זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 28 דקות
מס’ מנות: 9 לביבות
סוג: חלבי
2 כוסות דחוסות ספגטי מבושל (כ200 ג’)
ביצה
שן שום כתושה (או קובית שום קפואה)
רבע כוס גבינת פרמז’ן
כף שמן זית/קנולה (אם מטגנים ניתן לוותר)
שליש כפית תבלין אורגנו, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות.
-מערבבים בקערה ביצה, שום כתוש, גבינת פרמז’ן, שמן, אורגנו, מלח ופלפל שחור. מוסיפים ספגטי מבושל ומערבבים היטב.
-מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר. בעזרת מזלג מניחים (במרווחים) לביבות על נייר האפיה. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 20 דקות.
-הופכים את הלביבות צד ואופים 5-8 דקות נוספות, עד להזהבה יפה בקצוות.
*ניתן גם לטגן – מחממים כרבע כוס שמן במחבת וכשהשמן חם מניחים לביבות במרווחים קלים. מטגנים כדקה מכל צד ומעבירים לנייר סופג.
לצפייה בסרטון הכנה לביבות ספגטי באינסטגרם לחצו כאן.
אחלה אתר מתכונים מעולים!
אני הכנתי את הלביבות כמה פעמים בפעם האחרונה שהכנתי הוספתי זעתר ויצא ממש טעים יש לך רעיון על דברים שכדי להוסיף לעיסה? 🙂
אפשר לשים זיתים קצוצים או גרגירי תירס.
אפשר לשלב גבינות כמו צהובה/מוצרלה מגורדת. גבינת פטה/בולגרית מפוררת.
היי
האם צריך לשבור את הספגטי בבישול עצמו או שאני יכולה להשתמש בספגטי בשלמותו ?
אפשר לבשל גם בשלמותו.
היי,
קודם כל חייבת להגיד שאני מאד נהנית מהאתר, הכנתי מפה המון דברים וכל פעם מחדש יוצא טעים בלי הרבה עבודה..
רציתי לשאול האם יש לך רעיון איך להכין את זה פרווה? יש לך רעיון אחר לשים במקום הגבינה?
אפשר לוותר על הגבינה:)
מתכון מושלם לכל גיל לא פעם ראשונה שאני מכינה. תמיד יוצא טעים ומבקשים את המתכון!
שמחה לשמוע:)
במה אפשר להחליף את הגבינת פרמזן?
גבינה צהובה או מוצרלה.
היי, אפשר עם סוג אחר של פסטה?
היי,
סוג אחר של פסטה יהיה פחות מוצלח.
האם אפשר בלי ביצה או תחליף ביצה?
היי,
אני חוששת שללא ביצה לא יצא מוצלח(:
היה מאוד טעים!!
הכל נגמר תוך שניה!!!
איזה כיף שיצא מוצלח(:
תודה שחזרת לשתף❤
יש לי ספגטי לא מבושל. כמה כמות צרייך?
בערך כוס- כוס וקצת.
יש תחליף לאורגנו?
אפשר לוותר עליו(:
אפשר גם גבינה צהובה רגילה??
אפשר.
מה התחליף לגבינת פרמזן?
אפשר להשתמש בגבינה צהובה, מוצרלה או בולגרית.
מה אפשר להכין ליד אם זה עיקרי ומכינים את זה לארוחת בוקר לעבודה?
סלט עשיר וביצים קשות/חביתות/שקשוקה וכדומה.
תודה! חוץ מזה יש עוד משהו מעניין וטעים וקליל?
הנה עוד כמה מתכונים:
פריטטה, לביבות קוטג’, סלט טאבולה.