זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 4 דקות
מס’ מנות: 10 לביבות
סוג: חלבי
מצרכים:
2 כוסות תירס מקופסת שימורים
2 ביצים
4-5 כפות גדושות קמח מצה
1/3 כוס גבינה צהובה מגורדת
מלח, פלפל
אופן הכנה:
-מערבבים היטב את כל החומרים בקערה.
-מחממים מחבת עם שמן ויוצרים קציצות בעזרת הידיים או בעזרת כף. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה (1-2 דקות מכל צד).
היי , טיגון במחבת בינונית- כמה שמן לשים?
היי,
יש לשמן עם מעט שמן כמו שעושים עבור טיגון רגיל, מעריכה שזו כמות של כפית שמן אחת.
אפשר להקפיא את העיסה?
אני חושבת שכן.
מציעה לחצות את כמות התירס, לטחון רבע כוס ולהוסיף רבע כוס גרגירים שלמים – ככה הכל נשאר יותר יציב
אפשר גם להחליף את הגבינה ביוגורט ולהוסיף קצת טימין – משדרג את הטעם למשהו שגם מבוגרים יאהבו
תודה לילך 🙂
מתכון נחמד עם רכיבים לא בריאים (ראיתי גם את לביבות תירס וטחינה באתר), קצת דומה לפשטידת תירס וגבנ\”צ או חביתה עם תירס וגבנ\”צ.
תודה על השיתוף 🙂
היי אפרת, יש אפשרות לתחליף לביצים במתכון הזה?
היי אורה,
במקרה הזה אין לי רעיון שייתן תוצאה מספיק מוצלחת.
היי אפרת,
במה ניתן להחליף את הגבינה צהובה?
היי שני,
עם הגבינה הצהובה זה יותר טעים אבל אפשר להכין גם בלי.
בוקר טוב, אפשר להקפיא למספר ימים?
מניחה שכן אבל אם מדובר ב 2-3 ימים, אפשר לשמור במקרר.
תודה
האם אפשר במקום לביבות קטנות להכין פשטידה אחת במחבת? (מחבת עגולה לא גדולה)
נראה לי שכן.
נראה מעולה. האם ניתן לאפות בתבנית מאפינס או שהלביבות צריכות להיות מונחות על תבנית בתנור?
היי מיכל,
ללביבות עסיסיות יותר מומלץ לטגן משני הצדדים. אם בכל זאת את רוצה לאפות אני מניחה שאפשר להכין גם בתבנית מאפינס רק חשוב לשמן אותה היטב ולמלא עד גובה של ס”מ וחצי ולא יותר.
היי. אני רוצה לעשות את אותן הלביבות רק לא כשרות לפסח. אז מה לשים במקום? אם אני יוסף קוטז אני עדיין אצליח לעשות לביבות במחבת? זה יתפס לי טוב?
היי קרן,
אני חושבת שאת יכולה לשים קמח רגיל במקום קמח המצה. את יכולה להוסיף לתערובת גם 1-2 כפות קוטג’.
בהצלחה 🙂
האם אפשר להכין את הלביבות בתנור?
כן אהובה, ממליצה להוסיף כף שמן לתערובת ולהניח על נייר אפיה משומן. להבריש את הלביבות במעט שמן ולאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-25 דקות. להפוך צד ולהשאיר 5-10 דקות נוספות.
במה ניתן להמיר קמח מצה לרגישים לגלוטן? קמח תפ”א ילך טוב? תודה וחג שמח
היי שרית,
יכול להיות שאפשר להמיר בקמח תפו”א (לא ניסיתי במתכון הזה).
אם את רוצה יש מתכון לחטיפי תירס עם קמח תפו”א.
חג שמח 🙂
טעים בטירוף!!! אפיתי בתנור עם מעט שמן זית והוספתי גבינה לבנה לתערובת והכל נחטף!!! תודה
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
הי, האם ניתן להשתמש בקמח מצה לעוגות? תודה!
כן בטח 🙂
אם אני רוצה שיהיו פרווה, מה כדאי לשים במקום גבנ”צ?
היי מירב,
לא ניסיתי להכין בלי הגבינה אבל יכול להיות שזה אפשרי 🙂 הגבינה פשוט מעניקה מעט עסיסיות.
טעים בטירוף!!! תודה
שמחה שאהבת!