני בתזונה קטוגנית. הלחם הזה מתאים לי חוץ מהדבש. האם ניתן במקום להוסיף ממתיק סטיביה? וכמה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:11 21.07.2018)

אפשר להוסיף ממתיק סטיביה. בגלל שיש המון סוגים אני לא יודעת לומר בדיוק כמה. מה רשום על האריזה לגבי מתיקות של כפית ביחס לסוכר?

avatar
תמי (21:12 17.07.2018)

אין דברים כאלה…
הכנתי עם טחינה מלאה של אחווה
יצא סוףףףף
אפיתי בטורבו 180 מעלות 20 דקות לא שקע
לא נפל מהמם
את התנור פתחתי לאט כל 5 דקות הוספתי מעט לפתוח
בתנור שלי ניתן לפתוח לפי הצורך
פתח מעל התבנית והמקום חלק לגמרי…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:49 17.07.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
אין (18:28 8.07.2018)

ניסיתי משהו שעבד בפשטות והשאיר את זה אוורירי שלא נופל- הוספתי כף קורנפלור ובננה מרוסקת לתערובת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:44 9.07.2018)

תודה על השיתוף 🙂

avatar
יורם (10:42 15.04.2018)

במתכון לחם טחינה האם ניתן להשתמש בממרח שחר במקום הטחינה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:32 15.04.2018)

היי יורם,
זה פחות מתאים.
אפשר להכין מאפינס שוקולד השחר.

avatar
רינה (18:48 14.04.2018)

היי…
אפשר להקפיא? לציליאקית…
כמו כן, האם כדאי לאכול כל יום בגן במקום פרוסות לחם ללא גלוטן?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:41 14.04.2018)

היי רינה,
נראה לי שאפשר להקפיא.
אם זה טעים לך אז כן.

avatar
נעמי (00:30 11.04.2018)

טעמתי בפעם הראשונה שחברה הכינה ואני הכנתי עכשיו יצא לי יותר טעים אולי סוג הטחינה משנה את המרקם כי יצא לי פחות ספוגי. השתמשתי בטחינה שמוכרים פה בארהב joyva שהוא מאוד עבה יחסית לרוב הטחינה הגולמית שהיא יותר דלילה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:40 11.04.2018)

תודה נעמי.

avatar
אור (09:39 1.04.2018)

היי. ניתן לעשות זאת ללא אבקת אפיה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:45 1.04.2018)

לא יודעת, לא ניסיתי.

avatar
מיכל (13:56 30.03.2018)

היי אפרת, תודה על המתכון. אהבתי את המרקם, אבל הלחם יצא מעט חסר טעם. יש לך רעיון מה להוסיף? תודה וחג שמח! מיכל.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:00 30.03.2018)

שמת אגוזים בסוף?
הלחם יוצא בטעם די ניטרלי ומתאים למרוח עליו משהו.

avatar
מיכל (11:56 30.03.2018)

היי אפרת, האם זה יוצא טוב גם עם חצי מהכמות? והאם עדיין לשים באינגליש קייק?
בנוסף, רציתי לדעת אם מתאים לשים אגוזים קצוצים או שזה לא מתאים למרקם והטעם. תודה רבה וחג שמח! מאוד אוהבת את המתכונים שלך!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:56 30.03.2018)

היי מיכל,
אם את מכינה מחצית כמויות כדאי לאפות בתבניות מאפינס. זה ייצא נמוך מידי באינגליש קייק.
אני חושבת שאפשר לנסות לשים אגוזים קצוצים.
חג שמח 🙂

avatar
חגית (21:07 9.03.2018)

ניתן לעשות גם מטחינה משומשום מלא, לפזר שומשום מעל ולהקפיד על סילאן 100 אחוז תמרים. 25 דקות ב170 מעלות.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:38 10.03.2018)

תודה חגית 🙂

avatar
ענת (18:56 8.02.2018)

היי אפרת,
במה אפשר להחליף את הביצים במתכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 8.02.2018)

היי ענת,
במתכון הזה הביצים הכרחיות. הן אלה שמוסיפות את הנפח כשאין קמח.

avatar
חלי (14:07 11.01.2018)

תודה על המתכון המושלם!
הוספתי 2 כפות קמח עדשים אדומות והקצפתי כמו עוגה, אפיתי בתוך מאפינס ופיזרתי למעלה גרעיני חמניות, זיתים ואורגנו. אפיתי 20 ד’ והשארתי עוד 15 ד’ בלי לפתוח את דלת התנור. יצאו מאפינס גבוהים ותפוחים טעימים להפליא!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:28 11.01.2018)

נשמע מעולה!
תודה על השיתוף 🙂

avatar
יפית (15:43 8.01.2018)

מצב תמונה, מרקם די דחוס, אצלך בתמונה הוא יותר אוורירי משום מה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:14 8.01.2018)

היי יפית,
נכון, נראה שיצא מאוד דחוס.
איך ערבבת את החומרים? בעזרת כף/מיקסר? שמת 4 ביצים וכפית אבקת אפיה?
אין לי מתכון לדייסת אורז אבל אעלה בהמשך.

avatar
יפית (22:40 8.01.2018)

ערבבתי באמצעות כף והשתמשתי בטחינה מלאה של הנסיך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:10 9.01.2018)

אז אולי זה בגלל שימוש בטחינה משומשום מלא או שהלחם צנח יותר ממה שאמור וזה יכול לקרות אם פותחים את דלת התנור במהלך האפיה או בגלל הבדלים קיצוניים של חום וקור (ואז פעם הבאה בתום האפיה כדאי לפתוח את דלת התנור באופן חלקי לכמה דקות ורק אחרי זה להוציא את הלחם מהתנור).

avatar
יפית (15:39 8.01.2018)

אז ההכנה שלה ממש קלה, אך זה לא לחם, זה עוגה מתוקה, מזכיר תעוגות סולות עם רוטב סוכר מתוק, כמו שהרבה ציינו פה כשפתחתי את התנור לתת לה להתקרר היא הייתה גבוהה ולאחר 20 דקות ירדה, בכל מקרה ולמרות שזה לא בדיוק לחם אלא עוגה, עדיין מצאה חן בעיניי התוצאה, תודה. חולה על האתר הזה ואשמח לדעת אם יש לך מתכון לדייסת אורז מתוק כמו שהיינו אוכלים פעם, תודה

avatar
רינת (13:55 24.12.2017)

היי

אני רוצה להכין מתכון זה

אבל בלי הביצים אם אשתמש בטחינה בלבד האם זה לא מספיק כדי להדביק את הרכיבים?

וישנה מאוד את הטעם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:59 24.12.2017)

היי רינת,
במתכון הזה הביצים הכרחיות ואני לא ממליצה לוותר עליהן. הן אלה שמוסיפות את הנפח כשאין קמח.

avatar
שרה (17:54 28.11.2017)

פיצוץ

קל מאוד להכנה וטעים חבל”ז!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:04 28.11.2017)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
צביקה (19:05 19.11.2017)

האם ניתן לפרוס ולהקפיא ולהוציא לפי הצורך ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 19.11.2017)

נראה לי שכן.

avatar
אבישי (19:49 13.11.2017)

די מוצלח וטעים . מומלץ !

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:11 14.11.2017)

תודה אבישי 🙂

avatar
אתוש (23:35 2.11.2017)

יצא מושלםםםםםםםםםם
טוב מאד לנמנעים מגלוטן
מתכון מהיר להכנה וטעים מאדדדד
שווה לנסותתתת!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:57 3.11.2017)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
ענת (17:53 1.11.2017)

מדהים מכלום מצרכים… אלופה כתמיד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:26 1.11.2017)

נראה מעולה!
תודה ענת🌺

avatar
אבי (10:29 30.10.2017)

שלום אפרת מתכון נפלא.לעיתים יצא יבש מידיי מה לעשות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:24 30.10.2017)

היי אבי,
אם אתה מכין בדיוק לפי המתכון לדעתי זה קשור בתנור.
אתה אופה על 180 מעלות במשך 20 דקות? אם כן, יש מצב שהתנור שלך חזק יחסית?

avatar
אבי (18:37 30.10.2017)

האמת תנור sauter בן כשנתיים חדש. לעיתים אוכל…ונחנק ;))

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:37 30.10.2017)

זה יכול להיות תנור מצוין אבל גם חזק יחסית. בדר”כ כשאתה אופה עוגות או עוגיות הן מוכנות לפני הזמן שרשום במתכון?

avatar
מלכה (08:02 24.10.2017)

מתכון מעולה. גם אני מכינה ומוסיפה מעט קצח וקינמון.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:04 24.10.2017)

מעולה 🙂
תודה מלכה.

avatar
מרקוביץ צבי (15:06 1.08.2017)

אפשר להחליף את הדבש בתחליף סוכר, כגון סטיביה?
אם כן מה הכמות?
תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:42 1.08.2017)

היי צבי,
אני מניחה שאפשר. אני לא יודעת מהי הכמות המדויקת אבל בגדול כדאי לשים במתיקות של 2 כפות סוכר.

avatar
אסתי (13:20 14.06.2017)

היי האם הלחם יוצא מעט מתוק או רגיל ? כיוון שאני רוצה להוסיף את זה לצד הסלט.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:43 14.06.2017)

הלחם יוצא מתקתק בצורה עדינה.
את יכולה לאכול עם סלט.

avatar
נאוה (18:23 21.05.2017)

האם הלחם הזה טוב לדיאטת אתקינןס(atkins)?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:05 21.05.2017)

היי נאוה,
אני לא מכירה את הדיאטה הזאת.

avatar
עומר (20:54 13.05.2017)

היי, בדיוק שמתי בתנור כמות כפולה (כן כן ! כפולה!) מחכה שיצא בכדי לזלול לצד סלט טונה טעימה (:

תודה רבה על המתכון הנפלא !!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:20 13.05.2017)

מעולה 🙂 בתאבון!

avatar
א (21:03 8.05.2017)

הכנתי אך הלים יצא צורת התבנית – כאילו קיבל בליטה באמצע חחח חחחח 😉
נטעם ונדע

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:47 8.05.2017)

היי,
מאחר ואין קמח בתערובת שזה בעצם מה שמחזיק אותה אז לפעמים הלחם מקבל צורה מוזרה 🙂

avatar
שרון (20:02 4.05.2017)

עוד דבר קטן.. אשמח לדעת האם זה דיאטטי ובערך מה כמות הקלוריות?
תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:12 4.05.2017)

היי שרון,
שמחה שיצא טעים 🙂
כל הלחם יוצא כ-1,100 קלוריות (הכוונה לכל הכמות במתכון). זה יוצא הרבה פחות קלוריות מלחם מלא רגיל שאופים באינגליש קייק ונחשב דיאטטי גם מהסיבה שזה לא מכיל כמעט פחמימות.

avatar
שרון (16:32 5.05.2017)

תודה על התשובה המהירה!
והכנתי היום שוב, ושוב צנחה לגמרי..אפילו שפתחתי ממש בהדרגה את התנור…
יש לך מושג למה זה קורה אצלי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:48 5.05.2017)

הלחם אכן צונח מהסיבה שאין לאבקת האפיה מה שיחזיק אותה (אין קמח במתכון).
לא ניתן למנוע את הצניחה אבל אפשר לנסות לשפר על ידי מה שעשית- פתיחת התנור בהדרגה.
שבת שלום 🙂

avatar
שרון (20:00 4.05.2017)

תשמעי זה מעדן. עשיתי חצי כמות מהכל (3 כפות טחינה, כף מייפל, 2 ביצים וחצי כפיץ אבקת אפיה) כדי לנסות ויצא מדהים ואכלתי בעצמי את כל התבנית. העניין שזה צונח לגמרי אחריי פתיחת דלת התנור.. לכן בפעם הבאה אולי אנסה לפתוח לאט לאט בהדרגה כדי שיישאר תפוח ויפה..
תודה רבה 🙂

avatar
אודל (12:04 7.06.2020)

מה הכוונה לפתוח לאט לאט את התנור? אחרי ה- 20 דקות?
אשמח להסבר

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:50 7.06.2020)

הכוונה שבמקום להוציא את הלחם מיד מהתנור (ואז יהיו הבדלי חום וקור) אפשר לפתוח את דלת התנור בחצי, להשאיר כדקה ואז לפתוח לגמרי ולהשאיר את הלחם בפנים 2-3 דקות נוספות ואז להוציא לגמרי מהתנור.
כל זה אחרי 20 דקות אפיה, שהלחם מוכן.

avatar
ליאת (22:15 25.04.2017)

תודה רבה רבה על מתכון כל כך קל פשוט ומוצלח. הכנתי ויצא מעולה! חיסלתי בעצמי חצי תבנית. וחייבת שוב לציין שהאתר שלכם מנצח את כולם. תודה רבה לכם:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:30 26.04.2017)

תודה ליאת, כיף לשמוע 🙂
יום נפלא!

avatar
אסתי (10:02 22.04.2017)

ראיתי באתר אחר שבמקום אבקת אפיה שמים סודה לשתיה. מה ההבדל??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:13 22.04.2017)

היי אסתי,
אבקת אפיה בדר”כ מתפיחה לגובה. סודה לשתיה מתפיחה לרוחב ומומלצת לשימוש כשיש מרכיב חומצי במתכון.

avatar
raz esti (10:00 21.04.2017)

הלחם טעים מאד!! מתנה מופלאה לאוכלים ללא גלוטן!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:06 21.04.2017)

שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום!

avatar
ריקי (18:06 19.04.2017)

הי! רציתי לשאול כמה זמן אפשר לשמור את הלחם? מתי מאבד מהטריות שלו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:19 19.04.2017)

היי ריקי,
אני מניחה שזה הכי טוב וטרי באותו יום, לאחר מכן ניתן לשמור בחוץ עטוף בניילון נצמד כ-3 ימים. במזג אויר חם אני מניחה שכדאי לשמור במקרר.
לאחר יום נראה לי שכדאי לחמם קצת בטוסטר/תנור לפני שאוכלים.

avatar
ענת (20:40 17.04.2017)

רעיון מדהים! הכנתי ויצא מעולה!
תודה למי שהגה את המתכון ותודה לך אפרת שהבאת אותו לתודעה שלי.
הייתי רוצה לשלב גם ממרח תמרים במרכז הלחם, יש לך רעיון איך לעשות את זה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:59 17.04.2017)

היי ענת,
אם את רוצה את הממרח כמילוי אז לדעתי אפשר לצקת מחצית מהבלילה, לפזר קצת מהממרח בכמה מקומות ומעל לצקת את שארית הבלילה.

avatar
ענת (12:16 18.04.2017)

תודה יקירתי 🙂

avatar
חגית (11:09 16.04.2017)

היי אפרת, אשמח לדעת באיזו תבנית ? (אינגליש קייק?) ואם לדעתך יצא טוב בתוך תבנית מאפינז..
המון תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:38 16.04.2017)

היי חגית,
כן, תבנית אינגליש קייק ולדעתי אפשר גם להכין במאפינס.
חג שמח 🙂

avatar
מירי (16:57 14.04.2017)

הי,מישהי יודעת מה מברכים עליו?
אגב מתכון מדהים!

avatar
איילת (09:24 11.10.2017)

לדעתי מברכים שהכול…

avatar
גילה אפשטיין (15:16 14.04.2017)

קיבלתי בטלפון מתכון דומה, 6 כפות טחינה, 2 כפות סילאן, 1 כפית סודה לשתיה ו-4 ביצים.
יצא מתכון מעולה. זה אותו הדבר כמו המתכון שלך, אפיתי ב-180 מעW כחצי שעה. למעלה פיזרתי גרעיני חמניות וזה יצא כמו עוגה….. צריך רק להיזהר ולא לאכול יותר מדי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:27 14.04.2017)

תודה גילה 🙂

avatar
צינה (10:21 14.04.2017)

יופי של מתכון, השתמשתי בו בעבר, הוא באמת אלטרנטיבה ללחם. אפיתי אותו לחבר שנאסר עליו לאכול קמחים,
מי שהמציא או שהגג את הדבר הבריא הזה פשוט גאון!!!

avatar
ספיר (22:11 13.04.2017)

רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בטחינה משומשום טבעי ? של אחוה.. תודה מראש וחגשמח!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:16 13.04.2017)

אני חושבת שכן.
חג שמח 🙂

avatar
סמדר (11:23 14.04.2017)

כן יש מתכון ברשת עם טחינה מלאה

avatar
מלי (20:40 13.04.2017)

הי,
אני עושה את הלחם הזה עם ממרח שקדים וזה יוצא מדהים. מומלץ

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:09 13.04.2017)

נשמע מעולה, תודה מלי 🙂

avatar
שיר (19:25 13.04.2017)

הי. איך הטעם של זה?
מרגיש כמו לחם?מרגישים טחינה…?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:10 13.04.2017)

היי שיר,
המרקם של זה הוא קצת ספוגי ופחות מרגיש כמו לחם אמיתי. הטחינה לא מאוד מורגשת.

avatar
שיר (13:56 14.04.2017)

עדיין לא הבנתי את הטעם אבל תודה, בעז”ה אכין היום ואראה…
בכל אופן את חושבת שאפשר לעשות עם טחינה משומשום מלא?
והכוונה להשתמש בטחינה ישירות מהקופסא ולא מתובל,כן?
תודה רבה רבה מראש ושבת שלום!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:08 14.04.2017)

זה קצת קשה להסביר, כשתטעמי תביני 🙂
אפשר להכין עם טחינה משומשום מלא ונכון, ישירות טחינה גולמית מהקופסה, רק מומלץ לערבב לפני את הטחינה.
בהצלחה ושבת שלום!

avatar
צילה (12:10 13.04.2017)

היי אפרת,
עכשיו הכנתי ויצא ממש נחמד. הוספתי מעט אגוזים.
תודה רבה על כל המתכונים וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:21 13.04.2017)

תודה צילה 🙂
חג שמח

avatar
מיכל (10:22 13.04.2017)

גם אני קיבלתי את המתכון הנפלא הזה. אני מכינה כלחמניות קטנות בתבנית שקעים (מאפנס)
אכן הכנה ראשונה הביאה עמה שידרוגים רבים. מכיל הכל, מה שעולה בדימיונכם, ומה שאתם אוהבים כמובן..
דוגמאות: גבינה בולגרית מגורדת, פסטו, זיתים, עשבי תיבול, פתיתי עמק, עגבניות מיובשות ועוד
אגב, ניתן גם להכין את הגרסה המתוקה והדמיון משתולל
זה הדבר היחיד שאני מכינה ואוכלת בגזרת תחליפי הלחמים. אני לא ציליאקית לשמחתי הרבה.
תודה. האתר נפלא. מכינה דברים רבים וכולם שמחים. גם אני, קליל ונפלא. ככה אני אוהבת. לא אוהבת לבשל רק לאפות.
חג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:25 13.04.2017)

תודה מיכל 🙂
חג שמח

avatar
טל (08:32 13.04.2017)

יוצא מצוין עם אגוזים גרעיני חמניות שומדום וזרעי פשתן/פרג חלק בתוך הבלילה וחלק מעל עם רבע כפית מלח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:06 13.04.2017)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
שני (19:05 12.04.2017)

הי ,

ניסיתי אותו כאשר לא היה לי דבש – אז המרתי בסוכר חום
המרקם יצא ספוגי ורטוב מבפנים

האם גם אצלך זה יצא רטוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:49 12.04.2017)

היי שני,
זה אמור לצאת יבש וספוגי. לא רטוב.
כמה זמן אפית? זה נשמע כאילו זה לא נאפה עד הסוף.

avatar
ענבל (00:05 22.05.2017)

גם לי יצא רטוב מבפנים… מבחוץ בסדר..
מה הסיבה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:49 22.05.2017)

היי ענבל,
יכול להיות שזה נאפה בחום גבוה מידי, זה יכול לקרות בתנורים חזקים.
אפשרות נוספת היא שזה לא נאפה מספיק זמן. אולי היה צריך לתת לזה עוד קצת בתנור.

avatar
אתי (13:19 12.04.2017)

ניתן להמיר לסוכר חום במקום דבש/ מייפל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:18 12.04.2017)

היי אתי,
לא ניסיתי אבל לדעתי הדבש/מייפל תורמים למרקם. אם יש לך סילאן אז אפשר לשים במקום.

לקריאת כל התגובות