זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 10-12 יחידות
סוג: חלבי
רכיבים
כוס (140 ג’) קמח לבן (או קמח כוסמין לבן או 70%)
כפית מלאה (6 ג’) אבקת אפיה
2 כפות גדושות ממתיק סוויטאנגו
גביע יוגורט (200 מ”ל) *השתמשתי ביוגורט BIO
כף (10 מ”ל) שמן
1 ביצה גדולה
רבע כוס (60 מ”ל) חלב או מים
שליש כוס שוקולד צ’יפס (סוויטאנגו)
אופן ההכנה
-בעזרת מטרפה מערבבים היטב את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת בלילה חלקה (את השוקולד צ’יפס יש להוסיף בסוף ולערבב ערבוב קל).
-משמנים מחבת רחבה בכף שמן (יש להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק) וכשהמחבת חמה יוצקים את הבלילה למחבת בעזרת כף. מפזרים שוקולד צ’יפס
-לאחר כדקה, כאשר מופיעות בועות קטנות בחלק העליון של הפנקייק, הופכים צד ומשאירים למשך חצי דקה נוספת.
ראו גם
- סופלה ללא תוספת סוכר |
- שבלולי וניל ללא תוספת סוכר |
- קינוח ג’לי ללא סוכר |
- עוגת שמרים ללא תוספת סוכר |
- כדורי שקדים |
- עוגת בננה ללא סוכר
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים ללא סוכר
ואוו, לביבות מעלפות!
השתמשתי בקמח חיטה מלאה ובשוקולד מריר “אגו” לל”ס והוספתי עוד כמה כפות סוויטנגו – יצא מושלם!
בכנות, לא ציפיתי מהן לצאת כל כך אוריריות וטעימות כשהן מקמח מלא ובלי סוכר, והופתעתי ממש לטובה.
מוכשרת שאת! תודה רבה 🙂
שמחה שיצא טעים❤️
תודה שחזרת לעדכן:)
במה אפשר להחליף את היוגורט?
שמנת חמוצה או גבינה לבנה.
דחוף דחוף
אפשר קמח מלא 80 % + קמח לבן ?
נראה לי שכן.
זה פשוט גאוני. ניסיתי והתאהבתי.פעם ראשונה אין טעם לוואי! אשמח לעוד מתכונים
אין על המתכונים שלך, כמה סוכר לשים במקום התחליף סוכר?
2 כפות גדושות סוכר לבן:)
תודה רבה