>

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: 6-7 לביבות

סוג: חלבי

מצרכים:

1 בצל קטן קצוץ

1/2 קופסת פטריות שמפניון טריות חתוכות

1.5 מצות

2 ביצים

4 כפות גדושות גבינה צהובה מגורדת

3 כפות גבינה בולגרית/ פרמזן מפוררת

תיבול: 1/2 כפית אבקת מרק, מלח, פלפל




אופן הכנה:

-מטגנים במחבת בצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות, ממליחים ומטגנים כ-4 דקות. מעבירים לקערה ומצננים.

-מרטיבים מצה וחצי ומפוררים לתוך הקערה עם הבצל והפטריות. מוסיפים את הביצים והגבינות, מתבלים ומערבבים היטב.

-מחממים מחבת עם שמן, יוצרים קציצות בעזרת הידיים ומטגנים עד להזהבה יפה. הופכים צד, מנמיכים את האש ומכסים את המחבת. מטגנים 1-2 דקות נוספות עד להזהבה.

 

לביבות מצה, מתכונים עם מצות

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
אצבעות קוקוסאצבעות קוקוס
מקלות מצה בשוקולד ואגוזים מקלות מצה בשוקולד ואגוזים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
אסנת (01:01 13.04.2020)

יצא מצויין, הוספתי תפו\”א מבושלים שהיו לי ויצא מושלם!
תודה על כל המתכונים האלופים שלך!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:32 13.04.2020)

תודה אסנת 🙂

avatar
אפרת רומי (07:15 28.03.2020)

בעלי לא אוהב פטריות, אפשרי לוותר?
ותודה רבה על אתר נפלא!!! רכשתי את הספרים וממתינה להם בציפייה דרוכה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:53 28.03.2020)

היי אפרת 🙂
אפשר לוותר ולהכין עם 2 מצות או שאפשר להוסיף כחצי כוס גרגירי תירס משימורים.
דרך אגב, יש גם את לביבות המצה האלה:
לביבות מצה בטעם פיצה
לביבות גבינה וירק לפסח
לביבות מצה מתוקות

avatar
תמר (13:50 19.04.2019)

יש אפשרות לעשות את זה פרווה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:12 19.04.2019)

אפשר פשוט לוותר על הגבינות.
חג שמח 🌸

avatar
Zipi (21:02 20.03.2018)

מבקשת להמיר את המצות הקמח מצות כמה לשים? חג פסח אביבי מושלם. חג נפלא ומלא בדברים טובים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:16 21.03.2018)

היי ציפי,
לדעתי עדיף להשתמש במצות. אני לא חושבת שזה ייצא אותו הדבר עם קמח מצות, לדעתי זה ישנה את המרקם.
חג שמח 🌷

avatar
אפרת (12:15 21.04.2016)

הי
במה אפשר להמיר את הביצים במתכון? למי שאלרגי לטחינה וביצים
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:39 21.04.2016)

היי אפרת,
הביצים מדביקות את התערובת. לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר להוסיף לתערובת 1-2 כפות קמח מצה עם כמה כפות מים בהדרגה עד שהתערובת הופכת להיות מעט בצקית ואז זה ידביק את החומרים.
בהצלחה 😉

avatar
ענת (08:34 14.04.2016)

אפשר לעשות מפטריות מקופסת שימורים?
ותודה את מצילה אותנו!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:56 14.04.2016)

כן ענת, אפשר.
יום מעולה! 🙂

avatar
ענת (14:37 12.04.2016)

היי אפרת,
אפשר לאפות בתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:44 12.04.2016)

היי ענת,
לדעתי כן.
יש להוסיף כף שמן לתערובת, לשמן נייר אפיה ולהניח עליו את הלביבות. להבריש מעל מעט בשמן ולאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך כ-10 דקות מכל צד, עד להזהבה.

avatar
ב.ל (08:56 28.03.2016)

לכמות כפולה מכפילים את כל הכמויות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:09 28.03.2016)

נכון 🙂

avatar
ב.ל (09:13 28.03.2016)

תודה רבה על התגובה המהירה, מתכונים מעולים, רק עוד שאלה , אם אני רוצה להכין את הלביבות לא בפסח אפשר להמיר את המצות בקמח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:19 28.03.2016)

לא ניסיתי אבל לדעתי עדיף להשתמש בכ 2-3 פרוסות לחם (במקום 1.5 מצות). בגלל שהלחם רך אין צורך להרטיב אותו לפני כמו את המצה, אלא לפורר לחתיכות ולערבב עם תערובת הביצים עד שכל חתיכות הלחם מצופות.

avatar
קריסטינה (11:41 5.04.2015)

חג שמח!!! ארוחת צהריים החלבית יצאה מעולה בעזרת המתכונים הנהדרים שלך. האגרול קריספי ומפתיע בפנים! שוב תודה על הכל. יישר כוח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:01 5.04.2015)

תודה קריסטינה, אני ממש שמחה לשמוע!
חג שמח ושבוע נפלא 🙂

avatar
קריסטינה (15:38 3.04.2015)

וואוו גם אלו טעימות. אז ככה: הכנתי היום לביבות פיצה, לביבות פטריות, לביבות תירס, בראוניז ואגרול הכל לפסח. תשצעי טעים ביותר. ממש תענוג של מאכלים. אתמול בלילה נכנסתי לאתר שלך בלי בדיקות מיותרות בתגובות ובאתרים אחרים, פשוט הכנתי…ולא טעיתי. האוכל יצא מעולה.
את האגרול עדיין לא טעמתי…בערב, אז אעדכן. חג שמח ושוב תודה לך:-)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:49 3.04.2015)

מעולה!! הספקת הרבה 😉
כיף גדול לשמוע, תודה לך שאת תמיד חוזרת לעדכן וחג שמח!

לקריאת כל התגובות