שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

סוג: פרווה

אתחיל בזה שלא מדובר במתכון שלי (לא מצאתי מי בעל המתכון המקורי וזאת הסיבה שלא נתתי קרדיט למי שזה מגיע לו). זה מתכון שרץ ברשת כבר כמה זמן ומאוד סיקרן אותי. האמת שהייתי מאוד סקפטית לגבי התוצאה אך החלטתי לנסות 🙂

תוצאות הניסוי: מהבלילה אכן מתקבל מאפה יפה, זהוב ותפוח שנראה ממש כמו לחם.  מבחינת טעם, חייבת לציין שפחות אהבתי את המרקם הקצת “ספוגי” אך מאחר והדעות חלוקות גם ברחבי הרשת (יש כאלה שמאוד התלהבו ויש כאלה שפחות), החלטתי לשתף אתכם ולתת לכם להחליט.

אז יאלה למתכון…

מצרכים:

6 כפות טחינה גולמית

2 כפות דבש/ סירופ מייפל טבעי

4 ביצים

כפית אבקת אפיה

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את החומרים (בעזרת כף/מטרפה) לפי הסדר עד לקבלת בלילה חלקה ויוצקים לתבנית משומנת.

-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-20 דקות עד להזהבה יפה. נועצים קיסם במרכז הלחם- אם יוצא יבש, הלחם מוכן.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים את הלחם מהתנור ומניחים לו להתקרר. לאחר מכן ניתן לפרוס אותו.

לחם טחינה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
בראוניז שוקולד וקצפת
פשטידת ירקות לפסח

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
הילה (15:26 14.07.2021)

תקשיבו , לא יודעת מה הלשון הרע שדיברו פה על המתכון הגנוב הזה
אבל אני מוכרחה לומר שזה אחד המתכונים המושלמים שניסיתי בחיי
(תוך יום וחצי הכנתי את זה כבר שלשה פעמים!!!! וזה שוב נגמר……)
תמשיכי לפנק אותנו!!!!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (16:44 14.07.2021)

איזה כיף לשמוע! שמחה מאד שאהבתם את המתכון, ותודה ששיתפת(:

123 (20:45 25.01.2021)

הכנתי ויצא מזעזע😂
לא הבנתי מה לא טוב עשיתי בדיוק לפי ההוראות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:22 25.01.2021)

זה עניין של טעם אישי 🙂 ראי מה רשמתי בתחילת המתכון לגבי זה.

שולה סנדר (11:44 2.01.2021)

כיצד שומרים את הלחם, במקרר או בהקפאה? וכן האם לחמם את התנור לחום מלמעלה ומלמטה?

מתכונים ב-10 דקות (13:31 2.01.2021)

היי שולה,
לגבי התנור אז תוכנית חום רגילה- עליון ותחתון 🙂
לגבי שמירת הלחם, אני מניחה שזה הכי טוב וטרי באותו יום, לאחר מכן ניתן לשמור בחוץ עטוף בניילון נצמד כ-3 ימים. במזג אויר חם אני מניחה שכדאי לשמור במקרר.
לאחר יום נראה לי שכדאי לחמם קצת בטוסטר/תנור לפני שאוכלים.

נחמה (10:42 5.11.2020)

הי אפרת,
כמו תמיד מתכונים מעולים, כמו שלך לא מוצאים באף מקום – קלים, מפורטים, ממצרכים זמינים..
הכנתי את ה”לחם” הזה בתור עוגה, במעט חשש, כי הילדה ויתרה על עוגת יומולדת לטובת הדיאטה של סבא, אבל כבר קניתי תבית בצורת ארמון ורציתי בכ”א משהו מעוצב
אז הכנתי כמות וחצי ויצא לי ממש מוצלח ואורירי ולא צנח כזה הרבה. פתחתי את התנור בהדרגה אבל לא ממש הרבה זמן כי הייתי צריכה לחמם דברים אחרים. בכל מקרה, מהטעם אף אחד לא התלהב חוץ ממני, אבל למבוגרים זה היה סביר… בטוח יחסית לדברים דיאטטים.. כתחליף לעוגה מלאת קמח וסוכר מבחינתי זה מצוין
השאלה עד כמה זה באמת דיאטטי כי טחינה זה בכ”א הרבה קלוריות…
שוב תודה על האתר המדהים, שהופך אוכל מבושל ביתי לזמין עבור כל אחד שרוצה!

מתכונים ב-10 דקות (11:23 5.11.2020)

היי נחמה,
שמחה לקרוא שאת נהנת יקירה
כל הלחם יוצא כ-1,100 קלוריות (הכוונה לכל הכמות במתכון). זה יוצא הרבה פחות קלוריות מלחם מלא רגיל שאופים באינגליש קייק ונחשב דיאטטי גם מהסיבה שזה לא מכיל כמעט פחמימות.
בהצלחה!
סופ”ש נעים♥

שירן (05:40 3.07.2020)

כמה סוכר אפשר במקום הדבש/סילאן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:32 3.07.2020)

בגדול יש לשים אותה כמות (2 כפות) אבל חייבת לציין שלא ניסיתי ויכול להיות שהדבש/סילאן תורמים למרקם.

שירן (11:47 3.07.2020)

תודה רבה

כרמל (15:31 30.04.2020)

הכנתי כמה פעמים בדיוק לפי ההוראות, זה נראה גבוה ותפוח כשיוצא מהתנור ותוך דקות נופל ונהיה דחוס מאוד. מה יכולה להיות הבעיה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:24 30.04.2020)

היי כרמל,
הלחם אמור לצנוח קצת כי אין בו קמח שיחזיק אותו. אם הוא צנח יותר מידי זה יכול לקרות אם פותחים את דלת התנור במהלך האפיה או בגלל שהוצאת אותו מהתנור לפני שהיה אפוי לגמרי.

קארין (14:08 29.04.2020)

היי אפרת
תודה על כל המתכונים קודם כל🌹
ניתן להוסיף קמח ללא גלוטן? כדי שיקבל טיפה נפחק

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:51 29.04.2020)

לא ניסיתי אבל אפשר לנסות לשים כ-2 כפות בתור התחלה.

טליה (23:03 19.04.2020)

יצא מושלם

מיכל (19:17 18.04.2020)

הי אפרת, מתכון ממש מעולה, הכנתי כבר כמה פעמים. חשבתי אולי לשלב ירק כלשהו מגורד. זה יכול להתאים? מה אם כן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:26 18.04.2020)

היי מיכל,
האמת שאין לי מושג, זה משהו שצריך לנסות.
אם את מחליטה לנסות כדאי להשתמש ליבש את הירק המגורד מנוזלים כדי שלא ירטיב את הבצק.

מיכל (08:50 12.04.2020)

הי אפרת, האם מתאים להחליף ביצה אחת בתפוח עץ מגורד או שעדיף שלא? אם כן- מספיקה כמות של תפוח אחד? הכנתי בפעם הקודמת עם 4 ביצים ויצא מעולה, אבל אשמח לגוון..תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:53 12.04.2020)

היי מיכל,
לא בטוחה אם כדאי לוותר על ביצה כי הביצים למעשה הן שנותנות את הנפח. זה יכול לצאת נמוך ודחוס יותר.

רותם (23:51 11.04.2020)

יצא לי ממש טעים! פתרון מעולה לפסח. תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:55 12.04.2020)

שמחה שאהבת 🙂
פסח שמח!

נטלי (21:01 11.04.2020)

עשיתי הכל לפי ההוראות
יצא על הפנים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:55 12.04.2020)

היי נטלי,
אם הכנת בדיוק לפי המתכון אז זה כבר עניין של טעם. ראית מה רשמתי בהקדמה.
פסח שמח 🌸

שושי (20:04 31.03.2020)

אפשר להכין מטחינה מוכנה? מלוחה? כאילו מעורבת עם מיץ לימון ומים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:29 1.04.2020)

לא יודעת, לא ניסיתי.

שושי שרלין (23:43 2.04.2020)

אוקי, ניסיתי
ויצא מווווושלם רך טעים עסיסי ופחות ספוגי…
חייבת לציין שבגלל שהטחינה היתה כבר מתובלת הורדתי מכמות הדבש, אבל זו היתה טעות לדעתי כי היה חסר בטעם.
הרבה הצלחות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:38 3.04.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

אמה (17:25 16.02.2020)

היי אפרת, בהכפלת כמויות צריך לשים 8 ביצים? איך אני מכפילה כמויות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:46 16.02.2020)

כעקרון כן אבל ההמלצה שלי להכין בפעמיים ולא להכפיל. זה עניין של כמה דקות.

שירן (21:46 3.02.2020)

מאוד טעים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 3.02.2020)

שמחה שאהבת 🙂

צופיה (18:38 20.01.2020)

הכנתי עם ממרח שקדים במקום טחינה ויצא אורירי וטעים. תודה אפרת!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:00 20.01.2020)

מעולה 🙂
תודה צופיה

אורית (14:20 26.07.2019)

קבלתי את המתכון הזה מחברה כי נורא אהבתי את הטעם של מתיקות עדינה וגם היא הוסיפה פרג …לי אישית התמכרתי😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:29 26.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אורית

מלי ד (21:32 8.04.2019)

היי אפרת, אפשר להוריד לגמרי את הדבש ולהפוך אותה למלוחה?
להוסיף קורט מלח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:54 8.04.2019)

לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להוסיף כשליש כפית מלח ולדעתי עדיין כדאי להוסיף כחצי כף דבש.

דורית (21:34 11.11.2018)

האם אפשר להקפיא את הלחם טחינה או לישמור כמה ימים במקרר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:51 12.11.2018)

כן אפשר.

משיח נטלי (20:15 5.11.2018)

יצא נהדר וטעים כמו שהציעו הוספתי גם בננה שדרוג בהחלט. הטעם של הטחינה מאוד דומיננטי רעיונות לניטרול?

משיח נטלי (20:16 5.11.2018)

.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:43 5.11.2018)

היי נטלי,
השתמשת בטחינה רגילה או טחינה מלאה? ערבבת את הטחינה היטב לפני שימוש?

משיח נטלי (16:33 7.11.2018)

טחינה משומשום מלא. עכשיו עושה ניסיון עם טחינה לא מלאה. נראה מה יהיה הטעם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:43 7.11.2018)

אז זה מסביר את הטעם החזק.

ריקי (09:58 8.05.2019)

אני שמתי ממרח שקדים במקום טחינה יצא מטורףףףףףףףף

רמה מתתיהו (08:49 2.11.2018)

היי אפרת אני מנסה מספר מתכונים של לחם טחינה והם יוצאים נורא דחוסים מה יכולה להיות הבעיה …אני מכינה מביצים טחינה ואבקת אפיה ….תודה רמה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:57 2.11.2018)

היי רמה,
לא נתקלתי במתכון של לחם טחינה שיצא אוורירי. זה בגלל שזה עשוי מטחינה ללא קמח.

רחלי (23:50 13.08.2018)

שלום אפרת,
אני חייבת להגיד לך שאין על האתר שלך!! פשוט אין!
תודה רבה רבה! תמשיכי להוסיף עוד מלא מתכונים להנאת כולם… 😉

עשיתי בשבועיים האחרונים מלא מתכונים שלך ויצא פשוט מושלםםם!

סתם אגב, בלחם טחינה- שמתי במקום 4 ביצים- 3 ביצים ועוד בננה מעוכה+ רבע כפית אבקת אפייה כתחליף לביצה אחת (גם זה מהאתר שלך.. תודות!)והורדתי קצת מהטחינה וצא טעייםם מאודד!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:19 14.08.2018)

תודה רחלי ❤️
שמחה מאוד לשמוע 🙂
יום מקסים

דנה (01:38 8.08.2018)

יצא מרקם של עוגה אבל טעימה. היו לי רק 3 ביצים אז הוספתי 2 כפות של קמח חומוס וגם בננה לפי אחת התגובות. היה טעם מאד דומיננטי של הטחינה, כנראה בגלל הסוג שהשתמשתי.
אפשר לדעתך להוריד מכמות הטחינה ולשים קמח חומוס או משהו אחר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:07 8.08.2018)

היי דנה,
במקום חלק מכמות הטחינה אני חושבת שאפשר לשים ממרח שקדים. לא בטוחה לגבי קמח חומוס.
יום מקסים 🙂

קלמי (17:32 21.07.2018)

אני בתזונה קטוגנית. הלחם הזה מתאים לי חוץ מהדבש. האם ניתן במקום להוסיף ממתיק סטיביה? וכמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:11 21.07.2018)

אפשר להוסיף ממתיק סטיביה. בגלל שיש המון סוגים אני לא יודעת לומר בדיוק כמה. מה רשום על האריזה לגבי מתיקות של כפית ביחס לסוכר?

תמי (21:12 17.07.2018)

אין דברים כאלה…
הכנתי עם טחינה מלאה של אחווה
יצא סוףףףף
אפיתי בטורבו 180 מעלות 20 דקות לא שקע
לא נפל מהמם
את התנור פתחתי לאט כל 5 דקות הוספתי מעט לפתוח
בתנור שלי ניתן לפתוח לפי הצורך
פתח מעל התבנית והמקום חלק לגמרי…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:49 17.07.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

אין (18:28 8.07.2018)

ניסיתי משהו שעבד בפשטות והשאיר את זה אוורירי שלא נופל- הוספתי כף קורנפלור ובננה מרוסקת לתערובת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:44 9.07.2018)

תודה על השיתוף 🙂

יורם (10:42 15.04.2018)

במתכון לחם טחינה האם ניתן להשתמש בממרח שחר במקום הטחינה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:32 15.04.2018)

היי יורם,
זה פחות מתאים.
אפשר להכין מאפינס שוקולד השחר.

רינה (18:48 14.04.2018)

היי…
אפשר להקפיא? לציליאקית…
כמו כן, האם כדאי לאכול כל יום בגן במקום פרוסות לחם ללא גלוטן?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:41 14.04.2018)

היי רינה,
נראה לי שאפשר להקפיא.
אם זה טעים לך אז כן.

נעמי (00:30 11.04.2018)

טעמתי בפעם הראשונה שחברה הכינה ואני הכנתי עכשיו יצא לי יותר טעים אולי סוג הטחינה משנה את המרקם כי יצא לי פחות ספוגי. השתמשתי בטחינה שמוכרים פה בארהב joyva שהוא מאוד עבה יחסית לרוב הטחינה הגולמית שהיא יותר דלילה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:40 11.04.2018)

תודה נעמי.

אור (09:39 1.04.2018)

היי. ניתן לעשות זאת ללא אבקת אפיה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:45 1.04.2018)

לא יודעת, לא ניסיתי.

מיכל (13:56 30.03.2018)

היי אפרת, תודה על המתכון. אהבתי את המרקם, אבל הלחם יצא מעט חסר טעם. יש לך רעיון מה להוסיף? תודה וחג שמח! מיכל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:00 30.03.2018)

שמת אגוזים בסוף?
הלחם יוצא בטעם די ניטרלי ומתאים למרוח עליו משהו.

מיכל (11:56 30.03.2018)

היי אפרת, האם זה יוצא טוב גם עם חצי מהכמות? והאם עדיין לשים באינגליש קייק?
בנוסף, רציתי לדעת אם מתאים לשים אגוזים קצוצים או שזה לא מתאים למרקם והטעם. תודה רבה וחג שמח! מאוד אוהבת את המתכונים שלך!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:56 30.03.2018)

היי מיכל,
אם את מכינה מחצית כמויות כדאי לאפות בתבניות מאפינס. זה ייצא נמוך מידי באינגליש קייק.
אני חושבת שאפשר לנסות לשים אגוזים קצוצים.
חג שמח 🙂

חגית (21:07 9.03.2018)

ניתן לעשות גם מטחינה משומשום מלא, לפזר שומשום מעל ולהקפיד על סילאן 100 אחוז תמרים. 25 דקות ב170 מעלות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:38 10.03.2018)

תודה חגית 🙂

ענת (18:56 8.02.2018)

היי אפרת,
במה אפשר להחליף את הביצים במתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 8.02.2018)

היי ענת,
במתכון הזה הביצים הכרחיות. הן אלה שמוסיפות את הנפח כשאין קמח.

חלי (14:07 11.01.2018)

תודה על המתכון המושלם!
הוספתי 2 כפות קמח עדשים אדומות והקצפתי כמו עוגה, אפיתי בתוך מאפינס ופיזרתי למעלה גרעיני חמניות, זיתים ואורגנו. אפיתי 20 ד’ והשארתי עוד 15 ד’ בלי לפתוח את דלת התנור. יצאו מאפינס גבוהים ותפוחים טעימים להפליא!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:28 11.01.2018)

נשמע מעולה!
תודה על השיתוף 🙂

יפית (15:43 8.01.2018)

מצב תמונה, מרקם די דחוס, אצלך בתמונה הוא יותר אוורירי משום מה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:14 8.01.2018)

היי יפית,
נכון, נראה שיצא מאוד דחוס.
איך ערבבת את החומרים? בעזרת כף/מיקסר? שמת 4 ביצים וכפית אבקת אפיה?
אין לי מתכון לדייסת אורז אבל אעלה בהמשך.

יפית (22:40 8.01.2018)

ערבבתי באמצעות כף והשתמשתי בטחינה מלאה של הנסיך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:10 9.01.2018)

אז אולי זה בגלל שימוש בטחינה משומשום מלא או שהלחם צנח יותר ממה שאמור וזה יכול לקרות אם פותחים את דלת התנור במהלך האפיה או בגלל הבדלים קיצוניים של חום וקור (ואז פעם הבאה בתום האפיה כדאי לפתוח את דלת התנור באופן חלקי לכמה דקות ורק אחרי זה להוציא את הלחם מהתנור).

יפית (15:39 8.01.2018)

אז ההכנה שלה ממש קלה, אך זה לא לחם, זה עוגה מתוקה, מזכיר תעוגות סולות עם רוטב סוכר מתוק, כמו שהרבה ציינו פה כשפתחתי את התנור לתת לה להתקרר היא הייתה גבוהה ולאחר 20 דקות ירדה, בכל מקרה ולמרות שזה לא בדיוק לחם אלא עוגה, עדיין מצאה חן בעיניי התוצאה, תודה. חולה על האתר הזה ואשמח לדעת אם יש לך מתכון לדייסת אורז מתוק כמו שהיינו אוכלים פעם, תודה

רינת (13:55 24.12.2017)

היי

אני רוצה להכין מתכון זה

אבל בלי הביצים אם אשתמש בטחינה בלבד האם זה לא מספיק כדי להדביק את הרכיבים?

וישנה מאוד את הטעם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:59 24.12.2017)

היי רינת,
במתכון הזה הביצים הכרחיות ואני לא ממליצה לוותר עליהן. הן אלה שמוסיפות את הנפח כשאין קמח.

שרה (17:54 28.11.2017)

פיצוץ

קל מאוד להכנה וטעים חבל”ז!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:04 28.11.2017)

שמחה שאהבת 🙂

צביקה (19:05 19.11.2017)

האם ניתן לפרוס ולהקפיא ולהוציא לפי הצורך ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 19.11.2017)

נראה לי שכן.

אבישי (19:49 13.11.2017)

די מוצלח וטעים . מומלץ !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:11 14.11.2017)

תודה אבישי 🙂

אתוש (23:35 2.11.2017)

יצא מושלםםםםםםםםםם
טוב מאד לנמנעים מגלוטן
מתכון מהיר להכנה וטעים מאדדדד
שווה לנסותתתת!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:57 3.11.2017)

שמחה שאהבת 🙂

ענת (17:53 1.11.2017)

מדהים מכלום מצרכים… אלופה כתמיד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:26 1.11.2017)

נראה מעולה!
תודה ענת🌺

אבי (10:29 30.10.2017)

שלום אפרת מתכון נפלא.לעיתים יצא יבש מידיי מה לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:24 30.10.2017)

היי אבי,
אם אתה מכין בדיוק לפי המתכון לדעתי זה קשור בתנור.
אתה אופה על 180 מעלות במשך 20 דקות? אם כן, יש מצב שהתנור שלך חזק יחסית?

אבי (18:37 30.10.2017)

האמת תנור sauter בן כשנתיים חדש. לעיתים אוכל…ונחנק ;))

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:37 30.10.2017)

זה יכול להיות תנור מצוין אבל גם חזק יחסית. בדר”כ כשאתה אופה עוגות או עוגיות הן מוכנות לפני הזמן שרשום במתכון?

מלכה (08:02 24.10.2017)

מתכון מעולה. גם אני מכינה ומוסיפה מעט קצח וקינמון.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:04 24.10.2017)

מעולה 🙂
תודה מלכה.

מרקוביץ צבי (15:06 1.08.2017)

אפשר להחליף את הדבש בתחליף סוכר, כגון סטיביה?
אם כן מה הכמות?
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:42 1.08.2017)

היי צבי,
אני מניחה שאפשר. אני לא יודעת מהי הכמות המדויקת אבל בגדול כדאי לשים במתיקות של 2 כפות סוכר.

אסתי (13:20 14.06.2017)

היי האם הלחם יוצא מעט מתוק או רגיל ? כיוון שאני רוצה להוסיף את זה לצד הסלט.

מתכונים ב-10 דקות (15:43 14.06.2017)

הלחם יוצא מתקתק בצורה עדינה.
את יכולה לאכול עם סלט.

נאוה (18:23 21.05.2017)

האם הלחם הזה טוב לדיאטת אתקינןס(atkins)?

מתכונים ב-10 דקות (20:05 21.05.2017)

היי נאוה,
אני לא מכירה את הדיאטה הזאת.

עומר (20:54 13.05.2017)

היי, בדיוק שמתי בתנור כמות כפולה (כן כן ! כפולה!) מחכה שיצא בכדי לזלול לצד סלט טונה טעימה (:

תודה רבה על המתכון הנפלא !!!!

מתכונים ב-10 דקות (21:20 13.05.2017)

מעולה 🙂 בתאבון!

א (21:03 8.05.2017)

הכנתי אך הלים יצא צורת התבנית – כאילו קיבל בליטה באמצע חחח חחחח 😉
נטעם ונדע

מתכונים ב-10 דקות (23:47 8.05.2017)

היי,
מאחר ואין קמח בתערובת שזה בעצם מה שמחזיק אותה אז לפעמים הלחם מקבל צורה מוזרה 🙂

שרון (20:02 4.05.2017)

עוד דבר קטן.. אשמח לדעת האם זה דיאטטי ובערך מה כמות הקלוריות?
תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (20:12 4.05.2017)

היי שרון,
שמחה שיצא טעים 🙂
כל הלחם יוצא כ-1,100 קלוריות (הכוונה לכל הכמות במתכון). זה יוצא הרבה פחות קלוריות מלחם מלא רגיל שאופים באינגליש קייק ונחשב דיאטטי גם מהסיבה שזה לא מכיל כמעט פחמימות.

שרון (16:32 5.05.2017)

תודה על התשובה המהירה!
והכנתי היום שוב, ושוב צנחה לגמרי..אפילו שפתחתי ממש בהדרגה את התנור…
יש לך מושג למה זה קורה אצלי?

מתכונים ב-10 דקות (16:48 5.05.2017)

הלחם אכן צונח מהסיבה שאין לאבקת האפיה מה שיחזיק אותה (אין קמח במתכון).
לא ניתן למנוע את הצניחה אבל אפשר לנסות לשפר על ידי מה שעשית- פתיחת התנור בהדרגה.
שבת שלום 🙂

שרון (20:00 4.05.2017)

תשמעי זה מעדן. עשיתי חצי כמות מהכל (3 כפות טחינה, כף מייפל, 2 ביצים וחצי כפיץ אבקת אפיה) כדי לנסות ויצא מדהים ואכלתי בעצמי את כל התבנית. העניין שזה צונח לגמרי אחריי פתיחת דלת התנור.. לכן בפעם הבאה אולי אנסה לפתוח לאט לאט בהדרגה כדי שיישאר תפוח ויפה..
תודה רבה 🙂

אודל (12:04 7.06.2020)

מה הכוונה לפתוח לאט לאט את התנור? אחרי ה- 20 דקות?
אשמח להסבר

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:50 7.06.2020)

הכוונה שבמקום להוציא את הלחם מיד מהתנור (ואז יהיו הבדלי חום וקור) אפשר לפתוח את דלת התנור בחצי, להשאיר כדקה ואז לפתוח לגמרי ולהשאיר את הלחם בפנים 2-3 דקות נוספות ואז להוציא לגמרי מהתנור.
כל זה אחרי 20 דקות אפיה, שהלחם מוכן.

ליאת (22:15 25.04.2017)

תודה רבה רבה על מתכון כל כך קל פשוט ומוצלח. הכנתי ויצא מעולה! חיסלתי בעצמי חצי תבנית. וחייבת שוב לציין שהאתר שלכם מנצח את כולם. תודה רבה לכם:)

מתכונים ב-10 דקות (08:30 26.04.2017)

תודה ליאת, כיף לשמוע 🙂
יום נפלא!

אסתי (10:02 22.04.2017)

ראיתי באתר אחר שבמקום אבקת אפיה שמים סודה לשתיה. מה ההבדל??

מתכונים ב-10 דקות (14:13 22.04.2017)

היי אסתי,
אבקת אפיה בדר”כ מתפיחה לגובה. סודה לשתיה מתפיחה לרוחב ומומלצת לשימוש כשיש מרכיב חומצי במתכון.

raz esti (10:00 21.04.2017)

הלחם טעים מאד!! מתנה מופלאה לאוכלים ללא גלוטן!!

מתכונים ב-10 דקות (10:06 21.04.2017)

שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום!

ריקי (18:06 19.04.2017)

הי! רציתי לשאול כמה זמן אפשר לשמור את הלחם? מתי מאבד מהטריות שלו?

מתכונים ב-10 דקות (20:19 19.04.2017)

היי ריקי,
אני מניחה שזה הכי טוב וטרי באותו יום, לאחר מכן ניתן לשמור בחוץ עטוף בניילון נצמד כ-3 ימים. במזג אויר חם אני מניחה שכדאי לשמור במקרר.
לאחר יום נראה לי שכדאי לחמם קצת בטוסטר/תנור לפני שאוכלים.

ענת (20:40 17.04.2017)

רעיון מדהים! הכנתי ויצא מעולה!
תודה למי שהגה את המתכון ותודה לך אפרת שהבאת אותו לתודעה שלי.
הייתי רוצה לשלב גם ממרח תמרים במרכז הלחם, יש לך רעיון איך לעשות את זה?

מתכונים ב-10 דקות (21:59 17.04.2017)

היי ענת,
אם את רוצה את הממרח כמילוי אז לדעתי אפשר לצקת מחצית מהבלילה, לפזר קצת מהממרח בכמה מקומות ומעל לצקת את שארית הבלילה.

ענת (12:16 18.04.2017)

תודה יקירתי 🙂

חגית (11:09 16.04.2017)

היי אפרת, אשמח לדעת באיזו תבנית ? (אינגליש קייק?) ואם לדעתך יצא טוב בתוך תבנית מאפינז..
המון תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (12:38 16.04.2017)

היי חגית,
כן, תבנית אינגליש קייק ולדעתי אפשר גם להכין במאפינס.
חג שמח 🙂

מירי (16:57 14.04.2017)

הי,מישהי יודעת מה מברכים עליו?
אגב מתכון מדהים!

איילת (09:24 11.10.2017)

לדעתי מברכים שהכול…

גילה אפשטיין (15:16 14.04.2017)

קיבלתי בטלפון מתכון דומה, 6 כפות טחינה, 2 כפות סילאן, 1 כפית סודה לשתיה ו-4 ביצים.
יצא מתכון מעולה. זה אותו הדבר כמו המתכון שלך, אפיתי ב-180 מעW כחצי שעה. למעלה פיזרתי גרעיני חמניות וזה יצא כמו עוגה….. צריך רק להיזהר ולא לאכול יותר מדי.

מתכונים ב-10 דקות (16:27 14.04.2017)

תודה גילה 🙂

צינה (10:21 14.04.2017)

יופי של מתכון, השתמשתי בו בעבר, הוא באמת אלטרנטיבה ללחם. אפיתי אותו לחבר שנאסר עליו לאכול קמחים,
מי שהמציא או שהגג את הדבר הבריא הזה פשוט גאון!!!

ספיר (22:11 13.04.2017)

רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בטחינה משומשום טבעי ? של אחוה.. תודה מראש וחגשמח!!

מתכונים ב-10 דקות (22:16 13.04.2017)

אני חושבת שכן.
חג שמח 🙂

סמדר (11:23 14.04.2017)

כן יש מתכון ברשת עם טחינה מלאה

מלי (20:40 13.04.2017)

הי,
אני עושה את הלחם הזה עם ממרח שקדים וזה יוצא מדהים. מומלץ

מתכונים ב-10 דקות (21:09 13.04.2017)

נשמע מעולה, תודה מלי 🙂

שיר (19:25 13.04.2017)

הי. איך הטעם של זה?
מרגיש כמו לחם?מרגישים טחינה…?

מתכונים ב-10 דקות (21:10 13.04.2017)

היי שיר,
המרקם של זה הוא קצת ספוגי ופחות מרגיש כמו לחם אמיתי. הטחינה לא מאוד מורגשת.

שיר (13:56 14.04.2017)

עדיין לא הבנתי את הטעם אבל תודה, בעז”ה אכין היום ואראה…
בכל אופן את חושבת שאפשר לעשות עם טחינה משומשום מלא?
והכוונה להשתמש בטחינה ישירות מהקופסא ולא מתובל,כן?
תודה רבה רבה מראש ושבת שלום!

מתכונים ב-10 דקות (14:08 14.04.2017)

זה קצת קשה להסביר, כשתטעמי תביני 🙂
אפשר להכין עם טחינה משומשום מלא ונכון, ישירות טחינה גולמית מהקופסה, רק מומלץ לערבב לפני את הטחינה.
בהצלחה ושבת שלום!

צילה (12:10 13.04.2017)

היי אפרת,
עכשיו הכנתי ויצא ממש נחמד. הוספתי מעט אגוזים.
תודה רבה על כל המתכונים וחג שמח

מתכונים ב-10 דקות (12:21 13.04.2017)

תודה צילה 🙂
חג שמח

מיכל (10:22 13.04.2017)

גם אני קיבלתי את המתכון הנפלא הזה. אני מכינה כלחמניות קטנות בתבנית שקעים (מאפנס)
אכן הכנה ראשונה הביאה עמה שידרוגים רבים. מכיל הכל, מה שעולה בדימיונכם, ומה שאתם אוהבים כמובן..
דוגמאות: גבינה בולגרית מגורדת, פסטו, זיתים, עשבי תיבול, פתיתי עמק, עגבניות מיובשות ועוד
אגב, ניתן גם להכין את הגרסה המתוקה והדמיון משתולל
זה הדבר היחיד שאני מכינה ואוכלת בגזרת תחליפי הלחמים. אני לא ציליאקית לשמחתי הרבה.
תודה. האתר נפלא. מכינה דברים רבים וכולם שמחים. גם אני, קליל ונפלא. ככה אני אוהבת. לא אוהבת לבשל רק לאפות.
חג שמח

מתכונים ב-10 דקות (10:25 13.04.2017)

תודה מיכל 🙂
חג שמח

טל (08:32 13.04.2017)

יוצא מצוין עם אגוזים גרעיני חמניות שומדום וזרעי פשתן/פרג חלק בתוך הבלילה וחלק מעל עם רבע כפית מלח

מתכונים ב-10 דקות (10:06 13.04.2017)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

שני (19:05 12.04.2017)

הי ,

ניסיתי אותו כאשר לא היה לי דבש – אז המרתי בסוכר חום
המרקם יצא ספוגי ורטוב מבפנים

האם גם אצלך זה יצא רטוב?

מתכונים ב-10 דקות (20:49 12.04.2017)

היי שני,
זה אמור לצאת יבש וספוגי. לא רטוב.
כמה זמן אפית? זה נשמע כאילו זה לא נאפה עד הסוף.

ענבל (00:05 22.05.2017)

גם לי יצא רטוב מבפנים… מבחוץ בסדר..
מה הסיבה?

מתכונים ב-10 דקות (11:49 22.05.2017)

היי ענבל,
יכול להיות שזה נאפה בחום גבוה מידי, זה יכול לקרות בתנורים חזקים.
אפשרות נוספת היא שזה לא נאפה מספיק זמן. אולי היה צריך לתת לזה עוד קצת בתנור.

אתי (13:19 12.04.2017)

ניתן להמיר לסוכר חום במקום דבש/ מייפל?

מתכונים ב-10 דקות (15:18 12.04.2017)

היי אתי,
לא ניסיתי אבל לדעתי הדבש/מייפל תורמים למרקם. אם יש לך סילאן אז אפשר לשים במקום.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.