זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 10-12 לביבות
סוג: חלבי
מצרכים:
2 ביצים
1 כוס תירס (160 ג’) מקופסת שימורים
4 כפות קמח נטול גלוטן של קונדיטור
4 כפות גבינת קוטג’
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
1 כף קטשופ (לא חובה)
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
-מחממים מחבת עם כרבע כוס שמן. כשהשמן חם, יוצקים בעזרת כף תלוליות מהבלילה (בקוטר של כ-5 ס”מ). מטגנים על אש בינונית כ-2 דקות מכל צד ומעבירים לנייר סופג.
מתכון ללביבות, לביבות תירס לילדים, לביבות תירס וגבינה, לביבות ללא גלוטן
האם מתאים קמח 80% מלא או כוסמין 80%?
נראה לי שעדיף כוסמין 80%.
שלום,
אפשר קורנפלור במקום קמח קונדיטור?
וכוס תירס סנפרוסט מבושל?
אפשר עם קמח תפוח אדמה.
וכן, כוס תירס סנפרוסט מבושל.
שלום רב אפרת האם ניתן להחליף קוטג ביוגרט ומה הכמות?תודה
היי,
אפשר להמיר ביוגורט (מומלץ שיהיה מינימום 3%) באותה כמות, יתכן ותצטרכי להוסיף מעט קמח.
יצא פצצה קריספי בחוץ רך מבפנים אהבתי, הכנתי עם קמח תופח
שמחה מאד שאהבת את המתכון❤
יצא מעולה עם גבינה וקמח רגיל. תודה!
תודה שחזרת לעדכן שירה 🙂
שבוע נפלא🌸
האם אפשר להחליף את הקוטג בשמנת חמוצה ?
אם כן מה הכמות ?
תודה!!
אפשר באותה כמות.
הכנתי עם גבינה לבנה ויצא טעים מאוד – תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שני
הכנתי עם קמח רגיל וגבינה לבנה ויצא מושלם! תודה אפרת
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אולגה
יצא מעולהההה!!!! תודה רבה על המתכונים המופלאים
שמחה לשמוע 🙂
תודה כרמית
היי אפרת,
שוב תודה על המתכונים המהממים שלך.
שאלה- האם אפשר לשים קמח רגיל או שחייב קונדיטור ללא גלוטן?
אפשר לשים קמח רגיל.
שבוע נפלא 🌷
יצא מצוין גם באפייה (היה צורך בתוספת קמח ופירורי לחם עד שהתערובת התייצבה).
תודה נורית 🙂
וואי איזה טעים!!! הכנתי את התערובת אתמול וטיגנתי רק היום, אז הייתי בטוחה שהעיכוב הזה יהרוס אותם! אמנם לא יכולתי ליצור לביבות אפילו אחרי שהוספתי די הרבה קמח, פשוט הכנסתי בלילה לתוך השמן בעזרת כף ויצאו טעימות בטירוף! תודה רבה אפרת על עוד מתכון מנצח 🙂
תודה לך שאת תמיד חוזרת לעדכן 🙂
האם זה יצא טוב אם אטחן את התירס ואחליף את הקוטג’ בגבינה (בשביל הקטנצ’יק)?
תודה אין עליך!!
נראה לי שכן רק יכול להיות שאם תטחני אז התערובת תהיה יותר נוזלית וכדי לייצב אותה יהיה צורך להוסיף יותר קמח. תראי לפי העין.
ואין בעיה להמיר את הקוטג’ בגבינה.
מעדכנת שהוספתי עוד כף קמח והשתמשתי בקופסת שימורים שלמה. יצא נהדר (ואני בעיקרון שונאת תירס, אז בכלל)
האם אפשר להקפיא?
שמחה שיצא טעים 🙂
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
לביבות טעימות. אמנם שמתי גבינה לבנה כי לא היה קוטג’ ורסק עגבניות כתחליף לקטשופ. חשבתי שלא ייצא משהו אך הפתיעו לטובה.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אביגיל וחג שמח
אפשר גם קמח רגיל?
כן בטח.
אפשר לאפות?
היי רוני,
אני מניחה שאפשר לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-20 דקות. לאחר מכן להפוך צד ל 5-10 דקות נוספות. יש לשמן את נייר האפיה, להניח את הקציצות ולהבריש/לרסס מעל במעט שמן.
אם אלו לביבות ללא גלוטן אז מה עושה כאן הקמח?ומהו קמח נ’ג?
היי עדנה, הכוונה לקמח נטול גלוטן. זהו קמח שמזכיר במרקם את הקורנפלור.