שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 4 דקות

מס’ מנות: 10 לביבות

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

2 כוסות תירס מקופסת שימורים

2 ביצים

4-5 כפות גדושות קמח מצה

1/3 כוס גבינה צהובה מגורדת

מלח, פלפל

אופן הכנה:

-מערבבים היטב את כל החומרים בקערה.

-מחממים מחבת עם שמן ויוצרים קציצות בעזרת הידיים או בעזרת כף. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה (1-2 דקות מכל צד).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת תפוחים לפסח
עוגיות אגוזים לפסח

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אסנת (17:31 21.10.2020)

אפשר להקפיא את העיסה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:40 21.10.2020)

אני חושבת שכן.

לילך סקוטלנד (15:17 13.04.2020)

מציעה לחצות את כמות התירס, לטחון רבע כוס ולהוסיף רבע כוס גרגירים שלמים – ככה הכל נשאר יותר יציב
אפשר גם להחליף את הגבינה ביוגורט ולהוסיף קצת טימין – משדרג את הטעם למשהו שגם מבוגרים יאהבו

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:31 13.04.2020)

תודה לילך 🙂

לילך (13:33 12.04.2020)

מתכון נחמד עם רכיבים לא בריאים (ראיתי גם את לביבות תירס וטחינה באתר), קצת דומה לפשטידת תירס וגבנ\”צ או חביתה עם תירס וגבנ\”צ.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:07 12.04.2020)

תודה על השיתוף 🙂

אורה (19:15 22.03.2020)

היי אפרת, יש אפשרות לתחליף לביצים במתכון הזה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:28 23.03.2020)

היי אורה,
במקרה הזה אין לי רעיון שייתן תוצאה מספיק מוצלחת.

שני (17:47 21.04.2019)

היי אפרת,
במה ניתן להחליף את הגבינה צהובה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:58 21.04.2019)

היי שני,
עם הגבינה הצהובה זה יותר טעים אבל אפשר להכין גם בלי.

עצמונה קציר (11:00 14.04.2019)

בוקר טוב, אפשר להקפיא למספר ימים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:37 14.04.2019)

מניחה שכן אבל אם מדובר ב 2-3 ימים, אפשר לשמור במקרר.

עצמונה קציר (12:35 16.04.2019)

תודה

יפעת (09:09 13.03.2018)

האם אפשר במקום לביבות קטנות להכין פשטידה אחת במחבת? (מחבת עגולה לא גדולה)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:00 13.03.2018)

נראה לי שכן.

מיכל (17:21 2.04.2017)

נראה מעולה. האם ניתן לאפות בתבנית מאפינס או שהלביבות צריכות להיות מונחות על תבנית בתנור?

מתכונים ב-10 דקות (19:32 2.04.2017)

היי מיכל,
ללביבות עסיסיות יותר מומלץ לטגן משני הצדדים. אם בכל זאת את רוצה לאפות אני מניחה שאפשר להכין גם בתבנית מאפינס רק חשוב לשמן אותה היטב ולמלא עד גובה של ס”מ וחצי ולא יותר.

קרן (20:02 3.05.2016)

היי. אני רוצה לעשות את אותן הלביבות רק לא כשרות לפסח. אז מה לשים במקום? אם אני יוסף קוטז אני עדיין אצליח לעשות לביבות במחבת? זה יתפס לי טוב?

מתכונים ב-10 דקות (20:41 3.05.2016)

היי קרן,
אני חושבת שאת יכולה לשים קמח רגיל במקום קמח המצה. את יכולה להוסיף לתערובת גם 1-2 כפות קוטג’.
בהצלחה 🙂

אהובה (19:40 25.04.2016)

האם אפשר להכין את הלביבות בתנור?

מתכונים ב-10 דקות (19:47 25.04.2016)

כן אהובה, ממליצה להוסיף כף שמן לתערובת ולהניח על נייר אפיה משומן. להבריש את הלביבות במעט שמן ולאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-25 דקות. להפוך צד ולהשאיר 5-10 דקות נוספות.

שרית (12:33 24.04.2016)

במה ניתן להמיר קמח מצה לרגישים לגלוטן? קמח תפ”א ילך טוב? תודה וחג שמח

מתכונים ב-10 דקות (15:06 24.04.2016)

היי שרית,
יכול להיות שאפשר להמיר בקמח תפו”א (לא ניסיתי במתכון הזה).
אם את רוצה יש מתכון לחטיפי תירס עם קמח תפו”א.
חג שמח 🙂

סיגל (09:59 24.04.2016)

טעים בטירוף!!! אפיתי בתנור עם מעט שמן זית והוספתי גבינה לבנה לתערובת והכל נחטף!!! תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:19 24.04.2016)

מעולה! שמחה לשמוע 🙂

הילה (08:46 18.04.2016)

הי, האם ניתן להשתמש בקמח מצה לעוגות? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (09:05 18.04.2016)

כן בטח 🙂

מירב (23:46 6.04.2015)

אם אני רוצה שיהיו פרווה, מה כדאי לשים במקום גבנ”צ?

מתכונים ב-10 דקות (09:44 7.04.2015)

היי מירב,
לא ניסיתי להכין בלי הגבינה אבל יכול להיות שזה אפשרי 🙂 הגבינה פשוט מעניקה מעט עסיסיות.

קריסטינה (12:03 3.04.2015)

טעים בטירוף!!! תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:06 3.04.2015)

שמחה שאהבת!

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.