זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 6-7 לביבות
סוג: חלבי
מצרכים:
1 בצל קטן קצוץ
1/2 קופסת פטריות שמפניון טריות חתוכות
1.5 מצות
2 ביצים
4 כפות גדושות גבינה צהובה מגורדת
3 כפות גבינה בולגרית/ פרמזן מפוררת
תיבול: 1/2 כפית אבקת מרק, מלח, פלפל
אופן הכנה:
-מטגנים במחבת בצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות, ממליחים ומטגנים כ-4 דקות. מעבירים לקערה ומצננים.
-מרטיבים מצה וחצי ומפוררים לתוך הקערה עם הבצל והפטריות. מוסיפים את הביצים והגבינות, מתבלים ומערבבים היטב.
-מחממים מחבת עם שמן, יוצרים קציצות בעזרת הידיים ומטגנים עד להזהבה יפה. הופכים צד, מנמיכים את האש ומכסים את המחבת. מטגנים 1-2 דקות נוספות עד להזהבה.
לביבות מצה, מתכונים עם מצות
ראו גם
הכנתי ויצא טעים
תודה צבי
תודה אפרת יקירה על מתכונים מעולים, עשיתי גם את המתכון הזה מתוך המגוון העצום שלך ויצא כרגיל מושלם, אהבנו מאוד!!!
שמחה לשמוע❤️
תודה לך שחזרת לשתף!
היי, במה אפשר להמיר את המצה? אולי פירורי לחם?
שלא בפסח אני חושבת שזה יעבוד גם עם כחצי כוס פירורי לחם.
יצא מצויין, הוספתי תפו\”א מבושלים שהיו לי ויצא מושלם!
תודה על כל המתכונים האלופים שלך!!
תודה אסנת 🙂
בעלי לא אוהב פטריות, אפשרי לוותר?
ותודה רבה על אתר נפלא!!! רכשתי את הספרים וממתינה להם בציפייה דרוכה
היי אפרת 🙂
אפשר לוותר ולהכין עם 2 מצות או שאפשר להוסיף כחצי כוס גרגירי תירס משימורים.
דרך אגב, יש גם את לביבות המצה האלה:
לביבות מצה בטעם פיצה
לביבות גבינה וירק לפסח
לביבות מצה מתוקות
יש אפשרות לעשות את זה פרווה?
אפשר פשוט לוותר על הגבינות.
חג שמח 🌸
מבקשת להמיר את המצות הקמח מצות כמה לשים? חג פסח אביבי מושלם. חג נפלא ומלא בדברים טובים
היי ציפי,
לדעתי עדיף להשתמש במצות. אני לא חושבת שזה ייצא אותו הדבר עם קמח מצות, לדעתי זה ישנה את המרקם.
חג שמח 🌷
הי
במה אפשר להמיר את הביצים במתכון? למי שאלרגי לטחינה וביצים
תודה
היי אפרת,
הביצים מדביקות את התערובת. לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר להוסיף לתערובת 1-2 כפות קמח מצה עם כמה כפות מים בהדרגה עד שהתערובת הופכת להיות מעט בצקית ואז זה ידביק את החומרים.
בהצלחה 😉
אפשר לעשות מפטריות מקופסת שימורים?
ותודה את מצילה אותנו!!!
כן ענת, אפשר.
יום מעולה! 🙂
היי אפרת,
אפשר לאפות בתנור?
היי ענת,
לדעתי כן.
יש להוסיף כף שמן לתערובת, לשמן נייר אפיה ולהניח עליו את הלביבות. להבריש מעל מעט בשמן ולאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך כ-10 דקות מכל צד, עד להזהבה.
לכמות כפולה מכפילים את כל הכמויות?
נכון 🙂
תודה רבה על התגובה המהירה, מתכונים מעולים, רק עוד שאלה , אם אני רוצה להכין את הלביבות לא בפסח אפשר להמיר את המצות בקמח?
לא ניסיתי אבל לדעתי עדיף להשתמש בכ 2-3 פרוסות לחם (במקום 1.5 מצות). בגלל שהלחם רך אין צורך להרטיב אותו לפני כמו את המצה, אלא לפורר לחתיכות ולערבב עם תערובת הביצים עד שכל חתיכות הלחם מצופות.
חג שמח!!! ארוחת צהריים החלבית יצאה מעולה בעזרת המתכונים הנהדרים שלך. האגרול קריספי ומפתיע בפנים! שוב תודה על הכל. יישר כוח
תודה קריסטינה, אני ממש שמחה לשמוע!
חג שמח ושבוע נפלא 🙂
וואוו גם אלו טעימות. אז ככה: הכנתי היום לביבות פיצה, לביבות פטריות, לביבות תירס, בראוניז ואגרול הכל לפסח. תשצעי טעים ביותר. ממש תענוג של מאכלים. אתמול בלילה נכנסתי לאתר שלך בלי בדיקות מיותרות בתגובות ובאתרים אחרים, פשוט הכנתי…ולא טעיתי. האוכל יצא מעולה.
את האגרול עדיין לא טעמתי…בערב, אז אעדכן. חג שמח ושוב תודה לך:-)
מעולה!! הספקת הרבה 😉
כיף גדול לשמוע, תודה לך שאת תמיד חוזרת לעדכן וחג שמח!