www.10dakot.co.il

לחם בירה

מתכון ללחם מהיר מבירה שחורה או לבנה עם תוספות שאוהבים. הבירה מעניקה אווריריות ללחם.

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול/אפייה

50 דקות

כשר מסוג

מצרכים

  • תבנית אינגליש קייק
  • 2 כוסות (280 ג’) קמח רגיל
  • שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • חצי כף שטוחה שמרים יבשים (לא חובה- השמרים מוסיפים מעט אווריריות ללחם)
  • כף גדושה סוכר / דבש
  • כפית שטוחה מלח
  • רבע כוס (60 מ”ל) שמן זית / קנולה
  • כוס ורבע (300 מ”ל) בירה שחורה או לבנה

לקישוט מעל:

  • 2 כפות תערובת של גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, שומשום, קצח, שיבולת שועל גסה.

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה קמח עם אבקת אפיה ושמרים יבשים. מוסיפים סוכר, מלח ושמן ומערבבים. מוסיפים כוס ורבע בירה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת בצקית אחידה (מתקבלת תערובת דביקה ודומה במרקמה לממרח חומוס).הכנת לחם בירה
  2. משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את התערובת לתבנית. משטחים באופן שווה ומפזרים מעל תערובת. מניחים בצד למנוחה של 10 דקות ובזמן זה מחממים תנור ל180 מעלות.
  3. הכנת לחם בירה
  4. מכניסים לתנור למשך 40 דקות.
    הפעל טיימר (40 דק’)
    +
    טיימר פועל
  5. מוציאים ומזליפים מעל מעט שמן זית ומחזירים לתנור ל10 דקות נוספות.
    הפעל טיימר (10 דק’)
    +
    טיימר פועל
  6. מוציאים ומניחים ללחם להתקרר בחוץ לפחות 20 דקות לפני שפורסים אותו.
הערות:*אם לאחר שהוצאתם את הלחם מהתבנית הוא לח בחלקו התחתון (זה יכול לקרות בתבניות מסוימות) כדאי להניח את הלחם (בלי התבנית) על רשת התנור התחתונה ולהפעיל את התנור על 180 מעלות במשך 10-15 דקות, כדי שהחלק התחתון יתייבש.*אין לערבב יותר מידי את הבלילה שכן ערבוב יתר יפגע במרקם הסופי של הלחם ועלול להפוך אותו לקשה ודחוס יותר.*הלחם הכי טעים וטרי באותו יום, לכן מומלץ להכין אותו ביום ההגשה. אם יום למחרת הוא מאבד מטריותו, אפשר להכין ממנו צנימים/טוסט.*ניתן להקפיא את הלחם כשהוא עטוף היטב (מפשירים בטמפ’ החדר ולאחר מכן מחממים מעט בתנור ב180 מעלות).*אפשרויות לתוספות וגיוונים ללחם: ניתן להוסיף לבלילה זיתים קצוצים+ גבינת פרמזן/קשקבל, אגוזים קצוצים, שומשום וגרעינים, עגבניות מיובשות חתוכות ועשבי תיבול וכדו’.לחם בירהלחם בירה
ספרי מתכונים ב-10 דקות

ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

גולשים משתפים

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)

תגיות

טיפים והערות

רעיון להגשה: לחם בירה הוא תוספת נהדרת לארוחות ומתאים במיוחד להגשה לצד מטבלים וממרחים. נסו להגיש אותו עם מתכון מהיר לחומוס ביתי – הטעם העשיר והמעט מתקתק של הלחם משתלב נהדר עם המרקם הקרמי והטעמים העמוקים של החומוס. חומוס טרי ב-10 דקות מוכן במהירות בזמן שהלחם נאפה או מתקרר, והשילוב של השניים יוצר חוויית אכילה מושלמת לארוחה או כנשנוש משביע.
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
64 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

64 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות